Dodaj do ulubionych

powrot do Polski......

IP: 172.* / *.txucom.net 26.08.05, 21:08
czy warto wracac do Polski(Szczecina) z USA, na co liczyc, jak sobie dac
rade.........
Obserwuj wątek
    • Gość: wizytka Re: powrot do Polski...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:46
      Liczyć na siebie i przyjaciół. Mieszkać między swemi :) Radę dac sobie
      najlepiej jak to możliwe.
      Wracaj.
      Życzę powodzenia
    • blackexit do Polski tak do Szczecina nie 26.08.05, 21:57
      to stan na dzis moze za kilka lat nawet w szcecinie cos sie zmieni kto wie. no
      chyba ze zyjesz na jakiejs amerykanskiej prwincji zupelnej i masz jakis dobry
      pomysl na dobre zycie tutaj. pozdrawiam black
      • Gość: dobry obywatell blackexit napisał: do Polski tak do Szczecina nie IP: 216.168.230.* 26.08.05, 22:59
        to co ty tu jeszcze robisz skoro Szczecin ci się nie podoba? wÿpierďalaj stąd
        malkontencie (albo chociaż z tego forum, bo rzygać się chce od twoich narzekań)
        - "ty" celowo napisane z małej litery
        dobranoc
        • blackexit Re: blackexit napisał: do Polski tak do Szczecin 29.08.05, 17:44
          Gość portalu: dobry obywatell napisał(a):

> to co ty tu jeszcze robisz skoro Szczecin ci się nie podoba? wÿpierďalaj s
          > tąd
          > malkontencie (albo chociaż z tego forum, bo rzygać się chce od twoich
          narzekań)

rzygnij sobie bedzie ci od razu lepiej. pozdrawiam black
      • Gość: :) Re:Do blackexita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:27
        Co ci się tutaj nie udało, a udałoby się gdzie indziej? Jak szybko zacząłbyś narzekać, gdybyś zamieszkał gdziekolwiek indziej? Może to w tobie jest problem, a nie w tym mieście? Myślę, że tobie nie podobałoby się nawet Królestwo Niebieskie.
        Tysiące ludzi nazywających to miasto swoim domem są szczęsliwe, żyją, kochają, pracują. Z twoich postów wynika, że są to idioci. Bo nikt normalny nie chciałby tu mieszkać.
        Co stoi na przeszkodzie, żebyś wyjechał z tego miasta i narzekał gdzie indziej? Bo że będziesz narzekać, to pewne. Najwyraźniej taką masz naturę. Blackie, tu się urodziła twoja córka, masz w domu kochanego, małego bąbla, to cię nie czyni szczęśliwym?
        • blackexit Re:Do blackexita 29.08.05, 17:47
          Gość portalu: :) napisał(a):

> Co ci się tutaj nie udało, a udałoby się gdzie indziej?

o dziwo wszystko mi sie udaje.

> Tysiące ludzi nazywających to miasto swoim domem są szczęsliwe, żyją,
          kochają,
          > pracują. Z twoich postów wynika, że są to idioci.

nie mowilem nic takiego. jak ktos lubi i mu si epodba to fajnie. mi sie nie
          podba i nie lubie mam prawo to obwiescic. mam nawet prawo uwazac ze jestem
          blizej prawdy niz entuzjasci tego burdelu

Blackie, tu
          > się urodziła twoja córka, masz w domu kochanego, małego bąbla, to cię nie
          czyni
          > szczęśliwym?

jestem szczesliwy a ty? pozdrawiam black
    • Gość: mamoniowa Re: powrot do Polski...... IP: 62.69.200.* 26.08.05, 22:11
      wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej...
      Jesli tylko masz tutaj jakis punkt podparcia, wracaj :-)
    • Gość: XXL Re: powrot do Polski...... IP: 62.69.196.* 26.08.05, 22:17
      oprzy sie o to forum i wracaj a co masz mieć lepiej niż my :)
    • Gość: Marian Koniuszko Re: powrot do Polski...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:59
      Wracaj to cie Janosikowe państwo skroi że znowu pojedziesz za chlebem.
      • Gość: zona pijaka Re: powrot do Polski...... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.08.05, 07:42
        Wracaj, wracaj. Solidaruchów z dawnych 10 milionów pozostało conajwyzej z
        tysiąc. W tym z 5-ciu na tutejszym forum. Wszyscy mądrzejsi juz dawno wypisali
        się z tego durnego związku. Pomożesz załozyć nowy antysolidarnościowy związek
    • Gość: eri Re: powrot do Polski...... IP: *.chello.pl 27.08.05, 11:01
      do Szczecinianki...ja na Twoim miejscu dopiero po przeczytaniu tego miałbym
      problem czy wracać...hehe.dziwni ludzie tu mieszkają...ale i tak dobrze ,że
      jest sobota-róznokolorowi maja wolne!!!
    • e.beata Re: powrot do Polski...... 27.08.05, 12:23
      Za mało danych, żeby coś radzić.
      A i tak wszystko zależy od szczęścia i przypadku ;-)

Ale jeżeli siedzisz tam, cholernie tęsknisz i bardzo chcesz wrócić, to wracaj.
      Są ludzie, którzy potrafią ułożyć sobie życie na obczyźnie i tacy którym jest
      trudno.
    • Gość: play Re: powrot do Polski...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:32
      Jak napisała e.beata, za mało o tobie wiemy aby ci doradzać powrót. A źle ci
      tam, w Hameryce ? Brakuje czegoś, kogoś ? Coś się skończyło ?
      • Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski...... IP: 172.* / *.txucom.net 29.08.05, 22:26
        co mi brakuje?raczej kogo-rodziny,"naszych",tutaj tak obca,jestem tu (USA) 9
        lat,jest to kraj wiekszych mozliwosci-owszem ale nie dla kazdego.Obawiam sie ze
        po tych 9 latach mozna wyjsc z obiegu ale tesknie i to bardzo,wszedzie dobrze
        ale w swoim kraju i miedzy swoimi-najlepiej...o prace mi chodzi,tak ciezko ja
        znalezc....
        • sid15 Re: powrot do Polski...... 29.08.05, 22:38
          Jak możesz odczekaj jeszcze ze dwa lata.Ważne też co chcesz robić po
          powrocie,iść do pracy najemnej,czy inwestować w swój biznes.
          • Gość: 777 Re: powrot do Polski......szybko wrocisz do USA IP: *.skane.se 30.08.05, 03:22
            Zainwestujesz w swoj biznes to szybko cie rodacy rozkradna.
            Praca.Z tym klopoty , a placa marnie.
            • Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski......szybko wrocisz do USA IP: 172.* / *.txucom.net 30.08.05, 21:59
              ano wlasnie,trzeba tak zrobic zeby potem juz tutaj nie wracac.gdzie w
              Szczecinie szukac pracy,zeby jakos sie utrzymac?
          • Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski...... IP: 172.* / *.txucom.net 30.08.05, 21:57
            raczej do pracy najemnej,teraz biznes w Polsce to i pieniadze i zdrowe nerwy
            trzeba miec.Nie dla mnie zakladanie biznesu.Raczej do jakiejs normalnej pracy
            bym sie zalapala.Oczywiscie jak sie nie ma "plecow" to nici z tego-dlatego
            oczywiscie tyle sie zastanawiam.Odczekac ten rok czy dwa,ale czy wtedy bedzie
            lepiej?nikt tego nie wie.Jak sie jest z dala od swojego kraju-dopiero wtedy wie
            sie co sie stracilo.Uwierzcie mi-Polska jest piekna,ma swoja kulture,oczywiscie
            jedzenie najlepsze pod sloncem,i wiele innych dobrych stron-sa i te zle,ale
            kazdy kraj je ma.Ameryka jest urocza-kazdy kraj jest piekny,ale nie dla kazdego.
            Powiecie-jesli tak tesknisz-to wracaj i sie nie zastanawiaj,tylko zyc jakos
            trzeba.............jak?
    • lewymajowy Re: powrot do Polski...... 30.08.05, 05:54
      podziw, szacunek i zdziwienie. 9 lat tesknoty za rodzina i "naszymi". ja juz
      postanowilem i zakreslam kolejne dni w kalendarzu. mozna by rzec, ze spadlem
      tutaj na cztery lapy i teraz moge zaczac korzystac z owych "mozliwosci". lepsze
      pieniadze, lepszy samochod, za chwile kredyt na mieszkanie, "porywajace"
      dyskusje o kotlecie, nuzace zachwyty nad europejska kultura, tyra od switu do
      nocy pod presja maskowana dyskretnym usmiechem a po powrocie do domu pupa i tak
      boli. ...i natretnie powracajacy kac (sporadycznie potegowany naduzyciem), ze
      kolejny tydzien minal, a ja go nawet nie zdazylem przezyc.
      wyjsce z obiegu w Kraju moze byc o tyle przykre, o ile tutaj istnieje jakis
      atrakcyjny do ktorego warto dazyc. nie stwierdzilem. dlatego rzuce posady, auta,
      interesiki i posiadlosci. te obecne i niedoszle. a Ty Szczecinianko w tym
      postanowieniu nieswiadomie mnie utwierdzasz. po dziewieciu latach wciaz obca?! a
      niech zamykaja szczelnie te ich zlota klatke, natychmiast jak tylko z niej
      wyczlapie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka