Dodaj do ulubionych

przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy.

IP: *.chello.pl 26.02.06, 18:59
wiadomść tylko dla tych, co to, nie piją, nie palą, nie bawią.
prowadzą 'wojnę głupców'niemając właściwie nic do powiedzenia.
śledź to nie ptak. nie jest narażny na ptasią grypę, lubi tylko pływać.

reszta towarzystwa z tego forum na pewno godnie uczci te ostatnie godziny
karnawału.
i ja też. i nie obchodzi mnie co ci prowdzący tę wojnę o takich jak ja myślą.

pozdrawiam serdecznie! mp
Obserwuj wątek
    • szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:05
      sledzik to jest akurat bardzo powazna sprawa:-)
      • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.chello.pl 26.02.06, 19:06
        to fakt*

mp
        • szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:08
          a co to za gwiazdka?
          • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.chello.pl 26.02.06, 19:21
            to takie moje jednogwiazdkowe podkreślenie ważności omawianego zagadnienia.
            jeżeli uważasz, że sprawa jest poważniejsza dołóż jedną lub więcej.

mp.
            • szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:28
              i z kazda gwiazdka rosnie ranga sledzikowego swieta?
              • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.chello.pl 26.02.06, 19:48
                z pewnością.
                bo od środy Wielki Post.

mp
                • beatrix13 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:50
                  marian,
                  czy ty jakiegoś forumowego śledzika organizujesz?
                  • kurde.felek śledzik - proponuję balangę na forum 26.02.06, 19:57
                    Jedna wypadła wcale nieżle, pamiętacie balangę na forum z powodu balangi
                    forumowiczów?
                    Robię sledzia na zagrychę i siadam do kompa ze "starym szmuglerem" (bo tylko to
                    mam akurat w barku), zapraszam do balangi, powiedzmy tak po 20-tej?
                    No to to Panowie, w Poooooooooolskę idziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiemy?
                    Panie mile widziane.
                    • beatrix13 Re: śledzik - proponuję balangę na forum 26.02.06, 19:59
                      stawię się trzeźwa
                      • anna_maria Re: śledzik - proponuję balangę na forum 27.02.06, 09:53
                        oczywiście będę :)))
                        • Gość: mamoniowa metallica IP: 62.69.202.* 27.02.06, 23:01
                          Ja bede urzedowac w realu, wypije za Wasze zdrowie:-)
                          Nabylam sledzia, lososia, bedzie tez tunczyk, jednym slowem metallica :-)
                          • beatrix13 Re: metallica 27.02.06, 23:07
                            czyli mamoniowa raczysz się rtęcią,przed którą mnie ostrzegałaś,
                            smacznego;)
                            • Gość: mamoniowa Re: metallica IP: 62.69.202.* 27.02.06, 23:13
                              ja jak ja, goscie na pewno :-)
                              • beatrix13 Re: metallica 27.02.06, 23:26
                                a potem to nie Metallica będzie a Nirvana raczej
                                • Gość: mamoniowa Re: metallica IP: 62.69.202.* 27.02.06, 23:34
                                  a w srode...A New Day Has Come tralalalalal :-)
                                  dobranoc
                                  • beatrix13 Re: metallica 27.02.06, 23:40
                                    rozszalałaś się mamoniowa,że hej,
                                    dobranoc!
                    • Gość: AfrykaDzika Re: śledzik - proponuję balangę na forum ALE...... IP: *.chello.pl 27.02.06, 13:52
                      o tak ,podpisuję sie obiema ręcoma pod tym ,ale proponuję podzielić sie
                      sledzikiem na czacie ,w pokoju szczecin, bedzie kameralnie i trochę żywiej niż
                      na forum......
                  • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.chello.pl 26.02.06, 19:58
                    ja nie umiem organizować.
                    podobnie jak Andreas lubię sie wkręcać.
                    /chyba się nie obrazi za to przypuszczenie?/
                    właśnie zostałem śledziwym wkrętem.
                    po raz kolejny.

mp

• szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:52
                  Gość portalu: marian paździoch napisał(a):

> z pewnością.
                  > bo od środy Wielki Post.
                  >
                  > mp
                  - ale w poscie sledzie mozna jest... dziwne to zakonczenie karnawalu... moim
                  zdanie powinno sie nazywac "bekonik".
                  • Gość: mamoniowa Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: 62.69.202.* 26.02.06, 19:54
                    szpileczko przypominam, ze sledzik lubi plywac :-)
                    • szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:55
                      aaaa ale to chyba nie wypada w wielki post wchodzic z kacem?:-))
                      • beatrix13 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 19:57
                        w ramach niewypadania posypiesz sobie główkę popiołem nazajutrz po śledziku
                      • Gość: mamoniowa Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: 62.69.202.* 26.02.06, 20:00
                        inaugurujacego kaca nie polecam, czegokolwiek to dotyczy :-)
                        • szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 20:04
                          ja w ogole kaca nie polecam...bleee bardzo nie lubie jak boli mnie glowa...
                      • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:04
                        szpilkaa1 napisała:

> aaaa ale to chyba nie wypada w wielki post wchodzic z kacem?:-))

* to nawet dobrze. to zaduma i refleksja połączona z pokutą, tym większą, im
                        więcej było płynów dla śledzika.

mp

• szpilkaa1 Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 26.02.06, 20:12
                          Gość portalu: marian paździoch napisał(a):

> * to nawet dobrze. to zaduma i refleksja połączona z pokutą, tym większą, im
                          > więcej było płynów dla śledzika.

juz mi sie niedobrze robi...:-(
                          :-))
                        • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:13
                          tak sie fajnie gawędziło i się urwało.
                          przypnij tego od wojny.

mp
                          • szpilkaa1 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 20:15
                            juz dawno mowilam, ze przyszpilone watki umieraja szybciej...
                            • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:17
                              może się zlituje i odepnie.

mp
                            • dyrgosia Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 20:17
                              Wątek jest na czasie i dotyka niezwykle istotnego zagadnienia społecznego...
                              • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:19
                                a to Ty?
                                teraz wiem, że nic tu nie pomoże 'zmiłuj się'
                                :)

mp
                              • Gość: mamoniowa Re: albercik odepnij, miej serce! IP: 62.69.202.* 26.02.06, 20:20
                                tak jest !
                                Co gorsza, nazajutrz po sledziku, trzeba isc do pracy !!!
                                • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:23
                                  ja nie.
                                  wyjątkowa sytuacja.
                                  zarządziłem święto pańswowe:)

mp
                                  • dyrgosia Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 20:25
                                    > zarządziłem święto pańswowe:)
                                    >
                                    Niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi...:-)
                                    • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:35
                                      oj nie!
                                      dwoje mam. plan wykonałem.
                                      :)

mp
                                      • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 20:41
                                        a przyrost naturalny nadal ujemny
                                        • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:48
                                          fakt.raczej nie naturalny.
                                          i rodzą się przeważnie dziewczynki.
                                          jak w seksmisji.
                                          apokalipsa!:)

mp
                                          • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 20:51
                                            a w Chinach nadmiar chłopców
                                            • Gość: mamoniowa Re: albercik odepnij, miej serce! IP: 62.69.202.* 26.02.06, 20:56
                                              W Indiach rowniez
                                            • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 20:57
                                              no, jezeli tak to
                                              bilans wychodzi na zero.
                                              chociaż nie, napisałaś w Chinach.

mp
                                              • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 21:13
                                                a ja nie lubię śledzi,
                                                wolę łososie
                                                nie mógłby być łososik zamiast śledzik?
                                                • Gość: mamoniowa Re: albercik odepnij, miej serce! IP: 62.69.202.* 26.02.06, 21:15
                                                  lososie ponoc maja duza zawartosc rteci
                                                  • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 21:20
                                                    to teraz mi mówisz?
                                                    a ja dziś cały dzwonek wcięłam
                                                  • Gość: marian paździoch Re: albercik odepnij, miej serce! IP: *.chello.pl 26.02.06, 21:20
                                                    Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> lososie ponoc maja duza zawartosc rteci

*
                                                    tak. śledzik zdecydowanie śledzik.
                                                    wychodowany na naturalnym nawozie z Odry, Wisły itp.

mp
                                                  • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 21:25
                                                    pod pierzynką?
                                                    ten śledzik
                                                  • Gość: mamoniowa Re: albercik odepnij, miej serce! IP: 62.69.202.* 26.02.06, 21:32
                                                    aha bea, tunczyka tez nie jedz, on kumuluje najwiecej rteci
                                                  • beatrix13 Re: albercik odepnij, miej serce! 26.02.06, 23:02
                                                    a gdzie jej nie ma?
                                                    termometru też nie zjem
                                                    może
                                                  • Gość: marian paździoch Re: kurde felek pewnie wie więcej IP: 87.207.49.* 26.02.06, 23:51
                                                    morza nie tylko Baltyk, zanieczyszczone są przez wycieki ropy, mycie
                                                    statków, awarie zbiorników . to rzeki np Ren, zaopatrujacy w wode 20 mln ludzi,
                                                    z powodu awari w fabryce Sandoz w Bazylei stał się o 30 ton toksycznych
                                                    substancji bardziej zatruty. Elba, Ren i Wisła prowadzą dziś w rankingach
                                                    najbardziej zanieczyszczonych rzek. Odra też nie odbiega daleko od tej
                                                    niechlubnej statystyki , Bałtyk jest nazywany 'morzem (biologicznej) śmierci'i
                                                    to nie są gołosłowne opinie.
                                                    nie wiem jak dlugo jeszcze będziemy cieszyć sie z bałtyckiego śledzia, więc
                                                    jedzmy go, póki jeszcze jest. a że śledź lubi pływać...

mp
                                                  • sobiepan1 Re: w środę Popielec, nadejdzie czas refleksji. 27.02.06, 08:52
                                                    Na tym forum od czasu do czasu forumowicze fascynują się, lub poddają totalnej
                                                    krytyce któregoś z lokalnych i nie tylko lokalnych polityków.
                                                    Powstaje później zamieszanie i wzajemne wytykanie i oskarżanie o spam,
                                                    wulgaryzm itp..
                                                    Ze zgodnego zazwyczaj forum powstaje atmosfera jak w starej oponie.
                                                    Może to dobrze a może źle. Jedno jest pewne, jest nieprzyjemnie.
                                                    Dwa dni pozostały do końca karnawału, wykorzystajmy je maksymalnie.

Sobiepan

• Gość: K.F. Re: w środę Popielec, nadejdzie czas refleksji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:46
                                                    Popielec jako taki - nie interesuje mnie, a już nawoływanie do refleksji akurat
                                                    tego dnia - wkurza, bo nie lubię indokrynacji.
                                                    To święto kościelne, a nie ogólnopaństwowe.
                                                    Obyczaj śledzika pod coś mocniejszego, owszem...jest w gestii moich
                                                    zainteresowań, jako kultywowanie miłej podniebieniu polskiej tradycji kulinarnej.
                                                  • Gość: K.F. Re: kurde felek pewnie wie więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:42
                                                    Na temat sledzika bałtyckiego wolę się nie wypowiadać, za dużo wie., Jutro pod
                                                    "szmuglera" będzie śledzik ...atlantycki.
                                                    Innych nie jadam.
                                                    Mam zamiar zaserwować sobie śledzika - a'la Bismarck oraz w zalewie korzennej.
                                                    Może zrobię sobie jeszcze zapiekanego w folii po bretońsku. Do wieczora daleko i
                                                    coś wymyśle.
                                                    Sledzie już są i się szykuja do obrobki kuchennej.
                                                  • xxtoja kurde zdradz przepis po bretońsku, 28.02.06, 07:59
                                                    to tak jak fasolkę robi sie tego śledzika.
                                                  • kurde.felek Re: kurde zdradz przepis po bretońsku, 28.02.06, 19:49
                                                    Teraz piję i zakąszam! Jak skonczę, to podam!
                                                  • kurde.felek Re: kurde zdradz przepis po bretońsku, 28.02.06, 20:11
                                                    No dobra.
                                                    Potrzeba: 800 gr filetów ze śledzia (atlantyckiego), 2 marchewki, 1 slere, 2
                                                    pory, 2 pomarańcze, skórka z pomarańczy, 1 łayżka śmietanki, 50 ml likieru
                                                    pomarańczowego, sól,pieprz i 4 łayzeczki masła do smażenia,ja wolę olej z pestek
                                                    winogron.
                                                    dzien przed gotowaniem filety moczysz, by się odsoliły nieco, jeśli zbyt słone.
                                                    ja wolę mało słone.
                                                    Następnego dnia.
                                                    1. jarzyny kroisz w paski o szer. circa 2-3 mm i sł. 3 cn, na wiórki. Obsmażasz
                                                    na małym ogniu, jakieś 10 min. Pod przykryciem.
                                                    2. Pomarańcze obrane kroisz na kawalki (bez pestek rzecz jasna). jedną ze skórek
                                                    pomarańczy proisz w cieniutkie pasemka.
                                                    3. filety osączasz, doprawiasz pieprz, przez kilka sekund obsmażasz na ostrym
                                                    ogniu, zdejmujesz z patelni, zawiń w folie folię, dodajesz masełka i wrzucasz do
                                                    rozgraznego piekarnika na jakieś 5-7 min. Jak chesz dodać nieco wyrafinowanego
                                                    smaku, do filetow dorzuc maleńką ostra wysyszoną papryczkę nim zawiniesz
                                                    filecika w folii. Ja pakuje po dwa filety do jednego opakowania z folii, smaruję
                                                    je masełkiem.
                                                    Jak nie dodaję papryczki, to czasem używam np. masełka ziołowego lub
                                                    czosnkowego, lub opruszam filety leciutko zmielonym czosnkiem (suchym).
                                                    4. Na patelni musisz rozgrzćc resztke masełka (ja oliwy z pestek winogron) dodać
                                                    skórkę z pomarańczy, śmietane, wymieszać, dodać likier, po czym zamieszać raz
                                                    jeszcze i zagotować.
                                                    Usmażoną w forii rybę rozpakuj, ułóż na półmisku, ugarniruj warzywkami, polej
                                                    sosem i przybierz cząstkami pomarańczy!
                                                    Mówię Ci - pychotka!!! Niebo w gębie!
                                                    Podałem Ci przepis na 4 dorosłe osoby.
                                                    Żeby złamać smak słodyczy, podaję do tego czystą wódkę, zchłodzoną. W małych dawkach
                    • Gość: Remi Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:32
                      Śledzik lubi pływać i śledzikiem kończymy karnawałowe spotkanie. Przed
                      śledzikiem co kto lubi.
    • Gość: . Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:29
      Chyba się przeceniasz, myśląc, że pobudzasz do myślenia.
      • xxtoja Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 28.02.06, 08:08
        Gość portalu: . napisał(a):

> Chyba się przeceniasz, myśląc, że pobudzasz do myślenia.

...
        a ty wiesz co on mysli, bo ja nie, o może jesteś Jackowskim, że wiesz.
        • Gość: marian paździoch Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: 87.207.49.* 28.02.06, 08:46
          od jutra nie piję.
          i nawet nie będę się tym chwalił.
          ale dzisiaj. piję i jem wszystko.
          od golonki po śledzia. może być po bretońsku,
          żydosku, łowicku czy z beczki.
          jak szaleć to szaleć.
          a jutro zarządzam święto państwowe.

pozdrawiam serdecznie! mp
          • xxtoja Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 28.02.06, 10:03
            ja od jutra nie pale i przechodze na postowe jedzonko, same warzywa bez mięska,
            a jutro jak te świeto państwowe będzie się zwało?
            • Gość: katokatolk Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy IP: *.icpnet.pl 28.02.06, 17:55
              Jaki śledzik--mięsopust czy cóś takiego..niech żyje leberka.........
              • kurde.felek Re: przypominam śledzik wtorek od rana do pólnocy 28.02.06, 19:50
                No co ty! Z jakąś wątrobianka tu wyjeżdżasz?! Jak śledzik, to śledzik!
          • kurde.felek Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 19:48
            No to co, zaczynamy śledzika?
            Zrezygnowałem ze "starego szmuglera" na rzecz zmrożonego absolutu. Śledzik pychotka!
            Mam pić do ekramu montora, czy mam towarzysto?
            • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:11
              ja się melduje,ale bez wódki i śledzia
              • kurde.felek Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:16
                Witam serdecznie Bea!
                Sledzik bez śledzika?
                A właściwie, po co, bawić się można i bez śledzia.
                Piwo, kawa lub soczek tez mozę być
                • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:20
                  freeq jest,
                  a rybkę już dziś zaliczyłam w postaci jesiotra
                  • Gość: AfrykaDzika Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! IP: *.chello.pl 28.02.06, 20:33
                    i ja jestem ...
                    śledzik pod pierzynką, i coś do picia też:)
                    ale nie lepiej w naszym szczecińskim pokoju pogadać??
                    to bedzie choć namiastka wspólnego towarzyskiego spotkania :))
                  • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:34
                    czy my tu sami,a inni okupują golemowe knajpy?
                    • kurde.felek Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:37
                      Jak sie zorientują, to się zjawią.
                      Na pogaduchach z kapitanem Asem znalazłem Andreasa i to z kieliszkiem w garści.
                      Poczekajcie dziewczyny. Niebawem Swantek się odezwie (tak mniemam), nie zcierpi,
                      że Bea i taka sama...
                      Jak minął karnawał?
                      • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:48
                        grzecznie jak zwykle,
                        karnawał to w Rio mają i 30 stopni,
                        a jaką wódeczkę feluś popijasz?
                        • anna_maria Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:51
                          Jestem.Drineczek jest , śledzik niekoniecznie:)
                          • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 20:55
                            Twoje zdrowie Anno.Mario!
                            tak bez zakąski?
                          • Gość: AfrykaDzika Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! IP: *.chello.pl 28.02.06, 21:03
                            witaj anno-m :)
                            a ja walczę z wojakiem ....niezły 9% i 0.6 l
                            • beatrix13 Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! 28.02.06, 21:11
                              a ja jednocześnie z Wami i z "Cienką czerwoną linią",
                              • Gość: mamoniowa Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! IP: 62.69.202.* 28.02.06, 22:12
                                pozdrawiam:-) sledzik, makrela, losos, panga, tunczyk no i oczywiscie plynne
                                stosowne dodatki...
                                dlaczego dobre filmy sa wtedy, gdy nie moge ich zobaczyc? :( trudno, hulaj
                                duszaaaaaaa;))))))))))
                        • Gość: K.F. Re: Jestem!!! śledzik jest, wódeczność - też!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:20
                          absoluta nieco zmrożnego
                          • Gość: marian paździoch Re: no i po śledziku, było pięknie ale krótko IP: 87.207.54.* 01.03.06, 00:16
                            bawiłem sie wyśmienicie.
                            śledzie,łososie we własnym sosie.
                            słowem, sielanka.

a dziś święto państwowe se zarządzilem.
                            i nawet 'obserwatorce' nic do tego, ha!

pozdrawiam wszystkich serdecznie, cały wirtualny świat!!!!! mp
                            • Gość: andreas Re: no i po śledziku, było pięknie ale krótko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 02:03
                              a ja męczyłem sledzie i zupe rybna...
                              no ludzkim zem to dałem im popływac w Bollsie...
                              zatopiły mnie te rybki...
                              Nie powiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka