Dodaj do ulubionych

Radio ABC - 98,4 FM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:52
Zdaje się, że dzisiaj nadają po raz ostatni, przynamniej tak wynika z anonsu
na ich stronie. Szkoda. Zalewa nas morze szmiry.
Obserwuj wątek
    • Gość: dumb Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:55
      jeśli sprzedali częstotliwość skretyniałym młockarniom zetkoidalnym - wyrzucam
      radioodbiornik. amen.
      • albert_c Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 14:58
        ???

jak to?

wiem, ze byly plany ze wlasciciel stacji - firma spoza Szczecina - nosila sie z
        zamiarem odsprzedania udzialow albo zmiany zupelnej profilu stacji, bo ta
        obecna nie przebila sie na rynku.
        • Gość: Fugazi Chyba się upiję. Ze zgryzoty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:07
          To gdzie teraz "PoPoPo Bandzie" będzie można posłuchać?
          I co powiem znajomym z Poznania? Że moja duma Szczecina nie istnieje?
          I jak dzieciakom wytłumaczę, co im powiem jak wlezą do samochodu i wcisną nr1?
          I gdzie dobrych dzwięków przyjdzie słuchać? W sieci?
          Jak grozi plajta to gdzie puszki na datki? Siwy co teraz będzie?

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: ert Re: Chyba się upiję. Ze zgryzoty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:57
            www.fmt.prv.pl
            Tam jest 2 osoby ktore prowadzily ''Miasto w Transie"
    • Gość: abc niesamowita strata :(:(:(:( IP: *.chello.pl 19.08.05, 15:46
    • haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 16:19
      maksymalny dół
      kurde ze jest sobie takie fajne radio, czlowiek go codziennie sobie slucha, a
      tu nagle z dnia na dzien dowiaduje sie ze to juz koniec i tyle,
      nawet nie wiem dlaczego, czy koniec czy zmiana na inne radio?
      czy jest szansa ze bedzie kiedys radion z tymi ludzmi co terakurcze no ze tez
      zadne ze 100 innych jednakowych stacji nie moglo pasc tylko ta jedyna fajna
      szkoda gadac
      • Gość: xprs Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / 213.155.191.* 19.08.05, 16:36
        Smutno mi straszliwie. 'Nie przebiło się na rynku'? Taki naród, który się lubuje
        w tylko, ku.., wielkich przebojach. Ostatania enklawa życia kulturalnego w tym
        mieście pada. Jeszcze dla dopełnienia powinno powstać na tej częstotliwości
        Radio Jurczyk. Ku..!
        • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 16:50
          Osobiscie wole jedynkę, wiecej tresci, polityki, wiadomosci.
          www.kps.pl/katalog82.php
          Pisze tam ze tworzylo go prawie piecdziesiąt osob. Wg mojego skromnego zdania
          tego typu radio powinno miec nie wiecej niz dziesięc osob. niestety pensje,
          ubezpieczenie kosztuje.
          • Gość: techno Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 11:03
            Więszkość z tych ludzi robiła społecznie... trochę moich znajomych się
            udzielało, żebyśmy tylko mogli usłyszeć w mieście dźwięki, które z popem ala RMF
            czy ZET nie miały praktycznie nic wspólnego...
            Teraz zostaje mi tylko BIS Polskie Radio... nie będzie już Digital Funk... nie
            będzie już Godziny Szczytu...
            Wybierając się rano z domu nie będą mnie nakręcać połamane rytmy puszczane przez
            Tatinka...
            Dzięki za wszystko ABC Kru!!!
      • Gość: SzajbA Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:46
        moze to dziwnie zabrzmi... ale nie czulem sie chyba tak zle od kiedy zostawila
        mnie kobieta, nie umiem wyrazic swoich uczuc. Nie wiem czy bedzie sens w ogole
        wstawac i robic sobie sniadania bez sluchania abc. Te wszystkie chwile spedzone
        w samochodzie z usmiechnieta mina bo z glosnika sweet vibes lecialo... Miasto
        straci duzo a ja napewno czesc siebie. No i dlaczego dowiedzialem o tym
        wszystkim na kacu, za jakie grzechy :/
      • Gość: piotrś Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 62.69.198.* 20.08.05, 12:47
      • Gość: piotruś Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 62.69.198.* 20.08.05, 12:47
        to czego bede słuchał w pracy?
        • Gość: dorola smutno IP: 80.55.148.* 20.08.05, 13:03
          smutno- prawdziwe radio robione przez prawdziwych ludzi dla tych, którzy chcą
          czegoś autentycznego, a nie papki serwowanej i opłacanej przez wytwórnie- z
          debilnymi konkursami, z "zakręconym i maxxxymalnie szalonym" jajcarskim
          prowadzącym, który nie ma zielonego pojęcia o muzyce, którą puszcza- wie tyle,
          co notka od wytwórni na singlu- w pracy będziesz słuchał dokładnie tego samego,
          niezależnie które radio włączysz, zmiane zobaczysz wtedy, kiedy akurat puszczą
          dżingiel tej czy innej niewyobrażalnie nudnej stacji- pozostaje wrzucić dużo
          muzy w kompa i wywalić radio :(
          • Gość: darro Re: smutno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 02:02
            bardzo smutno, nie moge w to uwierzyc ze ABC juz nie nadaje, to bylo RADIO a nie
            to gó.. co na innych czestotliwosciach. Jeszcze tylko PR BIS sie daje sluchac...
    • Gość: marcin Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.prokom.pl 19.08.05, 16:54
      źle się dzieje, chała nas otacza, koniec ABC, Toksyczna Trójka...
      jedynie BIS pozostaje choć tam przekaz skierowany do licealistów, do których ja
      już niestety nie należę.
      trzeba bęzie samemu masz postawić i nadawać
    • karola_w_gazecie Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 17:13
      mało mamy w Szczecinie rzeczy, którymi można się z prawdziwą dumą pochwalić w
      kraju - abc NAPEWNO taką było, szkoda...
    • karola_w_gazecie Juz zgasło 19.08.05, 18:01
      smuuuuuutno
      • Gość: xprs eh IP: *.pl / 213.155.191.* 19.08.05, 18:12
        ja sądze, że powinniśmy solidarnie, wszyscy jak jedna rodzina - słuchacze - iść
        w weekend do parku i napić się piwa w podzięce.

A teraz co? Jakieś TYLKO WIELKIE PRZEBOJE nadają. ;) Przebojowa żałość.
    • Gość: Foxx Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.05, 18:19
      Jak tak mozna bylo! Czuje sie jakby umarl mi ktos bliski....

Jedyna oaza nie-komercji i oryginalnosci na falach eteru....

Mam nadzieje, ze ekipa sie pozbiera i cos wykombinuja, chociaz pewnie bedzie ciezko. Siwy cos przebakiwal o wyjezdzie z miasta, a to juz cos znaczy!

Na ich czestotliwosci ma sie pojawic "radiostacja", ktora nie ma juz niestety nic wspolnego z dawna rozglosnia harcerska. Teraz to jest radio zet dla 15to latkow (zreszta ich wlascicielem jest Zetka wlasnie). Nie wiem jak wy ale ja bede ich bojkotowal!

Warto byloby zrobic moze jakas impreze pozegnalna, wymienic pomysly, pogadac...

smutny jak nigdy,
      Foxx.

PS. Moze pomyslem jest stworzenie radia akademickiego? Moze sa inne zasady przydzielania koncesji? W koncu uniwerek dysponuje dosc pokaznym budzetem?
      • Gość: Nacior Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:25
        I co teraz będzie?
        Toż to tragedia...Jak ja w poniedziałek wstanę do pracy?:-(
        • szymonkaczmarek Re: Radio ABC - 98,4 FM 19.08.05, 18:29
          kolejne radio stracone w czasie gdy wspina się po drabinie tzw "słuchalności"
          żal , bo coraz ciekawiej tam się działo :( współczucie wyrażam Zespołowi. 3-
          majcie się bo rynek... marniutki
          • Gość: Kostek748 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:40
            Jaki dramat... W tym mieście nie zostało juz nic za czym będę tęsknił... Dobrze,
            że jest jeszcze Musica Genera Festival, bo gdyby nie ona to możnaby tą wieś,
            razem z jej aniołami wolności, zrównać z ziemią...
            • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.05, 18:45
              Kiedyś słuchałeam radia na kryształkach, przezyłam kołchoźniki, lampowe,
              pierwszą Szarotkę, pierwszego tranzystora Kolibra, była tylko jedna stacja -
              przezyję i to.
              • Gość: play Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:38
                Dla ciebie najlepsze były traktory zagłuszjace Wolną Europę. Jak nie masz
                pojęcia o czym tu się pisze, to na cholere wracasz do tego wątku !
          • Gość: Grzegorz Kowalsky Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.btsnet.pl 02.09.05, 13:05
            Szymon o czym mówisz, poprostu kilka osób postawiło na amatorów. Na szczęście
            Ty jeszcze tu pracujesz. Zobaczy, gdyby tzw. głosy i ludzie byliby
            profesjonalistami to rozgłośnie wpisałyby się w krajobraz miasta. A nie jak to
            wygląda w tej chwili, zatrudnia się sekcję handlowców do naganiania kasy. Gdzie
            duch radia. I tu tkwi problem... juz go nie ma.
    • Gość: mzimu Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 212.14.48.* 19.08.05, 18:46
      RIP ABC, dziękuję za dwa wspaniałe lata. Szacunek dla całej ekipy.

Zamiast ABC nie ma Radiostacji, tylko jest RMF Maxx (czyli RMF dla nastolatków).
      Pierwsze minuty nadawania tej stacji nie dają żadnej nadziei: to jest kolejna
      beznadziejna stacja nadająca muzyczną papkę, za konsoletą DJ Pentium :(
    • Gość: Busio Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:01
      Napisałbym że Celina,to niezła dupa,i to nie tylko jako dupa ale w sensie
      radiowym.Celina,trzymaj się.Niezłe dupy w Szczecinie dadzą sobie radę bo
      kolesie cieniasy.Poza nielicznymi wyjątkami-pozdrowienia dla siwego.
    • blackexit zgascie jzu swiatlo 19.08.05, 19:40
      w tej wiosce na tych dzialkach w tych slumsach pod zbiorcza nazwa szczecin.
      skzoda radia. pozdrawiam black
    • Gość: haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.devs.futuro.pl 19.08.05, 20:34
      to ze zamkneli takie radio to smutne,
      to, ze zrobili to z dnia na dzien, bez zadnego uprzedzenia to jeszcze
      smutniejsze
      a na najgorsze ze wszyscy ktorzy dzis wystepowli na natenie tak latwo sie z tym
      godzili, ze popprostu wszytko sie konczy itd.
      jakby w ogole nie wierzyli, ze mozna zobic jakies nowe radio, chocby
      internetowe, jakby to co zrobili przez 2 lata nie bylo warte zeby o to walczyc

niedlugo naprawde uwierze ze nic sie nie moze udac w tym miescie
      • Gość: Siwy Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:05
        Czy my się z tym godzilismy?? Wiesz, przychodzisz do pracy na 14.00 i
        dowiadujesz się, że masz jeszcze 2-3 godziny programu. Osobiście cieszyłem się
        z tego, że mieliśmy 4 godziny na zwołanie kilkunastu osób współpracujących z
        ABCem przez te dwa lata, że tych kilkanaście osób mogło powiedzieć "do
        usłyszenia" swoim słuchaczom. To co stało się z Radiem Plama (zmiana programu w
        ciągu paru minut bez uprzedzenia kogolwiek) było kolejnym przykładem na
        bezwzględność tego rodzaju sytuacji - koniec starego, idzie nowe, od zaraz....
        No cóż...
        Państwu serdecznie dziękujemy
        Pozdrawiam
        O nowych "radiowych ideach" informować będziemy na bieżąco:)
    • Gość: abc a moze nowe radio? Siwy jestes tam?? IP: *.chello.pl 19.08.05, 20:57
      Kto bedzie wital co rano tekstem "witamy w najpieknieszym miescie na swiece"?

A jak brakuje czestotliwości to sie zablokuje ulice :)
      • vinncento Re: a moze nowe radio? Siwy jestes tam?? 19.08.05, 21:44
        a niech to zamszowa kurteczka- nie więcej niż tydzień temu byłem w Wawie i
        wypełniony dumą prezentowałem nasze radio ludziom czującym kllimat- byli
        zachwyceni. wracając, już od Stargardu słuchałem szumiącego ABC i byłem
        naprawdę happy. rozumiem,że radio to nie inst. dobroczynna ale żeby tak nagle?
        czuje się oszukany. miejmy nadzieję, że znajdzie się ktoś na poziomie, który
        podejmie się zadania i stworzy podobny klimat, najlepiej z tymi ludźmi. to już
        nie to samo miasto.
        ps. jakby kroiła się jakas akcja to jestem
        • Gość: abc juz wiadomo jaki byl target ABC. IP: *.chello.pl 19.08.05, 22:13
          Teraz nic tylko uruchomic na nowo i zmienic reklamodawcow a bedzie sie krecilo.
          I kasa bedzie i muza tez.
          ehh przeciez kluby same powinny zrzucac sie na abc...
      • Gość: zenek Wielka szkoda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:45
        Jedyne Radio z charakterem. Tez mnie zastanawialo, ze beztrosko wesolkowali
        dzis tak na antenie, a moze dostali w ŁAPE? Pamietam jak Siwy dostal
        dyscyplinarke to byl niemaly huczek, a teraz?
        "Na wszystko jest cena"
        • Gość: sonia Re: Wielka szkoda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 22:15
          w jaką łapę?!prosze bez kretyńskich spekulacji, wszyscy przeżyli to na pewno, a
          tak poza tym to mieli płakać???pozdrawiam i bardzo żałuje takiej rozgłośni,nie
          ma juz czego słuchać w tym mieście...
    • Gość: wąsacz dżony Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 195.205.63.* 19.08.05, 22:27
      jutro (sobota) idę na imprezę do ogródka Schodów, którą będą prowadzić didżeje
      z audycji Digital Funk (była w czwartki wieczorem w ABC). Zagrają Calvin i
      Badkarma. Oprócz fajnej muzyki, trochę wspomnień ;-) i jakieś piffko się
      należy. Ehhhhh.....szkoda gadać.... wypijmy jutro za nich....ta impreza to
      dobre miejsce, bo grają ludzie związani z radiem. i wstęp 5 zł
      • Gość: kawałek abc crew Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.espol.com.pl 20.08.05, 06:37
        1 września spotykamy się wszyscy w city hall. wpadnijcie - pogramy, pogadamy.
        • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 08:07
          Gość: play
          > Dla ciebie najlepsze były traktory zagłuszjace Wolną Europę. Jak nie masz
          pojęcia o czym tu się pisze, to na cholere wracasz do tego wątku !

Sranie w banie Panie play i reszta cieniasów. Gloryfikujecie cos co nie ma
          prawa istniec w dobie gospodarki rynkowej, chyba TO WAM marzą się czasy
          komunizmu. Powtórzę dla mnie bezsens żeby 50 osób robiło program, zajmowało
          częstotliwość, pobierało pensje dla 2-4 tysiecy słuchaczy, szczecinian.
          MIEJSCE DLA TAKICH STACJI TO RADIA INTERNETOWE, dziesiątki stacji poszlo tą
          droga, ale oczywiście nie "abc" i tutejsi forumowicze.
          radiopol.com
          Za niewielie pieniądze - ileż tam polskich stacji, nawet wartościowych.
          A na forum, nie, krzyk wrzask, juz chcecie Szczecin zaorywać - jesteście
          idioci... i mało mnie obchodzi Wasz opinia o mnie.
          • vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 08:32
            to co pisze żona pijaka jest wręcz porażające. po co te inwektywy? jak ktoś
            nie był emocjonalnie związany ze stacją to niech nie wtrąca swoich trzech
            groszy na temat praw rynku. w wawie jest wiele rozgłośni mało komercyjnych a
            dających radę np. radio jazz. oczywiście sądzę,że team powinien byc ograniczony
            do potencjału ale żeby schodzić do podziemia internetowego? ja dużo jeżdżę
            autem i ABC dawało mi powera aż lusterka drżały;) a co do ekonomii- mamy kilka
            klubów, sklepów z tzw.młodzieżowymi ciuchami i innych sprawek z których można
            by było wyciągnąć więcej kasy na reklamy. ciekaw jestem co z całym sprzętem po
            ABC
            • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 08:54
              vinncento napisał:
              > do potencjału ale żeby schodzić do podziemia internetowego? ja dużo jeżdżę
              > autem i ABC dawało mi powera aż lusterka drżały;)

A ja ładuje raz empetrójki i starcza mi na jazde do Lizbony. I tez pauer, ze
              lusterka furcza (no może przesadzam - nie jestem zwolenniczką pow 70 decybeli).
              Powtórzę, na takie wydatki nie wystarczy zapał 50-ciu bezrobotnych, bo jest to
              głupie i nieracjonalne.
              Trzeba było wpier pomysleć o strategicznym sponsorze, kimś kto ma duże
              pieniądze, kto ma taki kaprys a dopiero potem robić radio. Ale nigdy na odwrót.
              Weżmy takiego Jakubowskiego, który ma kaprys i dotuje swoją gazetkę.
              Weźmy np taką Wirtualną Polskę która dotuje portal stopklatka.pl po
              sąsiedzku z abc.
              I dlatego, powtórzę - smieję się z cieniasów.
              • eyemou Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 09:05
                50 irracjonalnych 'cieniasów' którzy przez dwa lata za darmo opierali się
                szmirze. faktycznie zabawne.
              • Gość: a Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.chello.pl 20.08.05, 09:31
                do żona pijaka

co Ty wiesz...
              • Gość: wojt Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.fnet.pl 20.08.05, 10:44
                zona.. cos ty sie przywalila do tych 50 osob?? jak nie w temacie to morde
                trzym!! tam na etacie pracowalo pare osob, reszta (audycje autorskie i goscinne
                wystepy) chlopaki i dziewczyny robili za friko, to wlasnie bylo w tym extra,
                zero komery i kasy!!! a radio sprzedal gosc ktory byl wlascicielem (many ze
                slaska) i kompletnie nie czul tego klimatu, po prostu zrobil biznes...

RIP Abec.. :(
              • Gość: jogaa Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.08.05, 20:49
                Powiedziala ta ktorej mp3 to same komercyjne smieci!!! Kobieto glupia-odejdz
                stad i nie obrazaj tych co wiedza o czym mowia.
              • Gość: szczeciniak Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:50
                zona pijaka, ales ty ograniczona. w ogole nie wiesz o co chodzi z radiem ABC
                wiec zamilcz, przenies sie do swojego glupiego tematu o kaniach i sluchaj sobie
                mp3...
          • Gość: kawałek abc crew Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.espol.com.pl 20.08.05, 08:40
            > dla mnie to bezsens żeby 50 osób robiło program, zajmowało
            > częstotliwość, pobierało pensje dla 2-4 tysiecy słuchaczy,

dla nas to nie był bezsens.(nawiasem mówiąc żaden z autorów audycji autorskich
            nie pobierał pensji za granie w abecu). nawet dla 200 - 400 słuchaczy.
          • Gość: xplict Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.08.05, 12:28
            "A na forum, nie, krzyk wrzask, juz chcecie Szczecin zaorywać - jesteście
            idioci... i mało mnie obchodzi Wasz opinia o mnie. "
            W sumie racja... Jak kogos o tak niskim poziomie kultury dyskusji jak twoj moze
            obchodzic opinia... W sumie, moze to i lepiej, bo kiedy do dyskusji wlacza sie
            glupek, to pora sie rartowac... najpierw sprowadzi rozmowce do swojego poziomu,
            a potem pokona doswiadczeniem... czyz tak nie robisz "zono pijaka" ???
    • blackexit Umarlo ['] 20.08.05, 08:04
      w GS pisza ze przejelo to rmf max. wlacyzlem to taka tandeta ze przy tym zetka
      to szczyt gustu i grania na poziomie. amen. pozdrawiam black
    • vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 08:42
      a w kwestii rozgłośni internetowych polecam adres www.shoutcast.com -po prawej
      wybierasz interesujący cię gatunek. pzdr . i tylko koni żal
      • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 09:02
        vinncento napisał:
        > a w kwestii rozgłośni internetowych polecam adres www.shoutcast.com -po
        prawej
        > wybierasz interesujący cię gatunek. pzdr . i tylko koni żal

A w kwestii rozgłośni, nie zgadzam się - polecam jednak polski kapitał, polskie
        wsparcie językowe, polski suppot, polskie ceny - łatwo szybko tanie i
        przyjemnie spod radiopol.com
        Nawet opłate możesz wysłac pocztą do Złocieńca. POWIEM OTWARCIE, musiałabym byc
        głupia by korzystac z jakis shoutcast.com
        • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.05, 09:16
          Moja rada na koniec. Niech zespół sie spotka razem, niech ustalą strategię na
          przetrwanie. Nawet te 50 osób. Niech sie razem złożą po 2 dolary miesięcznie
          (nawet bezrobotnego stać na 6 zeta miesięcznie) i przez z radiopol.pl niech
          ciągną dalej. To żadne podziemie internetowe, wchodzą nowe techniko transmisji
          bezprzewodowej, nadajników o zasiędu do 20 km. Przetrwają, ugrutują swoją
          pozycję na Szczecin a może na całe Pomorze. Zobaczycie, za 5 lat, radia
          internetowe będa powszechne jak bułki z masłem
          • vinncento Re: Radio ABC - 98,4 FM 20.08.05, 09:23
            a ty co akwizytor? to umowy radiopolu w teczkę i w miasto ale już zgarniac
            polski kapitał. tylko buty załóż wygodne
            whats the f..?
            • Gość: aa co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 09:52
              Jakis pechowy ten miesiac. Nie ma juz Plamy teraz Abc, nie mamy juz zadnych
              stacji lkoalnych, zostalo tylko PR Sz-n. Daj bog zeby chociaz oni wytrzymali.
              • Gość: Zenon Re: co sie dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:29
                Może być kiepsko. Podobno Krajowa Rada chce mieć tubę dla siebie i
                scentralizować lokalne tak jak telewizję (TV3).
    • Gość: rozzalonaa Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.system.szczecin.pl 20.08.05, 11:07
      przeklinam dzien, gdy pierwszy raz uslyszalam abc...przeklinam.......czuje
      teraz wewnetrzna pustke nie do opisania...dzieki za wszystkie audycje i muzyke
      przy ktorej sie chcialo zyc;) wszystko dla kasy...teraz czekam jak z nienacka
      postawia mi biedronke przed domem://
    • Gość: Mzimu Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą jak) IP: 212.14.48.* 20.08.05, 11:41
      ;)
      Takie luźne pomysły:

1. Radio internetowe - wszyscy wiedzą o co chodzi.

2. Podcasty z audycjami autorskimi (co to są podcasty:
      en.wikipedia.org/wiki/Podcasting - jak ktoś nie zna angielskiego albo nie
      chce czytać długiego artykułu, to bardzo w skrócie: coś w rodzaju internetowego
      radia z audycjami "na żądanie").

3. AFAIK takie Radio Maryja działa jako "radio społeczne" (w skrócie:
      non-profit), zresztą jako jedyne w Polsce - dlaczego lokalne radio nie mogłoby
      działać na podobnej zasadzie i podobnych prawach?

4. Zaraz będą wybory, można by to wykorzystać - zrobić np. akcję za
      wprowadzeniem poprawek do odpowiedniej ustawy, co by było łatwiej było zakładać
      lokalne stacje radiowe o małej mocy. Np. coś na kszałt tego:
      www.fcc.gov/mb/audio/lpfm/, www.lpfm.com/ (tak fajnie mają akurat
      w USA). Niedowiarkom którzy będą zaraz pisać "nie da się" przypomninam, że
      dopiero co tacy np. studenci prawa "przepchnęli" swoją ustawę ;)

Do żony pijaka: *.icm.edu.pl to Interdyscyplinarne Centrum Modelowania
      Matematycznego i Komputerowego Uniwersytetu Warszawskiego - co mieszkanka
      Warszawy wie o tym co się dzieje w Szczecinie? Tu nie chodzi nawet o to, że
      zepsuli najfajniejsze muzycznie (IMO) radio w Szczecinie, chodzi o to, że to
      była ostatnia lokalna stacja radiowa (nie licząc PR Szczecin). Co nas obchodzą
      wiadomości o, powiedzmy, korkach w Warszawie czy Krakowie?!
      • Gość: a Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 12:11
        To ze kogos pokazuje jako ICM to wcale nie znaczy ze jest Wawie. Zobacz na Wiki
        co to: PROXY
      • Gość: Foxx Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.05, 18:56
        Ja powtarzam swoj pomysl co by sprobowac stworzyc radio akademickie. Jest w Sznie kilkadziesiat tysiecy studentow, Uniwerek dysponuje budzetem rzedu malego miasteczka. Moze w ta strone udezyc? Radio spoleczne tez jest dobrym pomyslem, czemuby nie sprobowac...?
        • Gość: mzimu Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: 212.14.48.* 20.08.05, 19:56
          Też jakiś pomysł, chociaż nie wiem, czy takie radio studenckie byłoby
          odpowiednikiem śp. ABC - jak byłem jeszcze studentem to rządziły rzeczy w
          rodzaju Kultu, Dżemu itp., ja bym wolał bardziej pokręcone rzeczy :)
        • Gość: Gaba Re: Dla tych co chcą zmieniać świat (a nie wiedzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 01:24
          Było już ARP. Chyba największe w Polsce. Ale władz akademickich nie interesował
          rozwój tego radia. A dziś finansowo jest chyba gorzej.
    • Gość: ble Oficjalny komunikat. IP: *.system.szczecin.pl 20.08.05, 12:12
      ponieważ ich strona (przynajmniej teraz) juz niedziala, cytuje oficjalne informacje:

Broker FM przejmuje stacje Y-Media

Ostatniej nocy Broker FM ogłosił, że pozwala stacjom poprzednio należacym do Y-Radio na sublicencję brandu RMF Maxxx. Nieoficjalne źrodła potwierdzają, że Y-Media sprzedał te stacje grupie Multimedia, właścielowi Region Sp. z o.o., licencjobiorcy RMF Maxxx. Z naszych informacji wynika, że dotychczasowi pracownicy przejętych stacji będą zwololnini.

Poniżej zamieszczamy oficjalny komunikat Brokera FM.
      Aneks wprowadza następujące zmiany do Umowy licencyjnej:
      a) uprawnionym (licencjobiorcą) do korzystania ze znaku towarowego "RMF Maxxx" zostaje, obok dotychczasowego licencjobiorcy Spółki "Region" Sp. z o.o., Multimedia Sp. z o.o.,
      b) licencjobiorcy (Region Sp. z o.o. i Multimedia Sp. z o.o.) mają prawo do udzielania, za zgodą Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o., sublicencji na rzecz innych podmiotów,
      c) jednocześnie Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o. wyraziła zgodę na udzielenie przez "Region" Sp. z o.o. sublicencji na korzystanie ze znaku "RMF Maxxx" następującym podmiotom:
      - A.D.A. CORPORATION RADIO FON Sp. z o.o. z siedzibą w Częstochowie,
      - Radio BAB Sp. z o.o. z siedzibą w Łomży,
      - BRW Sp. z o.o. z siedzibą w Szczawnie Zdroju,
      - Radio ABC Sp. z o.o. z siedzibą w Szczecinie
      - Radio Pro Kolor Sp. z o.o. z siedzibą w Opolu.

Raport nr 23/2005 - Informacja dotycząca zawarcia aneksu do Umowy inwestycyjnej

Na podstawie art. 81 ust. 1 pkt 2 ustawy prawo o publicznym obrocie papierami wartościowymi,Zarząd BROKER FM S.A. podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 18 sierpnia 2005 roku został zawarty aneks do Umowy licencyjnej o korzystanie ze znaku towarowego "RMF Maxxx", z dnia 5 grudnia 2003 r., pomiędzy "Radio Muzyka Fakty" Sp. z o.o. (podmiotem zależnym od BROKER FM S.A.) a "Region" Sp. z o.o., o której to Umowie licencyjnej Emitent informował w Prospekcie Emisyjnym Spółki BROKER FM S.A. z dnia 31 marca 2004 roku.
      • snubbe Re: Oficjalny komunikat. 20.08.05, 20:35
        Niestety takie są fakty. Pracowałem w ABC swojego czasu kiedy stację kupiło
        Y-Radio. Od samego początku był chaos. Właścicielowi nigdy nie zależało na tej
        rozgłośni, ciągle były problemy finansowe i zero pomysłu na profil muzyczny
        radia. To dzięki Siwemu, Zbychowi i Tatinkowi ABC ukształtowało się i mogło
        przez dwa lata umilać życie tysiącom nie tylko młodym mieszkańcom miasta
        Mariana. Szczerze im dzisiaj współczuje, bo wiem jakim kosztem czerpali
        satysfakcje z pracy. "The beat goes on"! pozdrawiam - były rednacz
        • Gość: hc/szczecin za ABC dziękujemy! ABC pomscimy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 02:00
          wracajacie jak najszybciej (o ile to mozliwe)
          daliscie czadu!
          ABC bylo przez 2 lata najlepszym radiem w Polsce!
          Tatinek, Siwy i reszta szacun dla was
          • xprs RadioABC 21.08.05, 03:24
            Właśnie, pomijając sprawy rynkowe, czyli wszelkie 'niemożliwości' i
            'nieprawdopodobieństwa' czy 'cieniasowoidiotyczne' wypowiedzi to radio dawało
            nam siłę, a całemu miastu jakiś polot. Nie moge zliczyć tych chwil, kiedy idąc z
            walkmanem zaopatrzonym w radio, a potem samochodem, słuchałem tej muzyki i
            myślałem sobie: 'ale to jest, ku.., zajebiste'. W głosie Siwego i w jego
            sposobie prowadzenia audycji zakochałem się od pierwszej minuty, jak go
            usłyszałem; z tatowskim zaczynałem swoje wszystkie bogatomartyrologiczne poranki
            w klasie maturalnej ciesząc się, tak po prostu, wpieprzając papierowe śniadanie
            o 7 rano, a pani kierownica napawała zawsze pozytywną energią, kiedy wolałem
            ją, niż jakieś nic nie znaczące (dla mnie) wykłady z chemii, czy biologii. Ile
            razy wygrałem jaką wejściówke, czy płyte, wchodząc po schodach przy ulicy
            Bogusława X czułem strach i patos tej chwili, że wchodzę tam, własnie TAM!
            Świadomość, że dni będą mijały, a ja nie usłysze znów o tej samej porze i w ten
            sam dzień co tydzień jerrego, deopa & ketiova, guowy czy agaty i tomka jest po
            prostu przybijająca.

Może to wzniosłe i bezczelnie sentymentalne, a nawet żałosne jest to, ten
            lament, który napisałem, ale tak sie czuje. ;p Każdy ma to swoje 'coś', przy
            którym klęka. ;p
            • Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 08:06
              Jedyne co mi przyszło na myśl, przy gloryfikowaniu niejakiego Siwego z abc to
              analogia:

Tragiczne losy sekty Świątynia Ludu (założyciel Jim Jones 1931-1978; w
              Jonestown w Gujanie zbiorowe samobójstwo popełniło 900 wyznawców) w sposób
              negatywny zwróciło uwagę opinii publicznej na zjawisko nowych ruchów
              religijnych. W ostatnich latach na złą sławę zasłużyły sekty: Białe Bractwo
              (Ukraina, założyciel: Jurij Kriwonogoz żoną Marią Cwygun, przywódców
              aresztowano zanim doszło do tragedii); Najwyższa Prawda (Aum AShinnkyo -
              Japonia, założyciel Soko Asahara, gazowe zamachy w tokijskim metrze); Brama
              Niebios (Heavan's Gate Webside - Santa Fe, USA, zbiorowe samobójstwo 39-ciu
              informatyków); Zakon Świątyni Słońca (założyciel belgijski homeopata Lucy
              Jouret i ezoterysta Jo Di Mambro - w 1994 r. w Kanadzie i Szwajcarii 53
              członków dokonało aktu samozagłady systemem łańcuchowym, tzn. zabijający
              przekazywał broń następnemu i ginął z jego ręki).
              • Gość: mielimąka paliwoda Re: RadioABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:23
                sorry, ale jesteś walnięta
                • Gość: Krzysiek Jarzyna Re: RadioABC IP: *.pomorzany.v.pl 21.08.05, 14:20
                  Delikatnie to ujołeś...
                  • Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 14:46
                    Mam też inną propozycję. Zwróccie się ze swoim problemem do tutejszego Radnego,
                    Hawryszuka, zwanego Bacą. On w swojej mlodości wiele lat temu był działaczem
                    Akademickiego Radia Pomorze (ARP). Niech przejmie wasz zespół, obiecuję ze po
                    roku zastawi w lombardzie wszystko, was, wasze domy, wasze samochody, komórki i
                    cokolwiek innego możliwego do zastawienia.
                  • Gość: xprs Re: RadioABC IP: *.pl / 213.155.191.* 21.08.05, 14:49
                    Żono, a ty do żadnej z sekt owych nienależysz? Widząc twój nick i rozumiejąc
                    wszelkie konotacje z nim związane o opisując twoje położenie powinnaś się
                    zapisać i skończyć z sobą razem z nimi. Nam i tobie będzie wtedy łatwiej,
                    przynajmniej nikt nie będzie się musiał irytować. ;) Pozdrawiam.

Aha, to oczywiste, ale trzeba to powiedzieć: jesteś wybitnie głupia wypowiadając
                    się na temat, na który nie masz jakiegokolwiek pojęcia. Chyba słuchasz złych
                    empetrójek. Pewnie te zalecane przez wszechpolaków? :)
                    • Gość: zona pijaka Re: RadioABC IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 14:57
                      Nie należe do wszechpolaków, moimi wyznawcami są Punisher a ostatnio Romper
                      Stomper, jeśli w ogóle wiesz o co chodzi. Nienawidzę zółtków i fanatyków abc
                      • Gość: jeszcze jeden Re: RadioABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 15:03
                        naprawde bardzo mi cie szkoda, zono pijaka.
                      • Gość: mzimu Re: RadioABC IP: 212.14.48.* 21.08.05, 21:46
                        A pamiętasz chociaż dokładniej co się działo w Romper Stomperze? Twoi nazi-idole
                        wiali przed żółtymi aż się kurzyło. I przypomnij sobie dokładnie zakończenie:
                        Romper Stomper nie jest o tym, że fajnie jest bić żółtą rasę, tylko o tym, że
                        naziole to palanty, żyją jak szczury i kończą jak szczury.
                        Tak w ogóle, to skoro tak bardzo nienawidzisz żółtej rasy to mam dla ciebie
                        nowinę - przez Polskę przewaliło się tyle różnych ludów, że z dużym
                        prawdopodobieństwem można twierdzić że masz w sobie mniejszą lub większą
                        domieszkę tej nienawistnej żółtej rasy! Aryjka od siedmiu boleści się znalazła.
                        • Gość: Foxx Re: RadioABC IP: *.atm2-0-1021083.0x50c45cce.albnxx10.customer.tele.dk 22.08.05, 09:21
                          Skonczcie ta dyskusje! Zona pijaka to typowy TROLL na forum. Za wikipedia:

Troll rozpoczyna dyskusję przede wszystkim po to, żeby wyładować w niej swoje
                          negatywne emocje, oraz aby poczuć się ważnym i zauważonym.

Troll reaguje wrogo zarówno na próby uspokojenia dyskusji, jak i agresywne
                          reagowanie na jego zaczepki, zaś merytoryczna zawartość dyskusji ma dla niego
                          znaczenie tylko o tyle, o ile rozpala w dyskutantach negatywne emocje. Sprawia
                          to zazwyczaj takie wrażenie, jakby troll "sycił" się nimi. Najczęściej im
                          więcej osób wpadnie w jego sidła i odpowie na jego post, tym bardziej wydaje
                          się zadowolony

Najskuteczniejszą obroną przed trollingiem jest całkowite zignorowanie
                          wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do
                          czynienia. O ile istnieje taka możliwość administratorzy powinni kasować
                          wszystkie wiadomości które można uznać za trolling.

A wiec: NIE KARMIC TROLLA!!!
    • wesolyromekmmv Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 15:01
      Rzadko zabieram głos na serio. Tym razem tak gdyż chodzi o bliski mi twór -
      radio ABC.
      Głowne dwie przyczyny :

1. Elektroniczne media lokalne (TV, Radio) są żle ustawione na rynku. Już na
      samym początku zaprojektowanych rozwiązań m.in. przez niejakiego eksperta (boże
      zagrzmij) niejakiego Zarembskiego z Uni Wolności i Kongresu Liberałów i
      ustanowionych zasad rynkowych przez ciało konstytucyjne Krajową Radę wiadomo
      było iż media lokalne poza środowiskami typu Warszawa nie mają szans na rynku.
      Tak też sie zaczęło szybko dziać i tak też się stało.
      Jak może utrzymać sie Radio ABC kiedy rynek reklam lokalnych jest tak samo
      otwarty dla radia ABC jak i dla Polskiego Radia Szczecin z dotacją około 10 mln
      zł rocznie z tzw abonamentu.
      Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządności
      lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające pewne
      ograniczenia na tym rynku dla sieci korporacyjnych i mediów publicznych
      finansowanych z abonamentu.

2. Nie może przeżyć twór , w którego zarządzie zasiadali solidarnościowcy jak
      Komołowski. Każdy twór , czy to radio, czy rząd Buzka czy parking strzezony
      gdzie zarządzają faceci tacy jak Komołowski i Słomski, musi paść predzej lub
      pózniej.
      • Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 15:29
        wesolyromekmmv napisał:
        > Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządności
        > lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające
        pewne

NASTĘPNE SRANIE W BANIE. Reguacji rynkowych wam sie zachcialo, dotowan,
        rozdzialu srodków, podań o dodatki. A paszli won.

Pólmilionowa aglomeracja, jaką jest Szczecin, może z trudem wyżywić JEDNĄ DOBRĄ
        stację. Jednego prezesa, i kilku najlepszych dziennikarzy. I to wszystko.
        A tu jest dziesięciu nawiedzonych i kazdy uważa się co najmniej za boga, bo ma
        stu słuchaczy. Żenada.
        • wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 16:07
          Gość portalu: zona pijaka napisał(a):

> wesolyromekmmv napisał:
          > > Gdyby władzy zależało na elektronicznych mediach lokalnych i samorządnośc
          > i
          > > lokalnej to powstałyby na rynku mediów lokalnych regulacje rynkowe dające
          >
          > pewne
          >
          > NASTĘPNE SRANIE W BANIE. Reguacji rynkowych wam sie zachcialo, dotowan,
          > rozdzialu srodków, podań o dodatki. A paszli won.
          >
          > Pólmilionowa aglomeracja, jaką jest Szczecin, może z trudem wyżywić JEDNĄ
          DOBRĄ
          >
          > stację. Jednego prezesa, i kilku najlepszych dziennikarzy. I to wszystko.
          > A tu jest dziesięciu nawiedzonych i kazdy uważa się co najmniej za boga, bo
          ma
          > stu słuchaczy. Żenada.
          Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że jedna stacja na dobrym poziomie
          utrzyma się i kilku najlepszych dziennikarzy, w Szczecinie.Zbadałaś rynek ?
          Przeczytałas coś co daje podstawy tak twierdzić ? Wygląda na to iż wróżyłaś z
          kart lub z wosku :-) Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No
          właśnie, żenada.
          • Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 16:41
            wesolyromekmmv napisał:
            > Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No
            > właśnie, żenada.

Dziękuję za wyjaśnienie, jaką widzisz rolę władz w powstaniu na rynku mediów
            lokalnych regulacji rynkowych. Mówisz że w zadnej postaci nie myślisz o
            dotacjach? Ani dotacjach finansowych, ani przydziału częstotliwści (toz to
            ukryta forma dotacji) ani ulgach finansowych, przydzału pomoieszczeń (to też
            ukryta dotacja). Przecież chłopcze radio to nie bilet na basen kapielowy które
            miasto może współfinansować dla np. biednej młodzieży. SUMUJĄC JEŚLI MYSLISZ że
            miasto w jakikolwiek sposób ma wspomagać dwadześcia prywatnych stacyjek
            radiowych z moich podatków - to jeszcze raz mówię WON od moich pieniędzy. Bo
            ręce poucinam.
            • Gość: Krzysiek Jarzyna Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WIEŚ IP: *.pomorzany.v.pl 21.08.05, 17:15
              Już kiedy radio zaczynało działać wiedziałem że prędzej czy później to radio
              upadnie, pomimo tego że było to świetne radio pod wieloma względami, ale miało
              też sporo minusów (o których dobrze wiedzą ludzie którzy tam pracowali).
              Szczecin to niestety za mały rynek na tak alternatywne nie komercyjne radio, i
              trzeba sie z tym pogodzić. Gratulacje dla ludzi którzy odcieli się od ABC
              POLICH FESTIWAL CHIKAGO-SZCZECIN (bandy złodzieji z małymi wyjątkami) i chcieli
              zrobić coś w tym mieście. Jednak powtarzam to było z góry skazane na
              porażke... :(
              • Gość: play Re: Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:26
                Tym większy żal za naszymi szczcińskimi kamikadze 94,8 FM, tu nikt nie liczył na
                granty, na znajomych sponsorów (nie ta opcja na razie), liczyło się na wiedzę,
                spontan i różnorodność, czego ze świecą szukać w promieniu kilkustet klikometrów
                od ul.Bogusława 15. Tak spontanicznego radia, nie zrobi się przez casting.

• Gość: zona pijaka Re: Ja wiedziałem że tak będzię... SZCZECIN TO WI IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 17:38
                  Przestańcie robic sobie jaja z tymi geniuszami i tym "świecą szukać w promieniu
                  kilkustet klikometrów w od ul.Bogusława 15".

Jak taki Siwy geniusz to czemu sie o niego nie biją stacje komercyjne i
                  państwowe. Siwy to nie np. Czejarek, do pięt Czejarkowi nie dorasta. A pamietam
                  osobicie Czejarkową jak pracowałw w NOT-cie w przybudówce, jako księgowa, a
                  młody Czejarek przychodził do mamusi do pracy, ze smarkiem w nosie i krótkich
                  majtaczkach. Do pracy w radiu trzeba miec talent, gadane, a nie tylko umieć
                  gadać bzdury.
                  • Gość: kapitanAS gdy wciska sie klawisze szybciej niz sie mysli... IP: *.iscnet.pl 21.08.05, 21:14
                    za to gadajac bzdury mozna sobie swietnie radzic na forum interbetonowym...
                    za kreatywnosc to tym ludziom z radia oskar sie nalezy i dla mnie naleza do
                    czolowki przedsiebiorczych ludzi w tym miescie i poniekad stanowia autorytety
                    tysiackroc wieksze niz ty smetna zrzedo.

kto zna sie na wszystkim ten zna sie na niczym..i niech tak zostanie.
            • wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 17:51

> wesolyromekmmv napisał:
              > > Dla wyjaśnienia . Regulacja rynku to nie jest dotacja. No
              > > właśnie, żenada.
              >
              > Dziękuję za wyjaśnienie, jaką widzisz rolę władz w powstaniu na rynku mediów
              > lokalnych regulacji rynkowych. Mówisz że w zadnej postaci nie myślisz o
              > dotacjach? Ani dotacjach finansowych, ani przydziału częstotliwści (toz to
              > ukryta forma dotacji) ani ulgach finansowych, przydzału pomoieszczeń (to też
              > ukryta dotacja). Przecież chłopcze radio to nie bilet na basen kapielowy
              które
              > miasto może współfinansować dla np. biednej młodzieży. SUMUJĄC JEŚLI MYSLISZ
              że
              >
              > miasto w jakikolwiek sposób ma wspomagać dwadześcia prywatnych stacyjek
              > radiowych z moich podatków - to jeszcze raz mówię WON od moich pieniędzy. Bo
              > ręce poucinam.
              Dalej żenada.
              Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie
              przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w stacjach
              radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na
              reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczne),
              komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody ale jak
              My mamy rozmawiać przy Twoim, znikomym sposobie znajomości tematu i dodatkowo
              swoistej arogancji ("chłopcze" itp).

• Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 18:01
                Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie
                > przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w
                stacjach
                >
                > radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na
                > reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczne),
                > komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody ale
                jak

To o czym piszesz chłopcze, to są właśnie zakamuflowane formy dotacji. Bo
                czymże jest dzielenie czasu, kierowanie pieniedzy. Więc powtórzę. Od moich
                pieniedzy WON, Czyż nie wysłowiłam się JASNO. Bo ręce popucinam i z dupy
                powyrywam. Zrozumiano.
                • wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 18:19

> Regulacje rynkowe na rynku mediów elektronicznych w cywilizowanym świecie
                  > > przeprowadza się za pomocą dopuszczalnego limitu czasu emisji reklam w
                  > stacjach
                  > >
                  > > radiowych i telewizyjnych. Kieruje się więc pieniędzmi przeznaczonymi na
                  > > reklamę przez wolny rynek, dzieląc ten czas na stacje państwowe (publiczn
                  > e),
                  > > komercyjne sieciowe-ogólnokrajowe i lokalne itd. Sa również inne metody a
                  > le
                  > jak
                  >
                  > To o czym piszesz chłopcze, to są właśnie zakamuflowane formy dotacji. Bo
                  > czymże jest dzielenie czasu, kierowanie pieniedzy. Więc powtórzę. Od moich
                  > pieniedzy WON, Czyż nie wysłowiłam się JASNO. Bo ręce popucinam i z dupy
                  > powyrywam. Zrozumiano.
                  To nie są Twoje pieniądze. Pieniądze MK Cafe, PZU, piwa Żyeic itp napojów, nie
                  są Twoimi pieniędzmi. Twoje pieniądze (abonament) są w mediach publicznych i
                  tezę "won od Twoich pieniędzy" skieruj pod tym własnie adresem. Kierowanie
                  tezy "won od moich pieniędzy" po adresem komercyjnego rynku reklam jest
                  absurdalne lub czegos w swojej główce nie możesz pojąć.

• Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:34
                    Powdziwiam Twoje samozaparcie, z którym polemizujesz z tą wywołoką...spluń i
                    zrzuć paliwo na jej ślad. Zauważcie, że to chyba jedyna istota w tym wątku,
                    która nie kmuma czaczy. Z innego filmu jest, bowiem. z Korkociągu.
                  • Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 18:35
                    wesolyromekmmv napisał:
                    > To nie są Twoje pieniądze. Pieniądze MK Cafe, PZU, piwa Żyeic itp napojów,
                    nie są Twoimi pieniędzmi

A kto zabraniał jakiejs stacyjce typy privatpriwe ABC zabiegać o reklamy Pzu
                    Zywca czy innych?????????? JA????
                    TO Tobie marzą sie jakieś komunistyczne czasy, czasy nakazów, zakazów, próby
                    dacydowania komu PZU ma płacić za reklamę a komu nie. CZYLI TYPOWY SYSTEM
                    NAKAZOWO-ROZDZIELCZY. Inaczej mówiąc, My społeczeństwo MUSIMY ZATRUDNIC TAKICH
                    DARMOZJADÓW JAK TY - ludzi którzy bedę pośrednikami, decydowali komu PZU ma
                    płacić za reklamę.
                    Dlatego proktycznie nie masz już rąk, poobcinałam Ci je. Nawet gdybyś mi
                    wyznaczył spotkanie na solo, to spotkamy się, dostaniesz od baby pijaczki w
                    czapką az ci spadnie - i odechce ci się czyichś pieniędzy.
                    • wesolyromekmmv Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 22:09
                      Wyajaśnię Ci na przykładzie na przykłąd świetnegio kiedyś radia lokalnego o
                      ambicjach regionalnych, radia As.
                      Można to radio w sensie zasięgu i specyfiki porównac do Polskiego radia
                      Szczecin. To równorzędni konkurenci na rynku reklam. Radio Publiczne Szczecin
                      dysponowało miesięcznie dotacją z abonamentu w wysokości około (rok 1992-1993)
                      około 500.000zetów miesięcznie. Radio As żadnej dotacji nie miało i słusznie.
                      Idąc do potencjalnego reklamodawcy PR Szczecin mający pokryty podstaowwy bytowy
                      budzęt (reszte apektów dla uproszczenia pomijam) mogło obniżyć ceny bardzo ,
                      bardzo mocno. As tylko z tych reklam mógł wyżec. Tak więc publiczne obniżało
                      ceny , do których musiał sie dostosować As i skończyło sie jak się skończyło.
                      Padł As.
                      To tak jakby sprzedawano dwa rodzaje samochodów jeden z dotacją i drugi
                      porównywalny bez dotacji. Wiadomym i oczywistym jest, który przegra.
                      BBC nie może mojąc dotację emitowac reklam komercyjnych w UK w mysl zasady albo
                      dotacja albo reklamy komercyjne. W innych krajach Radio Publiczne (dotowane) ma
                      np ; prawo do wyemitowania 2 minut reklam na godzinę a komercyjne np : 5 miniut
                      i tak własnie to się reguluje. Nie ma to nic wspólnego z Twoimi pieniędzmi
                      szanowna "żono ..." ale z wyrównaniem szans na rynku z zachowaniem znaczenia
                      mediów publicznych. Z tego wszytskiego to mi osobiście najbardzie jest szkoda
                      Asa.
                • Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 18:33
                  Droga pani zono pijaka
                  czy słuchała pani kiedykolwiek radia abc?
                  czy sprawia pani satysfakcję pisanie tych wszystkich tekstów na forum, które
                  założyli ludzie, żałujący, że nie ma już ich ulubionej stacji?
                  czy ma pani świadomość, że było to radio prywatne, więc grosz z pani pieniędzy
                  nie poszedł na finansowanie tego radia?
                  czy ma pani swiadomość, że nie każdy musi padać na kolana przed romanem
                  czejarkiem, a są ludzie, którym podobało się bredzenie siwego, tatinka czy
                  całej reszty?
                  czy ma pani świadomość, że roman czejarek pracuje lub pracował w radiu które
                  korzysta z publicznych pięniędzy (abonament) i nie zaspokaja potrzeb słuchaczy
                  abc? a te pięniądze są także pieniędzmi słuchaczy radia abc, którzy mieli
                  ochotę słuchac muzyki i gadek im odpowiadających?
                  czy ma pani jakąś prywatną obsesję? polegającą na wkurzaniu ludzi smutnych po
                  stracie czegoś fajnego dla nich?
                  czy pani się gdzieś leczy?
                  z poważaniem
                  dorola

• Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:04
                    A co wkurzyłam wszystkich?
                    To się bardzo cieszę, taki był mój zamiar. Zona pijaka jako kreatura wykreowana
                    tutaj - taka właśnie musi być.
                    • Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 19:07
                      ale po co? ten zamiar?
                      nie będziemy juz z panią rozmawiać, naprawde szkoda naszego czasu na jałowe
                      rozmowy z osobą, która chce jedynie uprzykrzać życie innym, żal nam pani,
                      powodzenia
                    • Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:10
                      Tak wcale nie musi być, natomiast jesteś wymażoną kandydatką do roli wiadra z
                      cementowym wypełnieniem.Zono pijaka albo jesteś żoną chorego albo sama jesteś
                      chora .... bez urazy, ale skąd tyle zółci w Tobie ?
                      • Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:36
                        We mnie żółć? Ze wywaliłam Wam prawdę? Prawda Was boli? Ze jesteście
                        darmozjady, zbędni jak stare zasrane gacie? Że upadliście, bo jesteście
                        beznadziejni? Ze nikt nie chce się u was reklamować, że nikt nie chce zapłacić
                        nawet złamanego grosza? O to jesteście żli?
                        • Gość: dorola Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: 80.55.148.* 21.08.05, 19:40
                          ożesz ja jebie
                        • kay36 Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 19:42

> We mnie żółć? Ze wywaliłam Wam prawdę? Prawda Was boli? Ze jesteście
                          > darmozjady, zbędni jak stare zasrane gacie? Że upadliście, bo jesteście
                          > beznadziejni?
                          ...
                          Rano jak wstaniesz popatrz się w lusterko i powiedz ja żona pijaka kocham Cię,
                          bo jesteś taka piekna i ładna, nawet ładniejsza od kopciuszka. Prawda jestem
                          najładniejsza, bo nie ma we mnie żółci i złości. I'm love you, moje lusztrzane
                          odbicie.
                          • Gość: zona pijaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 19:47
                            Gość portalu: kay36 napisał(a):
                            > Rano jak wstaniesz popatrz się w lusterko i powiedz ja żona pijaka

Witaj stary capie. Jak rano wstaje to niestety widzę tylko jedno odbicie, w
                            dnie butelki po jabolu.
                            • Gość: play Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:19
                              o i tu jest to twoje magiczne miejsce, mogiła.
                              • artuditu.szczecin Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 20:50
                                A moze tu nam sie, po mkarwanie i a. buzdyganie nowa gwiazda narodzila?
                                Czekac tylko, jak pobiciem zacznie straszyc...
                                • Gość: zona pikaka Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 20:56
                                  Ja nie arnold buzdygan, jestem wykreowaną żoną pijaka. Przywalę szyjką od
                                  jabola to się nie pozbierasz. A ty dupku artuditu.szczecin to może nazwisko
                                  rodowe matki polki?
                                  • Gość: kotrudy Re: To nie koniec IP: *.ksiazat.v.pl 21.08.05, 21:07
                                    Ile to razy już ABC od kilkunastu lat traciło koncesję lub jej nie otrzymywało?
                                    Nie sądzie żeby ten stan trwał długo. zawsze miało jakieś szczęśćie i tym razem
                                    też powiemy "upadł ale wstał".
                                    Przez studio przewinęły się setki amatorów i pasjonatów muzyki. I tacy powinni
                                    radio tworzyć. Ja bym się i ich losy długo nie martwiła. Zawsze wstają, w nich
                                    samych jest pęd i siła:) I tego im życzę. over
                                    • Gość: zona pijaka Re: To nie koniec? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.08.05, 21:10
                                      Game over
                                    • Gość: dorola Re: To nie koniec IP: 80.55.148.* 21.08.05, 21:37
                                      myślę, że to faktycznie koniec abc-a... jeśli ma szanse powstać z popiołów :) z
                                      tymi samymi, przynajmniej częściowo, ludźmi, to już pod auspicjami innej
                                      rozgłośni- faktycznie można pomyśleć, jakie są szanse założenia takiego radia-
                                      w necie jednak mało ludzi słucha poza tym w aucie nidyrydy:)- chyba że zgłosi
                                      się ktoś z wolnymi paroma bańkami i entuzjazmem- ale, jest tu kto taki?
                                      • Gość: haken79 Re: To nie koniec IP: *.devs.futuro.pl 24.08.05, 23:04
                                        kurde ciągle nie mogę się przyzwyczaić do słuchania innych stacji radiowych
                                        to tak jakbym 2 lata jezdził sobie lexusem, a teraz musiał się z powrotem
                                        przesiąść do Daewoo Tico
                                        ciekawe czy kiedyś jeszcze wrócą dobre czasy
                                      • Gość: ja - pf. czy to koniec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:50
                                        szkoda, szkoda - wielka szkoda.
                                      • Gość: haken79 Re: To nie koniec IP: *.devs.futuro.pl 01.09.05, 21:59
                                        niestety dzis nie bede mogl byc, ale zycze super zabawy

a tak poza tym to z braku laku musze teraz w aucie sluchac trojki, ale piosenki
                                        Bajmu 10 x dziennie niedlugo spowoduja ze chyba w ogole zrezygnuje z radia

no ale pod 1 w radiu nadal mam czestotlwosc ABC,moze sie jeszcze kiedys przyda
                                        • Gość: techno Re: To nie koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:34
                                          Zawsze możesz włączyć BIS Polskie Radio... chyba jedyne, na którym do snu
                                          ululały mnie drumbasy poza ABC...
                                      • Gość: Grzegorz Kowalsky Re: To nie koniec IP: *.btsnet.pl 02.09.05, 13:00
                                        Ciekawe gdzie wszyscy byli kiedy gineło na oczach stare radio ABC. Teraz
                                        potraficie pitolić, nikt z Was nie odważyłby się wywalić drzwi do studia i
                                        powiedzeć nie oddam mojej rozgłośni. Tylko psioczenie i pisanie bzdur. Wiem bo
                                        prowadziłem dwie najbardziej popularne audycję w tym mieście... Prywatke w
                                        Plamie i Party z Radiem ABC. A teraz kur...... mac słucham narzekania was
                                        wszytskich, jesteście poprostu zakłamani. Na rynku nawet już nie ma Plamy tylko
                                        jest ESKA. Świat się zmienia i przyzwyczajcie się do tego, ja oswoiłem sie
                                        dopiero po wielkim upadku radia ABC, rok później. I do dziś czuje smak i
                                        tęsknie za radiem. Jeżeli ktoś chce coś na ten temat powiedzieć, zapraszam...
                                        g.kowalsky@wp.pl
                                  • artuditu.szczecin Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych 21.08.05, 21:42
                                    Juz widze,ze sie zaczyna zono pikaka. Teraz zaczniesz straszyc sadem i slac
                                    listy do abuse?
        • Gość: zona pijaka=smiec Re: Tylko dwie uwagi ze wszystkich potencjalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:54
          ehh to przez takie kretynki jak zona pijaka to miasto umiera...
    • Gość: haken79 Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.devs.futuro.pl 21.08.05, 22:35
      kurcze to był temat w którym mogli sie wypowiedziec ludzie, który odczuli
      prawdziwą strate z powodu zamkniecia ABC, chcieli sie czegos dowiedziec,
      zastanowic, czy uda sie jeszcze kiedys stworzyc takie radio, ale wszytko
      zdomionowały pojedyncze osoby, które musza swoje kompleksy wyladowywac przez
      obrazanie innych, znajdujac radosc w tym, ze cos sie nie udalo, co najwidocznie
      dowartosciowuje tych frustratów
      wolalbym żeby te watki bylu poprostu ignorowane, a wypowiadly sie tylko osoby,
      które cos moga wniesc do tematu i które sluchaly radia
      swoja droga minie wiele dni zanim sie nie bede wkurzal za kazdym razem jak bede
      chciec posluchac czegos sensownego rano przed praca, albo potem w aucie.
      chcialbym wierzyc, ze cos tak wyjatkowego nie moze tak sobie zniknac z dnia na
      dzien, ale dotychczasowa dyskusja nie przynosi optymistycznych wnioskow
      a co do tego ile osob sluchalo radio to tylko nadminie ze rok temu nie znalem
      nikogo sluchajacego ABC a ostatnio bardziej lub mniej sluchala go polowa moich
      znajomych i byly to raczej osoby na ktorych powinno zalezec reklamodawca
      • patinito Re: Radio ABC - 98,4 FM 21.08.05, 23:10
        jakby mi ktos zadal cios w serce...

jak tu teraz funkcjonowac bez brazylijskich rytmow, tlustych drum'n'base'owych
        basów i regeaowych skocznych dzwiekow
        sivy, tatowski, celina, kołtun, badkarma i jeszcze kilku moich ulubionych
        prezenterów udowadniało mi codziennie, że jak w cos sie wierzy to można sporo
        zdziałać, że w tym smutnym, wyrachowanym swiecie liczy sie jeszcze szczery zapał
        i pasja

teraz ciemnie chmury juz całkowicie przysłoniły najpiękniejsze miasto na świecie

pozostało już tylko ściągnąć wszystkie sety ze strefy bonusowej strony
        www.radioabc.pl póki jeszcze chodzi

dzięki ABC crew, daliści mi móstwo pozytywnych emocji i dźwięków
        • Gość: artuditu.szczecin Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 62.69.200.* 21.08.05, 23:40
          RZeczywiscie, niepotrzebnie sie wdalem w glupia dyspute, nie mowiac nic o
          swojej przygodzie z radiem ABC, ktora zaczela sie 13 czerwca 199x (juz nie
          pamietam 2? 3? 4?) czyli w czasach, gdy to radio tworzyli inni ludzie, a
          elementem to wszystko laczacym byl Siwy (od poczatku w ABC - ale z kilkoma
          przerwami min. na PSR)a poza tym pamieta ktos z tu obecnych taka audycje
          K.A.F.A.R.? Potem byl slawetny desant z Asa (radia tego tez juz nie ma - jka i
          psr), gdy do ekipy dolaczyli Dzidek, Tatinek i Przemek Thiele. ABC wszedl na
          wysoki ukf - bo zaczynali tylko na 73,2 FM, jak wszyscy wtedy. A w 1996
          (zdawalem wtedy mature - wiec dobrze to pamietam)przestali nadawac na niskim -
          no i musialem kupic nowe radio. Potem byl czas ze nic w tym radiu nie bylo - i
          gdyby nie Program III Polskiego Radia ( ktory jeszcze nie byl wtedy TRUJKA)to
          nie byloby co sluchac. 2 lata temu nadzieje odzyly, ale to juz tez Historia.
          Teraz tylko w internecie mozna cos znalezc, ja osobiscie nasluchuje Antyradia,
          gxie graja min. Makak (kiedys Radiostacja - ale ta dobra)i Janusz Kosinski
          (stary dobry Program III), a w przerwach miedzy niektorymi glupimi audycjami -
          ale zawsze autorskimi - leci dobra muzyka. Wiem ze niektorych to nie zadowoli -
          ale polecam

Pozdrawiam wszystkich sluchaczy, dziki dla Siwego za zgrywanie kaset (jeszcze na
          Mazowieckiej)
          Artuditu
          • Gość: prawobrzeżak Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:51
            dlugo jeszcze nie dojde do siebie po stracie ukochanego radia ABC...Miejmy
            nadzieje ze mozliwa jeszcze jest reaktywacja ABCa!!
            do zony pijaka: jestes jakims okropnym, zakompleksionym babsztylem nie majacym
            pojecia o czym mowa. TY naprawde nie rozumiesz czym bylo radio ABC. Radio to
            bylo sluchane w calej Polsce i w wielu miejscach na swiecie (via internet). Bylo
            to prawdziwe radio niezalezne, niekomercyjne...
    • antyknajak-13 Za dużo mediów tzw publicznych 22.08.05, 07:58
      Stawiam następująca tezę. Małe rozgłośnie lokalne i stacje TV padają z uwagi na
      zbyt dużą ilość mediów publicznych.
      Powiedzcie po co tyle publicznych stacji radiowych i TV. Przeciez dla
      spełnienia "misji" wystarczyłaby TVP1 i TVP3 (lokalność) oraz PR 1 i PRy
      lokalne. Resztę sprywatyzować i rynek stałby sie normalny bez dotacji (żona
      pijaka, dużo racji) i bez trochę sztucznych regulacji (wesolyromek)
      • Gość: Fugazi Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:20
        Nie rozumiem tylko czemu publiczne w ogóle maja być. Może kolega Antyk wyjaśni (publicznie) o jaką misję publiczną tu idzie, bo gdyby to ode mnie zależało to prywatyzowałbym wszystkie stacje.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • antyknajak-13 Re: Publiczne? 22.08.05, 11:05
          Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Nie rozumiem tylko czemu publiczne w ogóle maja być. Może kolega Antyk
          wyjaśni
          > (publicznie) o jaką misję publiczną tu idzie, bo gdyby to ode mnie zależało
          to
          > prywatyzowałbym wszystkie stacje.
          >
          > Pozdrawiam
          > Fugazi
          Mój pogląd nie jest moim poglądem in statu nascendi. Ograniczyłem sie w
          propozycji proponując kompromis tej części, która nie wiem dlaczego jest
          zwolennikiem tzw misji mediów publicznych. Kompromis aby propozycja nawet na
          tym forum była realna.

• Gość: Fugazi Re: Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:17
            > Mój pogląd nie jest moim poglądem in statu nascendi. Ograniczyłem sie w
            > propozycji proponując kompromis tej części, która nie wiem dlaczego jest
            > zwolennikiem tzw misji mediów publicznych. Kompromis aby propozycja nawet na
            > tym forum była realna.

Startujesz? Jak Cię znaleźć?

Pozdrawiam
            Wyborca Fugazi

p.s. Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit.
            • antyknajak-13 Re: Publiczne? 22.08.05, 11:29
              >Startujesz? Jak Cię znaleźć?
              Dziekuję. Nie. Nie startuję i nie startowałem. Nie sądzę abym mógł skutecznie
              działać w polityce. Jestem na swoim i to mi wystarczy. Co najwyżej pochodzę na
              kilka zebrań wyborczych aby obnażyć pustkę kandydatów, których jedyna
              koncepcją jest pensja posła , senatora. Niestety zwarcia dyskusyjnego w
              konkretnych problemach nasi kandydaci unikają jak pożaru gdyż często są mało
              warci.
              Gdy dochodzi do spotkania w gronie przedsiębiorców na tematy gospodarczo-
              podatkowe to prawicowy okazuje sie komuchem a komuch liberałem itd. Najczęściej
              jednak nie mają bladego pojęcia o mechanizmach gospodarczych i potrafią wydukac
              z siebie , że popieraja przedsiębiorczość lub wybuduja jakąs autostradę :-)
              Dlatego ważne jest (apropos) znaczne zmniejszenie mnogości medów publicznych,
              które będąc w przewadze i pod nadzorem tzw polityków i partii politycznych ,
              szkodzą rozwojowi demokracji a przynajmniej opóżniają ten rozwój.
              Zwłaszcza, że koncesje i zgody na sprzedaz stacji wydaje Krajowa Rada
              składająca się z ..... polityków. Klasyczny Wielki Brat
              • Gość: Fugazi Re: Publiczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 11:39
                >... Zwłaszcza, że koncesje i zgody na sprzedaz stacji wydaje Krajowa Rada
                > składająca się z ..... polityków. Klasyczny Wielki Brat
                Toteż idąc tym tokiem nie warto pakować się w półśrodki (ograniczać publiczne RTV) a sprzedać wszystkie na pniu a radę rozwiązać. Częstotliwości przydzielać może każdy byle nie polityk. Jak nie będzie chętnych mogę ja za 10% wynagrodzenia dzisiejszej rady.

Ad samej TVP to z niesmakiem oglądam tzw edukacyjne programy (w tym Wiadomości). I dziękuję za taką edukację, gdzie polityka niszczy się w tydzień, obywatela w miesiąc a dzieci już się rodzą zniszczone. Do tego te pieniądze... chyba tylko one są publiczne.

Pozdrawiam
                Fugazi
      • Gość: dorola Re: Za dużo mediów tzw publicznych IP: 80.55.148.* 22.08.05, 09:52
        żeby było śmieszniej, trudno w publicznych mediach znaleźć ślad działalności
        misyjnej w przedstawianiu muzyki tej powiedzmy mniej komercyjnej (ale nie od
        razu poważnej)- stacje tzw. publiczne z uporem maniaka puszczają te same hity
        co zetki i inne gówna, na okrasę wrzucając jakieś woowoo i janerkę- jako szczyt
        undergruandu ;) nie chcę przez to powiedzieć, że kultura klubowa, czy nowe
        prądy ska czy hejmetalu to niesamowita misja, ale na pewno bardziej niż kombi
        24 godziny na dobę;)
        natomiast z innej beczki- y-radio wysprzedawało stacje jak leci, nawet te,
        które miały wpompowaną kasę i generowały zyski- myślę, że nawet jakby abc było
        przyzwoicie traktowane przez właścicieli, czyli miało na początku kasę na
        promocję stacji, porządny nadajnik ( mi na pogodnie szumiało!!) i miało
        powiedzmy 10 % słuchalności ( bardzo przyzwoity wynik, opłacalny aż miło), to i
        tak nie miałoby szans- sprzedawali hurtowo, jak leci- chcieli się pozbyć
        rozgłośni i tyle.
        • Gość: Rodriguez Re: Za dużo mediów tzw publicznych IP: 80.51.22.* 22.08.05, 11:56
          Dlatego całe bicie piany na temat ABC nie ma tu sensu. Pochylmy głowy nad tymi,
          którzy za friko dzielili się swoja miłością do muzyki przez 2 lata i
          zapomnijmy. Mój radioodbiornik od piątkowego wieczoru kurzy się w szafie.
          My malutcy głupi radiosłuchacze mamy tu najmniej do powiedzenia - dziwne bo to
          my tego słuchamy, ale wg krajowej rady i koncernów mediowych i tak wszystko
          jedno czy słuchamy KombiII czy np. audycji tematycznej o drum and bassie czy
          reggae :/
          • eyemou Re: Za dużo mediów tzw publicznych 22.08.05, 12:45
            z presserwisu:

RMF Maxxx zagra w Szczecinie, Częstochowie, Łomży i Wałbrzychu

Powiązana z Brokerem FM SA krakowska spółka Multimedia kupiła udziały w trzech
            stacjach należących do firmy Y-Radio. Jednocześnie podpisała z tą spółką jedną
            umowę franczyzową (dotyczy ona Radia Fon z Częstochowy). Stacje objęte tymi
            przekształcą się w RMF-y Maxxx. W Szczecinie już nadaje radio z bazą muzyczną
            tej sieci.
            Multimedia nabyły po 49 proc. udziałów w Radiu ABC ze Szczecina oraz Radiu
            BAB z Łomży. 4 proc. udziałów spółka kupiła w Radiu BRW z Wałbrzycha. Udziały
            kupione zostały od właściciela stacji – spółki Y-Radio. Oprócz tego Multimedia
            podpisały z nią umowę franczyzową na zmianę programu i nazwy Radia Fon z
            Częstochowy. – Wszystkie te transakcje są dokonywane z myślą o nadawaniu przez
            stacje programu pod marką RMF Maxxx – wyjaśnia Andrzej Mielimonka, prezes
            Multimediów.
            Broker FM (właściciel sieci RMF Maxxx), poprzez spółkę Radio Muzyka Fakty,
            zgodził się na udostępnienie marki RMF Maxxx stacjom, z którymi podpisały umowy
            Multimedia. Rozgłośnie ruszą, jeśli na zmianę nazw zgodę wyda Krajowa Rada
            Radiofonii i Telewizji. Mielimonka nie chciał mówić o szczegółach transakcji,
            m.in. czy są to umowy warunkowe, czyli czy zakup pozostałych udziałów zależy od
            decyzji KRRiT. Komentarza odmówił także Adam Szlempo, prezes Y-Radia. – Wydamy
            stosowny komunikat w poniedziałek – powiedział tylko.
            Spółka Y-Radio od dłuższego czasu chciała sprzedać udziały w swoich stacjach.
            Rozmawiała m.in. z Eurozetem, który miał kupić udziały w Radiu ABC, by nadawać
            tam program Radiostacji. Magda Kramska-Kink, rzeczniczka prasowa Eurozetu, nie
            chciała wypowiadać się w tej sprawie. Natomiast przed kilkoma tygodniami Y-
            Radio sprzedało Ewie Wolskiej 49 proc. udziałów w spółce FM Radio Jazz, będącej
            właścicielem Radia Jazz. Wtedy rozgłośnią był zainteresowany także Ad.point.
            Transakcje z Multimediami praktycznie oznaczają, że Y-Radio wycofało się z
            biznesu radiowego. Nie wiadomo, co się stanie z pracownikami sprzedanych
            rozgłośni. W szczecińskim Radiu ABC dotychczasowy prezes Zbigniew Uciechowski
            oraz prokurent i dyrektor operacyjny Łukasz Ślany zostali już odwołani ze
            stanowisk. Nowym prezesem jest Andrzej Mielimonka. – Z tego, co wiem, taki był
            warunek podpisania umów z nowym udziałowcem – mówi Ślany. W piątek przed godz.
            18 pracownicy Radia ABC pożegnali się ze słuchaczami. Potem stacja zaczęła
            nadawać muzykę z bazy muzycznej RMF Maxxx (CHR – głównie nowości muzyczne).
            Dziś na antenie mają pojawić się dżingle z nazwą rozgłośni.
            Jak udało nam się ustalić, inne stacje na razie nadają swój dotychczasowy
            program. Maciej Zajkowski, prezes Radia BAB, powiedział: – Nikt mnie nie
            poinformował, że przestałem być prezesem. Wiem, że rozmowy z nami mają być
            przeprowadzane w tym tygodniu – mówi Zajkowski. – Nie mogę powiedzieć wprost,
            co stanie się z pracownikami. Muszę z nimi porozmawiać. Kto będzie chciał
            pracować i realizować taką koncepcję, jaką przedstawimy, zapewne zostanie –
            wyjaśnia prezes Multimediów Andrzej Mielimonka.
            Spółka Multimedia jest m.in. współwłaścicielem RMF Maxxx z Krakowa, pierwszej
            stacji sieci RMF Maxxx, którą tworzy Broker FM. Stacja ta ma 7 proc. udziałów w
            rynku krakowskim (IV-VI 2005, Radio Track, SMG/KRC). (MS, BOB)
    • linda_1234 Re: Radio ABC - 98,4 FM 23.08.05, 11:17
      a mialam nadzieje, ze po wakacjach bedzie mozna posluchac "electro - wstrzasow"
      prowadzonych przez Patryka:( szkoda, szkoda, szkoda:(
    • Gość: mart Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:21
      Radio ABC bylo jedyna udana rzecza w szczecinie
      • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 14:01
        Słyszałam ze Z. Uciechowski rozpowiada wszystkim dookoła ze to Jurczyk winny za
        upadek ABC.
        • Gość: Zbig Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.chello.pl 24.08.05, 15:52
          za pomówienia spotkamy się w sądzie.
          • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 16:00
            To tu, na forum złóż rękopis pozwu, pośmiejemy się razem ćwoku.
          • Gość: mzimu Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: 212.14.48.* 24.08.05, 17:24
            Zbigu, nie dokarmiaj trollicy.
            • Gość: zona pijaka Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 17:33
              Będąc zalana w pechę nieraz was widzialam w mezoforte. didżeje za dychie.
              • Gość: play Re: Radio ABC - 98,4 FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:30
                Zbig, dzisiejeszy anons w Kurierze, że za puszczenie Mandaryny w ABC'u groziło
                wywalenie z radia - dla mnie to honorowy policzek wymierzony pozostałym
                sieciowym radiom i ich słuchaczom. Tak trzymać. ABC było i będzie the best. Z
                Tobą czy bez Ciebie...jak mawiał Bono
    • Gość: buszująca jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 18:30
      Smutno=( naprawdę nie myślałam że można się emocjonalnie do tego stopnia
      związać z radiem. ba! ale co to było za radio!.. i wiadomość o końcu naszego
      ABCu naprawdę odczułam jakby umarł jakis kawałeczek takiej przytulnej
      codzienności bo kto teraz rano powie mi "zasadniczo dzień dobry" jak nie Tatin
      i puści jakis dramowy szlagierek tygodnia 15 po 7, gdzie będzie 100%dramenbejsu
      jak nie u Badkarmy we wtorki, gdzie digital funk (dziecino!) poniedziałkowe
      kanapy...=(tego najbardziej bedzie mi brakowało:( zreszta..z ABC sie
      imprezowało chodziło do kina i..wszystko!;) a teraz..umarl kawałeczek mojego
      osobistego światka, ale też Szczecina! przeciez ABC nakręcało życie tego miasta
      i pokazywało że w tym "najpiękniejszym mieście na świecie" coś się dzieje!
      więc...smutno. jak dla mnie byliście najlepsi! dzięki dla całej ABC crew:]
      • Gość: zonz pijaka Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 18:40
        Ja mówiłam że tak będzie!
        Ja mówiłam że tak będzie!
        ...
        • Gość: zona pijaka Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.08.05, 18:42
          Limes absurdu. Halama
          • Gość: Aga Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.szczecin.mm.pl 24.08.05, 22:57
            Jedyne radio, w ktorym grali (niestety:( super pozytywna muzyke, przestalo
            nadawac. Jest to dramat dla mnie, jak i wielu moich znajomych. Jezeli ktos moze
            sprawic, zebysmy znow uslyszeli w eterze RADIO ABC to blagam !!!! A jak nie to
            znow zostaje nam szmira i komercja w ZET-ce, itp. Tak nie moze byc ....
          • Gość: mikrobi Re: jakby umarł kawałek Szczecina=( IP: *.pl / *.pl 24.08.05, 23:25
            ...a żona pijaka to ŚCIERWO Z TRAUMATYCZNYMI przeżyciami z dzieciństwa i po
            spięciu w inkubatorze !!!...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka