Dodaj do ulubionych

Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.05, 21:37
Matko Boska módl się za nami a szczególnie za gust starych pryków w Radzie
Miasta i Urzędzie Miejskim. Tej maszkary nie wybaczą mi moje dzieci. Sam
sobie jej nie wybaczę. Jak już zostanę prezyzedentem przestawię ją w mało
widoczne miejsce. Widać z powodu braku innych tematów wszystkie władze
zajmują się pomnikami. Runowicz zafundował nam konia a Jurczyk gotowe do lotu
straszydlo. To jedyna rzecz jaką zdołał zrealizować w trakcie 3 lat. Od tej
pory naćpana młodzież będzie sobie opowiadała legendy jakie to miała "bajki"
w drodze do domu.
Obserwuj wątek
    • Gość: borewicz Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: 217.153.73.* 10.08.05, 21:45
      Według mnie to ARCHANIOŁ GŁUPOTY rządzących tym miastem!
    • kay36 Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności 10.08.05, 22:11
      Spoko pomnik można zawsze prznieść w inne miejsce jak to było z głazem z
      tablica upamiętniajacą nieopodal i teraz głaz ma ładniejsze miejsce niż kiedyś
      miał, a na jego miejscu budują cerkiew i nie wycieli ani jednego drzewa tak to
      zostało wkomponowane, że bedzie nowe ładne miejsce w Szcecinie.
      • Gość: pieszy Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.fnet.pl 10.08.05, 22:18
        tyle już o tym powiedziano, że szkoda słów,
        jednak nurtuje mnie jedno pytanie:

czy ktoś wie ile to bdzie warte na złomie?

(tylko tak, pytam)
        • Gość: Gregor Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.utp.pl / *.utp.pl 10.08.05, 23:08
          śmieszą mnie tacy ludzie jak wy, cokolwiek się dzieje w tym mieście, to
          wszystko jest złe, puknijcie się w głowy.
          Bardzo dobrze, że powstanie ten pomnik choć ja wolałbym go umieścić na miejscu
          pomnika armii czerwonej.
          • Gość: Kay Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.one.pl / *.one.pl 10.08.05, 23:49
            Ja też bym widział ten pomnik w zupełnie innym miejscu.
            Na Pl. Solidarności miało stanąć jakieś centrum biznesowe czy coś w tym
            rodzaju, a dzięki temu pomnikowi, który wcale piękny nie jest, to miejsce
            pozostanie na wiele lat pustynią.
            Patrząc na przedwojenne widoki tego miejsca aż się płakać chce. Kiedyś w tym
            miejscu stały piękne kamienice, w sąsiedztwie był Dom Koncertowy i Teatr
            Miejski, a teraz co mamy? Autostradę, wybieg dla psów, parking i jakiś
            pseudopomnik zrobiony ze stoczniowego złomu. Teraz do tego dołączy jakaś
            karykatura anioła...
            • Gość: P.B Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.08.05, 00:05
              Usunac to cos w inne miejsce, mialo tam powstac cos innego bdynki na wzor przedwojennych kamiennc(centrum biznesowe)
          • Gość: danka Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:54
            Niech stawiają sobie takie pomniki, ale u siebie na działkach. Wstyd nam
            szczeciniakom, zeby w cemtrum miasta stało takie koszmarstwo
    • Gość: danka Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:51
      Wstyd przed turystami, ze coś takiego stanie prawie w centrum miasta. Ludzie,
      kto na coś takiego pozwala. Jurczyk, ty lepiej schowaj sie do psiej budy.
    • krokus5 Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności 11.08.05, 11:34
      Pomnik pod stocznię albo lepiej na działkę Maryjana.
      • Gość: asdf Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności IP: 217.153.6.* 19.08.05, 21:49
        Tak, tak!! Różnica między Polską a krajami pierwszego świata to między innymi
        brak nowoczesnej rzeźby w miastach. Dziękujemy za kolejny przykład, że takowej w
        miastach polskich nie ma.
        • kay36 Re: Nowe zagospodarowanie pl. Solidarności 19.08.05, 21:58
          nowoczesny to bedzie palc Orła białego w modern art "de stijl" von holender w
          kosce brukowe z jednobarwna czarną fuga. A zielń na obrzeżach, co druga lipa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka