Dodaj do ulubionych

Znany ginekolog stanie przed sądem

IP: 83.168.96.* 05.12.05, 21:51
Jestem pacjentka doktora Niedzielskiego , to swietny fachowiec i przemiły
człowiek.Na oddziale w Policach panuje świetna atmosfera i doskonała
opieka pooperacyjna (sama tam lezałam). Z pewnoscią jest to bardzo przykry
przypadek...może jednak czasem lekarze popadaja w zbyt dużą rutyne....no
cóż niech roztrzygnie to sąd.
Obserwuj wątek
    • Gość: pacjentka rutyna??? IP: 83.168.96.* 05.12.05, 21:52
      Jestem pacjentka doktora Niedzielskiego , to swietny fachowiec i przemiły
      człowiek.Na oddziale w Policach panuje świetna atmosfera i doskonała
      opieka pooperacyjna (sama tam lezałam). Z pewnoscią jest to bardzo przykry
      przypadek...może jednak czasem lekarze popadaja w zbyt dużą rutyne....no
      cóż niech roztrzygnie to sąd.
    • Gość: gosia szkoda wielka życia kobiety IP: 217.96.3.* 05.12.05, 23:45
      Bardzo często zdarza się, że badania są wykonywane zbyt późno, gdy problem już
      bardzo narósł lub wręcz życie jest zagrożone. Co i rusz takie doniesienia w
      mediach lub wśród naszych znajomych. I to boli rodziny zmarłych najbardziej -
      poczucie, że można było wcześniej odkryć zagrożenie. Można było wcześniej
      wykonać to głupie USG czy tomografię, przecież życie ludzkie jest daleko
      cenniejsze od takich badań, a przecieka między palcami dużo szybciej niż lekarz
      czy pielęgniarka zdążą się zorientować. Podoba mi się jednak postawa lekarza,
      który nie zaprzecza kategorycznie, że do błędów nie doszło. Nic tak nie boli
      rodzin zmarłych w takich momentach jak zatwardziałość lekarza i jego wypieranie
      się wszystkiego.
    • Gość: zgnoic konowala [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 06.12.05, 04:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • siciliano Kowal zawinił a cygana powiesili 06.12.05, 10:06
      Dlaczego sprawę podgrzano dopiero po 1.5 roku? Bezpośrednią przyczyną zgonu
      mógł być błąd podczas laparoskopii bądż upadek z łóżka szpitalnego a z tym
      Niedzielski nie miał nic wspólnego.

Niech Gazeta lepiej zajmie się sprawą grupy osób która od dwóch lat usiłuje
      rozbić szpital i przejąć go na własność za zupełną darmochę.
      Nie jest żadną tajemnicą że podstawiona ekipa nonstop szpera w szpitalnej
      dokumentacji szukając haka na Niedzielskiego i tych co go niedawno poparli.
      • ergie Re: Kowal zawinił a cygana powiesili 06.12.05, 11:15
        siciliano napisał:

>
        > Niech Gazeta lepiej zajmie się sprawą grupy osób która od dwóch lat usiłuje
        > rozbić szpital i przejąć go na własność za zupełną darmochę.

ale ta grupa osób jest za wysoko i jest za mocna.
        gazeta chiba się boi tej grupy.
        zresztą chiba nie tylko gazeta się boi ...

• Gość: JAK Re PIENIĄŻKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 13:21
        wszystko to przez pieniążki mozna przejąć 10 letni szpital wyposażony i zrobic
        z niego swoja klinikę .To gratka.
    • Gość: s Re: gdzie mieszka Pan dr Jagielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:16
      mieszka w policach a cała najbliższa rodzina lekarze pracuje własnie w polickim
      szpitalu.Na odziałach brat z bratową i w przychodni.Nie wypowiadalabym sie na
      jesgo miejscu w prasie.
      • Gość: police Re: gdzie mieszka Pan dr Jagielski IP: *.orange.pl 06.12.05, 12:01
        Ktoś tu pisał o rutynie. Otóż to - prędzej czy później taka tragedia musiała
        się zdarzyć w polickim szpitalu. Pan ordynator bardziej koncentrował się na
        lokalnych intrygach (jak przejąć szpital) niż na leczeniu. Atmosfera w polickim
        szpitalu wcale nie jest "przemiła". Jest mocno zagęszczona.
    • Gość: Vianka Re: Znany ginekolog stanie przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:43
      1,5 roku temu byłam "jednodniową" pacjentką polickiego szpitala, miałam
      przeprowadzany zabieg przez asystentów dr Niedzielskiego. Gdy tam jechałam,
      zabieg miał przeprowadzać sam ordynator, oczywiście nikt nie był łaskaw
      ponformowac mnie, ze zrobią to za niego aystenci. A wydaje mi się, ze mam prawo
      wcześniej wiedzieć, kto będzie wykonywać zabieg. Przełknęłam to, OK!
      Pomyślałam, ze pod okiem Niedzielskiego wszystko będzie w porządku. Zaraz po
      zabiegu - pół przytomną po narkozie - poinformowano, że za godzinę do sali
      przyjdzie lekarz i oceni samopoczucie. Była 11.00 - do 16.00 NIKT NIE
      PRZYSZEDŁ!!!! NIKT SIE NIE ZAINTERESOWAŁ, CO DZIAŁO SIE ZE MNA I Z INNYMI
      PACJENTKAMI PO ZABIEGACH!!!! Same wstałysmy, ubrałyśmy się i... wyszłyśmy ze
      szpitala, na drżących nogach, bo chyba narkoza działała. Ja rozumiem, ze dr
      Niedzielski takch zabiegów wykonuje tysiące i wie, ze prędzej czy później
      pacjentki dochodzą do siebie, ale - Rytuna naprawdę gubi, pan Niedzielski
      sprawiał wrazenie niezainteresowanego tym, co się dzieje na oddziale...
      • dyrgosia Re: Znany ginekolog stanie przed sądem 06.12.05, 14:00
        Jestem jego pacjentką, świetny fachowiec, miły i uprzejmy
        Jakoś przez skórę wyczuwam tu intrygę, najpierw próba zwolnienia
        dyscyplinarnego, zaraz potem ta sprawa, komuś pan doktor bardzo przeszkadza
        • ergie Re: Znany ginekolog stanie przed sądem 06.12.05, 14:09
          dyrgosia napisała:

> Jestem jego pacjentką, świetny fachowiec, miły i uprzejmy
          > Jakoś przez skórę wyczuwam tu intrygę, najpierw próba zwolnienia
          > dyscyplinarnego, zaraz potem ta sprawa, komuś pan doktor bardzo przeszkadza

chiba po szczątkowych doniesieniach
          "odważnych mediów" już wiadomo komu i w czym
      • Gość: Asia Re: Znany ginekolog stanie przed sądem IP: *.echostar.pl 07.12.05, 11:33
        Ja też byłam pacjentką tego szpitala, w maju 2005 roku. Miałam robioną laparoskopię. Ale pielęgniarki były u nas w pokoju bardzo często. Pytały jak się czujemy, czy coś potrzebujemy, stale było kontrolowane ciśnienie krwi. Nie mam prawa narzekać, bo opieka była bardzo dobra. A mam porównanie ze znaną kliniką w Poznaniu, gdzie podejście do pacjenta zarówno ze strony personelu pomocniczego jak i lekarzy dużo bardziej nieprzyjemne.
    • Gość: Marta Re: Znany ginekolog stanie przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 17:11
      Pan Niedzielski uratował mojej mamie życie. Zajął się mama profesjonalnie....
    • Gość: dr Fisch Re: Znany ginekolog stanie przed sądem IP: *.devs.futuro.pl 07.12.05, 19:01
      Nie wierze zeby dr Niedzielski popelnil jakikolwiek blad dlatego ze mu sie
      czegos nie chcialo czy ze popadl w rutyne. jestem jego pacjentka i wiem ze to
      prawdziwy profesjonalista a przy tym nadzwyczaj mily i inteligentny czlowiek.
      potrafie to ocenic bo sama jestem zwiazana z medycyna(studia)i widze jak
      zachowuja sie lekarze. swoja droga to zastanawiam sie jak ta pani wyladowala
      pooza lozkiem?jesli czegos chciala to trzeba bylo uzyc dzwoneczka(personel na
      oddziale od tego jest zeby pomagac),zwlaszcza ze po operacji raczej sie nie
      wstaje(szczegolnie jak sie wczesniej mialo zawroty glowy itp).tak czy inaczej
      trzymam za dr Niedzielskiego kciuki :)
    • ebitka Re: Znany ginekolog stanie przed sądem 08.12.05, 21:35
      Chociaż nie jestem pacjentką doktora Niedzielskiego, to bardzo dobrze wspominam
      pobyt w szpitalu w Policach (dwukrotny). Lekarzy oceniam profesjonalnie,
      personel był bardzo miły. O zakulisowych grach wokół szpitala i chęci przejęcia
      przez "prywatnych" inwestorów słyszy się od jakiegoś czasu, Donald Tusk na
      spotkaniu przedwyborczym w Policach obiecał zainteresować się całą sprawą.
      Podobno w szpitalu w Policach wykonywanych jest najwięcej zabiegów na
      ginekologii, co świadczy o zaufaniu pacjentek. Ja też trzymam kciuki za doktora
      Niedzielskiego.
      • aniakarina Re: Znany ginekolog stanie przed sądem 18.05.06, 17:33
        Ja tez jestem bardzo wdzieczna dr.Niedzielskiemu uratowal zycie mojej coreczce
        ktora sie urodzila przedwczesnie i to on podjol prawidlowa decyzje co do porodu
        i nie wierze ze popadl w RUTYNE.Dla mnie jest swietnym ginekologiem i
        ordynatorem ginekologi w polickim szpitalu :):) Trzymam kciuki za was abyscie
        mialy takie dobre wspomnienia jak ja, mialam z panem doktorem:):)
    • Gość: zetk Re: Znany ginekolog stanie przed sądem IP: *.chello.pl 19.05.06, 11:50
      kiedy moja żona rodziła 4 lata temu poród był bardzo ciężki i gdyby nie
      profesor naszej córki raczej by nie było, osobiście polecam Police (
      przynajmniej 4 lata temu było b.dobrze)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka