Gość: Nerv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:59 Przecież Walecznych jest w ZDROJACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola wiosna przyszła!!! zaczyna się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:23 ilu jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Śmierć motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:59 to zdzarzyło sie na ul,Metalowej przy Walczaka a nie walecznych!!!!!!!!!!!!!Sama to widziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Śmierć motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:35 Tak naprawdę to na ulicy Metalowej. Wiarygodność to między innymi dbanie o szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Z Re: Śmierć motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:36 Dziennikarz piszący w Szczecinie i o Szczecinie powinien znać Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Śmierć motocyklisty IP: 217.153.136.* 24.04.06, 07:15 Walecznych jest w Zdrojach. A to bylo na Metalowej. Wiem, bo jechalem tam 10 minut po wypadku. I nie udezyl w drzewo, bo lezal na srodku jezdni... 15 metrow od motocykla... Skad Ci dziennikarze biara dane do wiadomosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quszcz Re: sezon dawców się zaczął IP: 195.136.49.* 24.04.06, 07:58 Kilka dni temu jakis MOTORZYSTA na skrzyzowaniu, z widoczną radością przestraszył moja zone skrecającą ze skrzyżowania (i powinna go rozjechać) ale odbiła w prawo i uderzyła (z lekka) w inny samochód. Myślę, że byłoby dobrze gdyby to był ten sam. Ale... życie nie jest TAK sprawiedliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: sezon dawców się zaczął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:15 No, rzeczywiście, niezłe pojęcie sprawiedliwości - śmierć za wystraszenie żony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzygzy Re: sezon dawców się zaczął IP: *.szczecin.mm.pl 24.04.06, 10:58 lepiej poczekać aż kogoś zabije i dopiero wtedy życzyć mu śmierci? fakt, że zachował się lekkomyślnie pozwala stwierdzić, że w przyszłości podobnie będzie się zachowywać. dopóki policja nie zacznie konsekwentnie ścigać dwu i czterokołowych piratów, to wolę szastać takimi życzeniami na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: sezon dawców się zaczął IP: *.teleton.pl 24.04.06, 09:44 Ludzie tak głupi, jak autor tego postu, sami się rodzą? Niemożliwe, żeby człowiek spłodził coś tak durnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość forum Re: sezon dawców się zaczął IP: *.szczecin.mm.pl 24.04.06, 09:46 Dziwnie pojmujesz sprawiedliwość :(. Wiadome jest i to nie od dziś że ludzi można podzielić na kilka grup m.in. delikatnie mówiąc "myślących inaczej". Określenie "dawcy" jest celne, ale tylko w tym ujęciu, gdy mówimy o oszołomach a nie tych dla których przysłowiowy wiatr we włosach jest czymś relaksującym i sama jazda (normalna jazda z zachowaniem wszelkich przepisów drogowych)jest przyjemnością. Oczywiście "akrobaci" często płacą za swoje zachowanie i to nawet życiem, ale od razu pisanie że za to że jakiś wariat na dwóch kółkach wystraszył żonę i pisanie że "(...)Myślę, że byłoby dobrze gdyby to był ten sam. Ale... życie nie jest TAK sprawiedliwe!" Rozumiem złość z Twojej strony że to Ty teraz masz problem bo jak przypuszczam nastąpiły w wyniku tego lekkiego uderzenia jakieś szkody ale żeby od razu mieć takie myśli? Gdyby tak każdy życzył drugiemu od razu śmierci to populacja by się drastycznie zmniejszyła, a przykazania boże...?? a nauki tak ukochanego naszego papieża JPII?? czy już nie pamiętamy o tym jak przeżywaliśmy "te dni" bez Niego? Dużo by tu jeszcze można było napisać, ale myślę że te pierwsze moje myśli są wystarczające. Pozdrawiam i mam nadzieję, że na naszych drogach będzie jednak większa kultura osobista i tolerancja zarówno kierowców dwóch kółek jak i czterech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: sezon dawców się zaczął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:09 A mi ostatnio tez kogoś żona zajechała droge jak jechałem na moto. I to ja miałem pierwszeństwo!!! Mimo tego nie zycze jej smierci z tego powodu. Quszcz ty nawet wózka z dzieckiem nie możesz prowadzić. Za nerwowy jestes chyba. Jak dla ciebie lekkie uszkodzenie auta jeszt większą tragedią niz śmierć to mam dla ciebie propozycję: idź na bazar, kup se korkowca i strzel se w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiseb Re: Śmierć motocyklisty IP: 81.210.14.* 24.04.06, 07:57 za głosem szczecińskim: "Tragicznie rozpoczął się sezon dla miłośników jednośladów. 41-letni motocyklista poniósł wczoraj śmierć na miejscu. Do wypadku doszło około godz. 10.30 przy ul. Metalowej w Szczecinie. Piotr P. jechał od strony ul. Białej w kierunku ul. Walczaka. Wyprzedził co najmniej jeden samochód. - Według jednego ze świadków motocyklista jechał na tylnym kole, zachwiał się i wtedy też stracił panowanie nad pojazdem - mówi podkomisarz Katarzyna Legan z Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie. Skutki manewru były fatalne. Mężczyzna spadł z motocykla i uderzył w drzewo znajdujące się na prawym poboczu. " pozdrowienia dla redaktorów gazety za wiarygodność informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypser Re: Śmierć motocyklisty IP: .2P1D* / 195.124.114.* 24.04.06, 12:50 to nie redaktorzy, to studenciaki za 5 pln/h ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoska Re: Śmierć motocyklisty IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 24.04.06, 13:40 Sama jestem amatorka motocyklowych wypraw i jest naprawde ogromne grono mi podobnych, ale jakslysze i widze jak potrafia szalec na jednym kole to nie dziwie sie tego skutkom. Po to motocykl ma dwa kola zeby jezdzic na dwoch, a dla "odwaznych" polecam cyrk. Naprawde mozna madrze i rozsadnie korzystac z urokow jazdy motorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas głupota jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:46 głupota jest szalenie na kole na ulicy po której chadzaja ludzie! Mogło sie skonczyc tragiczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: głupota jest IP: 87.207.58.* 24.04.06, 15:53 Ludzie co wy tu piszecie , czytam i placze . Od czterech lat jezdze z moim mezem motorem i nie ma nic grozniejszego niz glupi kierwca samochodu , czemu wszyscy mysla ze motocyklisci to szalency ??? bo maja wiecej koni ????!!!! nie jedno krotnie bylam w sytuacji gdzie jechalismy normalnie , spokojnie na pasie a jakis baran wcinal sie nam doslownie na nasz pas !!! i co to za gadanie ze szaleja bo stawiaja motocykl na kole ??? a kierowcy aut to niby co robia ? fakt , nie stawia sie auta na kole ale predkosci , brawura ...szok , szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: głupota jest IP: *.centertel.pl 24.04.06, 19:02 nie bedziemy tu sie chyba licytowac co jeszcze niebezpieczniejsze... ale kilka dni temu na ul Kopernika, koleś stawiał motocykl i jeździł wte i wewte.... predkośc mi trudno ocenic, ale chyba przy 30-40 nie da sie przejechac prawie całej Kopernika na jednym kole.... nie wiem co jest bardziej niebezpieczne, ale mam znajomych co motoruja i kazden miał po kilka wypadków i nawet powaznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xzibit Re: głupota jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:11 dobrze prawisz, ja wczoraj poczułem zderzak samochodu na mojej nodze, na szczęście obeszło sie bez jakichkolwiek strat, ale oczywiście wymuszenie, i jeszcze idiota sie głupio śmiał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Błędna informacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:48 Wypadek wydarzył sie na ulicy Metalowej w Podjuchach, a nie na Walecznych, która jest przecież w Zdrojach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czort Kolejny Dawca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:50 po pierwsze to ulica metalowa przy walczaka. a po drugie to pan leciał okolo 200 km/h no i na jednym kole chciał polatać!!! więc zabrali do do nieba! szczęście ze nikomu nie zrobił krzywdy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Kolejny Dawca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:27 195 czy 205 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykiel Jednego wariata mniej IP: 87.207.61.* 24.04.06, 22:46 i bezpieczniej od razu na drodze.Jak mam wybierać życie szaleńca i życie niewinnego pieszego lub rowerzysty to zdecydowanie wolę aby szaleńcy sami sie powybijali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Jednego wariata mniej IP: *.teleton.pl 25.04.06, 09:46 Co do pomysłowości ofiary nie wypowiem się. O zmarłych mówi się dobrze albo wcale. Jeżdżę samochodem 25 lat a i motorem niemało. Na motorach spotyka się najwyżej szaleńców. W samochodach zaś debili. Dzisiejsza prasówka podaje, że w całym 2005 roku motocykliści spowodowali w zachodniopomorskim 40 wypadków. To chyba przeciętny weekendowy wynik "samochodowców". A ofiary motocyklistów to nawet nie ułamek promila ofiar "puszkarzy". Najczęściej to oni sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eri Re: Jednego wariata mniej IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 25.04.06, 15:05 nie wszyscy kierowcy to pozbawienii wyobrażni idioci,czy to motocykliści,rowerzyści,czy też użytkownicy aut....ale jechac prawie 200 km/h i stawiać maszynę na koło!!!!!!!!na naszych drogach!!!!w tym wieku powinien myśleć!!!! nawet jak ma ,,wiatr we włosach''...to była tylko i wyłącznie Jego wina i dobrze ,że nikomu innemu nic się nie stało i...nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: Jednego wariata mniej IP: *.teleton.pl 26.04.06, 13:03 Nie znam nikogo ze Szczecina ani z najbliższych okolic, kto potrafi postawić moto na koło przy 200 km/h. Kto takie bzdury pisze i kto w nie wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spnk (spnk@vp.pl) Re: Jednego wariata mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:29 Człowieku, chory jesteś. To takich jak ty powinni powybijać! Katamaraniarze- super, motocykliści-be! Czy to że ktoś jezdzi na motocyklu dyskwalifikuje go jako człowieka? A jak wiadomo wszystcy popełniają błędy! Jak już ktoś wyżej napisał, motocyklisci roczne powodują tyle wypadków, co katamaryniarze dziennie! Ale zawsze musi być kozioł ofiarny, to już na stryczek z motocyklistami, nieprawdaż? PS. Może jeszcze niech nasz "rząd" wprowadzi ustawę nakazującą motocyklistom noszenie opasek z napisem "Jednostka nieprzystosowana społeczne" i stały nadzór psychologiczno-psychiatryczny, połączony z zamknięciem w zakładzie zamkniętym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Śmierć motocyklisty IP: 83.168.121.* 25.04.06, 17:37 Znalam tego Pana, nigdy nie jezdzil szybko... Poza tym nie badzcie wszyscy "Bogami" ... Nie Wam osadzac kogo to byla wina! Piotr [*] Odpowiedz Link Zgłoś
elal77 Re: Śmierć motocyklisty 26.04.06, 21:19 gdyby jechał przepisowo, to by nie pofrunął do nieba...całe szczęście,że tylko ON zginął, bo mogło skończyć się o wiele gorzej. Sama widziałam takiego wariata dziś-mknął przez ulicę Krzywoustego ponad setke w największym szczycie, kiedy to wszyscy wracają z pracy.dziękowałam Bogu, że siedzę w tramwaju, a nie idę po chodniku. strach pomyśleć, co by było, jeśli ten szaleniec straciłby panowanie- ile byłoby wowczas ofiar??ja jestem za tym, zeby oni sami sie powybijali.sami są sobie winni-zwykła głupota.nasza polska policja niestety nic tu nie poradzi...bo ich po prostu nie dogoni, ale można by pomyśleć, żeby zanim wyda się takiemu człowiekowi prawo jazdy na motor, zbadać go pod względem psychicznym.bo napewno takie zachowanie na drodze do normalnych nie należy. jest... Odpowiedz Link Zgłoś