Dodaj do ulubionych

Nocne hałasy w zajezdni Klonowica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:00
Jednym słowem jakie to nasze, polskie! Ja nie śpię to i innym nie dam... A
może sznowne MZK po prostu zdejmowało by to co przywiozą cięzarówki dźwigiem?
Byłoby znacznie ciszej... Do listopada takie hałasy? No ja cię przepraszam...
Obserwuj wątek
    • Gość: uhaha Re: Nocne hałasy w zajezdni Klonowica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 08:50
      Alez rozwiazanie jest tyle ze panu kierownikowi jeszcze do glowy nie przyszlo bo go nikt do sadu nie pozwal...a wystarszy skladowac material gdzie indziej...
      • Gość: 987 Re: Nocne hałasy w zajezdni Klonowica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:51
        Na pocieszenie lokalnym mieszkańcom. Dobrze że nie mieszkacie w Dąbiu. Niby
        zacisznie, a jednak całymi nocami ujadają psy, inne zwierzęta też nie pozostają
        dłużne wydają z siebie nieartykułowane wrzaski. Także lokalne koncerty pseudo
        artystów biesiadnych pod gołym niebem. Tutaj to trwa już całymi latami, więc
        pół roku da się spokojnie wytrzymać.
        • swarozyc Re: Nocne hałasy w zajezdni Klonowica 10.09.05, 10:55
          To moze szczecinski tabor szynowy rozlatuje sie z hukiem?
    • Gość: arbuz czyste tramwaje IP: 82.145.89.* 10.09.05, 11:15
      to juz nie macie sie na co skarzyc zwrocie uwage na stan tramwajow, zwlaszcza
      tych nowych, ktorych chyba nikt nie sprzata, szkoda nowe ladne a juz takie
      zaniedbane (masa smieci w okolicach grzejnikow i czrane juz biale sufity wagonow
    • Gość: gigitech Re: Nocne hałasy w zajezdni Klonowica IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 10.09.05, 11:42
      czy Ty czytales co oni pisali,jak maja dzwigiem koste rozladowac brukowa,po jednym kamyczku,to jest ich praca,chleb maja z tego,a jezdzic tramwajem bys chcial i przejazd lepszy tez przez tory miec,ale to samo sie nie zrobi,jak ja czytam te fora to zygac sie chce na niektore wypowedzi,ludzie wy naprawde nie macie co robic? Prad tez chcesz miec,ale to Cie nie obchodzi jak on jest produkowany i ze tez ktos siedzi 24 na dobe,chleb tez chcesz jesc i tez piekarz zaczyna go piec o 1 w nocy konczac nad ranem,ale nie halasuje i jest w porzadku. Wez sie do roboty a nie tylko krytykowac potrafisz wszystkich i wszystko.Tacy wlasnie sa polacy,magle im sie "polepszylo" i kazdy by chcial tylko rzadzic i wymagac.Zajmij sie domem,dziecmi,swoimi sprawami,najpierw je doprowadz do nalezytego porzadku a pozniej zajmij sie innymi rzeaczami.
      • Gość: Żabka Przywaliłeś jak łysy grzywką o parapet...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:37
        To nie wiesz baranku Boży, ze kostkę można tez rozładowywać bez hałasów?
        Wystarczy chwytak i z chwytaka połozyć (nie sypać z wysokości!) tam gdzie
        trzeba. Coś mi pachnie, że to Ty maczasz paluchy w tych nocnych hałasach... A
        do Arbuza mam pytanie.. Możesz mi wskazać nowe trmawaje w Szczecinie? jeżdżę
        codziennie i nie widziałem ani juednego!!! Uważasz, że starocia z przylejonymi
        na przodzie plastikowymi osłonami są nowe? Nic bardziej błędnego! To tramwaje
        wyprodukowane za Gierka...
        • Gość: MaciekK Tobie też coś nie wyszło IP: 83.168.74.* 10.09.05, 13:23
          > Możesz mi wskazać nowe trmawaje w Szczecinie? jeżdżę
          > codziennie i nie widziałem ani juednego!!! Uważasz, że starocia z przylejonymi
          > na przodzie plastikowymi osłonami są nowe? Nic bardziej błędnego! To tramwaje
          > wyprodukowane za Gierka...

Jeśli Gierek panował nam w 2001 roku, to oczywiście masz rację.
          Polecam: tiny.pl/qjc3

Na przyszłość proponuję sprawdzić zanim się zacznie wypisywać głupoty.
          • Gość: Żabka Gratuluje wiedzy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:06
            Widać, że jednak uwierzyłeś w to co tam wypisano. Uważasz, że to są nowe
            wagony? One były montowane na starych podwoziach właśnie z lat 70-tych w
            niestniejących już Centralnych Warsztatach. Nawet w opisie, który wskazujesz w
            linku pisze (choć z błędem!!!), że to 40-letnia konstrukcja. No więc jak? Nowe
            czy stare? Dla mnie ewidentnie stare, bo wystarczy porównac konstrukcje Alstomu
            jeżdżące w Poznaniu i Krakowie... MaćkuK, nie ośmieszaj się...
            • Gość: techno Re: Gratuluje wiedzy!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:27
              Mylisz modernizacje z bulwami... bulwy były fabrycznie nowe.
            • Gość: MaciekK Nawzajem IP: 83.168.74.* 10.09.05, 17:19
              Tak się składa, że jako sympatyk komunikacji miejskiej mam jednak pewną wiedzę i
              zapewniam Cię, że wagony te są fabrycznie nowe. Zresztą wszyscy pamiętają, jak
              co kilka dni przyjeżdżał z Chorzowa na lawecie kolejny wagon na Pogodno lub
              Golęcin. Wagony tego typu jeżdżą również w Warszawie i również są fabrycznie nowe.

Centralne Warsztaty przeprowadziły natomiast modernizację wagonów 105Na,
              przerabiając je na typ 105Ng/S. Wagony otrzymały nowe, 3-drzwione pudło, kupione
              w Alstomie, a elektryka faktycznie pozostała stara. Ponadto drugie wagony
              składów zostały przebudowane na doczepy czynne (brak kabiny motorniczego).

Co do zróżnicowania produktów firmy Alstom-Konstal - każdy producent oferuje
              pewną gamę produktów. Alstom oprócz niskopodłogowych wagonów rodziny 116 (116N,
              116N/1 itd.), jeżdżących m. in. w Warszawie i Górnośląskim Okręgu Przemysłowym,
              oferuje również wagony wysokopodłogowe rodziny 105N2k/2000. I właśnie takie
              wagony zostały zakupione przez Szczecin, a w przyszłym roku prawdopodobnie
              należy się spodziewać dostawy sześciu doczep czynnych do tych wagonów, również
              fabrycznie nowych.

Poznań nie posiada niskopodłogowych wagonów wyprodukowanych przez
              Alstom-Konstal. Konstalowskie mają tylko przeróżne warianty stopiątek. Wagony
              niskopodłogowe dostarczyły dla nich Tatra i Siemens (Combino).

Tak więc Żabko - nie ośmieszaj się. Nie zjadłaś jednak wszystkich rozumów...
              • Gość: MaciekK Errata IP: 83.168.74.* 10.09.05, 18:35
                > Zresztą wszyscy pamiętają, jak
                > co kilka dni przyjeżdżał z Chorzowa na lawecie kolejny wagon na Pogodno lub
                > Golęcin.

Oczywiście wszystkie przyjeżdżały na Pogodno i tam odbywał się ich rozładunek.
                Dopiero potem wagony przeznaczone dla Golęcina jechały do swojej macierzystej
                zajezdni. Sorry za zamieszanie.
            • Gość: MaciekK Modernizacja CW IP: 83.168.74.* 10.09.05, 17:25
              Tu link do opisu modernizacji przeprowadzonej przez Centralne Warsztaty:
              tiny.pl/qjfk
              No, chyba że będziesz dalej twierdzić, że wszystko wiesz lepiej. Cóż, z takimi
              argumentami faktycznie trudno dyskutować...
            • Gość: MaciekK Jeszcze Kraków IP: 83.168.74.* 10.09.05, 17:28
              Zapomniałem dopisać, że Kraków również nie posiada wagonów niskopodłogowych,
              wyprodukowanych przez Alstom. Tamtejsze wagony zostały wypodukowane przez
              koncern Bombardier...
              • Gość: Żabka Oszołom pozytywny czyli wariat nieszkodliwy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 19:22
                Jednak nadal twierdzę, że to starocie i ani na jotę, nie jesteś w stanie mnie w
                tym względzie przekonać...
                Nigdzie nie napisałam, że mądra jestem od wszystkich rozumów. To Ty w swej
                zaperzałości tak twierdzisz, a ja uczciwie gratuluję zamiłowania do tej
                dziedziny naszej codzienności!
                Nadal uważam, ze 40-sto letnia konstrukcja to staroć...
                A pisząc o Poznaniu czy Krakowie, miałam na mysli WYŁĄCZNIE, że tam jednak
                nowości na torach są powszechniejsze niż w Szczecinie, ot i wszystko...
                • Gość: MaciekK Re: Oszołom pozytywny czyli wariat nieszkodliwy.. IP: 83.168.74.* 10.09.05, 19:31
                  > Jednak nadal twierdzę, że to starocie i ani na jotę, nie jesteś w stanie mnie w
                  > tym względzie przekonać...

Rzeczywistość jest jaka jest i Twoje stwierdzenia nic tu nie zmienią, choćbyś
                  nie wiem jak wierzyła w to, co mówisz.

> Nigdzie nie napisałam, że mądra jestem od wszystkich rozumów. To Ty w swej
                  > zaperzałości tak twierdzisz

Nie przemawiają do Ciebie żadne argumenty. To wg mnie mówi samo za siebie.

> gratuluję zamiłowania do tej dziedziny naszej codzienności!

Dziękuję, jest nas w Szczecinie więcej.
                  Zapraszam - infoludek.pl/stmkm/

> A pisząc o Poznaniu czy Krakowie, miałam na mysli WYŁĄCZNIE, że tam jednak
                  > nowości na torach są powszechniejsze niż w Szczecinie, ot i wszystko...

A tu muszę się z Tobą zgodzić. My jednak zanim kupimy wagony niskopodłogowe,
                  musimy wyremontować najpierw torowiska, bo w przeciwnym wypadku te tramwaje
                  rozsypią się w tempie ekspresowym (konstrukcja znacznie delikatniejsza niż wozów
                  wysokopodłogowych).
                • Gość: MaciekK I jeszcze IP: 83.168.74.* 10.09.05, 19:37
                  I jeszcze jedno:

> Nadal uważam, ze 40-sto letnia konstrukcja to staroć...

Ja naprawdę nie wiem, skąd wzięłaś tę 40-letnią konstrukcję. W zeszłym roku
                  obchodziliśmy 30-lecie wagonów 105N. Wagony 105N to kuzyni wagonów 105N2k/2000
                  (czyli "bulw"), o których mówimy. Jednak są to kuzyni bardzo dalecy. Przez te
                  ponad 30 lat produkcji wprowadzano tyle modyfikacji i powstało tyle przeróżnych
                  podtypów wagonu 105N, że naprawdę bulwa ze 105N ma wspólną w zasadzie tylko
                  ogólną bryłę, bo nawet konstrukcja pudła została zmodyfikowana. I zapewniam Cię,
                  że wagony 105N2k/2000 NIE BYŁY produkowane przed rokiem 2000.
      • Gość: mufik Re: Nocne hałasy w zajezdni Klonowica IP: *.static.qsc.de 12.09.05, 07:48
        ... to ja Tobie odpowiem jak to sie robi w innych miastach . Kostke zbieraja do
        worow o pojemnosci ok 1 Tony ( w zalznosci od wielkosci matrialu) potem laduje
        samochod z wysignikiem caly towar i przewozi go na miejsce i wysiegnikiem
        rozladowuje. Tak to sie robi w cywilizowanych miejscach Worki nie sa drogie bo
        jak zamawiasz material budowlany sypki (np. kostke) to biora tylko 10 Euro zastawu.
        Wiec mozna trzeba tylko chciec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka