Gość: andreas IP: *.centertel.pl 18.05.06, 21:22 czyli to była normalna cola taka jaka kupujemy... to moze jakies napisy, ze dzieciom moze zaszkodzic... no że wywołuje zatrucie.... No, jak na papierosach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrix13 Re: Sanepid przebadał coca-colę 18.05.06, 21:30 to moze na mleku też taki napis, bo dużo osób nie toleruje go,a wypite w takich ilościach jak cola (podobno po 6 puszek niektóre dzieci)tez spowoduje doloegliwosci przewodu pokarmowego; wszystko co nie z umiarem szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.centertel.pl 18.05.06, 21:34 myślisz, ze te dzieci nie tolerowały cole... tak sie zebrały w jednej szkole... mleka nie przedawkujesz, chyba ze nie tolerujesz... a cole mozna widac przedawkowac... i to jest baaaardzo duzy odesete widac nie tolerujacych coli! Alkohol w małych ilosciach nie szkodzi, a napis jest, bo mozna przedawkować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Sanepid przebadał coca-colę 18.05.06, 21:39 jak wypiły kilka puszek coli na pusty żołądek albo po mlecznym sniadaniu, to nic dziwnego,że im zaszkodziło to opilstwo, jednak dla świetego spokoju niech koncern pomyśli o takiej adnotacji dla nierozsądnych na swoich wyrobach, na red bullu chyba jest jakaś uwaga na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.centertel.pl 18.05.06, 21:43 Beate jakikolwiek inny sok Tymbark czy Hortex wypity po 6 bitelek na pusty żołądek nie zatruje.... Cola zatruła! Powinien byc napis, ze przedawkowany moze szkodzic zdrowiu! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Sanepid przebadał coca-colę 18.05.06, 21:44 masz rację, niech będzie, na fancie,pepsi może też zawczasu niech umieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:49 Tymbark i hortex nie jest gazowany. Zresztą 6 puszek to 2 litry napoju. Ale tak to z dzieciakami jest. Jakoś studenci, którym rozdawano jakiś czas temu colę przed wydziałem US na Cukrowej, nie rozpijali się tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.centertel.pl 18.05.06, 21:53 w ogóle te inne maja inny skład... zaryzykuje mniej mogacy zatruc! A studentów ciężko jest w ogóle zatruć... no i maja swiadomośc, a poza tym lubia inne napoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KJ Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.chello.pl 19.05.06, 14:25 A do koli zawsze dolewają takiego antidotum ... na wypadek niepożadanej reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Sanepid przebadał coca-colę 18.05.06, 21:58 studenci mają wprawę w piciu m.in. coli, szczególnie ci z Cukrowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:06 Ja tam coli nie lubię. Wolę właśnie tymbarki i inne horteksy czy tarczyny. I to mi właśnie po studiach zostało - Jabłko z miętą:) Nie wiem jak inni, bo pod innymi wydziałami akurat w trakcie tej akcji mnie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia trochę to smutne... IP: 217.96.3.* 18.05.06, 22:44 robi się u nas, widzę, druga ameryka - wszystko trzeba pisać klientowi drukowanymi literami, bo klient to bezmózgowy okaz, który nie ma własnego rozumu. i nie dotyczy to tylko dzieci... jak łatwo potem skarżyć producenta o opłakane skutki własnego braku rozsądku i umiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morf Re: trochę to smutne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:09 Ta...Niedługo będą ostrzezenia na pralkach, że nie wolno prać kotów :D:D:D. A co do coli to przedawkowanie czegokolwiek (zwłaszcza jak ma kofeinę i kwas fosforowy) skończy się źle no a jak to były dzieci z podstawówki pijące na pusty żołądek to nie mam pytań...to jest sprawa do rodziców, żeby dziecko nie piło po 10 puszek coli... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: trochę to smutne... 19.05.06, 06:57 Gość portalu: Morf napisał(a): > Ta...Niedługo będą ostrzezenia na pralkach, że nie wolno prać kotów :D:D:D. moje ulubione z USA to na drabinie "nie opierać o otwarte dźwi" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optyk Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: .2P1D* / 195.124.114.* 19.05.06, 14:58 mistrzowie sprawdzcie tez Ph Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Sanepid przebadał coca-colę 19.05.06, 06:53 Gość portalu: andreas napisał(a): > czyli to była normalna cola taka jaka kupujemy... > to moze jakies napisy, ze dzieciom moze zaszkodzic... > no że wywołuje zatrucie.... > > No, jak na papierosach... a moze wystarczy napisać na opakowaniu "MYŚL" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Sanepid przebadał coca-colę IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:12 darmowe to piły ile sie w brzuszkach zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas po pierwsze IP: *.centertel.pl 19.05.06, 16:52 nie kazdy czyta skład, a nawet jak czyta to nie kazdemu moze to cokolwiek powiedzieć. Po prostu jeden wie, ze kofeina i cos tam to tylko jedna puszka... a drugi nie wie i wypije 5 puszek! I zaszkodzi!! Wystarczyłoby napisac, ze wypicie wiekszej ilosci moze spowodowac zatrucie!! Przeciez wiadomo, ze tego nie napiszą, bo sprzedaz by zmalała! Odpowiedz Link Zgłoś