Dodaj do ulubionych

Szczuplejsze dzięki śniadaniom

IP: 83.168.122.* 29.10.05, 10:37
Dziewczęta, które regularnie jedzą śniadanie, zwłaszcza płatki zbożowe, są
znacznie szczuplejsze, niż ich rówieśnice, które rezygnują z porannego
posiłku. Badania prowadzone przez 10 lat na grupie 2400 dziewcząt wykazały,
że wskaźnik masy ciała (BMI) nastolatek jedzących śniadanie jest niższy, niż
BMI grupy, która nie jadła śniadań. BMI dziewcząt, które jadły produkty
zbożowe, było najniższe. Zdaniem badaczy, przyczyną jest prawdopodobnie
błonnik występujący w płatkach zbożowych oraz mleku i sokom owocowym, które
często spożywa się razem z płatkami.
Pobrano z www.ciekawostki.up.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Re: Szczuplejsze dzięki śniadaniom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:14
      No i?
    • Gość: ja Re: Szczuplejsze dzięki śniadaniom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:14
      Jest to z pewnością prawda. Moje papużki, ktore tez jedzą jakieś zboża, płatki i ziarna są zdrowe i szczupłe. ;)

A tak swoją drogą - nigdy nie jadłam śniadań, pokarmów dla papużek bym nie przełknęła, jem kiedy jestem głodna, również późnym wieczorem i w nocy i ważę 52 kg przy wzroście 169cm. Mam 43 lata. Nigdy nie miałam nadwagi. Nigdy nie liczyłam kalorii, nie chodziłam na siłownię, żeby coś spalić. Ruszam się, owszem, jeżdżę na rowerze, konno, gram w tenisa, ale też nie co dzień.
      Moja mama, dwie siostry i babcia też są szczupłe.

Mam koleżanki, ktore ćwiczą, żrą płatki, nie jedzą kolacji, są ode mnie młodsze i dużo grubsze.
      • Gość: balceron Re: Szczuplejsze dzięki śniadaniom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 15:21
        Jajecznica na dobrze wysmażonym boczku, świeże bułeczki i mleko albo sok pomidorowy. To jest śniadanie!
        • Gość: Alex Międzyzdroje Re: Szczuplejsze dzięki śniadaniom IP: *.szczecin.mm.pl 29.10.05, 21:43
          A ja lubię i kocham grube kobietki :)
        • Gość: michu Re: Szczuplejsze dzięki śniadaniom IP: *.orange.pl 30.10.05, 10:24
          poranny seksik. to jest dobry środek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka