Dodaj do ulubionych

Kogo obchodzi ta PO,

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.05, 11:41
jakaś tam partyjaka, ktora zdobyła ileś tam głosów. Kogo obchodzi jej
boczenie się, straszenie że MOŻE być w opozycji. Zgodnie z prawem Murphiego
jesli cos może się rozpaść - to rozpadnie się na pewno. Mysle ze juz jutro
poznamy nowego marszałka Zycha lub innego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Józef Re: Kogo obchodzi ta PO, IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 25.10.05, 11:52
      szczególnie kogo obchodzi ta szczecińska PO
      • Gość: XX Re: Kogo obchodzi ta PO, IP: *.chello.pl 25.10.05, 12:01
        a oni (PO) przecież chcą stanowisc i rządzić.
        • Gość: dziuwa Re: Kogo obchodzi ta PO, IP: *.iscnet.pl 25.10.05, 12:26
          > a oni (PO) przecież chcą stanowisc i rządzić.

dziwne to dlaczego nie przyjmują tego co im PiS proponuje?
          Samabrona i PSL wezmą każdy stołek byle się załapać.
          Potwierdzają się słowa Wałęsy "Kaczory potrafią tylko rozwalać o budowaniu niee
          mają pojęcia"
          boję się że czekają nas straszne czasy,cofniemy się o dziesięciolecia.
      • 0rhplus Re: Kogo obchodzi ta PO, 25.10.05, 12:03
        Gość portalu: Józef napisał(a):

> szczególnie kogo obchodzi ta szczecińska PO

Mnie interesuje.
        • Gość: zona pijaka Re: Kogo obchodzi ta PO, IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.05, 12:21
          Poza tym mysle ze sama PO tez niedługo sie rozpadnie. Zobaczymy kto z nich jest
          najtwardszym liberałem (3x15) i jak bedzie sie nazywała nowa frakcja?
          • Gość: buazen Po co PiS'owi PO???? IP: 157.25.9.* 25.10.05, 12:32
            umiesz odpowiedzieć na to pytanie? bo mnie to strasznie nurtuje - po kiego PiS
            tak upiera sie przy PO jako o swoim koalicjancie? Przecież są też inne partie w
            Sejmie.
            • Gość: zona pijaka Re: Po co PiS'owi PO???? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.10.05, 12:39
              Gość portalu: buazen napisał(a):

> umiesz odpowiedzieć na to pytanie? bo mnie to strasznie nurtuje - po kiego
              PiS tak upiera sie przy PO jako o swoim koalicjancie? Przecież są też inne
              partie w Sejmie.

Moze markuje, może rzeczywiście PIS chce głebokiej przebudowy państwa a do tego
              tzeba wystarczającej większości.
              • Gość: KumoterSzyszkownik Re: Po co PiS'owi PO???? IP: *.internet.v.pl 25.10.05, 12:56
                Gość portalu: zona pijaka napisał(a): "...Moze markuje, może rzeczywiście PIS
                chce głebokiej przebudowy państwa a do tego tzeba wystarczającej większości."

Nie bedzie z tym problemu. Podczas gdy "premier" Rokita z "prezydentem" Tuskiem
                będą ciagle strzelać fochy -turyści partyjni z PO będą jeden po drugim
                przechodzić na stronę PiS, jako niezrzeszeni. Nie po to przecież wykupywali
                miejsca na listach wyborczych partii, która miała wygrać -by teraz być w
                opozycji i nic z tego nie mieć.
                • Gość: Buazen Re: Po co PiS'owi PO???? IP: 157.25.9.* 25.10.05, 13:41
                  moim zdaniem tak sie nie stanie - to by oznaczało koniec PO a przeciez tym
                  rzeczonym "turystom" z PO nie zależy na jednokadencyjnym strzale - bo co potem?
                  PiS ma swoich orłów, którzy nie oddadzą poselskich foteli w przyszłym
                  parlamencie a jak PO nie będzie to "turyści" znowu będa musieli wykładać własną
                  kasę (niezależnie w jakiej partii wylądują), żeby znaleźć się w sejmie. Lepiej
                  teraz być w opozycji, nie brać za nic odpowiedzialności, ciągnąć sejmową kasę i
                  mówić u siebie w regionie: "Widzisz Zeniu, no co ja moge, no co mogę jak ja w
                  opozycji jestem?" Leberko. Tylko punktować Rząd trzeba, że to źle, to niedobrze
                  zrobione jest, blokować ustawy i prowadzić dyskusję z pozycji mentora. A za rok
                  wybory samorządowe.
                  • Gość: KumoterSzyszkownik Re: Po co PiS'owi PO???? IP: *.internet.v.pl 25.10.05, 14:01
                    Gdyby tak mięli postępować, jak mysli Buazen, to nie wychylali by wczesniej nosa
                    np. z UW.
                    • Gość: buazen Re: Po co PiS'owi PO???? IP: 157.25.9.* 25.10.05, 15:47
                      Tamta sytuacja (z UW) to była ucieczka z tonącego okrętu. Tym razem wyglądałoby
                      to na kupienie sobie biletu na Titanic'a :)) Nie sądzę aby ktokolwiek z PO
                      zdecydowałby się na taki krok. Ale oczywiście mogę się mylić :))
    • Gość: Jazzek Re: Kogo obchodzi ta PO, IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 25.10.05, 16:20
      Komentarz Ziemkiewicza:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=30967941
    • Gość: andy Re: Kogo obchodzi ta PO, prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:21
      www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=polityka&id=714
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka