Dodaj do ulubionych

SP NR 42 I SP NR 18

IP: *.aarh.stofanet.dk 24.07.02, 22:12
CZY NAPRAWDE NIKT Z UCZNIOW TYCH SZKOL TUTAJ NIE ZAGLADA??
Obserwuj wątek
    • Gość: jams Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: proxy / 212.160.165.* 28.10.02, 16:05
      JA tam chodzilem, i w ogole mi sie tam podobalo, fajne mielismy okna z
      kratami:))). no i nauczycieli!!!
      Zborowski rulez!!!
      i byl radiowezel, i w ogle cala torba frajdy.
      prosze o jakies wrazenia odnosnie budy
      p.s. no i te balety... :)))
      • Gość: linijka Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.devs.futuro.pl 28.10.02, 18:23
        Gość portalu: jams napisał(a):

> JA tam chodzilem, i w ogole mi sie tam podobalo, fajne mielismy okna z
        > kratami:))). no i nauczycieli!!!
        > Zborowski rulez!!!
        > i byl radiowezel, i w ogle cala torba frajdy.
        > prosze o jakies wrazenia odnosnie budy
        > p.s. no i te balety... :)))
        chdzi Ci o 18, czy 42?? Ja mam za sobą obie szkoły.
        • Gość: jams Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: proxy / 212.160.165.* 29.10.02, 07:29
          hmmm..., no mialem na mysli 42-kę ale chiba w osiemnastce tez byly kraty w
          oknach:)
          dawaj linijko jakies fajne kminy z 42 giej bo 18 nie znam, i nie bede czail o
          co chodzi.
          Wasiluk na krola Polski !!!
          • Gość: Mikołaj Re: SP NR 42 IP: proxy / *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:47
            Nadal jestem w tej szkole;krat w oknach nie ma,radiowęzła też, ale cała reszta
            OK.Jasno,ciepło (nowe okna),kolorowo - nareszcie!
    • maly2 Re: SP NR 42 05.02.03, 16:47
      Ja mam bardzo mile wspomnienia związane z ta szkola.
      Pamietam za moich czasów organizowane byly zlazy przez pania pedagog Wrzosek-
      moim zdaniem bardzo dobry pomysl. A tak wogule to nawet nauczyciele byli fajni
      np. p.Brzuzka. P.S Pamieta ktos lokomotywe od historii???????/
      • Gość: linijka Re: SP NR 42 IP: 62.233.217.* 05.02.03, 23:12
        maly2 napisał:

> Ja mam bardzo mile wspomnienia związane z ta szkola.
        > Pamietam za moich czasów organizowane byly zlazy przez pania pedagog Wrzosek-
        > moim zdaniem bardzo dobry pomysl. A tak wogule to nawet nauczyciele byli
        fajni
        > np. p.Brzuzka. P.S Pamieta ktos lokomotywe od historii???????/
        Ja też dobrze wspominam złazy. Niestety byłam tylko na jednym, bo potem
        przeniosłam się do 18. Co za lokomotywa? Ja miałam historie z Miałczyńskim (czy
        jakoś tak)
        • maly2 Re: SP NR 42 06.02.03, 12:10
          Lokomotywa to ta gruba baba od historii-p.Bogucka.
          A pan Miaczynski to chyba jedyny historyk ktory potrafil zainteresowac uczniow
          lekcja.
          • Gość: Dorota Re: SP NR 42 IP: 62.107.44.* 25.02.03, 23:06
            Dziekuje za wszystkie odzewy ,za to ,ze milo wspominacie stara 42-ga i belfrow.
            Swoja droga pani Lokomotywie wszystkie dziewczyny zazdroscily tak dlugich i
            pieknych wlosow.Pani od matmy ,czekajcie ...byly w sumie trzy (o ile dobrze
            pamietam) p.Pisarczyk,p.Bezon i p.Sobala.Od jezyka polskiego moja ukochana
            p.Sukiennicka ,p.Jozefowicz ,biologia :moja wczesniejsza wychowawczyni
            p.Giedrojc ,p.Runowicz ,historia wspomniana juz wyzej p. Bogucka i p.
            Miaczynski,od geografii co roku inny nauczyciel ,fizyka ,p.Brzuska(nie jestem
            pewna czy dobrze napisalam nazwisko),chemia p. Komor,zpt slynny geniusz
            Czumak,wspaniala pani psycholog Karolina Wrzosek, Ewa Cydzik plastyka...i
            wielu innych wspanialych pedagogow...jak pamietacie nazwiska piszcie bedzie
            milo.
            P.S. Napiszcie z ktorych rocznikow jestescie i jakich klas uczeszczaliscie
            • Gość: linijka Re: SP NR 42 IP: 62.233.217.* 02.03.03, 16:33
              p. Krawczyk - nauczanie początkowe, była moją wychowawczynią i chyba
              matematyczką
            • Gość: maly2 Re: SP NR 42 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.03, 16:04
              No i oczywiscie najwiekszy nauczyciel jakiego kiedykolwiek swiat widzial -
              p.JÓZEFOWICZ od polaka, p.Kowanska od muzyki tez byla bardzo fajna.
              .........to byly czasy
            • Gość: kram55 Re: SP NR 42 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:16
              witam wszystkich absolwentow 42.jestem rocznik 1957.konczylem szkole w
              1972.wuefu uczyl p.wasiluk.a wychowawczynia byla p. Karkoszko.bylo
              super.pozdrawiam dziewczyny ale piatek gosie perlikowska grazynke
              grochowska.marek pietryga.
              • Gość: mj Re: SP NR 42 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.08.06, 20:44
                toja g
          • Gość: linijka Re: SP NR 42 IP: 62.233.217.* 02.03.03, 16:36
            Zupełnie niepamiętam lokomotywy... Ale pamiętam lekcje z Miałczyńskim na
            których zawsze były różnego rodzju scenki historyczne
            • Gość: jams Re: SP NR 42 IP: 217.153.5.* 02.04.03, 00:01
              nio wlasnie nauczyciele hmm, pani pedagog Runowicz (sic!)ta kobieta znala
              kazdego w budzie (bodajze obecnie dyrektor) super koobieta, potem byla pani
              Pustkowska moja wychowawczyni łeeee, niewiele się nauczyłem :)
              następnie pani od geografii Zielonka bodajże-straszna lipa
              dalej w kolejce stoją Wasiluk od wuefu i dyrektor póżniejszy, od plastyki to
              nazwiska nie pamiętam ale wiem że była baaardzo ładnaaa ;), echem co by tu
              jeszcze. Miąkwa to fakt był najlepszym nauczycielem historii jakiego znałem,
              miał swoje dziwactwa jak każdy w tej budzie, ale zakochał mnie w historii,
              potem niestety niejaka pani Gocławska z V L.O. mnie od tej historii odkochała i
              tak już zostało :(
              pani Komor od chemi strasznie w porządku babeczka tio tyle co pamiętam
              rocznik 1984 (chiba:) klasa 8D hłe, hłe a co nie mogie się pochwalić, że
              chodziłem do najlepszej klasy??? hu,hu,hu...
            • Gość: Buazen Re: SP NR 42 IP: 217.153.7.* 07.04.03, 11:06
              Rocznik ten sam co Jams (rocznik 1977 - najlepszy). Miączyński i jego scenki
              rodzajowe np: Wojna pod Grunwaldem 1410. To było coś. Albo taktyczne
              rozrysowanie wojen prowadzonych ze Szwedami. Super. Tu działa, tu kawaleria, tu
              piechota. I oni ich tu, ale chwila, skończyła mi się tablica, to skończę tu
              (ściana). Było super. p. Józefowicz pokazując "żółtą szkołę" (zawodówka na
              Hożej)mówiła: tak, tak...patrzcie sie tam dalej bo 80% uczniów tej klasy tam
              własnie trafi. Wspaniała p. Komor (wychowawczyni). A'propos - Czy ktoś widział
              może taką dużą tablicę z układem okresowym pierwiastków. Jam ja wykonał. Ciekaw
              jestem czy nadal tam wisi? Zborowskiego też pamiętam. Tę jego świaszczącą po
              nogach skakankę również. Kupa świetnej zabawy. A czy ktoś pamięta moze p. Lenę
              z dużymi ....... okrągłymi oczami :)) Ona siedziała w świetlicy. I nie
              pozwalała się bujać na kracie przed stołówką. To były czasy. Eh. A horror i
              dantejskie sceny przed szatnia kto pamięta? No i jeśli jesteśmy już na poziomie
              piwnicy to of course należałoby wspomnieć salę od ZPT. I człowieka w sandałach,
              który pluł jak mówił, nie pamiętam jak się nazywał. Buło super. Czy jest tu
              ktoś (rocznik 1977) z kim można by powspominać dawne dzieje?
    • Gość: jams Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: 217.153.5.* 08.04.03, 00:14
      najlepszy był zborowski, pamiętam jak pojechaliśmy na mecz kosza do innej budy.
      pełna sala, publika wyje tupie krzyczy, i tak wychodzą straszne konusy, wprost
      liliputy, do pięt nam nie dorastali. z minami kozaków weszliśmy na boicho
      porozumiewawczo mrygając do siebie gałami.
      po pierwszej przerwie zborowski wydzieral sie na nas ze jestesmy kutasy bo nie
      umiemy grac i ze nam nogi z dupy powyrywa a na przerwie rozdawal blachy!!!
      po prostu rokenrolowa jazda bez trzymanki!!! w koncu jak zwykle zebralismy
      nawet od tych gosci siakos tak 48:23 chiba! ubaw po pachi
      • Gość: voyteck SP NR 42 IP: *.nat.siec.anax.pl 27.08.03, 11:20
        Witam. SP 42 kończyłem w '93 i Zborowski był moim wychowawcą. Tiaa.. Godziny
        wychowawcze raz, a międzyszkolne mecze koszykówki (w przerwach) dostarczały
        niezapomnianych wrażeń. Pod względem tekstów nawet prof. Dziki ryj z piątki
        (również WF) przegrywa. Najlepiej było, jak Zboro z marsową miną wchodził na
        godzine wychowaczą i mówił: "Hołota! Banda kretynów!!! To jest już granda!!!
        Czy wyście już zupełnie zdurnieli??!!" Po czym następował opis jakiegoś
        wydarzenia z naszej klasy, który Zboro zasłyszał od innych nauczycieli. "co
        wyście ostatnio na matmie wyprawiali?!! Wchodzę do pokoju nauczycielskiego, a
        Bezoniówka od razu do mnie!!". Hehehe... Pamięta jeszcze ktoś te klimaty:)?
        Pzdr!
        • Gość: jams Re: SP NR 42 IP: 212.160.165.* 01.04.04, 14:31
          Nie no od pana Dzikiego z V LO to proszę z daleka, w odróżnieniu od Zbory,
          nigdy nie stosował takiego języka nigdy nie słyszałem żeby się naśmiewał z
          ucznia, nie mówiąc już o podejściu do ucznia. No chyba że ogry które przyszły
          do budy po mnie tak go zmieniły. Ja tam za dzikim skoczył bym w ogień więc
          ostrożnie radzę.
          Co do podstawówy to pamiętam jazdy po kórtki, pędziło się na dół po schodkach i
          przy zamkniętych drzwiach przy których stała cała trzoda zawsze ktoś darł
          się "SZATNIARA!!!" i ta pani schodziła i otwierała nam drzwi. Jak sobie teraz
          to przypomnę to mi skóra cierpnie :).
          Bujanie na kracie sam miód!
          Nie ma krat w oknach powiadacie? .

• Gość: ROBERTDRABIK Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.home1.cgocable.net 29.05.04, 07:04
      chodzilem do tej szkoly od I do VI rok 1983 w 1985 wyjechalem z polski na
      zafsze, pamietam nuczycielke PIANTEK, WAWRZYNIAK, cholera to wrzystkich, ale
      szybko sie zestazalem. Ciekawe ile pamientam kolegow i kolezanek, hmmm:
      moja pierwsza milosc EWA KWASNIEWSKA jom pamietam dobze, kto tam jezscse oh
      KATAZYNA JUCHNEWICH, jeszce jedna EWA, I chyba JOANNA (ASKA) ZYLA cos takiego,
      ALEXANDER, kur.. to wrzystko ale mam pamiec tylko se w lep strzelic.
      Niestety to ja i dwoch kumpli bylismy najwjeksze lobuzy, w tej skole, w tym
      czasie, swieca dymna co wypelnila pul szkoly, wchodzenie po piurohronie i
      bieganie po dachu, szaber na dialkach za szkolom, ale tego bylo
      • Gość: uczennica Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: 62.233.217.* 17.06.04, 10:42
        Bauzen ja tez jestem z rocznika 77 i moja wychowawczynia była Komor klasa
        C .Pozdrawiam
        • jams1 Re: SP NR 42 I SP NR 18 22.07.04, 11:25
          Ależ wy byliście straszną klasą, nigdy nie chcieliście grać w nogę a jak Was
          laliśmy w piłę to bezczelnie złaziliście z boiska :-)))))))))))))))))))))
        • buazen Re: SP NR 42 I SP NR 18 20.09.04, 12:45
          Pozdrawiam również. Masz może kontakt z kimś z klasy C?
          • Gość: uczennica Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.devs.futuro.pl 10.11.04, 12:17
            Mam kontakt z Robertem Lewandowskim , Beata widuto mieszkamy na tej samej
            dzielnicy wiec sie nieraz widujemy.Pozdrawiam
      • Gość: monika Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.delta.furrynet.org 14.06.05, 22:43
        do roberta drabika
        chodziłam z tobą do klasy i z dwa miesiące wcześniej napisałam na forum
        odpowiedz dla Ciebie i opsałam pokrótce co słychać u wymienionych przez Ciebie
        osób, pozdrawiam, jednak świat jest mały
    • Gość: bandytka Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.k227.webspeed.dk 08.06.05, 21:28
      Kochani a pania Sukiennicka,ktos pamieta?Byla wychowawczynia 8d.A propo, a
      gdzie wszyscy uczniowie z tejze klasy?
      Do raportu koledzy... ;)
    • Gość: bandytka Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.k227.webspeed.dk 08.06.05, 21:31
      Uczennica czy ty przypadkiem nie jestes z Zelechowa Dolnego?Bo jesli tak,to
      musisz znac Dorote Wysocka,Wiolete Szczurowska,Kamile Jankowska,siostry
      Tarasiuk,Tomka Brygmana,Chojnackiego ....Co u nich slychac ??
    • barbara72 Re: SP NR 42 I SP NR 18 08.06.05, 21:38
      Myślę,że nie,ponieważ piszę od kilku miesięcy szukając starych kolegów i nikt
      się nie odzywa.
      • Gość: bandytka Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.k227.webspeed.dk 09.06.05, 19:51
        Barbara, a z ktorego rocznika jestes ,jesli mozna spytac ? I kogo poszukujesz?
        Pozdrawiam
    • bboozzeennaa Re: SP NR 42 I SP NR 18 21.06.05, 04:38
      ja chodzilam do sp nr 18 ale tak dawno ze ze moj rocznik chyba zapomnia ze ta
      szkola kiedys istniala
      • bboozzeennaa Re: SP NR 42 I SP NR 18 21.06.05, 04:45
        bboozzeennaa napisała:

> ja chodzilam do sp nr 18 ale tak dawno ze ze moj rocznik chyba zapomnia ze ta
        > szkola kiedys istniala
        rocznik 1960 odezwijcie sie ,kto pamieta klase VIII F?
        • robert671960 Re: SP NR 42 I SP NR 18 02.08.06, 12:14
          Witam!
          18-ke zapomniec trudno!Tak jak nie ktore nazwiska:-)
          Szydlowski,Kowalczyk,Gralik,Sawicka,Furman,Katna,Pupkiewicz i ...pamiec juz nie
          ta:-)).No i pierwsza kochana pani.Pani Kochanska!
          Dawne czasy ale wracam do nich z przyjemnoscia :-))
          Tez nie ma mnie juz w kraju,dlugo....za dlugo.
          Pozdrawiam wszystkich.Robert.
    • 10.mira Re: SP NR 42 I SP NR 18 30.10.05, 00:33
      Wittam!!!Ja tez chodzilam do tej szkoly(1960-1968).To bylo tak dawno ze prawie
      nic nie pamietam.Zapamietalam tylko nauczyciela od muzyki i dwie nauczycielki o
      tym samym nazwisku(chyba Jakubowskie).Pamietam nazwiska niektorych uczniow. Nie
      mam kontaktu z nikim bo przed laty wyjechalam z kraju.Pozdrawiam
      • Gość: AfrykaDzika Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.chello.pl 13.02.06, 22:12
        opowiem wam o szkole 42...
        uczyłam sie tam w latach ok 85/86, uczyli wtedy m.in. Miączyński, lokomotywa
        Bogucka, Komor , Sobala, Józefowicz,Madej, Wozniak,no i oczywiście Deptuś od
        fizy :))
        a dziś chodzi tam moje dziecko ........
        jak ten czas leci :(((((((
        szkoła po remoncie ładniejsza, bardziej strzeżona, ale kilka nauczycieli tych
        samych, oni nie moga sie odnowić....
        pozdrawiam absolwentów
        • Gość: Bolek&Lolek Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: 195.245.213.* 24.03.06, 14:24
          Witam (rocznik 72)co prawda tylko rok tam chodziłem ale na pakazy samoobrony
          p.Miączyńskiego na PO miałem okazję się załapać(SUPER)
          Matematyca -Sobala - pamiętam, wredna baba za to, że kolesiom rysowałem
          wykresy postawiła ma na koniec 3.(choć wychodziło 4)
          Ogółem biednie było jakoś:bez wycieczek, obozów itp (mam porównanie bo to nie
          jedyna podstawówka, którą widziałem) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
          Ps. WF-bieg na 100 i... te młobe falujące piersi koleżanek z klasy, każdy z
          kolegów był zachwycony.
          • klarinia Re: SP NR 42 I SP NR 18 25.03.06, 19:17
            Dobrze wiedziec ,ze te nasze " mlode falujace piersi" podobaly sie kolegom ;)
            • Gość: uczeń Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.chello.pl 12.05.06, 17:05
              Pozdrawiam wszystkich z rocznika 73, faktycznie p. Lena z dużymi oczami ze
              swietlicy to było to.
              • Gość: Aneta Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:01
                Chodziłam do SP NR 18. Miłe czasy. Bardzo dobrze wspominam p.Gydyńską(chyba
                tak nazywała się) .Była od nauczania początkowego. Pani Jakubowska -uczyła
                inna klasę z nauczania początkowego:pamiętam jak używała kija -leżał na stole-
                była okropna ( typ belfra krzyczącego). Była jeszcze p.Podolska ( zawsze
                wybierała sobie uczniów do swojej klasy( beznadzieja!). POźniej pojwiła sie p.
                Nikoliszyn( zawsze jadla na lekcji, wysyłała uczniow na zakupy!).W ostatniej
                klasie miałam zajęcia z p.Jasińskiem ( dyrektorem): jeden wielki terror. Jak
                wspominam te czasy to mysle, że dzisiaj połowa nauczycieli wyleciała by od
                razu:):):). Pozdrawiam
                • Gość: Kasia F. Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:04
                  Uczyłam w SP nr 18 przez 6 lat.Bardzo miło wspominam te czasy, jakos nie
                  skarżyłam się na zachowanie uczniów , a i atmosfera wsród nauczycieli była
                  ok. Mam same miłe wspomnienia.Pozdrowienia dla p.Ławniczaka i
                  p.Niedostatkiewicza :).Ja pojawiam sie w okolicach tej szkoły z usmiechem
                  patrzę w strone 'starej budy':)
                  • Gość: AfrykaDzika Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.chello.pl 27.10.06, 22:49
                    hej ludzie z sp 42...
                    czy wy wiecie że zbliża sie 50 lecie ???????
                    wchodzcie na stronę i czytajcie:
                    www.sp42szczecin.neostrada.pl
                  • mamado Re: SP NR 42 I SP NR 18 22.11.06, 20:39
                    A ja tez pozdrawiam p. Niedostatkiewicza, chociaz matematyki do tej pory nie
                    lubie i nigdy nie zapomne tych jego ekierek drewnianych...;)
    • Gość: absolwent42 Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: 213.76.141.* 29.10.06, 00:19
      Doroto. Doczekalas sie. Wejdz na portal SP 42. Sa tam nowe wiadomosci. Wlacz
      sie do akcji. Pani Sukiennicka nasza radna lista nr 4 - pozycja nr 3. Jestem
      absolwentem z 1994r. Kto dołaczy do mnie?
    • Gość: rocznik 1963 Re: SP NR 18 IP: *.devs.futuro.pl 28.11.06, 19:37
      Chodziłam do 18 od 70-78r. byłam w klasie c. Wychowawczynią była najpierw Molska
      Pózniej Kochańska, póżniej nauczyciel od matematyki przez rok ale nie pamiętam
      jak się nazywał.W siódmej i ósmej od rosyjskiego. Było to tak dawno że też nie
      pamiętam jak się nazywała.
      • Gość: tomasz p Re: SP NR 18 IP: *.5.89.75.dynamic.ip.windstream.net 02.02.14, 15:29
        Ja tez tam do szkoly chodilem ,w tych samych latach.
    • Gość: Rocznik 1963 Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.devs.futuro.pl 28.11.06, 19:42
      Mieszkałam przez wiele lat na komuny ale nie wiem gdzie była szkoła nr 42
      • Gość: klarinia Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.k287.webspeed.dk 28.11.06, 19:56
        Sp 42 miesci sie przy ul Zabiej.
        • dzikaafryka Re: SP NR 42 I SP NR 18 20.12.06, 21:23
          a jak tam pani sukiennicka???
          pomogly jej wasze agitacje????
          • Gość: Mikołaj Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 15:40
            czy Sukienicka z42 to ta miła starsza pani lekko przygarbiona? Może być,
            chociaz mnie nie uczyła.Chiba już nie pracuje, czasem ją widze w kosciele.
    • Gość: Ela Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.globalconnect.pl 22.12.06, 22:20
      Rocznik 78 szukam Ela K.
    • Gość: ElZbieta Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.globalconnect.pl 27.12.06, 00:14
      Ja zagladam =0
    • Gość: Izunia Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.chello.pl 04.01.07, 12:39
      Witaj ja również szukam ludzi z SP nr 18 tylko mój anoas jest troszkę dalej ja
      ukończyłam szkołę w 1986 moja wych była Jakubowska od matmy.Pozdrawiam
    • Gość: Maciek Re: SP NR 42 I SP NR 18 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.17, 02:38
      Czesc wam szukam kontaktu z Woźniak Karolina ktos pomorze
    • tanitazaitceva Re: SP NR 42 I SP NR 18 19.03.19, 08:10
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka