Dodaj do ulubionych

PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ

21.10.02, 15:17
W Waszym programie, jako sposob na zwiekszenie atrakcyjnosci turystycznej
Szczecina, proponujecie zacumowanie zaglowca przy Walach Chrobrego.
Rozumiem ze chodzi o zaglowiec-knajpe, badz zaglowiec-muzeum, ktory bedzie
tam zacumowany na stale.

Pytanie:
Skad chcecie wziac zaglowiec? Do czasu wyeksploatowania ktoregos z aktualnie
plywajacych (Pogorii, Iskry, Daru) jeszcze kupa lat - i tych na pewno 3miasto
z rak nie wypusci. A Chopin ma dopiero 10 lat. Wiec skad ten zaglowiec???
Obserwuj wątek
    • gumieniec Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ 21.10.02, 15:37
      chyba,że jeszcze gdzieś dycha ten ponton pseudo replikę żaglowca z filmu Piraci
      Polańskiego o ile wiem kiedyś stał chyba w Barcelonie. Ale to było dawno.

Sami zbudujemy - zatrudniając bezrobotnych stoczniowców - zdolny zespół
      intergracja policzy i już mamy nawy wspaniały program (oby Państwo tylko dało
      kase lub choćby mały kredycik)
      • mike102 Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ 21.10.02, 16:02
        gumieniec napisał:

> chyba,że jeszcze gdzieś dycha ten ponton pseudo replikę żaglowca z filmu
        Piraci
        >
        > Polańskiego o ile wiem kiedyś stał chyba w Barcelonie. Ale to było dawno.
        > Sami zbudujemy - zatrudniając bezrobotnych stoczniowców - zdolny zespół
        > intergracja policzy i już mamy nawy wspaniały program (oby Państwo tylko
        dało kase lub choćby mały kredycik)

Neptun z "Piratow" Polanskiego stal w te wakacje w Genui. Zwiedzilem go (5 €).
        Zeby wybudowac taka zabawke trzeba by wydac 8 mln $. Sam statek wyglada
        imponujaca ale wyposazenie - tragedia - np. plastikowe, popekane dziala...

Ale ja wciaz jestem ciekawy skad oni chca wziac tez zaglowiec?
        • lupin2 Ty na poważnie o to pytasz? Czy jaja sobie robisz? 21.10.02, 17:54
          mike102 napisał:

> gumieniec napisał:
          >
          > > chyba,że jeszcze gdzieś dycha ten ponton pseudo replikę żaglowca z filmu
          > Piraci
          > >
          > > Polańskiego o ile wiem kiedyś stał chyba w Barcelonie. Ale to było dawno.
          >
          > > Sami zbudujemy - zatrudniając bezrobotnych stoczniowców - zdolny zespół
          > > intergracja policzy i już mamy nawy wspaniały program (oby Państwo tylko
          > dało kase lub choćby mały kredycik)
          >
          > Neptun z "Piratow" Polanskiego stal w te wakacje w Genui. Zwiedzilem go (5 S
          > 64;).
          > Zeby wybudowac taka zabawke trzeba by wydac 8 mln $. Sam statek wyglada
          > imponujaca ale wyposazenie - tragedia - np. plastikowe, popekane dziala...
          >
          > Ale ja wciaz jestem ciekawy skad oni chca wziac tez zaglowiec?

Najpierw zwiedzą piwnice szczecińskiego POLMOSU (też jest w programie)i
          zdegustują Starki a następnie "..przyjedzie biały okręt."
          A jak będą potrzebne dwa żaglowce to jeszcze zdegustują Starki i będą dwa .
    • Gość: Rychu Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.02, 18:39
      mike102 napisał:

> W Waszym programie, jako sposob na zwiekszenie atrakcyjnosci turystycznej
      > Szczecina, proponujecie zacumowanie zaglowca przy Walach Chrobrego.
      > Rozumiem ze chodzi o zaglowiec-knajpe, badz zaglowiec-muzeum, ktory bedzie
      > tam zacumowany na stale.
      >
      > Pytanie:
      > Skad chcecie wziac zaglowiec? Do czasu wyeksploatowania ktoregos z aktualnie
      > plywajacych (Pogorii, Iskry, Daru) jeszcze kupa lat - i tych na pewno 3miasto
      > z rak nie wypusci. A Chopin ma dopiero 10 lat. Wiec skad ten zaglowiec???

Gdybym był złośliwy, to tobie, jako pracownikowi Urzędu Miasta odpowiedziałbym:
      stąd, skąd przy nabrzeżu znalazła się Marina - to znaczy dwa sklecone naprędce
      pontony.
      Ale nie jestem złośliwy i zapraszam jutro na konferencję prasową KWW T.
      Lubińskiej.
      • mike102 Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ 21.10.02, 19:45
        Gość portalu: Rychu napisał(a):

> mike102 napisał:
        >
        > > W Waszym programie, jako sposob na zwiekszenie atrakcyjnosci turystycznej
        > > Szczecina, proponujecie zacumowanie zaglowca przy Walach Chrobrego.
        > > Rozumiem ze chodzi o zaglowiec-knajpe, badz zaglowiec-muzeum, ktory bedzie
        >
        > > tam zacumowany na stale.
        > >
        > > Pytanie:
        > > Skad chcecie wziac zaglowiec? Do czasu wyeksploatowania ktoregos z aktualn
        > ie
        > > plywajacych (Pogorii, Iskry, Daru) jeszcze kupa lat - i tych na pewno 3mia
        > sto
        > > z rak nie wypusci. A Chopin ma dopiero 10 lat. Wiec skad ten zaglowiec???
        >
        > Gdybym był złośliwy, to tobie, jako pracownikowi Urzędu Miasta
        odpowiedziałbym:
        >
        > stąd, skąd przy nabrzeżu znalazła się Marina - to znaczy dwa sklecone
        naprędce
        > pontony.
        > Ale nie jestem złośliwy i zapraszam jutro na konferencję prasową KWW T.
        > Lubińskiej.

To nie bylo zlosliwe pytanie. Interesuje sie zeglarstwem i zastanawia mnie skad
        zamierzaja wziac statek. W Polsce zabytkowych nie ma (przedwojenny Lwow
        zatopiono a Daru Pomorza Gdynia sie na pewno nie pozbedzie), a te ktore plywaja
        maja max 20 lat (nie mowie tu o Zawiszy). Choc jest taki jeden i wlasnie sie
        zastanawiam czy te jednostke maja na mysli.

Niestety w konferencji (podobnie jak w wyborach) nie moge wziac udzialu bo
        aktualnie nie mieszkam w Szczecinie (ani nawet w Polsce).

A co do pontonow z przystani zeglarskiej to widzialem je w sierpniu. Natomiast
        we wrzesniu zeglowalem po morzu Srodziemnym i dokladnie takie same widzialem w
        porcie na Korsyce - Ajaccio.
        • news3 Re: PYTASZ LUBIŃSKĄ - ODPOWIADA JACYNA 21.10.02, 22:57
          mike102 napisał:

> Gość portalu: Rychu napisał(a):
          >
          > > mike102 napisał:
          > >
          > > > W Waszym programie, jako sposob na zwiekszenie atrakcyjnosci turystyc
          > znej
          > > > Szczecina, proponujecie zacumowanie zaglowca przy Walach Chrobrego.
          > > > Rozumiem ze chodzi o zaglowiec-knajpe, badz zaglowiec-muzeum, ktory b
          > edzie
          > >
          > > > tam zacumowany na stale.
          > > >
          > > > Pytanie:
          > > > Skad chcecie wziac zaglowiec? Do czasu wyeksploatowania ktoregos z ak
          > tualn
          > > ie
          > > > plywajacych (Pogorii, Iskry, Daru) jeszcze kupa lat - i tych na pewno
          > 3mia
          > > sto
          > > > z rak nie wypusci. A Chopin ma dopiero 10 lat. Wiec skad ten zaglowie
          > c???
          > >
          > > Gdybym był złośliwy, to tobie, jako pracownikowi Urzędu Miasta
          > odpowiedziałbym:
          > >
          > > stąd, skąd przy nabrzeżu znalazła się Marina - to znaczy dwa sklecone
          > naprędce
          > > pontony.
          > > Ale nie jestem złośliwy i zapraszam jutro na konferencję prasową KWW T.
          > > Lubińskiej.
          >
          > To nie bylo zlosliwe pytanie. Interesuje sie zeglarstwem i zastanawia mnie
          skad
          >
          > zamierzaja wziac statek. W Polsce zabytkowych nie ma (przedwojenny Lwow
          > zatopiono a Daru Pomorza Gdynia sie na pewno nie pozbedzie), a te ktore
          plywaja
          >
          > maja max 20 lat (nie mowie tu o Zawiszy). Choc jest taki jeden i wlasnie sie
          > zastanawiam czy te jednostke maja na mysli.
          >
          > Niestety w konferencji (podobnie jak w wyborach) nie moge wziac udzialu bo
          > aktualnie nie mieszkam w Szczecinie (ani nawet w Polsce).
          >
          > A co do pontonow z przystani zeglarskiej to widzialem je w sierpniu.
          Natomiast
          > we wrzesniu zeglowalem po morzu Srodziemnym i dokladnie takie same widzialem
          w
          > porcie na Korsyce - Ajaccio.

Widzisz Alex,
          tak to już jest, że nawet jak chcesz porozmawiać tu spokojnie
          to zaraz zostajesz zaatakowany.
          Musisz wiedzieć, że panią Lubińską kieruje Pani Jacyna-Witt, która rezyduje tu
          m.innymi jako Rychu.
          Obie panie łączy niezwykłe podniecenie na myśl o możliwościach autokreacji
          w ramach tzw. lokalnego samorządu babskiego.
          Aktualnie hasło: "politykom dziękujemy", zastępują (ze względu na politykierski
          element sztabu wyporczego kandydatki), na: "baby do sterów", (ze względu na
          Jacynę oczywiście).
          W gorączce utęsknionej WADZY, zapominają choćby o tym, że Urząd Miasta
          w Szczecinie nie istnieje nawet formalnie :)))
          Siedzisz daleko, a luki i niekonsekwencje w opublikowanym programie wyborczym
          są oczywiste i nasówają się same. A co ja mam powiedzieć? Tutaj?
          Czy wiesz, że one chcą na koszt podatników skomunalizować stocznię?!
          Nie wiesz nawet, że w ramach zaklinania tutejszej rzeczywistości
          jedna przypisuje drugiej jedynie 52% poparcia.
          Nie dopowiadając oczywiście - czyjego.
          Przez to wszystko i mnie nie chce się już z nimi gadać :(

Pozdrawiam Cię serdecznie.
          3 Maj się!
          • Gość: Rychu Re: PYTASZ LUBIŃSKĄ - ODPOWIADA JACYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.02, 23:53
            Już raz wyjaśniałem, że mam na imię Łukasz. A ty się dowalasz. Ja nie
            zastanawiam się, czy jesteś Michał Chrobrowski, Edmund Runowicz czy Czesław
            Plewka. Uszanujmy fakt, że na formu możemy gadać anonimowo. Jak tak chcesz, to
            możemy po męsku pogadać, ale tylko z facetem a nie z rozmaglowaną ciotą.
          • Gość: Rychu Re: PYTASZ LUBIŃSKĄ - ODPOWIADA JACYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.02, 23:58
            news3 napisał:

>
            nasówają się same. A co ja mam powiedzieć?

A co ja mam powiedzieć?! Do szkół!
    • _skuter_ MIKEEEEE!!! 22.10.02, 08:16
      skad masz program?????????
      • mike102 Re: MIKEEEEE!!! 22.10.02, 16:40
        _skuter_ napisał:

> skad masz program?????????

o tu znalazlem:
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=354&w=3026546&a=3026546
    • Gość: Aśka Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 22.10.02, 08:42
      Skąd wezmą stateczek? Brak odpowiedzi. Bardziej mnie ciekawi skąd wziął się
      pomysł by do programu wyborczego wpisać zwiedzanie Polmosu wraz z degustacją
      Starki? Od kiedy Polmos jest własnością Miasta? Jaki wpływ na prywatną własność
      ma Prezydent? Czy moralnym jest wpisywanie do programu wyborczego zwiedzanie (i
      tym samym promowanie) czegoś na co Miasto nie ma wpływu?
      • spokojny Uważam, że ten program jest fatalny i nierealny 22.10.02, 08:46
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Skąd wezmą stateczek? Brak odpowiedzi. Bardziej mnie ciekawi skąd wziął się
        > pomysł by do programu wyborczego wpisać zwiedzanie Polmosu wraz z degustacją
        > Starki? Od kiedy Polmos jest własnością Miasta? Jaki wpływ na prywatną
        własność
        >
        > ma Prezydent? Czy moralnym jest wpisywanie do programu wyborczego zwiedzanie
        (i
        >
        > tym samym promowanie) czegoś na co Miasto nie ma wpływu?

Nie zawiera ten program żądnych istotnych i realnych planów w sprawach
        typowych dla wyborów samorządowych. Jest to program dla kandydata na Ministra,
        a nie na Prezydenta.
        A zwiedzanie Polmosu szczególnie mnie rozbawiło. ZOO Safari też jest niezłe.
        Cóż za cenna inicjatywa z tym ZOO osoby z tytułem doktora habilitowanego .

• teletv Re: Uważam, że ten program jest fatalny i niereal 22.10.02, 09:28
          tak samo. Wole juz Luszczewskiego Jurczyka i Chrobrowskiego.
    • Gość: Aśka Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 22.10.02, 09:55
      W tym programie są lepsze kwiatki: budowa PORTU kontenerowego! Padłam na pysk
      ze śmiechu.
      • news3 Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ 22.10.02, 16:34
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> W tym programie są lepsze kwiatki: budowa PORTU kontenerowego!

Bo to jest fragment wizji Marka Koćmiela!
        • moja_prawa_noga Re: PYTANIE DO SZTABU PROF. LUBINSKIEJ 23.10.02, 10:29
          news3 napisał:

> Gość portalu: Aśka napisał(a):
          >
          > > W tym programie są lepsze kwiatki: budowa PORTU kontenerowego!
          >
          > Bo to jest fragment wizji Marka Koćmiela!

A pan Marek to znakomity wizjoner!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka