Gość: kama IP: 217.153.6.* 10.06.05, 18:31 Różnych rzeczy się po tym środowisku spodziewałam, ale żeby sekty? info.onet.pl/1111355,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felix_edmundowicz Re: Tadeusz Iwiński należy do sekty? o co chodzi? 10.06.05, 21:32 i jeszcze napastuje tłumaczki !! maczo Tadeo,poliglota Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Tadeusz Iwiński należy do sekty? o co chodzi? 10.06.05, 22:38 Zaraz tam molestuje.Jako guru testuje przydatność adeptki,pod względem przydatności w zgromadzeniach.Ciężka praca,a Tadek w robocie się nie oszczędza! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 sekta katolicka nie ma sobie równych ! 11.06.05, 08:56 należą do niej prawie wszyscy politycy prawicy, o dotacjach jakie idą na nią z budżetu państwa polskiego, nikt nie śmie nawet mówić. Kościół katolicki zwalcza konkurencję. Przynależność religijna jest osobista sprawą każdego obywatela, to gwarantuje nam Konstytucja RP. Jestem zadeklarowanym ateistą a sekta katolicka i tak wykazuje mnie w swoich statystykach jako swojego członka. Ponieważ nigdzie sie nie zapisywałem, nie mam zamiaru nikogo prosic o skreslenie mnie ze swoich rejestrów. Czekam na partię która w swoim programie wyborczym ma postulat wprowadzenia podatku kościelnego, wtedy sie okaże ile członków mają posczególne grupy wyznaniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz :) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 09:30 Czy to prawda, że kiedyś, dawno temu, byłeś religijnym człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: :) IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.05, 11:06 religijnym ? wychowałem się w domu katolickim. Ksiądz, zawsze był w naszym domu mile widziany. Szczególnie utkwił mi w pamieci Tadek który do moich rodziców mówił mamo, tato. Razem cieszylismy się z wyboru papieża. Chłop był przystojny i baby za nim latały, przeniesli go do Chojny, tam też jakoś podpadł za kobitki i go wysiudali do Szczecina gdzie poznał ponoć córkę jubilera i się ożenił.Kontakt się urwał. Wracając do mojej religijności to zawsze była raczej płytka, żaden duchowny nie potrafił mi odpowiedzieć na nurtujące mnie wtedy pytania. Moje całkowite zwątpienie nastapiło po kilku latach służby w Policji. To z czym się spotkałem od kuchni kościoła, całkowicie utwierdziło mnie w przekonaniu, że to jedna wielka ściema. Pod koniec roku będę mógł powiedzieć troche szczegółów ,teraz obowiązuje mnie lojalka wobec firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Treo Re: H56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 11:27 Gość portalu: H56 napisał(a): Wracając do mojej religijności to zawsze była raczej > płytka, żaden duchowny nie potrafił mi odpowiedzieć na nurtujące mnie wtedy > pytania. Odpowiedz mi na jedno pytanie: odłóż na moment niechęć do KK i powiedz: czy ty wierzysz w Boga? Przepraszam, że o to pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: H56 IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.05, 12:30 hm, aleś mnie zażył ? tak naprawdę to chyba najbliżej mi do deizmu. Nie mogę zrozumieć jak Bóg może być miłosierny a zarazem tak okrutny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz strasznie sie czuję... IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 13:00 Zdałem sobie sprawę, że wychowuję przyszłych wrogów Kościoła... mówię tu o moich uczniach, na których pytania po prostu czasem nie umiem odpowiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: strasznie sie czuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:08 Nie ty ksiądz wychowujesz, tylko Twoi przełożeni, którzy tkwią przy średniowiecznej wizji kościoła z niewielkimi odstępstwami. Nie chcecie mieć wrogów, to podzielcie się majątkiem z ubogimi, nie mieszajcie się w politykę i nie zapominajcie tego co mówił Chrystus, bo mam często wrażenie że się mijacie z jego naukami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: strasznie sie czuję... IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.05, 15:43 nie przesadzaj, wcale nie uważam się za wroga kościoła. Zauważ,że cały czas na tapecie jest tylko kościół katolicki a właściwie jego ekspansja dążąca do przekształcenia państwa w kraj ortodoksyjny, podporzadkowany jednej religii. Nie wszyscy chcą wierzyć i akceptować jeden święty, powszechny kościół rzymski. Polska jest krajem wielowyznaniowym, wielonarodowym, w którym żyją ludzie o różnych świtopogladach. Niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz bleeee... IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:02 Nudny bełkot. Zupełnie jak z pisemek antyklerykalnych wydawanych przez byłych księży. Podkręć swoje emocje i napisz coś ciekawszego. Wciąż o ekspansji Kościoła, ortodoksji i tolerancji dla różnych wyznań. Przecież to gwarantuje polskie prawo. Po co sie tak zacietrzewiasz? Możesz sobie wyznawać, co chcesz. Ale teksty, które wypisujesz na KK są po prostu prymitywne. Typowa milicyjna mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: bleeee... IP: *.comnet.krakow.pl 12.06.05, 23:53 możesz pisac co chcesz, ale i tak widać, że nic nie odstajesz od swoich wspóbraci. Dobry klecha to klecha na księżycu. Jesteś typowym trutniem i darmozjadem, a ponieważ żyjesz z moich podatków wbrew mojej woli to Twoje opinie wiszą mi jak kilo kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz dooobre :) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 09:15 No właśnie mniej więcej tego się spodziewałem :) Poza tym to ty żyjesz z moich podatków, ja żyję z własnej pracy nie tylko w szkole i w kościele. Hmmm... tylko gdzie bym widział dobrego milicjanta... hmmm... o, już wiem - po prostu na patrolu na ulicy, w TV słyszałem, że 70% mundurowych grzeje siedzenia przy biurkach. No tylko pogratulować ciepłej posadki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: dooobre :) IP: *.comnet.krakow.pl 13.06.05, 10:03 za PRL-u milicjanci byli na ulicy, do domu zawsze dotarłeś bezpiecznie. To właśnie za III RP relacje się odwróciły. Twoja praca wielebny, polega na praniu mózgów młodych ludzi, wciskaniu mitów i doktryny jedynie słusznej religii katolickiej. Dlaczego karzesz sobie płacić za to z państwowych pieniędzy ? niech cię utrzymują wierni twojego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: dooobre :) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:44 > za PRL-u milicjanci byli na ulicy, do domu zawsze dotarłeś bezpiecznie. To prawda. Za komuny nie bylo bandytów, ani mafii, bojówek, ani łobuzów. Sielsko i anielsko. Doskonale opowiada o tym pisenka DEZERTERA pt. "Spytaj milicjanta". Polecam! :))) Jeszcze raz Ci powtarzam, że żyje za zarobione przez siebie pieniądze, płacę podatki, z których Ty dostajesz pensję. Tak więc możesz być dumny, że polscy księża utrzymują naszą kochaną policję :) Ja jestem z tego dumny. Może chcesz premię? Zwłaszcza za siedzenie w pracy i serfowanie w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: dooobre :) IP: *.comnet.krakow.pl 13.06.05, 11:13 jak było za PRL-u, w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę nikogo pytać, znam to z autopsji. Chcesz mi dać premię ? no proszę, to księża teraz decydują kto ma ją dostać. To ta Twoja praca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: dooobre :) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:55 Tak, to moja praca. I wykonuję ją rzetelnie, dlatego lenie przybiurkowe premii nie dostają. Mogą za to dostać zwykłe "krawężniki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: dooobre :) IP: *.comnet.krakow.pl 13.06.05, 15:57 krawężnikami są młodzi chłopcy w służbie przygotowawczej / oddziały prewencji/ oni premii nie dostają. Tak naprawde to premię dostają tylko sztabowcy, zapytaj zwykłego policjanta kiedy dostał premię to Ci odpowie,że to słowo jest mu nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: dooobre :) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:06 Do której grupy sie zaliczasz? Zwykli czy sztabowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Treo Re:Jeszcze raz do H56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:01 Nie rezygnuj z Boga. On z Ciebie nie zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re:Jeszcze raz do H56 11.06.05, 22:13 Gość portalu: Treo napisał(a): > Nie rezygnuj z Boga. On z Ciebie nie zrezygnował. panie/pani Treo przestań nawracać ! otocz go lepiej modlitwą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Treo Re:Jeszcze raz do H56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:01 felix_edmundowicz napisała: > Gość portalu: Treo napisał(a): > > > Nie rezygnuj z Boga. On z Ciebie nie zrezygnował. > panie/pani Treo przestań nawracać ! > otocz go lepiej modlitwą ! I Ciebie też. Możesz być pewien :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carramba! Re: sekta katolicka nie ma sobie równych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 12:25 Czytając wypowiedzi Henia odnoszę wrażenie, że sekta oszołomionych postormowców wkręca się wszędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 do tej sekty też się mogę zapisać ! 11.06.05, 09:05 fishki.net/pics/monashkii.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: do tej sekty też się mogę zapisać ! IP: 195.136.49.* 11.06.05, 09:38 No juz cie widzę, pasujesz jak ulał, wzorcowa noga stołowa . Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawiaturę 11.06.05, 10:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawi IP: *.utp.pl / 80.48.235.* 11.06.05, 16:02 H56 a nie przypadkiem w milicji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawi IP: *.comnet.krakow.pl 11.06.05, 18:43 z całą pewnością nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawi IP: 62.69.200.* 11.06.05, 23:51 Zwazywszy na twoj wiek, ktorego nie ukrywasz...hmmm, jesli nie milicja, to...zomo, ormo ??? Bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawi IP: *.comnet.krakow.pl 12.06.05, 08:19 MAMONIOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: jest teżsekta milicyjna,wystarczy mieć klawi IP: *.comnet.krakow.pl 12.06.05, 09:24 MAMONIOWA, Ty też ? jeżeli już, to nie Omo, ale ROMO. Coś mnie tam straszyli trzema miesiącami w Warszawie ale w rezultacie powołano mnie na miesiąc do Rezerwy w JW w Czarnówku. Do ROMO powoływano wszystkich co służyli w formacjach wojskowych MSW / WOP, Jednostki Nadwiślańskie/. Ja swój szlak bojowy odbywałem w jednostkach MON-u najpierw Chełmno JW 1955 potem Budowo JW 1033 oraz jednostka specjalna 5577. W cywilu dwa razy powołano mnie do rezerwy, raz do Podjuch drugi raz do Czarnówka. Acha ! dostałem w wojsku medal, ale dostawali go wszyscy co służyli w JW 5577. Byłem też TW SB ps. Robert i jestem oburzony ,ze nie umieszczono mnie na liście IPN. Pewnie Linda z Pazurą spalili moje akta,ha,ha. Popieram Rokitę z jego propozycją aby odtajnić wszystkie akta IPN-u. Tak nie może być aby byle gó..arz obrzucał błotem uczciwych ludzi. Policjanci zmuszani są do pozyskiwania informatorów i informacji, aby się przełożeni od nich odczepili piszą informacje z sufitu ,aby wygladały wiarygodnie umieszcza się tam bogu ducha winnych ludzi. Informacje te są co prawda weryfikowane, ale notatki z nazwiskami pozostają. Jestem pewien ,że tak samo było w SB. Tak więc mamoniowa, wcale nie bądż taka pewna ,ze papiery masz w 100% czyste. Przypomnij sobie czasy studenckie, pierwszą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś