Dodaj do ulubionych

Przeterminowane towary na targowiskach

IP: 87.207.88.* 07.12.05, 20:08
a wszyscy mowia ze hipermarkety to samo zlo, a tu prosze nasi przedsiebiorcy
chca sami nas oszukiwac
Obserwuj wątek
    • Gość: muniek Re: Przeterminowane towary na targowiskach IP: *.acx.pl 07.12.05, 21:13
      "Nieprawidłowości wykryto w każdym skontrolowanym punkcie."
      "25 proc. to towary przeterminowane."
      "W Zachodniopomorskiem nałożono dziesięć mandatów na kwotę 2,3 tys. zł."

No jeśli w całym województwie skontrolowano ileś tam targowisk i nałożono w
      sumie 2300 zł kary (a w Dąbiu w KAŻDYM punkcie były nieprawidłowości) to ile to
      wychodzi średnio kary na jeden barak? 10 złotych czy mniej? Jaki sens mają tak
      niskie kary?
    • Gość: gosia może więcej targowisk i lokalnych kupców? :) IP: 217.96.3.* 08.12.05, 00:12
      myślę, że nie WINA, ale odpowiedzialność (za własne zdrowie, a nawet życie)
      leży właśnie po stronie konsumentów, którzy powinni sprawdzać daty (ale to też
      nic pewnego, bo znam przypadek przestemplowywania dat). CAŁKOWITA WINA leży po
      stronie sprzedawców-oszustów.
    • Gość: sdf Re: Przeterminowane towary na targowiskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 00:24
      hipermarkety to poprostu szitowate chemizowane zarcie - prawie w proszku - i
      kompost sprzedawany jako owoce i warzywa - a znajdź mi metkę z ceną bezposrenio
      na produkcie - zapomnij! wystarczy ze gdzies tam w promienu 50 m jest czytnik
      kodu kreskowego
    • Gość: ZDV wadliwe towary w hipermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 00:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=33097137&a=33119378
    • Gość: szczecinianka Re: Przeterminowane towary na targowiskach IP: *.chello.pl 08.12.05, 07:36
      Ja nigdy nie kupie owoców w Żabce na Krasińskiego.Zleżałe i pomarszczone oferowane za 100% ceny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka