Dodaj do ulubionych

Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnięty

IP: *.speed.planet.nl 22.05.06, 09:43
Pomysl robienia zdjec na tle obiektow, ktorych nie ma, uwazam za bardzo
tworczy i nowatorski! Mozna by to jeszcze rozciagnac na obiekty, ktore mialy
powstac, ale nie powstaly, i na koniec kadencji wykonac Jurczykowi i radnym
dluga serie pamiatkowych zdjec :).
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 22.05.06, 11:36
      Jesli pan Lapka przczyta ten post, to prosze go o kontakt via e-mail. Przede
      wszystkim jednak szczerze gratuluje, bo song to niebanalny, filuterny i
      prawdziwie szczecinski! Potwiardza to tylko, ze prawdziwy architekt musi byc
      troche humanista... Chapeau bas!
      • Gość: gg Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:06
        Nie tylko song ten niebanalny, ale i autor:))) Wielkie brawa!
    • the.bill1 Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? 22.05.06, 12:35
      No cóż jesteście beznadziejni. czego to jeszcze nie wymyślicie, abu budowac miła
      atmosfere wokół niemieciego Szczecina???
      • absztyfikant Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? 22.05.06, 12:38
        Niedawno chwaliles metody Hitlera, a konkretnie palenie ksiazek. I ty masz
        czelnosc miec jakies zale?:) A powaznie mowiac, to Szczecin jest jeden - panstwa
        sie zmieniaja, a Szczecin (Stettin) trwa.
        • Gość: the.bill1 Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? IP: *.bazapartner.pl 22.05.06, 17:32
          Powiedzialem tylko, ze po lekturze Kodu, zrozumiałem dlaczego Hitler palił książki.
          Rozumieć coś a popierać to nie to samo. Mogę rozumiec czemu WYborcza jest
          proniemiecka, ale niekoniecznie to popierać, a tym bardziej nie mam ochoty
          podpalać redakcji:-)
          • Gość: Jaro Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 22.05.06, 20:33
            Rozumiem, że ty z tych, którzy krytykowali nadanie rondu przy Południowej
            nazwiska Hakena?
            • absztyfikant Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? 22.05.06, 21:24
              Oni przy nim to sa germanofile znajacy Goethe'go na wyrywki.
        • Gość: the.bill1 Absztyf zainspirowałes mnie IP: *.bazapartner.pl 22.05.06, 17:42
          pomyślałem, że faktycznie można by urządzic happening. Jakies publiczne
          ukrzyzowanie kukły Dana Browna lub spalić jego ksiązki.
          W końcu jako wolny obywatel demokratycznego kraj mam chyba prawo wyrazić swóje
          poglady?
          Ukrzyżowanie Browna lub spalenie jego Kodu to tylko kwestia stopnia dezaprobaty
          w publicznym wyrażaniu swoich poglądów
          Można oczywiście ksiązki nie kupić, można napisać cięta recenzję, można ja opluć
          i można ja spalić. Palenie jest oczywiście symbolicznym gestem dezaprobaty dla
          treści ksiązki
          Autor oczywiście ma prawo pisać co chce, ale równie dobrze mam prawo wyrazić
          swoje zdanie i spalić jego książkę. Symbol znaczy więcej niż tysiące słów. Tak
          jak w poezji - subtelny język opisujący taniec kobiety o wsodzie słońca to
          jedno,a realny subtelny taniec kobiety o wschodzie słońca, to drugie.
          Uważam, że Brown ma prawo pisac ksiązki a ja uważam, że mogę je palić -
          opczywiście te, które na to zasługują.
          problem jest bardziej ekologiczny niż moralno - polityczny.
          Po prostu duzo dymu i papier niekonieczni musi być z odzysku...
          • Gość: bazyl Re: Absztyf zainspirowałes mnie IP: *.speed.planet.nl 22.05.06, 20:06
            Powiedz mi, czym rozni sie Twoj tok myslenia od muzulmanow podpalajacych
            ambasady w protescie przeciwko docipom rysunkowym nt. Mahometa? Bo moim
            zdaniem - niczym...
            • absztyfikant Re: Absztyf zainspirowałes mnie 22.05.06, 21:26
              Wypluj to. Nie chce miec z Toba nic wspolnego. Jeszcze pojde siedziec za
              wspoludzial.
          • Gość: tisi Re: Absztyf zainspirowałes mnie IP: 83.168.106.* 22.05.06, 21:41
            a dlaczego browna?? jest tyle innych ksiązek traktujących o tym samym problemie,
            dziwi mnie to nagłe zainteresowanie. poza tym nie rozumiem idei palenia książki
            bo wczesniej musisz ja kupić i "zapłacic brownowi" za tę ksiazkę to nie bardszo
            wiem o co chodzi z tym spaleniem skoro cel browna został osiagniety - zarobić.
            jesteś po prostu smieszny w swoim "świętym" oburzeniu :/
            • absztyfikant Re: Absztyf zainspirowałes mnie 22.05.06, 21:44
              Jest w tym pewna logika; pokretna, cyniczna, ale jest. Takim the.billom wcale
              nie chodzi o zwalczanie tej ksiazki, tylko o lansowanie sie na wojowaniu z nia.
              To bardzo prosty mechanizm.
            • Gość: the.bill1 A kto tu mówi o oburzeniu? IP: *.bazapartner.pl 22.05.06, 23:46
              Jesli już to stawiam problem granic publicznych wypowiedzi i zachowań.
              Niech Brown sobie napisze, że Atlantyda leży pod biegunem południowym kabaliści
              maja dowody na to, że Mojżesz był mutacja genetyczna dokonana przez przybyszów z
              planety Nabiru, o której istnieniu możemy dowiedzieć się z przekazó sumeryjskich.
              A jeśli ktoś się znajdzie, kto zechcę ja spalić, to ja to zrozumiem, ale nie
              popieram.
              Zobaczcie, jak wciskacie mnie w schemat - przeciez ja wyraźnie mówiłem o
              happeningu - jak niegdyś pomarańczowa alternatywa... A Wy wszystko w kategoriach
              polityczno prawnych.
              Nie macie poczucia humoru? :-)))
              • Gość: the.bill1 Re: A kto tu mówi o oburzeniu? IP: *.bazapartner.pl 22.05.06, 23:50
                Sorry, codziło oczywiście o planetę Nibiru
                xfacts.com/x1.htm
                i sumeryjski system słoneczny ze słońcem "w środku"
                www.xfacts.com/MUFON_LA/image25.html
      • Gość: bazyl Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? IP: *.speed.planet.nl 22.05.06, 12:56
        Nic nie robia - zle Ci, cos robia - nie podoba Ci sie. Czego Ty chcesz,
        czlowieku?
        • Gość: the.bill1 Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? IP: *.bazapartner.pl 22.05.06, 17:34
          Mi się nigdy nie podobało jak Wybiórcza prowadziła polityke. Chyba mnie z kims
          mylisz. A może to zmiany pogody tak działaja na synapsy? :-)
          • Gość: Jaro Re: Tu chodziło o niemicki czy polski Szczecin? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 22.05.06, 20:34
            To nie czytaj Wybiórczej, czytaj ND.
    • Gość: wiktor a kto bedzie spiewac? IP: 83.168.96.* 22.05.06, 13:33
      Trzeba znalezc porzadna wokalistke, moze Dode? Zartuje. Ale trzeba sie
      zastanowic, plec bez znaczenia, wiek zreszta tez.
    • Gość: maksiu Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:48
      ...A wracajac do meritum zagadnienia i omijajac zale jakiegos debila.
      Piosenka niebanalna, tak jak sam tworca, zdolny, a przy tym niezmiernie skromny. Mam nadzieje, ze przyjaciele zdopinguja go do dalszego pisania. Jesli jego zdolnosci tworcze w dziedzinie architektury sa chociaz w polowie takie jak zdolnosci poetyckie, to czekaja nas piekne budowle w Szczecinie ;)
      Co do wykonawcy faktycznie przydalaby sie jakas piosenkarka z duzymi... umiejetnosciami. No i trzeba bedzie pojsc na te dni morza.
      Gratulacje dla Pana Macka.
      • absztyfikant Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 22.05.06, 13:52
        Najwieksze te... no... to ma chyba Villas, ale to mowie w konwencji zartu. Mozna
        oglosic plebiscyt:)))))) Hanka Banaszak, wprawdzie szczecinianka, ale czy sie
        nadaje? Mam metlik i pustke w glowie, przemysle to i wtedy napisze.
        • Gość: bazyl Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.speed.planet.nl 22.05.06, 14:19
          Banaszak to chyba koszalinianka raczej...
          • absztyfikant Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 22.05.06, 14:21
            Jesli juz to pyra, bo urodzila sie w Grodzie Kwitnacej Bulwy, ale z tego co
            wiem, to Poznan porzucila i mieszka w Szczecinie.
            • szpilkaa1 Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 22.05.06, 16:36
              nie wiem czy Banaszak bedzie chciala bo przeciez jej ex maz uklada muzyke do
              zwycieskiego tekstu ;)
              • absztyfikant Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 23.05.06, 15:12
                :))))))
        • Gość: bazyl Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.speed.planet.nl 22.05.06, 14:22
          Moze zespol Leszcze np.?
    • Gość: Piotrek F Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 15:08
      GRATULACJE MAĆKU!! :)
    • absztyfikant Inspiracja muzyczna 22.05.06, 15:24
      www.cix.co.uk/~lumpkin/rulebrit.mp3
      Moim zdaniem muzyka do zwycieskiego utworu moglaby delikatnie, bo na miare
      swoich czasow, byc osadzona w klimatach powyzszego utworu...

Piesn ta opowiada o tym, jak rodzila sie Brytania, a szal tworczy Manzla tez
      koresponduje z tematyka morska i tak dalej. Piesn jest oficjalnym hymnem Royal
      Navy i nieoficjalnym UK; ostatnio byla wykorzystywana chocby w 'Piratach z
      Karaibow'. Nie namawiam bron Boze do plagiatu, tylko do subtelnego
      zainspirowania sie klimacikiem.

Rule, Sedina! Sedina rule the waves:
      Your people never shall be slaves!
    • Gość: Maciek H. Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.chello.pl 22.05.06, 15:59
      serdeczne gratulacje, oby tak dalej Maćku!!!
    • Gość: swieta Miasto brudne i nudne !!! IP: *.chello.pl 22.05.06, 19:39
      Gratulacje dla p. Maćka, ale mnie bardzo się podoba i tak " przemawia" do mnie - "To jest miasto brudne i nudne" P. Aleksandry Plenzler."...ale wiosną magnolie są cudne, kasztanowce ociekają zielenią...... I nie ma tu nic takiego, co mogłoby podziw budzić, z wyjątkiem Wałów Chrobrego i parków i ptaków i ludzi". Bardzo, bardzo ładne - i to jest mój typ! Oddaje to co każy chyba SZCZECINIANIN ma gdzieś tam w środku - jak w refrenie "lecz, chociaż sam w to nie wierzę, okropnie ten Szczecin kocham".
    • Gość: Jaro Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 22.05.06, 20:32
      Maćku, wielkie gratulacje od kolegi z podstawówki ;)

• Gość: Maciek Łapko Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.fnet.pl 23.05.06, 00:16
        A ja dziękuję wszystkim który się moja nieskomplikowana ( to się pisze razem
        czy osobno?;) rymowanka spodobala. Szczególne pozdrowienia dla znajomych,
        przyjaciół starych i nowych. Mam nadzieje że jakoś się trzymacie w dobrym
        zdrowiu i w dobrych humorach. Pozdrawiam!!!
        • Gość: Bartek M. Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.nordeabank.pl 23.05.06, 09:58
          Gratulacje Maćku!!!Song mi się podoba i uśmiałem się dziś rano czytając go. Co
          do tego kto powinien go wykonać, to ja nie widzę innej możliwości niż
          znakomity, w 3/4 szczeciński zespół - The Mazgajs. którego sam jesteś
          członkiem.HA!Pozdrowienia.Bart
          • prateck Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię 23.05.06, 10:03
            gratulacje Panie Maćku, choć jak dla mnie Pani Aleksandra celniej trafiła.
            miejmy nadzieję,że Opat zrobi też muzykę do tej piosenki!!!
            • Gość: A. Kornak Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: 83.168.96.* 29.05.06, 11:43
              Serdeczne gratulacje panie Maćku!
    • Gość: karola Re: Konkurs na piosenkę o Szczecinie rozstrzygnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 20:17
      Brawo! Tekst jest świetny, gratulacje dla autora :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka