Dodaj do ulubionych

najbardziej beznadziejne miasto

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:01
nie wiem jak wy, ale mieszkam tu od dwunastu lat,na początku był to dla mnie
kosszmar,brzydko,smutnie,brudno,no i ludzie często hm delikatnie mówiąc
dziwni,hehe,potem jakoś to wszystko pezstało mi przeszkadzać,dostrzegłam
pozytywy- przestrzeń,parę fajnych miejsc,imprezy,życie,które tętniło,coś
ciekawego zawsze się działo.Dzis stwierdzam,że to miasto umiera,większość
wyjechała, knajpy beznadziejne,nie dziej sie nic,pustynia kulturalna,umysłowa
jakkolwiek, co wy kochani na to?
Obserwuj wątek
    • piotrus1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:03
      robię to nie chętnie ale...

puste słowa, szczecin to piękne miasto a przez takich jak ty jest takie jakie
      jest
    • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:04
      nie dostrzegasz piękna tego miasta,
      bo jesteś przyjezdna,bo jesteś nie stąd,bo to nie twoje miasto
      • piotrus1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:04
        beatrix13 napisała:

> nie dostrzegasz piękna tego miasta,
        > bo jesteś przyjezdna,bo jesteś nie stąd,bo to nie twoje miasto

i za to Cię lubię Beatrix ;)
        • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:06
          tylko za to?;-)
          cieszę się,że też czujesz klimat naszego Szczecina,
          pozdrowionka
        • Gość: sonia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:07
          no właśnie ten brak kultury totalny maisto chamów o tym zapomniałam, a poza tym
          co ciekawego tu sie dzieje?chciałąm polemiki i w szczecińskim, prostackim stylu
          nie jesteś stąd dzięki panowie
          • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:09
            skoro takie beznadziejne to miasto dla ciebie,to wróć do swojego rodzinnego,a
            nie nas obrażaj i wyzywaj
            • Gość: sonia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:16
              chyba pierwsza nie zaczęłąm,po prostu to miasto umiera,no i chyba nikogo nie
              postawiłam pod pręgierzem,a wy uważacie ,że tu kwitnie życie kulturalne?że
              dzieje się coś fajnego?bo jakoś od kilku lat tego nie dastrzegam.........
              • Gość: P. Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:20
                Tak, Soniu, umiera. Poczytaj sobie to forum, a zrozumiesz dlaczego. Tu piszą właśnie mieszkańcy tego miasta. Już ci wytknęli, że jesteś obca...Nie należysz do kółeczka wzajemnej adoracji, kochana.
                • Gość: sonia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:24
                  no cóż szybciutko to zrobili,więc chyba nie warto należeć do tego kółeczka
                  różańcowego,zresztą nie o to chodziło,przykro mi ,że skoczyli na mnie jak
                  najprzedniejszy zaścianek,ale nie odpowiadam za intencje co poniektórych
                  forumowiczów, jednak biorąc pod uwag romiar metropolii to wstyd i hańba, no
                  chyba,że wioska???????????????
                  • Gość: ved Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internet.v.pl 06.03.06, 10:19
                    Nie przejmuj sie! Sa tacy ktorzy kochaja Szczecin slepa miloscia, to sie zdarza i trzeba im wybaczyc:]
                    Po twoim pierwszym poscie nasuwa mi sie jednak jedno skojarzenie - moze ty sie postarzalas, i juz nie balujesz tyle, etc?
                    Bez obrazy oczywiscie, ja mieszkam tu tez 12 lat okolo, nie z mojego wyboru, i chetniej mieszkalabym poza tym po*&*%^*nym krajem, ale nie narzekam ze jest jak jest. Wiadomo ze Szczecin to nie Berlin, z ktorym sie go ciagle porownuje nie wiem z jakiej racji. Szczecin to nie metropolia, nie bedzie tu co tydzien kilku festiwali koncertow etc. Zycia kulturalnego faktycznie troche brakuje, ale! To ma tez swoje plusy - miasto jest w sam raz(jak dla mnie) nie za duze nie za male, nie ma wiekszych problemow z komunikacja, etc.
                    • Gość: kapitanas Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.iscnet.pl 06.03.06, 11:40
                      to fakt. nie za duze, nie za male.
                      proponuje przy cieplejszych dniach wrocic
                      do starej tradycji jazdy na rowerze.
                      nie ma lepszego miasta w kraju do tego typu aktywnosci
                      niz wlasnie Szczecin (albo jedno z naj).
                      Te miasto jest nieodkryte nawet przez jego mieszkancow
                      a odkrywac jest naprawde co!
                      co do ludzi, to kultura czesto nie grzesza...
                      jednak ma to swoje konotacje historyczno-dziejowe.
                      nie czas i miejsce o tym fakcie tu rozprawiac.
                      jeszcze jedno pokolenie i bedzie cacy.
                      trudno sie mowi, ale przez to zaniedbanie
                      jest tyle rzeczy do zrobienia,
                      dzieki czemu bede mial na pewno przy czym
                      spozytkowac swoja energie! :D
                    • Gość: Anty-Burak Zycie kulturalne - a kto chodzi na imprezy ? IP: 217.153.6.* 06.03.06, 16:12
                      Niestety to od dłuższego czasu < buraczane> miasto - nawet jak sa imprezy to
                      nikt na nie chodzi - tylko narzeka ze nic sie nie dzieje - w kazdym tygodniu sa
                      rózne imprezy na które w wiekszości nie ma chętnych a to głównie dlatego że
                      ludzie chcieli by żeby było za darmo a najlepiej jak by im ktos piwo jeszcze
                      postawił - To wynika w dużej mierze z ilości napływowych ludzi , którzy są
                      skapi i chcieli by aby Szczecin dał im utrzymanie i jeszcze darmową rozrywkę.
                      Miasto traktują własnie w tej kategorii- pójdą na Dni Morza bo za darmo- biletu
                      na koncert juz nie kupią - i bez przerwy narzekają.Zobacz sobie repertuar
                      Teatrów, klubów i kin ( no sorki że za darmo nie ma )
              • Gość: pieszy Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.fnet.pl 05.03.06, 23:22
                ja też urodziłem się poza szczecinem, ale jestem stąd. nie gdzie jesteś, ale
                jaka jesteś - to czyni cię wolnym, a świat ciekawym

(masz doła i tyle, znajdz jakieś światło, które zaświeci i po krzyku)
              • peizet Re: najbardziej beznadziejne miasto 10.03.06, 09:11
                Witam serdecznie!!! Nie jestem ze Szczecina ale bardzo lubie to miasto i często
                w nim bywam!!! Nie uważam aby było beznadziejne!!! Jeżeli komuś tak bardzo brak
                kutury to zapraszam do siebie czyli do Torunia!! (wiele imprez międzynarodowych
                no i oczywiście Radio Maryja. No i w ostatnim czasie największa atrakcja PTASIA
                GRYPA)
                Pozdrawiam z Torunia i proponuje SONIU wykorzystać przysłowie: "Cudze chwalicie
                a swego nie znacie"
          • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 05.03.06, 23:28
            Gość portalu: sonia napisał(a):

> no właśnie ten brak kultury totalny maisto chamów o tym zapomniałam, a poza
            tym
            >
            > co ciekawego tu sie dzieje?chciałąm polemiki i w szczecińskim, prostackim
            stylu
            >
            > nie jesteś stąd dzięki panowie

tak napisałaś i tobie przykro,że ktoś na ciebie naskoczył,no ,a ty nazywając
            nasze miasto MIASTEM CHAMÓW wystawiasz świadectwo sobie
          • Gość: Zuza Re: najbardziej beznadziejne miasto -do sońki IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 06.03.06, 09:56

> no właśnie ten brak kultury totalny maisto chamów o tym zapomniałam, a poza tym
            >
            > co ciekawego tu sie dzieje?chciałąm polemiki i w szczecińskim, prostackim stylu
            >

A gdzie byłaś kiedy wybieraliśmy tego jednego jedynego przecież masz prawo głosu
            i nie skorzystałaś z dobrodziejstw konstytucji? A teraz tak się dziwisz że to
            miasto umiera nie teraz i w nieodpowiednim czasie chyba że masz dobry pomysł na
            zostanie radną i masz dobry program na ruszenie naszego miasta z marazmu? a może
            sama czujesz się temu winna a nam wmawiasz chorobę ,nie martw się mieszkańcy
            wiedzą i widzą zapaść ale dyskusją tu nie wiele można zrobić a na wiece
            idemonstracje sory ale ja jestem zbyt dorosła mnie to nie bawi.
    • Gość: szczeciniak Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:31
      Sońka! to fajne miasto, a przedewszystkim region.
      Trzeba mieć własne zainteresowania i omijać hołotę.
      • piotrus1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 07:39
        soniu obrażasz nas juz od pierwszego postu!

szczecin to moje miasto tu sie wychowałem i tu umrę - i mam juz dośc ciągłego
        biadolenia jak to w szczecinie jest źle!!!!!

jak mi cos nie pasuje to zmieniam

tak jest ze znajomymi, jedzeniem, ubiorem pewnie z miastem działa tak samo ;)
        • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 09:14
          > szczecin to moje miasto tu sie wychowałem i tu umrę - i mam juz dośc ciągłego
          > biadolenia jak to w szczecinie jest źle!!!!!
          >
          > jak mi cos nie pasuje to zmieniam

Co nie zmienia faktu że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opini.
          Kolejny raz lokalne towarzystwo wzajemnej adoracji próbuje zakrzyczeć kogoś kto
          ma odmienne zdanie niż ich jedyne słuszne. Tak, Szczecin jest boski, zwłaszcza
          latem jak się spaceruje pomiędzy psimi odchodami...
          • Gość: obserwator II Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:31
            Te psie odchody na ulicach to sama przyjemność w porównaniu z tymi odchodami
            tu - na forum zamieszczanymi konsekwentnie i programowo.
            • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 09:41
              > Te psie odchody na ulicach to sama przyjemność w porównaniu z tymi odchodami
              > tu - na forum zamieszczanymi konsekwentnie i programowo.

:))
              • Gość: Zuza Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 06.03.06, 09:58
                Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> > Te psie odchody na ulicach to sama przyjemność w porównaniu z tymi odchod
                > ami
                > > tu - na forum zamieszczanymi konsekwentnie i programowo.

Oj a czy przypadkiem sam ich nie zostawiasz???????????
            • Gość: ved Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internet.v.pl 06.03.06, 10:27
              na co ludziom te zwierzaki??? :|
            • Gość: szczecinianin Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.chello.pl 06.03.06, 22:15
              brawo!!!
    • skuter70 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 10:19
      > Dzis stwierdzam,że to miasto umiera,większość
      > wyjechała,

250 000 wyjechalo???
      ciekawa teoria
      a moze ja poprzesz jakimis danymi statystycznymi

>knajpy beznadziejne,

zaloz dobra- jesli wszystkie inne sa beznadziejne zrobisz ciezki szmal

>ie dziej sie nic,pustynia kulturalna,umysłowa
      > jakkolwiek, co wy kochani na to?

zorganizuj cos, napisz ksiazke na nobla
      masz tyle mozliwosci.. do dziela

Powiedz w jakiej dziedzinie cos zrobilas? cos co polepsza wizerunek miasta

• Gość: marta Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 83.168.106.* 06.03.06, 11:45
      oj, nie narzekaj! :)
      brzydko, brudno? Jasne, że nie jest idealnie (bo nie jest!), ale Ty chyba nie
      widziałaś rzeczywiście brudnych miast? ;/
      > parę fajnych miejsc,imprezy,życie,które tętniło,coś ciekawego zawsze się
      działo.Dzis stwierdzam,że to miasto umiera,większość wyjechała, knajpy
      beznadziejne
      imprezy, tętniące życie? - wszystko zależy od ludzi, jakimi się otaczasz, z
      jakimi przebywasz! w gronie super ludzi, znajomych - każda impreza jest udana :)
      Ja nie pałam ślepą miłością do Szczecina :) staram się jedynie znaleźć pozytyw
      w tym co widzę i jeśli moge to próbuję zmienić to co mogę.
    • nedfan Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 11:53
      A ja odpowiem w Twoim stylu:
      "Nie lubię Warszawy, bo jest tam brudno, ludzie beznadziejni, zadufani w sobie,
      chamscy i w ogóle. Brak przestrzeni życiowej, życie kulturalne oderwane od
      rzeczywistości, itp., itd."
      Ludzie, odrobinę pozytywnego nastawienia do życia!
      Szczecin jeszcze rozkwitnie. To zależy tylko od nas!
      • Gość: kapitanas Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.iscnet.pl 06.03.06, 12:42
        yep :]
      • Gość: Tomas Wieruszewski Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 07:34
        Należę do tych osób, którzy od 4 lat mieszkają w Warszawie ale do nielicznej grupy, która będzie wracać do Szczecina. Znam dobrze więc oba miasta. Wracam bo jestem lokalnym patriotą, a chodzi też o ceny nieruchomości - w Warsawie w dobrym punkcie 2 pooje 37 m z ciemną kuchnią w wieżowcu z czasów PRL kosztują tyle co 3 pokoje 66 m w budownictwie kilkuletnim w Szczecinie. Dystans ogromny. Ale wiem jakie są bolączki miasta. Zawodowo pracowałem tylko w Warszawie, wiem że w Szczecinie z pracą jest trudno, a jeszcze trudniej z dobrą płacą. Ale dlatego są dużo tańsze nieruchomości Nie zgodzę się, że w Warszawie jest nieciekawe życie kulturalne, natomiast w Szczecinie niestety jest. Przeciętny warszawinin jest 3 razy częściej w kinie niż sztatysztczy szczecinianin. Ale Szczecin ma swój urok, choć budowa jego pozycji musi jesczcze długo potrwać.
    • Gość: gr,z Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:43
      skąd taki pesymizm...?...
      • Gość: sonia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:54
        dzięki za dyskusję pozdrawiam:)wszystkich forumowiczów
        • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 15:01
          my z miasta chamów,jak to ujęłaś,też cię pozdrawiamy
    • kakq Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 16:12
      o wypraszam sobie , jak sie panience nie podoba to migracja wskazana np. Białystok
      • Gość: nitka 72 Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:34
        Ja też sobie wypraszam. Mieszkam tu od 19 lat , też jestem element napływowy,
        tu chodziłam do ogólniaka ,na studia, poznałam męża i urodziłam dzieci i nie
        zyczę aby ktoś nazywając to miasto beznadziejnym nazywał tak również mnie i
        moją rodzinę .Jak się nie podoba to won.
        • zona.pijaka Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 17:44
          Sonia, a ty czasami nie masz jąder? I nie nazywsz się Czarny Wieprz? Brat
          Czarnego Wyjścia, klienta MOPR-u?
    • Gość: Julia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 84.216.32.* 06.03.06, 17:49
      Jak smiesz tak pisac o moim kochanym miescie ????????
    • vojciech Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 19:33

Znam wielu szczecinian. Niektórzy śmieją się cały czas, bawią, dostrzegają wiele
      pozytywów w swoim życiu. A niektórzy marudzą, są zgorzkniali z jedyną rozrywką:
      telewizją (no bo przecież innych nie ma). Obydwie grupy mieszkają w tym samym
      mieście, więc nie przekonasz mnie, że miejsce zamieszkania determinuje radość z
      życia.

> przestrzeń,parę fajnych miejsc,imprezy,życie,które tętniło,coś
      > ciekawego zawsze się działo.Dzis stwierdzam,że to miasto umiera,większość
      > wyjechała, knajpy beznadziejne,nie dziej sie nic,pustynia kulturalna,umysłowa
      > jakkolwiek, co wy kochani na to?

Zapewniam Cię, że jakość knajp się zmieniła ostatnio niewiele, a jeśli już to na
      lepsze. Imprezy są nadal, przestrzeni i fajnych miejsc też nikt nie zniszczył.
      Pustynia umysłowa taka sama jak 10 lat temu.

Co my na to? Z jakiegoś powodu zaczełaś marudzić, ot co.
      • Gość: szcz Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:29
        bez przesady szczecin to male bagno,taki pgr sredniomiejski, i nie robcie z
        niego cudownej metropolii, mieszkam tu od urodzenia i nudze sie juz 24
        lata,ogolnie chamstwo i prostactwo, zaorac najlepiej...
        • felerynka Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 20:36
          Szczecin to miasto z którego pochodzę, i uprzejmie lecz stanowczo proszę, go tu
          nie opluwać!
          bo my Szczecinianie też umiemy pluć!

-------------------------------
          jest pięknie, lecz mogłoby byc jeszcze piękniej..
          • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 21:20
            felerynka napisała:

> Szczecin to miasto z którego pochodzę, i uprzejmie lecz stanowczo proszę, go tu
            > nie opluwać!

Rzeczywiście, ważki argument i głos w dyskusji... btw: też pochodzę ze
            Szczecina ale nie mam klapek na oczach i nie ograniczam się tylko do tego
            grajdoła...

Poczytaj sobie o powodach do szczecińskiej "dumy" w zeszłym roku:
            miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34937,3181596.html

i poniżej:
            miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3197994.html

A swoją drogą za 3 lata grozi nam jako miastu totalna kompromitacja na światową
            skalę...

• szpilkaa1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 21:26
              A swoją drogą za 3 lata grozi nam jako miastu totalna kompromitacja na światow
              > ą
              > skalę...

a co bedzie za trzy lata?
              • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 21:40
                Oops... nie za 3 ale już za półtora roku !!!
                W sierpniu 2007: Tall Ship Races...

• szpilkaa1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 21:43
                  o to sie specjalnie nie martwie
                  zaglowce przyplyna i dla zalog bedzie duzo atrakcji - trzeba pomyslec jak zajac
                  turystow aby po obejrzeniu zaglowcow nie zostali pozostawieni sami sobie -
                  tutaj duze pole do popisu beda mieli nasi kreatywni przedsiebiorcy.
                  • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 21:54
                    szpilkaa1 napisała:

> o to sie specjalnie nie martwie
                    > zaglowce przyplyna...

:) Też chciałbym w to wierzyć... zerknij na poniższy link... od napisania
                    niektórych artków minęło kilka miesięcy:

skyscrapercity.com/showthread.php?t=250122
                    • szpilkaa1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 21:57
                      nie otwiera mi sie - wklej tekst tutaj
                      • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 22:07
                        Pod Firefoxem ładnie się otwiera... wkleić nie da rady bo za dużo tego...
                        kilknaście czy nawet dziesiąt stron artków z przestrzeni ostatnich miesięcy...
                        nie nastrajają optymistycznie...
                        • szpilkaa1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 22:11
                          > nie nastrajają optymistycznie...

- o to ja pesymizmu mam zanadto w realu - na forum z nim walcze:-)
                          • Gość: Obserwator Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: 212.14.58.* 06.03.06, 22:34
                            szpilkaa1 napisała:

> - o to ja pesymizmu mam zanadto w realu - na forum z nim walcze:-)

Niezależnie od okoliczności ? Gdzie tu jest miejsce na obiektywizm ?

• Gość: sonia Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:29
                              za trzy lata w tym mieście zostaną ale chyba tylko starcy
                              • beatrix13 Re: najbardziej beznadziejne miasto 06.03.06, 23:31
                                a ty sonia może z Koszalina jesteś?
                              • Gość: hg Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 23:24
                                to fajnie, witamy w klubie "Wesołych Szczecińskich Staruszków" soniu
                                • peizet Re: najbardziej beznadziejne miasto 10.03.06, 09:14
                                  Witam serdecznie!!! Nie jestem ze Szczecina ale bardzo lubie to miasto i często
                                  w nim bywam!!! Nie uważam aby było beznadziejne!!! Jeżeli komuś tak bardzo brak
                                  kutury to zapraszam do siebie czyli do Torunia!! (wiele imprez międzynarodowych
                                  ,piękna starówka, mnóstwo pubów (130 na starym mieście) No i w ostatnim czasie
                                  największa atrakcja PTASIA GRYPA)
                                  Pozdrawiam z Torunia i proponuje SONIU wykorzystać przysłowie: "Cudze chwalicie
                                  a swego nie znacie". Szczecin jest OK dla mnie osoby z poza!!!
                                  • szpilkaa1 Re: najbardziej beznadziejne miasto 10.03.06, 09:16
                                    dziekuje peizet:-)
                                    • peizet Re: najbardziej beznadziejne miasto 10.03.06, 14:41
                                      Szpilkaa nie ma za co dziekować!!! Poprostu napisałem swoje odczucia co do
                                      Waszego miasta!!! Lubię je i nic mnie nie zniechęci do przyjeżdżania!!! Właśnie
                                      od 24.03 będę odpoczywał na urlopie w Waszym fajnym mieście!!!
                                      Pozdrówki ze polskiej stolicy ptasiej grypy lub jak kto woli Moher City
                                  • kakq Re: najbardziej beznadziejne miasto 10.03.06, 09:22
                                    dzieki za zaproszenie do Torunia :) nie skorzystam i wielkie dzieki za słowa o
                                    Szczecinie - masz racje to wspaniałe piekne miasto szczególnie wiosną - która
                                    nie bawem zawita:)pzdr
    • blackexit szczecin to syf 10.03.06, 15:32
      oczywiscie wie to karzdy, kto wybral sie do tzw centrum w ciagu ostatnich lat.
      zzawyczaj dodawalem ze t cos na kształt pyrzyc i innych malych miasteczek w
      okolicy. problem w tym ze one juz szczecin przesignely w wygladzie eststycznym
      a takze spadku bezrobocia i nowych inwestycjach. obecnie mamy najwieksza
      degrengolade od 1945 r. dzieki marianowi, ale nie tylko. zawsze bylo to miasto
      pgrowskie, zdominowanwe przez prostych ludzi z prowincji. teraz nieudolne
      rzady nieudolnego starca doprowadzily do okraszenia tego dna spolecznego
      absolutnym marazmem, bieda i bezrobociem.
      skansen prlowski zamienia sie wskansen prlu w dresie z poczatku lat 90-tych.
      mozna sobie prostowac wyobraznie niemieckimi pocztowkami albo atakiem na
      myslacych inaczej i posiadajacych otwarte oczy ale to absolutnie nic nie zminia
      dla miasta skazanego na prowincjonalizm. pozdrawiam black
      • Gość: rt Re: szczecin to syf IP: *.iscnet.pl 10.03.06, 18:03
        "karzdy" :))))

mie dość, że troll to jeszcze analfabeta. nie ma większego syfu niż takie
        gnojki jak rado.
        • szypow Re: szczecin to syf 10.03.06, 18:07
          Gość portalu: rt napisał(a):

> "karzdy" :))))
          >
          > mie dość, że troll to jeszcze analfabeta. nie ma większego syfu niż takie
          > gnojki jak rado.

chlopie, wyluzuj... nie czepiaj sie ortografii tylko wrzuc cos merytorycznie,
          bo od razu przypomina mi sie dowcip o "Wujku cietej riposcie"...
    • Gość: WitchKing Re: najbardziej beznadziejne miasto IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.06, 21:44
      Dlaczego piszesz "najbardziej beznadziejne miasto"? W Szczecinie nie ma wcale
      mniej rozrywek niż w innych dużych miastach Polski. Nie trzeba narzekać, tylko
      je znaleźć: kluby, kina, teatry, często koncerty 'bardzej ambitnych'
      wykonawców, amatorskich i mniej znanych zespołów, ale często i duże
      przedsięwzięcia: koncerty (np. requiem polskie) etc. Moim zdaniem problem nie
      leży w Szczecinie, a w Tobie - osoby bez zainteresowań i żadnego hobby nie
      znajdzie sobie zajęcia nawet w Nowym Jorku! Więc przestań narzekać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka