Dodaj do ulubionych

Witam po przerwie :)

05.01.06, 22:52
Cześć dziewczyny :)8 tygodni temu wróciłam z Zuzią do domku, ale nie swojego
tylko rodziców i dlatego nie mogłam Wam się pochwalić że moja córcia jest już
z nami. Dla wszystkich wachających się - bardzo bardzo polecam szpital na
Pomorzanach, lekarze, położne, pielęgniarki - rewelacja, sam poród wspominam
całkiem milo, bo caly czas (oprócz tatusia) ktos przy mnie był i informował
jak wszystko przebiega. Aaaaaa i bardzo wazne - PRYSZNIC podczas porodu to
rewelacyjny wynalazek, naprawde minimalizuje nawet bardzo silny ból podczas
skurczu, ja spedziłam tam prawie pól porodu. A Zuzia jest cudowna,
sliczniutka, mala dizewczynka, no moze nie taka mala, bo wazyła po urodzeniu
3915 i miala 60 cm, a teraz rośnie rośnie i juz wyrasta z ubranek :) Życze
Wam wszystkich tak lekkich porodów jak ja miałam i śliczniutkich zdrowych
dzieciaczków, pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • sara-marta Re: Witam po przerwie :) 06.01.06, 07:43
      Moje gratulacje.Ja jestem w 35 tc.i też myślę o porodzie na Pomorzanach,a że ty
      jesteś świeżo po porodzie to może mi odpowiesz na pare pytań.1.Czy trzeba miec
      dodatkowo swoje wkładki poporodowe,czy szpital daje liglin tyle że wystarczy na
      cały pobyt?2.Czy trzeba miec dla dziecka swoje ubranka,pieluchy itd...czy można
      używac pieluchy szpitalne tetrowe,(i ubranka dają swoje-szpit)3.Czy do zszycia
      krocza dają znieczulenie?4.Ile kobiet leży na sali połogowej?5.Chciała bym żeby
      przy porodzie była moja kuzynka-czy to możliwe?(czy tylko mąż może byc).Z góry
      dziękuję za odpowiedzi,i pozdrawiam wszystkie mamusie.Sara.
      • zabelka24 Re: Witam po przerwie :) 06.01.06, 12:01
        :)Już odpowiadam :)Wkładki poporodowe dostajesz w szpitalu (bardzo dobre
        zresztą), całe opakowanie wystarcza na czas pobytu, a gdyby nie wystarczy
        poprosić i nie ma problemu, bo dadzą tyle ile trzeba. Ad.2. Dla dziecka nic nie
        musisz brac - ubranka, kosmetyki, pieluchy - wszystko to zapewnia szpital (ja
        miałam swoje). Ad.3.Oczywiście dają znieczulenie i naprawde nic nie czuć. Ad.4.
        Lekarz, który oprowadzał nas po oddziale, kiedy jeszcze bylam w ciąży, mówił,
        że starają się aby na sali połogowej leżało po dwie osoby, ale jeśli w nocy
        jest dużo porodów (zdarzyło sie nawet 9), to leżą po trzy, a nawet cztery. Ja
        leżałam z dwiema dziewczynami i naprawde wszystko bylo w porządku :) Ad.5. Przy
        porodzie może być z Tobą kuzynka, musisz tylko iść i zapisac sie na poród
        rodzinny. We wtorek od godziny 11.30 na parterze w sali 102 (numeru sali nie
        jestem pewna)są zapisy i wtedy tez oprowadzą Was po oddziale i wszystko
        wyjaśnią :) Pozdrawiam bardzo serdecznie i wszystkiego najlepszego życze :0
        jeszcze w razie jakiś wątpliwości pytaj śmiało :)
        • sara-marta Re: Witam po przerwie :) 06.01.06, 12:57
          Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi i życzę dużo zdrówka dla twojej
          dziewczynki,moja jeszcze w środku.Mam nadzieję że będę zadowolona z tego
          szpitala.To jest moja 2ciąża,pierwszą rodziłam w Zdrojach i byłam bardzo
          zadowolona(7lat temu)ale teraz szpital na Pomorzanach tak jest chwalony,że
          jestem już zdecydowana że tu będę rodzic.Pozdrawiam.
    • mimi3001 Re: Witam po przerwie :) 06.01.06, 13:09
      Gratuluję serdecznie córeczki! Ja też wybieram się lada dzień na Pomorzany, aby
      spotkać się ze swoją córcią. O ile pamiętam to te wtorkowe spotkania w szpitalu
      odbywają się o 10.30, a nie o 11.30 (przynajmniej ja się zapisywałam na poród
      rodzinny w takich godzinach). Na szkole rodzenia mówili nam, że trzeba wziąć
      dwa ręczniki dla dziecka. Czy to prawda?
      • zabelka24 Upss :) 06.01.06, 16:58
        przepraszam być może rzeczywiście to 10.30. Ja niestety nie chodziłam do szkoły
        rodzenia i nic mi nie wiadomo o ręcznikach, ale dla Zuzi miałam swój jeden
        ręcznik i nikt nie wspominał mi w szpitalu że powinnam mieć dwa. Życze zdrowej
        i ślicznej córci, powodzenia i trzymam kciuki :)
        • julia30bb Re: Gratulacje 06.01.06, 18:32
          Gratuluję córeczki !!!
          Pozdrawiam
          Julia mama Artura (08.10.2005.)
          • gabi683 Re: Gratulacje 07.01.06, 07:02
            Gratuluje:)
            I tylko dodam ze mozna zgode otrzymac bez chodzenia we wtorek ,od reki od
            lekarza ktory jest na izbie przyjec :)My tak dostalismy zgode na kolejnym KTG:)
            Rodzilismy w sierpniu:)
            • zabelka24 Re: Gratulacje 07.01.06, 11:12
              A o tym to nie wiedziałam :), zdrówka dla dzieciaczków :)
    • julia246 Re: Witam po przerwie :) 07.01.06, 23:06
      Gratuluję, niech się zdrowo chowa.
      Ucałuj ją od forumowej ciotki:))))))
      • gabi683 Re: zabelka24:) 08.01.06, 12:04
        My rodzilismy w sierpniu:)Mamy juz prawie 5 miesięcy:)
      • zabelka24 Re: Witam po przerwie :) 09.01.06, 16:45
        Na pewno ucałuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka