Gość: xx IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 17:47 Pozdrowienia z gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 23:23 I raczej sie nie obudzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Czy to forum śpi! IP: *.free2air.com.au 21.09.01, 06:44 Najwidoczniej Walcz zrobil sie bardzo sennym miastem ,albo juz wszyscy z niego pouciekali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spagy Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.dialup.inetia.pl 28.09.01, 23:51 niestety wałczanie nie są zbyt ruchliwi jeśli chodzi o pisanie listów ... kojarzy mi się to z reklamą : tatusiu , a czy ty wogóle umiesz czytać ? chwilami mam wrażenie mieszkania wśród ananlfabetów !!! nikt tu nic nie pisze i to forum umiera śmiercią naturalną !!! a szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 19:00 To moze troche je rozruszac? Tylko nie mam pomyslu jak :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spagy Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.dialup.inetia.pl 01.10.01, 19:59 niestety też nic mi nie przychodzi do głowy , ale postaram się coś wykombinować ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 03.10.01, 07:09 Wiodcznie spi i to glebokim snem. Rozbudzic mozna jakis krzykliwym haslem lub pytaniem. Np czy Walcz posiada dusze, ktora zacheca by wstapic tam choc na chwilke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 07:29 Mieszkam tutaj,ale czasem nie wiem co mowic kiedy ktos zadaje mi podobne pytania. Walcz nie bylby brzydkim miastem ma dwa jeziora i ladne okolice,tylko ze nikt tego nie chce wykorzystac,nie ma hoteli ani jakichkolwiek atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 03.10.01, 12:16 A gdyby zrobic projekt zagospodarowania jakiegos miejsca i pokazac wladzom? W czasie wakacji odwiedzilam miejsca zwane "widokiem". Gdyby miasto troszke pomyslalo naprawde zarobiloby na turystyce pieniadze. Czy to miejsce gdzie kiedys byl Hotel "Widok" nalezy do kogos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 13:59 Kiedys nalezal do zakonnic i m.in dlatego tak podupadl,teraz zmienil wlasciciela.Wiem ze jest to ktos nie z Walcza,a kraza plotki (coz Walcz to nie jest wielkie miasto) ze ma ochote pozbyc sie tego interesu. P.S.Nie twierdze ze powyzsze informacje sa prawdziwe,po prostu wypytalem paru ludzi,wiec lepiej sprawdzic ile w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 04.10.01, 08:18 Ciekawe ile taki obiekt moze byc wart? Nie jest obecnie w najlepszym stanie, ale teren dodoklola jest bajeczny, moim zdaniem. mam pytanko. Czy wiesz moze czy cos ciekawego dzieje sie w WOK-u? Jestem ciekawa czy organizowane sa jakies imprezy itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 17:54 Czasem nawet dzieje sie cos ciekawego,ale rzadko mozna sie o tym dowiedziec bo najczesciej nie ma nawet wywieszonych plakatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 04.10.01, 18:27 Doprawdy Walcz wyglada jakby spal. Moze zapada w sen zimowy? O przepraszam, ten sen to raczej nie zimowy tylko "caloroczny". Mam pomysl na temat forum. Moze by tak stworzyc projekt rozwoju Walcza, aby miasteczko nabralo atrakcyjnosci. Jakie sa propozycje? Pozniej mozna je przedstawic wladzom miasta. Przynajmniej warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 06.10.01, 13:30 Jaki program rozwoju? Urodziłem się w Wałczu i przyjeżdżam tam co roku. To miasto się raczej zwija niż rozwija, nikt nie ma pomysłu z Wałczem zrobic, jak usłyszalem, że nie zatrzymują sią tam nawet pociągi to myślałem że spadnę z krzesła. Kiedyś wybrałem się starą trasą na Bukowinę - nad jeziorem. Takiego syfu nigdy nie widziałem. Moze więc na początek ludzie z Wałcza wezmą się za uporządkowanie tej ścieąki. A czy istnieje jeszcze Orzeł Wałcz i w której lidze gra? Pozdrawiam wszystkich wałczan, szczególnie tych, którzy kończyli "czwórkę"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 06.10.01, 16:01 Nie wiem czy istnieje jeszcze Orzel Wlacz. A co do tego "syfu", niestety brutalna prawda, cieszyc moze tylko to ze nie nie tylko Walcz ma z tym problem. Ciekwe kto odpowiedzialny jest za porzdkowanie sciezek rowerowych, chodnikow itp.? Pewnie Urzad Miasta.Walcz "cieszy"sie wysokim bezrobociem. Mozna zatrudniac ludzi do prac w oczyszczaniu, przynajmniej daloby to bezrobotnym jakies fundusze. Ciekawa jestem tylko czy ci bezrobotni byliby tacy chetni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 07.10.01, 12:40 Tu potrzebny jest szerszy program. Przecież jedyną szansą Wałcza jest turystyka. Wokół jeziora (Raduńskie?) można by zrobić ciekawy ciąg plaż, ośrodków sportów wodnych, małych hoteli. I ścieżek spacerowych. To da pracę ludziom i dochody miastu. Tylko potrzeba do tego ludzi z wyobraźnią. Czy tacy są? Kto właściwie rządzi w Wałczu? Kurcze, może wrócę i wystartuję w wyborach burmistrza.... Uwaga, zaczynamy akcję: tryb na burmistrza Wałcza. Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 07.10.01, 19:35 Jesli masz wystarczajaco duzo sil- wracaj i startuj. Ale w pojedynke nic nie zdzialasz. Moze tez wroce do Walcza? Turystyka to "kopalnie zlota" dla tego regionu, ale ludzie sa naprawde slepi. Tryb sluchaj jak masz tyle zywiolu w sobie zglos swoja kandydature, szczerze mowiac to potrzeba w Walczu mlodych i walecznych. Czasami sadze ze Walcz to miasto rencistow i emerytow. Takie miejsce zeby wegetowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 07.10.01, 22:56 No zobacz. Myślałem, że chociaż ty mieszkasz jeszcze w Wałczu. Czy ktoś tam został? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 08.10.01, 09:57 Jeszcze jest pare osob, ale potrzeba swiezej krwi, ktora zacznie jakas rewolucje. Zamierzasz wrocic do Walcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 08.10.01, 17:27 nnnnniiiie. Na pewno nie. A co ja bym tam robił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 09.10.01, 07:15 Fakt, co mozna robic w Walczu? Choc patrzac obiektywnie, wszedzie mozna cos robic wystarczy jedynie chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.10.01, 17:26 Tam, gdzie mieszkam juz cos robie i jestem z tego zadowolony. Zauwaz, ze o sprawach Walcza rozmawiamy my, ludzie, ktorzy juz tam nie mieszkaja (w moim przypadku dosc dlugo). Tych, ktorzy tam zostali malo to chyba obchodzi. Zreszta, kto moze to stamtad ucieka. Kiedy bylem kilka miesiecy temu w W. to opowiadano mi kto pojechal do pracy w Niemczech. Prawie cala mlodziez!!!!!!!!! ps. Edyta, czy ty spac nie mozesz? Dzisiaj wpisalas sie juz o 7.30. Przeciez to srodek nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 23:10 Ja mieszkam tutaj z malymi przerwami,pracuje raz w Niemczech raz w Polsce gdzie akurat jest praca.Zawsze jednak wracam do Walcza.Niestety wyjezdzajac poza nasze miasto,widze jak jest zaniedbane, w porownaniu z innymi miastami majacymi fgorsze warunki do rozwoju Walcz wypada blada,a przeciez sa jeziora piekne okolice wystarczy chciec.Niestety nie ma pomyslow,a jednoczesnie pieniedzy gdy znajdzie ise ktos kto chce zainwestowac jest skutecznie zniechecany przez tutejsza elite,bo robi konkurencje.To jest chore i najgoesze ze tych ukladow i znajomosci nie zniszczy sie,a jak dlugo taka sytuacje bedzie trwac to nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 10.10.01, 07:15 Smieszna sprawa, ze na forum rozmawiaja glownie osoby, ktore z Walcza sie wyprowadzily.Rownoczesnie to smutne. Gall masz zupelna racje, ze jesli chce sie cos zrobic w tym miescie, pojawia sie grupka osob, ktora nie dopusci do tego, jesli to nie jest w jej interesie. Podczas wakacji w Walczu, pierwszy raz zobaczylam jedna rzecz- plaze obok widoku. Ktos zagospodarowal ten teran i z tego co wiem to plaza istnieje od wielu lat( ja widzialam ja pierwszy raz). Osoba inwestujaca w ten skrawek ziemi i wody miala swietny pomysl. Zobaczcie sami, jednak istnieja w Walczu ludzie ktorzy widza turystyczny potencjal tego regionu. Jestem ranny ptaszek. Nie lubie marnowac dnia na spanie. Pozdrawiam i Ciebie Tryb i Ciebie Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 16.10.01, 23:40 Zgoda, ale takich miejsc jak Widok powinno byc wiecej. Caly brzeg jaziora, az do Bukowiny powinien byc zagospodarowany plazami, knajpami, basenami i osrodkami sportow wodnych. No i koniecznie smazalnie ryb. Po drugiej stronie jeziora powinny powstac osrodki wypoczynkowe. Ale najpierw trzeba wybudowac porzadne oczyszczalnie sciekow oraz uregulowac(tak to sie chyba nazywa) brzeg. Moznaby np. oddac te tereny w wieczysta dzierzawe, nawet Niemocm, jezeli zechca. Zwolnic na jakis czas od podatkow. Miasto mogloby tez wejsc jako udzialowiec do ewentualnych spolek, wnoszac jako aport tereny. A Jezioro Zamkowe mozna by przeznaczyc dla wedkarzy. Ale znow najpierw trzeba oczyscic wode, zarybic jezioro. Do tego potrzebna jest odpowiednia kampania reklamowa, m.in. w internecie. Ale wydaje mi sie, ze wladze Walcza nawet nie wiedza, ze maja w internecie wlasna liste dyskusyjna. No nic Edyta, pogadalismy sobie a w Walczu dalej bedzie wszystko po staremu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy to forum śpi! IP: *.upc-a.chello.nl 17.10.01, 13:35 Zastanawia mnie wlasnie Twoje twierdzenie, czy Wladze Walcza wiedza. o tej liscie dyskusyjnej? Co do tych podatkow, to ludzie sa za chciwi, aby zwolnic kogos od ich placenia. I dlatego zmierzamy w kierunku w ktorym zmierzamy. Przykra sprawa i lyzka na to niemozliwe:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryb Re: Czy to forum śpi! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 24.10.01, 23:55 Niestety, to forum jest tak samo senne i nudne jak caly Wlacz. Wpadlem tu jakis czas temu, bo mialem nadzieje, ze da sie pogadac o starych katach. Ale niestety, poza Edyta, nikgo nie obchodzi co sie dzieje w walczu. A wiec spadam z Forum Walcz. papapapapapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall Re: Czy to forum śpi! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 09:09 A ja wlasnie wracam po przerwie.W Walczu nic sie nie zmienilo :( Watpe czy wladze Walcza wiedza o tym forum, watpie zeby sie interesowali czyms wiecej niz kontem w banku :( Za to nie wiedzialem ze zrobili cos kolo Widoku,jestem zaskoczony, dawno tam nie bylem.Musze to zobaczyc na wlasne oczy bo nie uwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Czy to forum śpi! IP: 80.232.191.* 06.08.02, 11:36 Gość portalu: tryb napisaý(a): > Jaki program rozwoju? Urodziłem się w Wałczu i przyjeżdżam tam co roku. To > miasto się raczej zwija niż rozwija, nikt nie ma pomysłu z Wałczem zrobic, jak > usłyszalem, że nie zatrzymują sią tam nawet pociągi to myślałem że spadnę z > krzesła. Kiedyś wybrałem się starą trasą na Bukowinę - nad jeziorem. Takiego > syfu nigdy nie widziałem. Moze więc na początek ludzie z Wałcza wezmą się za > uporządkowanie tej ścieąki. > A czy istnieje jeszcze Orzeł Wałcz i w której lidze gra? > Pozdrawiam wszystkich wałczan, szczególnie tych, którzy kończyli "czwórkę"!!!!! dzieki za pozdrowy dla absolwentow 4, ja szczesliwie wyjechalam z Walcza 25 lat temu i chwale to sobie do dzis - ale naprawde szkoda, ze miasto sie nie rozwija, a miejsca kiedys chetnie odwiedzane strasza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ sposob na rozruch IP: 63.94.130.* 14.08.02, 02:50 jeszcze niedawno takim miastem byl Slupsk ;zachecilem ;ich niezbyt eleganskimi postami i ...........dalo efekt a ze powolywalem sie na moje byle miasto Koszalin /Znienawidzone przez Slupsk/dalo zaskakujacy efekt nagonki na mnie co spowodowalo lawine wpisow. Z usmiechem na ustach obrzucony blotem spokojnie moglem sie wycofac a dzisiaj ruch az milo popatrzec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoyo Re: sposob na rozruch IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.02, 21:13 ...................................................... HI. Popieram ciebie, bardzo sprytny i adekwatny sposob...... cul pzdr. z UE Odpowiedz Link Zgłoś