Dodaj do ulubionych

Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił?

24.04.06, 10:17
Witam,
chciałabym zrobić test Pappa, nie wiem jednak gdzie i za ile robią w
Szczecinie?
Czy któraś z Was robiła takie badanie na Pomorzanach w Zakładzie Genetyki?
Jeśli tak to ile to kosztuje i jakie wrażenia?
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosiamama Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 10:32
      Robiłam u dr Głaza, gabinet na Królowej Jadwigi. Samo badanie przeprowadził w
      swoim szpitalu, w Policach. Pobrali mi krew, potem odwirowali i samą surowicę
      (może głupoty piszę, bo się nie znam:) wysłano do Łodzi. Koszt około 300 zł. Na
      wynik czekałam około 2 tygodni. Ja się zdecydowałam, bo w tym roku kończę 35
      lat., a nie zdecydowłam się na amniopunkcję z uwagi na ryzyko poronienia. więc
      doszłam do wniosku, ze jeśli wynik Pappy będzie wątpliwy, to wtedy będę się
      badać dalej. Wynik był dobry, w lutym urodziłam córcię. Przyznam, ze mnie to
      badanie uspokoiło, choć wiadomo, głupie myśli tłukły się czasami po łepetynie.
      Pozdrawiam.
      • edytek1909 Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 11:23
        Ja robilam u Zebielowicza na Pomorzanach,tzn w szpitalu mi p0obrali
        krew ,wrzucili do wirówki,nastepnie żżebielowicz wyslal ja do CZMP w Lodzi.Po 3
        tygodniach mialam wynik z dokladnym opisem ryzyka.Koszt 350albo 300zl nie
        pamietam dokladnie juz teraz.
    • margaret11 Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 12:14
      polecam Ci wybrać się do Poradni Genetycznej na Pomorzanach do doktora
      Piotrowskiego. Super facet i na pewno wszystko Ci dokładnie wytłumaczy. Ja
      robiłam u niego właśnie badania nieinwazyjne z krwi. Nie płaciłam, bo miałam
      obciązenia genetyczne więc mi się one należały. Najlepiej tam zadzwoń i się
      dowiedź. Na wyniki czekałam zawsze ok. 5-7 dni, na szczęście były o.k. Naprawdę
      polecam tego lekarza, bo kontakt z nim jest rewelacyjny i na pewno rozwieje
      wszystkie twoje wątpliwości.
      • solara Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 12:23
        O, to już coś wiem.
        Napisz mi jeszcze proszę, czy wykonywałaś u tego doktora także usg- pod pod
        kątem przezierności karkowej?

Dobre tam mają USG?

DZIĘKI I POZDRAWIAM
    • margaret11 Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 12:37
      Jak poszłam do niego na wizytę to zrobił mi również takie usg, choć miałam
      robione 2 dni wcześniej u dr Czjkowskiego, który sie bardzo dobrze na tym zna.
      On lubi swoją pracę i musiał sam obejrzeć dzidziusia. Tłumaczył, ze przy tych
      testach to jakoś usg i test z krwi rozpatrują równolegle i na podstawie tych
      danych oblicza sie prawdopodobieństwo. Teraz jestem w pracy i nie mam telefonu
      do tej poradni, ale na pewno znajdziesz w książce telefonicznej. Jakbyś miała
      problem to mogę ci napisać, ale dopiero w czwartek, bo nie będę miała dostępu
      do netu. Pozdrawiam. Jak będziesz miała jakieś pytania służę pomocą.
      • myszka-m Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 13:38
        Odbierz pocztę :-) M-M
        • solara Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 24.04.06, 14:22
          Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienia.
          Zadzwonię sobie tam jutro i zobaczymy.
          Pewnie o tym napiszę- może komuś się przydadzą te informacje.
          Pozdrawiam
          • solara Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 25.04.06, 12:27
            Dzwoniłam dziś do Zakładu Genetyki na Pomorzanach tel 091 4661552 i umówiłam
            się na wizytę do dr.Piotrowskiego.
            Koszt badania- czyli Testu PAPPA i USG przezierności karkowej to 230 zł

Pozdrawiam

*** SOLARA ***
    • margaret11 Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 25.04.06, 15:12
      Super! Na pewno będziesz zadowolona. Daj znać jak Ci poszło. Powidzenia.
    • solara Re: Test PAPPA w szczecinie- ktoś robił? 17.05.06, 19:23
      Witam,
      byłam na tym badaniu i bardzo mi się podobało.
      Doktor Piotrowski bardzo miły, sympatyczny i cierpliwy; a przede wszystkim
      dokładny.
      Sprzęt jest też całkiem niezły, byłam zdziwiona, że tak dokładnie wszystko
      widać, dziecko się kręciło, machało rączkami i nóżkami.
      Super widok.
      Ogólnie jestem bardzo zadowolona z badania, wynik był za 2 dni.
      Cieszę się że zdecydowałam się na to badanie, wiem teraz że dziecko prawidłowo
      się rozwija i na 90 % lub nawet więcej nie ma wady genetycznej.
      Gdybym nie zrobiła tego badania to do końca ciąży zastanawiałabym się że może
      być coś nie tak.

Polecam każdej mamie.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka