Dodaj do ulubionych

Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:53
Mniejsza o wojnę pomiędzy Taxi, oni sobie dadzą radę, ale ja mam pytenie:
tzn, że po mieście jak jeździły tak nadal jeżdżą dzicy (bez licencji)
taksówkarze? Policja robi jakieś akcje i naloty, zamiast systematycznie
gnębić tych lewusów co wieczór i wytępić lewziny. Jak pasażerowie mają się
czuć bezpiecznie jak taksówkę prowadzi facio bez uprawnień, a może nawet auto
bez badań technicznych...
Obserwuj wątek
    • Gość: klient_taxi Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 21:55
      "Złotówy" którzy stoją tylko pod lokalami to cwaniacy i naciągacze!Kiedyś wracałem z pod Rokera Taxi i jak dojechałem na miejsce to gość zarzyczył sobie 2 razy tyle co zawsze płaciłem wracając o tej porze. Skończyło się na tym,że zapłaciłem tylko tyle co zawsze,ale musiałem się nieżle wykłucać. Ps. Morał z tego taki,że od tamtej pory zamawiam tylko taxi przez telefon i nie daję zarabiać cwaniakom.
      • Gość: Mutant Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 22:08
        Też mi odkrycie! Się tak robi od zawsze. A Taxiarze niech sobie podpisują umowy
        z klubami, niech im płacą i niech stoją, stoją, stoją ...
    • etaxi Taksówkarze walczą o klientów 02.11.05, 10:00
      ja nadal nie rozumiem jak to jest, że podpisuje się umowy z przedstawicielami
      taxi , którzy potem stoją pod klubami czy sklepami i machają kwitkiem umowy?
      Mnie się zawsze wydawało, że o postojach taxi decyduje Urząd Miasta i ZDTiM. A
      prywatne postoje są nielegalne przed sklepami ( np Supermarket Turzyn z boku
      droga p-poż - euro taxi ) postoje prze Glaxy ( auto taxi ) , Tesco ,Dworzec u
      góry przy wyjściu z kladki, Media markt itd itp....
      ~~~~~~~~~~
      a jeżeli już urzędowo ktoś załatwia takie miejsce postojowe ( jak to jedna z
      firm robi w szczecinie) powinien być wyraźny szyld postoju taxi wg znaków
      drogowych a pod spodem powinnien być numer decyzji lub zgody UM ( takie znaki
      spotykam za miedzą w niemczech ).
      ~~~~~~~~~~~
      co do nielegalnych taxi wcześniej już pisałem zginą jak grzyby bez deszczu jak
      zaczną takimi taksówkami jezdzić pasażerowie nie oznakowani ( kontrolerzy).
      • etaxi Re: Taksówkarze walczą o klientów 02.11.05, 10:04
        etaxi napisał:
        > ~~~~~~~~~~~
        > co do nielegalnych taxi wcześniej już pisałem zginą jak grzyby bez deszczu
        jak
        > zaczną takimi taksówkami jezdzić pasażerowie nie oznakowani ( kontrolerzy).

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=31212092
        • Gość: klient Re: Taksówkarze walczą o klientów IP: 195.124.114.* 02.11.05, 15:33
          Soho podobno podpisalo umowe na wylacznosc z Taxi for you ale niezadowoleni
          taksiarze emeryci z innych kompanii (w wiekszosci byli poli/milicjanci)
          poprosili kolegow na sluzbie o parenascie *przypadkowych* kontroli, uspokoilo
          sie dopiero jak zatrzymali jakas szyszke policyjna w taxie :-)
          • Gość: 12 szczecin Re: Taksówkarze walczą o klientów IP: 83.168.68.* 02.11.05, 15:43
            jak dzieci... <wnerw> panowie wstyd na cala Polske...
          • etaxi Re: Taksówkarze walczą o klientów 02.11.05, 17:24
            Gość portalu: klient napisał(a):

> Soho podobno podpisalo umowe na wylacznosc z Taxi for you
    • Gość: JacekB Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.uk.aedas.com / 166.63.212.* 02.11.05, 16:11
      Club Taxi to sa cwaniaki niezle. Kiedys sluchalem ich rozmowy pod dworcem. -
      chyba nie zdawali sobie sprawy ze ktos oprocz nich to slyszy. Przechwalali sie
      jak to nabieraja 'frajerow z NATO' - jak to pieknie udalo im sie nabrac tego
      czy innego. No i oczywiscie czekali na pociag z Berlina - z
      innymi 'frajerami'... Ech...
    • Gość: Janusz Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 02.11.05, 18:41
      w
    • Gość: Janusz Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:08
      Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniędze!Całą wojnę rozpętali
      właściciele Rocker Pubu,jeśli brali od jednych 1000zł to od drugich będą brać
      włąśnie o te 200% więcej o których wspomina pan Kałużny.Takim to zawsze
      mało!Byłem kiedys gosciem w ich Clubie, pierwszy i ostatni raz! But.Wodki 0,7l
      +2 soki kosztuje tylko 200zł i kto tu jest cwaniakiem,dochodza jeszcze bilety po
      20zł i można sie zabawic w takiej" eleganckiej piwnicy "bez klimatyzacji tak
      dobrze ,że wychodzi sie z niesmakiem po 3 godz."pijanym od smrodu i wariackiej
      muzyki".Niech pan Ciara nie czuje sie tak pewny siebie!Niebawem może powstac
      nowa konkurecja w ktorej włascieiel bedzie pobierał od taksowkarzy minimalne
      opłaty związane tylko i wyłacznie z reklamą i biurem a nie własną kieszenią!
    • Gość: Janusz Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 02.11.05, 19:29
      A tak na marginesie pogratulowac tylko zdrowego umysłu taksówkarzom Clubu Taxi
      za to ,że nie dołaczyli do grypy naiwnych kierowców Taxi For You.Mają
      przynajmniej 300zl w kieszeni!!!!Wedlug nieoficjalnych danych takie stawki
      miesiecznej oplaty obowiazują w grupie Taxi dla Ciebie.U nich zarabia sie" tak
      dobrze ",ze musza sie holowac na stacje paliw bo często brakuje na zatankowanie
      przed rozpoczęciem pracy.Najpierw trzeba "nazbierać na haracz" za dzierżawę auta
      i licecji (które jest własnością szefa)a dopiero potem myślec o sobie ,paliwie a
      na końcu o bezpieczeństwie pasażera a co za tym idzie stanie technicznym
      pojazdu.Przy stawkach jakie obowiązuja w tej grupie mozna sie dorobic ,ale tylko
      garba na plecach!
      • Gość: igori Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: 87.207.255.* 02.11.05, 21:15
        i wlasnie o to tutaj chodzi.O PLACENIE wiekszosc kierowcow boli to ze CLUB-y
        przez tyle lat jezdza i radza sobie a co najdziwniejsze do tej pory jakos skarg
        nie bylo.wlasciciel Rocer-a powinien zainteresowac sie dlaczego jednemu z jego
        kierownikow bardzo zalezalo aby zmienic taksowki pod lokalem i jaki mial w tym
        i"INTERES" od trzech miesicy zaczely sie nagle skargi czy to nie dziwne.a co do
        uczciwosci taksowkarzy to nie oszukujmy sie nie wszyscy sa zloci i nie wszyscy
        sa zli w kazdej grupie sa jakies zakaly.a takie sytuacje pokazuja co warta jest
        grupa a raczej co warci sa koledzy z grupy
    • felix_edmundowicz a co będzie jak wojna się zaostrzy? 02.11.05, 20:04
      chodzą słuchy że usunięci ze służb z wysłużonymi emeryturami gramialnie mają
      przechodzić na taryfy.
      I co zaostrzy się walka korporacji,czy założą swoją korporację której nikt nie
      podskoczy?
      • Gość: wiesiek Re: a co będzie jak wojna się zaostrzy? IP: 87.207.255.* 02.11.05, 20:55
        pytanie kto im da koncesje?
        • Gość: Waldek taxi Re: a co będzie jak wojna się zaostrzy? IP: *.chello.pl 02.11.05, 21:20
          Gdzie sa wladze Szczecina???????? Jak to mozliwe ,ze bezrobotny szukajac pracy
          musi czekać na licencję nawet 2-3 lata,a taki cwaniak nabral kredytów na auta i
          o dziwo dostał na nie licecje i to nawet kiladziesiat.Mowi sie ,że niektórzy
          własciciele tanich korporacji dysponują nawet 30-stoma licencjami.Rzeczywiście
          można sie dorobic na biednych ludziach pierdząc w stołek! A gdzie oni maja
          rozum!?Czy wracamy do czasów gdzie murzyn pracuje na białego pana?Pewnie ,że
          wstyd i to na całą Polskę,ale niestety zdesperowani ludzie by dac utrzymanie
          rodzinie sa skłonni do wielu poniżających ich godnośc czynów.Szkoda tylko ,ze
          pieniadze tak psuja czlowieka.
    • Gość: gość Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 02.11.05, 22:07
      Po co te wojny?Niech klient wybierze z kim chce jechać.Przeciez to chore!
      Wiekszośc konsumentow Rockera przyjezdza własnymi autami,więc gdzie tu szukac
      pracy dla 200 kierowców?Jeszcze im bokiem ten club wyjdzie.Swoja drogą kto pod
      kim dołki kopie sam w nie wpada!
      • Gość: salem Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 03.11.05, 11:31
        chociaż jedna rozsądna wypowiedż w całej tej dyskusji czytam i nie wierze!!!
        Panowie weżcie się wszyscy do pracy a nie jedni na drugich piszecie,dokładnie
        niech klient sam wybierze!!!Są sklepy dla bogatych i biednych są knajpy dla
        bogatych i biednych dlaczego nie ma tak być z taxi.Biedny dzwoni i jedzie
        tanio,bogaty wsiada i nie patrzy na koszta ot cała filozofia.A tak na
        marginesie walki mniejsze czy większe zawsze były,taxi,sklepy knajpy wszyscy
        taki już ten nasz naród.Nie umiemy patrzeć na to że ktoś może mieć lepiej od
        nas,jak zarabia więcej to trzeba go tak załatwić żeby nie miał nic!!!Wstydzcie
        się panowie z TAXI DLA CIEBIE skoro macie 200aut to pewnie pracy też macie full
        przecież jeśli jesteście dobrą firmą to nawet taki klient Rockera po was
        zadzwoni, tak was boli że kilku taksówkarzy stoi pod lokalem!!!Z tego co wiem w
        tak tanich firmach jeżdżą tzw.wyrobnicy czyli ludzie dla których taxi to
        ostatnia deska ratunku :auto dostanie ,pensje dostanie mało bo mało ale na
        chleb jest,tylko nikt się nie zastanawia dlaczego oni tyrają po 15-
        20godz.dziennie,bo muszą !tu za sznurki pociąga właściciel ,ale szkoda że
        dorośli ludzie a własnego honoru nie mają,niby silna grupa a tu okazuje się że
        silny jest tylko jeden: SZEF GRUPY!!!A może winy szukać na samej górze,licencje
        rozdawane na prawo i lewo,karanych jeżdzi cała masa i nikt sie tym nie
        martwi.Powinni być sprawdzani WSZYSCY,nie tylko właściciel licancji ale i jego
        pracowik który na danej licencji jeżdzi,bo to w tym miejscu kryją się wszystkie
        rzezimieszki,a tu nic wsiadamy do taxi i okazuje się ,że pan czy pani są
        zwykłymi przestępcami.Mam nadzieje że te kontrole o których mowa wcześniej
        doprowadzi do tego że żadna szumowina nie ukryje się pod płaszczem "szefa grupy"
    • Gość: arni Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho IP: *.chello.pl 03.11.05, 11:42
      uważan że redaktorki które opisały całe piątkowe zajście są stronnicze ponieważ
      pomineły jeden ważny wątek całej tej chorej sprawy w walce o lokal,pewnie
      całkiem przez przypadek zapomniały nadmienic że to taksówki TAXI DLA CIEBIE
      zaczęły uciekać kiedy to pojawiły się służby chcące sprawdzić legalność
      taksówek,a nie CLUB TAXI i kto tu ma wszystkie dokumenty ok?!
    • anamar Re: Taksówkarze walczą o klientów Rockera i Soho 03.11.05, 12:00
      Gość portalu: Nerv napisał(a):

> Mniejsza o wojnę pomiędzy Taxi, oni sobie dadzą radę, ale ja mam pytenie:
      > tzn, że po mieście jak jeździły tak nadal jeżdżą dzicy (bez
      licencji) ......................................................................
      ...............nietety wśród tych z licencją też jest wielu dzikich...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka