maqoofka Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt 23.05.06, 10:31 Powiedział to ktoś mądry (jeśli znacie autora, proszę o przypomnienie). Nikt normalny nikogo ani niczego nie morduje, nie znęca się nad słabszymi. Ochrona zwyrodnialaca, pod płaszczykiem określenia "chory pychicznie", jest całkowicie więc bezsensowna. Tu są dwa aspekty sprawy. Pierwszy jest taki, że ludzie faktycznie nie pilnują swoich zwierzaków, ani o nie nie dbają. Za to powinny być kary, ale wymierzone w ludzi. Drugi jest taki, że nikt nie ma prawa mordować ani w bestialski sposób pastwić się nad innymi. Najmniej winne są ofiary, czyli zamordowane psy. One kierowały się instynktem. A ten jest silniejszy niż cokolwiek innego. Takie są prawa natury. Za to od nas, ludzi, wymaga się myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierz 23.05.06, 10:38 maqoofka napisała: > Pierwszy jest taki, że ludzie faktycznie nie pilnują swoich zwierzaków, ani o > nie nie dbają. Za to powinny być kary, ale wymierzone w ludzi. Kary wymierzane w ludzi? Bzdura totalna. Jedyna rozsądną karą dla tych ludzi jest eliminacja tej hordy. Nie ma innej kary wymierzanej w ludzi. Kto ma szpiegować, pilnować dzień i noc psów - jak nie sam własciciel. Odpowiedz Link Zgłoś
maqoofka Re: Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierz 23.05.06, 12:17 Czegoś nie rozumiesz? To chyba logiczne, że chodzi o właścieli psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:37 to chyba dobrze robil, zlikwidowal walesajace sie kundle, ktore zawsze na wsiach sa zagrozeniem dla ludzi i dzikich zwierzat.Powinno sie karac ludzi co swoje psy puszczaj samopas, a nie tego kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 przerażająca jest ta zbrodnia 23.05.06, 10:41 ale też i wypowiedzi podobnych opisywanemu zwyrodnialcowi, którzy w tym wątku tak mu przyklaskują; stosunek do zwierząt,czyli słabszych,zależnych od nas ma przełozenie u takich osobników na sposób traktowania dzieci,których tez nie wahaliby sie zapewne stłuc,jakby im przeszkodzili np. w ogladaniu tv Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Dwa lata??? ... 23.05.06, 10:45 ...sąd na pewno uzna go za niepoczytalnego, lub zasądzi wyrok w zawieszeniu ze względu na "niską szkodliwość czynu". Sąd często tak uzasadnia swoje decyzje w sprawach tych, którzy nie mówią - czyli dzieci i zwierząt. Smutne, ale w demokracji właśnie dzieci i zwierzęta nie mają prawa głosu. I o znęcaniu się nad nimi czytamy coraz bardziej przerażające widaomości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad666 Re: Dwa lata??? ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:53 ustawa z 21 sierpnia 1997r o ochronie zwierząt: art.35 1.kto zabija , uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów (...)podlega karze pozbawienia wolności do roku, ograniczenia wolności albo grzywnie. 2.jeżeli sprawca czynu określonego w ust.1 działał ze szczególnym okrucieństwem podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do 2 lat 5. (...) + kara grzywny do 2500zl- na cel związany z ochroną zwierząt fajne mamy prawo co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Dwa lata??? ... IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 11:02 > fajne mamy prawo co...? zdecydowanie zbyt łagodne wobec tych ludzi, a może nie ludzi tylko zwierząt, bo trudno przypisać cechy ludzkie konmuś kto morduje siekierą zwierzęta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Nienawiść IP: *.aster.pl 23.05.06, 11:01 Przeczytałem wszystkie wpisy na forum i niestety nasuwa się jeden wniosek: w Polsce panuje nieopisana nienawiść. Wylewa się ona szerokim strumieniem ze wszystkich wypowiedzi. Niestety jaki kraj tacy ludzie i odwrotnie jacy ludzie taki kraj. Poza tym z postów wynika, że wielu ludzi nie widzi różnicy między człowiekiem a psem. Jeszcze a propos psów i innych zwierząt domowych. Nigdzie w cywilizowanym kraju nie ma takiej możliwości aby pies biegał bez smyczy po ulicy. Właściciel dostaje za takie coś wysoką grzywnę. Grzywna jest również za niesprzątnięcie odchodów swojego pupila. U nas niestety miasta cucnące psimi odchodami. Ale widocznie większość z Polaków to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Nienawiść IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 11:05 > Przeczytałem wszystkie wpisy na forum i niestety nasuwa się jeden wniosek: w > Polsce panuje nieopisana nienawiść. Wylewa się ona szerokim strumieniem ze > wszystkich wypowiedzi. Niestety jaki kraj tacy ludzie i odwrotnie jacy ludzie > taki kraj. a jak Ty byś postąpił wobec tego bydlaka? > Poza tym z postów wynika, że wielu ludzi nie widzi różnicy między człowiekiem > a psem. róznica oczywiście jest ale wcale nie mam pewności czy człowiek który masowo siekierą rozłupuje czaszki psów jest w czymkolwiek lepszy od tego który siekierą uderza człowieka. Taki sam bandzior, taki sam bydlak. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi.aour Re: Nienawiść 23.05.06, 11:08 Gość portalu: xyz napisał(a): > Przeczytałem wszystkie wpisy na forum i niestety nasuwa się jeden wniosek: w > Polsce panuje nieopisana nienawiść. Wylewa się ona szerokim strumieniem ze > wszystkich wypowiedzi. Niestety jaki kraj tacy ludzie i odwrotnie jacy ludzie > taki kraj. > Poza tym z postów wynika, że wielu ludzi nie widzi różnicy między człowiekiem a > > psem. > Jeszcze a propos psów i innych zwierząt domowych. Nigdzie w cywilizowanym kraju > > nie ma takiej możliwości aby pies biegał bez smyczy po ulicy. Właściciel > dostaje za takie coś wysoką grzywnę. Grzywna jest również za niesprzątnięcie > odchodów swojego pupila. U nas niestety miasta cucnące psimi odchodami. Ale > widocznie większość z Polaków to lubi. W cywilizowanych krajach psy i koty są chipowane. A jesli taki zwierzak z chipem wpadnie pod samochód np. to właściciel dostaje mandat za nieupilnowanie zwierzęcia a właściciel samochodu ma prawo pozwać go o odszkodowanie za uszkodzenie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna a mnie ostatnio pies sasiada (zwykle za plotem IP: *.oysterinfo.com 23.05.06, 11:05 trzymany) ugryzl w luzna kurtke (mialam ja na sobie). jezeli zdarzy sie to ponownie, to pieskowi nie zrobie absolutnie nic, natomiast wlasciciela spotka powazna kara. ponadto uwazam, ze poza drobniusimi wyjatkami tylko ludzie z powaznymi kompleksami lub po prostu durni kupuja sobie psa rasy rottweiler, pitbull (a.k.a. swinia) i inne potencjalnie niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_triste Re: a mnie ostatnio pies sasiada (zwykle za plote IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 23.05.06, 13:17 A jak ten sam pies sąsiada ugryzie jakieś dziecko za luźną szyję na przykład to jak będziesz się czuła? Rozgrzeszona, bo przecież miałaś donieść "następnym razem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.softlab.gda.pl 23.05.06, 11:12 To straszne że tak sie dzieje, a tym bardziej że nasze prawo jest tak nie udolne, że brak odpowiednich ustaw. Suke przeciez mozna wysterilzować lub są też inne chemikalia spray itp. Lepiej pozabijać adoratorów niż zapobiegać, chyba że jemu to sprawiło przyjemność. Zwierzęta nie zabijają się dla przyjemnośi tylko dla pożywienia----A MY!!! niestety głównie dla tego zabijamy zwierzęta jak i też samych siebie. to jest CHORE, TRAGICZNE NIE nie wiem jak to opisać bo se nie da!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.06, 11:14 beatrix13 napisała: > ale też i wypowiedzi podobnych opisywanemu zwyrodnialcowi, > którzy w tym wątku tak mu przyklaskują; > stosunek do zwierząt,czyli słabszych,zależnych od nas ma przełozenie u takich > osobników na sposób traktowania dzieci,których tez nie wahaliby sie zapewne > stłuc,jakby im przeszkodzili np. w ogladaniu tv Myślę Bea ze mówisz o mnie. Chcesz tu wmówić oczywistą nieprawdę ze tłukę własne dzieci. A ja mówię, ze właśnie w obronie moich dzieci nie zawachałabym się eliminować bezpańskie hordy psów. Zgadza się, byc może Twojego psa również. Ale tylko dlatego by nie zagrażał mojemu dziecku. Mi namiastka własnego dziecka w postaci pieska - nie jest potrzebna, potrafię zrobić i wychowac własne. A ty Bea, wiesz co to mieć własne dziecko? Bać się o nie, bo jakieś zwierze może go zaatakować. Łatwo ci krytykować, jeśliś bezpłodna, bezdzietana i bez przyszlości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:17 Ty to masz chyba jakiś kompleks..... bezpłodności?? Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 11:54 Ty to masz chyba jakiś kompleks..... bezpłodności?? Bo gdyby była płodna, to by sobie dorobiła nowe w miejsce zagryzionych? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 11:18 wyszedł ci żono post pomyłek, ani szczególnie do ciebie to nie było,etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deva Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 13:55 Gość portalu: zona.pijaka napisał(a): A ja mówię, ze właśnie w obronie moich dzieci nie zawachałabym > się eliminować bezpańskie hordy psów Cudze dzieci, też będziesz eliminowac, gdy nie spodoba Ci sie nowy chłopak córki albo koledzy syna, to co zrobisz? Zabijesz, bo Cie wkurzali? To nie my mamy problem z mysleniem, tylko Tobie się mylą sytuacje. to nie były atakujace psy, tylko psy wyjące pod płotem do suki. Wystopuj z nienawiscia zono.pijaka > Ale tylko dlatego by nie zagrażał mojemu dziecku. Mi namiastka własnego dziecka > > w postaci pieska - nie jest potrzebna, potrafię zrobić i wychowac własne. A ty Nie mam dzieci, ale jesli ich posiadania zrobi ze mnie taka oszalałą, plujacą jadem istote jak Ty, to sie zastanowię. Masz dzieci, to fajnie, ale ani to Twoja zasługa ani wina. Dziwne jednak, że skoro jak twierdzisz posiadasz instynkt macierzyński nie budzi w Tobie wstretu ktos kto nie waha się usmiercić istotę słabszą. > Bea, wiesz co to mieć własne dziecko? Bać się o nie, bo jakieś zwierze może go > zaatakować. Łatwo ci krytykować, jeśliś bezpłodna, bezdzietana i bez > przyszlości. To argumenty na poziomie wioskowej baby. Obliczone by zranic Beę, nie zaś by podeprzeć agrumenty, których według mnie masz mało i słabiutkie. Pamietaj, że pogarda się mści. Los bywa złośliwy - dziś masz dzieci, jutro nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joh Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:34 Oby ktos w obronie wlasnych dzieci nie wyeliminowal takich jak ty poslugujac sie ta sama trafna argumentacja. Joh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 11:24 Ja bym powiedział więcej - to jest chore i nie wierzę że temu bydlakowi chodziło o to że mu te psy "przeszkadzały". Jakim trzeba byc chorym człowiekiem żeby mordować w tak bestialski sposób zwierzęta bo "przeszkadzają"? Normalny człowiek nie rzuca sie z siekiera na "przeszkazające" zwierzę, no chyba że w samoobronie jeśli zostałby zaatakowany, ale jak rozumiem tutaj nie mamy do czynienia z tym przypadkiem. A już 8 razy takie bestialstwo - to musi być naprawdę choroba psychiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sane_frog Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.06, 11:51 Ludzie, którzy mówią, że sukę można było wysterylizować - to tak jakbyście powiedzieli zgwałconej kobiecie, że powinna była to przewidzieć i brać pigułki. Poza tym jako właścicielka absolutnie nie miałabym ochoty na: ponoszenie wysokich kosztów, ryzyko utraty psa (to w końcu dość niebezpieczne jest, vet. mówił że do 20% się nie wybudza z narkozy). Absolutnie nie pochwalam okrucieństwa wobec zwierząt, ale czasami nie możemy pozwolić sobie na humanitarne postępowanie. Czyli krótko mówiąc - na 2 lata właścicieli psów i tego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkreuz Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 12:32 Gość portalu: sane_frog napisał(a): > Ludzie, którzy mówią, że sukę można było wysterylizować - to tak jakbyście > powiedzieli zgwałconej kobiecie, że powinna była to przewidzieć i brać pigułki. > > Suka nie jest kobietą co za nonsens. Odpowiedzialność za rozród zwierząt ponoszą ich właściciele. Suka nie pragnie szczeniąt, nie zakłada rodziny, nie czeka na wnuki, nie uprawia seksu. Dwa razy w roku ma RUJĘ. Poza rują jest bezpłodna. Samce wtedy też się nią nie interesują. Rozród zwierząt nie ma nic wspólnego z życiem seksualnym ludzi. > Poza tym jako właścicielka absolutnie nie miałabym ochoty na: ponoszenie > wysokich kosztów, ryzyko utraty psa (to w końcu dość niebezpieczne jest, vet. > mówił że do 20% się nie wybudza z narkozy). > Bo zapewne masz ochotę ponosić wysokie koszty leczenia ropomacicza, które i tak wiąże się ze sterylizacją, tylko że wtedy suka ma znacznie niższe szanse przeżycia. Albo uważasz za zabawniejsze obserwowanie jak suka kona z powodu hormonozależnego raka. Nie wspomnę już ile radochy dają suce urojone ciąże. A weterynarza radzę zmienić, bo dane, które podaje są sprzed jakichś 30 lat. > Absolutnie nie pochwalam okrucieństwa wobec zwierząt, ale czasami nie możemy > pozwolić sobie na humanitarne postępowanie. Jak sobie nie możemy pozwolić, to nie pozwalajmy sobie na posiadanie zwierząt. Czyli krótko mówiąc - na 2 lata > właścicieli psów i tego faceta. Jedyne z czym mogę się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwerych Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 11:19 Bo w polskim prawie zwierze jest rzeczą. Więc takie przestępstwa są traktowane jakby ktoś komu zniszczył np. samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Masakra psów w Tanowie IP: 82.139.152.* 23.05.06, 11:26 Bo to zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Rozwiązanie nr 9 23.05.06, 11:37 Gość portalu: GAINWARD.SIEDLCE napisał(a): > JESLI ZROBIŁ BY TO MOJEMU PSU.WIEM ŻE POSZEDŁ BYM SIEDZIEĆ BO PRZYNAJMNIEJ ŁAPY > > POOBCINAŁ BYM TAKIEJ BESTI.NIE SZANUJĘ ŻADNAGO ŻYCIA POTEM MOGĄ BYĆ LUDZIE. > > 2 LATA TO ŻADNA KARA.POPROSTU KPINA Charles Bronson, "Życzenie śmierci 6"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moon zaczekajmy, aż ludzi zacznie zabijać IP: 217.153.152.* 23.05.06, 11:38 wtedy dostanie 3 lata albo psychiatryk. to państwo jest chore, a alkohol czyni spustoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mięsożerca To miłe uczucie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:44 zjeść coś, co kiedyś miało imię (a przynajmniej numer przy paśniku). Odpowiedz Link Zgłoś
beforejunior Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 11:51 Kastrowac takie psychicznie chore małpy!!!! zeby to sie nie rozmnozylo - takie geny nale eliminowac... biedne psiaki ! Odpowiedz Link Zgłoś
kakq Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 11:54 ten zwyrodnialec bo inaczej go nie moge nazwać powinnien ponieść najhwyzsza kare nie umiem go nazwac czlowiekiem ani zwierzeciem bo normalny człek ma serce i rozum a zwierze nie zabija od tak bez powodu SZOK!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinka Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:53 Powinni mu dac dozywocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.euredil.it / *.pool80105.interbusiness.it 23.05.06, 11:53 a ksiadz za gwalcenie dziewczynki dostal 5 lat, czyli byl tylko 2 i pol raza gorszy od wiesniaka ktory zabil kilka kundli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neon cóż za niezdecydowana informacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 11:57 "Nie wiadomo, czy zabite psy były bezpańskie. Na razie policja odnalazła właściciela tylko jednego z nich." Czy ci dziennikarze potrafią napisać coś sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: cóż za niezdecydowana informacja IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 12:05 > "Nie wiadomo, czy zabite psy były bezpańskie. Na razie policja odnalazła > właściciela tylko jednego z nich." > Czy ci dziennikarze potrafią napisać coś sensem? No faktycznie niespecjalnie trafiony komentarz - skoro odnaleźli właściciela jednego z nich, to już wiadomo że na pewno wszystkie nie były bezpańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Gdyby nie zabił tych psów... 23.05.06, 12:16 Czy to oznacza że nie było i nie będzie problemu? To pytanie kieruję do tych wszystkich oburzonych przedmówców, którzy dostrzegają i chca karac w tym dramacie tylko faceta, który rozwiązał w taki właśnie sposób problem dotykający właścicieli suczek co najmniej raz w roku. Zapewne wszyscy słyszeli o dzieciach pogryzionych przez wałęsające się psy. Ciekawe, jakie stanowisko zajęliby rodzice tych dzieci wobec takiego eksterminatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Gdyby nie zabił tych psów... IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 12:32 Nie powiesz mi chyba że po kolei każdy z tych 8 psów stanowił dla niego zagrożenie? Gdyby zabił jednego i bronił sie mówiąc, że był agresywny itd. to ja byłbym skłonny uwierzyć. Ale osiem????? Dla mnie to przypadek psychopaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Gdyby nie zabił tych psów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:03 Gość portalu: Rav napisał(a): > Nie powiesz mi chyba że po kolei każdy z tych 8 psów stanowił dla niego > zagrożenie? Gdyby zabił jednego i bronił sie mówiąc, że był agresywny itd. to > ja byłbym skłonny uwierzyć. Ale osiem????? Dla mnie to przypadek psychopaty. Agresywny pies nie dałby się zabić siekierą na pieńku. Odpowiedz Link Zgłoś
niekumaty7 Re: Gdyby nie zabił tych psów... 23.05.06, 13:03 Gość portalu: Rav napisał(a): > Nie powiesz mi chyba że po kolei każdy z tych 8 psów stanowił dla niego > zagrożenie? Gdyby zabił jednego i bronił sie mówiąc, że był agresywny itd. to > ja byłbym skłonny uwierzyć. Ale osiem????? Dla mnie to przypadek psychopaty. Nie powiem. Powiem tylko, że dziennikarz sie nie popisał. Dał zbyt szerokie pole do swobodnej interpretacji. Co nie usprawiedliwia ani właścicieli psów, ani systemu, który nie potrafi skutecznie wyeliminować wałęsających się bezpańskich psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lobo Re: Gdyby nie zabił tych psów... IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.06, 23:24 Mieszkam w Poznaniu, ale na peryferiach. W nocy na moj ogród wdarły sie 4 wielkie mieszańce poszukujace pożywienia. Usłyszałem hałas jaki czyniły. Zapaliłem światło na tarasie. psy stały jak wryte. Nie bały się. Wycofałem sie do domu. Uciekły dopiero na wystrzał z rakietnicy. Moja córka miała wtedy 3 latka - strach pomyśleć, co by sie stało, gdyby te psy weszły na ogród w dzien. Nie musze czaic sie z siekierą, by systematycznie zwabiac psy i je zabijac - to chore, ale nie miałbym zadnych skrupułow, broniąc dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwiak 10lat bez mozliwosci warunkowego i 50000 grzywny!! IP: 157.25.9.* 23.05.06, 12:07 co my za prawo mamy?!?! kara, ktora podalem w temacie bylaby jak najbardziej adekwatna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludź Masakra? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.05.06, 12:13 Niezadługo będziemy czytać o masakrze szczurów w Łodzi, albo chomików w Poznaniu. Jasne, że zwierzętom nie należy zadawać bólu, ani męczyć ich bez potrzeby, dla zabawy, ale używanie tego typu określeń do zwierząt jest cokolwiek przesadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Masakra? IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 12:34 Człowiek który zabija 8 psów (z wyłaczeniem przypadków obrony koniecznej), i to w tak makabryczny sposób, nie jest dla mnie w niczym lepszy od człowieka zabijającego innego człowieka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtorek Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:20 Żona pijaka już tak ma. Przecież jest zoną pijaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.os1.kn.pl 23.05.06, 12:29 Dwa lata! Przecież to jest jakas paranoja! Dopóki kary za takie bestialstwo i bezmyślne okrucieństwo będa takie jakie są, to tacy psychopaci jak ten zawsze sie będą czuli się bezkarni! I do tego grzywna 2,5 tys. za 8 istnień niewinnych zwierząt!! Zrobiłabym krzywdę takiemu "patologowi" własnymi rękami. A jak znam życie, to skończy się to tak, że za to co zrobił nie spotka go nic, to przerażające!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:31 Wiecie co, czytając posty, dochodzę do wniosku że wsród Was pełno jest ludzi nienawidzących zwierząt. Przecież nie wiadomo czy te psy gryzly i byly agresywne, a wy piszecie, że też byście tak zrobili. Czy naprawdę jesteście tak pełni agresji??!!! I wybaczcie - głupoty??? To idźcie na końcówkę jakiegoś meczu! To, co się stało jest zbrodnią i przestępstwem. Powinno być przykładnie ukarane!!! A psy, które gryzą i atakują są do tego specjalnie tresowane i przygotowywane. Większość burkow jest łagodna!!!!!! Już wśrod ludzi więcej jest jednostek agresywnych i zgryźliwych z natury. To co, też trzeba ich wybić? Odpowiedz Link Zgłoś
lili120675 Re: Masakra psów w Tanowie 23.05.06, 12:33 i co na sasiedzi, nic nie slyszeli???cholerna polska znieczulica na los zwierzat!!!barbarzynstwo!!kiedy do cholery zacznie sie cos zmieniciac w mentalnosci polaczkow i zaczna dostrzegac ze zwierze tez czuje i nie jest do cholery zadnym przedmiotem!!!i pewnie byl to przykladny katolik!!jak wybiorcza jest ta narodowa religia!!moim zdaniem to wlasnie kosciol powinien zaczac uswiadamiac ludzi w milosci nie tylko do ludzi ale i do zwierzat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.u.mcnet.pl 23.05.06, 12:37 > i co na sasiedzi, nic nie slyszeli???cholerna polska znieczulica na los > zwierzat!!! Prawda, pytanie tylko, czy ktokolwiek odważyłby sie coś zrobić z gościem wymachuje siekiera i właśnie zaszlachtował żywe stworzenie? Jeżeli z zimną krwią zabił tyle piesków, to co go powstrzyma przed rozwaleniem głowy sąsiadowi tą samą siekierą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 To jest właśnie "dobre traktowanie zwierząt" u nas IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 23.05.06, 12:34 A BRYLUJE W TYM WIOCHA!!! Z dzieciństwa pamiętam te obrazki gdy jeździłem na wakacje - psy zostawiane na polu z marną budą i krótkim łańcuchem i głodzone "żeby były ostre" (lubiły za to przyjezdnych bo je dobrze traktowali), co roku nowy szczeniak (podejrzane) dla dzieci żeby był zabawa itp. O porzucanych w lesie przywiązanych "zbędnych " psach nie wspomnę. ALe "inteligencyja" też nie zostaje w tyle - jak ten lekarz co wysłał szczeniaczka w paczce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.05.06, 12:42 Gość odwalił kupę dobrej roboty, powinni mu podziękować. Zlikwidował trochę szkodników, które pewnego dnia mogły się zebrać w stadko i zjeść jakiegoś dzieciaka na rowerze... mało było takich przypadków w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Po co zarąbywać siekierą? Sterylizacja!!!! 23.05.06, 13:03 Gdyby każdy właściciel sterylizował swoje zwierzę - to taki zwyrodnialec nie miałby co zarąbywać. Bądź odpowiedzialnym właścicielem - wysterylizuj swoje zwierzę! www.brightlion.com/InHope_pl.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aven Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 16:30 No jasne... najlepiej wyeliminowac te psy, zanim kogoś zagryzą i bardzo dobrze, że dostały siekierą w łeb. Idąc tym tropem - w mojej okolicy ciągle jakaś banda debili jeździ na motorach. Ograniczenie do 50km/h, a oni jeżdzą po 200km/h. Okolica jest generalnie spokojna. Dużo dzieci. To co, może wezmę siekierę i zapieprzę każdemu z tych motocyklistów parę razy, zanim zdążą kogoś rozjechać? Świetny pomysł, prawda? Wyeliminuję potencjalne zagrożenie. Wszak 4-krotne przekraczanie dopuszczalnej prędkości na pewno bezpieczne nie jest, a jeśli ich zabiję, to być może uratuję komuś życie. Skoro tak bronicie tego mordercy psów, to mam nadzieję, że mnie też będziecie bronić, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Masakra psów w Tanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:51 .....Facet powinien *najwyżej* dostać wysoką grzywnę i/lub prace społeczne. Przeraża mnie mściwość Polaków.... oto jedna z opinii...mściwość..maleńki człowieczku.wiesz co oznacza to pojęcie? Nie widzisz żadnaej różnicy między zemstą a karą?..i po co w ogólw zabierasz głos. Cóż,miarą kultury człowieka,jest jego stosunek do zwierząt;ów zabójcz był prymitywny,ale ty?..również,niestety.Takie relikty sojuszu robotniczo- chłpskiegą błąkają się tu na forum. Temu człowiekowi powinno się odebrać każdego psa.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś