Gość: play IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:52 Zdaje się, że dzisiaj nadają po raz ostatni, przynamniej tak wynika z anonsu na ich stronie. Szkoda. Zalewa nas morze szmiry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dumb Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:55 jeśli sprzedali częstotliwość skretyniałym młockarniom zetkoidalnym - wyrzucam radioodbiornik. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 14:58 ??? jak to? wiem, ze byly plany ze wlasciciel stacji - firma spoza Szczecina - nosila sie z zamiarem odsprzedania udzialow albo zmiany zupelnej profilu stacji, bo ta obecna nie przebila sie na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Chyba się upiję. Ze zgryzoty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:07 To gdzie teraz "PoPoPo Bandzie" będzie można posłuchać? I co powiem znajomym z Poznania? Że moja duma Szczecina nie istnieje? I jak dzieciakom wytłumaczę, co im powiem jak wlezą do samochodu i wcisną nr1? I gdzie dobrych dzwięków przyjdzie słuchać? W sieci? Jak grozi plajta to gdzie puszki na datki? Siwy co teraz będzie? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Chyba się upiję. Ze zgryzoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:57 www.fmt.prv.pl Tam jest 2 osoby ktore prowadzily ''Miasto w Transie" Odpowiedz Link Zgłoś
haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 16:19 maksymalny dół kurde ze jest sobie takie fajne radio, czlowiek go codziennie sobie slucha, a tu nagle z dnia na dzien dowiaduje sie ze to juz koniec i tyle, nawet nie wiem dlaczego, czy koniec czy zmiana na inne radio? czy jest szansa ze bedzie kiedys radion z tymi ludzmi co terakurcze no ze tez zadne ze 100 innych jednakowych stacji nie moglo pasc tylko ta jedyna fajna szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xprs Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / 213.155.191.* 19.08.05, 16:36 Smutno mi straszliwie. 'Nie przebiło się na rynku'? Taki naród, który się lubuje w tylko, ku.., wielkich przebojach. Ostatania enklawa życia kulturalnego w tym mieście pada. Jeszcze dla dopełnienia powinno powstać na tej częstotliwości Radio Jurczyk. Ku..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 16:50 Osobiscie wole jedynkę, wiecej tresci, polityki, wiadomosci. www.kps.pl/katalog82.php Pisze tam ze tworzylo go prawie piecdziesiąt osob. Wg mojego skromnego zdania tego typu radio powinno miec nie wiecej niz dziesięc osob. niestety pensje, ubezpieczenie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:03 Więszkość z tych ludzi robiła społecznie... trochę moich znajomych się udzielało, żebyśmy tylko mogli usłyszeć w mieście dźwięki, które z popem ala RMF czy ZET nie miały praktycznie nic wspólnego... Teraz zostaje mi tylko BIS Polskie Radio... nie będzie już Digital Funk... nie będzie już Godziny Szczytu... Wybierając się rano z domu nie będą mnie nakręcać połamane rytmy puszczane przez Tatinka... Dzięki za wszystko ABC Kru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzajbA Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:46 moze to dziwnie zabrzmi... ale nie czulem sie chyba tak zle od kiedy zostawila mnie kobieta, nie umiem wyrazic swoich uczuc. Nie wiem czy bedzie sens w ogole wstawac i robic sobie sniadania bez sluchania abc. Te wszystkie chwile spedzone w samochodzie z usmiechnieta mina bo z glosnika sweet vibes lecialo... Miasto straci duzo a ja napewno czesc siebie. No i dlaczego dowiedzialem o tym wszystkim na kacu, za jakie grzechy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 62.69.198.* 20.08.05, 12:47 to czego bede słuchał w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola smutno IP: 80.55.148.* 20.08.05, 13:03 smutno- prawdziwe radio robione przez prawdziwych ludzi dla tych, którzy chcą czegoś autentycznego, a nie papki serwowanej i opłacanej przez wytwórnie- z debilnymi konkursami, z "zakręconym i maxxxymalnie szalonym" jajcarskim prowadzącym, który nie ma zielonego pojęcia o muzyce, którą puszcza- wie tyle, co notka od wytwórni na singlu- w pracy będziesz słuchał dokładnie tego samego, niezależnie które radio włączysz, zmiane zobaczysz wtedy, kiedy akurat puszczą dżingiel tej czy innej niewyobrażalnie nudnej stacji- pozostaje wrzucić dużo muzy w kompa i wywalić radio :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darro Re: smutno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 02:02 bardzo smutno, nie moge w to uwierzyc ze ABC juz nie nadaje, to bylo RADIO a nie to gó.. co na innych czestotliwosciach. Jeszcze tylko PR BIS sie daje sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.prokom.pl 19.08.05, 16:54 źle się dzieje, chała nas otacza, koniec ABC, Toksyczna Trójka... jedynie BIS pozostaje choć tam przekaz skierowany do licealistów, do których ja już niestety nie należę. trzeba bęzie samemu masz postawić i nadawać Odpowiedz Link Zgłoś
karola_w_gazecie Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 17:13 mało mamy w Szczecinie rzeczy, którymi można się z prawdziwą dumą pochwalić w kraju - abc NAPEWNO taką było, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xprs eh IP: *.pl / 213.155.191.* 19.08.05, 18:12 ja sądze, że powinniśmy solidarnie, wszyscy jak jedna rodzina - słuchacze - iść w weekend do parku i napić się piwa w podzięce. A teraz co? Jakieś TYLKO WIELKIE PRZEBOJE nadają. ;) Przebojowa żałość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxx Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.05, 18:19 Jak tak mozna bylo! Czuje sie jakby umarl mi ktos bliski.... Jedyna oaza nie-komercji i oryginalnosci na falach eteru.... Mam nadzieje, ze ekipa sie pozbiera i cos wykombinuja, chociaz pewnie bedzie ciezko. Siwy cos przebakiwal o wyjezdzie z miasta, a to juz cos znaczy! Na ich czestotliwosci ma sie pojawic "radiostacja", ktora nie ma juz niestety nic wspolnego z dawna rozglosnia harcerska. Teraz to jest radio zet dla 15to latkow (zreszta ich wlascicielem jest Zetka wlasnie). Nie wiem jak wy ale ja bede ich bojkotowal! Warto byloby zrobic moze jakas impreze pozegnalna, wymienic pomysly, pogadac... smutny jak nigdy, Foxx. PS. Moze pomyslem jest stworzenie radia akademickiego? Moze sa inne zasady przydzielania koncesji? W koncu uniwerek dysponuje dosc pokaznym budzetem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacior Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:25 I co teraz będzie? Toż to tragedia...Jak ja w poniedziałek wstanę do pracy?:-( Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 18:29 kolejne radio stracone w czasie gdy wspina się po drabinie tzw "słuchalności" żal , bo coraz ciekawiej tam się działo :( współczucie wyrażam Zespołowi. 3- majcie się bo rynek... marniutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek748 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:40 Jaki dramat... W tym mieście nie zostało juz nic za czym będę tęsknił... Dobrze, że jest jeszcze Musica Genera Festival, bo gdyby nie ona to możnaby tą wieś, razem z jej aniołami wolności, zrównać z ziemią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 18:45 Kiedyś słuchałeam radia na kryształkach, przezyłam kołchoźniki, lampowe, pierwszą Szarotkę, pierwszego tranzystora Kolibra, była tylko jedna stacja - przezyję i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:38 Dla ciebie najlepsze były traktory zagłuszjace Wolną Europę. Jak nie masz pojęcia o czym tu się pisze, to na cholere wracasz do tego wątku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Kowalsky Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.btsnet.pl 02.09.05, 13:05 Szymon o czym mówisz, poprostu kilka osób postawiło na amatorów. Na szczęście Ty jeszcze tu pracujesz. Zobaczy, gdyby tzw. głosy i ludzie byliby profesjonalistami to rozgłośnie wpisałyby się w krajobraz miasta. A nie jak to wygląda w tej chwili, zatrudnia się sekcję handlowców do naganiania kasy. Gdzie duch radia. I tu tkwi problem... juz go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 212.14.48.* 19.08.05, 18:46 RIP ABC, dziękuję za dwa wspaniałe lata. Szacunek dla całej ekipy. Zamiast ABC nie ma Radiostacji, tylko jest RMF Maxx (czyli RMF dla nastolatków). Pierwsze minuty nadawania tej stacji nie dają żadnej nadziei: to jest kolejna beznadziejna stacja nadająca muzyczną papkę, za konsoletą DJ Pentium :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Busio Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:01 Napisałbym że Celina,to niezła dupa,i to nie tylko jako dupa ale w sensie radiowym.Celina,trzymaj się.Niezłe dupy w Szczecinie dadzą sobie radę bo kolesie cieniasy.Poza nielicznymi wyjątkami-pozdrowienia dla siwego. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit zgascie jzu swiatlo 19.08.05, 19:40 w tej wiosce na tych dzialkach w tych slumsach pod zbiorcza nazwa szczecin. skzoda radia. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.devs.futuro.pl 19.08.05, 20:34 to ze zamkneli takie radio to smutne, to, ze zrobili to z dnia na dzien, bez zadnego uprzedzenia to jeszcze smutniejsze a na najgorsze ze wszyscy ktorzy dzis wystepowli na natenie tak latwo sie z tym godzili, ze popprostu wszytko sie konczy itd. jakby w ogole nie wierzyli, ze mozna zobic jakies nowe radio, chocby internetowe, jakby to co zrobili przez 2 lata nie bylo warte zeby o to walczyc niedlugo naprawde uwierze ze nic sie nie moze udac w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:05 Czy my się z tym godzilismy?? Wiesz, przychodzisz do pracy na 14.00 i dowiadujesz się, że masz jeszcze 2-3 godziny programu. Osobiście cieszyłem się z tego, że mieliśmy 4 godziny na zwołanie kilkunastu osób współpracujących z ABCem przez te dwa lata, że tych kilkanaście osób mogło powiedzieć "do usłyszenia" swoim słuchaczom. To co stało się z Radiem Plama (zmiana programu w ciągu paru minut bez uprzedzenia kogolwiek) było kolejnym przykładem na bezwzględność tego rodzaju sytuacji - koniec starego, idzie nowe, od zaraz.... No cóż... Państwu serdecznie dziękujemy Pozdrawiam O nowych "radiowych ideach" informować będziemy na bieżąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc a moze nowe radio? Siwy jestes tam?? IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:57 Kto bedzie wital co rano tekstem "witamy w najpieknieszym miescie na swiece"? A jak brakuje czestotliwości to sie zablokuje ulice :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinncento Re: a moze nowe radio? Siwy jestes tam?? 19.08.05, 21:44 a niech to zamszowa kurteczka- nie więcej niż tydzień temu byłem w Wawie i wypełniony dumą prezentowałem nasze radio ludziom czującym kllimat- byli zachwyceni. wracając, już od Stargardu słuchałem szumiącego ABC i byłem naprawdę happy. rozumiem,że radio to nie inst. dobroczynna ale żeby tak nagle? czuje się oszukany. miejmy nadzieję, że znajdzie się ktoś na poziomie, który podejmie się zadania i stworzy podobny klimat, najlepiej z tymi ludźmi. to już nie to samo miasto. ps. jakby kroiła się jakas akcja to jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc juz wiadomo jaki byl target ABC. IP: *.chello.pl 19.08.05, 22:13 Teraz nic tylko uruchomic na nowo i zmienic reklamodawcow a bedzie sie krecilo. I kasa bedzie i muza tez. ehh przeciez kluby same powinny zrzucac sie na abc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Wielka szkoda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:45 Jedyne Radio z charakterem. Tez mnie zastanawialo, ze beztrosko wesolkowali dzis tak na antenie, a moze dostali w ŁAPE? Pamietam jak Siwy dostal dyscyplinarke to byl niemaly huczek, a teraz? "Na wszystko jest cena" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Wielka szkoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:15 w jaką łapę?!prosze bez kretyńskich spekulacji, wszyscy przeżyli to na pewno, a tak poza tym to mieli płakać???pozdrawiam i bardzo żałuje takiej rozgłośni,nie ma juz czego słuchać w tym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąsacz dżony Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 195.205.63.* 19.08.05, 22:27 jutro (sobota) idę na imprezę do ogródka Schodów, którą będą prowadzić didżeje z audycji Digital Funk (była w czwartki wieczorem w ABC). Zagrają Calvin i Badkarma. Oprócz fajnej muzyki, trochę wspomnień ;-) i jakieś piffko się należy. Ehhhhh.....szkoda gadać.... wypijmy jutro za nich....ta impreza to dobre miejsce, bo grają ludzie związani z radiem. i wstęp 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawałek abc crew Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.espol.com.pl 20.08.05, 06:37 1 września spotykamy się wszyscy w city hall. wpadnijcie - pogramy, pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 08:07 Gość: play > Dla ciebie najlepsze były traktory zagłuszjace Wolną Europę. Jak nie masz pojęcia o czym tu się pisze, to na cholere wracasz do tego wątku ! Sranie w banie Panie play i reszta cieniasów. Gloryfikujecie cos co nie ma prawa istniec w dobie gospodarki rynkowej, chyba TO WAM marzą się czasy komunizmu. Powtórzę dla mnie bezsens żeby 50 osób robiło program, zajmowało częstotliwość, pobierało pensje dla 2-4 tysiecy słuchaczy, szczecinian. MIEJSCE DLA TAKICH STACJI TO RADIA INTERNETOWE, dziesiątki stacji poszlo tą droga, ale oczywiście nie "abc" i tutejsi forumowicze. radiopol.com Za niewielie pieniądze - ileż tam polskich stacji, nawet wartościowych. A na forum, nie, krzyk wrzask, juz chcecie Szczecin zaorywać - jesteście idioci... i mało mnie obchodzi Wasz opinia o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 08:32 to co pisze żona pijaka jest wręcz porażające. po co te inwektywy? jak ktoś nie był emocjonalnie związany ze stacją to niech nie wtrąca swoich trzech groszy na temat praw rynku. w wawie jest wiele rozgłośni mało komercyjnych a dających radę np. radio jazz. oczywiście sądzę,że team powinien byc ograniczony do potencjału ale żeby schodzić do podziemia internetowego? ja dużo jeżdżę autem i ABC dawało mi powera aż lusterka drżały;) a co do ekonomii- mamy kilka klubów, sklepów z tzw.młodzieżowymi ciuchami i innych sprawek z których można by było wyciągnąć więcej kasy na reklamy. ciekaw jestem co z całym sprzętem po ABC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 08:54 vinncento napisał: > do potencjału ale żeby schodzić do podziemia internetowego? ja dużo jeżdżę > autem i ABC dawało mi powera aż lusterka drżały;) A ja ładuje raz empetrójki i starcza mi na jazde do Lizbony. I tez pauer, ze lusterka furcza (no może przesadzam - nie jestem zwolenniczką pow 70 decybeli). Powtórzę, na takie wydatki nie wystarczy zapał 50-ciu bezrobotnych, bo jest to głupie i nieracjonalne. Trzeba było wpier pomysleć o strategicznym sponsorze, kimś kto ma duże pieniądze, kto ma taki kaprys a dopiero potem robić radio. Ale nigdy na odwrót. Weżmy takiego Jakubowskiego, który ma kaprys i dotuje swoją gazetkę. Weźmy np taką Wirtualną Polskę która dotuje portal stopklatka.pl po sąsiedzku z abc. I dlatego, powtórzę - smieję się z cieniasów. Odpowiedz Link Zgłoś
eyemou Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 09:05 50 irracjonalnych 'cieniasów' którzy przez dwa lata za darmo opierali się szmirze. faktycznie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.chello.pl 20.08.05, 09:31 do żona pijaka co Ty wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.fnet.pl 20.08.05, 10:44 zona.. cos ty sie przywalila do tych 50 osob?? jak nie w temacie to morde trzym!! tam na etacie pracowalo pare osob, reszta (audycje autorskie i goscinne wystepy) chlopaki i dziewczyny robili za friko, to wlasnie bylo w tym extra, zero komery i kasy!!! a radio sprzedal gosc ktory byl wlascicielem (many ze slaska) i kompletnie nie czul tego klimatu, po prostu zrobil biznes... RIP Abec.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogaa Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.08.05, 20:49 Powiedziala ta ktorej mp3 to same komercyjne smieci!!! Kobieto glupia-odejdz stad i nie obrazaj tych co wiedza o czym mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczeciniak Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:50 zona pijaka, ales ty ograniczona. w ogole nie wiesz o co chodzi z radiem ABC wiec zamilcz, przenies sie do swojego glupiego tematu o kaniach i sluchaj sobie mp3... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawałek abc crew Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.espol.com.pl 20.08.05, 08:40 > dla mnie to bezsens żeby 50 osób robiło program, zajmowało > częstotliwość, pobierało pensje dla 2-4 tysiecy słuchaczy, dla nas to nie był bezsens.(nawiasem mówiąc żaden z autorów audycji autorskich nie pobierał pensji za granie w abecu). nawet dla 200 - 400 słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xplict Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.08.05, 12:28 "A na forum, nie, krzyk wrzask, juz chcecie Szczecin zaorywać - jesteście idioci... i mało mnie obchodzi Wasz opinia o mnie. " W sumie racja... Jak kogos o tak niskim poziomie kultury dyskusji jak twoj moze obchodzic opinia... W sumie, moze to i lepiej, bo kiedy do dyskusji wlacza sie glupek, to pora sie rartowac... najpierw sprowadzi rozmowce do swojego poziomu, a potem pokona doswiadczeniem... czyz tak nie robisz "zono pijaka" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Umarlo ['] 20.08.05, 08:04 w GS pisza ze przejelo to rmf max. wlacyzlem to taka tandeta ze przy tym zetka to szczyt gustu i grania na poziomie. amen. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 08:42 a w kwestii rozgłośni internetowych polecam adres www.shoutcast.com -po prawej wybierasz interesujący cię gatunek. pzdr . i tylko koni żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 09:02 vinncento napisał: > a w kwestii rozgłośni internetowych polecam adres www.shoutcast.com -po prawej > wybierasz interesujący cię gatunek. pzdr . i tylko koni żal A w kwestii rozgłośni, nie zgadzam się - polecam jednak polski kapitał, polskie wsparcie językowe, polski suppot, polskie ceny - łatwo szybko tanie i przyjemnie spod radiopol.com Nawet opłate możesz wysłac pocztą do Złocieńca. POWIEM OTWARCIE, musiałabym byc głupia by korzystac z jakis shoutcast.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 09:16 Moja rada na koniec. Niech zespół sie spotka razem, niech ustalą strategię na przetrwanie. Nawet te 50 osób. Niech sie razem złożą po 2 dolary miesięcznie (nawet bezrobotnego stać na 6 zeta miesięcznie) i przez z radiopol.pl niech ciągną dalej. To żadne podziemie internetowe, wchodzą nowe techniko transmisji bezprzewodowej, nadajników o zasiędu do 20 km. Przetrwają, ugrutują swoją pozycję na Szczecin a może na całe Pomorze. Zobaczycie, za 5 lat, radia internetowe będa powszechne jak bułki z masłem Odpowiedz Link Zgłoś
vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 09:23 a ty co akwizytor? to umowy radiopolu w teczkę i w miasto ale już zgarniac polski kapitał. tylko buty załóż wygodne whats the f..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:52 Jakis pechowy ten miesiac. Nie ma juz Plamy teraz Abc, nie mamy juz zadnych stacji lkoalnych, zostalo tylko PR Sz-n. Daj bog zeby chociaz oni wytrzymali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:29 Może być kiepsko. Podobno Krajowa Rada chce mieć tubę dla siebie i scentralizować lokalne tak jak telewizję (TV3). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozzalonaa Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.system.szczecin.pl 20.08.05, 11:07 przeklinam dzien, gdy pierwszy raz uslyszalam abc...przeklinam.......czuje teraz wewnetrzna pustke nie do opisania...dzieki za wszystkie audycje i muzyke przy ktorej sie chcialo zyc;) wszystko dla kasy...teraz czekam jak z nienacka postawia mi biedronke przed domem:// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mzimu Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą jak) IP: 212.14.48.* 20.08.05, 11:41 ;) Takie luźne pomysły: 1. Radio internetowe - wszyscy wiedzą o co chodzi. 2. Podcasty z audycjami autorskimi (co to są podcasty: en.wikipedia.org/wiki/Podcasting - jak ktoś nie zna angielskiego albo nie chce czytać długiego artykułu, to bardzo w skrócie: coś w rodzaju internetowego radia z audycjami "na żądanie"). 3. AFAIK takie Radio Maryja działa jako "radio społeczne" (w skrócie: non-profit), zresztą jako jedyne w Polsce - dlaczego lokalne radio nie mogłoby działać na podobnej zasadzie i podobnych prawach? 4. Zaraz będą wybory, można by to wykorzystać - zrobić np. akcję za wprowadzeniem poprawek do odpowiedniej ustawy, co by było łatwiej było zakładać lokalne stacje radiowe o małej mocy. Np. coś na kszałt tego: www.fcc.gov/mb/audio/lpfm/, www.lpfm.com/ (tak fajnie mają akurat w USA). Niedowiarkom którzy będą zaraz pisać "nie da się" przypomninam, że dopiero co tacy np. studenci prawa "przepchnęli" swoją ustawę ;) Do żony pijaka: *.icm.edu.pl to Interdyscyplinarne Centrum Modelowania Matematycznego i Komputerowego Uniwersytetu Warszawskiego - co mieszkanka Warszawy wie o tym co się dzieje w Szczecinie? Tu nie chodzi nawet o to, że zepsuli najfajniejsze muzycznie (IMO) radio w Szczecinie, chodzi o to, że to była ostatnia lokalna stacja radiowa (nie licząc PR Szczecin). Co nas obchodzą wiadomości o, powiedzmy, korkach w Warszawie czy Krakowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:11 To ze kogos pokazuje jako ICM to wcale nie znaczy ze jest Wawie. Zobacz na Wiki co to: PROXY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxx Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.05, 18:56 Ja powtarzam swoj pomysl co by sprobowac stworzyc radio akademickie. Jest w Sznie kilkadziesiat tysiecy studentow, Uniwerek dysponuje budzetem rzedu malego miasteczka. Moze w ta strone udezyc? Radio spoleczne tez jest dobrym pomyslem, czemuby nie sprobowac...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: 212.14.48.* 20.08.05, 19:56 Też jakiś pomysł, chociaż nie wiem, czy takie radio studenckie byłoby odpowiednikiem śp. ABC - jak byłem jeszcze studentem to rządziły rzeczy w rodzaju Kultu, Dżemu itp., ja bym wolał bardziej pokręcone rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaba Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:24 Było już ARP. Chyba największe w Polsce. Ale władz akademickich nie interesował rozwój tego radia. A dziś finansowo jest chyba gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Oficjalny komunikat. IP: *.system.szczecin.pl 20.08.05, 12:12 ponieważ ich strona (przynajmniej teraz) juz niedziala, cytuje oficjalne informacje: Broker FM przejmuje stacje Y-Media Ostatniej nocy Broker FM ogłosił, że pozwala stacjom poprzednio należacym do Y-Radio na sublicencję brandu RMF Maxxx. Nieoficjalne źrodła potwierdzają, że Y-Media sprzedał te stacje grupie Multimedia, właścielowi Region Sp. z o.o., licencjobiorcy RMF Maxxx. Z naszych informacji wynika, że dotychczasowi pracownicy przejętych stacji będą zwololnini. Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat Brokera FM. Aneks wprowadza następujące zmiany do Umowy licencyjnej: a) uprawnionym (licencjobiorcą) do korzystania ze znaku towarowego "RMF Maxxx" zostaje, obok dotychczasowego licencjobiorcy Spółki "Region" Sp. z o.o., Multimedia Sp. z o.o., b) licencjobiorcy (Region Sp. z o.o. i Multimedia Sp. z o.o.) mają prawo do udzielania, za zgodą Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o., sublicencji na rzecz innych podmiotów, c) jednocześnie Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o. wyraziła zgodę na udzielenie przez "Region" Sp. z o.o. sublicencji na korzystanie ze znaku "RMF Maxxx" następującym podmiotom: - A.D.A. CORPORATION RADIO FON Sp. z o.o. z siedzibą w Częstochowie, - Radio BAB Sp. z o.o. z siedzibą w Łomży, - BRW Sp. z o.o. z siedzibą w Szczawnie Zdroju, - Radio ABC Sp. z o.o. z siedzibą w Szczecinie - Radio Pro Kolor Sp. z o.o. z siedzibą w Opolu. Raport nr 23/2005 - Informacja dotycząca zawarcia aneksu do Umowy inwestycyjnej Na podstawie art. 81 ust. 1 pkt 2 ustawy prawo o publicznym obrocie papierami wartościowymi,Zarząd BROKER FM S.A. podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 18 sierpnia 2005 roku został zawarty aneks do Umowy licencyjnej o korzystanie ze znaku towarowego "RMF Maxxx", z dnia 5 grudnia 2003 r., pomiędzy "Radio Muzyka Fakty" Sp. z o.o. (podmiotem zależnym od BROKER FM S.A.) a "Region" Sp. z o.o., o której to Umowie licencyjnej Emitent informował w Prospekcie Emisyjnym Spółki BROKER FM S.A. z dnia 31 marca 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
snubbe Re: Oficjalny komunikat. 20.08.05, 20:35 Niestety takie są fakty. Pracowałem w ABC swojego czasu kiedy stację kupiło Y-Radio. Od samego początku był chaos. Właścicielowi nigdy nie zależało na tej rozgłośni, ciągle były problemy finansowe i zero pomysłu na profil muzyczny radia. To dzięki Siwemu, Zbychowi i Tatinkowi ABC ukształtowało się i mogło przez dwa lata umilać życie tysiącom nie tylko młodym mieszkańcom miasta Mariana. Szczerze im dzisiaj współczuje, bo wiem jakim kosztem czerpali satysfakcje z pracy. "The beat goes on"! pozdrawiam - były rednacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hc/szczecin za ABC dziękujemy! ABC pomscimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 02:00 wracajacie jak najszybciej (o ile to mozliwe) daliscie czadu! ABC bylo przez 2 lata najlepszym radiem w Polsce! Tatinek, Siwy i reszta szacun dla was Odpowiedz Link Zgłoś
xprs RadioABC 21.08.05, 03:24 Właśnie, pomijając sprawy rynkowe, czyli wszelkie 'niemożliwości' i 'nieprawdopodobieństwa' czy 'cieniasowoidiotyczne' wypowiedzi to radio dawało nam siłę, a całemu miastu jakiś polot. Nie moge zliczyć tych chwil, kiedy idąc z walkmanem zaopatrzonym w radio, a potem samochodem, słuchałem tej muzyki i myślałem sobie: 'ale to jest, ku.., zajebiste'. W głosie Siwego i w jego sposobie prowadzenia audycji zakochałem się od pierwszej minuty, jak go usłyszałem; z tatowskim zaczynałem swoje wszystkie bogatomartyrologiczne poranki w klasie maturalnej ciesząc się, tak po prostu, wpieprzając papierowe śniadanie o 7 rano, a pani kierownica napawała zawsze pozytywną energią, kiedy wolałem ją, niż jakieś nic nie znaczące (dla mnie) wykłady z chemii, czy biologii. Ile razy wygrałem jaką wejściówke, czy płyte, wchodząc po schodach przy ulicy Bogusława X czułem strach i patos tej chwili, że wchodzę tam, własnie TAM! Świadomość, że dni będą mijały, a ja nie usłysze znów o tej samej porze i w ten sam dzień co tydzień jerrego, deopa & ketiova, guowy czy agaty i tomka jest po prostu przybijająca. Może to wzniosłe i bezczelnie sentymentalne, a nawet żałosne jest to, ten lament, który napisałem, ale tak sie czuje. ;p Każdy ma to swoje 'coś', przy którym klęka. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 08:06 Jedyne co mi przyszło na myśl, przy gloryfikowaniu niejakiego Siwego z abc to analogia: Tragiczne losy sekty Świątynia Ludu (założyciel Jim Jones 1931-1978; w Jonestown w Gujanie zbiorowe samobójstwo popełniło 900 wyznawców) w sposób negatywny zwróciło uwagę opinii publicznej na zjawisko nowych ruchów religijnych. W ostatnich latach na złą sławę zasłużyły sekty: Białe Bractwo (Ukraina, założyciel: Jurij Kriwonogoz żoną Marią Cwygun, przywódców aresztowano zanim doszło do tragedii); Najwyższa Prawda (Aum AShinnkyo - Japonia, założyciel Soko Asahara, gazowe zamachy w tokijskim metrze); Brama Niebios (Heavan's Gate Webside - Santa Fe, USA, zbiorowe samobójstwo 39-ciu informatyków); Zakon Świątyni Słońca (założyciel belgijski homeopata Lucy Jouret i ezoterysta Jo Di Mambro - w 1994 r. w Kanadzie i Szwajcarii 53 członków dokonało aktu samozagłady systemem łańcuchowym, tzn. zabijający przekazywał broń następnemu i ginął z jego ręki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielimąka paliwoda Re: RadioABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:23 sorry, ale jesteś walnięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Jarzyna Re: RadioABC IP: *.pomorzany.v.pl 21.08.05, 14:20 Delikatnie to ujołeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 14:46 Mam też inną propozycję. Zwróccie się ze swoim problemem do tutejszego Radnego, Hawryszuka, zwanego Bacą. On w swojej mlodości wiele lat temu był działaczem Akademickiego Radia Pomorze (ARP). Niech przejmie wasz zespół, obiecuję ze po roku zastawi w lombardzie wszystko, was, wasze domy, wasze samochody, komórki i cokolwiek innego możliwego do zastawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xprs Re: RadioABC IP: *.pl / 213.155.191.* 21.08.05, 14:49 Żono, a ty do żadnej z sekt owych nienależysz? Widząc twój nick i rozumiejąc wszelkie konotacje z nim związane o opisując twoje położenie powinnaś się zapisać i skończyć z sobą razem z nimi. Nam i tobie będzie wtedy łatwiej, przynajmniej nikt nie będzie się musiał irytować. ;) Pozdrawiam. Aha, to oczywiste, ale trzeba to powiedzieć: jesteś wybitnie głupia wypowiadając się na temat, na który nie masz jakiegokolwiek pojęcia. Chyba słuchasz złych empetrójek. Pewnie te zalecane przez wszechpolaków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 14:57 Nie należe do wszechpolaków, moimi wyznawcami są Punisher a ostatnio Romper Stomper, jeśli w ogóle wiesz o co chodzi. Nienawidzę zółtków i fanatyków abc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze jeden Re: RadioABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:03 naprawde bardzo mi cie szkoda, zono pijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: RadioABC IP: 212.14.48.* 21.08.05, 21:46 A pamiętasz chociaż dokładniej co się działo w Romper Stomperze? Twoi nazi-idole wiali przed żółtymi aż się kurzyło. I przypomnij sobie dokładnie zakończenie: Romper Stomper nie jest o tym, że fajnie jest bić żółtą rasę, tylko o tym, że naziole to palanty, żyją jak szczury i kończą jak szczury. Tak w ogóle, to skoro tak bardzo nienawidzisz żółtej rasy to mam dla ciebie nowinę - przez Polskę przewaliło się tyle różnych ludów, że z dużym prawdopodobieństwem można twierdzić że masz w sobie mniejszą lub większą domieszkę tej nienawistnej żółtej rasy! Aryjka od siedmiu boleści się znalazła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxx Re: RadioABC IP: *.atm2-0-1021083.0x50c45cce.albnxx10.customer.tele.dk 22.08.05, 09:21 Skonczcie ta dyskusje! Zona pijaka to typowy TROLL na forum. Za wikipedia: Troll rozpoczyna dyskusję przede wszystkim po to, żeby wyładować w niej swoje negatywne emocje, oraz aby poczuć się ważnym i zauważonym. Troll reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje. Sprawia to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll "sycił" się nimi. Najczęściej im więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje się zadowolony Najskuteczniejszą obroną przed trollingiem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka możliwość administratorzy powinni kasować wszystkie wiadomości które można uznać za trolling. A wiec: NIE KARMIC TROLLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 15:01 Rzadko zabieram głos na serio. Tym razem tak gdyż chodzi o bliski mi twór - radio ABC. Głowne dwie przyczyny : 1. Elektroniczne media lokalne (TV, Radio) są żle ustawione na rynku. Już na samym początku zaprojektowanych rozwiązań m.in. przez niejakiego eksperta (boże zagrzmij) niejakiego Zarembskiego z Uni Wolności i Kongresu Liberałów i ustanowionych zasad rynkowych przez ciało konstytucyjne Krajową Radę wiadomo było iż media lokalne poza środowiskami typu Warszawa nie mają szans na rynku. Tak też sie zaczęło szybko dziać i tak też się stało. Jak może utrzymać sie Radio ABC kiedy rynek reklam lokalnych jest tak samo otwarty dla radia ABC jak i dla Polskiego Radia Szczecin z dotacją około 10 mln zł rocznie z tzw abonamentu. Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządności lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające pewne ograniczenia na tym rynku dla sieci korporacyjnych i mediów publicznych finansowanych z abonamentu. 2. Nie może przeżyć twór , w którego zarządzie zasiadali solidarnościowcy jak Komołowski. Każdy twór , czy to radio, czy rząd Buzka czy parking strzezony gdzie zarządzają faceci tacy jak Komołowski i Słomski, musi paść predzej lub pózniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 15:29 wesolyromekmmv napisał: > Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządności > lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające pewne NASTĘPNE SRANIE W BANIE. Reguacji rynkowych wam sie zachcialo, dotowan, rozdzialu srodków, podań o dodatki. A paszli won. Pólmilionowa aglomeracja, jaką jest Szczecin, może z trudem wyżywić JEDNĄ DOBRĄ stację. Jednego prezesa, i kilku najlepszych dziennikarzy. I to wszystko. A tu jest dziesięciu nawiedzonych i kazdy uważa się co najmniej za boga, bo ma stu słuchaczy. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 16:07 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > wesolyromekmmv napisał: > > Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządnośc > i > > lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające > > pewne > > NASTĘPNE SRANIE W BANIE. Reguacji rynkowych wam sie zachcialo, dotowan, > rozdzialu srodków, podań o dodatki. A paszli won. > > Pólmilionowa aglomeracja, jaką jest Szczecin, może z trudem wyżywić JEDNĄ DOBRĄ > > stację. Jednego prezesa, i kilku najlepszych dziennikarzy. I to wszystko. > A tu jest dziesięciu nawiedzonych i kazdy uważa się co najmniej za boga, bo ma > stu słuchaczy. Żenada. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że jedna stacja na dobrym poziomie utrzyma się i kilku najlepszych dziennikarzy, w Szczecinie.Zbadałaś rynek ? Przeczytałas coś co daje podstawy tak twierdzić ? Wygląda na to iż wróżyłaś z kart lub z wosku :-) Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No właśnie, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 16:41 wesolyromekmmv napisał: > Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No > właśnie, żenada. Dziękuję za wyjaśnienie, jaką widzisz rolę władz w powstaniu na rynku mediów lokalnych regulacji rynkowych. Mówisz że w zadnej postaci nie myślisz o dotacjach? Ani dotacjach finansowych, ani przydziału częstotliwści (toz to ukryta forma dotacji) ani ulgach finansowych, przydzału pomoieszczeń (to też ukryta dotacja). Przecież chłopcze radio to nie bilet na basen kapielowy które miasto może współfinansować dla np. biednej młodzieży. SUMUJĄC JEŚLI MYSLISZ że miasto w jakikolwiek sposób ma wspomagać dwadześcia prywatnych stacyjek radiowych z moich podatków - to jeszcze raz mówię WON od moich pieniędzy. Bo ręce poucinam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Jarzyna Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WIEŚ IP: *.pomorzany.v.pl 21.08.05, 17:15 Już kiedy radio zaczynało działać wiedziałem że prędzej czy później to radio upadnie, pomimo tego że było to świetne radio pod wieloma względami, ale miało też sporo minusów (o których dobrze wiedzą ludzie którzy tam pracowali). Szczecin to niestety za mały rynek na tak alternatywne nie komercyjne radio, i trzeba sie z tym pogodzić. Gratulacje dla ludzi którzy odcieli się od ABC POLICH FESTIWAL CHIKAGO-SZCZECIN (bandy złodzieji z małymi wyjątkami) i chcieli zrobić coś w tym mieście. Jednak powtarzam to było z góry skazane na porażke... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:26 Tym większy żal za naszymi szczcińskimi kamikadze 94,8 FM, tu nikt nie liczył na granty, na znajomych sponsorów (nie ta opcja na razie), liczyło się na wiedzę, spontan i różnorodność, czego ze świecą szukać w promieniu kilkustet klikometrów od ul.Bogusława 15. Tak spontanicznego radia, nie zrobi się przez casting. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 17:38 Przestańcie robic sobie jaja z tymi geniuszami i tym "świecą szukać w promieniu kilkustet klikometrów w od ul.Bogusława 15". Jak taki Siwy geniusz to czemu sie o niego nie biją stacje komercyjne i państwowe. Siwy to nie np. Czejarek, do pięt Czejarkowi nie dorasta. A pamietam osobicie Czejarkową jak pracowałw w NOT-cie w przybudówce, jako księgowa, a młody Czejarek przychodził do mamusi do pracy, ze smarkiem w nosie i krótkich majtaczkach. Do pracy w radiu trzeba miec talent, gadane, a nie tylko umieć gadać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitanAS gdy wciska sie klawisze szybciej niz sie mysli... IP: *.iscnet.pl 21.08.05, 21:14 za to gadajac bzdury mozna sobie swietnie radzic na forum interbetonowym... za kreatywnosc to tym ludziom z radia oskar sie nalezy i dla mnie naleza do czolowki przedsiebiorczych ludzi w tym miescie i poniekad stanowia autorytety tysiackroc wieksze niz ty smetna zrzedo. kto zna sie na wszystkim ten zna sie na niczym..i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 17:51 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > wesolyromekmmv napisał: > > Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No > > właśnie, żenada. > > Dziękuję za wyjaśnienie, jaką widzisz rolę władz w powstaniu na rynku mediów > lokalnych regulacji rynkowych. Mówisz że w zadnej postaci nie myślisz o > dotacjach? Ani dotacjach finansowych, ani przydziału częstotliwści (toz to > ukryta forma dotacji) ani ulgach finansowych, przydzału pomoieszczeń (to też > ukryta dotacja). Przecież chłopcze radio to nie bilet na basen kapielowy które > miasto może współfinansować dla np. biednej młodzieży. SUMUJĄC JEŚLI MYSLISZ że > > miasto w jakikolwiek sposób ma wspomagać dwadześcia prywatnych stacyjek > radiowych z moich podatków - to jeszcze raz mówię WON od moich pieniędzy. Bo > ręce poucinam. Dalej żenada. Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w stacjach radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczne), komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody ale jak My mamy rozmawiać przy Twoim, znikomym sposobie znajomości tematu i dodatkowo swoistej arogancji ("chłopcze" itp). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 18:01 Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie > przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w stacjach > > radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na > reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczne), > komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody ale jak To o czym piszesz chłopcze, to są właśnie zakamuflowane formy dotacji. Bo czymże jest dzielenie czasu, kierowanie pieniedzy. Więc powtórzę. Od moich pieniedzy WON, Czyż nie wysłowiłam się JASNO. Bo ręce popucinam i z dupy powyrywam. Zrozumiano. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 18:19 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie > > przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w > stacjach > > > > radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na > > reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczn > e), > > komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody a > le > jak > > To o czym piszesz chłopcze, to są właśnie zakamuflowane formy dotacji. Bo > czymże jest dzielenie czasu, kierowanie pieniedzy. Więc powtórzę. Od moich > pieniedzy WON, Czyż nie wysłowiłam się JASNO. Bo ręce popucinam i z dupy > powyrywam. Zrozumiano. To nie są Twoje pieniądze. Pieniądze MK Cafe, PZU, piwa Żyeic itp napojów, nie są Twoimi pieniędzmi. Twoje pieniądze (abonament) są w mediach publicznych i tezę "won od Twoich pieniędzy" skieruj pod tym własnie adresem. Kierowanie tezy "won od moich pieniędzy" po adresem komercyjnego rynku reklam jest absurdalne lub czegos w swojej główce nie możesz pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:34 Powdziwiam Twoje samozaparcie, z którym polemizujesz z tą wywołoką...spluń i zrzuć paliwo na jej ślad. Zauważcie, że to chyba jedyna istota w tym wątku, która nie kmuma czaczy. Z innego filmu jest, bowiem. z Korkociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 18:35 wesolyromekmmv napisał: > To nie są Twoje pieniądze. Pieniądze MK Cafe, PZU, piwa Żyeic itp napojów, nie są Twoimi pieniędzmi A kto zabraniał jakiejs stacyjce typy privatpriwe ABC zabiegać o reklamy Pzu Zywca czy innych?????????? JA???? TO Tobie marzą sie jakieś komunistyczne czasy, czasy nakazów, zakazów, próby dacydowania komu PZU ma płacić za reklamę a komu nie. CZYLI TYPOWY SYSTEM NAKAZOWO-ROZDZIELCZY. Inaczej mówiąc, My społeczeństwo MUSIMY ZATRUDNIC TAKICH DARMOZJADÓW JAK TY - ludzi którzy bedę pośrednikami, decydowali komu PZU ma płacić za reklamę. Dlatego proktycznie nie masz już rąk, poobcinałam Ci je. Nawet gdybyś mi wyznaczył spotkanie na solo, to spotkamy się, dostaniesz od baby pijaczki w czapką az ci spadnie - i odechce ci się czyichś pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 22:09 Wyajaśnię Ci na przykładzie na przykłąd świetnegio kiedyś radia lokalnego o ambicjach regionalnych, radia As. Można to radio w sensie zasięgu i specyfiki porównac do Polskiego radia Szczecin. To równorzędni konkurenci na rynku reklam. Radio Publiczne Szczecin dysponowało miesięcznie dotacją z abonamentu w wysokości około (rok 1992-1993) około 500.000zetów miesięcznie. Radio As żadnej dotacji nie miało i słusznie. Idąc do potencjalnego reklamodawcy PR Szczecin mający pokryty podstaowwy bytowy budzęt (reszte apektów dla uproszczenia pomijam) mogło obniżyć ceny bardzo , bardzo mocno. As tylko z tych reklam mógł wyżec. Tak więc publiczne obniżało ceny , do których musiał sie dostosować As i skończyło sie jak się skończyło. Padł As. To tak jakby sprzedawano dwa rodzaje samochodów jeden z dotacją i drugi porównywalny bez dotacji. Wiadomym i oczywistym jest, który przegra. BBC nie może mojąc dotację emitowac reklam komercyjnych w UK w mysl zasady albo dotacja albo reklamy komercyjne. W innych krajach Radio Publiczne (dotowane) ma np ; prawo do wyemitowania 2 minut reklam na godzinę a komercyjne np : 5 miniut i tak własnie to się reguluje. Nie ma to nic wspólnego z Twoimi pieniędzmi szanowna "żono ..." ale z wyrównaniem szans na rynku z zachowaniem znaczenia mediów publicznych. Z tego wszytskiego to mi osobiście najbardzie jest szkoda Asa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 18:33 Droga pani zono pijaka czy słuchała pani kiedykolwiek radia abc? czy sprawia pani satysfakcję pisanie tych wszystkich tekstów na forum, które założyli ludzie, żałujący, że nie ma już ich ulubionej stacji? czy ma pani świadomość, że było to radio prywatne, więc grosz z pani pieniędzy nie poszedł na finansowanie tego radia? czy ma pani swiadomość, że nie każdy musi padać na kolana przed romanem czejarkiem, a są ludzie, którym podobało się bredzenie siwego, tatinka czy całej reszty? czy ma pani świadomość, że roman czejarek pracuje lub pracował w radiu które korzysta z publicznych pięniędzy (abonament) i nie zaspokaja potrzeb słuchaczy abc? a te pięniądze są także pieniędzmi słuchaczy radia abc, którzy mieli ochotę słuchac muzyki i gadek im odpowiadających? czy ma pani jakąś prywatną obsesję? polegającą na wkurzaniu ludzi smutnych po stracie czegoś fajnego dla nich? czy pani się gdzieś leczy? z poważaniem dorola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:04 A co wkurzyłam wszystkich? To się bardzo cieszę, taki był mój zamiar. Zona pijaka jako kreatura wykreowana tutaj - taka właśnie musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 19:07 ale po co? ten zamiar? nie będziemy juz z panią rozmawiać, naprawde szkoda naszego czasu na jałowe rozmowy z osobą, która chce jedynie uprzykrzać życie innym, żal nam pani, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:10 Tak wcale nie musi być, natomiast jesteś wymażoną kandydatką do roli wiadra z cementowym wypełnieniem.Zono pijaka albo jesteś żoną chorego albo sama jesteś chora .... bez urazy, ale skąd tyle zółci w Tobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:36 We mnie żółć? Ze wywaliłam Wam prawdę? Prawda Was boli? Ze jesteście darmozjady, zbędni jak stare zasrane gacie? Że upadliście, bo jesteście beznadziejni? Ze nikt nie chce się u was reklamować, że nikt nie chce zapłacić nawet złamanego grosza? O to jesteście żli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 19:40 ożesz ja jebie Odpowiedz Link Zgłoś
kay36 Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 19:42 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): > We mnie żółć? Ze wywaliłam Wam prawdę? Prawda Was boli? Ze jesteście > darmozjady, zbędni jak stare zasrane gacie? Że upadliście, bo jesteście > beznadziejni? ... Rano jak wstaniesz popatrz się w lusterko i powiedz ja żona pijaka kocham Cię, bo jesteś taka piekna i ładna, nawet ładniejsza od kopciuszka. Prawda jestem najładniejsza, bo nie ma we mnie żółci i złości. I'm love you, moje lusztrzane odbicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:47 Gość portalu: kay36 napisał(a): > Rano jak wstaniesz popatrz się w lusterko i powiedz ja żona pijaka Witaj stary capie. Jak rano wstaje to niestety widzę tylko jedno odbicie, w dnie butelki po jabolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:19 o i tu jest to twoje magiczne miejsce, mogiła. Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 20:50 A moze tu nam sie, po mkarwanie i a. buzdyganie nowa gwiazda narodzila? Czekac tylko, jak pobiciem zacznie straszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pikaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 20:56 Ja nie arnold buzdygan, jestem wykreowaną żoną pijaka. Przywalę szyjką od jabola to się nie pozbierasz. A ty dupku artuditu.szczecin to może nazwisko rodowe matki polki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotrudy Re: To nie koniec IP: *.ksiazat.v.pl 21.08.05, 21:07 Ile to razy już ABC od kilkunastu lat traciło koncesję lub jej nie otrzymywało? Nie sądzie żeby ten stan trwał długo. zawsze miało jakieś szczęśćie i tym razem też powiemy "upadł ale wstał". Przez studio przewinęły się setki amatorów i pasjonatów muzyki. I tacy powinni radio tworzyć. Ja bym się i ich losy długo nie martwiła. Zawsze wstają, w nich samych jest pęd i siła:) I tego im życzę. over Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: To nie koniec? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 21:10 Game over Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola Re: To nie koniec IP: 80.55.148.* 21.08.05, 21:37 myślę, że to faktycznie koniec abc-a... jeśli ma szanse powstać z popiołów :) z tymi samymi, przynajmniej częściowo, ludźmi, to już pod auspicjami innej rozgłośni- faktycznie można pomyśleć, jakie są szanse założenia takiego radia- w necie jednak mało ludzi słucha poza tym w aucie nidyrydy:)- chyba że zgłosi się ktoś z wolnymi paroma bańkami i entuzjazmem- ale, jest tu kto taki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haken79 Re: To nie koniec IP: *.devs.futuro.pl 24.08.05, 23:04 kurde ciągle nie mogę się przyzwyczaić do słuchania innych stacji radiowych to tak jakbym 2 lata jezdził sobie lexusem, a teraz musiał się z powrotem przesiąść do Daewoo Tico ciekawe czy kiedyś jeszcze wrócą dobre czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja - pf. czy to koniec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:50 szkoda, szkoda - wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haken79 Re: To nie koniec IP: *.devs.futuro.pl 01.09.05, 21:59 niestety dzis nie bede mogl byc, ale zycze super zabawy a tak poza tym to z braku laku musze teraz w aucie sluchac trojki, ale piosenki Bajmu 10 x dziennie niedlugo spowoduja ze chyba w ogole zrezygnuje z radia no ale pod 1 w radiu nadal mam czestotlwosc ABC,moze sie jeszcze kiedys przyda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno Re: To nie koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:34 Zawsze możesz włączyć BIS Polskie Radio... chyba jedyne, na którym do snu ululały mnie drumbasy poza ABC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Kowalsky Re: To nie koniec IP: *.btsnet.pl 02.09.05, 13:00 Ciekawe gdzie wszyscy byli kiedy gineło na oczach stare radio ABC. Teraz potraficie pitolić, nikt z Was nie odważyłby się wywalić drzwi do studia i powiedzeć nie oddam mojej rozgłośni. Tylko psioczenie i pisanie bzdur. Wiem bo prowadziłem dwie najbardziej popularne audycję w tym mieście... Prywatke w Plamie i Party z Radiem ABC. A teraz kur...... mac słucham narzekania was wszytskich, jesteście poprostu zakłamani. Na rynku nawet już nie ma Plamy tylko jest ESKA. Świat się zmienia i przyzwyczajcie się do tego, ja oswoiłem sie dopiero po wielkim upadku radia ABC, rok później. I do dziś czuje smak i tęsknie za radiem. Jeżeli ktoś chce coś na ten temat powiedzieć, zapraszam... g.kowalsky@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
artuditu.szczecin Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 21:42 Juz widze,ze sie zaczyna zono pikaka. Teraz zaczniesz straszyc sadem i slac listy do abuse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka=smiec Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:54 ehh to przez takie kretynki jak zona pijaka to miasto umiera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.devs.futuro.pl 21.08.05, 22:35 kurcze to był temat w którym mogli sie wypowiedziec ludzie, który odczuli prawdziwą strate z powodu zamkniecia ABC, chcieli sie czegos dowiedziec, zastanowic, czy uda sie jeszcze kiedys stworzyc takie radio, ale wszytko zdomionowały pojedyncze osoby, które musza swoje kompleksy wyladowywac przez obrazanie innych, znajdujac radosc w tym, ze cos sie nie udalo, co najwidocznie dowartosciowuje tych frustratów wolalbym żeby te watki bylu poprostu ignorowane, a wypowiadly sie tylko osoby, które cos moga wniesc do tematu i które sluchaly radia swoja droga minie wiele dni zanim sie nie bede wkurzal za kazdym razem jak bede chciec posluchac czegos sensownego rano przed praca, albo potem w aucie. chcialbym wierzyc, ze cos tak wyjatkowego nie moze tak sobie zniknac z dnia na dzien, ale dotychczasowa dyskusja nie przynosi optymistycznych wnioskow a co do tego ile osob sluchalo radio to tylko nadminie ze rok temu nie znalem nikogo sluchajacego ABC a ostatnio bardziej lub mniej sluchala go polowa moich znajomych i byly to raczej osoby na ktorych powinno zalezec reklamodawca Odpowiedz Link Zgłoś
patinito Re: Radio ABC - 98,4 FM 21.08.05, 23:10 jakby mi ktos zadal cios w serce... jak tu teraz funkcjonowac bez brazylijskich rytmow, tlustych drum'n'base'owych basów i regeaowych skocznych dzwiekow sivy, tatowski, celina, kołtun, badkarma i jeszcze kilku moich ulubionych prezenterów udowadniało mi codziennie, że jak w cos sie wierzy to można sporo zdziałać, że w tym smutnym, wyrachowanym swiecie liczy sie jeszcze szczery zapał i pasja teraz ciemnie chmury juz całkowicie przysłoniły najpiękniejsze miasto na świecie pozostało już tylko ściągnąć wszystkie sety ze strefy bonusowej strony www.radioabc.pl póki jeszcze chodzi dzięki ABC crew, daliści mi móstwo pozytywnych emocji i dźwięków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artuditu.szczecin Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 62.69.200.* 21.08.05, 23:40 RZeczywiscie, niepotrzebnie sie wdalem w glupia dyspute, nie mowiac nic o swojej przygodzie z radiem ABC, ktora zaczela sie 13 czerwca 199x (juz nie pamietam 2? 3? 4?) czyli w czasach, gdy to radio tworzyli inni ludzie, a elementem to wszystko laczacym byl Siwy (od poczatku w ABC - ale z kilkoma przerwami min. na PSR)a poza tym pamieta ktos z tu obecnych taka audycje K.A.F.A.R.? Potem byl slawetny desant z Asa (radia tego tez juz nie ma - jka i psr), gdy do ekipy dolaczyli Dzidek, Tatinek i Przemek Thiele. ABC wszedl na wysoki ukf - bo zaczynali tylko na 73,2 FM, jak wszyscy wtedy. A w 1996 (zdawalem wtedy mature - wiec dobrze to pamietam)przestali nadawac na niskim - no i musialem kupic nowe radio. Potem byl czas ze nic w tym radiu nie bylo - i gdyby nie Program III Polskiego Radia ( ktory jeszcze nie byl wtedy TRUJKA)to nie byloby co sluchac. 2 lata temu nadzieje odzyly, ale to juz tez Historia. Teraz tylko w internecie mozna cos znalezc, ja osobiscie nasluchuje Antyradia, gxie graja min. Makak (kiedys Radiostacja - ale ta dobra)i Janusz Kosinski (stary dobry Program III), a w przerwach miedzy niektorymi glupimi audycjami - ale zawsze autorskimi - leci dobra muzyka. Wiem ze niektorych to nie zadowoli - ale polecam Pozdrawiam wszystkich sluchaczy, dziki dla Siwego za zgrywanie kaset (jeszcze na Mazowieckiej) Artuditu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawobrzeżak Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:51 dlugo jeszcze nie dojde do siebie po stracie ukochanego radia ABC...Miejmy nadzieje ze mozliwa jeszcze jest reaktywacja ABCa!! do zony pijaka: jestes jakims okropnym, zakompleksionym babsztylem nie majacym pojecia o czym mowa. TY naprawde nie rozumiesz czym bylo radio ABC. Radio to bylo sluchane w calej Polsce i w wielu miejscach na swiecie (via internet). Bylo to prawdziwe radio niezalezne, niekomercyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Za dużo mediów tzw publicznych 22.08.05, 07:58 Stawiam następująca tezę. Małe rozgłośnie lokalne i stacje TV padają z uwagi na zbyt dużą ilość mediów publicznych. Powiedzcie po co tyle publicznych stacji radiowych i TV. Przeciez dla spełnienia "misji" wystarczyłaby TVP1 i TVP3 (lokalność) oraz PR 1 i PRy lokalne. Resztę sprywatyzować i rynek stałby sie normalny bez dotacji (żona pijaka, dużo racji) i bez trochę sztucznych regulacji (wesolyromek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:20 Nie rozumiem tylko czemu publiczne w ogóle maja być. Może kolega Antyk wyjaśni (publicznie) o jaką misję publiczną tu idzie, bo gdyby to ode mnie zależało to prywatyzowałbym wszystkie stacje. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: Publiczne? 22.08.05, 11:05 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Nie rozumiem tylko czemu publiczne w ogóle maja być. Może kolega Antyk wyjaśni > (publicznie) o jaką misję publiczną tu idzie, bo gdyby to ode mnie zależało to > prywatyzowałbym wszystkie stacje. > > Pozdrawiam > Fugazi Mój pogląd nie jest moim poglądem in statu nascendi. Ograniczyłem sie w propozycji proponując kompromis tej części, która nie wiem dlaczego jest zwolennikiem tzw misji mediów publicznych. Kompromis aby propozycja nawet na tym forum była realna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:17 > Mój pogląd nie jest moim poglądem in statu nascendi. Ograniczyłem sie w > propozycji proponując kompromis tej części, która nie wiem dlaczego jest > zwolennikiem tzw misji mediów publicznych. Kompromis aby propozycja nawet na > tym forum była realna. Startujesz? Jak Cię znaleźć? Pozdrawiam Wyborca Fugazi p.s. Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit. Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: Publiczne? 22.08.05, 11:29 >Startujesz? Jak Cię znaleźć? Dziekuję. Nie. Nie startuję i nie startowałem. Nie sądzę abym mógł skutecznie działać w polityce. Jestem na swoim i to mi wystarczy. Co najwyżej pochodzę na kilka zebrań wyborczych aby obnażyć pustkę kandydatów, których jedyna koncepcją jest pensja posła , senatora. Niestety zwarcia dyskusyjnego w konkretnych problemach nasi kandydaci unikają jak pożaru gdyż często są mało warci. Gdy dochodzi do spotkania w gronie przedsiębiorców na tematy gospodarczo- podatkowe to prawicowy okazuje sie komuchem a komuch liberałem itd. Najczęściej jednak nie mają bladego pojęcia o mechanizmach gospodarczych i potrafią wydukac z siebie , że popieraja przedsiębiorczość lub wybuduja jakąs autostradę :-) Dlatego ważne jest (apropos) znaczne zmniejszenie mnogości medów publicznych, które będąc w przewadze i pod nadzorem tzw polityków i partii politycznych , szkodzą rozwojowi demokracji a przynajmniej opóżniają ten rozwój. Zwłaszcza, że koncesje i zgody na sprzedaz stacji wydaje Krajowa Rada składająca się z ..... polityków. Klasyczny Wielki Brat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:39 >... Zwłaszcza, że koncesje i zgody na sprzedaz stacji wydaje Krajowa Rada > składająca się z ..... polityków. Klasyczny Wielki Brat Toteż idąc tym tokiem nie warto pakować się w półśrodki (ograniczać publiczne RTV) a sprzedać wszystkie na pniu a radę rozwiązać. Częstotliwości przydzielać może każdy byle nie polityk. Jak nie będzie chętnych mogę ja za 10% wynagrodzenia dzisiejszej rady. Ad samej TVP to z niesmakiem oglądam tzw edukacyjne programy (w tym Wiadomości). I dziękuję za taką edukację, gdzie polityka niszczy się w tydzień, obywatela w miesiąc a dzieci już się rodzą zniszczone. Do tego te pieniądze... chyba tylko one są publiczne. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorola Re: Za dużo mediów tzw publicznych IP: 80.55.148.* 22.08.05, 09:52 żeby było śmieszniej, trudno w publicznych mediach znaleźć ślad działalności misyjnej w przedstawianiu muzyki tej powiedzmy mniej komercyjnej (ale nie od razu poważnej)- stacje tzw. publiczne z uporem maniaka puszczają te same hity co zetki i inne gówna, na okrasę wrzucając jakieś woowoo i janerkę- jako szczyt undergruandu ;) nie chcę przez to powiedzieć, że kultura klubowa, czy nowe prądy ska czy hejmetalu to niesamowita misja, ale na pewno bardziej niż kombi 24 godziny na dobę;) natomiast z innej beczki- y-radio wysprzedawało stacje jak leci, nawet te, które miały wpompowaną kasę i generowały zyski- myślę, że nawet jakby abc było przyzwoicie traktowane przez właścicieli, czyli miało na początku kasę na promocję stacji, porządny nadajnik ( mi na pogodnie szumiało!!) i miało powiedzmy 10 % słuchalności ( bardzo przyzwoity wynik, opłacalny aż miło), to i tak nie miałoby szans- sprzedawali hurtowo, jak leci- chcieli się pozbyć rozgłośni i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodriguez Re: Za dużo mediów tzw publicznych IP: 80.51.22.* 22.08.05, 11:56 Dlatego całe bicie piany na temat ABC nie ma tu sensu. Pochylmy głowy nad tymi, którzy za friko dzielili się swoja miłością do muzyki przez 2 lata i zapomnijmy. Mój radioodbiornik od piątkowego wieczoru kurzy się w szafie. My malutcy głupi radiosłuchacze mamy tu najmniej do powiedzenia - dziwne bo to my tego słuchamy, ale wg krajowej rady i koncernów mediowych i tak wszystko jedno czy słuchamy KombiII czy np. audycji tematycznej o drum and bassie czy reggae :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eyemou Re: Za dużo mediów tzw publicznych 22.08.05, 12:45 z presserwisu: RMF Maxxx zagra w Szczecinie, Częstochowie, Łomży i Wałbrzychu Powiązana z Brokerem FM SA krakowska spółka Multimedia kupiła udziały w trzech stacjach należących do firmy Y-Radio. Jednocześnie podpisała z tą spółką jedną umowę franczyzową (dotyczy ona Radia Fon z Częstochowy). Stacje objęte tymi przekształcą się w RMF-y Maxxx. W Szczecinie już nadaje radio z bazą muzyczną tej sieci. Multimedia nabyły po 49 proc. udziałów w Radiu ABC ze Szczecina oraz Radiu BAB z Łomży. 4 proc. udziałów spółka kupiła w Radiu BRW z Wałbrzycha. Udziały kupione zostały od właściciela stacji – spółki Y-Radio. Oprócz tego Multimedia podpisały z nią umowę franczyzową na zmianę programu i nazwy Radia Fon z Częstochowy. – Wszystkie te transakcje są dokonywane z myślą o nadawaniu przez stacje programu pod marką RMF Maxxx – wyjaśnia Andrzej Mielimonka, prezes Multimediów. Broker FM (właściciel sieci RMF Maxxx), poprzez spółkę Radio Muzyka Fakty, zgodził się na udostępnienie marki RMF Maxxx stacjom, z którymi podpisały umowy Multimedia. Rozgłośnie ruszą, jeśli na zmianę nazw zgodę wyda Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Mielimonka nie chciał mówić o szczegółach transakcji, m.in. czy są to umowy warunkowe, czyli czy zakup pozostałych udziałów zależy od decyzji KRRiT. Komentarza odmówił także Adam Szlempo, prezes Y-Radia. – Wydamy stosowny komunikat w poniedziałek – powiedział tylko. Spółka Y-Radio od dłuższego czasu chciała sprzedać udziały w swoich stacjach. Rozmawiała m.in. z Eurozetem, który miał kupić udziały w Radiu ABC, by nadawać tam program Radiostacji. Magda Kramska-Kink, rzeczniczka prasowa Eurozetu, nie chciała wypowiadać się w tej sprawie. Natomiast przed kilkoma tygodniami Y- Radio sprzedało Ewie Wolskiej 49 proc. udziałów w spółce FM Radio Jazz, będącej właścicielem Radia Jazz. Wtedy rozgłośnią był zainteresowany także Ad.point. Transakcje z Multimediami praktycznie oznaczają, że Y-Radio wycofało się z biznesu radiowego. Nie wiadomo, co się stanie z pracownikami sprzedanych rozgłośni. W szczecińskim Radiu ABC dotychczasowy prezes Zbigniew Uciechowski oraz prokurent i dyrektor operacyjny Łukasz Ślany zostali już odwołani ze stanowisk. Nowym prezesem jest Andrzej Mielimonka. – Z tego, co wiem, taki był warunek podpisania umów z nowym udziałowcem – mówi Ślany. W piątek przed godz. 18 pracownicy Radia ABC pożegnali się ze słuchaczami. Potem stacja zaczęła nadawać muzykę z bazy muzycznej RMF Maxxx (CHR – głównie nowości muzyczne). Dziś na antenie mają pojawić się dżingle z nazwą rozgłośni. Jak udało nam się ustalić, inne stacje na razie nadają swój dotychczasowy program. Maciej Zajkowski, prezes Radia BAB, powiedział: – Nikt mnie nie poinformował, że przestałem być prezesem. Wiem, że rozmowy z nami mają być przeprowadzane w tym tygodniu – mówi Zajkowski. – Nie mogę powiedzieć wprost, co stanie się z pracownikami. Muszę z nimi porozmawiać. Kto będzie chciał pracować i realizować taką koncepcję, jaką przedstawimy, zapewne zostanie – wyjaśnia prezes Multimediów Andrzej Mielimonka. Spółka Multimedia jest m.in. współwłaścicielem RMF Maxxx z Krakowa, pierwszej stacji sieci RMF Maxxx, którą tworzy Broker FM. Stacja ta ma 7 proc. udziałów w rynku krakowskim (IV-VI 2005, Radio Track, SMG/KRC). (MS, BOB) Odpowiedz Link Zgłoś
linda_1234 Re: Radio ABC - 98,4 FM 23.08.05, 11:17 a mialam nadzieje, ze po wakacjach bedzie mozna posluchac "electro - wstrzasow" prowadzonych przez Patryka:( szkoda, szkoda, szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:21 Radio ABC bylo jedyna udana rzecza w szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 14:01 Słyszałam ze Z. Uciechowski rozpowiada wszystkim dookoła ze to Jurczyk winny za upadek ABC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.chello.pl 24.08.05, 15:52 za pomówienia spotkamy się w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 16:00 To tu, na forum złóż rękopis pozwu, pośmiejemy się razem ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzimu Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 212.14.48.* 24.08.05, 17:24 Zbigu, nie dokarmiaj trollicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 17:33 Będąc zalana w pechę nieraz was widzialam w mezoforte. didżeje za dychie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:30 Zbig, dzisiejeszy anons w Kurierze, że za puszczenie Mandaryny w ABC'u groziło wywalenie z radia - dla mnie to honorowy policzek wymierzony pozostałym sieciowym radiom i ich słuchaczom. Tak trzymać. ABC było i będzie the best. Z Tobą czy bez Ciebie...jak mawiał Bono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buszująca jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 18:30 Smutno=( naprawdę nie myślałam że można się emocjonalnie do tego stopnia związać z radiem. ba! ale co to było za radio!.. i wiadomość o końcu naszego ABCu naprawdę odczułam jakby umarł jakis kawałeczek takiej przytulnej codzienności bo kto teraz rano powie mi "zasadniczo dzień dobry" jak nie Tatin i puści jakis dramowy szlagierek tygodnia 15 po 7, gdzie będzie 100%dramenbejsu jak nie u Badkarmy we wtorki, gdzie digital funk (dziecino!) poniedziałkowe kanapy...=(tego najbardziej bedzie mi brakowało:( zreszta..z ABC sie imprezowało chodziło do kina i..wszystko!;) a teraz..umarl kawałeczek mojego osobistego światka, ale też Szczecina! przeciez ABC nakręcało życie tego miasta i pokazywało że w tym "najpiękniejszym mieście na świecie" coś się dzieje! więc...smutno. jak dla mnie byliście najlepsi! dzięki dla całej ABC crew:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonz pijaka Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 18:40 Ja mówiłam że tak będzie! Ja mówiłam że tak będzie! ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 18:42 Limes absurdu. Halama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.05, 22:57 Jedyne radio, w ktorym grali (niestety:( super pozytywna muzyke, przestalo nadawac. Jest to dramat dla mnie, jak i wielu moich znajomych. Jezeli ktos moze sprawic, zebysmy znow uslyszeli w eterze RADIO ABC to blagam !!!! A jak nie to znow zostaje nam szmira i komercja w ZET-ce, itp. Tak nie moze byc .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrobi Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.pl / *.pl 24.08.05, 23:25 ...a żona pijaka to ŚCIERWO Z TRAUMATYCZNYMI przeżyciami z dzieciństwa i po spięciu w inkubatorze !!!... Odpowiedz Link Zgłoś