Dodaj do ulubionych

Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni.

08.06.05, 22:00
Teraz wiadomo komu ,między innymi ,mogą podziękować rodziny zamordowanych
żołnierzy LWP w latach pięćdziesiątych i kto jest współodpowiedzialny czystek
w wojsku.Wojtek,po co wracałeś z Moskwy,gdzie twoje miejsce i twoi
chlebodawcy?Nie chcemy karmić zdrajcy z naszych podatków.Wracaj,to i tak
bardzo humanitarne,bo jako żołnierz powinieneś wiedzieć jak się powinno karać
szpiegów i zdrajców.
Obserwuj wątek
    • Gość: Longin Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:03
      Klasyczna droga "zaufanego" Moskwy.
    • Gość: Antyknajak Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:33
      Panie i panowie. Jak to się jednoznacznie potwierdzi to upadnie ostatni guru
      polskiej lewicy postkomunistycznej a raczej postsowieckiej.
      Padnie legenda patriotyzmu w rozumieniu bolszewi różnie określanej i w róznych
      powłokach zewnętrznych występującej. Ostatnio SLD.
      • sid15 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 08.06.05, 22:46
        W celu rozszerzenia tematu o karierze pana generała,proponuję poczytać o jego
        wyczynach w 1968,kiedy był jednym z propagatorów i czynnych uczestników
        oczyszczania wojska z ,,elementu syjonistycznego".Cały czas nie wspominam o
        zwalczaniu polskich patriotów walczących o wolną Polskę,lecz wskazuję na
        wyczyny naszego bohatera w stosunku do własnych kolegów i żołnierzy LWP.
        • rekin10 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 08:08
          O ile wiem On Wojtek też był żydem. No to jek Żyd Żyda wypędza?
          • Gość: polak Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? IP: 63.218.109.* 09.06.05, 08:39
            rekin10 napisał:
            > O ile wiem On Wojtek też był żydem. No to jek Żyd Żyda wypędza?

Zle wiesz albo obrabiasz mu dupe. Zyd zyda zawsze bedzie bronil. Tak bylo, tak
            jest i tak bedzie. Nie dziwie sie forumowym obrzezanym Feliksom ze nienawidza
            Wojtka.
            • felix_edmundowicz te ,polak 09.06.05, 10:07
              Gość portalu: polak napisał(a):

> rekin10 napisał:
              > > O ile wiem On Wojtek też był żydem. No to jek Żyd Żyda wypędza?
              >
              > Zle wiesz albo obrabiasz mu dupe. Zyd zyda zawsze bedzie bronil. Tak bylo,
              tak
              > jest i tak bedzie. Nie dziwie sie forumowym obrzezanym Feliksom ze nienawidza
              > Wojtka.

te, polak skoro się piszesz małą literką to cóżeś ty za Polak.
              Ja nie nienawidzę Jaruzelskiego, bo uczucie nienawiści jest mi obce,tylko
              uważam go za szkodnika,który źle działał w Polsce.
              I uważam że oszustwo intelektualne jakiego i on się dopuszcza i jego
              obrońcy ,że takie szustwo intelektualne należy obnażać - i ja to czynię!
              co do żydów , to uważam ich za bardzo zdolną nację i szanuję ich jak każdą inną
              nację , a w ogóle to uważam że ważniejsza jest istota ludzka od jej koloru
              skóry,miejsca zamieszkania, rasy ,wyznania, płci i tym podobnych.
              znacznie mi ułatwia fakt że jest zwolennikiem teorii metempsychozy
              ale cieszę się że w tak krótkim czasie dorobiłem się przeciwników.
              a może też mam sympatyków?
              pozdrawiam polaka z małej literki i zapraszam do dyskusji - ja się nie
              obrażam,mnie nie można obrazić
              • Gość: zona pijaka Re: te ,polak IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.06.05, 10:22
                Z w.wym postu jasno wynika ze Prawdziwym Polakiem mieni się Felix Edmundovich
                Dzerzhinskiy. Pazdrawalaju was z Bombaju.
                • felix_edmundowicz Re: te ,polak i ty zono pijaka 09.06.05, 10:38
                  Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Z w.wym postu jasno wynika ze Prawdziwym Polakiem mieni się Felix Edmundovich
                  > Dzerzhinskiy. Pazdrawalaju was z Bombaju.

ja zielaju wam harosziej pagody i uspiechow
                  a gdzie ty do licha ,zono pijaka, przeczytałaś żem ja ci Prawdziwy Polak?
                  a za pozdrawlienija ja gawari : spasiba , żieno pijacckievo

--------------------------------------------------------------------------------
                • mietek49 Re: te ,polak 09.06.05, 11:32
                  swieta racja zono,zawsze mozna na tobie polegac
                  nie zauwazylas ilu tu pedalow sie szwenda, nic tylko w rozporki zagladaja
            • blackexit Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 21:21
              Gość portalu: polak napisał(a):

> rekin10 napisał:
              > > O ile wiem On Wojtek też był żydem. No to jek Żyd Żyda wypędza?
              >
              > Zle wiesz albo obrabiasz mu dupe. Zyd zyda zawsze bedzie bronil. Tak bylo, tak
              > jest i tak bedzie.

a idiota idioty prawda? pozdrawiam black
          • mietek49 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 11:30
            takim ,.zydem jak ty baletnica
            kto by zyda przed wojna w zakonnej szkole ksztalcil o.o. marianow - zastanow
            sie co pleciesz kretynie
          • Gość: olo Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:31
            Naiwnie, marnie prowokujesz. I wiem, że ty nie jesteś Żydem. Oni to robią
            inteligentniej.
        • mietek49 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 11:13
          a gdzie poczytac
        • mietek49 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 11:23
          Te Sid pier...jak pokrecony.
          Cos przeczytales, ale nie wiadomno co i gdzie
          cos obejrzales w tv i gadasz jak nakrecony
          w imieniu wszystkich
          Gadaj za siebie
          Lepiej sprawdz co ty robisz i na jakim stolu siedzisz
          gdzie pracujesz i za jakie pieniadze
          komu dupe obrabiales
          jakie plotki rozsiewalesz
          co w zyciu pzrekreciles
          i jakie swinstwo innm zrobiles
          A potem czepiaj sie innych
          Przeczytaj ty na wlasne oczy
          najpierw te "papiery" na Jaruzula
          a potem sie wymadrzaj
          Za co ci placa chlopie
          Na wojsku sie znasz jak kura na pieprzu
          pewnie masz D
          alba mamusia wyrekomendowala
          Wojsko to ty na filmie ogladales
          a nie w realu
          Zwlaszcza w 1949 roku
          pacanie jeden
          • sid15 Re: Jaruzelski sprzedawał Polskę ? 09.06.05, 12:04
            Nie szarp się czerwony pajacu.Jak ci rozpierduchę z mózgu w wojsku zrobili ,to
            myślisz,że wszystkie rozumy pozjadałeś.Mam A1,chcesz sprawdzić ćwoku moskiewski?
    • Gość: andreas Nieprawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:10
      nieprawda, ON nie wydawał swoich towarzyszy broni.
      On ze swoimi Towarzyszami trzymał i im dostarczał info!
      • sid15 Re: Nieprawda 08.06.05, 23:46
        I masz rację.Ci starsi mieli towarzyszy,a nowa lewica ma partnerów biznesowych
        lub kontrahentów.Nazwa nowa i trochę ładniejsza,ale system sprzedajnych wasali
        i informatorów ten sam.Ciekawe ilu śpiochów się jeszcze ujawni i jak wysoko są
        postawieni w administracji i tzw biznesie?
      • Gość: andreas Re: teraz wiemy za co ten medal? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:53
        • Gość: zona pijaka Re: teraz wiemy za co ten medal? n/t IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.06.05, 07:59
          sid15 08.06.2005 22:46 + odpowiedz
          ....kiedy był jednym z propagatorów i czynnych uczestników
          oczyszczania wojska z ,,elementu syjonistycznego".

Chwalebne, przynajmniej nikt mu nie przypnie, że byl na liscie, tej samej na
          ktorej znajduje sie Stolzman, Michnik i inni.
          www.afery.prx.pl/KWASNIEWSKI.html
          • mietek49 Re: teraz wiemy za co ten medal? n/t 09.06.05, 11:35
            Zono, nie potom puszczal cie do bombaja bys tez w pedalstwo sie wlaczyla
            odczep sie od rozporkow bo ci wpier..spuszcze jak wroce
    • chyba_normalny Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 08:08
      A " piękny Romuś " sprzedawał koleżanki w podstawówce księdzu proboszczowi
      donosząc , która bawi się w doktora .
    • chyba_normalny Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 08:17
      A tak na poważnie , to kto niezainteresowany osobiście może dostać w IPN -ie
      teczkę innej osoby . Jeżeli wszyscy to po co jest IPN i jego budżet ok.20 mln
      zł?
      Ludzie opanujcie się . Za niedługo ktoś poda , że pan X donosił Chińczykom na
      pana Y a Pani Z sypiała z panią W ( wszystko to znaleziono w IPN ) .
      Sezon polowań na czarownice się skończył a tylko oszołomy próbują znaleźć
      tematy zastępcze ( kiełbaska wyborcza ).
      Dziwi mnie , że tyle lat było cicho n/t p.Jaruzelskiego . Nagle po wizycie w
      Moskwie znajdują się (?) jakieś dokumenty . Przypomina mi to kampanię
      prezydencką - raptem też znalazły się rzekomo jakieś teczki .
      Tylko chore umysły - trzeba je leczyć w Tworkach - dalej podgrzewają wzajemne i
      urojone animozje wyborców .
      • sid15 Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 08:41
        Kłania się gruba kreska.Gdybyśmy zrobili to co zrobili Niemcy,problem
        wyciągania teczek przy byle okazji po prostu by nie istniał.Teraz dopiero
        widać,jak wiele szkody wyrządzono nie udostępniając ich wszystkim
        zainteresowanymTylko wtedy 90% dzisiejszych ,,mężów stanu" i biznesmenów nie
        miałoby czego szukać w życiu publicznym.I o to chodziło.
        Nie bagatelizuj sprawy.U mocodawców pana generała,za mniejsze przewinienia
        była czapa.Ale oni teraz wszyscy mówią w duchu pojednania i wybaczania,kiedy
        już zawłaszczyli niemal całe państwo dla siebie i kolesi.którzy bronią ich
        tyłków.
        A co do Tworek to ludzie którzy domagali się prawdy i walczyli o
        wolność ,zawsze byli dla czerwonych złodzieji wariatami , lub oszołomami.
        • ja_aska Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 08:43
          podobno, rzekomo....... plotka to u nas najgroźniejsza broń.
          • sid15 ja_ska! proszę! 09.06.05, 08:51
            Jeżeli nie masz nic do powiedzenia na omawiany przez nas temat,to bardzo proszę
            nie zaśmiecaj dyskusji.Ja wiem,że musisz za wszelką cenę zaistnieć,ale jeżeli
            już to robisz,to rób to na temat,lub sobie odpuść.
            • ja_aska Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 08:56
              dyskusja sid? rzucanie podejżeń jest dyskusją? szkalowanie, plotkowanie jest
              dyskusją? czyli plotki o homoseksualiźmie niektórych twoich idoli mogą być
              przedstawiane jako fakty w dyskusjach politycznych?
              • sid15 Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 09:10
                mazowsze.k-raj.com.pl/110366367367243.shtml

Polecam ci szczególnie fragment o 1968r i stosunku twojego idola do ludzi
                pochodzenia żydowskiego.Będziesz miała okazję poznać prawdziwego atysemitę.Ale
                przecież wzorcowemu i honorowemu pupilowi SLD,nawet to jesteś w stanie
                wybaczyć.Oj nieładnie,gdzie twoja ideowość.Zresztą lewak i ideowość ,to tak jak
                świnia i loty koszące.
                • ja_aska Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 09:42
                  sid dla mnie ty wykazujesz totalne cechy antysemity.
                  • sid15 Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 09:50
                    Prosiłem już,jak nie masz nic na temat do powiedzenia,przestań smucić.Ja w
                    przeciwieństwie do ciebie,nie popieram antysemitów,nie ważne czy są czarni ,
                    czy czerwoni.
                    • ja_aska Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 10:18
                      sid zacznij czytać całościowo a nie fragmentarycznie. twoja tzw dyskusja
                      dotyczy plotki. jak będą dokumenty i ich potwierdzenie sama się wypowiem na ten
                      temat. obecnie wystarczy na kogoś rzucić kalumnię (np maciarewicz) używając
                      słowa "rzekomo" (maciarewicz) by kogoś zeszmacić.
                      PS przyganiał antysemita antysemicie?
                • mietek49 [...] 09.06.05, 11:44
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • sid15 Re: ja_ska! proszę! 09.06.05, 12:07
                    Mieciu,nie strasz,nie strasz bo się zes....Nie mogę się doczekać.Tylko
                    pamiętaj,to nie jak na UB,kajdanek na nogi i ręce zakładać nie będę.
                • Gość: Konsument Re: ja_ska! proszę! IP: *.idea.pl 09.06.05, 12:18
                  Widzę że wybiórczo traktuje się tematy na tym forum. Temat antysemityzmu
                  przekazywany jest jednostronnie.Sid kto kierował w latach 1945 i dalej organami
                  bezpieczeństwa w Polsce- obywatele pochodzenia żydowskiego.Gdzie powstały
                  pierwsze obozy treningowe (1945-1947)które szkoliły dywersantów żydowskich
                  przerzucanych do Palesyyny i gdzie były uzbrajane-w Polsce na śląsku opolskim.
                  Kto kerował tymi działaniami -funkcjonariusze organów bezpieczeństwa
                  pochodzenia żydowskiego.A tak w ogóle to który żyd wyjechałby dobrowolnie
                  budować nowe państwo na pustyni i zgodziłby się pozostawić swój majątek tu w
                  Polsce?
              • Gość: Marian Paździoch Re: sid, proszę! IP: 62.69.200.* 09.06.05, 09:18
                na ten temat niemam nic do powiedzenia i nie chcę zaśmiecać forum.
                mam tylko pytanie.
                dlaczego temat 'rzekomej' współpracy generała właśnie teraz jest nagłaśniany?
                właśnie teraz? i dlaczego już zapadł wyrok.
                jeżeli przyszła kryska na matyska, to uważam, powinna być poprzedzona wnikliwym
                śledztwem. bynajmniej nie przez komisję pod przewodem np. macierewicza.

pozdrawiam serdecznie! mp
                • sid15 Re: sid, proszę! 09.06.05, 09:32
                  O grubej kresce już pisłem,nie chcę sie powtarzać.Większość materiałów
                  dotycząca generała spłonęła w 1989r.Te palono w pierwszej kolejności.Też
                  uważam ,że to za późno wypłynęło.Zresztą,koń jaki jest,każdy widzi.Nie stało
                  się nic,o czym nie byłoby wcześniej wiadomo.Czyj to był człowiek i skąd
                  przyjmował rozkazy,jak to się odbijało na narodzie-szkoda gadać.
                  • ja_aska Re: sid, proszę! 09.06.05, 09:43
                    właśnie sidziu, twój wyrok już zapadł.
                    • sid15 Myśl jaska. 09.06.05, 09:53
                      Ty zanim zaczniesz pukać w te klawisze,to wogóle zastanawiasz się nad tym co
                      piszesz?Pomyśl czasami trochę ,to naprawdę nie boli.
                      • sid15 Re: Myśl jaska. 09.06.05, 09:57
                        w ogóle,sorry-to chyba zaraźliwe.
                      • ja_aska Re: Myśl jaska. 09.06.05, 10:18
                        dzieciaku i kto to mówi?
                      • mietek49 Re: Myśl jaska. 09.06.05, 11:46
                        Myslenie u ciebie sid
                        jest tak wyczerpujacym zajeciem,
                        ze sam juz nawet nie wiesz co wypisujesz
                        Odkrochmal sie od Aski,
                        bo powtarzm w realu
                        dam ci ryj az huknie po calym miescie
                        • sid15 Re: Myśl jaska. 09.06.05, 12:14
                          Biedny idiota.
                          • ja_aska Re: Myśl jaska. 09.06.05, 13:27
                            a co sidzu można powiedzieć o kimś takim jak ty? szkalującym innych na
                            podstawie domniemań?
          • mietek49 Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 11:39
            Aska - jestem
            wlasnie wpadlem pomoc ci w rozmowie bo cie te rozplotkowane meskie pedalstwo,
            ktore po rozporkach szpera z moja zona (pijaka) takze, cholera jedna, i zrobila
            sobie kolejny rynsztok w ktorym mozna sie uswinic
      • Gość: andreas człowieku chyba normalny tego tyle IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 10:08
        człowieku tego tyle tam jest - dokumentów i innych,
        przeciez zbierali to przez tyle lat!!!
        Pewnie trudno tak sobie trafic przypadkiem...
        Nadto ja rozumiem, że trafiono na ten dokument nie w teczce generała,
        bo jej zapewne nie ma, ale gdzies indziej w innych materiałach.
        Moze operacyjnych.
        Wiem z pewnego źródła ze współpracował!!
        A przynajmniej był ...
    • Gość: komuch Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelskiego IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 09:59
      Czas na uprzątniecie ruin,burdelu i syfu po S-złodziejach!
      • sid15 Re: Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk 09.06.05, 10:07
        Syf i burdel to my od 16 lat po towarzyszach sprzątamy.Gdyby w 1945 przyszli
        Amerykanie,a nie Sowieci,to byśmy dziś mieli problemy na poziomie
        Niemic,Francji,czy innych krajów Europy zach.
        • Gość: komuch Re: Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 10:13
          to nie sowieci stworzyli biedę,5 mln bezrobotnych i tysiace S-afer!!!! coś Ci
          sie pop.....
          • Gość: andreas Re: Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 10:16
            Pewnie sowieci budowali nam solidną i dostatnia Polske,
            tylko nam sie pokreciło cos i popsulismy wszystko!
            A mogło byc tak dobrze....
            co wspominasz te czasy i tesknisz za nimi?
            Mogło byc tak dobrze...
            S-popsuła wszystko!

*Patrz Biełoruś i Rosja
          • felix_edmundowicz won z ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk 09.06.05, 10:19
            a długi gierka? rozwalona gospodarka,zacofanie i ocet? 92 mld EUR długów,
            tysiące afer SLDowców gdzie ministrowie policji wystawiają gliniarzy na żer
            bandytów,gdzie ministrowskie wojska wysyłają żołnierzy na nowe san domingo?
            oto intelektualny poziom pseudo-lewicy drogi xyz-ecie
            • Gość: komuch Re: won z ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 10:34
              feliks e: dodaj jeszcze że
              -700 tys codziennie głodnych dzieci w szkołach
              -tysiace moich i Twoich?/szkół zamienionych w gruzy ,agencje towarzyskie
              -tysiace /moich i Twoich?/fabryk rozkradzionych lub w gruzach
              -tysiace ha ziemi czarnym a nie rolnikom
              -miliony kredytów rozkradzionych,przejedzonych
              -miliony polaków na wygnaniu "za chlebem"-na kolanach i słuzącymi imperialistów
              -a na śniadanie,obiad,kolacje tylko:paszport,paszport,paszport,paszport....?
              -lawinowa narkomania,przestepczośc etc DZIECI !!!!
              etc,etc to RAj na ziemi ? i też wina Jeruzela???/.
              • sid15 Re: won z ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk 09.06.05, 10:45
                Nie , to już wina towarzyszy z LSD
              • Gość: andreas niestety sowieci jeszcze są!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 10:50
                Jeszcze sa sowieci w Polsce,
                przez tyle lat sa... sa Ci prawdziwi i sa w nas!
                jak byliśmy tak uczeni, to teraz nie wyobrazamy sobie mozliwości
                nie dawania łapówek, załatwiania
                (patrz zatrudnienie p. Słowackiego i wypowiedź p. Zielińskiego)
                kradziezy, kombinowania....
                Tak nas sowieci wyuczyli, taki nam świat pokazali!
                Mój tata był dobrze przystosowany i tak mnie nauczył - kombinować!
                Taki jestem.
                tacy jestesmy i trzeba pokoleń by zrzucic to jarzmo - pokoleń!!!
              • Gość: Long in Re: won z ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:32
                Czytając zawsze takie debilne teksty, wracam usilnie pamięcią do tak
                wspaniałych lat osiemdziesiątych kiedy to tow. Jaruzelski i inni zapewniali nam
                dobrobyt i usiłuję sobie wyjaśnić dlaczego w tym dobobycie tak się osranie
                żyło. Czemu zdobycie rolki papieru toaletowego było wyczynem niczym upolowanie
                mamuta dla jaskiniowca, czemu po olej jadalny uniwersalny zapieprzałem z kanką
                do cysterny na ulicy skąd sprzedawano olej, czemu cytrusy pokazywały się tylko
                na Boże Narodzenie, lody w czekoladzie na 1 maja, czemu zamiast czekolady były
                (czasami) tabliczki czekoladopodobne, czemu ludzie miesiącami stali w kolejkach
                po meble, pralkę, amplituner "Tosca", czemu jedni ludzie ginęli od milicyjnych
                kul, inni dostawali bęcki takie, że stwali się kalekami, czemu tysiące ludzi
                wywalono z pracy, czemu tysiące ludzi musiało wyemigrować z Polski, czemu
                tysiące ludzi nie mogło spokojnie rozwijać swej kariery tylko kisić się w tym
                gó..e, czemu były tylko dwa programy telewizyjne, czemu wszystko było na
                kartki, czemu musieliśmy finansować światowy ruch komunistyczny, czemu staliśmy
                się biedakami Europy, czemu za posiadanie farby w sprayu zaciągnięty zostałem
                na komisariat i musiałem się tłumaczyć po co mi ona jest, a ileż to wolności
                mieli wtedy ci z lewaków co to dziś narzekają na ksenofobię i nietolerancję,
                ileż to działoło wtedy stowarzyszeń, fundacji itp. Jakaż wtedy wolność kwitła w
                kulturze, ileż to sensownych inwestycji poczyniono....
                Wystarczy. Wszystkim piewcom dawnych, dobrych, komunistycznych czasów polecam
                jedno rozwiązanie: tuż obok nas jest Białoruś, jedźcie do tego raju, jedżcie na
                Kubę, do Rosji, do Chin. Wynocha! Po co się męczycie w tym grajdole faszyzmu i
                oszołomstwa. Szkoda marnować reszty waszego życia! Czym prędzej do biura
                podróży, kilka godzin i już możecie być w RAJU!
          • sid15 Re: Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk 09.06.05, 10:30
            Za sowietów za takie swobodne pisanie,dostałbyś w klamot, potem kwiczałbyś
            przez dwa miechy pod celą.
            • sid15 Re: Czas!!! na ponowną Prezydenturę Gen.Jeruzelsk 09.06.05, 10:33
              Do komucha oczywiście to powyżej.Dla jasności.
            • Gość: komuch do sid 15,w temacie Prezydenta IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 10:42
              sid 15: masz racje ,za takie kandydatury/karykatury? /na Prezydenta
              jak:bochniarz,kaczor...powinno sie kołem łamać!!! To obraza powagi urzedu
              Prezydenta RP
              • sid15 Re: do sid 15,w temacie Prezydenta 09.06.05, 10:48
                Wolę te karykaturey od Olka,Bolka,Wojtka i Olina.Ale cóż o gustach sie nie
                dyskutuje,aczkolwiek nie są to moi faworyci.Za mało prawicowi.
                • mietek49 Re: do sid 15,w temacie Prezydenta 09.06.05, 11:28
                  od kiedy ty sid taki prawicowy
                  amnezje masz czy ci zyciorys przypomniec
                  a kogo dzisiaj reprazentujesz
                  tez nie pamietasz
                  mozg zamulilo po ostatniej popijawie
                  • sid15 Re: do sid 15,w temacie Prezydenta 09.06.05, 11:44
                    Przypomnij,chętnie poczytam.Reprezentuję siebie.Nie zamuliło,ale ty wlewaj
                    śmiało ,tobie nie zamuli bo nie ma czego,tylko uważaj bo jak się rozkręcisz to
                    możesz mieć problemy z przerwaniem(brak mózgu=brak ośrodków hamujących).
              • felix_edmundowicz Re: do sid 15,w temacie Prezydenta 09.06.05, 10:49
                Gość portalu: komuch napisał(a):

> sid 15: masz racje ,za takie kandydatury/karykatury? /na Prezydenta
                > jak:bochniarz,kaczor...powinno sie kołem łamać!!! To obraza powagi urzedu
                > Prezydenta RP
                a co ty możesz wiedzieć o powadze urzędu magister-skiego na krakowskim
                przedmieściu? to raz
                a dwa w wolnym kraju każdy może kandydować a to wyborcy dokonują wyboru,a nie
                komuszki- intelektualne wydmuszki ,
                no ale to się nie mieści w czerwonej pale żeby kandydat nie był wcześniej
                zaakceptowany na plenum i egzekutywie i jak mogą sami z siebie ludzie wiedzieć
                jak głosować ,jeśli partia im nie powidziała co i jak !?!??!?!? jeszcze
                owieczki pobłądzą !
                • Gość: komuch Re: do feliks.e:,w temacie Prezydenta IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 10:54
                  "nie był wcześniej
                  zaakceptowany na plenum ???".....czyli jakieś autorytety, ! Natomiast jak
                  wskazują doswiadczenia ostatnich 15 lat: obecni "dworzanie i władcy" są
                  delegowani i namaszczeni:wyłacznie przez złodziei,mafie,i partyjnych
                  palantów!!!!!! mówiąc o faktach?
                  • felix_edmundowicz Re: do feliks.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 10:56
                    Gość portalu: komuch napisał(a):

> "nie był wcześniej
                    > zaakceptowany na plenum ???".....czyli jakieś autorytety, ! Natomiast jak
                    > wskazują doswiadczenia ostatnich 15 lat: obecni "dworzanie i władcy" są
                    > delegowani i namaszczeni:wyłacznie przez złodziei,mafie,i partyjnych
                    > palantów!!!!!! mówiąc o faktach?

....no chyba ty sam najlepiej wiesz jak to tam u was jest......
                    • Gość: komuch Re: do feliks.e:,w temacie Prezydenta IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 11:04
                      ....no chyba ty sam najlepiej wiesz jak to tam u was jest......???

ja nie byłem,nie jestem nigdzie "u was"!!Ja to widzę i wyczytuję z wolnej
                      prasy !,chociazby z tego forum.
                      • sid15 Re: do feliks.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 11:10
                        No to pojedz,zobacz ,pomieszkaj i po dwóch latch wrócisz na kolanach do
                        kochanej ojczyzny,przyklękniesz,ziemię ojczystą ucałujesz i przeprosisz.A potem
                        sprawnym krokiem ruszysz do pierwszej siedziby Młodzierzy Wszehpolskiej,ogolisz
                        głowę i będziesz takich jak ty dzisiaj, po łbach walił,żeby ci tego dobrobytu
                        do Polski nie ściągnęli.
                  • sid15 Re: do feliks.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 11:00
                    Zapomniałeś dodać , którzy są na usługach dawnych ,komunistycznych służb
                    specjalnych,jak cała wierchuszka SLD I chłopaków z Solidarnosci od okrągłego
                    mebelka,którzy w tyłek czerwonym wchodzili.
                    • Gość: komuch Re: do sid15.e:,w temacie Prezydenta IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 11:07
                      potępiając "komunistycznych służb
                      specjalnych"....? a Ty myslisz że obecne kapitalistyczne służby specjalne ,to
                      szkółka niedzielna??
                      • sid15 Re: do sid15.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 11:12
                        Nie , w większości mimo wszystko jeszcze stalinowska.A było można się
                        zreformować,to komisje sejmowe nie byłyby potrzebne,które też mamy dzięki
                        prawicy.
                      • mietek49 Re: do sid15.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 12:02
                        Komuch - nie wymajaj by sid myslal,
                        on ma sraczke intelektualna i ograniczony daltonizm
                        wszystko mu sie kojarzy
                        albo z pedalstwem
                        albo z komuchowatoscia
                        albo ze spiskowa teoria dziejow - ktora wmawia swoim adwersarzom
                        podzielil historie Polski na czerwona (be) i czarna (cacy)
                        innych kolorow nie rozroznia
                        • sid15 Re: do sid15.e:,w temacie Prezydenta 09.06.05, 12:14
                          Biedny idiota.
        • felix_edmundowicz sowieccy towarzysze broni to nie brother in arms 09.06.05, 10:14
          co racja sid to racja, ale że przyszli radzieccy , to i radzieccy u nas do
          dzisiaj siedzą.Ale za to wywinęliśmy im numer z NATO i UE.
          jesteśmy o jedno okrążenie do przodu w ucieczce z sowieckiego łagru.
          jest jeszcze nadzieja że u nich zrobi się jakaś pomarańczowa rewolucja.
          Rosja demkratyczna to zupełnie będzie inny kraj, natomiast do tego nie chcą
          dopuścić towarzysze , bez ojczyzny proletariatu są skazani na wymarcie jak
          dinozaury. Jaruzelski i jego ekipa i SLD to relikty innej epoki.Żywe skamieliny
          • ja_aska czy 09.06.05, 11:11
            czy sid to nie jest przypadkiem wcześniejszy The.Bill.Europy? tylko pytam.
            • sid15 Re: czy 09.06.05, 11:15
              Odpowiadam sid15,to wcześniejszy sid (sid-y były zajęte).A co,jakaś spiskowa
              teoria?
            • mietek49 Re: czy 09.06.05, 11:56
              jest - i the.bill1 też.- i taki z niego "prawiczek" jak z koziej dupy traba,
              przywdziany w czerwony kaftanik za co bierze szmal a duszycka czarniutka jak
              slaskie zloto! Cierpi na schizoidalne rozwojenie jazni, zwlaszca politycznej,
              bo taki dulizm wyczerpuje jak cholera i najzdrowszego powali albo zapedzi w
              nalogi.
              • mietek49 Do Asi i Sida 09.06.05, 12:17
                Asiu
                Spadam, bo robota goni,
                ale wpadne,
                jak bedzie ci sid nieuprzejme
                farmazony stroil
                to oberwie, trzymaj sie
                Sid,
                a ty se geby generalem nie wycieraj
                Z toba policze sie specjalnie
                w realu
                a kobiety masz szanowac
                a nie odgreagowywac
                swoich klopotow
                z kolezanka malzonka
                jasne?!
                • sid15 Re: Do Asi i Sida 09.06.05, 12:25
                  Nie mogę się doczekać,palancie.Co mam robić,sam wiem najlepiej,a nauki dupku
                  żołędny zachowaj dla swoich towarzyszy.Spadaj,tylko się nie potłucz,bo
                  powiesz,że moja wina.
                • sid15 Do koleżanki małżonka Miecia 09.06.05, 13:12
                  > a nie odgreagowywac
                  > swoich klopotow
                  > z kolezanka malzonka
                  > jasne?!
                  Jaska ,ty jesteś koleżanką małżonka tego miecia 49?Bo się nie mogę połapać w
                  waszych związkach partnerskich.
                  • ja_aska Re: Do koleżanki małżonka Miecia 09.06.05, 13:29
                    nie wiem czy koleżanką małżonkI czy kogo koleżanką ale trzeba przyznać, ze
                    kolega z niego jest super.
                    • sid15 Re: Do koleżanki małżonka Miecia 09.06.05, 13:36
                      Wysoka kultura osobista.
                      • ja_aska Re: Do koleżanki małżonka Miecia 09.06.05, 13:39
                        synku, i kto to mówi?
    • mietek49 Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 11:12
      A skad o tym wiesz
      • Gość: komuch Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 11:33
        "A skad o tym wiesz"....domniemam że on wie ,bo gdzieś napisali że w Moskwie na
        Placu rozdawają rowery......,no i dalej poszło już samo!
        • mietek49 Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał 09.06.05, 11:42
          Szkoda,ze Jaruzel nie sprzdal takiego niedoprobionego przy okazji
          Przynajmniej tutaj by nie pieprzyl andronow
          • sid15 Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał 09.06.05, 11:48
            Staraj się pisać po polsku,bo choć chcę ci odpowiedzieć,doprawdy nie mogę.Ja
            wiem,że przejście z cyrylicy ma swoje porawa,ale chcesz dyskutować to si wysil
            trochę.
            • mietek49 Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał 09.06.05, 11:51
              pisze dosyc dobrze po polsku
              czytac nie potrafisz
              po cholere mi twoje odpowiedzi
              masz sie odczepic od dziewczyny
              nie ponizac jej i zachowywac przyzwoicie
              o ile wogole potrafisz zrozumiec slowo - przywoitosc
              • sid15 Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał 09.06.05, 11:59
                Od twojej dziewczyny?Nie przypominam sobie.Ale kto wie,nie wypieram się.A co
                jakieś żale?
                • mietek49 [...] 09.06.05, 12:07
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • sid15 Re: do Mietek 49-Jaruzelski sprzedawał 09.06.05, 12:15
                    Biednyś idioto.
    • Gość: andreas napisze Wam sekret rodzinny IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 11:45
      mój tata był w specjalnych słuzbach wojskowych i weryfikował generała...
      opowiadał mi o tym!
      • mietek49 Re: napisze Wam sekret rodzinny 09.06.05, 11:48
        i jest jeszcze generalem,
        nie wypier.. go z woja za takie numery
        bachorom gadal
        ale mamy generalicje
        • Gość: andreas Re: napisze Wam sekret rodzinny IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 11:58
          wiesz jak takich ludzi sie szkoli?
          No jazda po całosci.... nie ma skrupułów, nie kolegów
          to potem musza odreagować... opowiedzieć...
          kiedys nie mozna było prasie, to gadaja dzieciom...
          ku pamieci
          • mietek49 Re: napisze Wam sekret rodzinny 09.06.05, 12:05
            ameryke odkrywasz czy co
            sluzby sa dla twardzieli a nie byle kogo

• Gość: andreas Re: napisze Wam sekret rodzinny IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 12:15
              Ty wierzysz w te bzdury o Jamesie Bondzie i Rambo?
              Chłopie to amerykańskie bajki!
    • gradus2004 Re: Jaruzelski sprzedawał towarzyszy broni. 09.06.05, 12:30
      czy jest ktos tak naiwny kto moze wierzyc, ze tak wysoko w tamtych czasach mogl
      dojsc ktos uczciwy i honorowy???
    • Gość: komuch sekret rodzinny- mój TaTa IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 12:36
      mój TaTa dostał od generała stos medali za strzelanie do niemców. Ale nikomu
      tego nie mówcie,bo dzisiaj za to lustrują i karzą...
      • sid15 Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 12:45
        No więc spróbuj postawić sie na miejscu ojców tych,którzy też strzelali do
        Niemców,ale dostali za to sowiecką lub polską(o ile można ich nazwać Polakami)
        kulkę.Rozumiesz teraz?I to tylko dlatego,że nie do tej armii wkroczyli,lub byli
        akowcami.Uważasz,że to jest w porządku?
        • Gość: komuch Re: do sid15 IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 12:55
          "No więc spróbuj postawić sie na miejscu ojców "..? No więc stawiam się na
          miejscu ojców dzieci z PGR-ów, innych zakładów obecnie w gruzach??,i stawiam
          ich w porównaniu do żądań ELYTY ??-czyli np.posłów którzy uważają że za to
          GRUZOWANIE: należy im sie dożywotnia emeryturka,odprawy...
          Nie mam nic przeciwko "bandytom" z AK,UPA,WIN ...etc.Posiadam do nich
          obowiazkowo "wyuczony"stosunek,nic ponadto! Mojego synka też obowiazkowo
          edukują obecnie iż np buzek to premier,czy poseł:podczas gdy łon zwykły
          złodziej i palant.Tyle obiektywizmu ile obowiazkowej ...nauki?
          • sid15 Re: do sid15 09.06.05, 13:35
            Przecież najgłośniej krzyczą o emerytury towarzysze z LSD,bo wiedzą ,że idą na
            zieloną trawkę.Jakoś nie poprawili przez ostatnie lata bytu ludzi w tym kraju,a
            tak się zarzekali.Jak jest,widać najlepiej.Gdyby dobrze i uczciwie rządzili
            mieliby dziś 90%poparcia,a nie 6%.
        • kurde.felek Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 13:07
          Nie zabierałem głosu, bo ratlerku szczekasz jazgotliwie i fałszywie jak
          cholera.
          Swoją drogą trzeba mieć niesamowity tupet, by nie znajac zawartości teczki -
          wydawać tak autoratywne opinie o czlowieku.
          Ale wracajać do wątklu militarnego, to ratlerku chciałbym ci przypomnieć,że
          byli AK-owcy,którzy ...przechodzili do Batalionów Chłopskich.
          Pewien wysokopostawiony polityk tak powiedział o swojej karierze i ojcu:
          "Pracę w ministerstwie rozpocząłem jeszcze za prezydentury generała Wojciecha
          Jaruzelskiego. Natomiast tradycje lewicowe sięgają okresu przedwojennego. Mój
          dziadek był związany z Polskim Stronnictwem Ludowym. Ojciec,podczas wjny
          walczył najpierw w AK,potem w Batalionach Chłopskich.I to jest ta lewicowa
          część rodzinnych konekcji."
          Chyba nie muszę Ci podawać nazwiska tego polityka...
          • sid15 Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 13:24
            Co cykorze,w kupie raźniej , to włączyłeś się do dyskusji?Teczka
            tow.Jaruzelskiego od dawna nie istnieje i dobe o tym wiesz,bo zniszczono ją na
            samym początku czystek w MSW.Byli też AK-owcy których tysiącami wywożono na
            wschód i mordowano w UB-eckich kazamatach.I nie bez czynnej pomocy takich ludzi
            jak Wojtek.
            • kurde.felek Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 14:28
              Pieprzysz 3 po 3 para 15! Po co mam włączać się do dyskucji, Marianku po drugim
              imieniu!I od kiedy to z gen. Jaruzelskim jesteś na ty?!
              Ale z ciebie prymityw! Rzeczywiście trzeba odpuścić sobie jakiekolwiek dyskusje
              z tobą...
              Gdzie się podziały te twoje rzekomo dobre maniery, ta oglada, te bon ton'y, te
              ę,ą, elegancja-Francja,te "ah, przepraszam za zniżanie się do poziomu"
              hipokryto zakłamany! No gdzie?
              Wystarczyło przyłożyć ci nieco prawdy po resorach i cały ten blichcik
              parweniuszowski opadł jak jesienne lisćie.
              Królik okazał się nagusieńki, hi,hi
              Lejesz kubłem pomyj jak mało kto.
              • sid15 Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 14:52
                Repete encore une fois.Je ne comprends pas.Miałeś się nie denerwować w czasie
                terapii.To ci zaszkodzi pieseczku.Wiesz ile trzeba sie było napracować,żebyś po
                tym wszystkim osiągnął stan zbliżony do równowagi.
                • kurde.felek Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 15:18
                  Sądząc po formie odpowiedzi i sugestiach - doskonale rozumiesz.
                  Strzelam dość celnie. Co widać.
                  Najpierw posądziłeś mnie, zagladając mi w gatki, że mam ...czy też jestem bez...
                  Więc o jaką terapie ci chodzi? Sądzisz, że TO się da przyszyć, czy
                  przysztukować?
                  U mnie wszystko jest O'K. Nie martw się. Martw się o swój ogonek, ratlerkom z
                  natury się obcina przy urodzeniu.
                  A tak przy okazji - rzuciłeś mi rękawice, więc ją podnoszę!
                  No i gdzie mamy się w tym realu spotkać?
                  Przecież nie stać cię na tyle odwagi, by mi złożyć wizytę!
                  Jesteś mocny w gębie. I to nie wszędzie.
                  PS. Robisz postępy we francuskim. Zawsze wiedziałem ze odpowiednie towarzystwo
                  wpływa edukacyjnie na ludzi.

• sid15 Re: sekret rodzinny- mój TaTa 09.06.05, 21:14
                    Nudna i bezprzedmiotowa dyskusja.Czekam na privie na twój sygnał.Tam też
                    ewentualne uzgodnienia, aby nie było problemów natury prawnej.
    • ja_aska IPN 09.06.05, 12:43
      "Osobiście, znalazłszy taki dokument, nie odważyłbym się go ogłaszać
      publicznie. (...) Moim zdaniem, wskazuje on, że gen. Jaruzelski mógł mieć
      związki z Informacją Wojskową, ale nic ponad to" - podkreślił Dudek w czwartek
      w Radiu Zet.

• Gość: komuch Re: IPN IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 12:49
        "Jaruzelski mógł mieć
        związki z Informacją Wojskową"...... obecnie kazdy!!! żołnierz RP,ma zwiazki z
        informacja wojskową USA,wermachtu, i z innymi warchołami ,-jest na ich usługi i
        rozkazy! Więc ipn-do roboty!
        • sid15 Re: IPN 09.06.05, 13:25
          No i wszystko w tym temacie.
          • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 13:31
            czyli sidziu obiecujesz, ze do czasu wydania wyroku przez sąd, opublikowania
            materiałów nie będziesz nikogo szkalował i oskarżał o współpracę, szpiegowanie,
            donoszenie?
            • sid15 Re: IPN 09.06.05, 13:45
              Ależ ja nie muszę czekać na wyroki sądu,wystarczy poczytać trochę materiałów
              historycznych i popytać ludzi,którzy to pamiętają.A ponieważ różnimy się
              diametralnie oceną tego człowieka,to szkoda słów.Dla ciebie to jest bohater i
              ktoś godny naśladowania,dla mnie wprost przeciwnie,więc ani ty,ani ja zdania
              nie zmienimy.
              • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 13:56
                różnica nie polega na naszym ocenianiu ale na tym, że tobie wystarczy plotka
                lub pomówienie by uzyskać potwierdzenie swojego zdania.
                • gradus2004 Re: IPN 09.06.05, 14:02
                  ja_aska napisała:

> różnica nie polega na naszym ocenianiu ale na tym, że tobie wystarczy plotka
                  > lub pomówienie by uzyskać potwierdzenie swojego zdania.

ja w niewinnosc i bohaterstwo "generala" uwierze dopiero jak zobacze niezbite
                  dowody :).

Przeczytaj sobie wywiad z Jaruzelem... byl chyba rok albo 2 lata temu w GW...
                  wylania sie z niego obraz wyjatkowego tchorza i sluzalczyka... wyobrazasz sobie
                  to, ze nie poszedl na pogrzeb wlasnej matki bo to moglo byc zle widziane
                  wyzej???? kazde kolejne stanowisko bylo mu proponowane i on nie odmawial "bo
                  takim propozycjom sie nie odmawia"... a teraz jeszcze pojechal do Moskwy i
                  dumnie wypial piers na order od polkownika KGB, ktory jednoczesniej chwile
                  wczesniej totalnie ponizyl Polske...
                • sid15 Re: IPN 09.06.05, 14:07
                  Moja ocena nie wynika z tego co wczoraj ogłoszono,choć znając historięPRL-u
                  można było to przewidzieć.Jest to ocena całości działania pana generała przez
                  ostatnich 60 lat.
                  • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 14:43
                    CZYLI zasług wojennych nie zauważacie obaj?
                    • gradus2004 Re: IPN 09.06.05, 15:01
                      ja_aska napisała:

> CZYLI zasług wojennych nie zauważacie obaj?

a czym sie wslawil jesli mozna wiedziec? zrobil cos wyjatkowego? w czym byl
                      lepszy od innych zolnierzy?

no i przyjmujac, ze ma jakies tam zaslugi wojenne to czy to pozwala rozgrzeszac
                      go z tego co robil pozniej?
                      • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 15:05
                        to co robił później nie jest udowodnione. poczekajmy.
                        walczył, bronił, wyzwalał.
                        • gradus2004 Re: IPN 09.06.05, 15:13
                          ja_aska napisała:

> to co robił później nie jest udowodnione. poczekajmy.

jak to nie? stal na czele zbrodniczego systemu, bronil go wszelkimi mozliwymi
                          srodkami i we wszystkim sluchal sie Moskwy... tego nie trzeba udowadniac :)

> walczył, bronił, wyzwalał.
                          tak jak i miliony innych...

pewna piosenka:
                          DO GENERAŁA

Za słowa kłamstwem splugawione
                          Za mundur bratnią krwią splamiony
                          Za ręce siłą rozłączone
                          Za naród głodem umęczony
                          Za oczy dziecka przerażone
                          Obnoś swój tryumf w partyjnej chwale
                          Naród dziękuje Ci, generale

Za pogrom braci bez litości
                          Za honor wojska zbezczeszczony
                          Za mękę strasznej bezsilności
                          Za ból rozłąki z mężem żony
                          Za łzy i rozpacz samotności
                          Ciesz się, żeś działał tak waspniale

Za połamane pałką kości
                          Za koszmar walki brata z bratem
                          Za nienawiści siew i złości
                          Za to, że żołnierz stał się katem
                          Za znów zdławiony świt wolności
                          Pomnik swych zasług wziosłeś trwale

Za nałożone znów kajdany
                          Za zbrodnię łagrów w polskiej ziemi
                          Za fałsz przemówień wyświechtanych
                          Za podłość zdrajców między swymi
                          Za język prawdy zakazany
                          Wypnij na Kremlu pierś po medale

ostatnie 2 wersy chyba mowia wszystko :). Najlepsze, ze ta piosenka powstala
                          chyba w latach 80...
                          • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 15:18
                            straszna ale i strasznie emocjonalna. jak zykle subiektywna. bardzie pasuje do
                            68 w czechosłowacji.
                            • gradus2004 Re: IPN 09.06.05, 15:23
                              to znaczy Ty caly czas sie upierasz, ze Jaruzelski to dobry, szlachetny
                              czlowiek i bohater narodowy? Nalezy go czcic?

polecam wywiad z nim w GW... moze sie da jakos go znalezc...

powiedz jeszcze... masz do wyboru na prezydenta Walese i Jaruzelskiego. Kogo
                              wybierasz?
                              • ja_aska Re: IPN 09.06.05, 15:29
                                nie należy go czcić ale nie należy go sądzić i poniżać.
                                jeden wart drugiego.
                                • gradus2004 Re: IPN 09.06.05, 15:34
                                  ja_aska napisała:

> nie należy go czcić ale nie należy go sądzić i poniżać.
                                  dlaczego nie? niech odpowiada za to co zrobil... chociazby wypadaloby go
                                  potepic...

> jeden wart drugiego.

no to juz wszystko jasne :)
                                  • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 09:06
                                    niech odpowiada za to co zrobił. pełna zgoda.
                                    potępić za co? za to co zrobił złego? pełna zgoda.
                                    kto to ma ocenić? politycy? dziennikarze? pełen brak zgody.
                                    • gradus2004 Re: IPN 10.06.05, 10:14
                                      ja_aska napisała:

> niech odpowiada za to co zrobił. pełna zgoda.
                                      > potępić za co? za to co zrobił złego? pełna zgoda.
                                      > kto to ma ocenić? politycy? dziennikarze? pełen brak zgody.

wydaje mi sie, ze za to, ze stal na czele tego calego zbrodnicznego bajzlu i
                                      bronil go za wszelka cene mozna go od razu potepic. Tu nie potrzeba zadnego
                                      sadu. Przeciez nikt go do tego nie zmuszal. Odebranie stopnia generalskiego i
                                      przywilejow przyslugujacych bylym prezydentom to minimalna kara jaka powinna go
                                      spotkac.
                                      • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 10:27
                                        wdg niego i wielu innych ratował swój naród przed czymś gorszym. nie ty mu
                                        dawałeś stopień i nie ty powinieneś mu odbierać.
                                        • gradus2004 Re: IPN 10.06.05, 10:53
                                          ja_aska napisała:

> wdg niego i wielu innych ratował swój naród przed czymś gorszym.

ze on tak twierdzi to mu sie nie dziwie. Tak samo jak i wielu innych z jego
                                          swity :)

zdlawil ruchy wolnosciowe, przelal braterska krew i za to wszystko zaplacila
                                          Polska... zrobil dokladnie to czego potrzebowala Moskwa...
                                          zaprowadzil "porzadek" a oni nie musieli sie w to nawet w zaden sposob
                                          angazowac...
                                          Byc moze przedluzyl o 10 lat agonie PRL...

> nie ty mu dawałeś stopień i nie ty powinieneś mu odbierać.

podejrzewam, ze ten co mu go dal to juz nie zyje... no i mysle, ze skoro Moskwa
                                          mu dala ten tytul, daje mu medale za wiernosc to niech i placi mu generalska
                                          emeryturke...
                                          • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 11:41
                                            nie tylko jego świta ale wielu (bardzo) obywateli tak myśli.
                                            nie wiem czy przedłużał ale mam podejżenia , że gdyby ruchy wolnościowe zaczęły
                                            wtedy dochodzić siłowo do władzy nie skończyłoby się to dobrze. sowieci wtedy
                                            byli zdeterminowani do przedłużenia stanu rzeczy.
                                            • gradus2004 Re: IPN 10.06.05, 12:11
                                              ja_aska napisała:

> nie tylko jego świta ale wielu (bardzo) obywateli tak myśli.

jak im sie to od kilkunastu lat wpaja to i tak mysla...

> nie wiem czy przedłużał ale mam podejżenia , że gdyby ruchy wolnościowe
                                              zaczęły
                                              >
                                              > wtedy dochodzić siłowo do władzy nie skończyłoby się to dobrze.

dlaczego silowo? Gdyby Jaruzelski mial jaja to moglby pokojowo oddac wladze a
                                              jedeyny jego cel to bylo jak najdluzej utrzymac stan, ktory istnial.

>sowieci wtedy
                                              > byli zdeterminowani do przedłużenia stanu rzeczy.

tego to nie mozesz wiedziec. Dlaczego w 89 juz nie byli tacy zdeterminowani?
                                              • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 12:24
                                                bo było dużo później i w wielu krajach poszli w tym kierunku. było za późno na
                                                takie ruchy.
                                                nie oddał bo nie mógł bez zagrożenia dla kraju.
                                                • gradus2004 Re: IPN 10.06.05, 12:30
                                                  ja_aska napisała:

> nie oddał bo nie mógł bez zagrożenia dla kraju.

hmmm nie wiem czy sie smiac czy plakac... Ty naprawde jestes gleboko
                                                  przekonana, ze to szlachetna postac...

poczytaj sobie ten wywiad:
                                                  serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2441828.html
                                                  tylko dobrze sie zastanow nad tym co ten czlowiek mowi...
                                                  • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 12:57
                                                    nie gradus nie jestem. ale wierzę, że jest patriotą i ze kocha ten kraj.
                                                  • gradus2004 Re: IPN 10.06.05, 13:05
                                                    ja_aska napisała:

> nie gradus nie jestem. ale wierzę, że jest patriotą i ze kocha ten kraj.

przepraszam ale z czego to wnioskujesz?? Moze jakies konkretne czyny o tym
                                                    swiadcza?

Przeczytalas wywiad? Wiem, ze jest dlugi ale jak sie nad tym wszystkim
                                                    zastanowisz to powinien ci sie troche rozjasnic obraz Jaruzelskiego...
                                                  • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 13:22
                                                    z jego postawy od czasów wczesnowojennych.
                                                    jeszcze nie czytałą. zaraz się wezmę.
                                                  • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 13:22
                                                    sorry, czytałam.
                                • Gość: andreas Re: IPN IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.05, 16:42
                                  ja_asiu naprawde mój tata był w Korpusie Bezpieczeństwa Wewnetrznego
                                  i był w sztabie...
                                  • Gość: vicek Re: IPN IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 09.06.05, 23:55
                                    Andreas puść wreszcie parę co powiedział ci twój Tato! Syna ojciec nie
                                    okłamuje, a to co na forum piszesz i jak piszesz tę prawdę potwierdza. W KBW
                                    wiedziano co jest czym a kto jest kim.
                                    Proszę. też mam kwiatki ale mogą być mniej wiarygodne.
                                  • ja_aska Re: IPN 10.06.05, 09:06
                                    a mój nie. nikt w mojej rodzinie nie był w pzpr ani w służbach.
                                    • Gość: andreas Re: IPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:44
                                      widzisz - to miałaś dobrze... bo chyba w podziemiu tez nie byli?
                                      Oceniam po postach Twoich.
                                      Tacy ani tu, ani tu...

Moja rodzina była przed wojna majetna i przypieto im metke kułaków
                                      i zabierano majatki i wsadzano i znalazła sie taka owca czarna w rodzinie,
                                      która wyciagała wszystkich, ale.. ale jakims kosztem...
                                      Nie mnie oceniać.

Pan generał był weryfikowany i werbowany, czy sa jakies dokumenty (?)
                                      Pewnie nie ma śladu!
                                      Gdyby cos zostawiono, to byłby kretynizm...

• ja_aska Re: IPN 10.06.05, 09:58
                                        część była w podziemiu. szczególnie ta część gdańska i mielecka. bardzo
                                        zaangażowani. część (znaczna) była prześladowana za pochodzenie i w rezultacie
                                        wyrzucona z kraju.
                                        moja rodzina też była majętna. do tego stopnia, że obecnie działa (nawet
                                        dobrze) jedna fabryka (o słusznej nazwie) która wywodzi się bezpośrednio z
                                        uwłaszczonego majątku:-)
                                        Pan generał może był może nie był. z powodu braku dokumentów i prawicowych
                                        podejżeń nie mamy prawa do wyjaśnienia sytuacji przez sąd.
      • Gość: komuch Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskiego IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 14:37
        Tylko tak wielki autorytet,jest w stanie wysprzątac szambo zwane państwem
        obecnie, z 15-letniego S-gówna!
        • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 09.06.05, 14:41
          Najlepiej niech wprowadzi stan wojenny,internuje niepoprawnie
          myślących,skonfiskuje majątki,rozstrzela prowodyrów.Czołgi na ulice!!!
          • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 09.06.05, 14:44
            już były i moim zdaniem dzięki temu nie byliśmy czechosłowacja II.
            • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 09.06.05, 21:20
              A po co Rosjanie mieli się pakować w drugi Afganistan?Wcale im na tym nie
              zależało.Mieli zresztą na miejscu swojego człowieka,który spisał się
              znakomicie.
              • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 09:07
                tak ci się wydaje. ochotę mieli. ci za plecami też.
                • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 09:43
                  Nie wydaje mi się.Potwierdzili to sami Rosjanie. Nie doceniasz ich.Żeby cos
                  osiągnąć,wcale nie trzeba sobie rąk pobrudzić.
                  • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 09:59
                    mój drogi rosjanie wiele rzeczy potwierdzali np katyń.
                    • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:06
                      Afganistan był gwoździem do trumny ZSRR.Gdyby zaczęli wojnę w
                      Polsce,przyspiszyliby zgon tego potworka przynajmniej o 5 lat,tylko po co?To co
                      chcieli,uzyskali rękoma swoich agentów.Zresztą nie po raz pierwszy w historii
                      PRL.
                      • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:26
                        mam inne informacje. tym bardziej, że u nas mogłoby łatwiej im pójść.
                        • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:34
                          Oj nie znasz ty swojego narodu,nie znasz.
                          • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:38
                            znam i to dobrze. i byłoby to samo co 1.09.39 (niestety)
                            • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:44
                              No to nie było tak łatwo jak mówisz.Chyba ,że kampania wrześniowa odbyła sie
                              bez rozlewu krwi?
                              • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:46
                                chodzi o straty po stronie naszej. zaatakowani najprawdopodobniej z trzech
                                stron z garnizonami rosyjskimi w środku.
                                • sid15 Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 10:57
                                  Ciekawe po czyjej stronie stanąłby generał?I do tego zmierzałem.Odpowiedz sobie
                                  sama.
                                  • ja_aska Re: Czas na kolejną Prezydenturę Gen.Jaruzelskieg 10.06.05, 11:44
                                    nie wiem. teraz tym bardziej.
    • Gość: Antyknajak Kukliński dla USA a Jaruzelski dla ZSRR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 13:51
      Republika bananowa jak nic
      • Gość: komuch Re: Kukliński dla USA a Jaruzelski dla ZSRR IP: *.agro.ar.szczecin.pl 09.06.05, 14:39
        obecnie dla usa i na rozkazach usa,-jest 100 tys zołnierzy RP. Ipn będzie miał
        roboty na 100000 lat??
        • felix_edmundowicz Kukliński dla USA a Jaruzelski dla ZSRR, a SLD? 09.06.05, 14:44
          ale to trzeba pytać SLD, bo to SLD kwaś. millera i jaruzelskiego wysłało na
          nowe san domingo, bo chcieli przylizać się Nowemu Wielkiemu Bratu
          • Gość: H56 bohater Kukliński też awansował expresowo ! IP: *.comnet.krakow.pl 09.06.05, 15:54
            same sprzedawczyki. Komu tu karwa ufać ?
            • Gość: sven h56..... IP: *.cm-upc.chello.se 09.06.05, 21:46
              zaufaj ksiedzu , ksiedzu zaufaj!
              • Gość: H56 księdzu ? IP: *.comnet.krakow.pl 10.06.05, 10:31
                pewnie i wśród nich jest dużo porządnych ludzi, ale tam też rządzi mafia i
                układy. Kościół katolicki potrafi ułożyć się z każdą władzą. Teraz kreują się
                na prześladowanych, a przecież sami na siebie donosili. Agentami zostawali ci
                którzy mieli coś na sumieniu, porządni zajmowali się posługą kapłańską.Żadna
                władza nie pozwoli sobie aby ktoś bezkarnie podsycał niepokoje społeczne.
                Jakoś sobie nie przypominam aby ktokolwiek zabraniał mi chodzić do kościoła w
                czasach PRL-u. Były pochody pierwszomajowe ale były też procesje te same co są
                dzisiaj. Pochodów pierwszomajowych już nie ma , procesje pozostały.
                • sid15 Re: księdzu ? 10.06.05, 10:46
                  Ja bym Olinowi zaufał,jemu tak dobrze z oczu patrzy i taki ma ckliwy,choć może
                  trochę skrzeczący głos.No po prostu miodzio.
                  • Gość: H56 Re: księdzu ? IP: *.comnet.krakow.pl 10.06.05, 11:04
                    jestem hetero i na takie cechy osobiste nie lecę !
                    • sid15 Re: księdzu ? 10.06.05, 11:08
                      Wiem,ja też ,ale o tym cicho,bo wiesz,ciężkie czasy dla nas idą.
                      • Gość: H56 Re: księdzu ? IP: *.comnet.krakow.pl 10.06.05, 11:31
                        chleb ze smalcem nie jest mi obcy, a na to mi zawsze starczy. Gorzej z Tobą, bo
                        pewnie nadal jesteś na utrzymaniu rodziców i smak takich frykasów nie jest Ci
                        znany.
                        • sid15 Re: księdzu ? 10.06.05, 11:43
                          Kochany,chleb ze smalcem w akademiku to był najlepszy przysmak,prawdziwy
                          frykas,szczególnie przed stypendium.
    • Gość: komuch Obecnie wielu służy za...dolary,na żołdzie USA ? IP: *.agro.ar.szczecin.pl 10.06.05, 11:37
    • Gość: komuch o niewinności? Lecha:świadczą agenci SB IP: *.agro.ar.szczecin.pl 10.06.05, 11:47
      Wiec zlikwidować sądy,ipn,komisje: zastąpić agentami SB,bedzie taniej?

-Wałęsa kontra Wyszkowski

Z raportu agenta SB, który był razem z Lechem Wałęsą w 1981 roku w Paryżu
      wynika, że polscy związkowcy nie dostali wtedy żadnych pieniądzy od francuskich
      kolegów. Do dokumentu dotarła "Rzeczpospolita".

Wcześniej dawny działacz opozycyjny Krzysztof Wyszkowski w programie "Warto
      rozmawiać" w Telewizji Polskiej zarzucił Lechowi Wałęsie, że podczas tego
      wyjazdu przywłaszczył sobie pieniądze związku.

"Rzeczpospolita" publikuje treść raportu agenta "Grażyny" czyli Eligiusza
      Naszkowskiego ówczesnego szefa związku w Pile, który wchodził wtedy w skład
      delegacji "Solidarności". Jego informacja liczy kilkanaście stron i jest bardzo
      precyzyjna.

"Rzeczpospolita", przypomina, że Wyszkowski mówił o "kopertach z pieniędzmi"
      i "awanturze na cztery fajerki". Tymczasem w relacji "Grażyny" nie ma ten temat
      ani słowa. A przecież - jak zauważa dziennik - taka informacja byłaby gratką
      dla Służby Bezpieczeństwa.

O niewinności Wałęsy zapewnia także dziennik ówczesny doradca związku Bronisław
      Geremek. Prezes instytutu byłego prezydenta zapowiada, że jeszcze w czerwcu do
      sądu trafi pozew przeciwko Wyszkowskiemu.

Więcej: Rzeczpospolita - Wałęsa kontra Wyszkowski
      • sid15 Re: o niewinności? Lecha:świadczą agenci SB 10.06.05, 12:32
        A po co zastępować,skoro w większości przypadków,agenci są tam od dawna i
        dzieje im się całkiem dobrze.
        • Gość: komuch Re: o niewinności? Lecha:świadczą agenci SB IP: *.agro.ar.szczecin.pl 10.06.05, 12:48
          Tyż racja! w sadach nie było lustracji?
          • sid15 Re: o niewinności? Lecha:świadczą agenci SB 10.06.05, 13:02
            O to chodzi,że nigdzie jej nie było.I problem nie polega na tym ,że np w
            wymiarze sprawiedliwości nie zostało tylko 3 prawników,jak po lustracji w
            Niemczech,ale że ludzie którzy zostali zarazili trądem nieuczciwości wszelkie
            dziedziny życia społeczno-politycznego.
            Młodzi którzy przyszli do zawodów,byli czyści jak tabula raza,ale starzy
            wyjadacze nauczyli ich kombinacji,złodziejstwa,kumoterstwa i korupcji.W ten
            sposób zaszczepiono najgorsze zwyczaje PRL-u i dzisiaj zbieramy tego żniwo.Tak
            więc Polska Ludowa nadal żyje,może nie jako formacja państwowa,ale jako
            kumplowsko-złodziejsko-cwaniacki system przenikający naszą codzienność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka