Dodaj do ulubionych

pazerni lekarze

23.05.06, 21:50
nie przerwą protestu,
mimo zwiększenia nakładów na służbę zdrowia o 20%,
na południu kraju większość szpitali strajkuje,
włączyli się nawet pediatrzy,
przegięli
Obserwuj wątek
    • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 21:52
      obudzili sie spiacy krolewny i krolewicze. Ciekawe dlaczego wystartowali akurat
      w tym roku, skoro zarobki i warunki pracy takie same od wielu wielu lat...
      • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 21:54
        oni chcą podwyżek już ,teraz,natychmiast,
        a powinni im potrącić za nieróbstwo i narażanie pacjentów na utratę zdrowia w
        trakcie ich protestów
        • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 21:57
          dla mnie niech oni zarabiaja nawet i 10 tysiecy, ale niech to bedzie
          rownoznaczne z odpowiedzialnoscia za bledy i za smierc pacjentow.
          Ale oni oczywiscie chca kokosow, ale nic w zamian od siebie. Tylko brac...psia
          ich mac !
          • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 21:59
            do południa strajkują w poradni przyszpitalnej za co mają płacone,
            a po południu pracują na tym samym sprzęcie,ale już jako prywatna służba
            zdrowia,
            a niech emigrują,bo tu i tak nie ma z nich pożytku,
            • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:04
              ale to, ze zarabiaja prywatnie na panstwowym sprzecie, to jest dla nich w
              porzadku. Moralnosc sluzby zdrowia.
    • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:01
      idz pani na piwo i nie wypuj glupot.
      kazdy twoj wpis to jak pierdniecie w salonie.
      • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:03
        a na forum nie strajkujesz ?
        • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:04
          szczekaj dalej na zdrowie
          • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:05
            na twoje zdrowie konowale ?
            • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:05
              na swoje suko
              • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:07
                to weterynarze tez strajkuja ?
                • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:07
                  dobre,mamoniowa:)
                  • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:12
                    beatrix zalosc dupe sciska jak cos napiszesz, a piszesz sporo i same madrosci
                    • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:14
                      Gość portalu: ml napisał(a):

> beatrix zalosc dupe sciska jak cos napiszesz, a piszesz sporo i same madrosci

znowu trollu nick zmieniłeś?
                      wchodzisz tylko na forum i smród po sobie pozostawiasz
                      • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:15
                        smrod tego forum to betrix13, zapamietaj.
                • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:09
                  biednego lekarza w tym kraju nie znajdziesz,bo oni wszyscy w szarej strefie
                  działają,
                  podyżki natychmiast chcą
                  pod warunkiem wprowadzenia kas fiskalnych i zakazu uprawiania prywaty na
                  publicznym sprzęcie i wypłacania odszkodowań z prywatnej kieszeni za błędy
                  konowałów ,a nie jak teraz obciążania tym szpitali
                  • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:13
                    ilu lekarzy odpowiedzialo za swoje bledy ? czuja sie bezkarni i najpierw trzeba
                    zmienic przepisy, ktore beda to sankcjonowac, a pozniej przyznac im podwyzki.
                  • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:14
                    idz sie doucz
    • Gość: XXL Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:09
      I lekarze mają rację, popieram ich protest
      czas z tym "dziadowaniem" skończyć!!!!!
      To jest kpina, płacimy tyle skladek , podatkow ,sratków
      a Religa dostał olśnienia z tą dobrowolną składką.
      Proponuje całe nasze zarobki oddawać do kiesy państwowej
      a niech mają a MY NA SZCZAW!!!!!
      • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:11
        uwazasz, ze to w porzadku, ze lekarze odgrywaja sie na pacjentach. Na
        pacjentach, ktorzy placa skladki ? Na pohybel im !
        • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:12
          hau hau hau mamoniowa hau hau hau
          • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:15
            a ty co ? kundel bury,ze tak ujadasz ?
            • Gość: ml Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:16
              to juz sobie wyjasnilismy, to ty jestes suka i szczekasz
              • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:22
                Gość portalu: ml napisał(a):
                hau hau hau hau hau hau

ktory to juz dyzur, albo lepiej zapytam, ktora to juz flaszeczka ?

• Gość: NB Re: pazerni lekarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 07:27
                  jak ml to niedaj boze lekarz, to ja wolę juz do weterynarza chodzic.
        • ja_aska Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:14
          jestem ciekawa czy lekarz morderca z miejskiego tez strajkuje? może to jedyna
          dobra rzecz jaka zrobiłby dla pacjentów?
          • beatrix13 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:16
            watpię ja asiu czy on sie przejął,
            w watku o jego ofiarze czytałam,
            że przepraszam nawet nie umiał powiedzieć
          • mamoniowa303 Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:17
            no wlasnie, inaczej ich nie mozna nazwac, dokladnie to ujelas. Dla dobra
            pacjentow niech strajkuja, ale do diabla, niech za to nie biora pieniedzy !
            • ja_aska Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:18
              nadal płacą za czas strajkowania? komuna:-)
        • Gość: XXL Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:15
          A w jaki sposób wyobrażasz sobie ich protest?
          A rząd swoją opieszałoscią, głupotą tworzeniem
          stołków ministerialnych, psu na budę niepotrzebnych
          aby zapchać dzioby darmozjadom to nie odbrywa się na
          pacjetach?!!!!!!
          • ja_aska Re: pazerni lekarze 23.05.06, 22:17
            xxl pamiętaj, że tu nie chodzi o bankructwo tylko o życie. nas stac (jeszcze)
            na prywatne ubezpieczenia ale innych nie.
            • Gość: XXL Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:23
              To po co nam ten zapyziały rząd i to,te państwo??
              Gdzie jego konstytucyjny obowiązek, co my tylko
              do glosowania , płacenia podatków i dawanie prawie
              jak na tacę w kosciele na wsparcie.
              Jeszcze się kosciół w Gdansku dobrze nie spalił
              a już żebrzą!!!!!!
              • ja_aska kiciuś 23.05.06, 22:51
                te skłądki są po to by pani w przychodni przyjęła i zdiagnozowała chore
                dziecko, czy też dorosłego człowieka. poza tym znam (blisk0) kilkunastu lekarzy
                ŻADEN nie jest nie dość, ze biedny to nawet średnio sytuowany nie jest. dziwne.
          • Gość: marian paździoch Re: Księga przysłów IP: *.chello.pl 23.05.06, 22:20
            Lekarzom i grabarzom,
            nie życzy się dobrego dnia.

pozdrawiam serdecznie! mp
            • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:36
              Ale sobie pogadały beatrix13 z Mamoniową. Ulżyło?
              • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 22:38
                a dlaczego lekcewazysz inne osoby, ktore sie wypowiedzialy na ten temat ?
                • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:45
                  Ależ skąd! Nie lekceważę,tylko Wy obie przekrzykiwałyście wszystkich.
                  • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 22:50
                    przekrzykiwalysmy? na pewno nie bylo to moim zamierzeniem. Wyrazam swoje
                    oburzenie i tyle. Place co miesiac skladki i rzadam tego, co mi sie nalezy.
                    • mamoniowa303 przepraszam 23.05.06, 22:53
                      żądam oczywiscie :-)
                    • ja_aska Re: Księga przysłów 23.05.06, 22:54
                      należy ci się kroplówka przeciwbólowa i kop do domu. to samo w miejskim
                      dostałam. na szczęcie u mnie nie miało to takich konsekwencji. zdołałam pójść
                      do super lekarza.
                      • Gość: alu Re: Księga przysłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:57
                        Taki zawsze kobiecie pomoże.
                        • ja_aska Re: Księga przysłów 23.05.06, 22:59
                          za dodatkową kassę
                          • Gość: alu Re: Księga przysłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:03
                            O....
                            Bądź dyskretna.
                      • beatrix13 Re: Księga przysłów 23.05.06, 22:59
                        ja_aska napisała:

> należy ci się kroplówka przeciwbólowa i kop do domu. to samo w miejskim
                        > dostałam. na szczęcie u mnie nie miało to takich konsekwencji. zdołałam pójść
                        > do super lekarza.

prywatnie zapewne?
                        • ja_aska Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:04
                          zapewne
                          • beatrix13 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:09
                            nie wspominając
                            o wakacjach w tropikach od firm farmaceutycznych
                            dla tych biedaków
                            za wciskanie nam drogiego chłamu
                    • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:02
                      Mamoniowo droga, ja tez płacę składki i mam co trzeba.Trzeba było iść na
                      medycynę, mielibyśmy wybitną lekarkę w mieście.A tak na marginesie-tak się
                      składa że moi znajomi lekarze nie są zbyt bogaci.Nie wiem, może mają konta w
                      szwajcarskich bankach, a tu, dla niepoznaki udają przeciętniaków finansowych.
                      • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:10
                        a dlaczego sugerujesz, ze powinnam studiowac medycyne ? W przeciwienstwie do
                        niektorych lekarzy nie czulam powolania i wyksztalcilam sie w innym kierunku.
                        Masz co trzeba, panstwowo ? Boli Cie brzuch i robia ci usg tego samego dnia?
                        Wskaz prosze taka przychodnie, chetnie sie do niej zapisze !
                        Albo usg piersi ? Lekarz daje ci skierowanie ( panstwowo) i od razu mialas to
                        wykonane ? MOja kolezanka z podejrzeniem nowotworu miala czekac dwa miesiace.
                        Ten sam pan doktor zaproponowal wykonanie zabiegu po godzinach, prywatnie, tego
                        samego dnia, na aparacie, ktory byl w przychodni.
                        • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:25
                          No wiesz, może ja, odpukać, nie choruję zbyt często,ale na profilaktyczne
                          badania nie czekałam aż tak bardzo długo.Na pewno wśród lekarzy jest pewien
                          procent kanalii,ale myślę że tak samo jest z prawnikami,nauczycielami,
                          księżmi...A są to zawody zaufania publicznego. Dlaczego na forum nikt nie pisze
                          o skorumpowanych sędziach,niedouczonych nauczycielach, tylko o tych
                          nieszczęsnych lekarzach? A jest to zawód ogromnie stresujący.A lekarz naprawdę
                          nie utrzyma rodziny pracując na jednym etacie, więc weż się zastanów nad tym,
                          co piszesz.
                          • beatrix13 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:29
                            sędziowe,nauczyciele,księżą
                            nie strajkują od kilku miesięcy
                            nie ztwarzają swoim egiozmem zagrożenia życia pacjentów, z których składek
                            otrzymuja pensje
                            • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:37
                              Powiedz mi w którym szpitalu nie przyjęto pacjenta z zagrożeniem życia.
                              Znajdziesz taki? Na wycięcie migdałków w Wielkiej Brytanii czeka się 123 dni, u
                              nas co najwyżej kilka tygodni.
                          • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:32
                            moze ty zastanowisz sie nad tym...
                            lekarz daje mi skierowanie na zabieg z sugestia, ze nalezy go wykonac jak
                            najpredzej, dla dobra mojego zdrowia. Zglaszam sie do szpitala, zostaje
                            odeslana, poniewaz trwa strajk.
                            Przepraszam bardzo bardzo, w tym momencie mam dumac nad etatami lekarzy czy nad
                            moja kondycja, ktora jest zagrozona ?
                            Jeszcze raz, zastanow sie Ty i Twoi strajkujacy przyjaciele-lekarze, egoisci.
                            • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:38
                              Przeczytaj to, co napisał Fugazi, może zrozumiesz.
                              • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:41
                                doprawdy? mam wlasne zdanie, w przeciwienstwie do Ciebie
                                • Gość: empe42 Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:45
                                  To sobie miej. Wolno Ci.
                                  • mamoniowa303 Re: Księga przysłów 23.05.06, 23:48
                                    chociaz tyle, skoro innym wolno naraz moje zdrowie na szwank !
                        • Gość: Jo - a Re: Księga przysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 16:36
                          mamoniowa303 napisała:

> a dlaczego sugerujesz, ze powinnam studiowac medycyne ? W przeciwienstwie do
                          > niektorych lekarzy nie czulam powolania i wyksztalcilam sie w innym kierunku.
                          > Masz co trzeba, panstwowo ? Boli Cie brzuch i robia ci usg tego samego dnia?
                          > Wskaz prosze taka przychodnie, chetnie sie do niej zapisze !
                          > Albo usg piersi ? Lekarz daje ci skierowanie ( panstwowo) i od razu mialas to
                          > wykonane ? MOja kolezanka z podejrzeniem nowotworu miala czekac dwa miesiace.

Piszę pierwszy raz na tym forum, ale w temacie.
                          W zeszłym tygodniu bardzo bolał mnie właśnie brzuch, do tego dołączyły się mdłości, ogólne rozbicie. Zaczęło się po południu, wieczorem to już był koszmar. Mąż zawiózł mnie do szpitala na Arkońskiej, bez żadnego skierowania, powiedzieliśmy na Izbie przyjęć co i jak, za parę minut przyszła przemiła, młoda pani doktor, zbadała, pobrano mi krew, zrobiono USG, podłączono kroplówkę i za godzinę wszystko było wiadomo. Dostałam recepty (rzecz okazała się niegroźna) i miłe słowa na pożegnanie. Nikt mi niczego nie odmówił.
                          Wszystko to w naprawdę miłej atmosferze troski i opieki.

• Gość: Fugazi zdrowie nic dla nas nie znaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:16
      Zapewne gdyby zapytać byle palanta co dlań najważniejsze, odparłby że zdrowie.

Ten sam usłyszawszy cenę za zdrowie splunie i wygranie, że za drogo.

Pocieszam się, że to kwestia czasu, cywilizacji której nie dane było nam
      zaznać.
      Już następne pokolenie nauczone, że zdrowie kosztuje sporo zapyta czy może na
      raty.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • Gość: pieszy Re: zdrowie nic dla nas nie znaczy IP: *.fnet.pl 24.05.06, 00:03
        tylko prywatyzacja może nas uratować i mnogość funduszy zdrowotnych. to proste,
        lae nikt tego nie chce. mówiąc nikt myslę o sł. zdr.
        • Gość: Ja Re: zdrowie nic dla nas nie znaczy IP: *.aster.pl 24.05.06, 00:23
          Wlasnie.....czy kiedykolwiek ktos sie zastanowil, dlaczego nie ma w tym
          sektorze prawdziwej prywatyzacji. Dlaczego nie ma prywatnych kas chorych??? Mam
          wrazenie, ze jest to skutecznie blokowane......PRIMO : Bo wtedy nie bede
          palcila na Sluzbe Zdrowia (z ktorej od conajmniej 10 lat nie korzystam) 5000
          tys zlotych rocznie. Zakladam, ze takich ubezwlasnowolnionych frajerow jak ja
          jest kilka tysiecy w tym kraju. A wiec jakies 50 000 zl przez 10 lat.....na
          mnie parszywie zarobiono....a w zamian....hmmm Szpital Miejski....patrz watek
          Agata Lat 24. SECUNDO : prywatni lekrze nie beda kasowali 100 - 150 zl za
          wizyte tylko z powodu dostepnosci terminu i ladnego gabinetu....ech nie chce mi
          sie juz pisac na ten temat.......Uwazam, ze prywatne kasy chorych sa blokowane
          przez srodowisko lekarskie. W niektorych miastach dzialaja juz prywatne
          przychodnie i szpitale......abonament kosztuje ......ale warto, bo dla
          niektorych zdrowie jednak znaczy.....Tylko dlaczego mam placic podwojnie....A
          moze pacjenci w tym kraju podejma strajk......chcialabym przestac placic na
          Panstwowa sluzbe zdrowia....chce na prywatna !!!!!! Oddajcie mi moje
          pieniadze!!!!!!!
          • Gość: H Re: zdrowie nic dla nas nie znaczy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.05.06, 13:01
            Powołanie wielu kas chorych w tym i prywatnych oraz zniesienie limitów przyjęć
            jest jednymi z postulatów strajkującej służby zdrowia...
    • beatrix13 Re: pazerni lekarze 24.05.06, 06:39
      nie przystali nawet na propozycje rządową podwyzki płac o 30% od października,
      nie,bo nie,
      bo ma być natychmiast
      • Gość: H Re: pazerni lekarze IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.05.06, 13:07
        Warunkiem otrzymania podwyżki jest zmiana kontraktu z NFZ. Zgodnie ze
        stanowiskiem NFZ w trakcie roku nie mozna renegocjować podpisanych kontraktów
        chyba że w sytuacji nadzwyczajnej np strajku lekarzy.... Jak dotychczas do
        renegocjacji kontraktów nie doszło...
      • Gość: XXL Re: pazerni lekarze IP: *.globalconnect.pl 24.05.06, 18:43
        beatrix13 napisała:

> nie przystali nawet na propozycje rządową podwyzki płac o 30% od października,
        > nie,bo nie,
        > bo ma być natychmiast

Tak wlaśnie , ma być natychmiast, dosyć obiecywania,
        czekania i bajerowania!
        Lekarze tak trzymać ,bo jak teraz opuscicie
        to d...pa zimna.
        Trzymam kciuki i pozdrawiam
        • ja_aska Re: pazerni lekarze 24.05.06, 18:46
          a ja olewam.
          • Gość: empe42 Re: pazerni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:49
            A ja ubolewam.Nad Tobą.
        • Gość: Luiza Re: pazerni lekarze IP: 212.244.66.* 25.05.06, 09:25
          Ja tez popieram strajk lekarzy. Państwo ma pieniązde na zakup nowych limuzyn,
          powiększanie administracji (resorty dla Samoobrony i LPR),większe wydatki na
          kancelarie premiera i prezydenta, wojsko w Iraku, nowe mundury dla wojska, itp.
          a na nasze zdrowie brak pieniędzy. I te ciągłe obietnice, a na specjalistyczne
          (kardiologiczne) leczenie trzeba czekać ok. 3 m-cy.
    • Gość: andreas wybacz IP: *.centertel.pl 24.05.06, 22:05
      wybacz Beate ale po raz kolejny dajesz się wziąć na ochłapy!
      Czytasz to co napisano w gazetach dużymi literami,
      a to co maczkiem lub pominięto, jak w umowie kredytowej z banku,
      tego nie zauważasz.... a to jest najważniejsze!

Trochę piszesz jak gazety pisał o robotnikach strajkujacych z Solidarności,
      że w głowach im się poprzewracało....
      • beatrix13 Re: wybacz 24.05.06, 22:16
        czepiasz się,
        wiem o co chodzi i ty wiesz o co chodzi,
        ale nie w tym rzecz,

> uważam za nieetyczne narażanie życia pacjentów,szczególnie dzieci,bo
        strajkują również pediatrzy;
        > otrzymali propozycję podniesienia nakładów na służbę zdrowia i to
        znacznie,podwyżkę 30%,ale oni chcą niemożliwego ,bo od zaraz o 100%
        • Gość: ja_aska Re: wybacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:26
          a ja uważam, że za czas strajków nie nalezy płacić wynagrodzenia.
          • beatrix13 Re: wybacz 24.05.06, 22:28
            tez to napisałam,
            ale oni chetnie odbiora pensje,
            dostana podwyzki,
            a dla nas pacjentów sytuacja sie nie zmieni,bo nakłady na słuzbę zdrowia na
            podwyzki pójda,
            wiec te same limity,praca po godzinach na publicznym sprzecie,lepsze
            traktowanie za koperty,
    • beatrix13 Re: pazerni lekarze 26.05.06, 10:03
      strajkujący lekarze wysłali list do panującego papieża,
      w którym użalają się na niegodne warunki pracy i płacy,
      a w miedzyczasie po chrzescijańsku tysiacom osób odmówili pomocy,
      ile w tym czasie skarg do OIZ wpłynęło od pacjentów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka