Dodaj do ulubionych

Łysiaka "Flet z mandragory" staje się ciałem

06.05.06, 17:35
polecam z tej książeczki początek
historię pewnego małego kraiku, w którym rządy się co rusz zmieniały,
aż w końcu władzę przejęła junta KAPRLAI...

od razu miałam z tym skojarzenie, gdy wysłuchałam "łorędzia do..."

jako żywo!

Łysiak wieszczem jest!
Obserwuj wątek
    • dariusz.matecki Re: Łysiaka "Flet z mandragory" staje się ciałem 07.05.06, 19:55
      A ja polecam "Stulecie Kłamców" i "Rzeczpospolita Kłamców - Salon" również
      Waldemara Łysiaka.
      • smarkietka Re: Łysiaka "Flet z mandragory" staje się ciałem 07.05.06, 21:21
        A ja polecam "Stulecie Kłamców" i "Rzeczpospolita Kłamców - Salon" również

te dwie pozycje są - jak na mój gust - zbyt realistyczne i w czarnych barwach
        napisane. Zbyt też trącą łysiakową publicystyką rodem z Naszego (tfu!)
        Dziennika.
        Natomiast "Flet", pisany w latach 80-tych, był prafrazą PRLu, na dodatek na
        wesoło i dlatego wart jest przeczytania.
        Mówię Wam, krótka historia tego kraiku opisana we wstępie, prawie idealnie
        odpowiada naszym obecnym czasom!
        Ten kapral - nomen omen - TEŻ miał pryszcza na gębie :)))))

• Gość: totam Re: Łysiaka "Flet z mandragory" staje się ciałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 22:12
          Raczej odpowiadała czasom radosnej komuny z generałem - kapralem w roli głównej
          i jego poplecznikami z Jackiem Piechotą, jako frakcja młodzieżówki na czele.
          Czołobitnej oczywiście.
        • dariusz.matecki Re: Łysiaka "Flet z mandragory" staje się ciałem 07.05.06, 22:37
          Jeśli piszesz o tak genialnym twórcy jak Waldemar Łysiak to zachowaj trochę
          szacunku i chociaż pofatyguj się sięgnąć na jakąś stronę o panu Łysiaku -
          dowiesz się wtedy, że jedynymi gazetami do jakich publikuje ów autor są "Gazeta
          Polska" i "Niezależna Gazeta Polska", które z "Naszym Dziennikiem" poza tym, że
          są prawicowe nie mają nic wspólnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka