Dodaj do ulubionych

Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w r...

12.01.03, 23:49
zaraz, ale po pierwsze - to piątka nie błyszczała na czele
rankingów jak małysz, a po drugie - on się nadal utrzymuje w
czołówce

nie podoba mi się ta odpowiedź :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Buazen - absolwent '96 Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 14:06
      Wstyd! wstyd! wstyd! "Piątka" nie jest już tak dobrą szkołą jaką
      była jeszcze 6 lat temu. Ja po lekcjach z Panią Świstelnicką
      (serdeczne pozdrowienia dla Pani profesor) miałem świadomość, że
      jestem najgorszy z matmy i nawet nie mam co marzyć o technicznej
      uczelni wyższej. Na studiach (WSM-ka) okazało się, że jestem
      jednym z najlepszych z tego przedmiotu. Moja wiedza i praktyka
      (ach, te zadania domowe na okres ferii zimowych - raz było ich
      ponad setka i trzeba było zakładać specjalny zeszyt aby po
      feriach Pani Profesor mogła je sprawdzić)wyniesiona z "Piątki"
      całkowicie "zabezpieczała" mnie przed stresem studiowania. Sesje
      i kolokwia nie były takie straszne po doświadczeniach typu:
      przed wejściem do klasy szybkie pytania z zakresu trygonometrii
      (za pierwszym razem wynik: 15 jedynek, potem było lepiej).
      Zajęcia z fizyki z Panią Stochmal również zapewniały masę
      wrażeń. "Proszę wyciągnąć karteczki" - słowa te jak rytuał
      powtarzały się na prawie każdych zajęciach z fizyki. Ale co tu
      ukrywać te "pięciominutówki" przygotowały mnie do zajęć na
      studiach, gdzie fizyka nie należała do "lekkich" przedmiotów. W
      sumie, zawsze uważałem "Piątkę" za szkołę zapewniającą wysoki
      stopień wykształcenia. Co mam powiedzieć teraz????

• skuter70 Re: Wstyd! 14.01.03, 14:19
        z twojej wypowiedzi wynika , ze wysoki poziom ksztalcenia sprowadza sie do
        czestych sprawdzianow i uswiadomienia ucznia, ze nic nie umie:)
        • Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 14:42
          A jak inaczej można egzewować wiedzę? Sprawdzian jak sama nazwa
          wskazuje "sprawdza" poziom twojej wiedzy. Jeśli jest on
          niedostateczny to znak, że masz braki. Takie luki w wiedzy
          bardzo trudno jest nadrobić (np. w trakcie studiów - co sam
          zaobserwowałem u osób w grupie na studiach). Wysoki poziom
          wykształcenia zależy przede wszystkim od ucznia, od jego chęci i
          zdolności. "Piątka" należała do tej grupy szkół, które
          ZAPEWNIAŁY wysoki poziom wykształcenia. Innymi słowy liceum to
          nie wypuszczało ze swych murów intelektualnych "bubli". Stosując
          takie a nie inne metody.
          • skuter70 Re: Wstyd! 14.01.03, 14:57
            Gość portalu: Buazen napisał(a):

> A jak inaczej można egzewować wiedzę?

szkola dla mnie powinna kojarzyc sie z nauczycielem , ktory dobrze _uczy_ a nie
            z nauczycielem , ktorego lekcje sprowadzaja sie do przepytywania i zadawania do
            domu

> Wysoki poziom
            > wykształcenia zależy przede wszystkim od ucznia, od jego chęci i
            > zdolności.

to jest wlasnie podejscie typu V: "przyjda do nas dobrzy uczniowie to bedziemy
            dobra szkola"

a moze powinno byc odwrotnie: nauczymy nawet slabych uczniow

co to za sztuka byc dobra szkola jesli mamy podopoiecznych, ktorzy sami
            wszystko zrobia i nauczyciele niespecjalnie im w tym przeszkodza?:)

jest takie japonskie powiedzenie: jesli uczen nie przescignal mistrza to
            znaczy, ze obaj zawiedli

> Innymi słowy liceum to
            > nie wypuszczało ze swych murów intelektualnych "bubli"

czuje sie yntelygentem:)
            • Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 14.01.03, 15:24
              To właśnie starałem się cały czas wytłumaczyć. Ja sam w liceum
              byłem słabym uczniem. Poziom był wysoki. I tego ode mnie
              wymagano. Utrzymywania wyznaczonego poziomu. Rozumiesz,
              poprzeczka stawiana nam przez naszych "mistrzów" była naprawdę
              wysoko. Czy prześcignęliśmy naszych "mistrzów"? W niektórych
              dziedzinach pewnie tak. Przecież nikt nikogo na siłę nie
              trzymał. Jak sie komuś nie podobał taki styl edukacji to
              rezygnował i tyle.
              • germanus Re: Wstyd! 15.01.03, 02:58
                Ja skończyłem V, gdy matemy uczył "obora". Wtaczał się w poniedziałek na dwie
                pierwsze lekcje matemy, brał Głos (nie było GW) od dyżurnego, mówił "coś sobie
                róbcie", zasłaniał się i zasypiał.
                Skończyłem bez problemu matematykę na UAM-ie, obroniłem pracę na piątkę, chyba
                nieźle spisuję się w pracy. Gratulować "oborze", czy sobie?
                • spokojny Re: Wstyd! 15.01.03, 07:55
                  germanus napisał:

> Ja skończyłem V, gdy matemy uczył "obora". Wtaczał się w poniedziałek na dwie
                  > pierwsze lekcje matemy, brał Głos (nie było GW) od dyżurnego, mówił "coś
                  sobie
                  > róbcie", zasłaniał się i zasypiał.
                  > Skończyłem bez problemu matematykę na UAM-ie, obroniłem pracę na piątkę,
                  chyba
                  > nieźle spisuję się w pracy. Gratulować "oborze", czy sobie?

Tak, tak. jednym z pomijanych elementów w rankingach jest wychowawca i
                  atmosfera wytworzona w szkole jak również możliwość realizacji
                  społecznikowskiej. Są to niemierzalne , subtelne parametry , które oprócz
                  innych mają wpływ na chęć do walki o pozycję w społeczeństwie.
                  Sądzę, że V-ka zmobilizuje się po wrzechobecnej obecnie krytyce. Aczkolwiek
                  ponoć do dobra szkoła.
                  • bbury Re: Wstyd! 15.01.03, 08:20
                    Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do
                    powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi.
                    Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze:
                    - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w VLO ?
                    - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w
                    drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół mających
                    siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ???

Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie.
                    Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko wokół
                    załatwia się po znajomości...

EH...
                    • Gość: Buazen Re: Wstyd! IP: proxy / 217.153.7.* 15.01.03, 10:25
                      Masz całkowitą rację.
                      • jottka to może 15.01.03, 10:38
                        co bardziej wybitni absolwenci założą towarzystwo korepetycyjne dla obecnych
                        piątkowiczów celem ratowania ukochanej szkółki przed ostatecznym upadkiem? :)
                        • hsps Re: to może 15.01.03, 15:04
                          jottka napisała:

> co bardziej wybitni absolwenci założą towarzystwo korepetycyjne dla obecnych
                          > piątkowiczów celem ratowania ukochanej szkółki przed ostatecznym upadkiem? :)

Ciekawe z czego będzie udzielał korepetycji druh Jacek P. ? Z chemii ?????
                          • Gość: gosc Re: to może IP: *.espol.com.pl 15.01.03, 15:15
                            moze z przedsiebiorczosci?
                            • hsps Re: to może 15.01.03, 15:27
                              Gość portalu: gosc napisał(a):

> moze z przedsiebiorczosci?

z małej przedsiębiorczości!

Albo z religii - jeden z niewielu wiernych.
                    • spokojny Re: Wstyd! 15.01.03, 10:46
                      bbury napisał:

> Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do
                      > powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi.
                      > Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze:
                      > - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w
                      VLO
                      > ?
                      > - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w
                      > drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół
                      mających
                      >
                      > siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ???
                      >
                      > Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie.
                      > Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko
                      wokół
                      >
                      > załatwia się po znajomości...
                      >
                      > EH...

Niestety oświata i urzędy zawsze były miejscem pracy dla żon tzw VIPów. Często
                      dla tychże ważniejsz ebyły w pracy zakupy dla wysokopostawionego męża niż praca.
                      też eh...
                      • Gość: pakuz Re: Wstyd! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:53
                        kurcze , chyba zdejme z samochodu ta naklejke "jestem z piatki"
                        • jottka ooo 15.01.03, 10:58
                          pakuz, nie bujaj, naprawdę masz coś takiego na samochodzie???
                          • Gość: pakuz Re: ooo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 10:59
                            jottka napisała:

> pakuz, nie bujaj, naprawdę masz coś takiego na samochodzie???
                            wlasnie zdejmuje, zanim ktos na brudzie dopisze mi "no i czym sie qwa chwalisz"
                            • jottka Re: ooo 15.01.03, 11:33
                              to może dopisz patykiem - za czyny obecnych władz uczelni nie biorę
                              odpowiedzialności
                              • bbury Re: ooo 15.01.03, 14:51
                                Pakuz !!!
                                zostaw tą naklejkę - teraz przynajmniej nie musisz się martwić że ktoś Ci z
                                zazdrości w d... wjedzie :) albo co gorsza od kujonów wyzwie ;)))

A wywalić trzeba nie naklejkę ale dyrektora bo jest bardziej obciachowy niż
                                rzeczone V. :)))
                      • Gość: Anonim Re: Wstyd! IP: *.espol.com.pl 15.01.03, 15:04
                        Prawda również szokuje ... z tytułu dyrektora lo 5 profity mają uczciowie
                        związani jakkolwiek z córką Szanownej Pani Bartnik
                        • Gość: maniak blondynki Re: Wstyd! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:10
                          Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Prawda również szokuje ... z tytułu dyrektora lo 5 profity mają uczciowie
                          > związani jakkolwiek z córką Szanownej Pani Bartnik

To ona ma córkę? Nie wiedziałem. Ale będąc w "Piątce" jeszcze 2 lata temu to
                          pamiętam, że Ci którzy znali się z jej dziećmi to mieli lepiej.

A tak btw. bazując na moich obserwacjach i innych tam no i słysząc od moich
                          znajomych to wiem, że P. Dyrektor ma podejście lepsze dla osobników płci
                          odmiennej niż swoja. Czy ktoś, kto jest aktualnie z Piątki (chodzi do niej
                          jeszcze) może się bliżej na ten temat wypowiedzieć.
                    • Gość: maniak blondynki Re: Wstyd! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:06
                      bbury napisał:

> Widział ktoś papierową ? Bo jeśli Sz. P. Nowa Dyrektor ma tylko tyle do
                      > powiedzenia to już mnie wysoka pozycja nie dziwi.
                      > Ja bym jej zadał jeszcze dwa pytania panie redaktorze:
                      > - ilu nauczycieli którzy pracowali rok dwa lata temu przestało pracować w
                      VLO
                      > ?
                      > - czy to jest etyczne gdy żona kuratora (już byłego?) obejmuje w
                      > drodze "konkursu" stanowisko dyrektorskie w jedenj z najlepszych szkół
                      mających
                      >
                      > siedzibę na terenie działnia tegoż kutratora ???

W sumie by był to konkurs to podstawiono polonistkę. Gdyby ona wygrała to na
                      pewno VLO byłoby pierwsze. Ta to potrafiła uzyskać wszystko nawet od najmniej
                      zdolnych. Dzięki jej za to.

> Jaka kadra takie i młodzieży kształcenie.
                      > Kto będzie jak ostatni frajer się uczy gdy już za młodu widzi że wszystko
                      wokół

Z tego co widziałem w VLO, gdy jeszcze tam byłem to powiem, że Ci którzy mieli
                      kontakt z Sz. P. Bartnik to byli bufonami.
    • Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 15.01.03, 15:26
      a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi
      nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami ze
      LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow, a
      reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki. W LOV,
      przynajmniej tak mi sie wydaje, nauczyciele pracuja ze wszystkimi uczniami,
      dbajac o wyksztalcenie swoich podopiecznych a nie o laury dla szkoly.

I to wcale nieprawda, ze kto zna corke PP Bartnik to ma lepiej:PPP No to yo!:-)
      • Gość: maniak blondynki Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 17:10
        Gość portalu: ciachO napisał(a):

> a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi
        > nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami
        ze
        > LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow,
        a
        > reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki.

I masz rację. Od znajomych, którzy tam są wiem, że tam tak jest.
      • bbury Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 08:17

> a ja twierdze, ze LOV to i tak najlepsze LO. Takich historii, z takimi
        > nauczycielami, w takiej szkole to nie przezyl nikt. Spotykam sie z opiniami
        ze
        > LOXIII to kuznia kujonow - ze tam pracuje sie z grupa zdoniejszych uczniow, a
        > reszte zostawia sie samym sobie i stad takie "wspaniale" wyniki. W LOV,
        > przynajmniej tak mi sie wydaje, nauczyciele pracuja ze wszystkimi uczniami,
        > dbajac o wyksztalcenie swoich podopiecznych a nie o laury dla szkoly.
        >

To jest demagogia ! Jeśli nawet 13 to "kuźnia kujonów" nie zmienia to faktu że
        w 5 dzieje się źle... A szkoda bo to było dobre a nawet bardzo dobre liceum -
        co widać po dużej częsci forumowiców :)
        • Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 16.01.03, 12:39
          bbury napisał:

> To jest demagogia ! Jeśli nawet 13 to "kuźnia kujonów" nie zmienia to faktu
          że
          > w 5 dzieje się źle... A szkoda bo to było dobre a nawet bardzo dobre liceum -
          > co widać po dużej częsci forumowiców :)

jaka znowu demagogia??? no ale masz racje - zle sie dzieje w lo5, chociaz i tak
          jest fajnie:-))) za Muszynskiego byla anarchia konspiracyjna, teraz jest jawna.
          Reklama - www.antygniot.prv.pl - Po reklamie. Przeciez gdyby Muszynski sie
          dowiedzial o takiej stronie to by wywalil nas na zbity dziob! A teraz Dyrekcja
          tylko kreci nosem i nic nie robi. Za Muszynskiego to chociaz adrenalina byla:P
          • skuter70 gdzie jest kazia 16.01.03, 13:11
            kurcze ci nauczyciele to sie powbijali w biurka zebami?
            pani weckwerth to juz chyba zaawansowana emerytura?

milo widziec, ze stary komunista gierczak nie odplynal wraz z ustrojem:)

ale gdzie sa goslawka i kazia???????
            • skuter70 zaraz zaraz 16.01.03, 13:25
              dlaczego kacperska i goslawska sa w cytatach a nie ma ich na liscie najbardziej
              nielubianych????

dziki ryj jeszcze sie nie oduczyl krzyczec dziki ryj????
              • jottka Re: zaraz zaraz 16.01.03, 13:44
                skuter70 napisał:

> dlaczego kacperska i goslawska sa w cytatach a nie ma ich na liscie
                najbardziej nielubianych????

bo zapomniałeś zagłosować :)
                • skuter70 Re: zaraz zaraz 16.01.03, 13:58

>
                  > bo zapomniałeś zagłosować :)

nie znasz sie
                  kacperska byla OK (i do tego ladna:))
                  a goclawska to fenomen sam w sobie:)
                  • jottka Re: zaraz zaraz 16.01.03, 14:06
                    że gosławska to fenomen to się zgodzę, ale takie zjawiska lepiej wyglądają w
                    formalinie ku zbudowaniu uczonych niż na żywo w klasie :(
                    • skuter70 Re: zaraz zaraz 16.01.03, 14:13
                      marudzisz
                      u pani G zawsze mozna bylo spokojnie przepisac wszystkie zadania domowe
                      i dostac lufe za bledy ortograficzne w sprawdzianie z historii:)
      • yahoo83 COŚ O LOV W SZCZECINIE 16.01.03, 12:16
        Pisze jako absolwent tego LO z ubiegłego roku. Obecnie student Informatyki na
        Wydziale Informatyki na Politechnice Szczecińskiej. Na wstępie chciałbym
        zaznaczyć że jest to opinia człowieka który skończył to liceum i zaczął
        studiować na dość ciężkim kierunku wymagającym bardzo ścisłego myślenia. Będąc
        starostą I roku miałem czas przyjrzeć się większości ludzi z mojej uczelni i
        dlatego chciałem się tym podzielić.
        Po pierwsze: Klasyfikacje szkół średnich to lipa. Prawdziwa siła szkoły
        widnieje w tym nie ile osób wygrało olimpiady, ale w tym ile osób zdało maturę
        z przyzwoitą oceną, a potem dostało się na studia tam gdzie chcieli się dostać.
        Jeżeli będziemy patrzyli pod tym względem to LOV jest bardzo dobrą szkołą.
        Po drugie: Na uczelni widać ludzi z piątki!!! Nie mówię że nie mają żadnych
        problemów z nauką, ale mają bardzo solidne podstawy. A to jest najważniejsze.
        Nie muszą wszystkiego uczyć się od początku. Tak więc opinie w stylu "duże
        ilości zadań i sprawdzianów nie są dobre" jest opinią błędną. Piątka
        przynajmniej zmusza uczniów do systematycznej nauki. Na studiach jest tylko
        kilka sprawdzianów (kół)i pare egzaminów. Nie można się tego wszystkiego
        nauczyc bez systematyczności i dobrych podstaw.
        Po trzecie: LOV jest szkołą typowo dla ścisłych umysłów, więc jak można ją
        porównywać w rankingach ze szkołami typowo humanistycznymi!!!
        Po czwarte: Kto nie lubi zadanek, nie polizał książeczki czy nie wypił lampki
        wina z panią Dunin :-) To jest atmosfera szkoły. Narzekają na nią wszyscy że
        nie ma takich kontaktów z nauczycielami, ale przecież to jest szkoła w której
        macie się coś nauczyc!!! żeby później nie odpaść przy pierwszej sesji i nie
        wylecieć ze studiów

Jako student chciałbym powiedziec uczniom tego liceum żeby uwierzyli w siebie i
        w słowa jakie tu padną, a są powtarzane przez wielu ludzi. Absolwenci piątki
        mają mało problemów z nauką na studiach. Nawet jeżeli nie byli orłami to
        poradzą sobie na każdej uczelni.
      • yahoo83 Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 12:29
        Pisze jako absolwent tego LO z ubiegłego roku. Obecnie student Informatyki na
        Wydziale Informatyki na Politechnice Szczecińskiej. Na wstępie chciałbym
        zaznaczyć że jest to opinia człowieka który skończył to liceum i zaczął
        studiować na dość ciężkim kierunku wymagającym bardzo ścisłego myślenia. Będąc
        starostą I roku miałem czas przyjrzeć się większości ludzi z mojej uczelni i
        dlatego chciałem się tym podzielić.
        Po pierwsze: Klasyfikacje szkół średnich to lipa. Prawdziwa siła szkoły
        widnieje w tym nie ile osób wygrało olimpiady, ale w tym ile osób zdało maturę
        z przyzwoitą oceną, a potem dostało się na studia tam gdzie chcieli się dostać.
        Jeżeli będziemy patrzyli pod tym względem to LOV jest bardzo dobrą szkołą.
        Po drugie: Na uczelni widać ludzi z piątki!!! Nie mówię że nie mają żadnych
        problemów z nauką, ale mają bardzo solidne podstawy. A to jest najważniejsze.
        Nie muszą wszystkiego uczyć się od początku. Tak więc opinie w stylu "duże
        ilości zadań i sprawdzianów nie są dobre" jest opinią błędną. Piątka
        przynajmniej zmusza uczniów do systematycznej nauki. Na studiach jest tylko
        kilka sprawdzianów (kół)i pare egzaminów. Nie można się tego wszystkiego
        nauczyc bez systematyczności i dobrych podstaw.
        • jottka słuchaj, 16.01.03, 12:44
          rozumiemy, co mówisz i nie musisz nam powtarzać :)

ale z paroma punktami się nie zgadzam - lo, jak sama nazwa wskazuje, kształci
          ogólnie i nie ma racji bytu tekst 'to szkoła dla ścisłych umysłów, więc nie
          można porównywać jej z humanistycznymi'. o ile siem nie mylę, to w V nie tylko
          klasy matfiz funkcjonują.

w rankingach porównuje się zbiorcze osiągnięcia szkół (w tym również procent
          szczęśliwych studentów, na olimpijczykach można tylko zarobić kolejne punkty)

a 'ścisły umysł' - cokolwiek by to pojęcie miało oznaczać :) - to kwalifikacja
          typu 'potrafi myśleć logicznie' i nie jest ona w żadnej mierze związana
          wyłącznie z naukami matematyczno-przyrodniczymi.
    • Gość: elslaw Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.porta-complex.com.pl 15.01.03, 15:27
      Gratuluję Pani dyrektor dobrego samopoczucia. Może i pytanie
      jest z cyklu do Adama Małysza. Różnica jednak polega na tym że
      on nie odpowiada.
    • Gość: elslaw Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: *.porta-complex.com.pl 15.01.03, 15:31
      oczywiście chciałem powiedzieć że na nie odpowiada. Małysz,a
      Pani dyrektor nie odpowiada.
    • spoxman Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 13:56
      a kto z Was, moi drodzy, jest uczniem albo absolwentem LOV? No
      bo kto przezyl ta szkole na wlasnej skorze to sam wie jak jest...
      • skuter70 prosciej bylo spytac 16.01.03, 14:02
        kto nie jest absolwentem:)
      • bbury Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 15:36
        spoxman napisał:

> a kto z Was, moi drodzy, jest uczniem albo absolwentem LOV? No
        > bo kto przezyl ta szkole na wlasnej skorze to sam wie jak jest...

:)))
        na tym forum znajdziesz takich na palcach jednej ręki :))
        nie wierzysz ? to zajrzyj do podforum szkolne wspomnienia i zajrzyj do
        najdłuższego wątku na tym forum i jednego z najdłużych w tym portalu...
        zobaczysz że ta szkoła (5) jednoczy(ła) ludzi i da(ła) im wiele wspomnień.
        Dlatego np. mnie boli to co się tam akurat dzieje.

Skoro jest tam taki wspaniały poziom to dlaczego nikomu się nie chce wysartować
        w olimpiadzie - przecież zwycięstwo (fianł) to czysty zysk dla ucznia bo
        zazwyczaj idzie za nim indeks na upragnioną uczelnię. Każdy kto ma trochę oleju
        w głowie próbuje...

A co do demagogii - miałem na myśli iż demegogią jest umniejszanie porażki na
        zasadzie - że gdzie jest gorzej. Bo w ameryce biją murzynów :)

PS czy ja wyglądam na ścisły umysł (a przecież jestem po mat-fiz) ???
        • Gość: ciachO Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w IP: 217.153.5.* 16.01.03, 15:42
          bbury napisał:

> PS czy ja wyglądam na ścisły umysł (a przecież jestem po mat-fiz) ???

nie, wygladasz na glaba:))) zartuje:P heh. wlasciwie to o czym ta dyskusja? my
          startujemy w olimpiadach, tylko nam nie udaje sie ich wygrywac:P a tak
          powaznie, to przeciez szkola caly czas ma sukcesy! mowie Wam - za kilka lat LOV
          wroci na szczyty!!!
          • jottka Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 17:52

> a tak powaznie, to przeciez szkola caly czas ma sukcesy! mowie Wam - za kilka
            lat LOV wroci na szczyty!!!

chwilka, co to za żałosny defetyzm??? za KILKA lat??? a dlaczego nie za rok???

boże, co za upadek, własnymi absolwenckimi ręcami przyjdzie osuwające się mury
            podtrzymywać
            • hsps Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 18:01
              jottka napisała:

> boże, co za upadek, własnymi absolwenckimi ręcami przyjdzie osuwające się
              > mury podtrzymywać

Te mury niedługo runą same - nie wiem jak wewnątrz, ale z zewnątrz robi okropne
              wrażenie. Jedynie drzewa się ostaną, które własnymi ręcyma przed ...
              ćwierćwieczem sadziłem, kto by to wtedy przypuszczał.
              • jottka Re: Dlaczego LO V w Szczecinie nie znalazło się w 16.01.03, 19:41
                no to one są już pomniki przyrody i jako takie tabliczki im się należą

'to drzewko osobiście hsps sadził roku pańskiego... i nadal żyją oboje w dobrym
                zdrowiu'

powinieneś osobiście ufundować :)
                • skuter70 domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 08:30
                  ktore drzewo zasadzil HSPS i co trzeba robic , zeby zyc tak dlugo?
                  • bbury Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 08:39
                    To te drzewa ktoś sadził ???
                    Myślałem że same wyrosły :)

A te kilka lat to nie defetyzm - tyle czasu zajmie spadnięcie do kompletnego
                    dna - to już chyba jest :( - i powrót na szczyty. Przy dobrych wiatrach...
                    W górę jest ciężej niż w dół.

A w ten całkowity brak sukcesów jakoś nie chce mi się wierzyć... Brak szczęścia
                    widać na przykładzie konkurncyjnej (dawniej) II. W V to jest jakaś zapaść.

PS co to znaczy że żatrowałeś iż nie jestem głąbem.
                    Jak na moją znajomośc lobgiki takie zdanie znaczy właśnie że nim jestem.
                    Dzięki! Nie ma co - wdzięczną mamy młodzież :)
                    • Gość: pakuz Re: domagam sie szczegolow!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 09:00
                      bbury napisał:
                      > PS co to znaczy że żatrowałeś iż nie jestem głąbem.
                      > Jak na moją znajomośc lobgiki takie zdanie znaczy właśnie że nim jestem.
                      > Dzięki! Nie ma co - wdzięczną mamy młodzież :)

Bbury , nie przejmuj sie
                      my po mat-fizie mamy scisle umysly , co oznacza ze nie rozumiemy kobiet i
                      mlodziezy :))
                      • bbury kobiety ... 17.01.03, 11:27
                        Gość portalu: pakuz napisał(a):

> Bbury , nie przejmuj sie
                        > my po mat-fizie mamy scisle umysly , co oznacza ze nie rozumiemy kobiet i
                        > mlodziezy :))

niby że ci po biol-chemje znają je lepiej ???
                        Czyżbyś wszystko sprowadzał do chemii ???
                        a jottka nie odezwie się na ten temat ani na jotkę ...

PS dobrze że umysły ścisłe a nie ściśnięte :) -

Antypozdr dla p. Bartnik
                        • jottka Re: kobiety ... 17.01.03, 11:39
                          co się czepiasz, na temat ścisłych umysłów to ja się odzywałam pół wątku
                          wcześniej

a poza tym też jestem po matfizie :)
                          • skuter^ dowoduf!!! 17.01.03, 12:10
                            kazdy moze powiedziec , ze jest po matfiz- sprawdzmy

0!=....

3 zasada dynamiki:

tylko bez zagladania do zrodel bo poznam po rozbieganych literkach
                            • jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:11
                              obcym facetom nie składam żadnych dowodów na żądanie
                              • skuter^ Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:22
                                wiedzialem!!
                                typowa humanistka

nawet pisze bez bledow ortograficznych
                                • jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 12:28
                                  panienki po matfizie to spełniają od razu każde życzenie?

sni na jawie, typowy humanista
                                  • Gość: pakuz Re: dowoduf!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 13:53
                                    ale sama przyznasz , ze ta twoja poprawnosc ortograficzna jest wysoce podejrzana
                                    • jottka Re: dowoduf!!! 17.01.03, 17:12
                                      ale zdobyłam pierwsze miejsce w konkursie znajomości tabliczki mnożenia w
                                      4.klasie sp nr 6!

ja się wcale nie chwalę, ja po prostu niestety mam talent
                  • hsps Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 09:24
                    skuter70 napisał:

> ktore drzewo zasadzil HSPS i co trzeba robic , zeby zyc tak dlugo?

A propos długości życia to dodam, że jako młodszy brat starszemu pomagałem przy
                    wprowadzaniu piątki do budynku na Ofiar Oświęcimia.
                    Medycyna zna takie przypadki.
                    • skuter70 Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 09:44
                      a w ktorym roku byla przeprowadzka
                      strona www V jest przerazliwie uboga:(
                      • jottka Re: domagam sie szczegolow!!! 17.01.03, 10:06
                        skuter, nikt przytomny nie będzie się chwalił, kiedy to zasiedlił tak wspaniały
                        budynek, jak ten przy ofiar
                        • hsps Re: domagam sie szczegolow!!! 20.01.03, 17:53
                          jottka napisała:

> skuter, nikt przytomny nie będzie się chwalił, kiedy to zasiedlił tak
                          > wspaniały budynek, jak ten przy ofiar
                          Ten na Małopolskiej to miał nawet ... strzelnicę (na strychu)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka