Dodaj do ulubionych

Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja"

08.06.06, 13:07
Witam,
ponieważ administrator wyrzuca moje posty poszukujące kontaktu z Gryfem pisze z innej strony.
Część z Was pewnie pamięta naszą akcję "Forumowicze dzieciom". Minęło już kilka lat i czas chyba
nadszedł najwyższy, żeby powrócić do akcji. Szczegóły w przyszłym tygodniu. Także wtedy
przypomnę nasze poprzednie akcje. Przynajmniej te, o których wiem, a że nie było mnie tu dłuższy
czas zakładam, że mogłem o czymś nie słyszeć.
Proszę o kontakt "starą gwardię" (Gryf, Skuter, Jottka, Stettiner, Franekkk i reszta szanownych) celem
odnowienia kontaktów oraz wszystkich zainteresowanych spośród nowych forumowiczów.
Przypominam, że pomagamy Domowi Samotnej Matki i Dziecka w Policach. W jaki sposób tym razem
-to się okaże. Tym razem przygotujemy się jeszcze lepiej.
Robimy to?

Pozdrawiam,
Milseog
Obserwuj wątek
    • laura74 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 08.06.06, 13:47
      mnie co prawda nie prosiłeś o kontakt, ale chętnie się włączę;)
      • milseog Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 08.06.06, 13:48
        Ty, ze tak powiem, "jestes ustawiona domyslnie":) pozdrawiam ciepło i szacunek sle bez limitu. Robimy
        to!
    • Gość: milseog czyzby stara gwardia zniknela? halo?[nt] IP: 217.153.159.* 08.06.06, 15:14
      • franekkk Re: czyzby stara gwardia zniknela? halo?[nt] 08.06.06, 15:35

stara gwardia jeszcze nie wyszla z fabryki ;-)

wlasnie myslalem zeby odkurzyc pomysl z dwoma zgrzewkami mleka ;-)
        jak widac twoje zdolnosci telepatyczne dalej na wysokim poziomie
        ;)
        • Gość: milseog wracamy z dalekiej podrozy:) IP: 217.153.159.* 08.06.06, 15:39
          Wielce Szanowny! ales mnie ucieszyl obecnoscia swoja! mysle, ze jakis mecz uda nam sie razem obejrzec?
          co Ty na to?
          pozdrawiam,
          m.
          • franekkk Re: wracamy z dalekiej podrozy:) 08.06.06, 15:44

no nie wiem
            nogi mam ciezkie jak z waty a w powietrzy brakuje juz pluc ;)
            • Gość: milseog Re: wracamy z dalekiej podrozy:) IP: 217.153.159.* 08.06.06, 15:47
              wracam do szczecina w niedziele. odezwe sie. do tego czasu - pozdrawiam,
              m.
              • franekkk Re: wracamy z dalekiej podrozy:) 08.06.06, 15:52

pzdr

ale dary to chyba beda na 1 wrzesnia dla oslodzenia koniecznosci ze na galowo
                1 czerca bylo tydzien temu czyba ze wracasz z innej planety to tam moze jeszcze
                macie maj ;) fajrant

pzdr
    • Gość: pomóżcie mu Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 08.06.06, 19:18
      pomuzcie mu
    • laura74 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 08.06.06, 22:44
      troszke podbije. a najlepsza bylaby szpilka adminie:)
      • wizytka1 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 08:51
        No i pięknie Dyrgosiu :)
        Ja kochani jak tylo będę mogła to bardzo chętnie się do Was przytulę :)
    • enancjo Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 09:47
      .. chetnie pomoge, ale mam pytanie o to co konkretnie
      kilka lat temu zrobiliscie i dlaczego akcja nie byla
      kontynuowana przez ostatnie lata, a odzywa w roku
      wyborow samorzadowych?
      Enancjo

• hanka41 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 14:37
        Chetnie pomoge, bede miala troche czasu w lipcu.Enuncjo, nie badz cyniczny,
        dzieci nie startuja w wyborach samorzadowych.Szkoda, ze nic sie nie dzialo
        przez ostatnie lata, dobrze, ze cos sie dziac zaczyna.Bez wzgledu na kolor
        przekonan , najwazniejszy jest ( w tym przypadku ) cel.Kazda akcja na rzecz
        dzieci powinna znalezc szerokie poparcie.Zachecam.
        Pozdrawiam Hanka
        • hanka41 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 14:41
          przepraszam za literowke w imieniu, mialo byc Enancjo.
          • enancjo Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 23:32
            .. nie jestem cyniczny, a pytania sa nader konkretne,
            .. skojarzenie, z wyborami samorzadowymi jest przypadkowe,
            ale jezeli na ca 2 miesiace przed wyborami ma byc
            faktyczne wykonanie takiej akcji, ktora przez ostatnie
            kilka lat nie byla wykonywana .. to chcialbym uniknac
            nie pomagania dzieciom, ale temu komus kto na tej akcji
            byc moze chce utluc swoj interes czy to w kandydowaniu na
            Prezydenta, czy do RM ..
            .. dosc mam tych roznej masci cwaniaczkow pchajacych sie
            w gore wszelkimi metodami, a najbardziej takimi ktore
            sa wykonywane rekoma innych ..
            Enancjo
            • hanka41 Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 10.06.06, 02:47
              I tu sie z Toba calkowicie zgadzam.Rowniez nie mam ochoty stac sie dzwignia dla
              nieudacznikow i politykierow. O ile sie orientuje ( ale moge sie mylic ) to
              chodzi tu o akcje zapoczatkowana przez Polakow z Kanady na rzecz Domu samotnej
              matki i dziecka. Nie sadze , ze ich celem moglo by byc windowanie jakiegos
              miejscowego pana lub pani ktorym zachcialo sie porzadzic.Chodzi raczej o
              szeroki odzew ze strony mieszkancow Szczecina ,ktorym nie obce sa dzialania na
              rzecz tych najbardziej skrzywdzonych przez los.
              Czekamy zatem na zapowiedziane wyjasnienia.--
              Pozdrawiam
              Hanka41
              • jottka oranyboskie 11.06.06, 00:16
                ad mils - ja jestem tam, gdzie zawsze i rzecz jasna sie dorzucam, a jak
                pogubiłeś namiary, to poczta gazetowa czasem żyje:)

ad reszta - jacy polacy z kanady??? pare lat temu kolega milseog ze szczecina
                niepolitycznie nudził sie w robocie i zorganizował głupawy konkurs na forum -
                czego byście chcieli, gdybyście mieli nieograniczone możliwości - no i wszyscy
                chcieli co najmniej alfa romeo w złocie, mika bodaj koszulke z ronaldo w środku,
                a jeden skuter skromnie zapragnął chałwy

no i już kolega mils chciał zostać świętym mikołajem w ramach możliwości dla
                tego ostatniego, ale nagle go olśniło i pomyślał sobie, że jak już obrzucać
                słodyczami, to czemu tylko wiecznie nienażartego skutera, w końcu pewnie jakieś
                potrzebujące dziatki też by sie znalazły - i osobiście znalazł takie w policach,
                dokąd w końcu trafiły i słodycze, i książki, i te zgrzewki mleka, i co tam
                jeszcze od kilkunastu co najmniej osób znających sie tylko przez forum

akcja z 1. czerwca była powtarzana na 1. września (wtedy kupiliśmy pomoce
                szkolne), stąd zapewne ta data padła i teraz, bo - jak bystrze zauważył franekkk
                - na dzień dziecka mils troche sie późno obudził

aha, laura, ja nic nie mówie, ale mils ani bburego nie wymienił, ani pakuza, ani
                jacka (z houston, nie z montrealu), no i paru osób z krakforum, które też sie
                dorzuciło:) bedzie sie teraz musiał pod ścianami przemykać
                • hanka41 Re: oranyboskie 11.06.06, 04:58
                  Oranyboskie jottka, ale dalam ciala. trudno, odszczekuje ta Kanade, kiedys jak
                  sie spotkamy przy okazji darow, zgrzewek i innych slodyczy to Ci opowiem jak to
                  sie stalo, usmiejemy sie jak sie dowiesz co bylo powodem zamieszania.
                  Niezaleznie i zaleznie , deklaruje pomoc i swoj udzial. W pieknym m-cu lipcu
                  mam czas urlopowo i chetnie jak mawia wizytka : przytule sie do Was.
                  Mam nadzieje na udzial wszystkich forumowiczow ( jakos mi nie lezy powszechnie
                  uzywane " forumow " ) stalych i z dobiegu ! A moze by tak liste obecnosci ?
                  Kto sie zglasza :
                  • Gość: wizytka Re: oranyboskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 15:32
                    tak jak pisałam wyżej. Zajętam bardzo, ale bardzo chętnie, jak tylko ktoś
                    zajmie sie miłościwie organizacją :)
                    • hanka41 Re: Organizacja zajma sie zapewne 11.06.06, 17:14
                      pomyslodawcy i " Stara Gwardia ". My sie wlaczymy jako sily pomocnicze
                      zaleznie od potrzeb i mozliwosci.
                      Namawiam serdecznie do masowego udzialu i wpisywania sie na liste, aby
                      organizatorzy wiedzieli jakimi silami dysponuja.
                      Pozdrawiam
                      • swarozyc Re: Organizacja zajma sie zapewne 11.06.06, 22:00
                        Starej gwardii moge piwo postawic, a Jottce nowe stringi..
                        • hanka41 Re: Organizacja zajma sie zapewne 11.06.06, 22:59
                          Dla odmiany postaw dzieciakom cos co im sie przyda do szkoly.
                          Pifko i stringi dla Jottki nie powinny byc przeszkoda.
                          Znajac Twoja sile perswazji, licze ze namowisz legion Twoich wielbicielek na
                          przystapienie do akcji.Bedzie fajnie !
                          pozdrawiam
                        • skuter70 juz sie ciesze 12.06.06, 09:37

na te wielka pake slodyczy ze szwecji (czyli sledzi na slodko), ktore z iscie
                          boza wielkodusznoscia przysle swarek
    • dariusz.matecki Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" 09.06.06, 17:14
      Napisze ktoś co zrobiliście te kilka lat temu ?
      • Gość: felerynka Re: Akcja "Forumowicze dzieciom: Reaktywacja" IP: *.szczecin.mm.pl 11.06.06, 23:21
        też jestem bardzo ciekawa.A sam pomysł wspaniały:)
    • skuter70 R 12.06.06, 09:18

• skuter70 łostatni kawałek 12.06.06, 09:18
      chałwy mi od dzioba odbiora:(
    • milseog wyjaśnienia:kim jestesmy,co zrobilismy i dlaczego 12.06.06, 11:15
      Witam wszystkich serdecznie,
      przede wszystkim bardzo dziekuje adminowi za "szpilke". Oby zadzialala.

Jottka (pozdrawiam serdecznie!) w zasadzie wszystko opisala: kto, dlaczego i komu pomogl. Prosze
      odszukac jej post i przeczytac. Spiesze jednak wyjasnic, ze akcja nasza nigdy nie miala i nigdy miec nie
      bedzie zadnego zabarwienia politycznego. Nie sluzy nikomu oprocz dzieci ze wspomnianego osrodka,
      a darczyncy pozostaja anonimowi. Takie od samego poczatku byly i sa jej zalozenia. Z Polakami z
      Kanady nie mam nic wspolnego, choc - dla powodzenia akcji - chcialbym:) Nasze dzialania moze nie sa
      mistrzostwem swiata filantropii, ale to zostawiamy zawodowcom. Mielismy chec pomoc, dowiedzielismy
      sie jak i zrobilismy to. Z zalozenia nie zbieralismy pieniedzy, bo te maja wlasciwosc rozplywania sie w
      powietrzu (oprocz akcji z ksiazkami, ktora opisuje ponizej). W zamierzeniu pomoc nasza jako
      inicjatywa oddalna miala byc maksymalnie celowa, konkretna i spontaniczna. Taka byla. Dzieki temu
      nie musielismy rozliczac sie z pieniedzy. Dobre checi, wzajemne zaufanie i paragon z ksiegarni
      wystarczyl. Teraz - mam nadzieje - bedzie tak samo.

Co zrobilismy? Raz obsypalismy dzieci slodyczami w terminie najmniej do tego odpowiednim i jak
      najbardziej niespodziewanym: ani to Boze Narodzenie, ani Wielkanoc. Drugim razem akcja miala
      bardziej przemyslany charakter: kupilismy dzieciom ksiazki do szkoly (takie, jakie byly im potrzebne) i
      zaopatrzylismy je w pomoce naukowe oraz dolozylismy troche lakoci. Placowce skapnelo tez troche
      farby na odmalowanie sal oraz innych lzejszych materialow budowlanych.

Dlaczego nie kontynuowalismy akcji? Coz, zycie... Roznie toczyly sie moje losy. Zniknalem z forum, etc.
      Przez przypadek natknalem sie na posty Gryfa. Poczytalem i zdalem sobie sprawe, ze akcja byla tak
      potrzebna i miala tak pozytywny oddzwiek, ze wstyd mi sie zrobilo za to, ze jej zaniechalem. Blad ten
      moge naprawic jedynie poprzez skrzykniecie Forumowiczow na powrot i wzbudzenie ich OGROMNEGO
      potencjalu dobroczynnosci. Wiem, ze taki w nich drzemie.

Wzywalem na pomoc Stara Gwardie. Nie wszystkich nicki pamietam - przepraszam, ale w sercu moim
      zawsze osoby te beda wazne. Tak, jak Gryf, ktorego widzialem raptem raz w zyciu, a ktory dal mi do
      myslenia. Przepraszam tych, o ktorych zapomnialem. Najwazniejsze, ze odnalezlismy sie po latach.

Dzisiaj jestem pierwszy dzien w pracy po kilku dniach wolnego i nie dam rady wiecej pisac. Jutro
      zadzwonie gdzie trzeba i zorientuje sie co jest najbardziej potrzebne.

Licze na Was i prosze o zaufanie, ktorym obdarzyliscie mnie przed laty. Ale to wszystko nic w
      porownaniu z tym jak bardzo licza na Was dzieci i ich samotne matki.

Dzieki Wam serce mi sie smieje,
      Milseog
      • milseog i jeszcze dla porządku 12.06.06, 11:21
        Szanowni,
        za Waszym pozwoleniem rezerwuje dla siebie mozliwosc pisania tematow WIELKIMI LITERAMI. tak bedzie
        wygodniej opisac cel naszej akcji i wszystkie sprawy techniczne. odpadnie koniecznosc poszukiwan wsrod
        wszystkich postow. jesli nie bedzie sprzeciwu w ten sposob bede informowal o wszystkim.

Pozdrawiam,
        Milseog
        • Gość: wizytka Re: i jeszcze dla porządku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:15
          Ja jestem za. A Dyrgosia i Albercik przyszpilą i będą pilnować . Uwierz :)
          • oktomvre Re: i jeszcze dla porządku 12.06.06, 23:58
            Hmmm... wydawało mi się, że jeśli ktoś coś próbuje zrobić bezinteresowanie, za
            to w celu, który może przynieść pożytek, powinna się posypać lawina... a jednak
            nie... Ja jestem na tak!
            • korfi Re: i jeszcze dla porządku 13.06.06, 08:32
              oktomvre napisał:

> Hmmm... wydawało mi się, że jeśli ktoś coś próbuje zrobić bezinteresowanie, za
              > to w celu, który może przynieść pożytek, powinna się posypać lawina... a jednak
              >
              > nie... Ja jestem na tak!

Spokojnie. Czekam (i pewnie nie tylko ja) na konkrety. Lawina powinna być w
              odpowiednim momencie. Teraz bardziej obawiałbym się słomianego zapału.

-------------------------------------------------------
              Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
              • oktomvre Re: i jeszcze dla porządku 13.06.06, 10:06
                O ile dobrze rozumiem, co czytam, chodzi o zadeklarowanie swojej osoby, co
                wyżej uczyniłam bez niepokoju :) Przy głosach, chociażby wspierających, łatwiej
                jest się zabrać za cokolwiek, nie uważasz?
                • milseog spokojnie 13.06.06, 10:42
                  Witam wszystkich,

tak, wlasnie o zadeklarowanie udzialu w akcji chodzi. na razie.
                  po rozmowie z dyrektorem Domu - mam nadzieje, ze dzisiaj, bede wiedzial czego najbardziej im tym
                  razem potrzeba i w ta strone ruszymy z akcja.

jednoczesnie chcialbym uspokoic wszystkich, ktorzy obawiaja sie slomianego zapalu. udalo sie dwa
                  razy - uda sie i trzeci.

pozdrawiam i do nastepnego posta, w ktorym mam nadzieje, przedstawie wszystkie konkrety.
                  Milseog
                  ps. no i jednak nie udaje sie z wielkimi literami w temacie. a szkoda.
    • kiciara11 wchodzę w to 13.06.06, 12:21
      gorąco popieram ta akcje - pod warunkiem, ze bedzie anonimowa
      • milseog Re: wchodzę w to 13.06.06, 13:03
        wlasnie to w tej akcji jest najfajniejsze: dzialamy spontanicznie i anonimowo. w koncu robimy to nie dla
        siebie, a dla tych dzieci i ich matek. za anonimowosc recze wlasna glowa. jesli mimo wszystko masz
        jakies obawy przed "dekonspiracja" umowimy sie w cztery oczy i w ten sposob przekazesz datek,
        cokolwiek. nie ma z tym zadnego problemu. pozdrawiam,
        Milseog
        • hanka41 Re: wchodzę w to 13.06.06, 14:54
          no to wszystko jasne. Jestem do dyspozycji od 10 lipca. kontakt na poczte GW,
          lub kazdy inny, wedle potrzeby.
          Gratuluje pomyslu,moje serce tez sie usmiecha.
          pozdrawiam entuzjastycznie.
        • kiciara11 Re: wchodzę w to 13.06.06, 14:56
          umowimy sie w cztery oczy i w ten sposob prz
          > ekazesz datek,
          > cokolwiek. nie ma z tym zadnego problemu. pozdrawiam,

- ok jakos sie zmowimy.
          Pozdrawiam
          • milseog wyślę emaile na adresy gazetowe 13.06.06, 14:59
            Szanowni,
            kiedy przyjdzie pora pozwolę sobie wysłać wszystkim chętnym maile na adres poczty @gazeta.pl.
            poinformuję o tym w tym wątku. W mailach podam swoj numer telefonu komorkowego i w ten sposób
            będę umawiał się z chętnymi do pomocy. Ten system sprawdził się onegdaj, więc mamy to przećwiczone.
            Damy radę. Robimy to!:)
            pozdrawiam,
            milseog
            • milseog Akcja rusza! Czego potrzeba i inne. 13.06.06, 15:51
              Szanowni!

Rozmawiałem właśnie z panią Izą Ryżko, kierowniczką Domu Samotnej Matki i Dziecka w Policach,
              któremu pomagamy. Oto co ustaliłem:

1. W domu mieszka obecnie 19 dzieci: od 1,5-5 lat: 11 (7 chłopców, 4 dziewczynki); jedna
              dziewczynka w wieku 7 lat; od 9-12 lat (5 chłopców, jedna dziewczynka).

Oprócz nich mieszka tam też 6-letnia Sandra, która jest niewidoma. Sandra chodzi do szkoły, ma
              zajęcia z Braila. Jej największym marzeniem jest popływać w basenie z delfinami. Piszę o tym dlatego,
              że Sandra ma przyjaciół, którzy pomagają prowadzić jej bloga www.sandrapolice.blog.obet.pl. Tam
              można wszystko o tym przeczytać. Cuda się zdarzają, więc może akurat ktoś spełni jej marzenie, a
              może ma delfina? Nigdy nic nie wiadomo!

2. Czego potrzeba najbardziej?
              WYPRAWEK DO SZKOŁY! wiadomo, że szkoła dopiero się kończy, ale zanim sie zorientujemy zacznie się
              znowu. Matki tych dzieci najczęściej są w trudnej sytuacji materialnej (co rozumie się samo przez się) i
              często nie stać je na taki wydatek. zatem: WYPRAWKI!

ŻYWNOŚCI! nie ma pieniędzy, żeby kupić mięso na obiady!!! nie ma też na jogurty, soczki, etc. a więc
              na pewno nie ma też na słodycze.

MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH! Dom jest w stanie remontu (chyba od kiedy mieliśmy z nim kontakt po
              raz pierwszy). Nie ma pieniędzy ani materiałów na to, żeby remontować go w środku ani na zewnątrz.
              Nie ma za co wynająć rusztowania!

Jak widzicie sporo potrzeba, ale i sporo jest dla nas do zrobienia! Proponuję zrobić zatem dwie akcje:
              najpierw jak najszybciej wesprzeć ośrodek łakociami, jogurtami, soczkami, wodą, jedzeniem, etc. Upał
              daje w kość, dzieci pewnie nie mają nawet mineralnej.

Przy okazji rozglądać się za materiałami budowlanymi: zostało Wam z remontu, znacie kogoś komu
              zostało? Oczywiście nie wszystko i nie byle co - będziemy się konsultować. Nie chodzi o to, żeby
              zwieźć tam graty, ale faktycznie pomóc. Wydzwanianie po firmach wypożyczających rusztowania biorę
              na siebie.

A tuż przed końcem wakacji proponuję akcję drugą: "WYPRAWKA". I tu WAŻNE! Jutro pani Iza powie mi
              które dzieci i w jakim wieku oraz kiedy wyjeżdżają na wakacje (żebyśmy nie zwieźli tam jedzenia, etc.
              które się zmarnuje). Jutro też - jeśli będzie to możliwe - poda mi tytuły książek, które dzieci będą
              potrzebować w przyszłym roku. Nie wiem czy takie rzeczy już się podaje w czerwcu - nie mam dzieci, a
              sam dawno już w szkole nie byłem.

Gdyby ktoś chciał pomóc a nie chce brać udziału w naszej akcji podaję namiary na Dom ze wszystkimi
              potrzebnymi numerami:
              Dom Samotnych Matek z Dziećmi w Policach przy ul. Kosynierów Gdyńskich 25.
              Tel./ fax do Ośrodka: 091/317 65 91
              e-mail: domsamotnychmatek@poczta.onet.pl.

Tyle wiadomo na dzisiaj. Czekam na zgłoszenia. Przypominam: pieniędzy nie zbieramy z założenia.
              Jeśli ktoś chce je przekazać niech wpłaci na konto Domu. Co kto daje ustalamy wspólnie, żeby się nie
              dublować. Każda pomoc się liczy - to żaden wstyd dać choćby lizaka jeśli nie można dać stu.
              Anonimowość jest zasadą naczelną - nie promujemy się, a pomagamy.
              ZGŁOSZENIA: w temacie proszę wpisywać "zgłoszenie/nick" - będzie wygodniej i szybciej. Ja będę
              sporządzał listę ofiarowanych rzeczy i codziennie publikował ją ze świeżą datą. W ten sposób będzie
              wiadomo gdzie zaglądać (wszyscy mamy mało czasu). Mile widziane także oferty transportu - jakoś to
              trzeba będzie do Polic dowieźć.

Ufff! na dzisiaj tyle. Czekam na Wasze posty. Możecie też pisać na adres poczty gazetowej
              milseog@gazeta.pl.

Serdeczności,
              Milseog
              • kiciara11 Re: Akcja rusza! Czego potrzeba i inne. 13.06.06, 19:40
                nie wiem jak ostatnio robiliscie ale czy ustalaliscie jakas liste produktow
                (zwlaszcza spozywczych z krotkim terminem przydatnosci) zeby sie nie powielac?
                Jezeli mozesz to popros o liste ksiazek do szkoly - ilosci i konkretne tytuly
                (w szkolach juz daja takie spisy).
                Co do materialow budowlanych to dobrze by bylo wskazac czy to maja byc farby
                (moze jakies sugestie kolorow aby bylo milo i w miare gustownie).
                Na goraco tyle mam pytan.
                Pozdrawiam

• milseog do: Kiciara11 14.06.06, 09:41
                  nie doczytalas chyba:)
                  napisalem, ze czekam na zgloszenia co kto moze dac i wtedy je opublikuje. w ten sposob kazdy
                  zobaczy co juz jest na liscie i nie bedzie mozliwosci zdublowania sie. podobnie z ksiazkami: napisalem,
                  ze pani Iza ma taka liste - jesli to mozliwe - sporzadzic.

co do kolorow farb na sciany: najpierw niech ktos powie, ze moze dac farbe, a wtedy zastanowimy sie
                  nad kolorami.

pozdrawiam,
                  milseog
                  • kiciara11 Re: do: Kiciara11 14.06.06, 10:04
                    > nie doczytalas chyba:)

faktycznie, to chyba upal robi swoje;)

ps. to biore na siebie makarony, maki, cukier, soczki kubusie a pozniej
                    zobaczymy jak z wyprawką.
            • korfi OK, czekam na maila 13.06.06, 23:31

• anna_maria Re: OK, czekam na maila 14.06.06, 09:26
                jestem :)
    • milseog co kto daje 13.06. 14.06.06, 09:55
      Szanowni Akcjonariusze!

Jest już pierwszy darczyńca! Tym razem jest to Laura74!
      A teraz już do brzegu:

Lista oferowanych rzeczy na dzien 13.06:

1. Laura74: transport (samochód pakowny typu renault19, kierowca) i słodycze/soki w przyzwoitych
      ilościach (jeszcze sie doszacuję).
      2. Milseog: pasty i szczoteczki do zębów dla dzieci, filtry UV, piłka nożna.

UWAGI: słodycze i soki mogą się dublować:) tego nigdy za wiele:) podobnie kosmetyki dla dzieci.
      PRZYPOMINAM: dajemy tylko rzeczy nowe! w przypadku produktów spożywczych z maksymalnie
      długim terminem przydatnosci.

dzięki za uwagę i pozdrawiam. ROBIMY TO!
      milseog
      • kiciara11 Re: co kto daje 13.06. 14.06.06, 10:05
        biore na siebie makarony, maki, cukier, soczki kubusie a pozniej
        zobaczymy jak z wyprawką.
    • milseog uwagi! 14.06.06, 10:41
      Akcję proponuję podzielić na dwie części: pierwszą (jak najszybciej) z pomocą ogólną i drugą - kiedy
      będzie już wiadomo co i jak - pod kryptonimem "Wyprawka".

i jeszcze dla pożądku: jeśli chcecie coś ofiarować proszę wpisujcie się pod najnowszą listą oznaczoną "co
      kto daje" i datą. tak będzie wygodniej przeglądać. dzieki i pozdrawiam,

Milseog
    • milseog co kto daje 14.06. 14.06.06, 17:43
      Witam!
      Mamy mają mieć gotowe listy potrzebnych książek na poniedziałek. Wtedy poinformuje co i jak i
      zastanowimy się jak rozegrać akcję "Wyprawka". Póki co poniżej uaktualniona lista ofiarowanych
      (zadeklarowanych) rzeczy:

Lista oferowanych rzeczy na dzien 13.06:

1. Laura74: transport (samochód pakowny typu renault19, kierowca) i słodycze/soki w przyzwoitych
      3. Anna_Maria: przybory do szkoły: farby, kredki, bloki, itp. + transport.
      4. Kiciara11: makarony, mąki, cukier, soczki Kubusie.
      5. Jottka: pewna suma pieniędzy, którą Skuter wymieni na potrzebne artykuły.
      6. Skuter70: tradycyjnie - słodkości:)
      7. Oktomvre: jedzie do Makro i zrobi rozeznanie: może jogurty, mleko, jakieś wędliny pakowane
      próżniowo, kasza manna, w każdym razie spożywka + transport.

UWAGI: słodycze i soki mogą się dublować:) tego nigdy za wiele:) podobnie kosmetyki dla dzieci.
      PRZYPOMINAM: dajemy tylko rzeczy nowe! w przypadku produktów spożywczych z maksymalnie

Wszystkim wielkie dzięki! Czekam na kolejne zgłoszenia. Wszystko się przyda.
      Serdeczności,
      Milseog
      • wizytka1 Re: co kto daje 14.06. 14.06.06, 19:57
        OK Jestem już po zakupach. Kupiłam trochę picia i coś do chrupania :)
        Kontakt na pocztę jak wyżej. Mam nadzieję, że jakoś to ode mnie odbierzecie.
        pozdrawiam.
        • hanka41 Re: co kto daje 14.06. 15.06.06, 00:47
          Z przyczyn niezaleznych ode mnie, wlacze sie ( jak pisalam ) po 10 lipca.
          Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej
          niecodziennego sie wykluje.Pozdrawiam serdecznie, i zachecam wszystkich
          forumowiczow.
          Przestancie politykowac ( choc na chwile ) i podgryzac sobie gardla . Sprobujcie
          zrobic cos razem, naprawde pozytecznego.
          Juz widze xyz jak z andreasem razem wioza dary do Polic.Czyz nie piekny widok ?
          Albercik, Dyrgosia, Absztyf , co z Wami ? Pismak, KF i wielu, wielu innych ???
          Dalej, do roboty.
          :)))
          • wizytka1 Re: co kto daje 14.06. 15.06.06, 12:33
            Hania (jak zwykle) ma rację. Mało Was kochani. Trochę to przykre i gorzkie. Mam
            nadzieję, że przybędą tu stali bywalcy :)
            • kakq Re: co kto daje 14.06. 15.06.06, 16:46
              przeprasza nie bylo nie chwile sprawy rodzinne prosze napisac co jest
              najbardziej potrzebme , czy to sa dary o ktorych pisaliście wyzej slodycze owoce
              , czy moga byc makarony kaszki itp?
              • kakq Re: co kto daje 14.06. 15.06.06, 16:48
                przeczytałam cały watek jak cosik kupie napisze pzdr
          • kurde.felek Re: co kto daje 14.06. 16.06.06, 10:57
            Odzywam się na apel - dam, to co potrzebne, tj wyasygnuję kwotę pieniędzy na coś
            tam, najchętniej kupiłbym książki, materiały piśmienne itp.
            Może komplet wyposażenia szkolnego dla jakiegoś konkretnego dziecka. Właczę się
            do akcji po 20 lipca - konkretna pracą,w zależności od potrzeb.
    • milseog co kto daje 15.06. 16.06.06, 12:36
      Drodzy Akcjonariusze,
      akcja się rozpędza. Pomoc zaoferowało już 11 osoób. Mam nadzieję, że to nie koniec i ciągle zbieram
      zgłoszenia. Można pisać na maila, można też listę oferowanych darów wpisywać na forum. Najlepiej
      jako odpowiedź na najświeższy post z tytułem "co kto daje/data". Czego potrzeba i wszystkie
      szczegóły dotyczące akcji w poście, do którego podaje link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=43264327&a=43547234
      Jeśli ktoś czuje wstręt do poczty, etc. niech zmusi się chociaż do napisania tego jednego maila a ja
      odpiszę i podam numer komórki:) Póki co poniżej...

Lista oferowanych rzeczy na dzien 15.06:

7. Oktomvre: jedzie do Makro i zrobi rozeznanie: może jogurty, mleko, jakieś wędliny pakowane
      próżniowo, kasza manna, w każdym razie spożywka + transport.
      8. Wizytka1: trochę picia i coś do chrupania :)
      9. Kurde.Felek: dam, to co potrzebne, tj wyasygnuję kwotę pieniędzy na coś
      tam, najchętniej kupiłbym książki, materiały piśmienne itp. Może komplet wyposażenia szkolnego dla
      jakiegoś konkretnego dziecka. Właczę się
      10. Kakq: jak cosik kupi - napisze
      11. Hanka41: Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej niecodziennego
      sie wykluje. (Włączy się do akcji po 10 lipca. W stałym kontakcie.)

Wszystkim wielkie dzięki! Czekam na kolejne zgłoszenia. Wszystko się przyda.
      Serdeczności,
      Milseog
    • milseog Co już zrobiliśmy: wyniki poprzednich akcji. 16.06.06, 12:50
      Jest! Odnalazłem w wyszukiwarce podsumowania poprzednich akcji. Poniżej publikuje je po to, żeby
      nowi akcjonariusze mogli poczytać jak to onegdaj bywało. A działo się sporo. Pozdrawiam,
      Milseog

I AKCJA czerwiec 2002 r.

witam wszystkich "akcjonariuszy" i pozostalych zainteresowanych wyniki
      akcji "forumowicze dla domu samotnej matki i dziecka w policach". przypomne
      tylko, ze akcja wziela sie z watku "kto czego potrzebuje - rozdaje prezenty".
      tam franekkk, skuter i jottka wpadli na pomysl przekazania slodyczy dla jednego
      z domow dziecka w szczecinie badz okolicy. wybralismy dom samotnej matki i
      dziecka w policach. przebywaja w nim kobiety ze swoimi dziecmi, ofiary przemocy
      domowej. dom prowadzi organizacja markot, odlam monaru.
      z akcji na wskros spontanicznej i nieprzygotowanej, ale szczerej i jak sie
      okazalo bardzo ofiarnej udalo nam sie przygotowac calkiem pokazny transport
      slodyczy, ktorymi dzieci moga sie raczyc od pierwszego popoludnia wakacji.
      w akcji wzieli udzial: jottka, ga, laura74, gabi99, hannad, naim, pakuz,
      skuter70, gryf, koala, rabarbarian, misko, franekkk wraz z siostra i milseog z
      rodzina.
      oto co udalo nam sie zebrac i zawiezc dzieciom:
      10 kg manadrynek
      7 paczek a 50 gr czekoladek kinder
      50 czekoladek a 15 gr
      5 sokow dr witt a 1 litr
      30 ciastek bisc&bounty,bisc&snickers a 25,6 gr
      25 batonikow twix a 58 gr
      24 paczki lilla stars a 70 gr
      300 lizakow owocowych (2,4 kg)
      3 sloiki masla nutella a 440 gr
      3 sloiki masla snickers a 360 gr
      butelka ze smoczkiem + miekka lyzeczka dla niemowlecia
      27 soczkow wieloowocowych donald a 0,2 litra
      10 blokow rysunkowych
      10 paczek kredek
      pilka do skakania
      30 wafelkow grzesiek a 28 gr
      5 ksiazek dla najmlodszych dzieci
      48 sztuk batonikow chalwowych a 45 gr
      2 paczki platkow sniadaniowych mlekolaki a 250 gr
      4 paczki piernikow nadziewanych w czekoladzie a 180 gr
      5 paczek markizow kakaowych a 150 gr
      3 paczki biszkoptow a 120 gr
      5 czekolad z babelkami a 75 gr
      25 czekolad a 100 gr
      1,5 kg petitek w czekoladzie
      25 wafelkow prince polo xxl a 56 gr
      500 gr ptasiego mleczka
      2 paczki mars i snickers minis a 198 gr
      23 ksiazki dla dzieci mlodszych i starszych
      10 paczek platkow sniadaniowych chocapic a 250 gr
      15 batonow snickers crunch a 40 gr
      15 batonikow mars a 50 gr
      15 batonikow bounty a 57 gr
      3 czekoaldy milka z herbatnikiem a 100 gr
      2 paczki cukierkow eclairs a 250 gr
      12 sokow owocowych a 1 litr
      12 kartonow mleka a 1 litr
      2 misie pluszowe
      20 zestawow happy meal w restauracji mcdonalds ufundowanych przez pana pawla
      kurke
      autobus wycieczkowy na caly dzien wraz z kierowca ufundowany przez szczecinsko-
      polickie przedsiebiorstwo komunikacyjne

wszystkim, ktorzy wzieli udzial w akcji serdecznie dziekuje za zaufanie, ktorym
      mnie obdarzyli. jottka zaufala mi na tyle, ze przyslala slodycze paczka na moj
      domowy adres:))).
      dziekuje takze ga, frankkkowi i sozie, ktorzy zapewnili transport do polic oraz
      laurze74 za towarzystwo podczas przekazania prezentow.
      podczas rozmow uczestnikow akcji ustalilismy, ze nie byla to nasza ostatnia
      akcja na rzecz domu samotnej matki i dziecka w policach. bedziemy ja
      kontynuowac przed rozpoczeciem roku szkolnego. mamy cale wakacje na jej
      przygotowanie. liczymy tez na to, ze wowczas bedzie nas jeszcze wiecej.
      jeszcze raz wszystkim dziekuje i pozdrawiam,
      milseog@poczta.gazeta.pl

II AKCJA wrzesień 2002 r.

a teraz juz do rzeczy. nasza druga akcja udala sie - jesli to mozliwe:) -
      jeszcze lepiej niz poprzednia. tym razem zbieralismy konkretne rzeczy i po
      raz pierwszy (rozwijamy się?:) pieniadze na rzeczy "zamowione" przez
      kierownika domu. najbardziej potrzebne byly dwa komplety ksiazek i farby
      emailiowe do wykonczenia remontu w domu. i to - oraz duzo wiecej - udalo nam
      sie zebrac i dostarczyc do polic. dzieki nam dwoje dzieci ruszy do szkoly z
      nowiutkim ksiazkami. mysle, ze to bardzo wazne dla dziecka.
      jestem bardzo wdzieczny wszystkim, ktorzy wzieli udzial w akcji. nie sposob
      nie wspomniec tutaj o ofiarnosci forumowiczow krakowskich, ktorych z wlasciwa
      sobie gracja zorganizowala jottka:) oraz o naszych i tamtejszych
      forumowiczach ze stanow, ktorzy takze wsparli albo zadeklarowali, ze wespra
      nasza akcje: prokocima1 i jacka.
      to niesamowite.
      wielkie dzieki takze dla sekcji transportowej, ktora tym razem tworzyli
      hannad:) i franek:). arasowi, ktory sie zadeklarowal, ale nie
      zostal "wykorzystany" takze wielkie dzieki:)

a oto najwazniejsze czyli co udalo nam sie zebrac (bez podzialu na role):

- karton długopisów (30szt)
      - 15 ołowkow z gumka
      - 63 zeszyty
      - 3 zestawy ekeriek, linijek i kontomierzy
      - 15 lizakow
      - 1080 gr chalwy
      LISTA KSIAZEK:
      - juliusz verne, dzieci kapitana granta
      - edgar allan poe, opowieści niesamowite
      - edith nesbit, czarodziejskie miasto
      - e. nestbit, pięcioro dzieci i coś
      - charles perrault, bajki
      - hans christian andersen, baśnie
      - artur conan doyle, przygody sherlocka holmesa
      - howard pyle, wesołe przygody robin hooda
      - edmund niziurski, jutro klasówka
      - lewis carroll, przygody alicji w krainie czarów
      - l.carroll, o tym, co alicja odkryła po drugiej stronie lustra
      - james matthew barrie, przygody piotrusia pana
      - antonina domańska, paziowie króla zygmunta
      - james fenimore cooper, czerwony korsarz
      - frances hodgson burnett, tajemniczy ogród
      - frank baum, czarnoksiężnik z krainy oz
      - mark twain, książę i żebrak
      - b. prus, nowele i opowiadania
      - h. sienkiewicz, nowele i opowiadania

- atlas geograficzny
      - slownik ortograficzny
      - 3 wiaderka plasteliny
      - 6 pedzelkow
      - 12 wlasnorecznie zaprojektowanych koszulek dla dzieci - super byly!:)
      - 2 paczki farb
      - farby 12 kolorow
      - paczka farbek do malowania koszulek
      - pies pluszowy
      - tygrysek i smerf pluszowy:)
      - 3 paczki pasteli
      - 4 dlugopisy bic w 4 kolorach
      - 3 linijki
      - 2 piorniki
      - 6 zelpenow
      - 2 paczki kredek olowkowych a 12 kolorow
      - 2 bloki rysunkowe
      - 3 wycinanki (nawet z harry potterem:)
      - 8 paczek czekoladek a 100 gr
      - 11 czekoladek kinder a 21 gr
      - 8 czekolad a 100 gr
      - 2 paczki ciastek leibnitz w czekoladzie a 100 gr
      - niezliczona liczba balonikow
      - zestaw raczej plastyczny - bloki rysunkowe, plastelina, modelina, kredki
      zwykłe i pastelowe, flamastry
      -mandarynki 5 kg
      -pomarancze 5 kg
      -zabawka pluszowa 1 szt
      -ptasie mleczko 450 g
      -bomb."slodki upominek" 230 g
      -guma do zucia Happy 3x25 g
      -cacao nesquic 250 g
      -orzechy laskowe w czekoladzie 2x125 g
      -torcik wedlowski 250 g
      -czekolada lux 2x180 g
      -morele w syropie 420 g
      -czekoladki michalki 250 g
      - 2 komplety ksiazek warte w sumie 501 zl
      - 10 puszek farb emaliowych w kolorach zamowionych przez kierownika
      - 32 princesse (policjantka ze złoto-polic:)
      - 4 duże tuby pasty do zębów
      - 4 zestawy śniadaniowe (kleiki) dla klajniaków:)
      - 6 litrów pysznych soków

w sumie zebralismy 665 zl (do tego jeszcze 150 wplynelo przekazami na konto).
      kupilismy za to ksiazki (501 zl), a za reszte farby oraz inne artykuly.
      pieniadze wydalismy z frankiem co do grosza, a nawet lekko ponad bo musial mi
      pozyczyc na cole:)

tym razem w akcji wzielo udzial znacznie wiecej osob. oto pelna lista (gdybym
      kogos pominal prosze o wybaczenie):
      joseph007, bluetab70, skks, krzychut, mtq, tomCrac, mikołaj7, Zbigniew,
      kathy38, viking73, swing, faciu, kazik_4, luckystrike, peteen, m.in,
      przedstawicielstwo krakowskiej 'gw' oraz Piotr (barman pubu 'Impresja' na
      Miodowej :))) w krakowie)- ci wszyscy z krakowa
      oraz nasza mocna ekipa:
      sttetiner, ga, gabi, laura, jottka, hannad, pakuz, sheki, skuter, bbury,
      naim, arras, gryf, rabarbarian, franek i ja;
      a do tego wszystkiego jeszcze nasi zawodnicy grajacy za granica: prokocim1
      (krakow) i jacek (pogon szczecin na wypozyczeniu do houston texans:)
      wszystkim BARDZO dziekuje. mam nadzieje, ze spotkamy sie znowu przed swietami
      bozego narodzenia. wtedy dopiero bedziemy mieli pole do popisu:)
      do zobaczenia,
      milseog
      ps. ciesze sie, ze moglem was wszystkich pozna
    • milseog co kto daje 16.06 - pierwsza dostawa! 16.06.06, 20:46
      Drodzy Akcjonariusze,
      akcja się rozpędza. Pomoc zaoferowało już 11 osoób, a jedna z nich - Oktomvre, już zawiozła swoje
      zakupy do Domu! Mam nadzieję, że to nie koniec i ciągle zbieram zgłoszenia. Można pisać na maila,
      można też listę oferowanych darów wpisywać na forum. Najlepiej jako odpowiedź na najświeższy post z
      tytułem "co kto daje/data". Czego potrzeba i wszystkie szczegóły dotyczące akcji w poście, do którego
      podaje link:
      A oto co zrobiliśmy w dwóch poprzednich akcjach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=43264327&a=43696390
      Jeśli ktoś czuje wstręt do poczty, etc. niech zmusi się chociaż do napisania tego jednego maila a ja

Lista oferowanych rzeczy na dzien 16.06:

01. Oktomvre: JUŻ ZAWIOZŁA swoje zakupy!!! Brawo! Oto co podarowała: 60szt jogurtów jogobella,
      prawie 4 kg bloków szynkowych, 10 paczek kaszy manny x 0,5kg i 7 paczek płatków owsianych.
      Oprócz tego deklaruje pomoc przy wyprawkach i oferuje transport.

7. Wizytka1: trochę picia i coś do chrupania :)
      8. Kurde.Felek: dam, to co potrzebne, tj wyasygnuję kwotę pieniędzy na coś
      tam, najchętniej kupiłbym książki, materiały piśmienne itp. Może komplet wyposażenia szkolnego dla
      9. Kakq: kasze, makarony i przybory do pisania
      10. Hanka41: Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej niecodziennego

Wszystkim wielkie dzięki! Zwłaszcza Oktomvre. Zrobiła zakupy i nie chciała czekać aż się zepsują.
      Dzięki temu nasza akcja potrwa dłużej:) Czekam na kolejne zgłoszenia. Wszystko się przyda.
      Serdeczności,
      Milseog
      • skuter70 TERMIN ???? 19.06.06, 08:34
        Mils podaj jakis termin tej pierwszej zbiorki
        • korfi Re: TERMIN ???? 19.06.06, 11:46
          Termin i logistyka. Czy będzie jakieś częściowe grupowanie dostaw czy każdy sam
          ma jechać ze swoimi zakupami. Myślę, że dobrze by było zebrać to kilka
          wiekszych partii.

• milseog Re: TERMIN ???? 19.06.06, 12:06
            Witam,
            termin ustalmy na 1 lipca. Do tego dnia postaram sie zebrac dary od wszystkich i jakims transportem
            dostarczyc je gdzie trzeba. Bede informowal na biezaco. Poki co powtarzam: 1 LIPCA!

Robmy to!
            pozdrawiam wszystkich i dziekuje,
            milseog
    • milseog Lista książek będzie lada moment! 21.06.06, 11:06
      Drodzy akcjonariusze,
      Pani kierownik juz ma liste ksiazek do szkoly, ktore dzieci beda potrzebowac. Kiedy tylko przesle mi ja
      mailem natychmiast umieszcze ja na forum.

Czekam tez na kolejne deklaracje. Przypominam, ze termin ustalilismy na 1 lipca.

Pozdrawiam,
      Mils
    • milseog co kto daje 21.06 - pierwsza dostawa! 22.06.06, 13:54
    • milseog co kto daje 21.06 - poprawna!!! 22.06.06, 14:00
      Witam wszystkich akcjonariuszy!

Bardzo jest mi miło obwieścić, że do akcji dołączyła Hannad, która brała udział w poprzednich naszych
      akcjach. Jej zwyczajowe "pudło Grześków" dopisuję zatem do końca listy, która na wczoraj wygląda
      następująco:

01. Oktomvre: JUŻ ZAWIOZŁA swoje zakupy!!! Brawo! Oto co podarowała: 60szt jogurtów jogobella,
      prawie 4 kg bloków szynkowych, 10 paczek kaszy manny x 0,5kg i 7 paczek płatków owsianych.

10. Hanka41: Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej niecodziennego
      11. Hannad: Dokładam tradycyjnie pudło "grześków".

Na razie mamy tyle. Cały czas czekam na kolejne zgłoszenia. Już niedługo będę pisał w jaki sposób
      będę chciał odebrać oferowane rzeczy tzn. zajmiemy się logistyką:) Mam nadzieję, że oferowane środki
      transportu nadal są w pogotowiu?

Pozdrawiam i zachęcam do przeczytania także postu z tematem "WYPRAWKA".

Milseog
      • milseog Re: co kto daje 27.06 27.06.06, 12:16
        Witam wszystkich akcjonariuszy!

Witam, Kiciara jest już po zakupach i przysłała mi maila z listą kupionych artykułów. Dzięki temu mogę
        przedstawić najświeższą listę rzeczy, które już mamy zadeklarowane bądź kupione. Na 27 czerwca
        wygląda ona następująco:

4. Kiciara11: chrupki sniadaniowe Corn Flakes - 6 opakowan; ryż - 10 kg; kasza jeczmienna - 12
        opakowan; makaron - 16 paczek; soczki z rurka - 28 szt.; puzzle (rozne rodzaje) - 3 szt.; laleczki - 3
        szt.; maskotka - 1 szt.; samochod - 1 szt.; garniturek komunijny; sweterek
        11. Hannad: Dokładam tradycyjnie pudło "grześków".

Na razie mamy tyle. Cały czas czekam na kolejne zgłoszenia. Już niedługo będę pisał w jaki sposób
        będę chciał odebrać oferowane rzeczy tzn. zajmiemy się logistyką:) Mam nadzieję, że oferowane środki
        transportu nadal są w pogotowiu?

Pozdrawiam i zachęcam do przeczytania także postu z tematem "WYPRAWKA". Na "naszym koncie"
        mamy już 400 zł!!!!

Milseog
    • milseog Jest wykaz książek!Akcja "Wyprawka":czas zaczynać? 22.06.06, 14:30
      Drodzy Akcjonariusze!

Zgodnie z zapowiedziami pani kierowniczka Domu, któremu pomagamy przekazała mi listę książek,
      których będą potrzebować do szkoły dzieci, którym chcemy pomóc. Takich maluchów jest czworo, a
      więc książek też potrzeba trochę. Takie czasy. Książki kupujemy nowe. Tak zrobiliśmy ostatnim razem,
      a to dlatego, że chcieliśmy, aby te dzieci dotknięte przez los chociaż w dniu rozpoczęcia szkoły nie
      musiały z zazdrością patrzeć na nowe, świeżo obłożone podręczniki kolegów i koleżanek.

Mam wszystkie listy podręczników sporządzone dla konkretnych dzieci. Nie ma sensu ich chyba
      publikować, bo to na niewiele się zda i tylko wprowadzi bałagan. A jeszcze pewnie zaczniemy się
      dublować w zakupach i wyjdzie katastrofa. Oto co proponuję:

1. Osoby zainteresowane wzięciem "na siebie" listy konkretnego dziecka proszę wpisywać się na forum
      lub pisać na mój adres mailowy.

To droga najbezpieczniejsza i najbardziej efektywna.

2. Osoby, które chcą pomóc, ale nie mogą przeznaczyć aż tyle na ten cel proszę wpisywać ewentualne
      kwoty, które możecie przeznaczyć na ten cel. Zebrane pieniądze wydamy na książki i rozliczymy się tak
      jak podczas poprzednich akcji.

To droga trudniejsza i bardziej wymagająca z organizacyjnego punktu widzenia, ale DO ZROBIENIA przy
      odrobinie ofiarności.

Czekam zatem na Wasze głosy w tej sprawie i ewentualne deklaracje. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to
      też bardzo chętnie ich wysłucham. Robimy to wspólnie i każdy głos jest cenny o ile wnosi coś do
      sprawy. Za ANONIMOWOŚĆ na każde życzenie ręczę własnym słowem honoru:)

Podrawiam,
      Milseog

• milseog Akcja "Wyprawka" 23.06.06, 10:24
        Witam,
        równolegle do akcji obdarowania dzieci słodyczami, względnie wsparcia Domu żywnością, napojami,
        etc. lub też innymi miłymi prezentami, rozpoczynamy akcję "Wyprawka", dzięki której chcemy
        wyposażyć wszystkie dzieci z tego domu w książki do szkoły. Mam listę tytułów książek dla czwórki
        dzieci i mogę ją udostępnić wszystkim zainteresowanym. Gdyby ktoś zadeklarował chęć zajęcia się
        wyposażeniem jednego, konkretnego dziecka, chętnie prześlę mu listę. Tak byłoby najwygodniej. Ci,
        którzy chcieliby przeznaczyć na to jakąkolwiek kwotę bardzo proszę o deklaracje na forum względnie
        na adres mailowy. Dzięki Wam serdeczne,
        Mils

Akcja "WYPRAWKA"

Oto lista chętnych do wsparcia akcji zakupu nowych podręczników szkolnych dla dzieci z Domu
        Samotnej Matki i Dziecka w Policach.

Wizytka1: 50 zł.
        Milseog: 50 zł.
        • milseog Wyprawka dla niewidomej Sandry 23.06.06, 11:29
          Szanowni,
          Okazuje się, że Sandra, niewidoma siedmiolatka, która wraz z mamą mieszka w Domu w Policach ma
          potrzeby bardziej konkretne niż zakładaliśmy, a co za tym idzie o wiele bardzie kosztowne. Od
          kierowniczki Domu, pani Izy, dostałem wykaz artykułów, które Sandra potrzebuje do tego, żeby móc
          uczyć się w szkole. List od pani Izy publikuję niemal w całości. Może ktoś w tym zakresie będzie chętny
          do pomocy.

"Mamy tutaj w ośrodku jedną niewidomą dziewczynke - siedmiolatkę, Sandrę Ch. Własnie otrzymałam
          od jej mamy wykaz rzeczy niezbędnch do nauki w szkole, razem z cenami.
          1. Kartki do pisania brajlem ( 1 kg - 8 zł )- tygodniowo zużywa ok 0,5 kg
          2. Taśma dymo do oznaczenia wypukłego zeszytu - cena 8 zł za sztukę
          3. Samoprzylepna folia brajlowska do książek i zeszytów
          4. Pisaki i markery ( czarny, niebieski, zielony )
          5. Piórnik brajlowski do pisania - cena 70 zł

Wszystko jest do zakupienia w Polskim Związku Niewidomych, ul. Piłsudskiego 37 w Szczecinie.
          Nasza Sandra ma swojego bloga, gdzie można znaleźć wiecej informacji na jej temat.
          sandrapolice.blog.onet.pl".

Pozdrawiam,
          milseog
          • hanka41 Re: Wyprawka dla niewidomej Sandry 24.06.06, 00:31
            Witam serdecznie wszystkich ktorzy juz udzial zadeklarowali oraz rowniez tych
            ktorzy n a p e w n o zadeklaruja.
            Ze swej strony chciala bym sie zajac wyprawka Sandry.
            Jesli jeszcze nikt sie nie zglosil (np na poczte milsa ) to mozecie na mnie
            liczyc.
            Pozdrawiam.
            • milseog Wyprawka dla niewidomej Sandry:Hanka41! 24.06.06, 15:27
              Brawo Hanka!
              niniejszym oswiadczam, ze Sandre wyposazy w niezbedne rzeczy do szkoly Hanka41! Brawo! i WIELKIE
              DZIEKI!
              pozdrawiam wszystkich, a Hanke w szczegolnosci! wracaj szybko i odezwij sie mailowo! DZIEKI.
              czekam na kolejne zgloszenia.

Mils
        • milseog Re: Akcja "Wyprawka" Już 200 zł! 23.06.06, 13:20
          Witam,
          równolegle do akcji obdarowania dzieci słodyczami, względnie wsparcia Domu żywnością, napojami,
          etc. lub też innymi miłymi prezentami, rozpoczynamy akcję "Wyprawka", dzięki której chcemy
          wyposażyć wszystkie dzieci z tego domu w książki do szkoły. Mam listę tytułów książek dla czwórki
          dzieci i mogę ją udostępnić wszystkim zainteresowanym. Gdyby ktoś zadeklarował chęć zajęcia się
          wyposażeniem jednego, konkretnego dziecka, chętnie prześlę mu listę. Tak byłoby najwygodniej. Ci,
          którzy chcieliby przeznaczyć na to jakąkolwiek kwotę bardzo proszę o deklaracje na forum względnie
          Mils

Akcja "WYPRAWKA"

Oto lista chętnych do wsparcia akcji zakupu nowych podręczników szkolnych dla dzieci z Domu
          Samotnej Matki i Dziecka w Policach. Do akcji dołączyła się Hannad i "dokleiła" 100 zł na książki!
          Wielkie dzięki i czekamy na kolejne osoby!

Najnowsza lista darczyńców:
          Hannad: 100 zł

Pozdrawiam,
          Milseog
          • milseog Akcja "Wyprawka" Już 400 zł! 27.06.06, 12:09
            Witam,
            Mils

Akcja "WYPRAWKA"

Samotnej Matki i Dziecka w Policach. Jako kolejna dołączyła do Akcji "WYPRAWKA" Kiciara i
            zadeklarowała 200 zł na książki! BRAWO!!!

Kiciara: 200 zł

Oprócz tego Hanka41 zadeklarowała, że samodzielnie wyposaży niewidomą Sandrę we wszystkie
            artykuły niezbędne dla niej do nauki!!
            Jeszcze raz ukłony, podziękowania i serdeczności!

Pozdrawiam,
            Milseog
            • milseog Re: Akcja "Wyprawka" Już 500 zł! 29.06.06, 09:56
              Witam,
              Mils

Akcja "WYPRAWKA"

Samotnej Matki i Dziecka w Policach. Jako kolejny dołączył do Akcji "WYPRAWKA" Korfi i wkleił 100 zł
              do puli na książki! BRAWO!!!

Kiciara: 200 zł
              Korfi: 100 zł

Oprócz tego Hanka41 zadeklarowała, że samodzielnie wyposaży niewidomą Sandrę we wszystkie
              artykuły niezbędne dla niej do nauki!!
              Jeszcze raz ukłony, podziękowania i serdeczności!

Pozdrawiam,
              Milseog
    • milseog Zbiórka darów w piątek 30 czerwca! 27.06.06, 09:59
      witam Szanownych,

dary czas zebrać i dostarczyć do Domu w Policach! proponuję termin: piątek 30 czerwca "po pracy"
      czyli np. godz. 17.00 na parkingu przy PZU przy ul. Roosvelta vis a vis Radissona (to ta mała uliczka
      przy parkingu, na którym PZU szacuje szkody powypadkowe).
      Jeśli ktoś nie może, ma na to inny pomysł, etc. proszę żeby pisał do mnie na maila. Podam telefon
      komórkowy i bedziemy się dogadywać.
      Niektórzy np. Oktomvre i Kiciara zdecydowali się na dostarczenie darów samodzielnie. Chcą pozostać
      anonimowi i takie ich prawo. Wszytskim bardzo dziękuję i przypominam o "Akcji WYPRAWKA". Jak
      dotąd zebraliśmy deklarację na 200 zł oraz deklarację Hanki41, która wyposaży w artykuły do szkoły
      niewidomą Sandrę. Byłoby miło gdybyśmy trochę akcję przyspieszyli - wakacje dopiero się zaczęły, ale
      jeśli będziemy mogli kupić już książki mamy tych dzieci będą mogły przeznaczyć te pieniądze na
      bieżące potrzeby.
      Jeszcze raz wielkie dzięki! Warto robić z Wami takie cuda!
      Milseog
    • milseog Druga dostawa! Dzięki Kiciara!:) 28.06.06, 13:14
      Drodzy Akcjonariusze,
      akcja rozpędza się coraz bardziej!!!! Pomoc zaoferowało już 12 osoób! Dwie osoby: Oktomvre i Kiciara
      już zawiozły swoje dary do Domu! Wielkie dzięki i uśmiechy dla nich! Kiciara dołożyła ponad to, co
      obiecała jeszcze 10 kg cukru i 15 kg mąki! Brawo! Uaktualniona lista darczyńców i zebranych oraz
      zawiezionych darów poniżej.
      Mam nadzieję, że to nie koniec i ciągle zbieram zgłoszenia. Można pisać na maila, można też listę
      oferowanych darów wpisywać na forum. Najlepiej jako odpowiedź na najświeższy post z tytułem "co kto
      daje/data". Czego potrzeba i wszystkie szczegóły dotyczące akcji w poście, do którego podaje link:

Lista oferowanych rzeczy na dzien 16.06:

02. Kiciara: JUŻ ZAWIOZŁA swoje zakupy!!! Hura!:) Jej dary: chrupki sniadaniowe Corn Flakes - 6
      opakowan; ryż - 10 kg; 10 kg cukru; 15 kg mąki; kasza jeczmienna - 12 opakowan; makaron - 16
      paczek; soczki z rurka - 28 szt.; puzzle (rozne rodzaje) - 3 szt.; laleczki - 3 szt.; maskotka - 1 szt.;
      samochod - 1 szt.; garniturek komunijny; sweterek.

Oprócz zawiezionych już darów zadeklarowane mamy:
      4. Jottka: pewna suma pieniędzy, którą Skuter wymieni na potrzebne artykuły.
      5. Skuter70: tradycyjnie - słodkości:)
      6. Wizytka1: trochę picia i coś do chrupania :)
      7. Kurde.Felek: dam, to co potrzebne, tj wyasygnuję kwotę pieniędzy na coś
      8. Kakq: kasze, makarony i przybory do pisania
      9. Hanka41: Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej niecodziennego sie
      wykluje. (Włączy się do akcji po 10 lipca. W stałym kontakcie.)
      10. Hannad: Dokładam tradycyjnie pudło "grześków".

Wszystkim wielkie dzięki! Zwłaszcza Oktomvre i Kiciarze. Zrobiły zakupy i nie chciała czekać aż się
      zepsują. Dzięki temu nasza akcja potrwa dłużej:) Czekam na kolejne zgłoszenia. Wszystko się przyda.
      Serdeczności,
      Milseog

• laura74 Re: Druga dostawa! Dzięki Kiciara!:) 28.06.06, 22:12
        Mils, może zajrzyj do tej poczty w końcu - chodzi o dość newralgiczną kwestię
        terminową;)
        pozdrowienia
        • milseog Transport w piątek czy sobotę? 29.06.06, 09:39
          Laura,
          mail dawno juz przeczytany. odpisalem Tobie na mail do pracy chyba. Co do kwestii transportu: skoro nie
          pasuje piatek wszystkim to moze lepsza sobota w poludnie powiedzmy?
          czekam na sugestie.
          pozdrawiam
          Mils
          • kakq Re: Transport w piątek czy sobotę? 29.06.06, 09:43
            ja wole [piątek o 17 tak jak był w sobote ja wyjezdzam
            • milseog Nie wszystkim pasuje piątek o 17. 29.06.06, 09:53
              Szanowni,
              zapomniałem o ważnej sprawie: jutro zaczynają się ćwierćfinały MŚ właśnie o 17. część pędzi po pracy
              żeby właśnie móc to obejrzeć:) Poza tym, Laura, która jest w sekcji transportowej może dopiero po 19.
              I to jest chyba powód, dla którego moglibyśmy ustalić wspólnie inny termin. W sobotę mnie nie ma,
              Kakq również. Dlatego czekam na sugestie alternatywy dla piątku godz. 17: piątek przed 17? niedziela
              w południe? poniedziałek po pracy? i kto ewentualnie mógłby Laure wyręczyć z transportem? Od kogo
              trzeba odebrać zakupy z domu?
              piszcie na mail podam numer komórki i wszystko ustalimy. Tysięcy nas nie ma - problemów nie
              przewiduje:)
              Pozdrawiam wszystkich,
              Milseog
              • kakq Re: Nie wszystkim pasuje piątek o 17. 29.06.06, 10:00
                proponuje poniedziałek
                • wizytka1 Re: Nie wszystkim pasuje piątek o 17. 29.06.06, 10:22
                  Ponieważ widzę, że nie tylko ja mam problem z piątkiem. Jestem za sobotą(przed
                  południem) niedzielą lub poniedzialkiem. Może rzeczywiście poniedziałek ?
                  Milseog. Dzięki. Pocztę odebrałam.Jakoś się zgramy :)
                  • skuter70 dzien powszedni 29.06.06, 10:26

to powinien byc dzien powszedni a nie sobota ani niedziela

i do tego termin powinien byc ustalony rowniez w dzien powszedni, zebym zdozyl
                    przeczytac maila bo w weekend nie mam dostepu do sieci:)
                    • milseog zbiórka w poniedziałek! godzina? 29.06.06, 11:02
                      Widzę, że poniedziałek będzie lepszy dlatego skrzyknijmy się tego dnia. Czekam na propozycje godziny.
                      Zaczynamy od propozycji godz. 17. Kto za? Kto przeciw?
                      Pozdrawiam
                      Mils
                      PS. Maila w tej sprawie wyślę dziś przed końcem pracy, np. o 14.00.
                      • kakq Re: zbiórka w poniedziałek! godzina? 29.06.06, 11:14
                        PONIEDZIAŁEK , GODZ. 17 JESTEM ZA
                        PZDR
                        • Gość: wizytka Re: zbiórka w poniedziałek! godzina? IP: *.szczecin.enea.pl 29.06.06, 11:23
                          Poniedziałek 17-ta, miejsce b.z. - jestem za
                          • milseog Zbiórka: poniedziałek 3.7.godz.17.00 30.06.06, 11:51
                            Drodzy Akcjonariusze,
                            Na podstawie maili i Waszych wpisów ustalam zbiórkę na poniedziałek 3 lipca godz. 17.00 na ul.
                            Roosvelta w Szczecinie vis a vis parkingu PZU.
                            Ci, którzy nie mogą w poniedziałek, a mogliby dzisiaj po 19.00 proszeni są o kontakt z
                            Laura74@gazeta.pl. Dogadujcie się razem co i jak.

WAŻNE!! Osoby, które deklarowały pomoc transportową proszę o zgłoszenie się czy to nadal aktualne.
                            Widzę bowiem, że jest ryzyko, iż zostanę sam z zakupami pod PZU:) Kto będzie miał auto? - pytam
                            wprost.

Pozdrawiam,
                            Milseog
    • milseog co kto daje 28.06 - wielka 13!:) 29.06.06, 10:01
      Drodzy Akcjonariusze,
      akcja rozpędza się coraz bardziej!!!! Pomoc zaoferowało już 13 osoób! Ostatnio dołączyła do nas
      Ja_Aska, która zadeklarowała po prostu: "powiedzcie mi co, gdzie i kiedy a ja jestem". Czy trzeba coś
      dodawać? Hip Hip Hura! :)
      Dwie osoby: Oktomvre i Kiciara już zawiozły swoje dary do Domu! Wielkie dzięki i uśmiechy dla nich!
      Kiciara dołożyła ponad to, co obiecała jeszcze 10 kg cukru i 15 kg mąki! Brawo! Uaktualniona lista
      darczyńców i zebranych oraz zawiezionych darów poniżej.
      Mam nadzieję, że to nie koniec i ciągle zbieram zgłoszenia. Można pisać na maila, można też listę
      oferowanych darów wpisywać na forum. Najlepiej jako odpowiedź na najświeższy post z tytułem "co kto
      daje/data". Czego potrzeba i wszystkie szczegóły dotyczące akcji w poście, do którego podaje link:

Lista oferowanych rzeczy na dzien 28.06:

02. Kiciara: JUŻ ZAWIOZŁA swoje zakupy!!! Hura!:) Jej dary: chrupki sniadaniowe Corn Flakes - 6
      opakowan; ryż - 10 kg; 10 kg cukru; 15 kg mąki; kasza jeczmienna - 12 opakowan; makaron - 16
      paczek; soczki z rurka - 28 szt.; puzzle (rozne rodzaje) - 3 szt.; laleczki - 3 szt.; maskotka - 1 szt.;
      samochod - 1 szt.; garniturek komunijny; sweterek.

Oprócz zawiezionych już darów zadeklarowane mamy:
      4. Jottka: pewna suma pieniędzy, którą Skuter wymieni na potrzebne artykuły.
      5. Skuter70: tradycyjnie - słodkości:)
      6. Wizytka1: trochę picia i coś do chrupania :)
      7. Kurde.Felek: dam, to co potrzebne, tj wyasygnuję kwotę pieniędzy na coś
      8. Kakq: kasze, makarony i przybory do pisania
      9. Hanka41: Mozecie na mnie liczyc z wyprawkami, ksiazkami a moze i cos bardziej niecodziennego sie
      wykluje. (Włączy się do akcji po 10 lipca. W stałym kontakcie.)
      10. Hannad: Dokładam tradycyjnie pudło "grześków".
      11. Korfi: udział w akcji "WYPRAWKA" i deklaracja 100 zł - nie może w terminie przez nas ustalanym.

Wszystkim wielkie dzięki! Zwłaszcza Oktomvre i Kiciarze. Zrobiły zakupy i nie chciała czekać aż się
      zepsują. Dzięki temu nasza akcja potrwa dłużej:) Czekam na kolejne zgłoszenia. Wszystko się przyda.
      Serdeczności,
      Milseog
    • milseog Uczestnicy "Wyprawki"! 29.06.06, 14:35
      Szanowni, którzy zadeklarowaliście pieniądze na książki, odbierzcie, proszę, maila. Czas ruszyć na
      zakupy! W mailu wszelkie szczegóły, propozycje i logistyka:)
      Moje uszanowanie,
      Milseog
      • milseog Jednak konto 30.06.06, 11:44
        Witam,
        dostalem maile w sprawie przekazania pieniędzy na akcję "Wyprawka". Wygląda na to, że najwygodniej dla
        Was będzie przelać te pieniądze na moje konto. Skoro tak - ja również jestem za. Odpadnie mi jeżdżenie
        po mieście i "kwestowanie":)
        Numer mojego konta podam w mailach prywatnych, a ten post traktuję jako poinformowanie pozostałych
        o tym, co się dzieje w związku z akcją i jak załatwiamy sprawy.
        Dziekuję Wam i pozdrawiam serdecznie!
        Milseog
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka