Dodaj do ulubionych

Dziennikarskie dno w TV Gryf

29.09.05, 23:51
Oglądam TV Gryf od czasu, kiedy pojawiła się informacja o zmianach na
stanowisku redaktora naczelnego. Wcześniej też oglądałam ale oferta mi nie
odpowiadała. Tak więc, kiedy dowiedziałam się o zmianach znów zaczęłam
śledzić ofertę. Ale patrzę w szklane okienko i oczom nie wierze.Dno dna lub
jak to woli dno i bąbelki. Ogladałam "Debate" - prymitywizm w wykonaniu
ludzi, którzy pracują podobno dla znanych rdakcji - banda zakompleksionych
gnojków.Zastanawiam się kto na to pozwala - nawet jeżeli to prywatny
biznes.Co na to środowisko dziennikarskie? Dla mnie wystawiają wszystkim
niezbyt dobrą opinię. To jest dziennikarstwo? Wiem, że kiedyś przyznawano
kaczki dziennikarskie za złe osiągnięcia - wszystkim tym, którzy występowali
w tym programie należą się one. Wstyd. Prymitywizm. Nic dobrego nie można
powiedzieć o tym co widziałam. Gdybym widziała ludzi, którzy zaczynają pracę
w mediach to bym zrozumiała i jakoś to tłumaczyła. Ale podobno patrzyłam na
ludzi, którzy mówili, że są z dobrych redakcji. Już chyba wiem dlaczego są
tylko pracownikami w Szczecinie a nie w Warszawie.Szkoda, że taki prymitywizm
wkradł się do nowej telewizji.Właścicielu TV GRYF otwórz oczy...
Obserwuj wątek
    • Gość: As Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf IP: 195.85.229.* 30.09.05, 01:25
      Jakies konkrety? Kto, ile razy, o ktorej??
      • Gość: Alex Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf IP: 80.72.196.* 30.09.05, 07:29
        A kto to ogląda taką stację , nie szkoda Ci oczu ?
        • obin Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf 30.09.05, 07:40
          Miałam nadzieję na zmiany, na lepsze, dlatego włączyłam.Ale występ kilku panów
          zniechęcił mnie do reszty. Zaraz pewnie przeczytam, że nie muszę oglądać -
          pewnie, że nie. Ale to chyba ma być robione dla ludzi a nie kilku podobno
          dziennikarzy robi parodie i chyba zaspokaja swoje prowincjonalne ambicje bycia
          gwiazdami.Chodzi mi o program debata wyborcza. Marna jakość ale to jest do
          wybaczenia ale sposób prowadzenia jest dla mnie nie do przyjęcia. Tak jak
          napisałam wyżej - dno.Ja jestem naprawdę ciekawa co na to całe środowisko
          dziennikarskie, czy pochwala robienie z dziennikarstwa totalnego prostactwa w
          wykonaniu "dziennikarzy, podobno z "ważnych" redakcji w kraju "
    • Gość: fred Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf IP: *.internet.v.pl 30.09.05, 07:42
      Niunia podpisz się imieniem i nazwiskiem pod tym co naskrobałaś. Może ci
      pomóc??? Czy może to inicjały AK? Sfrustrowane dziewczę spójrz na swoja denną
      ekipę i na wyniki słuchalności. Dopiero wtedy zabieraj głos.
      • Gość: ABC Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf IP: *.pl / *.atrax.pl 30.09.05, 09:29
        A ze to niby kto to ta AK ? z ktorej stacji ?
    • Gość: Antyknajak-13 Re: Bez wątpienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 07:49
      Bez wątpienia telewizja Gryf nie jest na dobrym poziomie. Nie jest to jednak
      wina włąściciela , który ma na to tyle pieniędzy ile ma a przecież nie dostaje
      od nas żadnego abonamentu , a rynek reklam jest jaki jest.
      Cieszmy się, że jakis przedsiębiorca miał w sobie tyle samozaparcia i
      pieniędzy, że stworzył wogóle coś takiego jak TV Gryf. Nasze , szczecińskie,
      lokalne.Przynajmniej na razie i oby jak najdłużej.
      Osobiście byłbym za wręcz za zaangażowaniem finansowym ze strony np samorządu
      lokalnego w tę telewizję aby poprawić ten poziom.
      • Gość: zorro Re: Bez wątpienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:00
        zangazowanie to niech wykażą te partie które są "reklamowane" w gryfie" bo
        napieprzanie w samorząd raczej nie przekonuje do finansowania tych miernot!
        • Gość: Antyknajak-13 Re: Bez wątpienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 08:02
          Nie rozumiesz mechanizmu.
          Być może za jakiś czas będą musieli pokazywać gołe pupy. Piszesz miernoty.
          Włąśnie o tym napisałem . Propozycja zaangażowania finansowego w Gryfa szła
          właśnie w tym kierunku aby tych miernot (innych też) nie było.
          • albert_c Re: Bez wątpienia 30.09.05, 09:35
            Antyk, a wiesz kto jest wlascicielem tej stacji?

i jaka jeszcze firme ma tenze wlasciciel?

mi sie nie podoba pomysl, aby finansowac firme Borowieckiego z naszej wspolnej
            kasy - ma on jej sporo z innych zrodel swojej dzialalnosci.
            a to ze jego dziennikarze sa mocno zblatowani z loklanymi politykami i razem
            czasem cos sobie popija to efekt tego widac pozniej podczas tych pseudodebat;-(

pozdrawiam serdecznie i zycze nam obu abys szybko wrocil na forum po utworzeniu
            rzadu, ktory nam obu bedzie odpowiadal i oby tym razem XYZ przy mojej wielkiej
            sympatii dla niego - nie mial racji.
            • Gość: Antyknajak-13 Re: Bez wątpienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:45
              Tak wiem i znam te sprawy. Jednak wypowiadałem się na temat tv Gryf a nie na
              temat Łukasza i jego układów.
              W zasadzie w systemie państwa, który jest mało jest biznesów "wolnych" nie
              kontrolowanych przez MAFIĘ POLITYKÓW.
              Wyorażasz sobie dostać koncesję bez układu (zblatowania i zbratowania) z
              politykami.
              Dlatego zlikwidować Krajową Radę i ten system koncesyjny, jaki jest.
    • kay36 Re:i nie tylko 30.09.05, 12:00
      wczoraj, zamiast słuchać co postacie w obrazie mówią, słyszałem akcje policji
      na ul. łokietka. Były podawane numery, informacje działania policji w tym
      rejonie. Słyszlność lepsza niz telewizji, pasmo dźwieku dizałań policji
      znakomicie, każda ich informscja była idealnie przekazywana. Czy TV Gryf to
      jednostka przekaźnikowa akcji policji w śrómieściu, czy inni jez to maja jak
      ja. W sumie dlatego nie lubie TV GRYF, bo trudno czasami zrozumieć co tam
      gadają i mimo zmian, to i tak będzie ona słaba, że względu na jakość techniczną.
    • xxl16 Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf 30.09.05, 12:01
      Mam dziwne wrażenie,że obin to pracownik TVGryf, któremu nagle ucieło się
      źródło dochodu. Nie trudno skojarzyć o kogo chodzi. Jeśli tak jest to lepiej
      nie być jego skórze. Bo ja się szef dowie, to kaplica. A dowie się, oj dowie.
    • xxl16 Re: Dziennikarskie dno w TV Gryf 30.09.05, 12:03
      ach i jeszcze jedno. Facet powinien chyba mówic o sobie oglądałem, a nie
      oglądałam. Chyba, że jest coś o czym nikt nie wie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka