Dodaj do ulubionych

KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI?

03.09.05, 23:18
WITAM!
JEŚLI MOŻECIE TO OPISZCIE MI JAK TAM JEST W TYM SZPITALU.
CZY TRZEBA ZABRAC SWOJE UBRANKA DLA DZIDZI,PAMPERSY?
ILE KOBIETEK LEŻY NA SALI POPORODOWEJ?
OGÓLNIE NAPISZCIE JAKIE WRAŻENIA Z TEGO SZPITALA.
I MOŻE KTOŚ SIĘ WYBIERA TAM RODZIĆ W PAŻDZIERNIKU?
POPROSZE O WMIARE SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE JEŚLI MOŻNA,BO JESTEM JUŻ
STRASZNIE PRZEWRAZLIWIONA NA MYŚL O ZBLIŻAJĄCYM SIĘ PORODZIE.
POZDRAWIAM WSZYSTKIE BRZUNIE..
Obserwuj wątek
    • justyna2323 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? 03.09.05, 23:33
      NAPISZCIE JESZCZE JAK SIE ORJENTUJECIE ILE KOSZTUJE TAM CESARKA NA ŻĄDANIE?TAK
      WRAZIE CZEGO HEHE
      • bocja2 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? 04.09.05, 10:22
        witam, rodziłam tam dwa tygodnie temu no i jakieś cztery lata temu.... było naprawdę super..podczas porodu naturalnego zaczęło małemu spadać tętno i lekarze nie czekali na rowój wypadków tylko od razu na stół.Dzięki temu mój mały jest zdrowy i nie przyduszony. łóżka porodowe nowe, skaczą nad tobą ze cztery położne i paru lekarzy i nie ma rutyny. Opieka poporodowa jeszcze lepsza niż podczas porodu nawet na chwilę nie byłam sama, uczą karmić, mają elektryczny laktator dzięki czemu przeszłam bezboleśnie nawał pokarmu no i zabierają dzieci na noc (jeśli chcesz)- można wypocząć !!!!
        Generalnie musisz mieć ze sobą pieluszki, husteczki i sudokrem- bo gdy dzidzia jest z Tobą przez cały dzień to Ty się nim opiekujesz...no i nie ma cesarki na żądanie, bo jakby nie patrzeć jest to większe ryzyko- ale tak jest chyba we wszystkich szpitalach
        Szpital oceniam bardzo dobrze, polecam i życzę Ci powodzenia
        aha-położne na oddziale są super oprócz jednej-obojętna ale to chyba statystczny błąd przy zatrudnianiu ha ha
        • ktg29 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? do bocja2 04.09.05, 10:55
          Witaj bocja
          Ja również wybieram się na P.Skargi, termin mam na 1 październik. Podczas
          uczęszczania do szkoły rodzenia poznałam personel oraz wszystkie położne.
          Wydają się sympatyczne. Odnośnie tej obojętnej, to proszę napisz jak wygląda,
          będę miała ją na uwadze i czy pracuje na noworodkach czy na sali porodowej. Z
          góry wielkie dzięki.
          • bocja2 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? do ktg29 04.09.05, 18:01
            Witaj, po porodzie leżałam neonantologii (chyba) są cztery pielęgniarki i ze trzy stażystki które pracują na dniówki.Ta obojętna może miała zły dzień...pamiętam że była blondynka około 40-tki ale nigdy nie powiedziała złego słowa ani nie warknęła...Więc mówiąc szczerze opieka jest naprawdę super... aha a babki na noworodkach są jeszcze kochańsze bo nie dość że super zajmują się maluchami to jeszcze pomogą przy depresji, pożartują i pocieszą
            Jeszcze jedno, leży się w jednoosobowych salach- dobrze mieć ze sobą jakieś miniradio no i pochowane herbatniki bo na tym wikcie szpitalnym można z głodu paść :-)
            pozdrawiam i życze powodzenia
    • justyna2323 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? 04.09.05, 23:19
      ALE FAJNIE ŻE SĄ SALE JEDNO OSOBOWE.
      DZIĘKI ZA OPIS TEGO SZPITALA I NA 100% IDE TAM RODZIC.
      A MAM JESZCZE PYTANKO CZY DOSTAŁAŚ W TYM SZPITALU TAKĄ WYPRAWKĘ DLA MALUSZKA
      NA ODCHODNE?TO TYLKO TAK Z CIEKAWOŚCI.
      I O ILE ZROZUMIAŁAM TO MIAŁAŚ CESARECZKĘ ILE TERAZ SIE LEŻY PO CESARCE?
      I OD KTÓREJ DO KTÓREJ SĄ ODWIEDZINY NA POPORODOWEJ?
      POZDRAWIAM GORĄCO.I JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIĘKI
      • aga305 Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? 05.09.05, 07:29
        Czesc Dziewczyny,
        ja rodzilam w wojskowym 18 miesiecy tymu, już kilka razy polecalam ten
        szpital. I widze ze nic sie nie zmienilo. Ja mialam cesarke ze wzgledu na
        siebie i dziecko. Lekarze i pilegniarki super, jedynie wyglad sal i lazienki
        moze troche odsraszyc, a moze cos sie zmienilo.
        Ja p cesarce lezalam tydzien ze wzgledu na wysokie cisnienie, ale standardwo
        lezy sie 5 dni.
        Co do tej "zlej" pielegniarki to w moim przypadku okazala sie ALicja na
        noworodkach, taka wysoka blądyna (z krotkimi wlosami) i okropnymi zebami.
        Chodzi w spodniach i drewniakch, ,pozostale do rany przylozyc.

Pozdrawiam i zycze powodzenia
        Aga
        • julia30bb Re: KTO RODZIŁ NA PIOTRA SKARGI? 05.09.05, 22:13
          Termin mam na 7 październik i również wybieram się na P. Skargi.
          Pozdawiam
          Julia i 36 tyg. synek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka