Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem wózka

06.05.06, 12:16
Witam mam problem z wyborem wózka odwiedziłam juz mnustwo sklepów hurtowni i
dalej stoje w miejscu i nie wiem na jaki wózek sie zdecydować. Z drugiej
strony nie chciałabym wydać na wózek więcej niż tys. zł bo uważam ze nie ma
co przesadzać. Prosze o pomoc napiszcie jakie wózki u was najlepiej sie
sprawdziły i z jakich jesteśccie zadowolone. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • monika9990 Re: Problem z wyborem wózka 06.05.06, 13:27
      Może popytaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      Ja preferuję firmę tą
      www.roan.pl/
      Ten wątek może Cię zainteresuje.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=36139349&v=2&s=0
    • moniaj77 Re: Problem z wyborem wózka 06.05.06, 22:02
      polecam Roan Maritę
    • ma_ti Re: Problem z wyborem wózka 07.05.06, 11:29
      Napiszcie mi dlaczego wybieracie Roan Marita? Chyba, że macie jakieś konkretne
      powody. Ja wczoraj bylam z mężem w hurtowniach polecanych przez was tzn
      forumowiczki i np: nam z mężem on nie pasuje. Może nie mam pojęcia o wózkach bo
      oczekujemy pierwszego dziecka, które ma urodzić sie w połowie sierpnia więc
      bedzie jeżdzić w nim latem i zimą. Po zimie potrzebować bedziemy tylko
      spacerówy i cały czas fotelika, który można wpiąć w stelarz ( myślimy o nowej
      odmianie Implast Driver 3xl tzn. Volant3). A wracając do Roan Marita i naszych
      potrzeb, to ten wózek jest ciężki, ma duże podwozie po złożeniu nie zmieści się
      nam do bagażnika. My napewno go nie kupimy. Więc przed zakupem proponuję
      wypisać sobie na kartce jakie mamy oczekiwania np: w jakich warunkach bedziemy
      go użytkować (auto) czego chcemy a czego nie, itp. Fakt, Roana można kupić
      tanio podobno są okresowe promocje i jego koszt wtedy to 999 pln. Więc dla
      każdego to indywidualna sprawa. Pzdr. i życze udanych zakupów.
      • kamyk4 Re: Problem z wyborem wózka 08.05.06, 00:07
        Ja juz gdzies to pisalam ale moge jeszcze raz. Po pierwsze kupilam Roana za 999 zl i w tym bylo: stelaz, gondola, spacerowka, 2 oddzielne przykrycia, fotelik samochodowy i dodatkowy stelaz zeby wpinac fotelik samochodowy na stelaz wozka. To jest pierwszy powod dla ktorego polecam roana a nastepne to:
        2. ma super wahacze i dziecko jest ladnie amortyzowane
        3. jest najlzejszym z takich wozkow co nie znaczy ze 14 kg to malo
        4. ma jedna z najwiekszych gondoli na rynku
        5. gondola ma regulowane oparcie- mozna dziecko posadzic
        6. zadne wertepy ani krawezniki mi nie straszne bo kola ma super
        7. spacerowka jest swietna bo jest dluga i szeroka
        Wady:
        1. ciezar
        2. nie da sie nosic osobno gondoli z dzieckiem bo jest zle wywazona pomimo specjalnych uchwytow do tego przeznaczonych
        3. ma glosna budke (jeszcze nigdy mi nie obudzila dziecka ale sa rozne dzieci)
        4. nie ma skretnych kol ale jestem w stanei jedna reka go prowadzic
        5. wozek jest ogromny i wymaga wielkiego bagaznika 105x70 cm.
        Wniosek? POLECAM!!!!
        • lajla1986 Re: Problem z wyborem wózka 08.05.06, 09:09
          Ja własie w sobote byłam w hurtowni i oglądałam te wózki o których piszecie i
          są one przynajmniej dla mnie ciężkie do prowadzenie łatwiej manewruje mi się
          trzy kołowcami choć na podczątku byłam im przeciwna ale jak pojeżdziłam sobie
          po hurtowni trzykołowym a czterokołowym to różnic była wielka i nie do
          porównania. Zastanawiam sie na Quinny driver lub spidi 3 xl jak myślicie czy to
          dobry wybór albo nad Volant 3
          • mamaagnes Re: Problem z wyborem wózka 11.05.06, 19:59
            Cześć!
            Przy pierwszym dziecku miałam Emmaljungę i uważam dalej tę firmę za najlepszą
            ale kilka rzeczy nie sprawdziło się ze względu na moje specyficzne
            preferencję... Gondolę użyłam 4 razy a podwozie z racji tego, iż solidne dla
            mnie okazało się za duże i za ciężkie. Miałam dosyć ciągłego składania i
            pakowania tego ciężaru do samochodu, choć nie powiem, prowadziło się ten wózek
            wspaniale...Koleżanki mają ten sam problem z wózkami dużego formatu mimo to, iż
            każda ma wózek innej firmy. Ze względów praktycznych zdecydowałam się teraz na
            zakup hiszpańskiego wózka firmy PLAY (kupiłam w Ta-To). Spacerówka z montowanym
            fotelikiem samochodowym na stelarz. Fotelik duży, z pokrowcem ( trzy stopniowa
            regulacja oparcia). Dla mnie idealnie zastąpi głęboki (czeka mnie cała zima,
            poród w sierpniu)a od wiosny taki maluszek świetnie będzie się czuł oglądając
            świat w pozycji półleżącej a potem siedzącej, nawet jak będzie za mały do
            spacerówki. Stelarz lekki, składa się jednym ruchem na płasko... Moim zdaniem
            super... i ma ogromny kosz na zakupy...Poza tym nie jest bardzo drogi(ok. 1200).
            Pozdrawiam.
          • ma_ti Re: Problem z wyborem wózka 11.05.06, 20:16
            Zgadzam się z Tobą w kwestii ciężkości wózków. W ubiegłym tyg. bylam z mężem na
            rekonesansie i najbardziej przypadł nam do gustu Volant3. Mąż wybrał 3-kołowca
            i miał rację, jak sobie pojeździłam po sklepie i przetrenowałam ze sprzedawcami
            wszyskie opcje składania wraz z demontażem kółek to wyszło, że to dobry wybór.
            Reszta wyjdzie w praniu. Jest zwrotny, ma większą gondolę niż poprzednik,
            reulowane oparcie i podnóżek w spacerówce. Nie zabiera dużo miejsca w aucie,
            jest lekki itp. Termin mam na połowę sierpnia i tylko się zastanawiam kiedy
            dokonac zakupu?!?
            • moniay Re: Problem z wyborem wózka 12.05.06, 14:32
              ja też mam z tym dosyc duży problem. Jako, ze zostanę mamą równiez w polowie
              sierpnia ( dużo nas na ten sierpień jak widzę) i faktycznie trzeba będzie
              przejeżdzic całą zime w gondoli to skupiłam sie na tym aby gondola miała
              regulowane oparcie. Wiem , ze Roan Marita takie ma , ale jak widze Volant3
              rowniez więc będę musiała sie przyjrzeć równiez temu wózkowi. Patrzyłam tez na
              Breakera, on co prawda nie ma standardowej gondoli ale nosidełko jest dosyć
              szerokie bo ma 33 cm więc w niektorych wózkach taką szerokośc mają standardowe
              gondole. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie jeśli chodzi o Breakera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka