Gość: Szczecinianka IP: 172.* / *.txucom.net 26.08.05, 21:08 czy warto wracac do Polski(Szczecina) z USA, na co liczyc, jak sobie dac rade......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wizytka Re: powrot do Polski...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:46 Liczyć na siebie i przyjaciół. Mieszkać między swemi :) Radę dac sobie najlepiej jak to możliwe. Wracaj. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit do Polski tak do Szczecina nie 26.08.05, 21:57 to stan na dzis moze za kilka lat nawet w szcecinie cos sie zmieni kto wie. no chyba ze zyjesz na jakiejs amerykanskiej prwincji zupelnej i masz jakis dobry pomysl na dobre zycie tutaj. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry obywatell blackexit napisał: do Polski tak do Szczecina nie IP: 216.168.230.* 26.08.05, 22:59 to co ty tu jeszcze robisz skoro Szczecin ci się nie podoba? wÿpierďalaj stąd malkontencie (albo chociaż z tego forum, bo rzygać się chce od twoich narzekań) - "ty" celowo napisane z małej litery dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: blackexit napisał: do Polski tak do Szczecin 29.08.05, 17:44 Gość portalu: dobry obywatell napisał(a): > to co ty tu jeszcze robisz skoro Szczecin ci się nie podoba? wÿpierďalaj s > tąd > malkontencie (albo chociaż z tego forum, bo rzygać się chce od twoich narzekań) rzygnij sobie bedzie ci od razu lepiej. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re:Do blackexita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:27 Co ci się tutaj nie udało, a udałoby się gdzie indziej? Jak szybko zacząłbyś narzekać, gdybyś zamieszkał gdziekolwiek indziej? Może to w tobie jest problem, a nie w tym mieście? Myślę, że tobie nie podobałoby się nawet Królestwo Niebieskie. Tysiące ludzi nazywających to miasto swoim domem są szczęsliwe, żyją, kochają, pracują. Z twoich postów wynika, że są to idioci. Bo nikt normalny nie chciałby tu mieszkać. Co stoi na przeszkodzie, żebyś wyjechał z tego miasta i narzekał gdzie indziej? Bo że będziesz narzekać, to pewne. Najwyraźniej taką masz naturę. Blackie, tu się urodziła twoja córka, masz w domu kochanego, małego bąbla, to cię nie czyni szczęśliwym? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re:Do blackexita 29.08.05, 17:47 Gość portalu: :) napisał(a): > Co ci się tutaj nie udało, a udałoby się gdzie indziej? o dziwo wszystko mi sie udaje. > Tysiące ludzi nazywających to miasto swoim domem są szczęsliwe, żyją, kochają, > pracują. Z twoich postów wynika, że są to idioci. nie mowilem nic takiego. jak ktos lubi i mu si epodba to fajnie. mi sie nie podba i nie lubie mam prawo to obwiescic. mam nawet prawo uwazac ze jestem blizej prawdy niz entuzjasci tego burdelu Blackie, tu > się urodziła twoja córka, masz w domu kochanego, małego bąbla, to cię nie czyni > szczęśliwym? jestem szczesliwy a ty? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: powrot do Polski...... IP: 62.69.200.* 26.08.05, 22:11 wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej... Jesli tylko masz tutaj jakis punkt podparcia, wracaj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: powrot do Polski...... IP: 62.69.196.* 26.08.05, 22:17 oprzy sie o to forum i wracaj a co masz mieć lepiej niż my :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: powrot do Polski...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:59 Wracaj to cie Janosikowe państwo skroi że znowu pojedziesz za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: powrot do Polski...... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.08.05, 07:42 Wracaj, wracaj. Solidaruchów z dawnych 10 milionów pozostało conajwyzej z tysiąc. W tym z 5-ciu na tutejszym forum. Wszyscy mądrzejsi juz dawno wypisali się z tego durnego związku. Pomożesz załozyć nowy antysolidarnościowy związek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: powrot do Polski...... IP: *.chello.pl 27.08.05, 11:01 do Szczecinianki...ja na Twoim miejscu dopiero po przeczytaniu tego miałbym problem czy wracać...hehe.dziwni ludzie tu mieszkają...ale i tak dobrze ,że jest sobota-róznokolorowi maja wolne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: powrot do Polski...... 27.08.05, 12:23 Za mało danych, żeby coś radzić. A i tak wszystko zależy od szczęścia i przypadku ;-) Ale jeżeli siedzisz tam, cholernie tęsknisz i bardzo chcesz wrócić, to wracaj. Są ludzie, którzy potrafią ułożyć sobie życie na obczyźnie i tacy którym jest trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: powrot do Polski...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:32 Jak napisała e.beata, za mało o tobie wiemy aby ci doradzać powrót. A źle ci tam, w Hameryce ? Brakuje czegoś, kogoś ? Coś się skończyło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski...... IP: 172.* / *.txucom.net 29.08.05, 22:26 co mi brakuje?raczej kogo-rodziny,"naszych",tutaj tak obca,jestem tu (USA) 9 lat,jest to kraj wiekszych mozliwosci-owszem ale nie dla kazdego.Obawiam sie ze po tych 9 latach mozna wyjsc z obiegu ale tesknie i to bardzo,wszedzie dobrze ale w swoim kraju i miedzy swoimi-najlepiej...o prace mi chodzi,tak ciezko ja znalezc.... Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: powrot do Polski...... 29.08.05, 22:38 Jak możesz odczekaj jeszcze ze dwa lata.Ważne też co chcesz robić po powrocie,iść do pracy najemnej,czy inwestować w swój biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: powrot do Polski......szybko wrocisz do USA IP: *.skane.se 30.08.05, 03:22 Zainwestujesz w swoj biznes to szybko cie rodacy rozkradna. Praca.Z tym klopoty , a placa marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski......szybko wrocisz do USA IP: 172.* / *.txucom.net 30.08.05, 21:59 ano wlasnie,trzeba tak zrobic zeby potem juz tutaj nie wracac.gdzie w Szczecinie szukac pracy,zeby jakos sie utrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: powrot do Polski...... IP: 172.* / *.txucom.net 30.08.05, 21:57 raczej do pracy najemnej,teraz biznes w Polsce to i pieniadze i zdrowe nerwy trzeba miec.Nie dla mnie zakladanie biznesu.Raczej do jakiejs normalnej pracy bym sie zalapala.Oczywiscie jak sie nie ma "plecow" to nici z tego-dlatego oczywiscie tyle sie zastanawiam.Odczekac ten rok czy dwa,ale czy wtedy bedzie lepiej?nikt tego nie wie.Jak sie jest z dala od swojego kraju-dopiero wtedy wie sie co sie stracilo.Uwierzcie mi-Polska jest piekna,ma swoja kulture,oczywiscie jedzenie najlepsze pod sloncem,i wiele innych dobrych stron-sa i te zle,ale kazdy kraj je ma.Ameryka jest urocza-kazdy kraj jest piekny,ale nie dla kazdego. Powiecie-jesli tak tesknisz-to wracaj i sie nie zastanawiaj,tylko zyc jakos trzeba.............jak? Odpowiedz Link Zgłoś
lewymajowy Re: powrot do Polski...... 30.08.05, 05:54 podziw, szacunek i zdziwienie. 9 lat tesknoty za rodzina i "naszymi". ja juz postanowilem i zakreslam kolejne dni w kalendarzu. mozna by rzec, ze spadlem tutaj na cztery lapy i teraz moge zaczac korzystac z owych "mozliwosci". lepsze pieniadze, lepszy samochod, za chwile kredyt na mieszkanie, "porywajace" dyskusje o kotlecie, nuzace zachwyty nad europejska kultura, tyra od switu do nocy pod presja maskowana dyskretnym usmiechem a po powrocie do domu pupa i tak boli. ...i natretnie powracajacy kac (sporadycznie potegowany naduzyciem), ze kolejny tydzien minal, a ja go nawet nie zdazylem przezyc. wyjsce z obiegu w Kraju moze byc o tyle przykre, o ile tutaj istnieje jakis atrakcyjny do ktorego warto dazyc. nie stwierdzilem. dlatego rzuce posady, auta, interesiki i posiadlosci. te obecne i niedoszle. a Ty Szczecinianko w tym postanowieniu nieswiadomie mnie utwierdzasz. po dziewieciu latach wciaz obca?! a niech zamykaja szczelnie te ich zlota klatke, natychmiast jak tylko z niej wyczlapie. Odpowiedz Link Zgłoś