elusiontko 14.02.06, 12:56 Jestem ciekawa jak wiele z Was jest w podobnej sytuacji jak Ja(a jest to moje pierwsza ciąża)i setki myśli mam w tym czsie w głowie, czy to jest normalne czy może troszkę przesadzam? Pozdrawiam Ela :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 14.02.06, 13:09 Obecnie jestem w 38 t.c. to moja druga ciąża i zamierzam rodzić na Unii lub. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 14.02.06, 13:30 A czy można wiedzieć gdzie rodziłaś pierwsze dziecko? Bo ja na Unie mam bliżej ale nikt ze znajomych tam nie rodził i nie znam opinii na temat tego szpitala( wiem tylko od pracownika tego szpitala że sale porodowe są małe)i tylko to. pozdrawiam Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 15.02.06, 03:31 Swoje pierwsze dziecko też rodziłam na unii. Poród trwał 12 godz.miałam zzo.Z opieki na porodówce jak i połogu byłam zadowolona. Teraz jednak chwalą porodówkę,a "psioczą"na niezbyt dobrą opiekę na połogu. Mnie jednak to nie zraża i mimo wszystko tam znowu się szykuję. Tak są dwie sale porodowe pojedyńcze. Na połogu 2 prysznice i chyba 5-6 sal dwuosobowych i jedna 3 osobowa. Odwiedziny praktycznie cały dzień. Dziecko można zostawić na noworodkach jeśli mama żle się czuje. Nie trzeba mieć własnych ubranek czy pieluch chyba,że ktoś chce. Ogólnie lekarze są dobrzy i mili. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marta1978.01 Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 15.02.06, 09:58 A ja jestem w 35 tc i też wybieram sie na Pomorzany :) Być może sie tam spotkamy Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 15.02.06, 12:02 Cześć Marta! Czy byłaś na Pomorzanach zapoznać się z personelem i blokiem porodowym w Klinice?Bo ja tak i każdemu polecam. Pozdrowionka Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 16.02.06, 13:43 ja mam blisko na jagiellońską,pomorzany i unię a rodzic bede w stargardzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 16.02.06, 14:24 Witaj"guderianka"! Ty chyba masz nerwy ze stali:-)) Mam nadzieje że dojedziesz na czas i pujdzie jak po maśle. Pozdrawian Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka elusiontko 16.02.06, 15:17 mam tam lekarza prowadzącego-do którego chodze od 10lat i który bedzie przy porodzie,poza tym-szpital jest extra,odległość-tylko 40km a nie sądze bym w godzine od pojawienia sie skurczy urodziła;) Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko Re: elusiontko 16.02.06, 15:41 To super! Połowa sukcesu to mieć przy sobie znajomego lekarza. Ja będę miała tylko a może nawet aż "swojego męża" :-) Pozdrawiam Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
justine5 Re: Jestem w 36 t.c.i mam zamiwr rodzić na Pom. a 18.02.06, 22:30 Rodzilam na Pomorzanach 2.11.2005, jestem bardzo zadowolona, porod rodzinny w tej sali z wanna , ale do wanny nie weszlam bo nie zdazylam, mialam bardzo szybki porod.Polozna trafila mi sie srednio mila-Henryka jakas tam, zachowywala sie troche jak gestapowiec- wydawala polecenia i tyle:) Namawiam dziewczyny na porod rodzinny- ja mialam nudnosci, trzeba zmieniac podklady, podac wode i to robi facet, bo oprocz nas na sali nie bylo nikogo dopiero na badanie przychodzili,mozna chodzic do woli, ale mnie tak wszystko bolalo, ze nie dalam rady sie ruszyc. OPieka po porodzie SUPER, dbaja o dzidziusia, ucza przystawiac do piersi, jest nawet sala platna - pojedyncza z wygodami dla mamy i dzidziusia, na Pomorzany nie trzeba brac podkladow ginekologicznych- bo maja na miejscu, obowiazkowo pieluszki i ubrankadla dzidziusia. Bedzie dobrze, zycze Wam milego porodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko Re: justine5 19.02.06, 17:18 Witaj justine5 ! Dzięki za cenne informacje odnośnie "pieluszek i ubranek dla dziecka" bo właśnie od kilku dni zastanawiałam się czy zabrać dla maluszka ubranka do szpitala czy mają na stanie swoje. pozdrawiam Ela. Odpowiedz Link Zgłoś
marta1978.01 Re:ELUSIONTKO 19.02.06, 11:57 Witaj. Jeszcze nie byłam na obchodzie po sali porodowej, wybieramy sie z męzem 28 lutego.Ale lezałam na Pomorzanach w lipcu i personel był naprawde bardzo miły :) Poza tym moja prowadząca jest z tego szpitala i dlatego napewno będe rodziła własnie tam :)A na kiedy Ty masz termin, bo ja na 25 marca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elusiontko marta1978.01 19.02.06, 17:11 Witaj marta1978.01! Ja mam termin na 20-21.03 i juz powoli zaczynam przygotowania w domu na przybycie maluszka:-) Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś