Dodaj do ulubionych

CBŚ zatrzymało naczelnika urzędu skarbowego

IP: *.danmax.pl / 213.155.191.* 14.09.05, 22:46
Chyba już wszyscy zdążyli przywknąć skoro nikogo temat nie rusza... kurde, jak
tak policzyć te wszystkie przekręty ujawnione w ciągu ostatniego roku tylko na
okołoszczecińskim podwórku to wyjdą dziesiątki milionów - nie złotych -
dolarów !!! Skala tego zajwiska jest wprost zatrważająca...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Znam tego człowieka i nie wierzę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 22:56
      Mam tylko jedno pytanie, kto i jak przeprosi tego człowieka jeśli wszystko
      okaże się nieprawdą? Dlaczego chłopcy z ferajny (czyt.CBŚ) nie zaproszą
      podejrzanego na przesłuchanie do komendy tylko urządzają polowanie jak w
      amerykańskim filmie! To skandal, żeby ledwie podejrzanego kuć, prowadzić pod
      bronią na oczach setek ludzi!!! Coś niesłychanego... Z bandziorami tak nie
      zrobią bo się ich boją!
      • Gość: mirek Re: Znam tego człowieka i nie wierzę!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:15
        a czy wiesz, że ten urząd jako pewnie jedyny w Posce ciąga po prokuraturze i
        sądach ludzi, których jedyną winą jest to ,że ZAPŁACILI podatek o 4 tygodnie po
        terminie. Dzieki temu statystyka wykrywalności przestępstw skarbowych wygląda
        pięknie i można było przymykać oczy na znacznie wieksze przewalanki.
      • Gość: ania Re: Znam tego człowieka i nie wierzę!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.05, 14:12
        nikt tego czlowieka nie przeprosi, spieprzyli mu zycie, zniszczyli Go, a co do
        przeprosin...... sory ktos nam powiedzial, zes pan w reklamowce nosil te 2,5
        milona, ale sie chyba pomylilismy, a kto przeprosi jego corke?
      • assessor Re: Znam tego człowieka i nie wierzę!!!!!!!!!! 15.09.05, 21:12
        .... nadal odbieram to wszystko jako "w szambie gówna plusk", ponieważ o
        wszystkim wiedzieli i wyczekiwali tylko na odpowiedniego zleceniodawcę w
        trakcie trwania kampani wyborczej.
        Należy również karać za posiadanie wiedzy o przestępstwach i utrzymywanie w
        tajemnicy do chwili, w której swą wiedzę można dobrze sprzedać. Rewelacje takie
        również są kartą przetargową w obsadzaniu stanowisku. Później jawniane są w
        chwili wygodnej dla opcji politycznej, której "służby wewnętrzne" w ten sposób
        składają hołd tymczasowego poddaństwa.
    • hehenio "Wielcy złodzieje małych wieszają", 14.09.05, 23:02
      ...pięcset lat temu pisał Biernat z Lublina.
      I co tu komentować. Wiecznie żywe.
      • Gość: EA Re: "Wielcy złodzieje małych wieszają", IP: *.danmax.pl / 213.155.191.* 14.09.05, 23:08
        > Ze śledztwa wynika, że Jarosław J. za 2,5 mln zł łapówki wydał blisko dwieście
        > decyzji o odroczeniu firmie BGM płatności podatku VAT i akcyzowego od
        > sprzedawanych przez nią paliw

Mhm... gdyby tu chodziło o jedną czy dwie decyzję... ale tu chodzi o 200
        (słownie: dwieście !) decyzji... 2.5 mln zł to ok 800.000 dolarków... mały
        złodziej ?
        A roczne procenty od 800 mln zł to będzie z 40 mln zł (12 mln dolców)... fakt...
        nie ma czym sobie głowy nawet zawracać...
        • Gość: H56 pokazówki z zatrzymaniem IP: *.comnet.krakow.pl 14.09.05, 23:21
          rozumię stosowanie chwytów transportowych w stosunku do grożnych bandziorów,
          ale do skutego i sparaliżowanego ze strachu inteligencika, to przesada. Tak nie
          było nawet za komuny.
          • Gość: andreas Heniu, Heniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 00:41
            Heniu przecież wiesz, ze jak by ten sparaliżowany strachem inteligencik,
            jak go okresliłeś,
            wyrwał sie jednemu w garniturze i ze strachu
            wyskoczył oknem albo uciekł pod auto... to byłoby ferelnie!

Ja sie nie znam, ale to chyba bardziej ze strachu o niego taka eskorta!

Albo jakby ktos chciał mu wczesniej przekazać, żeby nie gadał!

A w takich słuzbach procedury sa okreslone i zatrzymanie to zatrzymanie!
            Jak miałoby byc elegancko, to przyszedłby dzielnicowy albo wezwanie pocztą!
            • Gość: andreas Re: Heniu, Heniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:39
              a pewnie jeszcze miał pozwolenie na broń i broń!

• Gość: dziad Re: pokazówki z zatrzymaniem IP: *.adb.pl 15.09.05, 11:10
            Nie bylo? a zapomniales jak za malwersacje albo spekulowanie miesem byly
            wykonywane wyroki smierci? Bylo lepiej za komuny? chyba tobie jesli byles w
            parti ubeku...
      • piotr33k2 Re: "Wielcy złodzieje małych wieszają", 14.09.05, 23:17
        ta sprawa jest rozpracowywana od wielu miesiecy i nawet lat więc to nie jest
        takie sobie działanie ad hoc na wariata ,ten komendant policji z krakowa też
        przysiegał na matke że to pomówianie i co? wszystko okazało sie prawdą ,czym
        wiecej ludzi idzie w tej aferze do aresztu tym wiecej dowodów i zaczynają sypać
        nastepnych ,kazdemu koszula blizsza ciału i idzie na współpracę bo to nie są
        jacyć kryminalisci zatwardziali tylko normalni ludzie którzy skusili sie na
        duże bardzo duze pieniądze ,oczywiście wyroków nie nalezy ferowac przedwcześnie
        ale nie mozna oburzać sie policje i prokurature która napewno nie działa
        bezpodstawnie .
        • Gość: cynik Re: "Wielcy złodzieje małych wieszają", IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.05, 00:08
          syp NACZELNIKU Jarosławie Jarmużewski albo bedziesz siedzial ...
          • Gość: ana Re: "Wielcy złodzieje małych wieszają", IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.05, 08:22
            Oj cyniku, chyba wiesz co mówisz - przyłaczam sie do twojej rady.
            Jeżeli to prawda, że brał to napewno nie tylko dla siebie.
          • Gość: ania Re: "Wielcy złodzieje małych wieszają", IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.05, 14:10
            oj cyniku, nie wiesz chyba co mowisz, a jesli juz rzucasz nazwiskami to moze
            sam swoje ujawnisz
    • Gość: olo Szefem mafii w Szczecinie był Grochulski IP: *.pgi.waw.pl 15.09.05, 07:55
      A Grochulski był swego czasu prawą ręką Longina Komołowskiego i kolegą byłego
      prezesa Z.Ch. Police. Markowskiego również z AWS. W tym czasie Szczecinem
      rządził AWS wraz z UW (obecnie PO)- prezydent miasta i wojewoda, który sprzedał
      Grochulskiemu za bezcen ośrodki wypoczynkowe i hotele należące do państwa
      ("Pomerania"). To kto mógł im zrobić coś złego. Zawsze można było powiedzieć że
      to sprawa polityczna.
      • sid15 Pora na Szczecin 15.09.05, 13:33
        Złodzieji i łapówkarzy kosić bez zmiłowania,bez względu na ich pochodzenie i
        powiązania partyjne.Tam gdzie kasa potrafią się szuje zawsze dogadać.Mam
        nadzieję ,że PiS -owi nie zbraknie energii żeby ten nasz szczeciński gnojownik
        też przewietrzyć i to solidnie.Grochulski miał w kieszeni i komuchów i
        solidarnościuchów.Pora ,żeby nasze ABW,policja i inne instytucje zabrały się za
        czyszczenie tego bagna,nie czekając na kolegów z Krakowa.Chyba ,że w myśl
        przysłowia :najciemniej jest pod latarnią.Najlepiej zacząć od solidnej
        weryfikacji stanu majątkowego całych familii żyjących z polityki notabli z
        naszego rejonu.Ciekawe ,że tego co wiedzą i widzą ich sąsiedzi,nie zauważa nasz
        dzielny aparat policyjno - skarbowy.No ale jak mają takich naczelników ,to o
        czym tu mówić.Tylko idiota może napisać,że przestępstwo popełnione przez pana
        naczelnika jest takie niewinne i tak się z nim brutalnie obchodzą.Nawet sobie
        kretyni nie zdajecie sprawy,ilu dzieci głoduje i ilu ludzi umiera z braku leków
        przez takich drani pozwalających na rozkradanie pieniędzy z naszych podatków.
    • Gość: ania Re: CBŚ zatrzymało naczelnika urzędu skarbowego IP: *.szczecin.mm.pl 15.09.05, 14:06
      znam tego czlowieka, pracowalam z nim i nie wierze w ani jeden zarzut, ktory mu
      przedstawiono, to dobry i uczciwy facet, nie moge uwierzyc, ze prasa tak
      wszystko przekreca
      • Gość: realista co się dziwić prasie skoro prokurator głupoty gada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:37
        cytat: "- Udzielał prolongat, mimo że firma była wobec fiskusa zadłużona i
        zgodnie z przepisami nie mogła uzyskać kolejnych odroczeń - tłumaczy prokurator
        Balicki"
        Konia z rzędem temu, który mi wskaże przepis zabraniający odroczenia firmie
        podatku w sytuacji gdy ta ma jeszcze inne zaległości. Nie ma takiego przepisu.
        Pan prokurator coś tam, gdzieś tam zasłyszał, ale widocznie zakłócenia były...
        Drugi cytat: "To tak, jakby dostali nisko oprocentowany kredyt [jedyny koszt
        firmy to opłaty prolongacyjne, w dodatku zaniżone - red.] - mówi prokurator Balicki"
        Opłata prolongacyjna wynosi połowę stawki procentowej dla odsetek za zwłokę. Z
        kolei odsetki za zwłokę to jest dwukrotność stopy procentowej ustalanej przez
        RPP. Wniosek z tego, że opłata prolongacyjna jest równa stopie procentowej
        ogłaszanej przez RPP - gdzie ten "nisko oprocentowany kredyt"???

Trzeci cytat: "Każdorazowo negocjował wysokość łapówki dla Jarosława J. - mówi
        prokurator Balicki" - ja bym na miejscu prokuratora użył sformułowania
        "podejrzewamy, że..." bo w ten sposób prokurator juz przesądził o wszystkim
        wbrew regule domniemania niewinności (mimo wszystko, niezależnie od rangi podejrzeń)

No i czwarta kwestia: 800 mln robi spore wrażenie ale to była firma generująca
        swego czasu dla budżetu największe wpływy podatkowe na pomorzu zachodnim, więc
        te 800 mln w stosunku do jej całkowitych obrotów wcale nie było zawrotną sumą.

Podsumowanie: jeżeli prokuratura faktycznie udowodni ten proceder, wtedy krótka
        piłka - do pierdla na długie lata, bez żadnej litości. Jeśli natomiast są to
        fanaberie Grochulskiego, Marszałka albo Bobrka i prokuratura dała ciała wtedy
        bezlitośnie do pierdla z prokuratorem, który zniszczył człowieka.
        Z niecierpliwością oczekuję finału.
        • Gość: Dlaczego? Re: co się dziwić prasie skoro prokurator głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 20:53
          Jeśli natomiast są to
          fanaberie Grochulskiego, Marszałka albo Bobrka i prokuratura dała ciała wtedy
          bezlitośnie do pierdla z prokuratorem, który zniszczył człowieka.
          Z niecierpliwością oczekuję finału.
          ----------
          A dlaczego do piedla z prokuratorem ? Na podstawie jakiego przepisu panie
          dokładny w przepisach ? Za Kluskęktos poszeł siedzieć ? Za Modrzejewskiego ?
          Za .... woeli innych. To bardzo podejrzane szanowny panie, że za Naczelniczka
          US ma właśnie za kraty iśc prokurator.
          • Gość: realista Re: co się dziwić prasie skoro prokurator głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:15
            za Kluskę, Modrzejewskiego i innych winni dawno już mieli siedzieć - to nie
            ulega wątpliwości. I wcale nie różnicuję tutaj ludzi z racji pełnionej funkcji
            czy nazwiska. Te same zasady powinny dotyczyć wszystkich i wszyscy powinni
            ponosić odpowiedzialność za swoje nieudolne działania.
        • Gość: skkrzydzona przez dobra, dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:01
          juz sie zaczyna obrona. a pan tez zamieszany, czy adwokat ktory juz zainkasowal
          za obrone??? biednemu robotnikowi to nie odroczą, tylko kazdy grosik musi oddac
          do skarbowego. bawienie sie w analizowanie przepisow? dobra, ale kazdy golym
          okiem widzi ze sprawa smierdzi. To jest wlasnie uznaniowosc ktora nie powinna
          miec miejsca. dziwnie tylko, ze przychylnie stosuje sie ja wobec bogatych. A
          biedni w tym urzedzie nieraz dostali po tylku. A czemu to taka zyczliwosc
          spotkala BGM?
          • Gość: realista Re: dobra, dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:26
            twoje pierwsze zdanie doskonale oddaje mentalność tzw.statystycznego polaka
            (celowo z małej litery) - rzucić bez namysłu gównem, zwłaszcza w kierunku z
            którego dochodzi głos przeciwny do swojego.
            Co do ostatniego zdania: BGM było swego czasu jedną z największych firm w
            województwie. Dlatego jakakolwiek decyzja byłaby zła. Odroczyli termin? Zarzut,
            że ktoś wziął w łapę. Gdyby nie odroczyli terminu, nagonka że urzędasy
            rozwalają firmę-pracodawcę, biednych ludzi wyrzucają na bruk i tak co do zasady
            są be...
            Co do zarzutów, że biednemu robotnikowi nie odroczą nie mogę się wypowiadać bo
            nie mam wiedzy w tym zakresie ale jak sądzę mój przedmówca dysponuje
            szczegółowymi danymi z których wynika, że żaden zwykły człowiek nie dostał
            żadnego odroczenia, natomiast dostali je wszyscy "bogaci".
          • Gość: znawca Re: dobra, dobra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:31
            Gość portalu: skkrzydzona przez napisał(a):
            > okiem widzi ze sprawa smierdzi. To jest wlasnie uznaniowosc ktora nie powinna
            > miec miejsca. dziwnie tylko, ze przychylnie stosuje sie ja wobec bogatych. A
            > biedni w tym urzedzie nieraz dostali po tylku. A czemu to taka zyczliwosc
            > spotkala BGM?

Zupelnie inaczej patrzy sie na zwyklego szaraka, a inaczej na firme ktora obraca
            milionami zlotych!
            Prawdą jest ze firma BGM dostala wiele odroczen platnosci podatku.
            Wg mojej wiedzy wszystko jednak wplacila i to z zyskiem dla budżetu państwa bo
            kwota była powiększona o opłatę prolongacyjną. Korzysc wiec byla niewatpliwa bo
            na rynku szczecińskim funkcjonowała firma paliwowa placaca milionowe podatki
            powiekszone o oplate prolongacyjna. Wg mnie oskarzenia sa absurdalne i
            nieprawdziwe. Sa czescia jakiejs gry prokuratury lub mafii paliwowej ktora
            prowadzi do innych celow...
          • maestro_xp Życzliwość sponsorowana.... 16.09.05, 09:04
            Gość portalu: skkrzydzona przez napisał(a):
            czemu to taka zyczliwosc
            spotkala BGM?

ano temu, że posmarowali
        • Gość: Ja Re: co się dziwić prasie skoro prokurator głupoty IP: *.internet.v.pl 15.09.05, 21:37
          Niezła gromada niewinnie posądzonych i skrzywdzonych zebrała się w ostatnch
          latach. Jako że żyjemy w państwie prawa, kiedyś się skrzykną i Strasburg im
          pomoże. Zabulimy wtedy wszyscy, bo dostaną odszkodowania z budżetu za wszystko:
          stracone zdrowie, dobre imię,traumę żony i dzieci.Niewykluczone, że naczelnik
          urzędu skarbowego (jak chodzą słuchy, szanowany przez współpracowników) też się
          w tej grupie znajdzie.
          Jako specjalista w materii fiskalnej, podpisuję się pod postem "realisty".
          • sid15 Ale bzdury!!! 15.09.05, 22:39
            Polska krajem niewinnych,umęczonych i udręczonych polityków,urzędników i
            funkcjonariuszy!Ku..,zaraz będę ryczał jak małe dziecko.Kto tu pisze na tym
            forum-ślepi,głusi,idioci,czy umoczeni do pasa w gó..e?
            • Gość: kniaź Re: Ale bzdury!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:55
              sid15 napisał:
              > Polska krajem niewinnych,umęczonych i udręczonych polityków,urzędników i
              > funkcjonariuszy!Ku..,zaraz będę ryczał jak małe dziecko.Kto tu pisze na tym
              > forum-ślepi,głusi,idioci,czy umoczeni do pasa w gó..e?

Przestan pieprzyc. Wiadomo ze sytuacja w Polsce jest krytyczna ale bez przesady,
              przypomina się Bareja "bo to pijak! pijak i zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej".
              Sporo jest w naszym kraju cwaniakow i oszustow ale wiele jest tez normalnych,
              uczciwych ludzi. To populizm na poziomie Leppera szufladkowanie zjawisk i
              zdarzen bez wnikania w sens iszczegoly tychże...
              • sid15 Nie dyskutuję z oszustami. 15.09.05, 23:01
                Ja nie pieprzę.Logujesz się pod różnymi nickami,manipulując tą dyskusją.Dla
                mnie w tym momencie jesteś oszustem ,manipulującym wątkiem w wiadomym dla
                siebie celu.Robiąc to,stawiasz się w pozycji mało przekonywującego
                adwokata.Dyskusję w tym momencie z tobą zakończyłem.Jak już nieraz deklarowałem
                na tym forum,nienawidzę tchórzy.
                • Gość: kniaź Re: Nie dyskutuję z oszustami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:23
                  sid15 frustrat z ciebie a poza tym masz jakąś obsesję. Moje wypowiedzi
                  znajdziesz pod nickiem kniaź. Żenująca jest dyskusja z tobą. sid15 = teoria
                  spiskowa dziejów, frustracja, pesymizm, wrogosc wobec wszystkiego co
                  niezrozumiale i nieznane, beznadzieja...
          • Gość: kniaź Re: co się dziwić prasie skoro prokurator głupoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:41
            a ja mialem do czynienia z panem B. doradca podatkowym ktory rzekomo
            posredniczyl w przekazywaniu lapowek naczelnikowi US. powiem tyle - to pijak i
            krętacz, moze byc podstawiony. bardzo mi to przypomina sprawe obecnego
            wiceprezydenta Zalewskiego.
            • sid15 Miecio 15.09.05, 22:51
              Za Mietka nie takie tuzy głowy dawały.A dzisiaj co?Gilotyna by się spociła.
    • Gość: andreas a ja powiem tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:56
      powiem tak:
      az mnie zadziwia, żeby kolejna była akcja i pudło (w znaczeniu niewinny)
      przeciez to nie moze byc spisek na niewinnych!

Powiem jeszcze, że każdy orze jak może...
      nie wierze w ludzi uczciwych!
      znaczy sa moze, ale jak mogą cos załatwić, to nie ma silnych!
      Każdy chce sie urzadzic - wcześniej czy później!
      Kwestia tylko udowodnienia, udokumentowania 100 procentowego!
      Wiele jest sytuacji w której dochodzi do powiedzmy korupcji,
      ale dowodów nie znajdziemy!
      Czy człowiek miły czy nie miły, to nic do rzeczy!

W tej konkretnej sprawie trudno jest wyrokowac po artykule prasowym...

Ja w kazdym razie jak mógłbym/mogłem/ cos załatwić naginając prawo,
      ale tak by dowodów nie było, to bym tak zrobił!
      No, chyba każdy by tak zrobił?

Nawet sie mówi, że przepisy sa po to by je omijać!
      • piotr33k2 Re: a ja powiem tak... 16.09.05, 00:27
        zgadza się andreas bo może nie kazdy ale wiekszość ma swoja cenę ,taka jest
        prawda ,trzeba tez pamiętać że w tej aferze latami był spokój i cisza bo brali
        w tym udział i kryli wszystko policjanci (bynajmniej nie z patroli ulicznych)
        wysocy urzednicy panstwowi ,politycy itd.więc za odpowiednią kwote nie jeden by
        sie skusil no i sie kusili ,gadanie ze to tacy dobrzy mili ludzie i ni emozliwe
        zeby brali udział w tym układzie jest tyleż naiwne co śmieszne ,przecież oni
        nie brali udziału w napadach, morderstwach (zdarzały sie ale od tego byli
        specjalni najemnicy) ,rabunkach ,itp.
    • 0rhplus III Urząd Skarbowy i jego młode szefostwo 16.09.05, 07:19
      Znam naczelnika oraz z-cę naczelnika tego urzędu skarbowego. Mogę potwierdzić,
      że ich domy i samochody nie wskazują na przyjmowanie korzyści majątkowyh.
      Kiedy obejmowali stanowiska (podczas tworzenia tego urzędu) byli chyba
      najmłodszymi naczelnikami w kraju. Obecnie mają po 40-lat. W tym czasie Izba
      Skarbowa w Szczecinie nigdy nie miała do ich pracy żdnych zastrzeżeń, choć
      pracę mieli nie łatwą, przypomnę jedynie kilka firm podlegajcyhc pod III US:
      EKKO - trup
      BIG CARTON - trup
      BGM - trup
      Zazwyczaj nie podzielam poglądów Henia, niemniej cokolwiek dziwne wydaje mi się
      ciąganie naczelnika w kajdanach do Krakowa.
      • Gość: marian paździoch Re: III Urząd Skarbowy i jego młode szefostwo IP: *.internet.v.pl 16.09.05, 08:02
        korupcja była jest i będzie.
        to rak, który toczy nie tylko nasz kraj.

to, że znasz naczelnika oraz z-cę nie i ich status materialny nie jest dowodem
        jego niewinności.
        wielu polityków , działaczy, wysokich urzędników państwowych, żyje skromnie w
        okresie swojej działalności.
        dopiero po jej zakończeniu, jakoś dziwnie majątek im sie rozrasta do
        niewyobrażalnych rozmiarów.
        nie dotyczy to wszystkich, ale większości.

w tym wypadku jednak może być podobnie, jak sprawa zalewskiego.
        za dużo jest pomyłek (możliwe celowych) za dużo!

mp
        • antyknajak-13 Re: tylko co do metody 16.09.05, 08:10
          >wielu polityków , działaczy, wysokich urzędników państwowych, żyje skromnie w
          >okresie swojej działalności.
          >dopiero po jej zakończeniu, jakoś dziwnie majątek im sie rozrasta do
          >niewyobrażalnych rozmiarów.
          >nie dotyczy to wszystkich, ale większości.
          Pragne potwierdzić ze swojej strony diagnozę Mariana. Oczywiście, że to już sie
          zmieniło i skorumpowani również działają już bardzie finezyjnie niż kiedyś
          gdzie przy pierwszej wziątce kupowali dom.
          Jedną z metod szczecińskich polityków i urzędników czy Prezesuńciów spółek
          państwowych lub komunalnych, poza tzw "Bankiem Ziemskim" jest kupowanie
          licznych mieszkań kawalerek "na rodzinę" a nawet apartamentów w budowanych
          hotelach (pozdrowienia dla D. i J.) i wynajmowanie ich przez dyskretną i pewną
          agencję nieruchomości jak również kupowanie odległych posiadłości rolnych
          (pozdrowienia dla W.)

• Gość: poetka to dobry chłopak był i mało pił!!! IP: *.cybranet.pl 16.09.05, 08:46
      jak czytam te komentarze to się nasuwa mi piosenka Kazika: Panie Sędzio! ja z
      łapówkami miałem tyle wspólnego co z mercedesami! czyli NIC! i w to nie uwierzę
      że Naczelnik w łapę od podatników bierze!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kniaź Re: to dobry chłopak był i mało pił!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:58
        Gość portalu: poetka napisał(a):
        > jak czytam te komentarze to się nasuwa mi piosenka Kazika: Panie Sędzio! ja z
        > łapówkami miałem tyle wspólnego co z mercedesami! czyli NIC! i w to nie uwierzę
        > że Naczelnik w łapę od podatników bierze!!!!!!!!!!!!!!!!

Poetko! Zasada domniemania niewinności, podstawowa reguła prawa karnego. Nie
        zapominaj o niej. Ignorowana była tylko w systemach totalitarnych jak hitleryzm
        czy stalinizm. Myslisz ze jaka jest przyczyna tego, ze Naczelnika Jarmuzewskiego
        broni tyle osób? Przyczyna jest prosta, nalezy do tego niewielkiego grona
        urzednikow panstwowych o ktorych mozna powiedziec ze sluza pantswu
        A sens słow Kazika jest zupelnie inny niz twoja nietrafiona parafraza!

"Wysoki Sądzie! Ja z narkotykami
        Miałem tyle wspólnego, co z mercedesami
        Czyli nic. I nigdy nie uwierzę
        Aby moje dziecko miało cokolwiek z tym bliżej
        Od niedawna chodził, ubrany lepiej
        Niż jego rówieśnicy ze szkoły średniej
        Ale ja go nie pytałem, ja czasu nie miałem
        By dać żreć im wszystkim na dwie zmiany tyrałem
        Jego brat jest we wojsku, jak Pan Bóg przykazał
        Siostra starsza ma męża na medal
        Siostra młodsza w tym roku kończy podstawówkę
        Nie wierzę, że sprzedaje narkotyki uczniom!"