Dodaj do ulubionych

Dżek czyli Słońce Gospodarki kandyduje na prezia !

23.04.06, 11:27
Mamy godnego kandydata na następcę słynnego Magazyniera ze Szczecina.
Słynny Dżek , czyli Słońce Gospodarki , startuje w wyborach.
Oczywiście nie raczył tego zakomunikować Szczecinianom, bo dowiedzą się
ostatni, kto dalej po magazynierze chce maltretować ich miasto.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65653,3298505.html
SdPl jest poza parlamentem, a w sondażach zbiera po 2-3 proc. poparcia. Do
wyborów samorządowych pójdzie więc wspólnie z SLD i innymi lewicowymi
ugrupowaniami. Trwają ustalenia, kogo wystawić w wyborach na prezydentów
wielkich miast. Wiadomo już m.in., że w Szczecinie wystartuje Jacek Piechota
(SLD), a w Łodzi - Krzysztof Makowski (SLD). W Lublinie SdPl chciałoby
Izabellę Sierakowską, ale niechętny jest lider SLD Grzegorz Kurczuk. W
Rzeszowie przymierza się do startu obecny prezydent Tadeusz Ferenc. Również w
Krakowie lewica poprze zapewne obecnego prezydenta Jacka Majchrowskiego.

Obserwuj wątek
    • mamoniowa303 armagedon ? 23.04.06, 11:35
      po licznych sukcesach, ktore odniosl jako minister, zapewne teraz swoje pomysly
      bedzie chcial wcielic na lokalnym gruncie. he he he
      • Gość: Galoty Re: armagedon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:47
        Ja państwa bardzo przepraszam ale armagedon już jest i po Jurczyku gorzej byc
        już nie może. Niech nastanie nawet Piechota. Liczę jednak, że będę miał
        ciekawsze i bardziej wiarygodne kandydatury do wyboru , niż tenże.
        • Gość: wredek Re: armagedon ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:13
          Dla mnie Piechota niczym nie różni się od Jurczyka.Taka sama miernota.
    • felix_edmundowicz jak to się stało że takie prawo ustanowił JP ? 23.04.06, 16:40
      Jakoś za dużo przypadków w lukach prawnych , gdy to dotyczy spraw paliwowych.
      Jak mówił Piotrowski ze Stoczni Szczecińskiej to właśnie Słońce Gospodarki
      mówił mu żeby nie wchodził na grząski grunt paliw, bo to domena
      pseudosocjaldemokratów.
      Pod opisanym w artykule rozporządzeniem podpisany jest Nasz Wielki Prawodawca,
      Kosmiczny Umysł, Dżek Skaut, czyli Słońce Gospodarki.

Inspekcja Handlowa nie może badać wszystkich parametrów paliwa
      Andrzej Kulej 24-03-2006, ostatnia aktualizacja 24-03-2006 18:35

Luka w rozporządzeniu o jakości paliw chroni nieuczciwych właścicieli stacji
      benzynowych

Od grudnia ub.r. Inspekcja Handlowa bada jakość paliwa w oparciu o 17
      parametrów. Problem w tym, że nie wszystkie z nich mogą być dowodem w sądzie.
      Stare rozporządzenie o jakości paliw opisywało parametry i metody ich badania.
      W nowym minister gospodarki zwiększył liczbę badanych komponentów, ale w
      przypadku tych dodatkowych zapomniał o standaryzacji metod ich badania. W
      efekcie wartość dowodową dla sądu ma jedynie pięć parametrów oleju, a jeśli
      idzie o benzynę - 10. Reszta może być zakwestionowana przez właścicieli
      podejrzanych stacji.

Np. jeśli chodzi o olej, poza standardem badań sądowych są takie parametry jak:
      zawartość wody, zawartość zanieczyszczeń, temperatura zapłonu, temperatura
      zablokowania zimnego filtra.

- W sensie prawnym można kontrolować tylko parametry, które mają wynikającą z
      przepisów metodę badawczą. - wyjaśnia Dariusz Łomowski z biura prasowego Urzędu
      Ochrony Konkurencji i Konsumenta. - Od wejścia w życie tego rozporządzenia
      nieustannie wnioskujemy do ministerstwa gospodarki, żeby wydało rozporządzenie
      uzupełniające tę lukę.

Jak tłumaczy Łomowski, system monitorowania jakości paliw będzie działał
      prawidłowo, dopiero gdy przepisy uwzględnią metody badania wszystkich
      parametrów. Kiedy to się stanie?

- Obecnie trwają prace nad projektem rozporządzenia w sprawie metodyki badań.
      Powinny wejść w życie do końca sierpnia - zapowiada Zbigniew Kamieński,
      wicedyrektor departamentu energetyki ministerstwa gospodarki.

Powstanie luki Kamieński tłumaczy pośpiechem. - A pośpiech jest wskazany
      jedynie przy łapaniu pcheł - dodaje. -Teraz przedsiębiorcy mają swoiste vacatio
      legis, ale myślę, że większość z nich przestrzega nowych wymogów jakościowych.

Szczecińska Inspekcja Handlowa od lutego prowadzi postępowanie w sprawie złej
      jakości oleju napędowego w dwóch podszczecińskich stacjach. Tydzień temu wyniki
      badań zostały przekazane prokuraturom w Gryfinie i Pyrzycach. Na szczęście w
      tym przypadku wykryte nieprawidłowości dotyczą dwóch parametrów, które mają
      opracowane metody badawcze.

- Nad możliwością uwzględnienia innych pracują nasi prawnicy - mówi Mirosław
      Sienkiewicz z Inspekcji Handlowej.

Andrzej Kulej
      • Gość: Galoty JP III wykonywał "tylko" polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 16:44
        Jeden z projektów rozporządzenia ministra stosowne słuzby znalazły w biurkach
        paliwowców jeszcze zanim zobaczył ją rząd.
        • felix_edmundowicz GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta 23.04.06, 16:57
          GW która forsuje Dżeka na Władcę Miasta nieopatrznie dała tytuł :

Luka w rozporządzeniu o jakości paliw chroni nieuczciwych właścicieli stacji
          benzynowych.

Nikt w redakcji nie sprawdził że pod rozporządzeniem widnieje podpis Dżeka,
          Wielkiego Prawodawcy, Laureta 5 Szczupaka za 2005 rok, jak to wazelina
          dziennikarz napisał: za to że już 7 kadencji nam posłuje!
          Słońce Gospodarki twierdził także że gazoporty to lipa, ale jemu nie uwierzyli
          ani Niemcy ani Rosjanie i budują swoje gazoporty przy granicy z Polską.
          Dżek Menedżer Gospodarczy przełomu Tysiącleci nie pojął,że ceny gazu mogą się
          zmieniać i podlegają fluktuacjom.
          (specjalnie tak napisałem bo Dżek będzie musiał się pytać czytając to samego
          xyz-ta o co chodzi)
          • Gość: Galoty Re: GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 18:01
            Demokraci. PL , którzy mają wpływy w Agorze i formalnie poparli kandydaturę JP
            III na prezydenta Szczecina, zadbają o zmiany kadrowe w szczecińskiej gazetce
            GW, która nie rozumie , że Dzak nie popełnia błędów.
          • anna_maria Re: GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta 23.04.06, 19:17
            Feliksie mam nieodparte wrazenie,że Twoja miłość do SLD płynie z odrzucenia :)
            • Gość: wredek Re: GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:07
              A twoja wręcz przeciwnie.
            • Gość: Galoty Re: GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 06:53
              To może felix jest Balcerowiczem lub Bochniarzową :-)
              • anna_maria Re: GW forsuje Dżeka na Władcę Miasta 24.04.06, 11:14
                Gość portalu: Galoty napisał(a):

> To może felix jest Balcerowiczem lub Bochniarzową :-)

raczej Wojtusiem lub Grażką
    • felix_edmundowicz Nie miał pomysłu na gazoport, a ma na Szczecin? 24.04.06, 20:36
      Piechota: mam pomysł na Szczecin

Kampanię wyborczą Piechota rozpoczął w niedzielę w sali Szczecińskiego Centrum
      Przedsiębiorczości. Muzyka, telebim, tłumy działaczy i liderzy popierających go
      ugrupowań. Atmosfera prawie jak za czasów świetności lewicy.

- Ja mam pomysł na to miasto - oświadczył Piechota. - Zapraszam do walki o
      lepszy Szczecin. Będziemy z niego dumni.

---------------------------------------------
      Odkreślamy kreską wodolejstwo Słońca Gospodarki!
      Niech nam nie wspomina o dumie ze Szczecina, bo my mamy w pamięci płacz po
      ministerstwie gospodarki, gdzie przetrwonił miliardy dotacji z UE!
      Bo wolał walczyć o stołek , walczyć o 7 kadencję!
      My wiemy że Dżek, Słońce Gospodarki i jednocześnie Kosmiczny Umysł twierdzi ,że
      gazoporty są nikomu nie potrzebne. Niestety bogaci Niemcy nie mogą sobie
      pozwolić na fantasmagorie Słońca Gospodarki i natychmiast przystąpiły do budowy
      gazoportu u naszych granic/
      Łolaboga! Dżek pcha się na Miejski Stolec!

• anna_maria Re: Nie miał pomysłu na gazoport, a ma na Szczeci 25.04.06, 09:53
        oj Wojtuś , Wojtuś :)
        • Gość: olo Re: Nie miał pomysłu na gazoport, a ma na Szczeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:20
          Oj absztyfikant, jak się podpisujesz anna_maria to ubierasz pończochy i
          perukę?...
          • xyz-xyz Re: Nie miał pomysłu na gazoport, a ma na Szczeci 25.04.06, 15:36
            Nie, łańcuch burmistrza Gryfina:)
            • felix_edmundowicz nawet xyz wie że Słońce Gospodarki to lipa 25.04.06, 18:50
              no ale jak ci wszyscy co jeszcze nie tak dawno grzmiali na
              pseudosocjaldemokratów,że to aferalna i skompromitowana partia , teraz twierdzą
              że to miasto obdarzone przez dwu-lewo-rękich pseudosocjaldemokratów Słońcem
              Gospodarki z jego Kosmicznym Umysłem, że to biedne miasto stanie się iskrą
              zapalną ( to słowa rzekomo niezłomnego co wziął rozbrat z aferałami i
              synekurzystami, czyli protektora Radka P. - Marka Borowskiego).
              Prawda jest taka:
              pseudosocjaldemokratyczne pupy nie mogą wytrzymać bez stołka.
              Bez stołka czują się zagubione i osierocone,bo tak naprawdę to mają 2 lewe ręce
              do roboty i nic nie umieją robić poza p i a s t o w a n i e m stanowisk.
              Więc zleciały się hurmem do Słońca Gospodarki jak ćmy do ognia.
              Ale sobie tylko osmalą te pupcie osierocone bez stołków!
              Bo Słoneczko zachodzi...
              :)))))
              ale tonący chwyta się i brzytwy ( chociaż kudy tam JP do brzytwy, nawet
              polsilver to dla niego za wysoko)
              xyz dobrze to wie, ale partia ponad wszystko...
              • Gość: Dłuznik hipoteczny Jacek musi wygrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:59
                Jak dostałem stanowisko z układu pod Jackiem z pensją 15.000zł miesięcznie
                (brutto) to kupiłem dom i samochód dla zony i syna. Kredyty samochodowe juz
                spłaciłem ale kredyt hipoteczny mam jeszcze na 20 lat po 9.000,zł miesięcznie.
                Z czego ja to spłace jak Jacek nie wygra tych wyborów. Owszem godzę się z
                brakiem tych aut , nawet spłacę dwie złote karty kredytowe i jedną platynową
                ale domu nie oddam.
                Jacek musi wygrać !
                • xyz-xyz Nie martw się. 26.04.06, 07:41
                  Tereza Tobie umorzy. Ma wprawę...
              • xyz-xyz Przyznaję Tobie rację felixie_demagogiczu:) 26.04.06, 07:39
                Prawda jest taka:
                > pseudosocjaldemokratyczne pupy nie mogą wytrzymać bez stołka.
                > Bez stołka czują się zagubione i osierocone,bo tak naprawdę to mają 2 lewe ręce
                >
                > do roboty i nic nie umieją robić poza p i a s t o w a n i e m stanowisk.
                Twoje słowa to szczera prawda. Odnosi się ona (ta prawda) właśnie do Wojciecha
                D., któremu brak stołka pod tyłkiem pomieszał rozum. Do tego stopnia, że wręczył
                Rakowskiemu paszkwil na Grzesia. Zapomniał zdaje się, że i Mtaki Partii juz nie
                ma, a i MFR nie pisatuje przewodniej funkcji. Niebawem, jak mniemam,
                pseudosocjaldemokrata z Gryfina, jako ofiara SLD, miękko wyląduje w okolicach
                PiS. Razem z Grażką... I Felix o tym dobrze wie, ale stołki ponad wszystko!
    • felix_edmundowicz Jak Dżek hartował demokrację w PZPR 26.04.06, 06:40
      PZPR to stara, doświadczona kuźnia demokracji.
      Właśnie tam krzepło 21 postalutów Sierpniowych, właśnie tam wykuwało się
      poparcie dla słusznego protestu robotników w 1970 i 1976.
      Właśnie tam szanowano obywatela, jego prawa, jego godność.
      Właśnie PZPR ma być zgłoszone do pokojowej Nagrody Nobla.
      A bratni towarzysze demokraci z KPZPR hartowali demokrację w Afganistanie
    • felix_edmundowicz GW dała tytuł : Spadkobierca Tradycji :))))) 28.04.06, 12:17
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,1750820.html
      Tak narodziła się Nowa Świecka Tradycja , do której dołączyła PD i Radek Popiela
      :)))))))))))))))
      oto słowa GW sprzed 3 lat, założe się o piwa czeskie xyz-ta ,że nie minie zbyt
      wiele czasu kiedy zakluczą ten wątek
      :))))
      W sejmowych ławach poseł Jacek Piechota zasiada nieprzerwanie od 1985 r., czyli
      już szóstą kadencję. Do PZPR wstąpił jako dziewiętnastolatek w 1978 r. W partii
      pozostał do jej rozwiązania w 1990 r. W latach 80. był etatowym działaczem
      Związku Harcerstwa Polskiego. W latach 1988-1989 członek Komitetu ds. Młodzieży
      i Kultury Fizycznej. Po przełomie 1989 r. jeden z członków-założycieli SdRP,
      wchodził w skład jej władz krajowych. Do wyborów parlamentarnych 2001 r. lider
      lewicy w województwie szczecińskim, a później zachodniopomorskim. Piechota był
      przewodniczącym zespołu programowego rady krajowej SLD ds. konkurencyjności
      polskiej gospodarki. W rządzie Leszka Millera najpierw minister gospodarki, a
      obecnie wiceminister gospodarki i polityki społecznej.

Jacek Piechota ma 44 lata. Jest absolwentem Politechniki Szczecińskiej
      (technologia i inżynieria chemiczna). Ma żonę i dwójkę dzieci.
    • felix_edmundowicz byłem w Kuwejcie, ale nie słyszałem rozmowy 23.08.06, 20:18
      Jacek Piechota zamieszany w aferę paliwową?
      Andrzej Kraśnicki jr, Szczecin, Ireneusz Dańko, Kraków 2006-08-23, ostatnia
      aktualizacja 2006-08-23 18:59:40.0

Były minister gospodarki pomagał w uchwaleniu przez Sejm korzystnych dla mafii
      paliwowej przepisów - podało w środę Radio Zet.

"Zetka" powołała się na nieoficjalne informacje z krakowskiej prokuratury
      apelacyjnej. Według radiowców byłego ministra, a obecnie posła SLD i kandydata
      na prezydenta Szczecina wsypał jeden z baronów paliwowych ze słynnej firmy BGM:
      zeznając, że wręczył Piechocie łapówkę. Na wpływy ministra powoływał się ponoć
      również kolejny z podejrzanych w aferze paliwowej - Jerzy Krzystyniak. Radio
      podało, że krakowska prokuratura "jest przekonana, iż uprawdopodobniła już
      wersję, że były minister przepychał przez Sejm korzystne dla mafii
      rozporządzenie".

W sprawie powraca wątek bazy paliwowej w Świnoujściu, która należała do Porty
      Holding Stoczni Szczecińskiej SA. Według "zetki" Piechota namawiał ówczesnego
      prezesa holdingu Krzysztofa Piotrowskiego, by sprzedał bazę Ship-Service'owi.
      (Piotrowski faktycznie nie raz opowiadał o takich naciskach, ale Piechota
      konsekwentnie temu zaprzeczał). W zamian za swoje zaangażowanie poseł SLD miał
      polecieć na wycieczkę do Kuwejtu.

Ryszard Tłuczkiewicz, zastępca szefa Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie nie
      chciał wczoraj komentować tych rewelacji w rozmowie z "Gazetą".

- W aferze paliwowej przewija się wiele nazwisk - powiedział tylko. Ale
      zaprzeczył, żeby Piechocie postawiono jakiekolwiek zarzuty.

Sam Piechota mówi, że wczorajsze informacje Radia Zet to zbitka pomieszanych
      faktów. - Owszem, byłem w Kuwejcie, ale znacznie wcześniej niż wyszła sprawa
      sprzedaży bazy paliwowej - mówi.

I przyznaje, że poznał ze sobą Krzystyniaka i Piotrowskiego.

- Ale nic więcej. Rozmawiali ze sobą, a ja nie wiem o czym - twierdzi.

Zdaniem Piechoty cała sprawa jest przejawem brudnej kampanii wyborczej. Kto
      mógłby ją przeciw niemu uprawiać?

- Wrogów mi nie brakuje. Spodziewam się kolejnych ataków.

Andrzej Kraśnicki jr, Szczecin, Ireneusz Dańko, Kraków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka