Gość: Obserwator IP: 213.155.167.* 23.03.06, 23:10 Wszyscy jestesmy rowni wobec prawa rowniez Jurczyk. Wszystkim innym juz by zrobiono eksmisje, dzieci zostaly przekazane do rodzin zastepczych a komornicy zajeli wszystko. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AGATONEK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 24.03.06, 00:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas czy to z Kafki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 01:05 zauważcie jest zwolnienie pana inspektora... tylko czeka na podpis pana Jurczyka! A teraz pan inspektor ma zedecydowac o losie altanki, a pan Jurczyk o losie pana inspektora... To sie kwalifikuje na nastepna sprawe... albon do Kafki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: czy to z Kafki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 06:24 decyzja Locha jest chyba zaskarżalna, więc to nie on w końcu zadecyduje. ale sytuacja - przyznaję - ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: czym można zaszantażować pewnego raczej IP: *.chello.pl 24.03.06, 07:19 kandydata i zwycięzcę w nadchodzących wyborach samorządowych? ano, altanką. porównując ten olbrzymi obiekt z malutkimi ziemiankami innych kandydatów, a także z miniaturowymi pałacami poprzednich prezydentów, wyborcy odpowiednio zweryfikują i ocenią w nadchodzących wyborach. pewnie temat na tyle się nagłośni,że przysporzy Marianowi Jurczykowi dodatkowych zwolenników i wygra w pierwszej turze. czego mu szczerze życzę. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo A jaki jest Jurczyk? chyba nie jest normalny? IP: *.pgi.waw.pl 24.03.06, 07:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.asternet.pl 24.03.06, 06:58 jest wiele domków wybudowanych na działkach w których cały rok mieszkaja ludzie. Kiedyś była to jedyna możliwość posiadania własnego kąta-tak szybko zapomnieliście???????? Ludzie, ludzie skąd w Was tyle zawiści???? aaaaaaa,prawda - zapomniełam- to nasza (POLAKÓW-KATOLIKÓW........)cecha narodowa... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 24.03.06, 07:11 Cała prawobrzeżna Świętojańska to mieszanka stu domów mieszkalnych i stu altanek wymieszanych między sobą, wzdłuż głównej drogi. Już widzę przygłupa Andreasa i spółkę, z piłą motorową chodzącego do domu do domu wśród tamtejszych mieszkańców i wycinającego wszystkie domy w pień. Sorry, określenie "przygłup" to najdelikatniejsze z określeń jakie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:18 gdzie jest ta jego altana? chetnie bym sie przyjrzal okolicy bo az mnie to ciekawi jak ten dom wyglada??? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 24.03.06, 07:44 Na Świętojańskiej, jakieś 100 m powyżej przejazdu kolejowego. W głębi trzeci rząd domków i altanek, obiekt chroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas tylko ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:25 tylko ze pan prezydent p[owiedzmy odstawił sobie te altanki bedąc juz prezydentem, a nie człowiekiem bez locum... zreszta miał mieszkanie przy Przyjaciól Żołnierza, zdaje sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 213.155.167.* 24.03.06, 19:20 Czy prezydent na działkach mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:56 Totalny skandal!! Czy wobec kogokolwiek z Nas też by nie wiedziano jak postąpić? Jestem pewien, że dostałbym nakaz rozbiórki + sporą grzywnę i nikt by moich argumentów nie słuchał. Zawsze powoływano by się na obowiązujące przepisy. No, ale ja nie jestem byłym magazynierem i mam na pewno trochę więcej "szkół" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alan Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 87.207.230.* 24.03.06, 08:05 Gdybym to był ja, to dali by pięć minut na rozbiórke. To jest Polska demokracja, Wstyd i hańba panie Jurczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.03.06, 08:59 Ludzie....Na pobliskich działkach mieszka kilkadziesiąt rodzin. Zacznijmy ślepo stosować prawo a spowodujemy wiele tragedii. Domek Jurczyka jest jednym z wielu i nie należy do najbardziej okazałych. Pewnie... Brakło papierka - winien. Ale spróbujcie ten papierek zdobyć. On swój problem mieszkaniowy załatwił sam. A powinien póść do Gminy aby mu dała jakieś lokum. I jeszcze zrobić raban na całą Polskę w telewizji jaki on biedny i jak władza go gnębi. Wtedy byłby tym popieranym przez media.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.chello.pl 24.03.06, 09:37 mam w swoich zbiorach zdjecia 80 altanek okazalszch,(większych i wyższych) piękniejszych, i nie widze w tym nic złego, raczej podziwiam za pomysły oraz pracowitość właścicieli. sam mam altankę większą od Jurczykowej ale kto by tam sprawdzał wielkość altanki paździocha? 'prawo jest równe dla wszystkich.' czy na pewno? mp Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 24.03.06, 11:30 widzisz marian ja to widze tak.... nie jest to sprawa altanki tylko KRYSTALICZNOŚCI władzy !!! osoby które piastują wąłdze nie powinni wykorzystywac jej do własnych inresów! po drugiej te kilkanaście rodzin łamało prawo świadomie!!!!!!! łamiesz prawo znasz konsekwęcje, nie jestem pewnien czy poruszanie ludzikich tragedii jest tu potrzebne. jak to mówią temida powinna być ślepa !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek jeśli ktoś jest złodziejem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:55 to nie znaczy, że ja również mogę kraść. To, że na działkach mieszkają nielegalnie ludzie, to nie powód aby ten który stoi na straży prawa sam łamał prawo. Widocznie władzom miejskim wygodnie nie jest reagowac na tego rodzaju problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Agent Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:36 Ale wielka afera... po co w ogóle Wyborcza go podkablowała? To takie typowe, że w Polsce sąsiad na sąsiada donosi, że ten to sobie drzewo wyciał bez pozwolenia, a tamten to sobie altankę postawił a jeszcze inny ma coś tam i ciekawe skąd to ma - trzeba to sprawdzić! zawiadomić jakieś władze! urząd miejski, policję i proboszcza! W tym kraju biurokracja jest tak nieprzyjazna, że każdy stara się ją jakoś obejść i każdy ma coś za paznokciami i wszystko jest ok, dopóki komuś nie przyjdzie do glowy go podkablować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 213.155.167.* 24.03.06, 19:23 Chyba w NRD nie mieszkałes :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.asternet.pl 24.03.06, 11:12 Pani redaktor pewnie znowu pomysłu na artykuł zabrakło i "odgrzebała" sprawę altanki Prezydenta, no bo temat "chwytliwy" , drażliwy no i pewne,że sie ukaże a za tym pewnie i pieniązków przybedzie............ale za takie szczucie ludzi jeden na drugiego to i..........pypci na twarzyczce może przybyć........bo przykazanie wyraźnie mówi-"nie czyń drugiemu , co tobie niemiłe....." Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 24.03.06, 12:03 Mam przyjemność a raczej nieprzyjemnośc prowadzić spór z Powiatowym Inspektoratem Nadzoru Budowlanego w Sznie.Jest decyzja o rozbiórce garażu sąsiada który powstał nielegalnie i powoduje ewidentne szkody(zagrzybienie domu,zasłonięcie okien piwnicznych,łatwość włamania itp)P.I.N.B. nałożył grzywnę w celu przymuszenia aby sąsiad usunął garaż.Niestety dla mnie garaż stoi dalej a grzywna nie jest wykonana BO NIE MA JEJ KTO WYKONAĆ !!! Sprawa ciągnie się już ponad 20 lat.Rozmawiałem osobiście z insp.Lochem sprawę zna Insp.Wojewódzki pani Madeja a także Główny Inspektor Nadzoru Budowlanego w Warszawie.Wszystko kończy się na pismach,ponagleniach a nic się nie dzieje.Szkody w moim mieszkaniu są już znaczne szkody(ekspertyza biegłej) Konkluzja w tej sprawie jest jedna.Prezydent Jurczyk może spać spokojnie.Nic mu nie zburzą ani nie usuną.P.Loch poinformował mnie że gdyby chciano usunąć garaż sąsiada należy przeprowadzić przetarg na firmę która tego dokona a na to po prostu nie ma pieniędzy.Mieszkańcy Topolowej!Śpijcie spokojnie!Nikt nic wam nie zrobi! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 24.03.06, 13:10 krokus5 napisał: > Mam przyjemność a raczej nieprzyjemnośc prowadzić spór...........P.I.N.B. nałożył > grzywnę w celu przymuszenia aby sąsiad usunął garaż. Czy nie widzisz tu różnic? Ty się sądzisz s sąsiadem, sasiad z Tobą, bo uważa Cie za frajera, przygłupa, kmiota i w ogóle. Natomiast Pan Jurczyk ma wspaniałaych sąsiadów, bo takich sobie wybrał. Gdyby chciał, dawno by sobie kupił jakieś mieszkanko w mieście. Ale nie chce, bo uważa ze skoro jest właścicielem działki w Polsce, ma wspaniałych sąsiadów, i nikomu z sąsiadów to nie przeszkadza - to czemu ma się stamtąd wyprowadzać. Bo jakieś weszki ze śródmieścia go podgryzają? Powtórzę - na Świętojanskiej w bezpośredniej okolicy mieszkają różni sąsiedzi. Jedni bogaci, wiec pobudowali sobie koło Jurczyka wille po 300 mkw, 200, 100. Są też i biedniejsi którzy mieszkają w przerobionych altankach. Ale na swoim, bo tak prawo stanowi, WOLNO MATOŁY MIESZKAĆ NA SWOJEJ WŁASNOSCI - czasy komuny dawno minęły. Powiem więcej, skoro to moja własność i ogór nie przeszkadza moim sąsiadom - to mogę tam nawet nasr.. - bo to moje. A jeśli uwielbiacie babrać się w czyimś gó@wnie - to tylko świadczy o waszej szczurowatości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a jak to z ta własnoscią? IP: *.centertel.pl 24.03.06, 15:32 tak ze sie spytam, jak to z ta własnoscia działek na ogródkach dzialkowych? Zawsze myslałem, ze ogródki działkowe to jakas forma tymczasowa... Czy od działek na ogródkach dzialkowych tez płaci sie podatki...? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit sw 24.03.06, 15:23 cHALUPKE WYSADZIC W POWIEtrze a dziadka z siodla i umiescic w domu starcow.. Juz Goska by sie nim zajela.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: sw 24.03.06, 15:48 swantevit napisał: > cHALUPKE WYSADZIC W POWIEtrze a dziadka z siodla i umiescic w domu starcow.. Nie sprecyzowałeś o kim piszesz. O sobie? Aż tak cie nienawidzą normalni Szwedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka [...] 24.03.06, 16:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas [...] IP: *.centertel.pl 24.03.06, 16:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas [...] IP: *.centertel.pl 24.03.06, 17:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Czy na działkach płaci sie podatki od "domków"? IP: *.centertel.pl 24.03.06, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Pan prezydent uwielbia samowolki!!!??? IP: *.centertel.pl 24.03.06, 17:46 www.kurier.szczecin.pl/?d=wiadomosci&id=95261 Jak prezydent robi samowolki, to niestety urzedowi to nie przystoi!!! Taki mamy magistrat, jakiego mamy prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker [...] 24.03.06, 18:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: powiem któtko IP: *.chello.pl 24.03.06, 18:50 pękł mi sznurek od kaleson jaja wiszą jak salceson. u cha cha! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: powiem któtko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:08 Nerwy puszczają Słowackiemu,Durskiemu i Trzosowi. Nie chcieli ich w SLD, nie chcieli ich w PIS, nie chcieli ich w PO. No to zechce ich Powiatowy Urząd Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: powiem któtko IP: *.chello.pl 24.03.06, 19:19 to mi akurat wisi, jak wisiorek mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.K. Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.chello.pl 24.03.06, 21:07 Kochani Szczecinianie. Przecież to najwyższy już czas zrobić porządek z tym cwaniakiem Jurczykiem. Od ilu już lat,rządzi sobie w tym mieście wedłu własnego widzimisię,a sprawy obywateli zupełnie go nie obchodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: wybiorą kochani szczecinianie, nie pękaj IP: *.chello.pl 24.03.06, 22:12 po raz kolejny słabi i niepewni odpadną. i okaże się znowu,ze marian paździoch rację ma! mp Wszystko, co zgadza się z naszymi życzeniami jest prawdą. Wszystko inne doprowadza nas do wściekłości. Andre Maurois Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: wybiorą kochani szczecinianie, nie pękaj IP: 213.155.167.* 24.03.06, 23:46 Czy prezydent faktycznie mieszka na działkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: wybiorą kochani szczecinianie, nie pękaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 02:47 no pewnie, nawet za pierwszej chyba kadencji zrywał sie pilnowac jak mu kafelki kłada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: wybiorą kochani szczecinianie, nie pękaj IP: 213.155.167.* 26.03.06, 15:03 To strasznie, Prezydent Miasta Szczecina mieszka na działkach! To moze zrobimy promocje dla Szczecina! Nasz prezydent mieszka na dzialkach, to jest wyjatek w Europie! Np. Prezydent spotyka sie z prezydentami miast partnerskich, wszyscy opowiadaja jak jest dobrze, wlasnie przeprowadzili sie do nowego domu, wszystko sie rozwija itd. Tylko prezydent miasta Szczecina mowi - ja jestem biedny mieszkam na dzialkach! Brawo! A powaznie - a gdzie prezydent jest zameldowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:21 gdyby w tym kraju, od początku nielegalne zabudowy równano z ziemią zamiast legalizować, to by mało kto odważył się na takie ryzyko. Przymykano oko z różnych powodów no i mamy co mamy. Samowolę i tumiwisizm. Buduję, bo może się uda, jak dom, zakład, kiosk, altanka, basen, (niepotrzebne skreślić) będzie stał, to może się uda zalegalizować lub użytkować nielegalnie (a kogo to?), ważne że będę z tego korzystał, ponoszę ryzyko. A jak się nagle okazuje, że prawo zaczyna działać to się krzyk podnosi. Bo to moje, bo koszty, bo wysiłek, bo żal rozbierać itp. itd. Cholera mnie bierze. Albo ma się jaja albo nie. Jak się podejmuje ryzyko, to trza się liczyć z ewentualną przegraną. Działki nie były tworzone jako osiedla mieszkaniowe. Fakt, że mieszkanie na działkach było i jest zresztą nadal najtańszą formą pomieszkiwania ;-) NIELEGALNEGO. >>mam w swoich zbiorach zdjecia 80 altanek okazalszch,(większych i wyższych) piękniejszych, i nie widze w tym nic złego, raczej podziwiam za pomysły oraz pracowitość właścicieli. O.K. marian, niech "właściciele" najpierw zmienią plan zagospodarowania przestrzennego,przekształcą grunt w budowlany, wykupią go od miasta, i sobie stawiają pałace. Przecież to tak samo jakbym wydzierżawiła od miasta kawałek ziemi pod stragan warzywny a wybudowała sobie w tym miejscu 3 piętrowy budynek. Tez byś nie miał nic przeciwko?? Rozróżnij dwa słowa - wolność i samowola. Prawo własności nie upoważnia do niczym nieograniczonej inwencji własciciela ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:34 masz racje Beato, ale w tym miescie próbuje sie stworzyc równych i równiejszych... Krzyczy sie na straganiarki, ze by ocieplic zmieniaja wygląd budek, a pan prezydent spokojnie zrobił sobie domek na działkach! Ja wiem, ze to malutkie takie, że... ale prawo jest prawo, albo dla nikogo albo dla wszystkich!! W cywilizowany kraju, gdy polityka na stanowisku łapoia na wpadce, to podaje sie do dymisji... u nas solidaryzuje z innymi którzy maja sprawy prokuratorskie! I moze gdyby był dobrym prezydentem, potrafiacym miasto wyciagnąc, zagospodarowac, u[pilnowac i rozwinąc, moze wtedy... nikt by o tym nie pisał! Ale wyraźnie chce sie ze Szczecina zrobic miasto na skale ogródków działkowych!!! Tylko zasiać marchewke.... podrzedna miescina z tramwajami, kto to powiedział? Ach pan Jurczyk powiedział, ze Szczecin to... i tak zrobił jak powiedział, to jedno obiecał i zrobił!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 25.03.06, 16:44 Gość portalu: andreas napisał(a): > Krzyczy sie na straganiarki, ze by ocieplic zmieniaja wygląd budek, > a pan prezydent spokojnie zrobił sobie domek na działkach! Znowu kłamiesz Bucu. Miejsce pod stragany jest własnością Miasta. Działka jest własnością Pana Jurczyka. Drobna różnica - dla ciebie komunistyczny Bucu jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:46 Pisałem juz tobie tranwescyto podszywajacy sie pod kobiete, że nie znasz sie na prawach własnosci, to nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 25.03.06, 16:48 Jeśli za to ty Bucu znasz sie to po co się pytasz o działkę Pana Jurczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syf Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 62.69.212.* 05.09.06, 22:37 no i mieszka biedny człowiek na działkach Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 25.03.06, 16:39 Gość portalu: e.beata napisał(a): > Prawo własności nie upoważnia do niczym nieograniczonej inwencji własciciela ;- Prawo własności określa że jesteś właścicielem. Właścicielem, właścicielem, właścicielem. Możesz robić ze swoją własnością co chcesz. Możesz robić ze swoją własnością co chcesz. Bylebyś tylko nie przeszkadzał sąsiadom, otoczeniu, środowisku Bylebyś tylko nie przeszkadzał sąsiadom, otoczeniu. środowisku Zawsze możesz budować co chcesz. Zawsze możesz budować co chcesz. Najwyżej, sam uzbrajasz w media. Najwyżej, sam uzbrajasz w media. Tak jest w krajach cywilizacji zachodniej. Tak jest w krajach cywilizacji zachodniej. Reszta to są Beato Twoje kłamstwa. Komunistyczna chęc zabraniania wszystkiego wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:43 powiedz czy działki ogrodnicze sa własnoscia?? Niech mi ktos to powie czy ogródki działkowe sa własnoscia? I czy mozna na nich budowac domy, na OGRÓDKACH DZIAŁKOWYCH??? Mi sie zawsze wydawało, ze ogródki działkowe sa forma przejsciową zanim cos sie tam pobuduje zgodnie z planem zagospodarowania, ale jezeli sa ogródki to se mozna zasiac marchewkę i postawic altanke na grabki!!! Nasz prezydent wprowadza nową tradycje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 25.03.06, 16:46 Gość portalu: andreas napisał(a): > Mi sie zawsze wydawało, ze ogródki działkowe sa forma przejsciową Jedyne co ma formę przejściową to twój mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:52 najpierw tranwescyto z pokrecona osobowoscia i nieudanym zyciem prosisz by wyrzucic watek w którym napisałem wiele o Tobie, a teraz w innym znowu zaczynasz... jestes chory człowiek!! Weź pigułke! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 25.03.06, 16:55 Gdybym musiała wybierać, bycie tranwestytem czy stanie przed dworcowym postojem taxi w kilometrowej kolejce bezrobotnych buców - wolałabym to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 25.03.06, 16:57 Jeśli myślisz że ci ujdzie bezkarnie dokuczanie Panu Jurczykowi to się Bucu mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:01 pan prezio sam sobie dokucza! Nie wiem czemu to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker [...] 25.03.06, 16:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka [...] 25.03.06, 17:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:58 jeszcze raz proszę nie obrazaj mnie i niczemu niewinnych taksówkarzy! O co Tobie chodzi, ze ludzie na zycie zarabiaja na taksówkach... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 25.03.06, 17:04 Gość portalu: andreas napisał(a): > jeszcze raz proszę nie obrazaj mnie i niczemu niewinnych taksówkarzy! Odwal się od Pana Jurczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:09 pan Jurczyk oficjalnie zgodził sie na poddanie krytyce i ocenie, takie ma prawo kazdy mieszkaniec miasta wobec prezydenta! Jak Cimoszewicz nie chciał by go krytykowano, to zrezygnował... ma wybór... PAN JURCZYK NIE JEST TERAZ OSOBA PRYWATNA A PUBLICZNĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 25.03.06, 17:11 Co innegto konstruktywna krytyka co innego inwektywy. Na inwektywy nie pozwolę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas teraz bedzie konstruktywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:23 Panie prezydencie niech pan błagam stara sie jak umi robic wszystko zgodnie z obowiazujacym nas wszystkich prawem w Polsce! Niech pan nie niszczy Szczecina, ja kocham to miasto... Chciałbym by sie rozwijało, a do tego potrzebny jest swiatły, potrafiacy podejmować sprawnie i dobre decyzje zarzad!! Prosze by pan nie kandydował juz dla dobra tego miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: teraz bedzie konstruktywna 25.03.06, 17:24 Andreas, czytales moj dowcip w watku o Zadwornym?:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: teraz bedzie konstruktywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:25 czytałem, ale to ku.. nie moge wytrzymac, aż gołebie sie zrywaja z parapetu... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: taka nowa tradycja 26.03.06, 21:11 dla wszytskich obroncow pana Jurczyka: odpwoiedzcie mi na prpste pytanie: dlaczego Jurczyk mimo iz mial mozliwosc nie chce zalegalziowac swojej samowoli? Dlaczego mimo iz ma ponownie taka mozliwosc zeby zalegalizowac nielgalne nie chce tego zrobic? dlaczego ktos kto zarabia 10 tys mieisecznie nie chce tego zrobic? ja przyznaje ze nie wiem o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: taka nowa tradycja 26.03.06, 21:24 albert_c napisał: > dla wszytskich obroncow pana Jurczyka: > odpwoiedzcie mi na prpste pytanie: dlaczego Jurczyk mimo iz mial mozliwosc nie > chce zalegalziowac swojej samowoli? Witaj Albercik, Ja wiem (naprawdę). Ale ci nie powiem. I myslę że nie jesteś w stanie zgadnąć - dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: taka nowa tradycja 26.03.06, 21:25 przewrotnie sie pytam, bo ja tez wiem, no a conajmniej sie bardzo mocno domyslam. Ale ja nie popieram takiego zachowania, trzeba placic i tyle! zwlaszcza jak sie ma na to kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: taka nowa tradycja IP: 213.155.167.* 26.03.06, 22:11 A gdzie prezydent jest zameldowany? Bo nie na dzialkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin333 Re: taka nowa tradycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:57 no wlasnie dlaczego nikt nie sprawdzi gdzie prezydent mieszka, lamie prawo. Zawsze trzeba sie meldowac, ponoc jest takie prawo czy nie? Prezydent daje przyklad jak postepowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: taka nowa tradycja IP: 87.207.54.* 25.03.06, 17:22 u ciebie kolego Andreasie nieustannie jeden temat; Marian Jurczyk i jego altanka, pewnie wożąc pasażerów ich tym tematem częstujesz. popatrz czasem w lusterko na ich wyraz twarzy. i zapytaj, czy jeszcze raz sie odważą z tobą jechać. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: taka nowa tradycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:24 na razie pan Jurczyk bedzie musiał, ale to czesto ostatnio, patrzec w twarz prokuratorom! Jakie miny maja...? Jak tak często musza goscic prezydenta miasta, jak sie czuja prokuratorzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:29 własność. No to najpierw się doucz w kwestii własności a potem wypisuj bzdury, które tylko o tobie źle świadczą. Podyskutujemy jak sobie coś o własności poczytasz i będziesz partnerem w rozmowie. Nie rozmawiamy o długopisie ani czekoladce, tylko o kawałku ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 87.207.54.* 25.03.06, 17:45 E.beatko, blagam. skończ z tym prawem wlasności. ja też mam altankę większą. wielu ma. nie masz pojęcia, jak wielu nie róbcie panu Jurczykowi reklamy. i tak już ma wszyskich działkowiczów za sobą. także inne grupy ludzi. wystarczy mu, aby wygrać w pierwszej turze. wyborczej pewnie rownież zależy na jego wygranej, opisując te wątpliwe sensacje. nie zdają sobie sprawy jak bardzo mu pomagają. pomyśl tylko. pozdrawiam serdecznie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Marian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 18:09 wytłumacz mi, bo tego nie rozumiem... Jak jest jakas krytyka pana Jurczyka... czy to altanka, czy podejmowanie sprzecznych co kilka dni decyzji... cokolwie... Ty zaraz wyskakujesz z wyborami i ze wygra! A niech se wygra! I co to zmieni prawo... Jak wygra to znaczy, ze jest takim Łukaszemkiem Szczcecina? Bo ja nie rozumiem czym starszysz, że wygra i nas powywiesza czy wygra i prawo moze miec gdzieś... O co Tobie chodzi z tym ze wygra? Czy moze mamy sie pogodzić z tmi sprzecznymi decyzjami, tymi zastepcami z łamaniem prawa na ogródkach i wszystkim, bo Jurczyk wygra!! To jakas przepowiednia konca swiata, bo ja nie rozumiem... Przy każdej krytyce Ty ze wygra w wyborach, ale to ma byc argument w dyskusji o prawie i racjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Marian IP: 87.207.54.* 25.03.06, 19:27 jeżeli krytyką, nazywasz rzucanie obelg, to i tak z tego nic nie zrozumiesz. jeżeli altanka której podobnych są setki w Szczecinie. ty ich nie widzisz, widzisz tę jedną bo ci tak wygodnie, to i tak z tego nic nie zrozumiesz. jeżeli lapsusów językowych zdarzająch sie nawet bardzo wygadanym wytrawnym politykom nie zauważasz, tym jednym tylko sie onanizujesz, to i tak nic nie zrozumiesz. jeżeli nie widzisz co zrobił już i co robi pan prezydent Jurczyk, to i tak nic nie zrozumiesz. jeżeli nie widzisz torpedowania wszelkich inicjatyw prezydenta przez niektórych poje..ych radnych, to choćbym gardło zdarł i tak nic a nic nie zrozumiesz przyjacielu. wybacz więc, że nawet nie próbuję. pozdrawiam serdecznie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Marian 25.03.06, 19:28 jurczyk nie zrobil nic i nigdy dla miasta Szczecina, jedyne co zrobil to doprowadzil je niemal do ruiny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Marian IP: *.centertel.pl 25.03.06, 22:03 jeszcze raz co do tego ze wygra wybory ma prawo, które obowiazuje wszystkich a prezydenta w szczególnosci! Czy jezeli znam złodziei i kradna i zabijają, to znaczy ze woolno, bo wszyscy tak robia.... ciekawe , ciekawe... podejscie to Twoja partia tak stosuje? Polityk musi byc czystym, ja moge byc złodziejem... Ale w dalszym ciagu nie wiem czemu stale jako argument uzywasz, że wygra wybory??? Niech wygra.... Ale to nie zmieni faktu, że ON łamie prawo! Takie komunistyczno- Łukaszenkowe tłumaczenie to Twoje... Bo wygra wybory, bo wszyscy.... To co kradniemy, bo usprawiedliwione bo wszyscy kradną? No ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 18:20 Gość portalu: marian paździoch napisał(a): > E.beatko, blagam. > skończ z tym prawem wlasności. > ja też mam altankę większą. > wielu ma. nie masz pojęcia, jak wielu > nie róbcie panu Jurczykowi reklamy. > i tak już ma wszyskich działkowiczów za sobą ============================================== A działkowicze winni zrozumiec, że jak beda głosowali za kims kto ma ambicje na poziomie ogródków działkowych, to nigdy z tych ogródków sie nie wyprowadza. Równac trzeba do lepszych... Ale decyzja w naszych rekach... Albo chcemy mieszkać na ogródkach działkowych bez pracy, albo ....chcemy coś wiecej niz wioske z tramwajami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata mp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:40 a ja nie błagam, ja proszę, żebyś jak się odzywasz to rozmawiał NA TEMAT i na argumenty a nie monotonnie powtarzał swoją mantrę - Jurczyk wygra, Jurczyk zrobił wiele dla miasta, Jurczyk chciałby więcej robić ale mu przeszkadzają... No chyba potrafisz? Argumenty, przykłady, paździoch, bo póki co jesteś słaby i niewiarygodny. Nie interesuje mnie jakie kto ma altanki. Interesuje zachowanie ludzi, którzy ŚWIADOMIE złamali prawo i wydaje im się, że postąpili słusznie. I bronią swoich decyzji. A zarazem narzekają na innych łamiacych prawo. Czasami warto się nad sobą zastanowić. Jak ktoś marianku okradnie twoją "altankę", to mu pobłogosłaisz? Przecież inni też kradną. Myślę, że o wiele większą grupę niż rozbudowani działkowcy stanowią gapowicze. I co z tego? Mamy ich nie karać? Mamy zalegalizować jazdy bez biletu? A afery w naszym państwie? Też mamy się od..., bo przecież jest ich tak wiele, były i będą nadal. Dlaczego stosujesz stosujesz zasadę Kalego? Ty niby taki obrońca prawdy i prawości i sprawiedliwości? Dlaczego stawiasz część ludzi ponad prawem? Czy w takim razie te osoby mają moralne prawo do jakiejkolwiek krytyki poczynań innych osób?? Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ale jak się postępuje niezgodnie z prawem to nie powinno się przynajmniej do tego dorabiać ideologii, bo obciach. Chyba nie jesteś jeszcze tak wyjałowiony że tej prostej rzeczy nie rozumiesz? Człowiek honorowy powinien się przyznać i najwyżej prosić o łagodny wymiar kary. Powtarzam to co napisałam żonie - jest bardzo wyraźna różnica między własnością, wolnością, samowolą. A oszustwo, kradzież zawsze tak nazwę. Niezależnie czy dotyczy to własności Paździocha, andreasa, mojej, własności miasta, czy kraju. Potrafię zrozumieć, że mieszkańców działek nie było stać na budowę legalną ładnego domku poza miastem, nie stać było na wynajęcie mieszkania... Czuli się bezkarnie. Ale to nie umniejsza ich winy. I szczerze mówiąc, to za taki stan odpowiadają także zarządy ogródków, które widziały i niereagowały, często zresztą altanki mając także rozbudowane ;-). Tak się zastanawiam. Tereny pod ogródki działkowe, nie miały takiego przeznaczenia dożywotnio. Jaka byłaby reakcja mieszkańców, gdyby zmienił się plan zagospodarowania, jak się zdarza i ich domki zrównano by zgodnie z prawem z ziemią? Już widzę te protesty, odwołania. Dobrze, ze Skarbówek na wzgórzu ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 26.03.06, 13:53 moje luźne uwagi na temat działek, to mój punkt widzenia. dodam jeszcze, że porownywanie działkowiczow , do przestępców, złodziei, do ludzi nagminnie łamiących prawo, jest co najmniej nie taktowne.ludzie ci latami pełnymi wyrzeczeń, budowali te swoje 'domy' na działkach. są to ludzie, z których należy brać przyklad a nie ich potępiać. każdy z nich, oprócz pracy zawodowej, spędził setki a nawet tysiące godzin. robiąc coś z niczego. są dumni ze swojego dzieła pokazując je swoim rodzinom i gościom ich odwiedzających. więc pozostaw ich w spokoju. bardzo proszę! pozdrawiam serdecznie! mp mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 26.03.06, 14:14 dodam; ludzi w Polsce majacych altanki większe niż pozwala na to prawo jest wiele. należy to prawo zmienic. prawo ma slużyć ludziom a nie przeciwko nim. duże i piękne domki cieszą oczy oglądających je. a wprawiają w wśieklość nieudaczników, leniwych a zawistnych. nie sądzę, abyś była jednym z nich. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a ja dodam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 16:12 a ja dodam, ze zanim pan sie tam wprowadził miał mieszkanie na Przyjaciół Żołnierza... nie bede sie wypowiadał jak urzadzone, ale nie był bezdomny... altanka, to był powiedzmy kaprys, a nie potrzeba! A to juz róznica, jak ktos ie ma gdzie mieszkac i zamieszkuje na działkach, a jak ktos sobie robi microdomek, bo fajnie jest na ogródkach działkowych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch [...] IP: *.chello.pl 26.03.06, 18:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: a ja dodam, co komu do domu jakdom nie jego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:13 jeżeli ktos łamie prawo i mieszka na ogódkach, bo nie ma gdzie mieszkać, to jestem w stanie to nie usprawiedliwić ale zrozumieć! Ale jak ktos robi dla fajności... znaczy prawo łamie, to jest to łamanie prawa, ale jak robi to prezydent miasta!!!! Powiedz Marian jakie podatki płaci ktos zamieszkujacy na ogródkach, bo zamieszkujacy na działce legalnie wybudowanej na działce budowlanej, to sie płaci podatki dla miasta!!! A tu pewnie jak z dziewczynami z agencji, nie karze sie, ale i podatków nie pobiera! Ide kraść żeby miec na jedzenie w .... Colorado!! Chyba mnie usprawiedliwisz.... pilnuj swojego auta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: a ja dodam, co komu do domu jakdom nie jego? IP: *.chello.pl 26.03.06, 19:44 też mam działkę i piękną altanke. placę więcej od sąsiada który ma też piękną,ąle drewnianą ale tlko z tego powodu. mam również mieszkanie. za które też płacę. mam samochody za które płacę. za internet, telewizję, telefony. lódź, kartę wędkarską, światło, gaz i wiele innych mam opłat. każdy płaci, to normalne. moja działka, domek na działce wiekszy niż jesteś w stanie sobie wyobrazić placę nie wykręcam sie. każdy placi, pan Jurczyk też, więc nie ośmieszaj sie twierdzeniem, że wszyscy mogą a pan Jurczyk jest z tego 'zrozumienia' wyłączony. przemyśl to w przerwie oczekiwania na pasażera. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: a ja dodam, co komu do domu jakdom nie jego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:29 masz racje piulnuj swojego auta, bo szmal pusciłem po pubach i agencjach, a teraz ide cos skubnąć... na chleb! Mysle ze usprawiedliwisz... obrobie pasazera! Wytłumacze sie, ze na chleb, bo w zgencji przepusciłem... Cel usiwęca srodki!! Maroian prawo jest prawo, przemysl to... ale po Twoich odpowiedziach widze podejscie do prawa masz typo politykierskie. My to prawo i spadajcie maluczcy! Prawa dla nas taksówkarzy, murarzy, piekarzy, robotników... wybrańcy sa poza@!!!! dziekuje teraz wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas napisze tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:36 gdybym ja, załóżmy taki bardzo nierealny przykład,gdybym ja był prezydentem, i złapano by mnie na mojej niekompetencji za która miasto płaci miliony! Podałbym sie do dymisji! Gdyby złapano mnie na łamaniu przepisu, prawa... Podałbym sie do dymisji! Ale to kwestia pewnej uczciwości i moralnosci... ja to rozumiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: napisze tak, kto nam przerywa tak interesujący IP: *.chello.pl 27.03.06, 19:53 dyskurs. to nieładnie! Andreas. wobec brutalnej ingerencji cenzury. dalsze prowadzenie tego dialogu traci sens. proponuję Ci przyjacielu powrócic gdy cenzorzy bedą po kolejnej imprezie, na tzw. bani temat 'altanka' i Marian Jurczyk przez następne cztery lata będzie aktualny. tak ze spoko. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: napisze tak, kto nam przerywa tak interesując IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:57 miech se ma te altanke, odpuszczam mu!!! I Ty tez, ja nie mam... Żyjta jak chceta... nie szkodzic tylko, nie szkodzić... Moze lepiej, ze na ogródkach zyje, to moze lepsze powietrze... czyli mogłoby byc gorzej gdyby był nie dotleniony! Ale prosze niech nas nie wciaga na ogródki!!! Ja chce normalnie! Tak jak inni w innych miastach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a swoją droga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:59 ja to chyba czytałem i nie zauwazyłem czegos złego, nie wiem obraziłeś mnie zapewne jakim słowem podłem.... wybaczem Tobie ten postepek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: a swoją droga IP: *.chello.pl 27.03.06, 20:13 dzięki ci za wyrozumialość i samarytańską cierpliwość, oraz przykladową, wzorcową wręcz umiejętność wybaczania. nie rozumiem ku.. tylko, czemu ciebie powycinali. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ale jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:17 nie zauwazyłem... rzeczywiscie mnie tez pocieli!!! Moze Żona zgłosiła do cięcia.... bo ja tam moze pisałem, ze miał/ma inne mieszkanie i gdzie miał... Nie wiem... albo uzyłem jakis wyrazów moze, co mnie sie ostatnio pod wpływem Żony trafiało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: ale jaja IP: *.chello.pl 27.03.06, 20:19 a może, pod wpływem łyski? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ale jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:20 ostatnio raczyłem się tequila... ale na forum wtedy nie wystepowałem, bo byłem zajety koordynacja ruchów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: napisze tak, kto nam przerywa tak interesując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:59 Miejmy nadzieję że niedługo pan prezydent zmieni małą altankę na jeszcze mniejszą celę. 4 kwietnia zaczyna się sprawa o narażenie miasta na milionowe straty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas eeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:02 w to nie wierzę, był nieświadomy... poza tym utrzymuje chyba, ze go nie było... znaczy nie pamieta, ze był! Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: eeee 27.03.06, 20:04 Świadomy absolutnie. Osobiście ściągnął specjalnie prawnika z Warszawy, bo szczeciński nie chciał się podłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: eeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:06 to chyba wice dokonał... prezio był nieswiadomy, jak tej kadencji... nieświadomy co sie dzieje w około i jakie decyzje podejmują ... Mozna ukarać co najwyzej za nieswiadomośc... ale nie wiem czy to karalne!! A ciekawe jak bym policjantowi powiedział, że prowadziłem auto nieswiadomie i nie nalezy mnie karać... Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: eeee 27.03.06, 21:39 Był świadomy i zrobił to specjalnie. Mam nadzieję, że za to odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: eeee IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:41 nie wtrącaj sie jak starsi rozmawiają:) mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: eeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:45 znaczy nie chciał sprzedac Niemcom.... ale nic wiecej! Walnął pięścia w stół i powiedział, róbta jak chceta Niemiec ma nie dostac!!! I tak zrobili, ale co zrobili to pewnie nie umiałby wniknąc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: eeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:56 zreszta ten zarzad wtedy był znaczny, bo w Sylwestra!! Śpieszyli sie na impre... wiesz wtedy klepnie sie wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezdomny Re: napisze tak, kto nam przerywa tak interesując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:06 a mieszkanie zajmie mu komornik na poczet grzywny. Zostanie mu co? Tylko altanka. Nie odbierajcie mu jej. Miejcie litość dla bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: mp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:55 oczywiście, że lużne uwagi na temat działek to twój punkt widzenia. Ja tobie tylko wskazuję OBŁUDĘ tego punktu widzenia. A ty uparcie nie chcesz zobaczyć prawdy ;-) Ludzie złamali prawo. Do tego zrobili to jak najbardziej świadomie, wiedząc o ewentualnych konsekwencjach. A moje zdanie jest takie, że porównanie ludzi łamiących prawo do ludzi łamiących prawo jest jak najbardziej taktowne. Także nazwę tych ludzi oszustami. Bo są oszustami. Tłumaczenie ileż to oni czasu i pieniędzy w to łamanie prawa włożyli jest cholernie płaskie i żenujące. Tego też nie chcesz dopuścić do świadomości? Jeszcze raz powtarzam - to się dzieje na ogródkach działkowych a nie osiedlach mieszkaniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:16 teoretycznie rzecz analizując, masz racje. dlatego uparcie powtarzam raz jeszcze. prawo które dziala przeciwko ludziom, trzeba zmienić. ono ma służyć ludziom, a nie ludzie prawu. działkowicz powiekszając domek , nie zwiększa pow. działki. to jego sprawa jaką pow.on ma. placi za nią za każdy m2 i ma. ma rownież tę swiadomość,ze to tylko dzierżawa a nie własność. i to jego decyzja i jego ryzyko, gdy dzierżawa sie skończy. takich altan jest tysiące. to prawo trzeba zmienić. prawo! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:28 tylko potem jak juz urzadza sobie ludzie tam domeczki, to ich nie wysiedlisz! masz przykład Topolowej... teraz nie wiadomo co zrobic? Rozebrać! I co z setka rodzin??? Na bruk... szmal wsadzili w te mieszkania! Zalegalizować? Tak, ale zeby te mieszkania, spełniały warunki norm budowlanych i przepisów, to kolejne miliony, na które ich nie stać!!! I nie mozna nic zrobic!!! To samo byłoby na ogródkach... masa ludzi tam sobie postawi chatki nie spełniajace norm budowlanych, bez kanalizacji i takich tam... i potem ani ich nie wywalisz stamtąd ani nie zalegalizujesz, bo oni dlatego na ogódkach, bo ich nie stac na budowe domu!!! A nie stać to znaczy wbrew normom czyli taniej!! A jak to sie zacznie walić (snieg, burza, woda...), a dojazdy karetki czy strazy.... pełno problemów... Przeciez mozna by było zaoferowac tym ludziom działki budowlne i niech legalnie budują... Ogródki działkowe sa dlatego, bo miasto nie ma planów jeszcze na te tereny lub ma jakies ale kiedys i do tego czasu ludzie moga sobie tam marchewke i pietruszke sadzić, a nie budować domki!!! Bo jak chca budować, to niech kupia działki budowlane!!! Albo w dupie z prawem! Róbmy co chcemy i pieprzmy prawo, ale wtedy wszyscy.... a nie tylko wybrańcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:31 i wtedy ja zamiast kupowac działke przemysłowa czy komercyjna wezme za grosze ogródki działkowe ipostawie magazyny albo domki do wynajecia albo sprzedazy! Duzo taniej bedzie, bo zaoszczedze na wszystkim wtedy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:35 wiesz co? pozwól że ci nie odpowiem. bo znów czarny mnie wytnie. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:42 przeciez ja teraz nikogo konkretnie nie krytykuje czy atakuje... wypowiadam sie , wskazuje jakie to moze rodzic problemy... takie otwarcie tych ogródków na budownictwo mieszkaniowe! Buduje sie tam inaczej niz na działkach budowlanych przecież!! Buduje sie taniej i dlatego tam zamieszkuja osoby bezdomu, ale te małe koszty przyciagaja tez i powiedzmy tych, którzy chce sobie postawic chatke taniusko... i tyle! Bo jak ktos ma mozliwości finansowe, to powinien kupic działke budowlana, przystosowana do budowy domku, uzbrojona, zgodnie z planem... Czy ja źle myślę...??? Czy ja pisze bzdury? Ja chce przestrzegania jakis zasad!! Bo jak nie to jutro kupuje kilka działek na ogródkach i buduje szeregowce na sprzedaz... to moze byc niezły interes!!! Moze zreszta ktos to podchwyci, ale by były jaja.... a moze to juz jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 27.03.06, 21:56 z tego co piszesz, wnoskuje po pierwsze primo, nie masz działki. i nie wiesz co to znaczy cięzko pracować by cieszyć sie jej wynikami. po drugie primo, musisz być cholernie 'uczciwym człowiekiem', skoro tak zajadle rzucasz przysłowiowymi kamieniami w jeden punkt jakim jest p. Jurczyk. uważaj tylko abyś przez pomyłkę nie rzucił bumerangiem. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:04 nie ma dziaki na ogródkach... ale gdybym miał to raczej cieszyłbym sie z płodów ziemi, a nie zabudowania!! mam działke budowlana i ograniczam sie do scinania trawy, a ostatnio tez nie ja to robie! Nie jestem uczciwy, ale prezydent powinien byc uczciwy! Ale teraz juz nie mówie o prezydencie... mówie o problemie!!! Jak tych ludzi stamtąd usuniesz, gdy zrpobia plan zagospodarowania? jak oni tam będa mieszkać!!! Jeżeli ogródki zamienia sie w szeregowce, ale bez spełnienia jakichkolwiek norm i dojdzie do jakieś tragedii? Moze juz były... Jak tam ma dojechac straz pozarna, z jakich materiałów to buduja, według jakich projektów, kto robi odbiór, jak tam ludzie mieszkaja? Powtarzam niech pan Jurczyk załatwi nie tylko swoja sprawe, ale sprawe w ogóle! Niech zalegalizuje te domki, niech bedzie ich odbiór techniczny, niech beda plany i cała infrastruktura... wreszcie niech zapadnie decyzja dlaczego sa to ogródki a nie działki budowlne, i niech to zmienia na działki budowlane i sprzedadza ludziom!!! Czy naprawde ja tu wypisuje herezje polityczne i głupoty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:10 a jeżeli to wszystko co napisałem to niepotrzebna i kosztowna bzdura, to niech pan Jurczyk zlikwiduje inspekcje budowlana i stara sie o zniesienie prawa budowlanego! Ludzie wtedy beda budowali sobie tanio i co chca na swoich działkach! Ja Tobie powiem teraz, ja mam działkę, ale nie w jurysdykcji tego landu. I tam porobiłem troche samowolki! Ale robili inwentaryzacje i mi zalegalizowali! Tez uważam, ze te inspekcja budowlane i normy i przepisy, to kosztowna dla inwestora bzdura!!! Wynajmuje tyle lat ludziom kwatery i nigdy nie było tragedii, po co te nadzory budowlane to nie wiem! Ja bym chciał doprowadzic do likwidacji prawa budowlanego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Jurczyk madry gosc ;) IP: 213.155.167.* 28.03.06, 09:30 ...komornik nie moze zajac dzialek - dzialki nie sa wlasnoscią. Zatem ten polityk zabezpieczyl sie w pelni. A gdzie Prezydent jest zameldowany? Czy ktos wie? Czy mozna mieszkac na dzialkach a byc zameldowanym w innym miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Jurczyk madry gosc ;) IP: *.chello.pl 28.03.06, 09:31 pewnie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Jurczyk madry gosc ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:36 moze jest zameldowany na Pl. Armii Krajowej w Urzedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jurczyk madry gosc ;) IP: 213.155.167.* 28.03.06, 22:30 tak pewnie nad gabinetem na I pietrze jest pokoj na II pietrze, przez lata tam byla siedziba Towarzystwa Szczecina, teraz sa tam salony pana prezydenta. Kiedys byla tam wielka biblioteka z ciekawymi zbiorami. Ale po co to? Salony to jest to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Jurczyk madry gosc ;) IP: 213.155.167.* 30.03.06, 23:48 I co dalej...? Jurczyk mieszka na dzialkach, nasz prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: mp 28.03.06, 10:24 Gość portalu: marian paździoch napisał(a): > z tego co piszesz, wnoskuje po pierwsze primo, > nie masz działki. Mylisz się Marian. On nie ma nawet działki. A to diametralna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: 87.207.54.* 28.03.06, 16:41 to niech se kupi choć balkonowe korytko. to se zaszczepi miłość do roślinek, bo do panienek, to on nie bardzo szczęscie ma. i to go nieszczęsnego dołuje. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.centertel.pl 28.03.06, 17:01 nie mam balkonu! Roslinki bardzo lubie... Kobiety też, a nawet wszystkie kocham! Jestem za roslinkami, nie zajmować miejsca dla kochanych roslinek na rozbudowane altanki!! Dajcie życ roslinkom!!! To jest miejsce dla roslinek na ogródkach działkowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: mp 28.03.06, 17:31 andre , to nie wiesz co tracisz, gdybyś miał działkę, Tobyś zbudował altankę, a później tylko byś tam był cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.centertel.pl 28.03.06, 17:42 ale znam wielu działkowiczów i korzystam, ze tak powiem, z dóbr! Jak byłe mały to sie szwendałem po ogródkach działkowych. ale wyrosłem! Ale polecam, ogródki nastrajaja pozytywnie... łagodza obyczaje, lepiej niz muzyka! Jak wyjezdzam nad morze, to zawsze lezaczek na ogródek... maliny, truskawki, pomidory, porzeczki, ogórki... mniam Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: mp 28.03.06, 17:55 to powinnes zrozumiec prezydenta, dlaczego wybrał altanke niż mieszkanie w bloku na oś Arkońskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.centertel.pl 28.03.06, 18:10 ja go rozumiem, ale to nie ja wydaje wyroki ani decyduje... zreszta to chyba nie o zrozumienie chodzi... złodzieja radii samochodowych czy gapowicza w tramwaju też rozumiem! Ba nawet łapownika rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: mp 28.03.06, 18:17 tak, alee to już inna bajka. Wyobraź sobie jak na wszystkie działki wkracza Inspektor Nadzoru Budowlanego i tych wszystkich ludzi na bruk proszę, bo ja Jurczykowi każą rozebrać altankę, to co a inni to co będą dalej w nich mieszkać. Zobaczymy czy zrobia precedens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: mp IP: *.centertel.pl 28.03.06, 18:21 ja juz pisałem powyzej, precz z nadzorem budowlanym i tymi przepisami! Załatwianie tych dupereli czy imponderabili to skaranie i koszta! Jak tylko moge, to robie samowolke... taniej wychodzi! tak powinni wszyscy! Tak robie i katastrofy jakos nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wale prezydenta w Re: mp IP: *.teleton.pl 28.03.06, 19:34 Ludzie Prezydenta trzeba postawic przed sąd!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: mp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:24 > teoretycznie rzecz analizując, masz racje. no... no... a dlaczego mam rację tylko teoretycznie ?? ;-) To te domki są wirtualne? > prawo które dziala przeciwko ludziom, trzeba zmienić. > ono ma służyć ludziom, a nie ludzie prawu. Marian, czy tak trudno zrozumieć, że owszem prawo można zmienić, ale to ludzie takie prawo ustanowili. Działki jako pracownicze ogódki miały służyć do odpoczynku i cięzkiej pracy na roli, w celu uzyskania płodów rolnych ;-), początkowo to nawet nie mogły być działki zbyt rekreacyjnie zatrawione, był odgórny % zasiewu trawki w stosunku do części użytkowej ;-). Jak ktoś chciał się budować miał działki budowlane w mieście, poza miastem. Zgodne z planem zagospodarowania przestrzennego. Chcesz zmienić prawo? Proszę bardzo, ale w jakim sensie? 1. Żeby w przyszłości na działkach można było budować domy? To bez sensu - lepiej przekwalifikować grunty, uzbroić i zamiast ogródków działkowych od razu tereny zapodać jako budowlane. Prawda? 2. Żeby zalegalizować obecną zabudowę na działkach? Proszę bardzo, tam gdzie nie koliduje to z planem zagospodarowania, z pomysłami na wykorzystanie terenu, gdzie grunt nie nadaje się na cięższe budownictwo. Uzbrajamy te tereny, robimy drogi dojazdowe do domków, wpuszczamy kontrole i nadzór budowlany i całą związaną z legalizacją szarańczę. Wpłacamy należne pieniążki do kasy miasta i gdzie tam trzeba (+ zaległe za poprzednie lata), meldujemy się i mieszkamy. Po prostu uważam, że jak miastu te tereny będą potrzebne, jak np. trafi się na nie dobry kupiec, to nikt z działkowiczów nie ma prawa protestować i podnosić głosu, że mu wieloletnią krwawicę chcą zrównać z ziemią. Bo od początku brał to ryzyko na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: mp IP: *.chello.pl 28.03.06, 21:57 brawo e.beato! widzę że nie ma w tym temacie między nami niezrozumienia. chce, i przepraszam Cie za 'teoretycznie' pozdrawiam serdecznie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 213.155.168.* 25.03.06, 17:32 Czy jest w Polsce plan zagospodarowania przestrzennego, który dopuszcza budowę domów mieszkalnych na terenie Pracowniczych Ogrodów Działkowych. Chyba tylko w Szczecinie jest to możliwe ( Maciek może wszystko ). Ponadto czy regulamin POD przewiduje takie domy na działkach?? Współczuję mimo wszystko Lochowi bo jest w sytuacji nie do pozazdroszczenia i może mu się do tyłka dobrać prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka 25.03.06, 18:08 Na działkach nawet mają domki z saunami np. obok ul. 26kwietnia, o wiele lepsze niż altanka Jurczyka, tylko tego się nie rozdmuchuje. Samowolka jest po prostu w szczecinie w tym wzgledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:48 nie rozdmuchuje, bo to bagno niezłe. Takich domów jest już zbyt wiele, wiesz co by się działo przed urzędem gdyby w końcu się za to wszystko wzięto?? Tyle osób pozbawionych dachu nad głową. Na Topolowej jest tylko garstka a jakie problemy. Choć sytuacja analogiczna. NIE WIERZĘ, że mieszkańcy Topolowej tacy nieświadomi byli, że na TYLE osób, nikt nie miał podejrzeń, tym bardziej, że sprawa śmierdziała od początku. Myślę, że raczej im się nie chciało dogrzebać do prawdy, przejść po urzędach, do nadzoru aby przypadkiem nie trzeba było spojrzec prawdzie w oczy. Mieli nadzieję, że jak dom będzie stał to przecież nie wyburzą. Tak myślała też wiekszość działkowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitoprek wraca przedwyborcza gorączka :D IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:51 i znowu sie zaczyna... w sumie to nuda.. i tak wybierzemy naszego jdynego i najwsanialszego jaśnieoświeconego... legendarnego wrecz mariana... bo nikomu nie bedzie sie chcialo glosowac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele CAŁA PRAWDA IP: 194.165.41.* 03.04.06, 15:11 Ja mam na działce (jednej!!!!!!) dom o 30% większy od "pałacu" prezydenta i co? ktoś się tym interesuje? mam sąsiadów i mają podobne domy do mojego. NIKT SIE NA RAZIE NIE ZAINTERESOWAŁ. Nie napisze gdzie ale w Szczecinie i pewnie połowa z was wie gdzie. Typ nieruchomości to oczywiście pracownicze ogródki działkowe. I kto tu pisze o sprawiedliwości, gdzie z tego co wiem Jurczyk jest od nas (jeżeli chodzi o posiadane pozwolenia i zgody) w dużo lepszej sytuacji. Jak ja bym miał te papiery na działke co on to bym się śmiał, bo gdy Jurczykowi będą kazali rozbierać to jego dziadostwo to o naszych prawdziwych samowolach nawet nie wspomne. Ale jestem pewien że moim domem nikt się nigdy nie zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: CAŁA PRAWDA IP: *.centertel.pl 03.04.06, 15:28 Gdyby jakis biskup poszedł do disco i zagadywał jakąs laske i tanczył, to pisaliby by o tym w gazetach... a ja ostatnio chodze 3 razy w tygodniu do disco!! Podrywam i pije i baluje... I nikt sie tym nie interesuje... Toa tez niestety nikt sie nie zainteresuje, ale Ty nie jestes prezydentem tego miasta, która ma byc przykładem... Czaisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: CAŁA PRAWDA IP: *.centertel.pl 03.04.06, 15:53 a dlaczego jak Ciebie złapią na przestepstwie, to Ciebie nie wywala z pracy, a policjanta wywala z pracy oprócz normalnej kary! A od Ciebie nikt nie wymaga gdy Ciebie przyjmuja do pracy oswiadczenia lustracyjnego... Ale tez i prezydent moze wiecej niz Ty czy ja!! Ale tez i wymaga sie od niego troche wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: CAŁA PRAWDA IP: 194.165.41.* 04.04.06, 14:47 to wszystko co napisałeś to prawda. Moją sentencją była odpowiedz tym co piszą że gdyby to oni zrobili coś takiego to by zaraz im to kazali rozebrać. A jak widzimy tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 16:00 a czy ktoś wie kiedy ta wspaniała budowa powstała? Sorrrrry ale na prawdę nie wiem. kto ty jesteś Polak mały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: 194.165.41.* 05.04.06, 14:01 coś około 2000 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.06, 08:41 tw święty(77) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dynia Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:11 Biedny Jurczyk.Za takie głupstwo go ścigają... Odpowiedz Link Zgłoś
galoty ma już obrońcę 05.09.06, 15:26 Gość portalu: dynia napisał(a): > Biedny Jurczyk.Za takie głupstwo go ścigają... Dynia nie martw się. Jest pod opieką Jacka Piechoty, który jak wiadomo broni go przed aparatem represji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Wraca samowola budowlana Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:08 o intersey jurczyka ijego ludzi dba bodzio roszkowski-sekretarz miast,który twierdzi że zasiadanie w radach nadzorczych nalezy mu sie bo jest bezkonkurencyjny.nie ma lepszych od niego w szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś