Dodaj do ulubionych

Co się dzieje w Szczecinie?

IP: 62.233.173.* 28.12.02, 13:12
czy nie zawłażyliście że szczecin zaczyna przypominac pustynie. wszyscy nas
omijaja, a jaka jest ruznica pomiędzy nami a poznaniem.

do tego słysze jak zaczyna się na sesji rady miasta spór na temat czy
zmieniac nazwe ulicy ze struga na Jana Pawła. czy to takie ważne, a może czas
zacząć rozmawiać jak przyciągnąc iwestorówi a nie trwożyć czasu na głupie
dysputy, tylko poświęcic ten czas naprzykład na przygotowanie przestrzenne
terenów szczecina.

Ludzie opanujcie się przeciesz jesteście katolikami czy zawsze jest
najważniejszy pieniądz. Jurczyk biega do kościoła prawie codziennie a za
pomocników bieże największych złodziejii.

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESTEM ZAŁAMANY SZCZECINIEM

a tak go kocham

Obserwuj wątek
    • spik Re: Co się dzieje w Szczecinie? 28.12.02, 17:02
      aleś piotruś wszystkim ćwieka zabił, że od czterech godzin wszyscy zęby w kubeł
      wbili ;)
      nie martw się tak bardzo bo nie jesteś sam w swojej frustracji, a od tych
      z opasłymi twarzami to zależy wiele ale nie wszystko
      będzie dobrze, zobaczysz
      pozdrawiam i najlepszego w nowym roku, żebyśmy tylko pracować i uczyć się mieli
      gdzie
      bo od trzech lat słyszę ten sam tekst - "ten rok będzie najgorszy, kto przetrwa
      ten będzie żył"
      mam nadzieję, że w końcu przepowiednia się spełni
      • pejsik Re: Co się dzieje w Szczecinie? 28.12.02, 17:17
        A ja to mam nadzieje, ze pewnego pieknego dnia pan Jurczyk powie: Wiecie co,
        nie chce juz byc dluzej prezydentem i odda ten urzad komus innemu. Polowa
        mieszkancow Szczenina rzadzilaby lepiej niz On.
        Zmiany Prezysdenta - tego sobie i Wam zycze na Nowy Rok.
        A, swoja droga ciekawe czy pan (ze go tak nazwe) Jurczyk wie, jak go
        forumowicze kochaja.
        • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 29.12.02, 07:22
          goraco popieram zmiana prezydenta moze doda nam optymizmu. pozdrawiam rado
        • piotr33k2 Re: Co się dzieje w Szczecinie? 29.12.02, 12:17
          jurczyk to głąb ,wątpie czy sam umie włączyć komputer że o napisaniu czegoś
          już nie wspomnę.widziałem go i słuchałem parę razy na żywo ,ręce opadają kogo
          te dziadki i babcie wybrały na prezydenta ,jurczyk jest kompletnym neptykiem w
          sprawach gospodarki zarzadzania itp.znowu otoczy go grupa cwaniaczków i będą
          robić kariery i załatwiać swoje interesy,a on może i poczciwy człowieczyna
          będzie wszystko firmował swoim nazwiskiem.
    • mike102 Re: Co się dzieje w Szczecinie? 28.12.02, 18:30
      Gość portalu: Piotruś napisał(a):

> czy nie zawłażyliście że szczecin zaczyna przypominac pustynie.

nie

wszyscy nas
      > omijaja, a jaka jest ruznica pomiędzy nami a poznaniem.

jakies 200.000 ludzi
    • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 29.12.02, 07:28

szczecin jest pustynia kulturalna od jakis kilkunastu o ile nie kilkudziesieciu
      lat. ten zarzad nic nowego nie przyniesie, bo nie jest intelektualnie w stanie.
      jurczyk pewnie jezdzi z kotkiem do inwestorow i czeka, ze to moze on powie cos
      po angielsku.
      swego czasu w telewizyjnej dyskusji o kulturze byl pan stopyra (byly prezydent
      z czasu prl, teraz przewodniczacy rady mista) i mowil ze przeciez za komuny tak
      sie kultura pieknie w miescie rozwijala. zbudowano korab, dom kolejarza...
      jakbym nie uslyszal to bym nie uwierzyl.
      szczecin dlugo sie nie rozwinie bo prostaki wybieraja prostakow do rzadzenia.
      takich mamy mieszkancow i takie elity.
      ja tam ani mista ani tych facecikow nie kocham
      pozdrawiam rado
      • pejsik Re: Co się dzieje w Szczecinie? 29.12.02, 09:45
        Zgodzilabym sie z Toba w 190%, tyle ze ja to miasto akurat bardzo szanuje i
        chcialabym, zeby dobrze sie dzialo. Ale poza tym - wlasnie ujales to co jest
        najwazniejsze. Mam nadzieje ze jak ten kotek wreszcie przemowi to tak zbluzga
        Jurczyka I Mianowanego (przez prostakow, jak wspomnial rado), ze ten od razu
        pojdzie ogrodek uprawiac, a nie miastem dzadzic.O.
        • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 29.12.02, 09:49
          ja nie lubie jest tyle fajnych miejsc na swiecie i w polsce ze nie ma sensu tu
          marnowac czasu i czekac ze moze nie teraz moze za 4 lata cos sie mieni moze za
          8...
          pozdrawiam rado
          • Gość: pejsik Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 10:30
            Takie myslenie najbbardziej mnie irytuje. Wszystko chcieliby ludzie
            natychmiast, teraz. Na rewolucje na pewno nie ma co liczyc. Co innego zaczac
            powoli zmieniac cos, co moze zaowocowac w przyszlosci. (np. nowy Prezydent:))
            • Gość: Piotruś Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 29.12.02, 12:32
              He słuchajcie wszyscy którzy maja szczecin w dupie!!!!!!!!!!

zadziwiacie mnie!!!!!!!!!

Przeciesz wychowujecie się tutej przez ostatnie xx lat macie tutaj swych
              przyjaciuł i wrogów, spędziliście tutaj taki i dobre jak i złe chwile.

I tak poprostu macie to gdzieś???

Może można coś zrobić ?

jak sądzicie?

=:-(')
              • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 29.12.02, 13:12
                mozna bylo cos zrobic przy wyborach teraz mozna czekac a zycie krotkie. poza
                tym do przyjaciol to ma niewiele wspolnego. mozna miec przyjaciol na calym
                swiecie. to nie te czasy zeby byc cale zycie przywiazanym do ziemi jak chlop
                panszczyzniany. pozdrawiam rado

> He słuchajcie wszyscy którzy maja szczecin w dupie!!!!!!!!!!
                >
                > zadziwiacie mnie!!!!!!!!!
                >
                > Przeciesz wychowujecie się tutej przez ostatnie xx lat macie tutaj swych
                > przyjaciuł i wrogów, spędziliście tutaj taki i dobre jak i złe chwile.
                >
                > I tak poprostu macie to gdzieś???
                >
                > Może można coś zrobić ?
                >
                > jak sądzicie?
                >
                > =:-(')
                • Gość: mike102 Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: *.net.iton.pl 29.12.02, 13:16
                  Gość portalu: rado napisał(a):

> mozna bylo cos zrobic przy wyborach teraz mozna czekac a zycie krotkie. poza
                  > tym do przyjaciol to ma niewiele wspolnego. mozna miec przyjaciol na calym
                  > swiecie. to nie te czasy zeby byc cale zycie przywiazanym do ziemi jak chlop
                  > panszczyzniany. pozdrawiam rado
                  >
                  > Gość portalu: Piotruś napisał(a):
                  >
                  > > He słuchajcie wszyscy którzy maja szczecin w dupie!!!!!!!!!!
                  > >
                  > > zadziwiacie mnie!!!!!!!!!
                  > >
                  > > Przeciesz wychowujecie się tutej przez ostatnie xx lat macie tutaj swych
                  > > przyjaciuł i wrogów, spędziliście tutaj taki i dobre jak i złe chwile.
                  > >
                  > > I tak poprostu macie to gdzieś???
                  > >
                  > > Może można coś zrobić ?
                  > >
                  > > jak sądzicie?
                  > >
                  > > =:-(')

Widac ze w zyciu wyjezdzales ze Szczecina co najwyzej na wycieczki szkolne. Ale
                  zycze powodzenia w "wielkim swiecie".
                  • Gość: Piotruś Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 29.12.02, 19:49
                    rado ale przeciesz nie o to chodzi aby być przywiązany do ziemi jak "chłop
                    paszczyźniany". siedze co pewien czas zagranicą przes kilka miesięcy ale zawsze
                    wracam z przyjemnością do Szczecina.

jedyną moja nadzieją jest abym niemusiła tego robić, tylko mieć tą prace u
                    nas!!! no i wreście założyć rodzinę bez strachu o przyszłość

a tak przy okazji kciało by któroś z was zakładać dom i zaczynać wszystko od
                    początku zagranicą. to nic ciekawego wieszcie mi!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 12:19

> rado ale przeciesz nie o to chodzi aby być przywiązany do ziemi jak "chłop
                      > paszczyźniany". siedze co pewien czas zagranicą przes kilka miesięcy ale
                      zawsze
                      >
                      > wracam z przyjemnością do Szczecina.

no i co przyjezdzasz wysiadasz na dworcu i co sobie myslisz? rosja? awganistan?
                      dalej idziesz ta uliczka ciemna do wyszynskiego i co harlem? dochodzisz na
                      przystanek a tu nocne uatobusy juz nie jezdza. pyrzyce? a to dopiero poczatek
                      wycieczki. pozdrawiam rado
                  • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 12:16
                    Gość portalu: mike102 napisał(a):
                    >
                    > Widac ze w zyciu wyjezdzales ze Szczecina co najwyzej na wycieczki szkolne.
                    Ale
                    >
                    > zycze powodzenia w "wielkim swiecie".

w ostatnich 4 latach w sumie spedzilem 1,5 roku w siwecie. jakos tak jest ze
                    najwieksi wielbiciele szczecina sa poza miastem. ja tez jak wyjade to bede
                    sobie chwalil. album sobie kupie, zdjecia porobie. mile wspomnienia z mlodosci.
                    trzebabylo tu zostac w tym prowincjonalnym syfie i wtedy wychwalac. pozdrawiam
                    rado
                    • Gość: Piotruś Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 30.12.02, 14:24
                      siema stary sądze że znacznie przesadzasz odnośnie szczecina wież mi zagranica
                      może jesteś ale tak zapieprzaż że nie masz czasu zobaczyc co się dzieje wokuł
                      siebie. a za to w szczecinie wychodzisz na piwko widzisz się ze znajomimi i
                      widzisz jak powstaje nam wspaniale deptak nowe dwa kina i takie tam

co ty na to
                      • pejsik Re: Co się dzieje w Szczecinie? 30.12.02, 15:46
                        Ach, ludzie. Cudze chwalicie... A ja na to wszedzie dobrze, ale... A sentyment,
                        a proba zobienia czegos wlasnorecznie. Inicjatywa, chec uczynienia tego miasta
                        lepszym? Wszyscy chca isc na latwizne, na gotowe. Ktos kiuedys zrobil - to trza
                        z tego korzystac. Sepy. A po co Bozia dala raczki i rozum? Samemu trzeba
                        dzialac!!!
                      • Gość: rado Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: zuw2:* / 111.111.51.* 01.01.03, 20:20
                        nigdzie nie zapieprzam lubie sobie polazic.
                        dla mnie cudowny bylby przezydent z jednym programem: drogi i swiatla. szczecin
                        ma chyba mniej swiatla niz przed wojna. moza zgubic zeby albo od bandytow w
                        kazdej uliczce w centrum albo w dziurze na chodniku. jak piekne sa male
                        miasteczka z latarniami, nowymi chodnikami, klombami.
                        na piwko owszem moge wyjsc. jest jakies 5 pubow do ktorych mozna sie wybrac sa
                        od siebie oddalone o jakies 2 km. byles w wawie krakowie poznaiu ile idziesz od
                        jednej do drugiej dobrej knajpy?
                        deptak? a gdzie to? ten kawaleczek ul boguslawa? byles tam w nocy? to nie
                        deptak to jakas namiastka nedzna. byles na slaskiej byles w bramach na
                        jagiellonskiej? byles w innych miastach?
                        ciesze sie ze powstaja nowe kina sto lat za murzynami ale zawsze. ale to sa
                        jakies sukcesy na miare miasta powiatowego. proponuje wiec przylaczyc szczecin
                        do wielkopolski.
                        pozdrawiam rado

• Gość: Piotruś Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: 62.233.173.* 01.01.03, 21:51
                          Kurde ale to wszystko moze byc tylko potrzeba kogos kto to pokieruje, albo
                          kogoś ktu pokieruje Jurczykiem.

Zresztą mam wśród swoich znajomych ludzi którzy znaja Jurczyka ten koleś to
                          figurant na którego wybory wpływaja inni ludzie a do tego jest strasznym
                          burakiem w obyciu!!!

Tak przy okazji wiecie że Jurczyk ukończył technikum ekonomiczne. ciekawe co on
                          wie o ekonomii, no i dlaczego nie odruznia zachodniej inwestycjii od
                          supermarketu!!!!!!!

zajrzyjcie na strone Jurczyka po jej przejżeniu płakałem przez jakieś 2 godziny
                        • Gość: Gradus Re: Co się dzieje w Szczecinie? IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 22:41
                          Rado Ty najlepiej idz sie utop... Jestes zalosny z tym swoim marudzeniem. Na
                          99% nigdzie poza Szczecinem nie byles a jesli byles to pewnie tylko w swojej
                          rodzinnej popegeerowskiej miescinie. Teraz probujesz jakos leczyc swoje
                          kompleksy. Juz paru takich podobnych na tym forum sie pojawialo...

Co do pubow to juz nie raz slyszalem, ze Szczecin ma najwieksza ilosc pubow na
                          1000 mieszkancow w Polsce.
    • skuter70 Rado przechodzisz sameg siebie. 31.12.02, 09:13
      Jestes juz nawet bardziej marudny ode mnie
      a to zly objaw:)
      • Gość: rado skutera przejsc IP: zuw2:* / 111.111.51.* 01.01.03, 20:23
        znamy sie chyba z innego umarlego juz forum. wtedy i dzis nie masz nic do
        powiedzenia, marudny owszem jestem. pozdrawiam rado
        • Gość: Piotruś Re: skutera przejsc IP: 62.233.173.* 01.01.03, 21:44
          wYGADANY JESTEŚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • skuter70 Re: skutera przejsc 02.01.03, 08:41
          Gość portalu: rado napisał(a):

> znamy sie chyba z innego umarlego juz forum. wtedy i dzis nie masz nic do
          > powiedzenia,

alez rado wysmarowac post Twojego typu, w ktorym "masz cos do powiedzenia"
          to raczej wielki problem nie jest:)

• Gość: Piotruś błagam IP: 62.233.173.* 02.01.03, 10:19
            chłopaki ja tu się martwie scvzecinem a wy sobie do gardeł skaczeci,troszke
            kultury nie jesteśmy w sejmie!!!!!!!!!!!!!!!!
            • skuter70 Re: błagam 02.01.03, 10:46

> chłopaki ja tu się martwie scvzecinem

pytanie na serio:

co to da , ze sie na forum szczecin pomartwisz o szczecin?

cos sie zmieni?
              pan jurczyk sie wzruszy i wezmie sie do roboty albo zrezygnuje z urzedu?
              zacznie nam sie rozwijac zycie kulturalne?
              powstana nowe miejsca pracy?
              zrobi sie czysciej na ulicach?
              • Gość: Piotruś Re: błagam IP: 62.233.173.* 02.01.03, 13:53
                może nie zmieni to nic teraz. ale może przy następnych wyborach kilku ludzi
                przestanie zwracać uwage na twarz a spojży na program. a może inni wpadną na to
                jak wczesniej obiecany program wymuszać.

co ty na to?

ale jesli forum jest tylko poto aby sie przeciągać to pozdrawiam Cie hasłem dla
                takich jak ty: BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BBBEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!
                • skuter70 Re: błagam 02.01.03, 14:18

> może nie zmieni to nic teraz. ale może przy następnych wyborach kilku ludzi
                  > przestanie zwracać uwage na twarz a spojży na program.

jestem calkowicie ZA
                  tylko, ze to forum czyta moze 20 osob z czego konkretny post przeczyta moze 5
                  a te 5 ma i tak swoje wlasne niezmienne zdanie:)

i dlatego IMHO nie ma co sie zbytnio zacietrzewiac:)

> a może inni wpadną na to
                  > jak wczesniej obiecany program wymuszać.

a to swietny pomysl

> takich jak ty: BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BBBEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

ja wole
                  uk uk

ps
                  a kto to sa tacy jak ja?
            • Gość: rado Re: błagam IP: zuw2:* / 111.111.51.* 03.01.03, 17:24
              ja nikomu nigdzie nie skacze i nawet nie mowie ze ktos mi moze skoczyc.
              pozdrawiam rado
          • Gość: Piotruś rado IP: 62.233.173.* 02.01.03, 10:22
            człowieku myślałem że to ja marudze ale ty to dopiero jesteś malkontentem.

nic sie nie uda, nic nie mozna zrobić, niema gdzie iść, niema nic do zobaczenia.

pomyśl sobie juz niedługo bedziemy mieli pomnik grudnia =;-/

nie cieszysz się
            • Gość: rado Re: rado IP: zuw2:* / 111.111.51.* 03.01.03, 17:27
              jak go zobaczylem to przestalem. wbrew wielu jestem za pomnikami. pozwalaja
              tlumowi obcowac ze sztuka i cos wnosza do przestrzeni. ale to g. z projektu to
              nie wiem co to jest. mam juz taki jeden patrze na niego codzinnie z okna na
              slonecznym . 3 plyty betonowe co komus zasymbolizowalo niepodleglosc.
              pozdrawiamm rado
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka