malograb27 02.06.06, 03:48 dziewczyny czy mialyscie opryszczke np na ustach,nosie w ciąży??jestem w 30tc i wyskoczylo mi to gówno!!napiszcie jesli cos wiecie,czy to grożne dla dzidzi???i co robic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata761 Re: OPRYSZCZKA!!! 02.06.06, 10:40 ja miałam 2 razy podczas ciąży, dzidzia urodziła się cała i zdrowa, smarowałam maściami na opryszczki tymi co zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
domiska1 Re: OPRYSZCZKA!!! 03.06.06, 10:28 Oprócz hascoviru,który jest bardzo dobry,polecam puder w kremie,czy płynie,dokładnie nie pamiętam.Stosuję się go przy ospie.Ma lekki mentolowy zapach i łagodzi swędzenie,a poza tym ładnie wysusza. Pozdrawiam,D. P.S.Opryszczka w tym okresie ciąży chyba nie jest groźna.Ja miałam prawie cały czas od połowy ciązy i dziś mam rocznego malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
ati32 Re: OPRYSZCZKA!!! 03.06.06, 11:36 Opryszczka owszem jest grozna w czasie ciązy ale tylko gdy pojawi się na narzadach rodnych kobiety - wówczas wskazane jest cc aby dzieciatko sie nie zaraziło, natomiast gdy wyskakuje na ustach nie jest grozna, ja miałam raz opryszczke na ustach i smarowałam kremami co zawsze - starałam sie tylko ich nie zlizywac. Nie masz więc sie czym martwić...zreszta na kolejnej wizycie zapytaj o to lekarza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi3001 Re: OPRYSZCZKA!!! 03.06.06, 20:45 Ja miałam gigant opryszczkę na ustach w ciąży też tak ok 30 tygodnia. W szpitalu po porodzie dostałam wskazanie aby mojej córci zbadać słuch jak bedzie miała 3 m-ce, bo ponoć infekcja opryszczkowa może mieć jakiś wpływ na narząd słuchu. Najadłam się strachu, ale badanie wyszło super i wszystko na szczęsćie jest oki! Odpowiedz Link Zgłoś
drocia Re: OPRYSZCZKA!!! 03.06.06, 22:36 ja polecam płyn sonol. kosztuje grosze, ale jest naparwdę skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kroballo Re: OPRYSZCZKA!!! 04.06.06, 09:29 opryszczka może być groźna. Absolutnie nie wolno jej lekcewazyc i nie przejmowac się tym, że na ulotkach masci przeciw opryszcze jest zakaz stosowania w czasie ciązy. Ja niestety uwierzylam ulotkom i to był bład. Jak najszybciej zaaplikuj sobie jakakolwiek masc tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgos341 Re: OPRYSZCZKA!!! 09.06.06, 16:45 Mój lekarz powiedział, że po pierszym trymestrze nie ma obaw. Polecił mi Zowirax. Odpowiedz Link Zgłoś