jottka 12.01.03, 23:49 zaraz, ale po pierwsze - to piątka nie błyszczała na czele rankingów jak małysz, a po drugie - on się nadal utrzymuje w czołówce nie podoba mi się ta odpowiedź :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buazen - absolwent '96 Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 14:06 Wstyd! wstyd! wstyd! "Piątka" nie jest już tak dobrą szkołą jaką była jeszcze 6 lat temu. Ja po lekcjach z Panią Świstelnicką (serdeczne pozdrowienia dla Pani profesor) miałem świadomość, że jestem najgorszy z matmy i nawet nie mam co marzyć o technicznej uczelni wyższej. Na studiach (WSM-ka) okazało się, że jestem jednym z najlepszych z tego przedmiotu. Moja wiedza i praktyka (ach, te zadania domowe na okres ferii zimowych - raz było ich ponad setka i trzeba było zakładać specjalny zeszyt aby po feriach Pani Profesor mogła je sprawdzić)wyniesiona z "Piątki" całkowicie "zabezpieczała" mnie przed stresem studiowania. Sesje i kolokwia nie były takie straszne po doświadczeniach typu: przed wejściem do klasy szybkie pytania z zakresu trygonometrii (za pierwszym razem wynik: 15 jedynek, potem było lepiej). Zajęcia z fizyki z Panią Stochmal również zapewniały masę wrażeń. "Proszę wyciągnąć karteczki" - słowa te jak rytuał powtarzały się na prawie każdych zajęciach z fizyki. Ale co tu ukrywać te "pięciominutówki" przygotowały mnie do zajęć na studiach, gdzie fizyka nie należała do "lekkich" przedmiotów. W sumie, zawsze uważałem "Piątkę" za szkołę zapewniającą wysoki stopień wykształcenia. Co mam powiedzieć teraz???? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Wstyd! 14.01.03, 14:19 z twojej wypowiedzi wynika , ze wysoki poziom ksztalcenia sprowadza sie do czestych sprawdzianow i uswiadomienia ucznia, ze nic nie umie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 14:42 A jak inaczej można egzewować wiedzę? Sprawdzian jak sama nazwa wskazuje "sprawdza" poziom twojej wiedzy. Jeśli jest on niedostateczny to znak, że masz braki. Takie luki w wiedzy bardzo trudno jest nadrobić (np. w trakcie studiów - co sam zaobserwowałem u osób w grupie na studiach). Wysoki poziom wykształcenia zależy przede wszystkim od ucznia, od jego chęci i zdolności. "Piątka" należała do tej grupy szkół, które ZAPEWNIAŁY wysoki poziom wykształcenia. Innymi słowy liceum to nie wypuszczało ze swych murów intelektualnych "bubli". Stosując takie a nie inne metody. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Wstyd! 14.01.03, 14:57 Gość portalu: Buazen napisał(a): > A jak inaczej można egzewować wiedzę? szkola dla mnie powinna kojarzyc sie z nauczycielem , ktory dobrze _uczy_ a nie z nauczycielem , ktorego lekcje sprowadzaja sie do przepytywania i zadawania do domu > Wysoki poziom > wykształcenia zależy przede wszystkim od ucznia, od jego chęci i > zdolności. to jest wlasnie podejscie typu V: "przyjda do nas dobrzy uczniowie to bedziemy dobra szkola" a moze powinno byc odwrotnie: nauczymy nawet slabych uczniow co to za sztuka byc dobra szkola jesli mamy podopoiecznych, ktorzy sami wszystko zrobia i nauczyciele niespecjalnie im w tym przeszkodza?:) jest takie japonskie powiedzenie: jesli uczen nie przescignal mistrza to znaczy, ze obaj zawiedli > Innymi słowy liceum to > nie wypuszczało ze swych murów intelektualnych "bubli" czuje sie yntelygentem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 15:24 To właśnie starałem się cały czas wytłumaczyć. Ja sam w liceum byłem słabym uczniem. Poziom był wysoki. I tego ode mnie wymagano. Utrzymywania wyznaczonego poziomu. Rozumiesz, poprzeczka stawiana nam przez naszych "mistrzów" była naprawdę wysoko. Czy prześcignęliśmy naszych "mistrzów"? W niektórych dziedzinach pewnie tak. Przecież nikt nikogo na siłę nie trzymał. Jak sie komuś nie podobał taki styl edukacji to rezygnował i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
germanus Re: Wstyd! 15.01.03, 02:58 Ja skończyłem V, gdy matemy uczył "obora". Wtaczał się w poniedziałek na dwie pierwsze lekcje matemy, brał Głos (nie było GW) od dyżurnego, mówił "coś sobie róbcie", zasłaniał się i zasypiał. Skończyłem bez problemu matematykę na UAM-ie, obroniłem pracę na piątkę, chyba nieźle spisuję się w pracy. Gratulować "oborze", czy sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny Re: Wstyd! 15.01.03, 07:55 germanus napisał: > Ja skończyłem V, gdy matemy uczył "obora". Wtaczał się w poniedziałek na dwie > pierwsze lekcje matemy, brał Głos (nie było GW) od dyżurnego, mówił "coś sobie > róbcie", zasłaniał się i zasypiał. > Skończyłem bez problemu matematykę na UAM-ie, obroniłem pracę na piątkę, chyba > nieźle spisuję się w pracy. Gratulować "oborze", czy sobie? Tak, tak. jednym z pomijanych elementów w rankingach jest wychowawca i atmosfera wytworzona w szkole jak również możliwość realizacji społecznikowskiej. Są to niemierzalne , subtelne parametry , które oprócz innych mają wpływ na chęć do walki o pozycję w społeczeństwie. Sądzę, że V-ka zmobilizuje się po wrzechobecnej obecnie krytyce. Aczkolwiek ponoć do dobra szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Wstyd! 15.01.03, 08:20 Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi. Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze: - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w VLO ? - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół mających siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ??? Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie. Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko wokół załatwia się po znajomości... EH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 15.01.03, 10:25 Masz całkowitą rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka to może 15.01.03, 10:38 co bardziej wybitni absolwenci założą towarzystwo korepetycyjne dla obecnych piątkowiczów celem ratowania ukochanej szkółki przed ostatecznym upadkiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: to może 15.01.03, 15:04 jottka napisała: > co bardziej wybitni absolwenci założą towarzystwo korepetycyjne dla obecnych > piątkowiczów celem ratowania ukochanej szkółki przed ostatecznym upadkiem? :) Ciekawe z czego będzie udzielał korepetycji druh Jacek P. ? Z chemii ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: to może IP: *.espol.com.pl 15.01.03, 15:15 moze z przedsiebiorczosci? Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: to może 15.01.03, 15:27 Gość portalu: gosc napisał(a): > moze z przedsiebiorczosci? z małej przedsiębiorczości! Albo z religii - jeden z niewielu wiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny Re: Wstyd! 15.01.03, 10:46 bbury napisał: > Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do > powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi. > Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze: > - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w VLO > ? > - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w > drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół mających > > siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ??? > > Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie. > Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko wokół > > załatwia się po znajomości... > > EH... Niestety oświata i urzędy zawsze były miejscem pracy dla żon tzw VIPów. Często dla tychże ważniejsz ebyły w pracy zakupy dla wysokopostawionego męża niż praca. też eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakuz Re: Wstyd! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:53 kurcze , chyba zdejme z samochodu ta naklejke "jestem z piatki" Odpowiedz Link Zgłoś
jottka ooo 15.01.03, 10:58 pakuz, nie bujaj, naprawdę masz coś takiego na samochodzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakuz Re: ooo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:59 jottka napisała: > pakuz, nie bujaj, naprawdę masz coś takiego na samochodzie??? wlasnie zdejmuje, zanim ktos na brudzie dopisze mi "no i czym sie qwa chwalisz" Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: ooo 15.01.03, 11:33 to może dopisz patykiem - za czyny obecnych władz uczelni nie biorę odpowiedzialności Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: ooo 15.01.03, 14:51 Pakuz !!! zostaw tą naklejkę - teraz przynajmniej nie musisz się martwić że ktoś Ci z zazdrości w d... wjedzie :) albo co gorsza od kujonów wyzwie ;))) A wywalić trzeba nie naklejkę ale dyrektora bo jest bardziej obciachowy niż rzeczone V. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Wstyd! IP: *.espol.com.pl 15.01.03, 15:04 Prawda również szokuje ... z tytułu dyrektora lo 5 profity mają uczciowie związani jakkolwiek z córką Szanownej Pani Bartnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak blondynki Re: Wstyd! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:10 Gość portalu: Anonim napisał(a): > Prawda również szokuje ... z tytułu dyrektora lo 5 profity mają uczciowie > związani jakkolwiek z córką Szanownej Pani Bartnik To ona ma córkę? Nie wiedziałem. Ale będąc w "Piątce" jeszcze 2 lata temu to pamiętam, że Ci którzy znali się z jej dziećmi to mieli lepiej. A tak btw. bazując na moich obserwacjach i innych tam no i słysząc od moich znajomych to wiem, że P. Dyrektor ma podejście lepsze dla osobników płci odmiennej niż swoja. Czy ktoś, kto jest aktualnie z Piątki (chodzi do niej jeszcze) może się bliżej na ten temat wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak blondynki Re: Wstyd! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:06 bbury napisał: > Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do > powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi. > Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze: > - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w VLO > ? > - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w > drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół mających > > siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ??? W sumie by był to konkurs to podstawiono polonistkę. Gdyby ona wygrała to na pewno VLO byłoby pierwsze. Ta to potrafiła uzyskać wszystko nawet od najmniej zdolnych. Dzięki jej za to. > Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie. > Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko wokół Z tego co widziałem w VLO, gdy jeszcze tam byłem to powiem, że Ci którzy mieli kontakt z Sz. P. Bartnik to byli bufonami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 15.01.03, 15:26 a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami ze LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow, a reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki. W LOV, przynajmniej tak mi sie wydaje, nauczyciele pracuja ze wszystkimi uczniami, dbajac o wyksztalcenie swoich podopiecznych a nie o laury dla szkoly. I to wcale nieprawda, ze kto zna corke PP Bartnik to ma lepiej:PPP No to yo!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniak blondynki Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:10 Gość portalu: ciachO napisał(a): > a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi > nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami ze > LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow, a > reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki. I masz rację. Od znajomych, którzy tam są wiem, że tam tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 08:17 Gość portalu: ciachO napisał(a): > a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi > nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami ze > LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow, a > reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki. W LOV, > przynajmniej tak mi sie wydaje, nauczyciele pracuja ze wszystkimi uczniami, > dbajac o wyksztalcenie swoich podopiecznych a nie o laury dla szkoly. > To jest demagogia ! Jeśli nawet 13 to "kuźnia kujonów" nie zmienia to faktu że w 5 dzieje się źle... A szkoda bo to było dobre a nawet bardzo dobre liceum - co widać po dużej częsci forumowiców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 16.01.03, 12:39 bbury napisał: > To jest demagogia ! Jeśli nawet 13 to "kuźnia kujonów" nie zmienia to faktu że > w 5 dzieje się źle... A szkoda bo to było dobre a nawet bardzo dobre liceum - > co widać po dużej częsci forumowiców :) jaka znowu demagogia??? no ale masz racje - zle sie dzieje w lo5, chociaz i tak jest fajnie:-))) za Muszynskiego byla anarchia konspiracyjna, teraz jest jawna. Reklama - www.antygniot.prv.pl - Po reklamie. Przeciez gdyby Muszynski sie dowiedzial o takiej stronie to by wywalil nas na zbity dziob! A teraz Dyrekcja tylko kreci nosem i nic nie robi. Za Muszynskiego to chociaz adrenalina byla:P Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 gdzie jest kazia 16.01.03, 13:11 kurcze ci nauczyciele to sie powbijali w biurka zebami? pani weckwerth to juz chyba zaawansowana emerytura? milo widziec, ze stary komunista gierczak nie odplynal wraz z ustrojem:) ale gdzie sa goslawka i kazia??????? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 zaraz zaraz 16.01.03, 13:25 dlaczego kacperska i goslawska sa w cytatach a nie ma ich na liscie najbardziej nielubianych???? dziki ryj jeszcze sie nie oduczyl krzyczec dziki ryj???? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zaraz zaraz 16.01.03, 13:44 skuter70 napisał: > dlaczego kacperska i goslawska sa w cytatach a nie ma ich na liscie najbardziej nielubianych???? bo zapomniałeś zagłosować :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: zaraz zaraz 16.01.03, 13:58 > > bo zapomniałeś zagłosować :) nie znasz sie kacperska byla OK (i do tego ladna:)) a goclawska to fenomen sam w sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zaraz zaraz 16.01.03, 14:06 że gosławska to fenomen to się zgodzę, ale takie zjawiska lepiej wyglądają w formalinie ku zbudowaniu uczonych niż na żywo w klasie :( Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: zaraz zaraz 16.01.03, 14:13 marudzisz u pani G zawsze mozna bylo spokojnie przepisac wszystkie zadania domowe i dostac lufe za bledy ortograficzne w sprawdzianie z historii:) Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo83 COŚ O LOV W SZCZECINIE 16.01.03, 12:16 Pisze jako absolwent tego LO z ubiegłego roku. Obecnie student Informatyki na Wydziale Informatyki na Politechnice Szczecińskiej. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jest to opinia człowieka który skończył to liceum i zaczął studiować na dość ciężkim kierunku wymagającym bardzo ścisłego myślenia. Będąc starostą I roku miałem czas przyjrzeć się większości ludzi z mojej uczelni i dlatego chciałem się tym podzielić. Po pierwsze: Klasyfikacje szkół średnich to lipa. Prawdziwa siła szkoły widnieje w tym nie ile osób wygrało olimpiady, ale w tym ile osób zdało maturę z przyzwoitą oceną, a potem dostało się na studia tam gdzie chcieli się dostać. Jeżeli będziemy patrzyli pod tym względem to LOV jest bardzo dobrą szkołą. Po drugie: Na uczelni widać ludzi z piątki!!! Nie mówię że nie mają żadnych problemów z nauką, ale mają bardzo solidne podstawy. A to jest najważniejsze. Nie muszą wszystkiego uczyć się od początku. Tak więc opinie w stylu "duże ilości zadań i sprawdzianów nie są dobre" jest opinią błędną. Piątka przynajmniej zmusza uczniów do systematycznej nauki. Na studiach jest tylko kilka sprawdzianów (kół)i pare egzaminów. Nie można się tego wszystkiego nauczyc bez systematyczności i dobrych podstaw. Po trzecie: LOV jest szkołą typowo dla ścisłych umysłów, więc jak można ją porównywać w rankingach ze szkołami typowo humanistycznymi!!! Po czwarte: Kto nie lubi zadanek, nie polizał książeczki czy nie wypił lampki wina z panią Dunin :-) To jest atmosfera szkoły. Narzekają na nią wszyscy że nie ma takich kontaktów z nauczycielami, ale przecież to jest szkoła w której macie się coś nauczyc!!! żeby później nie odpaść przy pierwszej sesji i nie wylecieć ze studiów Jako student chciałbym powiedziec uczniom tego liceum żeby uwierzyli w siebie i w słowa jakie tu padną, a są powtarzane przez wielu ludzi. Absolwenci piątki mają mało problemów z nauką na studiach. Nawet jeżeli nie byli orłami to poradzą sobie na każdej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
yahoo83 Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 12:29 Pisze jako absolwent tego LO z ubiegłego roku. Obecnie student Informatyki na Wydziale Informatyki na Politechnice Szczecińskiej. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jest to opinia człowieka który skończył to liceum i zaczął studiować na dość ciężkim kierunku wymagającym bardzo ścisłego myślenia. Będąc starostą I roku miałem czas przyjrzeć się większości ludzi z mojej uczelni i dlatego chciałem się tym podzielić. Po pierwsze: Klasyfikacje szkół średnich to lipa. Prawdziwa siła szkoły widnieje w tym nie ile osób wygrało olimpiady, ale w tym ile osób zdało maturę z przyzwoitą oceną, a potem dostało się na studia tam gdzie chcieli się dostać. Jeżeli będziemy patrzyli pod tym względem to LOV jest bardzo dobrą szkołą. Po drugie: Na uczelni widać ludzi z piątki!!! Nie mówię że nie mają żadnych problemów z nauką, ale mają bardzo solidne podstawy. A to jest najważniejsze. Nie muszą wszystkiego uczyć się od początku. Tak więc opinie w stylu "duże ilości zadań i sprawdzianów nie są dobre" jest opinią błędną. Piątka przynajmniej zmusza uczniów do systematycznej nauki. Na studiach jest tylko kilka sprawdzianów (kół)i pare egzaminów. Nie można się tego wszystkiego nauczyc bez systematyczności i dobrych podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka słuchaj, 16.01.03, 12:44 rozumiemy, co mówisz i nie musisz nam powtarzać :) ale z paroma punktami się nie zgadzam - lo, jak sama nazwa wskazuje, kształci ogólnie i nie ma racji bytu tekst 'to szkoła dla ścisłych umysłów, więc nie można porównywać jej z humanistycznymi'. o ile siem nie mylę, to w V nie tylko klasy matfiz funkcjonują. w rankingach porównuje się zbiorcze osiągnięcia szkół (w tym również procent szczęśliwych studentów, na olimpijczykach można tylko zarobić kolejne punkty) a 'ścisły umysł' - cokolwiek by to pojęcie miało oznaczać :) - to kwalifikacja typu 'potrafi myśleć logicznie' i nie jest ona w żadnej mierze związana wyłącznie z naukami matematyczno-przyrodniczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elslaw Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.porta-complex.com.pl 15.01.03, 15:27 Gratuluję Pani dyrektor dobrego samopoczucia. Może i pytanie jest z cyklu do Adama Małysza. Różnica jednak polega na tym że on nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elslaw Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.porta-complex.com.pl 15.01.03, 15:31 oczywiście chciałem powiedzieć że na nie odpowiada. Małysz,a Pani dyrektor nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
spoxman Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 13:56 a kto z Was, moi drodzy, jest uczniem albo absolwentem LOV? No bo kto przezyl ta szkole na wlasnej skorze to sam wie jak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 15:36 spoxman napisał: > a kto z Was, moi drodzy, jest uczniem albo absolwentem LOV? No > bo kto przezyl ta szkole na wlasnej skorze to sam wie jak jest... :))) na tym forum znajdziesz takich na palcach jednej ręki :)) nie wierzysz ? to zajrzyj do podforum szkolne wspomnienia i zajrzyj do najdłuższego wątku na tym forum i jednego z najdłużych w tym portalu... zobaczysz że ta szkoła (5) jednoczy(ła) ludzi i da(ła) im wiele wspomnień. Dlatego np. mnie boli to co się tam akurat dzieje. Skoro jest tam taki wspaniały poziom to dlaczego nikomu się nie chce wysartować w olimpiadzie - przecież zwycięstwo (fianł) to czysty zysk dla ucznia bo zazwyczaj idzie za nim indeks na upragnioną uczelnię. Każdy kto ma trochę oleju w głowie próbuje... A co do demagogii - miałem na myśli iż demegogią jest umniejszanie porażki na zasadzie - że gdzie jest gorzej. Bo w ameryce biją murzynów :) PS czy ja wyglądam na ścisły umysł (a przecież jestem po mat-fiz) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 16.01.03, 15:42 bbury napisał: > PS czy ja wyglądam na ścisły umysł (a przecież jestem po mat-fiz) ??? nie, wygladasz na glaba:))) zartuje:P heh. wlasciwie to o czym ta dyskusja? my startujemy w olimpiadach, tylko nam nie udaje sie ich wygrywac:P a tak powaznie, to przeciez szkola caly czas ma sukcesy! mowie Wam - za kilka lat LOV wroci na szczyty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 17:52 Gość portalu: ciachO napisał(a): > a tak powaznie, to przeciez szkola caly czas ma sukcesy! mowie Wam - za kilka lat LOV wroci na szczyty!!! chwilka, co to za żałosny defetyzm??? za KILKA lat??? a dlaczego nie za rok??? boże, co za upadek, własnymi absolwenckimi ręcami przyjdzie osuwające się mury podtrzymywać Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 18:01 jottka napisała: > boże, co za upadek, własnymi absolwenckimi ręcami przyjdzie osuwające się > mury podtrzymywać Te mury niedługo runą same - nie wiem jak wewnątrz, ale z zewnątrz robi okropne wrażenie. Jedynie drzewa się ostaną, które własnymi ręcyma przed ... ćwierćwieczem sadziłem, kto by to wtedy przypuszczał. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 19:41 no to one są już pomniki przyrody i jako takie tabliczki im się należą 'to drzewko osobiście hsps sadził roku pańskiego... i nadal żyją oboje w dobrym zdrowiu' powinieneś osobiście ufundować :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 08:30 ktore drzewo zasadzil HSPS i co trzeba robic , zeby zyc tak dlugo? Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 08:39 To te drzewa ktoś sadził ??? Myślałem że same wyrosły :) A te kilka lat to nie defetyzm - tyle czasu zajmie spadnięcie do kompletnego dna - to już chyba jest :( - i powrót na szczyty. Przy dobrych wiatrach... W górę jest ciężej niż w dół. A w ten całkowity brak sukcesów jakoś nie chce mi się wierzyć... Brak szczęścia widać na przykładzie konkurncyjnej (dawniej) II. W V to jest jakaś zapaść. PS co to znaczy że żatrowałeś iż nie jestem głąbem. Jak na moją znajomośc lobgiki takie zdanie znaczy właśnie że nim jestem. Dzięki! Nie ma co - wdzięczną mamy młodzież :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakuz Re: domagam sie szczegolow!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 09:00 bbury napisał: > PS co to znaczy że żatrowałeś iż nie jestem głąbem. > Jak na moją znajomośc lobgiki takie zdanie znaczy właśnie że nim jestem. > Dzięki! Nie ma co - wdzięczną mamy młodzież :) Bbury , nie przejmuj sie my po mat-fizie mamy scisle umysly , co oznacza ze nie rozumiemy kobiet i mlodziezy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bbury kobiety ... 17.01.03, 11:27 Gość portalu: pakuz napisał(a): > Bbury , nie przejmuj sie > my po mat-fizie mamy scisle umysly , co oznacza ze nie rozumiemy kobiet i > mlodziezy :)) niby że ci po biol-chemje znają je lepiej ??? Czyżbyś wszystko sprowadzał do chemii ??? a jottka nie odezwie się na ten temat ani na jotkę ... PS dobrze że umysły ścisłe a nie ściśnięte :) - Antypozdr dla p. Bartnik Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: kobiety ... 17.01.03, 11:39 co się czepiasz, na temat ścisłych umysłów to ja się odzywałam pół wątku wcześniej a poza tym też jestem po matfizie :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ dowoduf!!! 17.01.03, 12:10 kazdy moze powiedziec , ze jest po matfiz- sprawdzmy 0!=.... 3 zasada dynamiki: tylko bez zagladania do zrodel bo poznam po rozbieganych literkach Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:11 obcym facetom nie składam żadnych dowodów na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:22 wiedzialem!! typowa humanistka nawet pisze bez bledow ortograficznych Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:28 panienki po matfizie to spełniają od razu każde życzenie? sni na jawie, typowy humanista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pakuz Re: dowoduf!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 13:53 ale sama przyznasz , ze ta twoja poprawnosc ortograficzna jest wysoce podejrzana Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 17:12 ale zdobyłam pierwsze miejsce w konkursie znajomości tabliczki mnożenia w 4.klasie sp nr 6! ja się wcale nie chwalę, ja po prostu niestety mam talent Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 09:24 skuter70 napisał: > ktore drzewo zasadzil HSPS i co trzeba robic , zeby zyc tak dlugo? A propos długości życia to dodam, że jako młodszy brat starszemu pomagałem przy wprowadzaniu piątki do budynku na Ofiar Oświęcimia. Medycyna zna takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 09:44 a w ktorym roku byla przeprowadzka strona www V jest przerazliwie uboga:( Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 10:06 skuter, nikt przytomny nie będzie się chwalił, kiedy to zasiedlił tak wspaniały budynek, jak ten przy ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: domagam sie szczegolow!!! 20.01.03, 17:53 jottka napisała: > skuter, nikt przytomny nie będzie się chwalił, kiedy to zasiedlił tak > wspaniały budynek, jak ten przy ofiar Ten na Małopolskiej to miał nawet ... strzelnicę (na strychu) Odpowiedz Link Zgłoś