hotcat01 23.03.06, 23:25 dziwne zeby alma mater "wielkiej budowniczej" :) P. prof. superminister Lubiskiej poparla Balcerowicza :) Swoja droga wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Orion Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: 87.207.60.* 24.03.06, 00:00 Jednak sa jeszcze mądrzy ludzie, kórzy gdy jest sprawa niejasna nie ida jak stado baranów z prądem. A swoją drogą dlaczego szanowni profesorowie, którzy się podpisali, podają nazwę swojego pracodawcy czyli US. Ciekawe może pracują też na innych słynnych uczelniach szcecińskich, jest ich chyba z 10, ale nie podają ich nazw ? Gdyby tak w prywatnej firmie udzieli poparcia bez zgody właścicieli, podejrzewam ,że mieliby kłopoty.Ale w państwowej, przecież to niczyje, wspólne .... To zresztą nagminne u ludzi nauki. Pisze jakąś fuchę a podpisuje się jako prof np US, AR czy PS, pieniądze kasuje, ale uczelnia nic z tego nie ma, ani grosza a tylko narażony jest jej autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza 24.03.06, 00:14 2+2=4 i tego nie trzeba popierać to trzeba wreszcie przyjąc do wiadomosci mimo i nawet jak sie jest z uniwersytetu szczecińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.orange.pl 24.03.06, 00:23 To w Szczecinie jest uniwersytet? Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza 24.03.06, 00:37 madrzy ludzie to akurat podpisali sie pod listem. a to co piszesz " To zresztą nagminne u ludzi nauki. Pisze jakąś fuchę a podpisuje się jako prof > np US, AR czy PS, pieniądze kasuje, ale uczelnia nic z tego nie ma, ani grosza > a > tylko narażony jest jej autorytet." to wielka bzdura a jak sie ma podpisywac pod jakakolwiek publkacja? Jas Kowalski -profesor?? Taki sam wydzwiek jak Aleksander Kwasniewski - magister :) Poza tym nie wiem czy ktokolwiek wyrabia sobie opinie o uczelni na podstawie tekstow ( czyt. "fuch") kadry naukowej danej uczelni, raczej watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.chello.pl 24.03.06, 00:51 Nie ściemniaj. To chodzi o wydźwięk np prof. US ładnie brzmi ale prof.np wyższej szkoły filologii malajskiej w Myśliborzu już gorzej. Każdy wie , że nazwa uczelni jest nagminnie wykorzystywana. Podpisało się 5 a reszta co debile? Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza 24.03.06, 00:56 a reszta woli nie podpadac P. ex-Minister ch... jej w tornister Lubinskiej :) zapewne jej wplywy na US wzrosly od tego czasu a "uczelnie i apolitycznosc" mozna miedzy bajki wlozyc. A tak BTW Wysza Szkoa Filologii Malajskiej w Mysliborzu wcale by nie brzmialo gorzej jesli bylaby to wyspecjalizowana szkola wyzsza a "fucha" mialaby zwiazek z malajskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:01 a co to jest za świetny Uniwersytet szczeciński a zwłaszcza Zarządzanie? Jedno z ostatnich miejsc na listach rankingowych, fachowcy na poziomie minister Lubińskiej czy innego znanego rzeczoznawcy od nieruchomości. Szanowni Panowie, Najpierw sami zadbajcie o poziom uczelni, i gdy będzie jedną z najlepszych uczelni w kraju to wtedy zabierajcie głos w takiej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczony Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:22 to dobry uniwersytet , pracuje tam prawa ręka Jurczyka Ania Nowak, moze wiele nuczyć studentów, zwłasza w czasie zajęć w godzinach urzędowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Wyborcza robi nagonke na profesorów i IP: *.bazapartner.pl 24.03.06, 03:24 szantażuje ich, naciska, kto wie jaki szwindel komu wycignie kal nie podpisze. Po doświadczeniach z zeszmaceniem prof. Sosnowskiego, moralna hołota z WYborczej broni jednego z filarów antypolskiej polityki gospodarczej i ma gdzieś 23 mln ludzi wpędzonych w nędzę. Co za chamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:58 Bardzo dobrze powiedział Urbańczyk, gdyby ataki na Balcerowicza były za reformy finansowe, to wszyscy stanęliby w jego obronnie a że PKO SA jest to sprawa delikatnie mówiąc nieczysta i dziwna, to i nie ma co się wypinać do czasu ujawnienia faktów i dokumentów oraz zakończenia całości. Nie zapominajmy,że Gdańsk jest bastionem Tuska i UG liczył na wielkie korzyści, gdyby Tusk wygrał i cała PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzicho Urbańczyk to komuch IP: *.icpnet.pl 24.03.06, 08:22 Wiekszość z was pisząca powyższe komentarze ma widać małą wiedzę jakie podziały występują obecnie na Uniwersytetcie w Szczecinie. Nie zauważacie jednego - Urbańczyk to praktykujący komunista tępiący wszystko co związane z opozycyjnymi poglądami. Ci profesorowie co podpisali mają raczej opozycyjne wobec niego poglądy i myślą po prostu rozsądnie więc ich skrytykował. A DH na US przyzynawane były w ostatnich latach taśmowo - dla uzyskania rozgłosu, więc teraz nikt nie bierze za nie odpowiedzialności, co nie dziwi. W mojej opinii to brak konsekwencji - honorujemy kogoś a potem odwracamy się od niego bo to nie nasza sprawa. W imieniu części młodszych pracowników naszej uczelni wstym mi za nasze władze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toro Re: Urbańczyk to komuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:20 A kim jest Balcerowicz? Kontynuatorem polityki okrągłego stołu. Poza niewątpliwymi zasługami reformatorskimi ma także "zasługi" w uwłaszczaniu nomenklatury komunistycznej. U okrągłostołowców nie ma podziałów. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry11 Re: Urbańczyk to komuch 26.03.06, 16:47 Zdzich Ty się tak nie wstydź! Czy ktoś panu B.zrobił krzywdę? Co kolejna Ikona III RP? Jak zrobiono krzywdę Szeremietiewowi to co , były Apele prawników,dziennikarzy itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.teleton.pl 24.03.06, 08:28 Tchórze i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzicho Ale my popieramy Balcerowicza IP: *.internet.v.pl 24.03.06, 08:29 Dziwię się, że prof. Balcerowicz przyjął tytuł od tej prowincjonalnej szkoły... Chyba musieli go długo prosić. Wyświadczył im uprzejmość, a oni uwierzyli, że coś znaczą w świecie nauki. Prowincja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iridia Wstyd.. IP: 195.205.158.* 24.03.06, 09:01 skonczylam US i powiem jedno, kiepski poziom, ale jak widac, mozna to "usprawiedliwic" niskim "poziomem kadry" ;)) ... szkoda slow.. jak caly szczecin i to potwierdza fakt, iz Szczecin to zascianek... a szkoda .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu prof. Urbańczyk nie miesza się w politykę :) !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:02 ON Z NIEJ ŻYJE I TO CAŁKIEM NIEŹLE! PATRZ NP RADA NADZORCZA POLIC Brawo za odwagę i klasę dla prof. Karwowskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister niech sobie publikuje wspomnienia IP: 62.233.145.* 24.03.06, 09:36 Brawo US przecież mogą mieć własne zdanie , co do Balcera on był dobry na inne czasy kiedy trzeba było starać się o wejście do Uni a teraz są i będą spory w Unii i Balcer do tego się nie nadaje , jego czas już minął. Przypominam że z fuzji banków korzyść odniesie tylko właściciel natomiast złożą na nią się klienci banków ( mniejszy wybór monopolizacja rynku droższa obsługa),i pracownicy banku (redukcja zatrudnienia ) wg reguły 2+2=4 Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: niech sobie publikuje wspomnienia 24.03.06, 11:24 magister, co kończyłeś ? wiesz co to monopol, oligopol, monopson itp ? Nie do końca Ile jest banków obecnie działających w Polsce ? 2 ? 3 ? 4 ? 5 ? czy kilkadziesiąt ? jaka próba monopolizacji ? www.zbp.pl/site.php?s=ODEwZGRiODAwMDAxNTQ= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: niech sobie publikuje wspomnienia IP: 85.219.206.* 24.03.06, 11:40 Tak fuzje się dopiero zaczynają a mam pytanie czy obsługa w bankach jest tańsza czy droższa niż kiedyś czy coś staniało w banku chodzi mi o prowizje .Mniej podmiotów to mniejszy wybór .W Czechach sa trzy duże banki 70 % rynku opłaty są za np dopisanie odsetek czasami większe niż same odsetki albo za wypłatę ze swojego bankomatu a ja z okazji fuzji w ING dostałem 50 % podwyżkę za obsługę karty , jako konsument odczuwam że banki pracują coraz drożej . Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: niech sobie publikuje wspomnienia 24.03.06, 11:51 i tu się z Tobą nie zgodzę. Aktywna konkurencja ( i spadające stopki) wymusza obniżanie marż, prowizje są coraz niższe, to samo z opłatami za prowadzenie r-ku, konkurencja w postaci banków internetowych również wymusza działania banków tradycyjnych. Co do Twojego przypadku, spróbuj postraszyć ich przeniesieniem r-ku do innego banku, może podziała, u mnie zadziałało i obnizyli mi oprocentowanie kredytu. Poza tym 3-5 silnych grup bankowych o różnym pochodzeniu kapitału jak sądze, dopiero wtedy pojawi się prawdziwa rywalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: niech sobie publikuje wspomnienia IP: 85.219.206.* 24.03.06, 12:27 negocjować opłatę za kartę , ja wskazuję trend który nas czeka nic dziwnego że obniżyli ci oprocent kredytu skoro stopy spadły i weszła ustawa lombardowa ale tu zadziałało Państwo jest 1000 banków spółdzielczych i co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: niech sobie publikuje wspomnienia 24.03.06, 12:33 dla zaspokojenia twojej ciekawości: stopy spadają, większość kredytów hpotecznych ( a taki mam) również gdyż oparta jest o WIBOR 1M. Bank obniżył mi swoją marżę. Ustawa ograniczająca wysokość prowizji i marży weszła w życie pół roku po mojej obniżce, poza tym poprzednie warunki spełniały te okreslone nową ustawą więc nie byłoby takiej konieczności. Chyba już rozumiesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: niech sobie publikuje wspomnienia IP: 85.219.206.* 24.03.06, 13:43 to dlaczego w raportach banku na przestrzeni lat coraz wyższe dochody banków biorą się z prowizji które kiedyś były dodadatkiem do przychodów a teraz stały się ich podstawą oczywiście przy ogólnym wzroście zysków . Liczba klientów i ich operacji się nie zmieniła ponieważ powstała konkurencja parabankowa oczywiście przy całej krytyce banków, które wolą kupić podmiot ( jeden duży wydatek) niż z nim konkurować przez lata z mniejsza możliwością narzucania cen.Ciekawe jakby NBP wszedł z działalnoscią bankową jaki krzyk by się podniósł ze strony banków , tak jak to zrobił kiedyś z lokatami. Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: niech sobie publikuje wspomnienia 24.03.06, 13:56 może dlatego, że wzrosła akcja kredytowa i zwiększyły sie depozytu ludności, może dlatego, że zwiększyła się liczba kont bankowych posiadanych przez Polaków? Jak NBP- bank centralny mógłby wejść z działalnością bankową? zastanów się, znasz funkcję BC ? wystarczy, że mamy jeden bank komercyjny z udziałem większościowym Skarbu Państwa - przy okazji - 6% prowizji pobierają od udzielonych kredytów gospodarczych w procedurze "szybkiej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: niech sobie publikuje wspomnienia IP: 85.219.206.* 24.03.06, 14:38 NBP kiedys wszedł z lokatami i nie patrzył na swoje funkcje tylko zarabiał ku zadowoleniu swoich klientów ( duże kolejki),pko jest SP a NBP niezależną instytucją to taka różnica . Nikt mi nie powie że większa ilość podmiotów tozle dla klienta.Mam nadzieje że nie masz kredyt na krótszy czas bo po kolejnych fuzjach nie bedziesz miał gdie się przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: niech sobie publikuje wspomnienia 24.03.06, 22:20 magister, kiedy to NBP lokaty sprzedawal? Nie moge skojarzyc faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magister Re: niech sobie publikuje wspomnienia IP: *.com / 195.136.49.* 25.03.06, 10:33 roku nie pamiętam ale wtedy NBP kierowała H.Gronkiewicz oczywiscie banki podnosiły larum ale nic to nie dało , stały duże kolejki na starzyńskiego, niestety był to 1 roczny incydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek magister załóż bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:06 skoro w Polsce jest tylu niezadowolonych z banków to załóż własny bank, w którym będą najtańsze kredyty i najniższe opłaty, a pracownicy będą mieli dożywotnie zatrudnienie. Trochę kapitału i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Prasowy mobbing Gazety Wyborczej!!! 24.03.06, 12:57 Wyborcza wywiera nacisk medialny, naciska autonomiczną uczelnię, aby jej pracownicy podpisali swoistą "lojalkę" Nie zdziwię się jak pracownicy US zaczną myśleć, że Wyborcza wyciągnie jakiś szwindel jakiemus propfesorowi. Bo jak wiadomo, pisze się tylko o szwindlach niegrzecznych osób, czyli niezależnych od środowiska salonu... Po doświadczeniach ze szmaceniem prof. A. Sosnowskiego na łamach GW, nie byłoby w tym nic dziwnego. A to, że Wyborcza ma w poważaniu 23 mln ludzi wpędzonych przez polityke Balcerowicza w nędzę. No coż.... Na stronach Radia M można posłuchać alternatywnych, niedogmatycznych wypowiedzi profesorów w sprawach polityki Balcerowicza, który swój intelekt zaprzegł w interesy międzynarodowej nomenklatury. Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: Prasowy mobbing 24.03.06, 13:00 the.bill1 napisał: Nie zdziwię się jak pracownicy US zaczną > myśleć, że Wyborcza wyciągnie jakiś szwindel jakiemus propfesorowi a ma co wyciągnąć ?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill Re: Prasowy mobbing: Banki to JA!!!! IP: *.bazapartner.pl 24.03.06, 22:22 Nie zdziwię się jak pracownicy US zaczną > myśleć, że Wyborcza wyciągnie jakiś szwindel jakiemus propfesorowi a ma co wyciągnąć ?.... nie ma znaczenia co. Ważne jest aby to cos stawiało w negatywnym świetle osobę niegrzeczną, czyli nielubiana przez GW. Zbiera się wtedy informacje i "wali po jajach" (ulubiona fraza Michnika) osobę, aby pokazać, że jak np. nie popiera Balcerowicza, to dlatego, że w ogóle jest niemoralna i ma coś za uszami. To medtoda powszechna w świecie niezależnych, wolnych mediów. Wię cpoczekamy na dlasze mobbuingowanie profesorów przez Pałkę WYborczą i zobaczymy. Poza tym GW jak już nie raz pisałem, dalej niedzie na zużytych marycach, w których ma też zakodowany system "społecznych autorytetów" i naprawde nie widzi, że danie się zepsuło, że widać czemu to służy, bo wg. GW kto się sprzeciwia autokracie Balcewrowiczowi, ten jest "be", ten jest oszołom, ten jest z ciemnogrodu - to ze słownika III RP. Czy pan profesor słyszał, że osoba, a instytucja to nie jest jedno i to samo? Że jak się bada postępowanie osób, to właśnie dlatrego, aby zobaczyć jak sprawują swoje urzedy? Tego pan profesor nie wie? Dlaczego utożsamia osobę z urzędem "Państwo to ja" - mawiał Ludwik 48. BANKI to ja zdaje się mówic Balcerowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii a fe 25.03.06, 06:26 i taką straszą Gazetę czytasz...? lepiej już słuchaj radia M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill Re: a co? IP: *.bazapartner.pl 25.03.06, 10:47 Kwestionujesz oczywistą praktykę Pałki WYborczej? Każdy ma prawo do prawdy, także na łamach Wyborczej!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Agent Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:45 A jakim cudem niby uniwerek który wciska teraz swoich w Warszawce gdzie się da ma popierać opozycję? Mój promotor jednak nie zawiódł i jako jedna z dwóch normalnych osób w swojej katedrze podpisał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior czerwony uniwerek wykazał sie swoim oprtunizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:07 w 1998 kiedy balcerowicz byl ministrem finansow buziaczki, teraz kiedy jest nowa ekipa olewamy sprawe, czerwony uniwerek chraktryzuje typowy oportunizm dla czerwonych Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: czerwony uniwerek wykazał sie swoim oprtunizm 24.03.06, 12:13 z tymi rzekomymi wysokimi opłatami w naszych bankach to jest tak że we wszystkich krajach gdzie była taka "transformacja" sektoru bankowego rządy de fakto współfinansowały i dopłacały do tej "transformacji" sektora bankowego, u nas natomiast rządy de fakto czerpały tylko z tego zyski i dochody . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDEK Re: czerwony uniwerek wykazał sie swoim oprtunizm IP: 85.219.206.* 24.03.06, 12:16 ALE BALCER TEŻ BYŁ CZERWONY.tO JAKI JEST TEN US BO INNI MÓWIĄ ŻE PISOWY ALE ZNALAZŁBY SIĘ KTOŚ TUSKOWY A NP TARCZYŃSKI TO JAKI JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty US kor...cja + prostactwo= uniwersytet szczeciński IP: *.veranet.pl 24.03.06, 14:26 .....vel sędzia Siedlecki z WZiEU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idjot Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.internet.v.pl 24.03.06, 14:44 Precz z Balcerowiczami! Niech żyją Lubińscy i się święci 1 Maja lub Opus Dei! Kurna, gdzie ja żyję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Wieruszewski Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:43 Dzięki Balcerowiczowi Polska, choć daleko jej do doskonałości, jest już o niebo bogatszym krajem niż za siermiężnego PRL-u, a to w dużym stopniu zasługa Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza 25.03.06, 10:56 Chyba kioskarza i taksówkarza? i tego faceta co sprzedawał ze szczęk. I tego co woził wideo z Berlina. No bo przecież nie tego co za kilka przelanych z konta PZPR groszy kupił udziały banku lub firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: 83.168.106.* 25.03.06, 11:04 Kiedyś istniał etos uniwersytetu, a jednym z jego wyznaczników było zachowanie wierności jednej idei: Nauce, co w praktyce znaczyło niemieszanie autorytetu uczelni w sprawy polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza 25.03.06, 11:07 Chyba w SGH tego nie było bo kolejni ministrowie stamtąd się wywodzili. A i z innych uczeli. Widocznie ten etos się zmienił,bo na szczęście z naszego Uniwersytetu nareszcie mieliśmy Ministra Finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.chello.pl 25.03.06, 11:07 To tam jest Uniwersytet bo raczej wydaje mi się, że jest to raczej dyspozycyjna szkóła. Uniwersytety to są w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Gdańsku, Lublinie (dwa), Wrocławiu, Katowicach, Toruniu. Reszta co conajwyżej dawne Wyższe Szkoły Pedagogiczne i taki też poziom reprezentują więc nie dziwią opinie i postawy prezentowane w takich kuźniach wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops ech "naukowcy" !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:21 od siedmiu boleści ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vice Re: ech "naukowcy" !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:26 Urbańczyk (profesor!) nawet po polsku nie umie poprawnie mówić. Ostatnio na spotkaniu mówił coś o roku" DWUTYSIĘCZNYM SZÓSTYM ". Ciekawe co by powiedział np. o roku "jednotysięcznym dziewięćsetnym piećdziesiątym piątym" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: provice Re: ech "naukowcy" !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:08 Ale Bizancjum ala Pan Dziekan musi być,co tam nauka( pachnidło i mięciutki papier do kibla)i złoty kolor dookoła i kurnnnna fajno jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H...H Re: ech "naukowcy" !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:27 Nie jeden Urbańczyk kaleczy język. Tak samo pięknie to robią np. dyrektorzy z UM w Szczecinie ( nawet ci od "promocji" miasta). Nawiasem mówiąc, to i Giertych, mimo, że wykształcony ma te same trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio BUSz 25.03.06, 14:03 Czyli: Bolszewicki Uniwersytet Szczeciński. Tak się nieoficjalnie mówi o tej zacnej uczelni. Okazuje się - słusznie! Przeciez noa władza zamierza restytuować komunę, zwana VI RP (tylko Matka Boska zamiast Lenina, reszta tak jak było). A nasi buszowscy uczeni już dobrze wiedzą, co do nich należy... Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio BUSz! 25.03.06, 14:06 Czyli: Bolszewicki Uniwersytet Szczeciński. Tak się nieoficjalnie mówi o tej zacnej uczelni. Okazuje się - słusznie! Przecież nowa władza zamierza restytuować komunę, zwaną VI RP (tylko Matka Boska zamiast Lenina, reszta tak jak było). A nasi buszowscy uczeni już dobrze wiedzą, co do nich należy... Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: BUSz! 26.03.06, 13:38 Ukończyłem US jak wileu innch i dziwię się że pozwalają taki gnojkom jak ty wypisywać takie szamciarstwa na temat własnej szkoły. Rzeczywiście, kiedyś mi mówili że w Szczecinie mieszkaja obrzydliwi ludzie którzy sraj.ą we własne gniazdo i gów.nem obsmarowują swoich ziomków. i to widać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: BUSz! IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.03.06, 15:48 Dzięki Bogu studia skończyłam na dobrym uniwersytecie, na US robiłam podyplomowe i mogę porównać-US to rzeczywiście prowincjonalna szkółka z przerostem ambicji. A kadra? No cóż, jaka szkoła, taka kadra... Odpowiedz Link Zgłoś
iwtedy Re: BUSz! 26.03.06, 15:52 To po co robiłaś podyplomowe na naszym US? bo twój był za słaby czy ty byłaś na niego za słaba? Podyplomówki są dla ograniczików, co ciągle studiują i nie potrafią spożytkować wiedzy. I dla takich są dostosowywane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Uniwersytet nie popiera Balcerowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:25 Nasz uniwerek, a zwłaszcza co niektórzy naukowcy, w tym tez dziekani - wolą włazić w dupę aktualnej władzy, niż samodzielnie wydać jakąkolwiek opinie! A nóż podpadna i "władza" nie da zarobić np. w podległych sobie spółkach z udziałem skarbu państwa! Petunia non olet mości panowie! Tymczasem - senaty kilku polskich uczelni ekonomicznych przyjęły uchwałę wzywającą do zachowania niezależności Narodowego Banku Polskiego. Ich zdaniem jest to konieczne m.in. dla zachowania stabilności ekonomicznej kraju. Rezolucja została podjęta z inicjatywy Rady Naukowej Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego. - Podejmując taką uchwałę, chcieliśmy zwrócić uwagę na poważny problem, jakim jest ograniczanie niezależność Narodowego Banku Polskiego - powiedział "Rz" Bogusław Fiedor, rektor Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu i wiceprzewodniczący Rady Naukowej Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego. - W dalszej kolejności będzie mieć to negatywny wpływ na całą naszą gospodarkę. Kolejnym krokiem do osłabienia pozycji NBP i utraty części jego autonomii jest planowane powołanie instytucji nadzoru finansowego. Jak podkreślają ekonomiści, zachowanie autonomii banku centralnego jest również naszym obowiązkiem wynikającym z przynależności do Unii Europejskiej. Sygnatariusze uchwały zwrócili uwagę, iż niezależność NBP oraz związanych z nim instytucji jest nienaruszalną wartością konstytucyjną. - Rezolucja ma charakter ogólny, chcieliśmy bowiem uzyskać dla niej jak największe poparcie środowiska ekonomicznego - wyjaśnia prof. Fiedor. Uchwałę przyjęły senaty akademickie * Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, * Akademii Ekonomicznej im. Karola Adamieckiego w Katowicach, * Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, * Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, * Rada Naukowa Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego * Konferencja Dziekanów Wydziałów Ekonomii i Zarządzania Polskich Uniwersytetów, w skład której wchodzi 14 wydziałów. Pod rezolucją nie podpisała się m.in. uczelnia krakowska. No i nasi kochani lokalni naukowcy ekonomiści wyszli na durniów! Odpowiedz Link Zgłoś