Dodaj do ulubionych

Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 21:28
Czy wiesz juz Swarozyc co mialem na mysli odnosnie naszej Stettinerki?
Obserwuj wątek
    • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 21:32
      Jak tu będą głównie rozmowy o Szczecinie to ja jestem biskup Głódź... :)))
      • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 21:37
        Swarożyc chyba tu nie trafił.. Może powinniśmy tu drogę pokazać? ;)
        • Gość: Gryf Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 21:39
          Trafi trafi wszak wskaznik IQ ma bardzo wysoki! [ przynajmniej tak to wyglada ]
          • Gość: swarozyc Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 12:05
            przez dziurke od klucza...
      • Gość: Gryf Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 21:38
        W duzej mierze jest to uzaleznione od Twojej Stettinerko pozycji ksiazkowej z
        ktorej czerpiesz bardzo obficie ciekawe watki. Prosimy o cos nowego jeszcze!!!
        • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 21:42
          Będą, będą, obiecuję, ale nie wiem czy dziś- na razie nie mam nawet pomysłu z
          której książki wybrać.
          • Gość: Gryf Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 21:48
            Czy te ciekawostki obejmuja tylko ten okres przelomu XIX i XX w. czy tez masz
            cos w zanadrzu.
            Ja pamietam o takim moznowladcy z pomorza ktorego cialo nie uleglo rozkladowi
            po smierci.Pamietam ze zwiazana z tym faktem byla legenda o niegodziwosci tego
            moznowladcy.Czy wiesz cos na ten temat Stettinerko?
            • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 21:53
              Nie wiem, poszukam... Może znajdę w którejś z książek. Większośc z nich to
              jednak historyczne opracowania i ciężko z nich wyciągnąć zabawne anegdoty czy
              ciekawostki.
      • Gość: Swarozyc Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 22:03
        Kochany, maly stettiner! znow mnie na biskupa bierze!
        (nie stosuj tego jednak za czesto, bo wabik straci moc!)
        • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 22:09
          Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> Kochany, maly stettiner! znow mnie na biskupa bierze!
          > (nie stosuj tego jednak za czesto, bo wabik straci moc!)

Jakoś tak bezwiednie w twoim towarzystwie pisze mi się o biskupach :))))
    • Gość: Swarozyc Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 21:46
      Nie! Zamieniam sie w sluch...
      • Gość: Gry Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 21:51

> Nie! Zamieniam sie w sluch...
        Swarozycu drogi ... a wylowiles w ferworze rozmowy ze Stettinerka to , ze Ona
        wie co dzieje sie z JACKIEM vel KECAJEM ale nie powie?
        • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 21:54
          Wiem przypadkiem i zostawmy już ten temat.
        • Gość: Swarozyc Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 21:55
          oczywiscie ze zauwazylem. To byl jednak twoj "przyjaciel" a nie moj, choc raz
          mnie wkurzyl, ze wylecialem na osla lawke.
          • Gość: Gryf Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 22:01
            A pamietacie ta legende zwiazana z "podmywanym" kosciolkiem w Trzesaczu.
            Bylo cos tam o pieknej kobiecie {dziewczynie} i niespelnionej milosci do
            rownie pieknego mlodzienca.
            • stettiner Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum 13.11.02, 22:07
              Na temat Trzęsacza znam przynajmniej 2 legendy. No to już mam temat, teraz
              muszę sprawdzić szczegóły.
              • Gość: Gryf Re: Rozmowy o Szczecinie poprzez dialog nas forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 22:17
                No jestes niesamowita - podziwiam Cie ale nie wiem co na to wsdzystko powie
                Swarozyc??!!
                • Gość: Swarozyc Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 22:36
                  "Uczono mnie ze pochodze ze szlacheckiej rodziny Nickich, ktora wiecej niz
                  przed stu laty, przesladowana z powodu swego protestanckiego wyznania musiala
                  opuscic ojczyzne. Przyznac musze, ze juz jako maly chlopiec bardzo szczycilem
                  sie moim polskim pochodzeniem(...) Maly zeszyt mazurkow, ktore jako chlopiec
                  ulozylem, nosil napis:"Na pamiatke moich przodkow" Jakoz pamietalem o nich w
                  wielu moich wyobrazeniach, sadach i przesadach.Polakow uwazalem zawsze za
                  najdzielniejszych i najzdolniejszych z ludow slowianskich, a Slowian w ogole
                  poczytuje za nierownie zdolniejszych od Niemcow, sadze nawet, ze Niemcy tylko
                  dzieki przymieszce krwi slowianskiej weszli w poczet narodow wyzej uzdolnionych
                  (.... Niezawislosc polityczna Polakow, ich slabosc i wybryki nawet
                  poczytywalem za objawy swiadczace raczej na korzysc ich uzdolnien anizeli
                  przeciw nim"

Ze szkicu autobiograficznego z 1883r Fryderyk Nietzsche.
                  • stettiner Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) 13.11.02, 22:50
                    Hm... ciekawe... Naprawdę tak napisał?
                    • Gość: Swarozyc Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 22:53
                      Stettiner! bo sie pogniewam!
                      Myslisz ze ulozylem te bajke napredce kiedy ty pisalas bajke o Trzesaczu?
                      • stettiner Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) 13.11.02, 22:57
                        To świadczyłoby jak wysoko oceniam twoje zdolności :))))) A ty chcesz się
                        obrazić....
                        • Gość: Swarozyc Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:08
                          Jest cos takiego jak "jezyk kobiet". Nie zawsze jednak subtelnosci tegoz
                          jezyka sa dla mnie zrozumiale...
                          • stettiner Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) 13.11.02, 23:11
                            Na pewno nie ma czegoś takiego. Uwierz mi.
                            • Gość: Swarozyc Re: Tako rzecze Swarozyc - Do Stettinera:))) IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:30
                              Z taka determinacja to powiedzialas ze ....uwierze.
    • stettiner Trzęsacz 13.11.02, 22:46
      1. Przed 700 laty zdarzyło się, że rybacy z Trzęsacza wyłowili z morza
      Zielenicę- panę morską. Ciało miała białe jak piana morska, włosy je lśniły
      wszystkimi odcieniami bursztynu, a łuskowaty ogon błyskał tęczowo.
      Tylekroć ją widzieli, jak wygrzewała się rankiem na głazie nadmorskim, czesząc
      włosy i śpiewając radosne pieśni. Tak i teraz śpiewem prosiła ich o uwolnienie
      z sieci. Rybacy nie spełnili jej jrj prośby. Skrępowaną
      sznurami wsadzili do kadzi z morska wodą i zawieżli ją do kościoła. Proboszcz
      kościoła w Trzęsaczu postanowił nawrócić i ochrzcić pogańską boginkę.
      Rybacy przestali łowić, bo ryba odeszła od brzegu, a ksiądz tymczasem uczył
      Zielenicę modłów, przykazań i pieśni nabożnych. Wpierw wahali się rybacy, ale
      słysząc żałosny śpiew Zielenicy- córki boga Bałtyku, podjęli próbe zabrania jej
      z kościoła by zwrócić ją ojcu. Było jednak za późno bowiem Zielenica zmarła.
      Prpboszcz nie wyraził zgody na zabranie jej zwłok i zatopienie w zielonej
      głębinie. Jako ochrzczonej sprawił jej pogrzeb na cmentarzu przykościelnym. Gdy
      spuszczano trumnę do mogiły, zaczął wiać silny wiatr znad morza a woda
      zakipiałą aż do dna największych głębin. Ojciec Zielenicy- Bałtyk dopominał się
      o córkę która nie do ziemi należała.
      Mściwy starzec przez siedemset lat słał grzywacz za grzywaczem aż wreszcie
      przeniósł grób córki na dno głębiny....

2. trzęsacz był żyjącą spokojnie i dostatnio wsią rybacką, a wybrzeże morskie
      szczególnie obfitowało tu w najszlachetniejsze gatunki ryb. Tutejsi rybacy
      nigdy nie wracali z pustymi sieciami, pęczniały więc ich sakiewki, a skrzynie
      wypełniał dobytek wszelaki. Ale pewnej wiosny Bałtyk się rozszalał a potem
      nagle z bogatych łowisk zniknęła ryba. Dwóch najdzielniejszych rybaków,
      Boguchwał i Janko, postanowili tedy wybrać się do samego króla Bałtyku i
      poprosić go o ratunek dla mieszkańców Trzęsacza, którym widmo głodu dobrze już
      zajrzało w oczy. Młodzieńcom nie dane było jednak dotrzeć przed oblicze władcy.
      po drodze pojmali jego córkę syrenę Zefirę, która pięknym głosem umiała wabić
      ryby. powróciły więc one na bałtyckie wody przywołane śpiewem nieszczęsnej
      syreny uwięzionej w trzęsaczu.
      Gdy jednak dwaj młodzi rybacy, przejęci smutkiem i tęskonotą za ojcem i
      siostrami postanowili zwrócić jej wolność ich ziomkowie w obawie przed następną
      klęską głodu uwięzili Janka i Boguchwała. Na domiar złego proboszcz postanowił
      ochrzcić pogankę. Tego było za wiele dla władcy Bałtyku. Nad Trzęsaczem
      rozszalały się wichury, na wieś runęła od morze ściana wody, a an jej szczycie -
      w rydwanie zaprzężonym w morskie lwy- zjechał sam król, dzierżąc w dłoniach
      wiązki śmiercionośnych piorunów. Zefira znalazła się wkrótce w objęciach ojca,
      a nad wsią rozpętało się piekło. Następnego dnia nie było już Trzęsacza,
      pozostało po nim tylko poszarpane urwisko. Władca oszczędził tylko dwóch
      młodych rybaków, by mogli opowieść o zemście króla ponieść w świat, ku
      przestrodze innych nadbałtyckich wsi.

3. Dawno temu rybak Kaźko szalenie kochał Ewę, lecz musiał pójść z księceim
      bronić Pomorza przed Branderburczykami. Zdobył sławę i uznanie, dowodził
      okrętem floty książęcej. Podczas jednej z potyczek morskich zginął. Gdy
      posłaniec przyniósł tę żałosną wiadomość Ewie, ona upadłą i z żalu umarła.
      Pochowana została na cmentarzu kościoła w Trzęsaczu.
      O północy z cmentarza wychodził cień dziewczyny a nad falami unosił się cień
      młodzieńca. Gdy morze zabierało coraz więcej lądu, cienie zbliżały się do
      siebie, aż nastała taka noc, kiedy oba cienie złączyły się po wieczne czasy.
      • Gość: Swarozyc Re: Trzęsacz IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 22:49
        Kurza twarz, Stettiner ale sie wzruszylem...
        ze tak sie poswiecasz dla Gryfa...
        • stettiner Re: Trzęsacz 13.11.02, 22:51
          Oc, czego nie zrobi próżna kobieta żeby usłyszeć słowa zachwytu... Choćby nad
          wygrzebanymi opowieściami.
          • Gość: Swarozyc Re: Trzęsacz IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 22:56
            Jestes wspaniala, piekna i lubie sluchac jak mi opowiadasz bajki pomorskie!..
            • stettiner Re: Trzęsacz 13.11.02, 22:58
              Mów mi tak częściej..... :))
        • Gość: Gryf Re: Trzęsacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 22:58

> Kurza twarz, Stettiner ale sie wzruszylem...
          > ze tak sie poswiecasz dla Gryfa...

Dla nas Swarozycu piekny dla nas!!!
          Dzieki piekne Stettinerko kochana , juz mysl moja zaprzata jak odwdzieczyc sie
          Tobie mam.Tak sobie mysle a moze ............ spotkalabys sie ze Swarozycem w
          nagrode - prosze ?
          • Gość: Swarozyc Re: Trzęsacz IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:01
            Gryf! Ty stary rajfurze!
            Jak bym tylko mogl to sam bym to zaproponowal!
            Bo chciec to chcialem juz wczoraj...
          • stettiner Re: Trzęsacz 13.11.02, 23:10
            Usciślijmy Gryfie- to miała być nagroda dla mnie czy dla Swarozyca? I jak na to
            wpadłeś??
            • Gość: Gryf Re: Trzęsacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 23:21
              Odpowiem przewrotnie [tak sadze]

Swarozyc; "-Zar w najcnotliwszej {najpiekniejszej na forum} rozpalal damie.
              -Dzieki meskosci?
              - Nie , dzieki famie."
              • Gość: Swarozyc Re: Trzęsacz IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:26
                Gryf ! to infamia!
    • stettiner Gryf, przyznaj się.... 13.11.02, 23:20
      ... Przeczytałeś chociaż ten stary wątek który w tamtym tygodniu odkopałam?
      • Gość: Gryf Re: Gryf, przyznaj się.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 23:25
        Ten ze STOEWER - kurcze "o rany Julek" jeszcze nie - tak mi glupio tak mi
        wstyd .
        • stettiner Re: Gryf, przyznaj się.... 13.11.02, 23:26
          Wiedziałam, że tak właśnie jest...
          • stettiner Re: Gryf, przyznaj się.... 13.11.02, 23:29
            Chciałam dodać, że jakbys tyle nie pisał o polityce, to dawno zdążyłbys
            przeczytać.
            • Gość: Gryf Re: Gryf, przyznaj się.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.02, 23:32
              Postaram sie przeczytac ale juz jutro.Dzisiaj mowie Wam "dobrej nocy"
              • Gość: Swarozyc Re: Gryf, przyznaj się.... IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:41
                Dobranoc Gryfie....
                Szczecinianko , zostalismy sami... ile jeszcze czasu mozesz mi poswiecic?
                • stettiner Re: 13.11.02, 23:45
                  Nie wiem, ale pewnie jak zwykle zostanę najdłużej.
                  • Gość: swarozyc Re: st IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:46
                    a co bedziesz robic?
                    na ktora do pracy?...
                    • stettiner Re: 13.11.02, 23:48
                      wstaję o której chcę....
                      • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 13.11.02, 23:52
                        dobrze masz...
                        Ale dlaczego tak -na perkuna- odpowiadasz monosylabicznie?!
                        Przeciez wszyscy juz spia...
                        Zdradz chociaz jakie studia skonczylas?...
                        • stettiner Re: Szczcinianka 13.11.02, 23:55
                          Na razie śpią, ale kiedys się obudzą. Ale to moge sdradzić- ekonomię, jak
                          najbardziej teoretyczną ekonomię.
                          • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:00
                            A co to jest "najbardzej teoretyczna ekonomia"?
                            Ekonomia polityczna? Choc dzisiaj polacy nie lubia tego okreslenia
                            wiec- makroekonomia?
                            • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:09
                              Zwykle jeżeli ktoś odpowiada, że studiował ekonomię, oznacza to wcale nie
                              ekonomię, lecz jakiś zawodowy kierunek: zarządzanie, rachunkowość, cokolwiek a
                              nie teorię ekonomii. Ekonomia polityczna to rzeczywiście niepopularny termin, a
                              niesłusznie bo to nic innego jak próba całościowego spojrzenia na działąnie
                              gospodarki, z ktoego ewentulanie można wyciągnąć znioski co do polityki
                              gospodarczej. Makroekonomia jednak mnie nie pociąga. Mikroekonomia jest
                              ciekawsza, szczególnie na styku z socjologią i naukami politycznymi.
                              • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:12
                                czyli nie szkola chicagowska i "public choice" ?
                                • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:14
                                  Ekonomią tez się interesujesz? Public choice to ciekawy nurt.
                                  • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:27
                                    Jak kiedys pisalem wszystko mnie interesuje, co powoduje ze sie rozpraszam i w
                                    niczym tak naprawde nie jestem dobry.
                                    mam nawet wybor Buchanana kupiony pare lat temu, ale chyba poczeka do
                                    emerytury..
                                    I socjologie tez lubie...
                                    a najsmieszniejsze jest ze jestem inz.chemii
                                    • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:30
                                      Buchanana lubie szczególnie :)) Ale nawet w dobrej bibliotece SGHu nie było go
                                      wiele, i naturalnie tylko w oryginale- ale to wszystko napisane na szczęście
                                      bardzo przystępną angielszczyzną. Toś szczęściarz, że masz cały zbiór!
                                      • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:35
                                        nie, nie caly zbior tylko maly wybor po szwedzku.
                                        w takim razie bede strzelac.
                                        jestes doktorantka? ze masz tak nie normowany czas pracy...?
                                        • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:37
                                          Ależ się uparłeś... Nie, nie jestem. A co do Buchanana, to "Limits of Liberty"
                                          najlepiej przeczytać w całości.
                                          • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:40
                                            a co, juz pelnym doktorem?...
                                            smieszne, ale po szwedzku ten wybor nazywa sie "granice wladzy"...
                                            • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:42
                                              Jestem prostym magistrem.
                                              A wybór mogli tak nazwać, nawiązując do tytułu jego najbardziej obok "Calculus
                                              of Consent" znanej książki. Zresztą obie świetne.
                                              • Gość: Swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 00:46
                                                oczka moje boskie sie zamykaja wiec ide wrzucic me cialo do loza.
                                                Do jutra.
                                                • stettiner Re: Szczcinianka 14.11.02, 00:48
                                                  Dobranoc. Nie wiem czy jutro będę albo raczej- nie wiem o której, zobaczymy jak
                                                  wyjdzie. Pozdrawiam.
                              • Gość: swarozyc Re: Szczcinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 12:01
                                stettiner napisała:
                                Mikroekonomia jest ciekawsza, szczególnie na styku z socjologią i naukami
                                politycznymi.
                                to moze R. Coase i koszty transakcyjne?. To jest cos na "styku". Ma nawet
                                odniesienia do marksizmu w pewnym aspekcie...
    • stettiner Re: Swarozyc 14.11.02, 16:22
      Przykro, że tak bezpodstawnie oskarżasz mnie o świadome wprowadzanie cię w
      błąd...
    • stettiner do Gryfa 14.11.02, 19:37
      Gryf, może tobie Swarozyc powie o co się na mnie tak śmiertelnie obraził, bo ja
      za cholerę nie rozumiem...
      • Gość: Swarozyc Re: do Stettinera(?) IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 20:48
        stettiner napisała:
        Gryf, może tobie Swarozyc powie o co się na mnie tak śmiertelnie obraził, bo ja
        za cholerę nie rozumiem..
        Bedziesz czekac az Gryf najpierw spyta mnie a pozniej Ci odpowie?
        Czy moze prosciej spytac samego zainteresowanego?...
        • Gość: Gryf Re: do Stettinera(?) i do Swarozyca{?} IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 21:32
          Wlasnie moj chlopak zwolnil komp [gra sobie na takiej fajowej gierce], tak sie
          ciesze ze jestescie co tam u Was slychac? O co chodzi czy macie jakies
          specjalne zyczenia. Spelnie dzisiaj wszystkie ktore sobie tylko mozecie
          wyobrazic.Usmiechnijcie sie tytlko do siebie no i do mnie - ja juz to
          zrobilem!!!
          • Gość: Swarozyc Re: Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 21:37
            Widziales?........? no przeciez smieje sie to ciebie!
            Dlaczego postawiles znak zapytania po moim imnieniu?
            No i dlaczego jestes taki wesoly jak pan slowik.?
            ...wciagnal Cie Pan Jurczyk na czlonka ...swej rady..?
            • Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 21:49
              A teraz postawilem wykrzyknik to zmienia diametralnie wymowe.Wykrzyknik jest
              mocnym znakiem interpunkcyjnym takim mocnym jak Ty Swarozycu drogi.
              Czy przytoczysz nam dzisiaj Ty jakas ciekawa legende badz prawdziwa historie o
              pieknym miescie Szczecinie czy tez ponownie zaczekamy na niezawodna
              Stettinerke.
              • Gość: Swarozyc Re: Swarozyc! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 21:54
                Od opowiadania bajek jest pani szczecinska, ale chyba dzisiaj nie przyjdzie bo
                ma "dyzur", chyba ,ze z pracy sie odezwie...
                no i chyba jest smutna, koledzy z pracy ja skrzywdzili.
                • Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 21:58
                  A Ty skad masz takie "wiwisekcyjne" informacje o Stettinerce?
                  • stettiner Re: Swarozyc! 14.11.02, 22:02
                    Gość portalu: Gryf napisał(a):

> A Ty skad masz takie "wiwisekcyjne" informacje o Stettinerce?

Wiesz, Gryfie, Skuter i reszta złośliwców swoim zwyczajem naopowiadali
                    Swarozycowi głupot, a on się obraził NA MNIE. Rozumiesz coś z tego?
                • stettiner Re: Swarozyc! 14.11.02, 22:00
                  Wiesz co Swarozyc, bredzisz jak nie przymierzając Lupin :(
                  Dopiero wróciłam do domu, jeszcze mi się ciężko pisze zmarzniętymi palcami, a
                  ty takie rzeczy wypisujesz. O co tak się gniewasz?
                  • Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 22:02
                    ........no wlasnie o co ?
                    • Gość: Gryf Re: Swarozyc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 22:04
                      A na ktorym watku ?
                      • stettiner Re: Swarozyc! 14.11.02, 22:05
                        Frankowym "co się komu śni" czy tak jakoś.
                  • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:08
                    Droga szczcinianko!
                    Dlaczego chlod bijacy od Ciebie czuc az tu?
                    Czy napisalem cos niewlasciwego?
                    Oczywiscie ze sie na Ciebie nie gniewam. Bo za co?
                    Bylo,jest i mam nadzieje bedzie milo w przyszlosci.
                    ...a kolegom z pracy tez powinnas zafundowac jakis "practical joke"...
                    • Gość: swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:12
                      Przyznaj sie ktory z nich smali cholewki do Ciebie? Obydwaj?
                      zazdrosc Skutera zzerala, czy ot tak mial zly dzien po prostu...?
                      • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:16
                        Gość portalu: swarozyc napisał(a):

> Przyznaj sie ktory z nich smali cholewki do Ciebie? Obydwaj?
                        > zazdrosc Skutera zzerala, czy ot tak mial zly dzien po prostu...?

Oni tak po prostu mają. Skłonność do żartów i pewną zgryźliwość, choć zwykle
                        chyba bez złych intencji.
                    • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:14
                      A dlaczego mnie tak brzydko oskarżyłeś o kłamstwo? Co do chłodu to proszę
                      przeczytaj to sam napisałeś parę postów wyżej. Co do żartów, to wesoło będzie
                      najwyżej Skuterowi, Frankowi i Jottce jak tu jutro zajrzą.

PS
                      Moich kolegów z pracy nie spotkasz na forum. Jeżeli potrzebujesz jakichś
                      dodatkowych wyjaśnien, to tylko na priv, nie chcę tej głupiej dyskusji
                      prowadzić publicznie.
                      • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:18
                        Kiedys pytalem o"dyzur" i czy jestes dziennikarka.
                        Odpowiedzialas przeczaco na te pytania...
                        • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:20
                          Bo nie jestem.
                          • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:22
                            a jak po polsku mowi sie freelance- journalist?
                            To Ty
                            • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:24
                              Jasne, wiesz lepiej... Nie denerwuj mnie. Nie jestem dziennikarką.
                            • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:26
                              Dlaczego, w takim razie, tak gwaltownie zareagowalas kiedy skuter cos
                              sugerowal.
                              Zdziwilem sie postrzegajac Cie w tym momencie....
                              • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:28
                                Proszę cię, na priv, tutaj nie chce mi się opowiadać.
                                • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:34
                                  Dobra, urywamy ten watek. (a skad znasz 3. tych nicponiow?)
                                  Powracamy do Gryfa bo moze czuc sie odtracony, czy do R. Coease'a.?
                                  • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:43
                                    Jeśłi chodzi o Coaese'a to za wiele nie mogę powiedzieć, bo znam go dosyć
                                    pobieżnie, nie wystarczyło mi czasu żeby przyjrzec się z bliska, niestety- a
                                    wiem, że warto. Poza tym nie wiem czy Gryf interesuje się ekonomią.

(czy moge przyjąć, że ta absurdalna awantura jest zakończona? Swarozyc, gdzie
                                    ja znajdę towarzystwo które wie kto to jest James Buchanan...??)
                                    • Gość: swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:47
                                      stettiner napisała:

(czy moge przyjąć, że ta absurdalna awantura jest zakończona? Swarozyc, gdzie
                                      > ja znajdę towarzystwo które wie kto to jest James Buchanan...??)

Czy ja sie awanturowalem?
                                      ad2 madrali ktorzy wiedza wszystko w polsce na peczki...
                                      • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 22:51
                                        I to jak! Wykazałeś się kompletnym brakiem poczucia humoru, o co nigdy bym cię
                                        nie posądzała, potem rzuciłeś na mnie stek oszczerstw (no dobrze, w sumie
                                        jedno, ale i tak było mi przykro), a potem się pogniewałeś.

Mądrale co wiedzą wszystko czy chcą za takich uchodzić zwykle są kiepskim
                                        towarzystwem.
                                        • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:58
                                          stettiner napisała:

I to jak! Wykazałeś się kompletnym brakiem poczucia humoru, o co nigdy bym cię
                                          > nie posądzała, potem rzuciłeś na mnie stek oszczerstw (no dobrze, w sumie
                                          > jedno, ale i tak było mi przykro), a potem się pogniewałeś.
                                          >
                                          > Mądrale co wiedzą wszystko czy chcą za takich uchodzić zwykle są kiepskim
                                          > towarzystwem.
                                          ************''
                                          Ale z grubej artylerii strzelasz! brak poczucia humoru? powiedz mi gdzie
                                          mialem sie smiac, bo "wiedza moja nie duza"...
                                          SIE NIE POGNIEWALEM! jasne?
                                          a moze ja tez chce uchodzic za madrale....? a takim nie jestem...hm
                                          • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 23:17
                                            Nie, tak strasznie przemądrzały nie jesteś.... ;)
                          • Gość: Gryf Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 22:30
                            OSWIADCZYNY!!!

Dziewcze wzdycha: "tak bardzo ,mily ,kocham ciebie,

ze moglabym zyc z toba o wodzie i chlebie"

On usmiecha sie slodko - i wyraza zgode:

"Ty o chleb sie postaraj , ja zadbam o wode ...."
                            • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:41
                              to mi przypomina "socjalistyczny podzial pracy" (pamietasz Stettiner?)
                              wy pracujecie a ja koordynuje...
                              • stettiner Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! 14.11.02, 22:44
                                Z socjalizmu jestem kiepska... trochę pamiętam ale niewiele.
                                • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 22:48
                                  Gryf gzies polazl? doszlusuj do oddzialu!!
                                  • stettiner Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! 14.11.02, 22:53
                                    Myślałam, że smaruje jakiś nowy eleborat polityczny, ale nie...
                                    • Gość: Gryf Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 22:56
                                      Jestem caly czas z Wami ale jakis taki zakrecony "jak sloik"
                                      Ze tak obcesowo zapytam jest wszystko OK?
                                      • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:00
                                        Oczywiscie ze tak!!
                                        LUBIE STEINERA (jak mawia skuter)
                                        choc mi imputuje MASE BRZYDKICH RZECZY.!
                                        • Gość: Gryf Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 23:05
                                          Od kilku dni [milo] rozmawiamy na forum zaczelo sie od watku zalozonego
                                          bodajze przez Skutera , nastepnie Stettinerka , pozniej bylem ja . Domyslasz
                                          sie Swarozyc , ze koklej na Ciebie .... ale nie jakies tam ble ble ble tylko
                                          czekamy na tytul powalajacy nas na lopatki.Bo ciezko juz z otwieraniem stron.
                                          No Swarozyc Polska patrzy na Ciebie !
                                          • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:12
                                            Gryfciu. nie bierz mnie pod siusiu. Za stary jestem na to.
                                            Chce otworzyc niedlugo(jak bede mial wiecej czasu watek nazwijmy to "kacikiem
                                            luzyckim czy pomorskim gdzie bedzieli mogli sie informowac jw.
                                            Oczywiscie nasza slodka, choc troche wkurzona S. nam pomoze bo bez kobiet ani
                                            rusz...
                                            • stettiner Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! 14.11.02, 23:20
                                              Jeśli chodzi o kącik łużycki czy pomorski, to pewnie jak zwykle na temat będzie
                                              5% zawartości :))
                                              • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:24
                                                oczywiscie, ja bede cie komplementowac sam bedac obrzucany blotem
                                                przez "czerwono-czarnych" :)))
                                                • stettiner Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! 14.11.02, 23:27
                                                  Męczennik czy co?...
                                                  • Gość: swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:29
                                                    stettiner napisała:

> Męczennik czy co?...

"doswiadczony"..
                                              • Gość: swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:31
                                                stettiner napisała:

Jeśli chodzi o kącik łużycki czy pomorski, to pewnie jak zwykle na temat
                                                będzie 5% zawartości :))
                                                to reszte wypelnimy przemoca i seksem...
                                                • stettiner Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! 14.11.02, 23:51

> stettiner napisała:
                                                  >
                                                  > Jeśli chodzi o kącik łużycki czy pomorski, to pewnie jak zwykle na temat
                                                  > będzie 5% zawartości :))
                                                  > **************
                                                  > to reszte wypelnimy przemoca i seksem...

Wtedy z pewnością nie zabraknie nam czytelników.
                                      • Gość: Swarozyc Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:02
                                        Czytales te "zarty" franka, skutera i jottki to powinienes wiedziec o co
                                        chodzi!
                                        • Gość: Gryf Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.02, 23:11
                                          No czytalem, czytalem no i nic zdroznego nie zauwzlyem.Ot takie mlodziencze
                                          przechwalki i dokazywanki ale moim zdaniem absolutnie do przyjecia.
                                          Byc moze mam [nie chwalac sie ] mocniejsza konstrukcje i nie takie brewerie
                                          przechodzilem w zyciu.
                                    • Gość: Bakara Re: Dla pokrzepienia Stettinerki i Swarozyca !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 23:17
                                      stettiner napisała:

> Myślałam, że smaruje jakiś nowy eleborat polityczny, ale nie...
                                      Cześć ,,Stettiner,, - słuchaj czy nie chcesz przypadkiem fuch jako redaktor w
                                      mojej gazecie internetowej w Szczecinie,dobrze piszesz!!!
                                      Pozd.
                                      • Gość: Swarozyc Re: Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:22
                                        my tu gadu gadu a tu steinera nam zabieraja. Ciekawe co wybierze?
                                        Dwoch starych ramoli ktorzy kaza pisac za darmo czy przyjemna fucha w milym
                                        otoczeniu? cd chyba nastapi..
                                        • stettiner Re: Gryf 14.11.02, 23:26
                                          Naprawdę sądzisz że zrezygnuję z ulubionych wieczornych pogawędek? Czy tylko mi
                                          dokuczasz?
                                          • Gość: Swarozyc Re: Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:28
                                            czlowiek nie tylko miloscia zyje..
                                      • stettiner Cześć Bakara! 14.11.02, 23:23
                                        Serdecznie witam i dziękuję za słowa uznania. Pierwsze słyszę że mamy
                                        szczecińską gazetę internetową! A jaki adres?
                                        • Gość: Bakara Re: Cześć Bakara! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 23:32
                                          stettiner napisała:

> Serdecznie witam i dziękuję za słowa uznania. Pierwsze słyszę że mamy
                                          > szczecińską gazetę internetową! A jaki adres?
                                          Gazeta to,,Zachodniopomorski Biznes" strona jest w budowie.
                                          Jest na ukończeniu. Nie podam na forum.
                                          Napisz na moją skrzynkę
                                          bakara@gazeta.pl ,podam link do strony roboczej.
                                          Potrzebuję więcej osób które chciałyby pisać o Szczecinie,polityce,gospodarce,
                                          plotkach i skandalach, sukcesach i kłopotach codziennych w biznesie.
                                          Jest też dużo miejsca na reklamę własnej firmy. Wszystko za darmo!!!
                                          Pozd.Bakara.
                                          • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:35
                                            chwytaj steiner za pioro i pisz o dzisiejszym skandalu na forum.
                                            Skuter to SWINIA!!!!!!!
                                            • Gość: Swarozyc Re:Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:45
                                              Gryf dales noge?
                                              • Gość: Swarozyc Re:Stettiner IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:47
                                                i co na boczku interesik ubijasz z Bakara?
                                            • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 23:47
                                              Jeszcze ci mało ?!?
                                              • Gość: swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:48
                                                Czego?
                                                • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 23:49

> Czego?

Awantury.
                                                  A co cię tak Bakara interesuje? Swarozyc, chyba nie jestes zazdrosny...
                                                  • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 14.11.02, 23:50
                                                    a powinienem byc?
                                                  • stettiner Re: szczecinianka 14.11.02, 23:58

> a powinienem byc?

Nie sądzę.
                                                    A Gryf tymczasem zniknął po angielsku. Szkoda- jego wypowiedzi uspokajały
                                                    dzisiejszy nerwowy nastrój.
                                                  • Gość: Swarozyc Re: szczecinianka IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 00:10
                                                    stettiner napisała:

... dzisiejszy nerwowy nastrój.

A kto go wprowadzil? nie ja ?
                                                    i nie Ty, to ta s..a skuter. mozemy na niego wszystko zwalic!
                                                    Zanim sie pozegnam na dzis, chcialbym Ci cos zaproponowac: a mianowicie jakis
                                                    kacik ekonomiczny prowadzony przez Ciebie, o czyms co uznasz za stosowne?
                                                    czas od czasu w wolnych chwilach... co?
                                                    Zainteresuje to kogos?
                                                  • stettiner Re: szczecinianka 15.11.02, 00:16
                                                    Dajmy już spokój Skuterowi, w końcu to on nam założył taki dąbry wątek
                                                    historyczno-towarzyski o Stoewerze.
                                                    Do prowadzenia kącika nie czuję się powołana, chyba nie mam ciągot
                                                    przywódczych, ale chętnie porozmawiam na tem temat, dawno nie miałam okazji.
                                                    Tylko pewnie będe musiała znowu do książek zajrzeć- bywanie na forum zmusza do
                                                    czytania, jak widać ;)

Dobrej nocy życzę. Gryfie, tobie też. Musze jutro rano wstać, okropność...
                                          • stettiner Re: Cześć Bakara! 14.11.02, 23:48
                                            Dzięki, odezwę się.
                                            • Gość: Gryf Re: Cześć Bakara! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 00:07
                                              Jestem caly czas z malymi przerwami bo z rodzina rozmawiam bywajaca na drugiej
                                              polkuli.
                                              A wiesz Ty Swarozycu drogi , ze to my przysluzlismy sie do wylansowania
                                              Stettinerki przez jakowegos Bartka!
                                              • Gość: Swarozyc Re: Cześć Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 00:14
                                                no prosze! a jottka i skuter dokuczaja jej. Ale w nas zdobyla nowych
                                                prawdziwych przyjaciol.
                                                Zawsze sluze jej ramieniem na ktorym moglaby sie wyplakac...
                                                • Gość: Gryf Re: Cześć Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 00:18
                                                  I wiesz co Swarozyc powiem Tobie , ze nawet gdyby mnie ten Bakara prosil to
                                                  nie bede w jego gazetce pisal bo pominal nas mnie i Ciebie. A wiesz dlaczego
                                                  bo nie jestesmy tak piekni jak Stettinerka! uuuhhhaaaa!!!
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Cześć Gryf IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 00:19
                                                    tak, na pohybel mu!

Capstrzyk
                                                • stettiner Re: Cześć Gryf 15.11.02, 00:19
                                                  Dziękuję Swarozyc, jestem wzruszona...

PS Z wrodzonej skromności musze przyznać, że dostałam już parę razy wyrazy
                                                  uznania od wielbicieli moich postów, tylko że mejlem, nie na forum. Ale sza! bo
                                                  ludzie pomyślą, że się przechwalam.
                                                  • Gość: Gryf Re: Cześć Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 00:24
                                                    No patrzcie panstwo jak pieknie i w jakiej harmonii dzien sie nam konczy a
                                                    zaczyna nowy. Jutro czekam na Twoj watek Swarozycu drogi!
                                                    Dobranoc
                                                  • sandmann dobranoc 15.11.02, 01:09
                                                    dobranoc misiaczki :-)
                                                  • Gość: Swarozyc Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:09
                                                    Luty 1945. Walki z najezdzca hitlerowskim przenosza sie na tereny III Rzeszy.
                                                    Dostepu do Pomorza bronia umocnienia Walu Pomorskiego . Na jednym z odcinkow
                                                    przeslaniania tocza sie ciezkie walki o zdobycie zachodniego brzegu Gwdy. 1DP
                                                    po kilkakrotnych atakach na pozycje niemieckie zlamala opor broniacych sie tu
                                                    jednostek SS, zadajac im ciezkie straty.
                                                    W trakcie walk 4. Kompania z 3 pp jako oddzial rozpoznawczy (dca. ppor A.
                                                    Sofka) wpadla w zasadzke w Podgajach. Okrazeni zolnierze bronili sie kilka
                                                    godzin; po wyczerpaniu amunicji musieli sie poddac. Niemcy powiazali jencow
                                                    drutem kolczastym, zapedzili do stodoly, ktora nastepnie podpalili. Sposrod
                                                    ponad 30 zolnierzy ocalal jeden.
                                                    Dzisiaj w Podgajach, na miejscu zbrodni znajduje sie Izba Pamieci Narodowej
                                                  • Gość: Gryf Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 20:40
                                                    No czesc Swarozyc piekna {tragiczna} historia. Co bys powiedzial na
                                                    rozpoczecie nowego watku?
                                                    Musze Tobie powiedziec , ze i ja przygotowany jestem perfek!
                                                    Pozdro
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:43
                                                    zaczynaj!
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:44
                                                    Ta historia to nie do Ciebie Gryf....
                                                  • stettiner Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx 15.11.02, 20:50
                                                    Taa? A dla kogo?
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:55
                                                    Oczywiscie ze dla Ciebie petit fleur.
                                                    Przeciez Ciebie interesuje historia Pomorza...
                                                    ...Nieprawdaz ?
                                                  • stettiner Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx 15.11.02, 21:00
                                                    Swarozyc, ja tutaj czuję zaczepke z twojej strony, chociaż formalnie nic twojej
                                                    opowieści nic nie mogę zarzucić, bo i na temat, i historyczna, ale jakoś nie
                                                    moge się pozbyć wrażenia że mnie prowokujesz....
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 21:04
                                                    a co Ci mowi twoja kobieca intuicja ?.he
                                                  • stettiner Re: Historia Pomorza Zachodniego . cz. xxx 15.11.02, 21:07
                                                    To samo. A co, myle się?

Dobra, Gryf założył wątek (i to jak!), bo i najwyższa była pora. No to
                                                    przeprowadzka.
                                                  • sandmann Re: Die Geschichte Westpommerns , Band xxx 15.11.02, 20:51
                                                    Es ist wirklich eine tragische Geschichte.
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Die Geschichte Westpommerns , Band xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:53
                                                    jeszcze jeden stettiner?
                                                  • stettiner Re: Die Geschichte Westpommerns , Band xxx 15.11.02, 20:55
                                                    Jak to "jeszcze jeden"? Myślisz że to taki powszechny gatunek?

To kto zacznie ten nowy wątek?
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Die Geschichte Westpommerns , Band xxx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:58
                                                    gryf to mial zrobic, ale gdzes polecialo to ptaszysko rodem ze Skandynawii
    • arsene.lupin Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no txt 15.11.02, 20:36
      • Gość: Swarozyc Re: Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no tx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:46
        a co chcialbys sie przylaczyc? Nie masz towarzystwa?
        Zapraszamy!
        • stettiner Re: Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no tx 15.11.02, 20:53
          Jeśli chodzi o mnie, to nie chcę rozmawiać z Lupinem. Jest napastliwy,
          nieuprzejmy i generalnie niemiły. Wybaczcie, ale nie lubię udawać że jest mi
          miło kiedy nie jest.
          • Gość: Swarozyc Re: Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no tx IP: Telia:* / *.telia.com 15.11.02, 20:56
            Nie wiedzalem!
            Ale on moze tak tylko udaje...?
            • stettiner Re: Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no tx 15.11.02, 21:02
              Na mnie kiedyś też napadł. Od tej pory po prostu omijam.
              • Gość: Gryf Re: Podziwiam zawziętość.Długo tak możecie? no tx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.02, 21:09
                Na Milosc Boska ponad minute czekalem az otworzy sie "nasza" strona zlitujcie
                sie . Dzisiaj ja Was prosze otworzmy nowy watek, no co ja bredze ja juz
                otworzylem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka