Dodaj do ulubionych

Do motocyklistów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 03:12
Motocyklisci ktorzy spotykacie się na Wałach Chrobrego! Komu chcecie
zaimponowac swoimi kawałkami metalu pożerającymi benzynę i zatruwającymi
srodowisko? Jesli tylko sobie, to spotykajcie sie daleko od ludzkich siedzib
gdyż zwyczajnie wku..cie mieszkanców halasem i wlasną głupota. Najlepiej
zsiądzcie z tych żałosnych pojazdów i zmiencie je na rowery.
Dzisiaj, kiedy szczegolnie winnismy dbac o nasze srodowisko naturalne
jeżdzenie dla przyjemnosci, spalanie paliwa i emisja nieczystosci DLA
PRZYJEMNOSCI jest zwykłą głupotą.
Spróbujcie pomyslec.
Obserwuj wątek
    • Gość: zona pijaka Re: Do niejakiej yesa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.07.05, 11:25
      Zauwaz ze post Twój pozostał bez odzewu, jako bezsensowny. To tak, jakbyś
      kwestionowała fakt istnienia koni, miłości do nich - tylko dlatego ze
      zostawiają po sobie "klocki", lub dają "wiatry"
      • Gość: ysea Re: Do niejakiej yesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:44
        Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> Zauwaz ze post Twój pozostał bez odzewu, jako bezsensowny. To tak, jakbyś
        > kwestionowała fakt istnienia koni, miłości do nich - tylko dlatego ze
        > zostawiają po sobie "klocki", lub dają "wiatry"

To, że mój post pozostał bez odpowiedzi zbytnio mnie nie dziwi. Swiadomość
        nazwijmy to "ekologiczna" jest w naszym społeczeństwie zatrważająco niska. To
        raz. Druga rzecz to taka, że prosiłbym Cię o uzasadnienie (logiczne) dlaczego
        mój post jest wedle Twojej opini pozbawiony sensu.
        Dziękuję.
        • Gość: dodo Re: Do niejakiej yesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:13
          Kochana, czego Ty się chcesz spodziewać po współczesnych motocyklistach.
          Toż to ta sama szumowina, co w troche lepszych samochodach.
          Szpanerzy, najczęsciej po małej maturze i średnim skoku na jakąś tam kasę.
          Pospólstwo, które jest potomkami rodziców właścicieli, albo wielbicieli PRL-u.
          Pozdrawiam. Cieszę się, że ktoś jeszcze tak tu pisze.
          • Gość: Ziutek Re: Do niejakiej yesa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.14, 10:43
            Nie wiem co to jest "mała matura". Jeśli ten stopień wykształcenia, który zdobywało się przed wojną, to obawiam, się że ci ludzie raczej na motocykle nie wsiadają z racji wieku. Co do mertium. Motocyklista to bardzo ogólnikowe pojęcie - tak jak np. kierowca. I w grupie motocyklistów można spotkać prawdziwych pasjonatów, którzy swoją pasję zaczynali majstrując przy Komarkach czy WFM-kach, a także posiadaczy motocykli, którzy "kupili sobie sprzęta za grubą kasę". Dokładnie tak jak w przypadku samochodziarzy. Wrzucanie wszystkich do jednego kubła (z pomyjami) jest nadmiernym uproszczeniem. Choć jest prawdą, że na Wały Chrobrego ludzie owego "drugiego sortu" przyjeżdżają żeby się polansować swoimi wypucowanymi maszynami. Pokazać że są inni, lepsi do "puszkarzy", którzy znacznie rzadziej się spotykają. Inna rzecz, że 90 procent tych lanserów to też "puszkarze", którzy - gdy przyjdzie weekend- wbijają się w skóry i udają easy riderów... Tak oto spełniają się dziecięce marzenia.
    • Gość: Webster Re: Do motocyklistów IP: *.dynamic.mm.pl 10.08.14, 11:43
      Jestem motocyklistą od 4 lat. Moja mama była nauczycielką, a ojciec hydraulikiem, więc bez powiązań PRL. Kupiłem motocykl tylko i wyłącznie ze środków pozyskiwanych ze swojej uczciwej pracy, zresztą cały czas go spłacam, ponieważ nie było mnie stać kupić go za gotówkę. Jest to dla mnie i mojej żony sposób na naszą małą czy większa przygodę we dwoje za stosunkowo niskie koszty. Mam maturę. Pojawiam się od czasu do czasu na Wałach Chrobrego aby spotkać sie ze znajomymi, tak jak inni idą do kawiarni czy do parku. Proszę nie oceniać czegoś o czym nie ma się pojęcia! Przyjdź kolego czy koleżanko, zobacz porozmawiaj i poznaj cały ten klimat. Niestety tak to jest, że największą uwagę w tłumie zwraca na siebie idiota, więc proszę nie oceniać wszystkich motocyklistów przez pryzmat kilku czy kilkunastu kretynów szalejących po mieście.
      PS.
      Do wczoraj lotnisko w Dąbiu było dla mnie tylko wielkim polem krzaków. Po wizycie na pikniku lotniczym zobaczyłem w tym wszystkom zupełnie co innego.
      • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 10.08.14, 13:10
        wzruszyla mnie twoja historia... a co do spotykania sie - sorry ale spotkania z plepsem sa nie dla mnie - zrozumiesz jak pojezdzisz vmaxem.
        • Gość: Marcjan Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 10.08.14, 14:08
          No - co by nie mówili tzw. motocykliści - wystawianie wypucowanyych i nawoskowanych hulajnog na Wałach jest lansem czystej wody. Jest to miejsce najbardziej odwiedzane przez turystów i spacerowiczów. Spotykać się można przecież w wielu miejscach - n iekoniecznie na wałach czy pdo pomnikiem czynu polaków... Mieszkam niedaleko i czasami widzę tych buraków, którzy chyba godzinę spędzają ze szmatką przy motorze zanim pojadą go pokazać. Ani razu nie widziałem tam np. zabłoconych motocykli typu enduro. A przecież tamta grupa - wiem to - spotyka się ze sobą i to często. Ale oni wolą mniej wyeksponowane miejsca. Daleko im do szpanu i lansu, a po prostu wolą poćwiczyć technikę jazdy zamiast stać obok motocykla i p... lić o dupie maryni.
          • teodor_jeske_choinski_1 Re: Do motocyklistów 11.08.14, 19:10
            Ani razu nie widziałem tam np. zabłoconych motocykli typu enduro
            -------------------------------------------------------------------------------------------
            Bo to pedaly jakies.
          • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 11.08.14, 19:55
            o to to - biedacy jedni i drudzy - nie stac ich na wynajecie toru wiec cwicza i rozjezdzaja co sie da - jedni lasy inni ulice miastach... pleps i tyle - trzeba miec fantazje i piniazki ot co...
            • Gość: XXX Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 13.08.14, 21:00
              Do gość Vlad H - co według Ciebie znaczy "... pleps...." ??
              Silisz się na intelektualistę i językoznawcę, a sam używasz wyrazy, których znaczenia ledwo co się domyślasz. Do Twojej wiadomości - jeżeli już to.... plebs.
              A tak na marginesie, mam wrażenie, że najzwyczajniej w świecie "zazdraszczasz" , jesteś sfrustrowanym i rozchwianym emocjonalnie osobnikiem któremu,
              za przeproszeniem całego forum - żal dupę ściska.
          • mfz Re: Do motocyklistów 12.08.14, 09:47
            Spotykać się można w wielu miejscach byle nie na wałach bo to lans? Jest gdzieś lista gdzie powinni się spotykać motocykliści by inni nie czuli się urażeni lansowaniem przez nich? Rozumiem, że najlepiej też od teraz przestać myć motocykle bo to znów źle bo błyszczy i wygląda. Trzeba postawić tam wiadro z błotem by każdy mógł porządnie zapaskudzić moto by nie kuło cię w oczy.

Skąd w ludziach ta zawiść i narcyzm. Najlepiej to w domu siedzieć przed telewizorem i nosa z domu nie wystawiać...
            • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 12.08.14, 20:31
              > Skąd w ludziach ta zawiść i narcyzm.

? moglbys rozwinac ten narcyzm? zakladam ze nie wiesz do konca co to jest narcyzm wiec ci nie wyszlo - napisz po ludzku bez strojenia sie na intelektualiste co chciales powiedziec.
              • mfz Re: Do motocyklistów 19.08.14, 10:48
                Narcyzm czyli samouwielbienie. Jeżeli ktoś uważa, że jest najwspanialszy i najcudowniejszy i nakazując wręcz by inni żyli pod jego wyidealizowaną jednostkę to jest to narcyzm. Jedni lubią spacery inni motocykle i trzeba to zrozumieć. Nie można uznać, że raptem wały są tylko dla spacerujących a motocykliści niech sobie znajdą inne miejsce o_O Bo równie dobrze można pójść w drugą stronę i jak ktoś chce spokoju niech jedzie sobie za miasto na wieś.
    • Gość: Lanser Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 11.08.14, 19:07
      Ja na przykład jeżdże lansować się na wały z bardzo prostego powodu, bo moge tam obczajać dupeczki, gadać z dupeczkami i wyrywać dupeczki. Niestety mamy takie czasy, że na pierdzielenie o ekologii i jeżdżenie rowerem ciężko wyrwać jakąś dupeczke, tak więc przykro mi jednak zostanę przy motocyklu :D
      • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 11.08.14, 19:58
        bo do lansu rowerem i rwania dupeczek to trzeba miec rower za 35 tys (na co cie nie stac biedaku) i miec urode jak nie przymierzajac Macius Dowbor - wtedy dupenki sama wskakuja na sztyce...
        • Gość: Lanser Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 11.08.14, 21:01
          Hahahaha podchodzisz do dupeczki i mówisz hej mała przewieźć Cie na ramie XD dzięki zostane przy swoim szrocie kupionym za flache u Toma
          • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 12.08.14, 20:33
            jak cie stac na rower za 35 tys to i dupeczek na ramie nie podwozisz... - jak juz napisalem kazdy lansuje sie jak potrafi jeden na motur inny na rower ;)
            • Gość: Lanser Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 12.08.14, 23:38
              Chciałeś chyba napisać "jak cie nie stać.. bla bla..", bo tak to troche zdanie bez sensu, ale nie ważne :D A inni mają BMW i pozbawiają złudzeń motórzystów i rowerzystów w rwaniu XD
              • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 13.08.14, 20:16
                no coz...
                dodam tyllko ze moje komentarzy byly utrzymane w tonie ironizujaco - sarkastycznym
        • Gość: re Re: Do motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 23:20
          Nie wiem co to są "piniazki", ale tego Ci życzę, bo fantazję to już masz. Po drugie, która dupeczka pozna, że rower kosztował 35k? I po trzecie "Twoja" maszynka wcale nie jest lepsza od innych, ale dowartościowuj się dalej tymi bzdurami.
          • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 12.08.14, 20:35
            piniazki tak chyba mowicie? nie wiem bo na walach nie bywam - chleb ze smalcem u Golemy mnie nie kreci ;)

A moja maszyna - ale ktora ?
            • Gość: kros Re: Do motocyklistów IP: *.play-internet.pl 13.08.14, 01:08
              Vlad.H... "piniazki"- sam z siebie debila robisz. Z ciebie to chyba coś w stylu- erotoman gawędziarz :)
              • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 13.08.14, 20:18
                tak mowi warsiafka a wiadomo ze Szczecin to wiocha z tramwajami i oglada przychodzi do naszego miasta ze stolycy - posluchaj jezyka telewizji i pan i panow redaktorow - moze wylapiesz te nieszczesne pieniazki, dezubekizacje i inne takie kwiatki...
        • Gość: XXX Re: Do motocyklistów IP: *.szczecin.mm.pl 13.08.14, 21:12
          ... biedaku, a Ciebie chociaż stać na hulajnogę za 100 ???
          Rowerek za 35 tys to Ty chyba widziałeś na obrazku, ja wolę mieć mojego Adventure za .....
          (na oczy nie widziałeś takiej kasy), "lansować się" 20 tys km w sezon i nie przysrywać ludziom.
          A Tobie współczuję, no o cóż można robić za 1,5 tyś miesięcznie???
          Jak chcesz to kupię Ci hulajnogę i też się będziesz lansował i rozjeżdżał ulice, place, skwer.
    • Gość: j-23 Re: Do motocyklistów IP: 212.14.57.* 13.08.14, 17:37
      Yeah, dzięki za oświecenie. Rozmawiałem z kilkoma motocyklistami i przyznaliśmy Ci całkowitą rację. Teraz już nie będziemy jeździć na nasze spotkania na wały dla przyjemności, a krzewić wśród braci motocyklowej Twe wspaniałe idee. Teraz będziemy jeździć z poczucia obowiązku uświadamiania nieuświadomionych motocyklistów. Żadnego "lansu" więcej!! Braci motocyklowa, przybywajcie! Dzięki Wielkiemu Yeah już nie będziemy wypalać benzynki dla przyjemności. Im więcej nas będzie, tym więcej paliwa zużyjemy na wspaniałe szerzenie świadomości wśród nam podobnych.
      Yeah przybądź do nas, ujawnij się i natchnij nas nowymi ideami, gdyż teraz dopiero znalazłem cel w swoim życiu!
      • Gość: Vlad.H. Re: Do motocyklistów IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 13.08.14, 20:20
        > u Yeah już nie będziemy wypalać benzynki dla przyjemności.
        bo twardziele jezdza na metanolu a przynajmniej na E85
        buehehehe
        (a dlaczego to zapytaj sie jakiegos kolegi - hint wspolczynnik sprezania)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka