Dodaj do ulubionych

koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gnido???

26.05.06, 12:37
Szczeciński sąd aresztował wczoraj - na wniosek Instytutu Pamięci Narodowej -
byłego komendanta wojewódzkiego milicji obywatelskiej w Szczecinie, 72-
letniego Jarosława W.

- Postawiliśmy mu zarzut bezprawnego internowania 59 osób zatrzymanych na
początku stanu wojennego. Większość tych decyzji komendant wydał 12 grudnia
1981 roku - powiedział "Głosowi” prokurator Dariusz Wituszko, szef
szczecińskiego IPN.

Głównym dowodem w sprawie są dokumenty znalezione w archiwach IPN. Według
prokuratorów Instytutu, opozycjoniści zostali zatrzymani, gdy prawo o
wprowadzeniu stanu wojennego jeszcze nie obowiązywało.

- Gdy zakutego w kajdanki wieźli mnie lasem sądziłem, że już po mnie.
Pomyślałem, że chyba za twardo negocjowałem z władzą - mówi Artur Balazs,
jeden z internowanych w stanie wojennym szczecińskich opozycjonistów.

Obserwuj wątek
    • xyz-xyz Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni 26.05.06, 12:43
      Nie boję się. Czuję jedynie obrzydzenie do sowieckich metod twoich panów.

> - Gdy zakutego w kajdanki wieźli mnie lasem sądziłem, że już po mnie.
      > Pomyślałem, że chyba za twardo negocjowałem z władzą - mówi Artur Balazs,
      > jeden z internowanych w stanie wojennym szczecińskich opozycjonistów.

Myślę, że te kilka tysięcy hektarów wynagrodziły mu tą traumę. Ale to widać za
      mało dla Polaka-katolika, po polsku jest jeszcze upokorzyć bezbronnego
      przeciwnika. Dumny jesteś Konrad. A zastanowiłeś się, czym się różnisz od tego
      Jarosława W. z lat 80-tych? Niczym.
      • konrad.jasinski Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni 26.05.06, 12:46
        xyz-xyz napisał:

> Nie boję się.

uderz w stol a nozyce...?

• xyz-xyz Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni 26.05.06, 13:00
          Nożyce? Nieee. Przecie "czerwona gnida" to twoja standardowa odzywka do mnie.
          Taka w duchu polsko-katolickiego miłosierdzia. Takich odzywek uczą was wasi
          panowie z PiS? Kurski prowadzi wykłady? To mi zaczyna coraz bardziej PZPR
          przypominać...
        • Gość: ciekawski Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni IP: *.chello.pl 26.05.06, 13:32
          Czy oprócz Balazsa był jeszcze ktoś internowany?
      • Gość: Galoty Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:28
        Sowieckie metody to nie ten adres. Po sowiecku to Twoja ekipa aresztowała m.in.
        Prezesa orlen Modrzejewskiego.
        Swoją drogą aresztowanie osoby w wieku 72 lat uważam za grubą przesadę.
        • konrad.jasinski Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz 26.05.06, 13:33
          Gość portalu: Galoty napisał(a):
          > Swoją drogą aresztowanie osoby w wieku 72 lat uważam za grubą przesadę.

nie zgodze sie z Toba, winny musi miec poczucie nieuchronnosci kary, jestes tez
          przeciwko sciganiu hitlorewskich zbrodniarzy po calym swiecie do dzis ???
        • xyz-xyz Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz 26.05.06, 13:34
          Rozumiem, że trzymanie Pęczaka w pudle, jest ok. Czy dlatego, że różnią się obaj
          panowie legitymacjami partyjnymi? Modrzejwskiemu postawiono zarzuty i zwolniono.
          Sprawa się wciąż toczy, o czym wszyscy zdaje się zapominają...
          • Gość: Galoty Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:37
            Pęczak to złodziej jak orzekł sąd więc o nim nie mówmy.
            Kolego Jasiński . Jestem za ukaraniem zrodniarzy stanu wojennego i to jak
            bardzo, jednak co innego sąd a co innego zatrzymanie. To nie jest ktoś kto
            dzisiaj grozi społeczeńtwu przebywaniem na wolności. Można zabrać paszport i
            cześć.
            • konrad.jasinski Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz 26.05.06, 13:39
              Gość portalu: Galoty napisał(a):
              >Można zabrać paszport i
              > cześć.

on decydowal o zatrzymaniu i internowaniu niewinnych ludzi, wiec mysle ze w tym
              wypadku zbyteczna litosc - przynajmniej ma legalnie postawione zarzuty...
              • Gość: Galoty Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:42
                Nie można wykazywać mściwości. Nalezy osądzić. Przed wyrokiem każdy jest
                niewinny. To niezwykle wazna zasada. Winnymi przed wyrokiem czynili z ludzi
                właśnie komuniści i inni totalitaryści
                • xyz-xyz Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz 26.05.06, 13:44
                  Winnymi przed wyrokiem czynili z ludzi
                  > właśnie komuniści i inni totalitaryści

Oraz PiS wraz ze swoim zbrojnym ramieniem IPN
            • xyz-xyz Re: Szczyt hipokryzji. Bolszewik zarzuca sowietyz 26.05.06, 13:43
              Pęczak to złodziej jak orzekł sąd więc o nim nie mówmy.

A możesz mi wskazać takie orzeczenie? Ja o nim nie słyszałem. Myślę, że kłamiesz
              po prostu. Jest w areszcie z zarzutami. Modrzejewski ma kilka podobnych
              zarzutów. Ale nie siedzi, zaś zatrzymanie go by mu postawić zarzuty to wg.
              Ciebie sowieckie metody. Kali ukraść krowę...

o nie jest ktoś kto
              > dzisiaj grozi społeczeńtwu przebywaniem na wolności.

A czym grozi Pęczak?
              • Gość: Galoty Re: Szczyt hipokryzji i kłamstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:53
                To Ty mi wskaż , że zarzuty wobec Modrzejewskiego sa podobne lub te sam par.
                jak u złodziejaszka Pęczaka. Rozmowę Pęczaka w sprawie firanek do mercedasa
                wysłuchała cała Polska. Kogo Ty bronisz ? Jakim prawem porównujesz
                Modrzejewskiego bezzasadnie zatrzymanego do Pęczaka. Złodziejaszka Pęczaka.
                • xyz-xyz Re: Szczyt hipokryzji i kłamstwa 26.05.06, 14:20
                  Jakim prawem porównujesz
                  Modrzejewskiego bezzasadnie zatrzymanego do Pęczaka. Złodziejaszka Pęczaka.

*Tak to bezzasadnie zatrzymano Modrzejewskiego
                  Rzeczpospolita 26.03.04 Nr 73

Akt oskarżenia przeciwko b. szefowi PZU Życie Grzegorzowi Wieczerzakowi, wysłany
                  w czwartek przez prokuraturę do sądu, obejmuje też b. prezesa Orlenu Andrzeja
                  Modrzejewskiego - potwierdził Maciej Kujawski, rzecznik Prokuratury Okręgowej.
                  Wieczerzaka i Modrzejewskiego czeka proces w sprawie nieprawidłowości w
                  gospodarowaniu środkami Narodowego Funduszu Inwestycyjnego im. Eugeniusza
                  Kwiatkowskiego. Zostali oskarżeni o działanie na szkodę lub niegospodarność w
                  zarządzaniu funduszem. Według prokuratury straty sięgają ponad 17 mln zł.
                  Oskarżonym grozi kara do 10 lat więzienia. Żaden z nich nie przyznał się do
                  winy. Oświadczyli, że w czasie, gdy podejmowali kontrowersyjne decyzje, były one
                  uzasadnione sytuacją funduszu. (PAP)

Rzeczpospolita 03.07.03 Nr 153
                  Wieczerzak oskarża
                  Były prezes PKN Orlen Andrzej Modrzejewski jest oskarżony o ujawnienie w 1998 r.
                  poufnej informacji ówczesnemu szefowi PZU Życie Grzegorzowi Wieczerzakowi. Akt
                  oskarżenia przeciwko Modrzejewskiemu trafił do sądu.
                  Jak powiedział rzecznik Maciej Kujawski, prokuratura zarzuciła Modrzejewskiemu,
                  że między listopadem a grudniem 1998 r., gdy był prezesem zarządu IX Narodowego
                  Funduszu Inwestycyjnego im. E. Kwiatkowskiego, ujawnił Wieczerzakowi informację
                  poufną o obrocie papierami wartościowymi, iż cena sprzedaży jednej akcji spółki
                  Izolacja SA, należącej do tego NFI, będzie wyższa niż 270 zł.
                  Kujawski przyznał, że Modrzejewskiego obciążył sam Wieczerzak. - Zeznanie to
                  uznaliśmy za wiarygodne; nic też nie świadczy, by intencją Wieczerzaka była chęć
                  pomówienia b. prezesa NFI - powiedział prokurator Kujawski. Śledztwo wszczęto z
                  doniesienia Komisji Papierów Wartościowych i Giełdy, która przedstawiła
                  materiały w sprawie.
                  Modrzejewski nie przyznał się do zarzutu. Podczas konfrontacji między
                  Modrzejewskim a Wieczerzakiem, obie strony podtrzymały swe twierdzenia.
                  - Czuję się niewinny i chcę jak najszybszego procesu sądowego - mówił "Rz"
                  niedawno Modrzejewski.
                  Wobec Modrzejewskiego trwa oddzielne śledztwo dotyczące niegospodarności w IX
                  NFI, która miała polegać na poręczeniu spółce Eko Drewno Majewski kredytu na 5
                  mln marek. Ten kredyt nie został spłacony i NFI stracił ok. 11 mln zł.
                  To Ty mi wskaż , że zarzuty wobec Modrzejewskiego sa podobne lub te sam par.
                  jak u złodziejaszka Pęczaka

*Art. 115 KK § 3. Przestępstwami podobnymi są przestępstwa należące do tego
                  samego rodzaju; przestępstwa z zastosowaniem przemocy lub groźby jej użycia albo
                  przestępstwa popełnione w celu osiągnięcia korzyści majątkowej uważa się za
                  przestępstwa podobne.

Rozmowę Pęczaka w sprawie firanek do mercedasa
                  wysłuchała cała Polska. Kogo Ty bronisz ?

*W sprawie firanek. Pęczak pożyczył mercedesa na ślub córki. Wpisał to w rejestr
                  korzyści

orka.sejm.gov.pl/RejIVk.nsf/web/293
                  Takie są fakty Galocie. Sprawa firanek to zwykłą blaga.
                  • xyz-xyz No co tam Galocie? Zatkało?n/t 26.05.06, 14:48

• xyz-xyz Zatkało na dobre Galotku? 27.05.06, 09:57
                      Leć do Kurskiego po radę...
                      • xyz-xyz I co tam Galotku? Cemóż to milczysz? 28.05.06, 14:21
                        Zawsześ taki wyszczekany.
    • Gość: ...bo mam zajady Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:58
      Balasz i udręczony!!!
      Tak potwornie się nachapał, tak nachapał!!!
      I jeszcze ma czelność narzekać!!!
      • Gość: kretyn Re: koniec grubej kreski!! boisz sie czerwona gni IP: *.chello.pl 26.05.06, 20:45
        Fakt to paradoks ale gdyby nie to interniwanie to hektarów by nie było:)
        • Gość: nikt Szkoda, że to tylko propaganda IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:34
          Wszyscy, którzy pamiętają stan wojenny i mieli wtedy trochę więcej niż 8 lat,
          wiedzą, że czerwonym należy się za to wyrok. Ale zatrzymanie 72-letniego
          komendanta ma dziś taki sam wymiar, jak uderzenie cegłą w twarz Jaruzelskiego
          przez zdesperowanego emeryta z Opola. Jest wyrazem włąśnie desperacji - tym
          razem organów ścigania. Moim zdaniem, PiS, powinien doprowadzić do uchwalenia
          ustawy, odbierającej wysokie emerytury i inne przywileje byłym sprawcom i
          wykonawcom stanu wojennego oraz innych zbrodni komunistycznych. I nie tylko
          uchwalićm, ale i wykonac to bez niepotrzebnego zapełniania więzień
          sympatycznymi staruszkami z MO. To czerwonych zaboli bardziej niż kilkudniowy
          pobyt na dołku.
          Niestety - o tym , że sprawa ma wymiar wyłącznie propagandowy, obliczony tylko
          na chwilowy poklask tłumu, świadczy fakt, że za uciśnioną ofiarę stanu
          wojennego robi tu Artur Balazs, w latach 70. pracownik POM na Wolinie i
          sekretarz POP PZPR, oskarżany o wynoszenie z zakładu drobnych przedmiotów. Dziś
          ten pan świetnie dogaduje się ze swoimi "oprawcami" (obecnie SLD), bo w III RP
          wynosili razem przedmioty o wiele większe i cenniejsze. Po prostu - człowiek
          dialogu i pojednania, który wybrał przyszłość.
          • xxtoja Re: Szkoda, że to tylko propaganda 27.05.06, 10:48
            tylko się o tym zapomniało, a o tym mówiło się również podczas kampanii PiS .
            Obecnie tyle się pozmieniało, wiele słów wiatr zapomnienia rozwiał.
    • Gość: ....bo mam zajady PS. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:01
      Jeszcze trochę a sam uzna się za kombatanta, syna pułku, dzielnego Akowca z
      batalionu Zośka.
    • xxtoja Re: koniec grubej kreski!! a kiedy tacy jak pan B 26.05.06, 13:05
      bedzie rozliczony. A w sumie co się stało z zamkiem w Pęzinie? Jeszcze go ma
      czy go oddał.
      • Gość: . Re: koniec grubej kreski!! a kiedy tacy jak pan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:33
        W Pęzinie, to jego, a nie jakiegoś Niemca?
    • Gość: gienekx 2 miesięczny areszt IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 26.05.06, 13:41
      pozwoli mu chociaż odczuć, jak czuli się inni
      • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:42
        Gość portalu: gienekx napisał(a):

> pozwoli mu chociaż odczuć, jak czuli się inni

oooo...to,to,to!!!
        • xxtoja Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:45
          jakie z was drapieżniki, TKW
          • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:47
            xxtoja napisała:

> jakie z was drapieżniki, TKW

sio...
      • xyz-xyz Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:47
        A w czym się czujecie odeń lepsi? Gienexi Konrad. On dokładnie tak jak wy,
        myślał o tych internowanych. Tyle ze on ma teraz 72 lata i od zdarzeń minęło 25
        lat. To akurat prawie tyle ile przedawnia się morderstwo. Bóg wybacza, PiS nigdy.
        • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:48
          xyz-xyz napisał:
          >Bóg wybacza, PiS nigd
          > y.

akurat o to, musialbys sie spytac pokrzywdzonych...
          • xxtoja Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:51
            konrad.jasinski napisał:
            akurat o to, musialbys sie spytac pokrzywdzonych..
            ....
            to po co za nich zabierasz głos??
            • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 13:51
              xxtoja napisała:
              > to po co za nich zabierasz głos??

sio...
              • xxtoja Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 14:16
                konrad.jasinski napisał:

> sio...
                ...
                no własnie najgłośniej ten krzyczy, który jest pokrzywdzony. Oj jak ciebie to
                boli. Przecież tylko to sobie możesz wyobrażać w myślach, co dodaje to ci
                haryzmy, jakis jestes empatyczny, tak więc tych czerwonych na stos po co czekać
                na wyrok w sądzie.
                • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 14:46
                  xxtoja napisała:

> no własnie najgłośniej ten krzyczy, który jest pokrzywdzony. Oj jak ciebie to
                  > boli. Przecież tylko to sobie możesz wyobrażać w myślach, co dodaje to ci
                  > haryzmy, jakis jestes empatyczny, tak więc tych czerwonych na stos po co
                  czekać
                  >
                  > na wyrok w sądzie.

co to za belkot ???!!!
                  przepraszam ale nie rozumiem powyzszego, moze dlatego ze jestem taki...
                  empatyczny :))))
                  • xxtoja Re: 2 miesięczny areszt 27.05.06, 15:30
                    konrad.jasinski napisał:
                    co to za belkot ???!!!
                    > przepraszam ale nie rozumiem powyzszego, moze dlatego ze jestem taki...
                    > empatyczny :))))
                    ..
                    tak a teraz empatycznie wczuj sie swojego czerwonego wroga, a teraz 72-letniego
                    Jarosława W.
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3374430.html?nltxx=856991&nltdt=2006-05-27-09-05
                    - Idąc tokiem rozumowanie prokuratora, należałoby aresztować wszystkich
                    komendantów wojewódzkich z tamtego okresu, bo wszyscy podpisywali identyczne
                    decyzje - mówi wysoki rangą oficer SB i UOP (chce być anonimowy), który 13
                    grudnia "jeździł po domach". - Gdyby W. odmówił podpisania tych decyzji,
                    groziłby mu sąd wojskowy.
                    • konrad.jasinski Re: 2 miesięczny areszt 27.05.06, 15:35
                      xxtoja napisała:
                      > tak a teraz empatycznie wczuj sie swojego czerwonego wroga, a teraz 72-
                      letniego
                      >
                      > Jarosława W.
                      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3374430.html?nltxx=856991&nltdt=2006-
                      05-27-09-05
                      > - Idąc tokiem rozumowanie prokuratora, należałoby aresztować wszystkich
                      > komendantów wojewódzkich z tamtego okresu, bo wszyscy podpisywali identyczne
                      > decyzje...

no dokladnie, nalezaloby... a tak na marginesie mysle, ze to wyrazny sygnal
                      dla pozostalych czerwonych bandytow, na tyle znamienny, ze pochodzi z miasta
                      rzadzonego przez "Swietego" i wizja wyboru kolejnego "Roberta".

• Gość: internowany Re: 2 miesięczny areszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:22
          Z perspektywy czasu ze smutkiem stwierdzam, że największym błędem 1989 roku było
          przejęcie od wasz komuchów władzy. Trzeba było jeszcze trochę poczekać a ten
          Naród sam by wymierzył wam karę. Nie było by tej całej waszej "wiatrologii" (od
          waszego min. Wiarta). Tego waszego bajdurzenia o ocenności historii. Sam wówczas
          domagałbyś się towarzyszu pisący pod nickiem XYZ, kary dla sprawców 45 letniej
          niewoli. Tego lizania d... waszym sowieckim panom.
          "Wybaczenie przychodzi zawsze po nieuchronnej karze - nigdy wcześniej". Mój
          dziadek i babka mieli mniej szczęścia bo w mimo tego, że miali już ponad 75 lat
          wyznawcy tej samej moskiewskiej wiary, osadzili ich w więzieniu, za to tylko, że
          nie bardzo chcieli zamienić wiary w Pana Boga w wiarę w Stalina. Z tego
          więzienia bez wyroku już nigdy nie dane było im wyjść żywymi.
          • xyz-xyz Re: 2 miesięczny areszt 26.05.06, 14:34
            I w ramach tej "kary przed wybaczeniem" robicie dokładnie to samo, co zrobiono z
            Twoimi przodkami. 82-letni człowiek zmarł w więzieniu. Teraz 72-letniego
            człowieka aresztowano za sprawę sprzed 25 lat. A Ciebie panie internowany
            informuję, że w roku 1981 miałem 8 lat. To tak a`propos "moich moskiewskich panów".
    • Gość: Galoty No to może wypowie się Broniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:56
      Są w ojczyźnie rachunki krzywd, obca dłoń ich też nie przekreśli. ale krwi nie
      odmówi nikt: wysączymy ją z piersi i z pieśni
      • ja_aska Re: No to może wypowie się Broniewski 26.05.06, 14:56
        za wierę w boga zamist w stalina? moze mniej patetyzmu?
        • Gość: er Re: No to może wypowie się Broniewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:02
          Czemu nie piszesz "Boga" z dużej litery?
          • xyz-xyz Re: No to może wypowie się Broniewski 26.05.06, 15:04
            Stalina też napisała z małej. Nie doszukuj się tu żadnych podtekstów.
          • ja_aska Re: No to może wypowie się Broniewski 26.05.06, 15:08
            a czemu mam pisać?
            • keinepanik Re: No to może wypowie się Broniewski 26.05.06, 15:42
              musi byc odpowiedzialność i nieuchronność kary, nawet dla 70 letniego zgreda,
              żeby jego wnuczek miał świadomośc, ze nawet wiek nie zwolni go od
              odpowiedzialności jeżeli zrobi coś złego. i niech zdychają w więzieniach na
              przestrogę następnym pokoleniom - tak jak zdychały i traciły zdrowie ich ofiary.
              to taka prosta sprawiedliwość dziejowa!
    • masakra_teksanska czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne 26.05.06, 22:30

==
      "Wszyscy jesteśmy postkomunistami.
      Państwo Kaczyńscy też."
      • Gość: easy Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne IP: *.chello.pl 27.05.06, 11:18
        konrad jest młodziutkim chłopcem który obecnie przeżywa fascynację
        "nieuchronnością kary"
        znaczy to tyle że sprawia mu radość jak starsi smutni panowie dop..ją innym
        jescze starszym smutnym panom. Konrad, czy ktoś Cię lubi? Masz kolegów?
        • ja_aska Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne 28.05.06, 15:10
          a po co mu koledzy? lepiej i bezpieczniej nienawidzieć wszystkich.
          • Gość: ullul Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:45
            Konrad jest mądrym młodym człowiekiem,który pomimo swojego wieku i braku
            większych doświadczeń z czasów komuny, nienawidzi komunistów i wszelkiego zła
            jakie rozpleniali i rozpleniają w Polsce. Tacy ludzie rozumieją potrzebą
            lustracji i rozliczeń,bo wiedzą że bez tego nia ma możliwości pójść do przodu.
            Bez rozliczenia faszyzmu i nazizmu i wykazania całego zła tego systemu oraz
            potępienia ludzi którzy go stworzyli, nie ma możliwości określenia co jest
            dobre, a co złe. Bez roliczenia i potępienia komunizmu w Polsce, oraz ludzi
            którzy tworzyli ten system i cały czas butnie trzymali łby w górze, nie
            nauczymy się odróżniać dobra od zła.
            tak trzymaj Konrad,przecież wiesz, że twoi oponenci, to ludzie żyjący z
            zakonserwowanego ukłądu postkomunistycznego, któy godziwe warunki stworzył
            tylko dla swoich. Stąd takie ich zacietrzewienie i wśiceklość.
            • Gość: ja_aska Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:15
              głupio mówi.
              • Gość: lulli Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:20
                Mówi mądrze. A ty, mimo że twierdzisz że jesteś młoda, jesteś zdemoralizowana
                przez komunistyczny układ. Wynika to z faktu, że z tego ukłądu żyjesz i
                czerpiesz korzyścoi. Będziesz więc bonić tego do upadłego,bo poza tym chorym
                układem nie umiesz funkcjonować. Jesteś typowym homosovieticus
                • Gość: ja_aska Re: czy Konrad jest idiotą? pytanie retoryczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:45
                  pogięło cię? każdy z nas (pełnoletnich) jest mentalnie obciążony przez przeszły
                  system. porównywanie go w Polsce do faszyzmu jest duzym nadużyciem. poza tym
                  kim byli nasi dziadowie przed wojną? i kim bylibyśmy my gdyby nie pewne
                  osiągnięcia tego systemu? bez powszechnego dostępu do szkół, medycyny np.
                  • Gość: lulli idiotami są ci, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 18:51
                    którzy innych uważają za idiotów
                    A kim byliby Szwedzi czy Holendrzy z komunizmem? Takimi samymi homosoveticus
                    jak ty. Śmieszna jesteś,używając populistycznych argumentów.Pamiętaj, że na
                    populizm jest dobry tylko populizm. Nie chce mi się z toba dyskutować
                    rzeczowo,bo ty żyjesz z tego chorego układu i będziesz go broniła aż do
                    śmierci.Bo dla ciebie koniec tego układu,to śmierć. Giniesz,bo nie umiesz żyć w
                    zdrowym systemie.
                    • Gość: ja_aska Re: idiotami są ci, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:06
                      po czym wnosisz?
                      • konrad.jasinski Re: idiotami są ci, 28.05.06, 19:22
                        Gość portalu: ja_aska napisał(a):

> po czym wnosisz?

nie wiem po czym luli wnosi,ale ja po wiekszosci twoich postow... a moze jest i
                        gorzej bo nawet nie krylas swoich powiazan ze znanym ex-bandyta
                        • Gość: ja_aska Re: idiotami są ci, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:25
                          bandyta jak go nazywasz zapłacił już za swoje grzechy i koniec pieśni. moje
                          posty dotyczą moich poglądów a nie postaw zyciowych więc cały czas nie wiem po
                          czym on/ona wnosi treści dotyczące mojego zycia.
                          • Gość: lulli Re: idiotami są ci, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:27
                            byt określa świadomość.Powinno to być ci bliskie, bo akurat ciebie dotyczy.
                            • Gość: ja_aska Re: idiotami są ci, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:42
                              po czym wnosisz? bełkoczesz, obrażasz a mnie ciekawi powód takich reakcji. i
                              ich podstawa.
    • Gość: Galoty Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:32
      Bez prawdy również tej historycznej wolności nie ma i nie będzie
      • Gość: ja_aska Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:43
        pierwszy raz się zgadzam. prawda jest najwazniejsza.
        • Gość: Galoty Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:47
          Gość portalu: ja_aska napisał(a):

> pierwszy raz się zgadzam. prawda jest najwazniejsza.
          Pierwszy raz w życiu , Asiu ?
          • ja_aska Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno 28.05.06, 20:08
            z tobą galotku!
            • Gość: easy Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:11
              mialem kiedys (dawno w szkole) takich "kolegów" jak Konrad. zawsze byli przejęci
              nie tym czym trzeba było
              pzdr
              • ja_aska Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno 28.05.06, 21:20
                też miałam ale na szczęście większość powyrastała.
                • Gość: ola Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:50
                  za to tacy jak wy niczym nie byli przejęcie, czekali na to aż inni poukładają
                  dla nich klocki a potem dadzą papu pod pyski.takie miękkie cioty
                  • Gość: easy Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.chello.pl 29.05.06, 00:34
                    awe szatan dziewczęciu
                    • Gość: H56 konrad.jasiński - to jakaś wschodząca gwiazda ? IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 29.05.06, 06:15
                      szczecińskiej prawicy ? chce chłopczyna zaistnieć. Może by tak coś napisał o
                      rozliczeniach tych co nas w łapska komunistów wepchneli. Skoro komuchy za wiarę
                      zabili jego dziadków, to jakim cudem przeżyli jego rodzice, czyżby się Boga
                      wyparli ? urodziłem się w 1956 roku, rodzice mnie ochrzcili, byłem u komuni,
                      mam ślub kościelny, pamietam państwowe obchody przyjęcia chrześcijaństwa w
                      1966r. Nikt mnie za wiarę nie prześladował. Prześladowanie kościoła i katolików
                      to mity. Kościół chciał władzy i profitów więc komuchy trzymali ich krótko.
                      Kiedy zwęszyli tylko okazję, wykorzystali ją , i to teraz oni są przewodnią
                      siłą narodu. Konrad to typowy okaz byłego aktywisty ZMS-u i PZPR, tamci też
                      byli żądni krwi. Moje pokolenie wywalczyło demokrację, chcemy państwa prawa i
                      sprawiedliwości społecznej a nie PRL-u bis, w wydaniu katolickim.
      • xyz-xyz Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno 29.05.06, 09:08
        Napisał Galoty, który łże jak pies w sprawie Modrzejewskiego i Pęczaka, a teraz
        rżnie głupa. Doprawdy komiczny jesteś Galotku, napuszony piewco prawdy a`la
        Kurski. Wolność jest właśnie wtedy, kiedy jest prawda, a nie Twoja "prawda
        historyczna", bo ta druga to zwykła, kłamliwa propaganda na wzór tej sowieckiej.
        Co raz bardziej przekonujesz mnie do tezy, że wszystko co najgorsze było w PRL i
        PZPR skupiło się w PiSie i jego okolicach.
        • Gość: Doradca Re: Tylko prawda utworzy prawdziwą i czystą wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 09:22
          Dodałbym, że raczej to co najgorsze z PRL ale i z ruchu Samoobrony. Grupa
          nawiedzonych mitomanów opowiadających o rzekomych wielomiliardowych (w
          dolarach) kradzieżach itp psychole. Samonapędzająca się nienawiść bolszewicka
          do ludzi zdolnych i bogatszych od przeciętnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka