dariusz.matecki 19.06.06, 23:54 www.remuszko.pl/zaleski/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: galotek Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: IP: *.chello.pl 20.06.06, 16:04 poparcie wyrazone Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: 20.06.06, 16:07 W tym sporze racje ma jednak kardynal Dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Absztyfikancie 20.06.06, 19:34 alez drogi Absztyfikancie.. Nie sadzisz chyba w swej pysze, abysmy mogli podejrzewac Cie o posiadanie wlasnego zdania? Przeciez Adas juz dawno wypowiedzial sie na temat "dzikiej lustracji".. Dziwiszowi jako beneficjentowi konfitur z magdalenkowego stolu nie wypada dezawuowac wielkiego Adama, i wiesz ze nie o wielkim wieszczu tu mowie, a o pierwszym demiurgu 3 RP.. Odpowiedz Link Zgłoś
shuja Re: Absztyfikancie 20.06.06, 20:15 jeszce parę tygodni i okaże sie ,że dziwisz nadawał na karola!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Swarożycu... 20.06.06, 21:10 Za dlugo Cie znam, by dac sie Tobie tak latwo sprowokowac:) Ale zebys nie imputowal mi pychy, to jednak nie uchyle sie od krociotkiego komentarza. Kochajmy sie! Ktos madry kiedys napisal, ze rany trzeba rozdrapywac, zeby nie zarastaly blona podlosci. I ja sie co do zasady z tym zgadzam. Pod warunkiem jednak, ze proces rodrapywania bedzie rzetelny i obiektywny. Niestety w Polsce lustracja przypomina bardziej polowanie na czarownice... Niemcy po wojnie zamiast sie biczowac darowali sobie winy i do tej pory sam fakt sluzenia w Wehrmachcie nie jest w Bundesrepublice okolicznoscia obciazajaca. I dlatego my zawsze bedziemy w tyle, bo zamiast myslec o przyszlosci koncentrujemy sie na potepienczych swarach (nie mam naturalnie Ciebie na mysli, hehe). Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: Swarożycu... 21.06.06, 00:39 Ponieważ przymusowe służenie w armii własnego kraju (wielu z tych ludzi nazizmu nie popierało) to co innego niż płatne donoszenie na własnych rodaków/sąsiadów/kolegów tylko po to, aby przypodobać się władzy. Tamci ludzie czynili okropne rzeczy i większość nie jest z tego dumna, powinna ich spotkać kara, ale ze strony tych narodów, które od nich ucierpiały czyli Anglii, Polski, Żydów, Francji itp... jak wiemy z historii tak się nie stało, natomiast donosiciele SB sami się sprzedawali jak zwykle ladacznice i za to muszą zostać jak najszybciej ukarani, są to wewnętrzne sprawy Polski i tego wymaga tego zwykład sprawiedliwośc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Absztyfikancie! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 21.06.06, 12:28 Czy płoną już stosy z donosicielami? Nie płoną i nie będą, z wyjątkiem wyobraźni pana AM. Co mnie dziwi, to niechęć do przyznawania się do współpracy z SB. Wygląda na to, że nikt nie odczuwa dumy z tego powodu - czyżby zatem wszyscy donosili wbrew sobie? J. PS. A ja kiedyś popierałem socjalizm realny w myśli i w mowie... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Absztyfikancie! 21.06.06, 12:34 Dzisiaj stosy juz nie sa potrzebne, technika poszla do przodu. Dzisiaj stygmatuzuje sie ludzi jako zdrajcow ojczyzny BEZ WYROKU SADU na podstawie esbeckich papierow. Jarek Kaczynski, czolowy ideolo lustracji, mial w swojej teczce lojalke, podpisana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABW Re: Absztyfikancie! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.06.06, 17:00 Drodzy Panowie: Zostawmy przeszłość. Płacimy jako podatnicy spore pieniądze na utrzxymanie ABW i wymagamy, aby Agencja ta miała wszelkie niezbędne informacje i analizy związane z bezpieczeństwem państwa. Do tego celu niewątpliwie ABW musi posiadać sieć tajnych współpracowników od których takie informacje uzyska. Jak sądzicie czy przekazywanie takich informacji jest zaszczytem, obowiązkiem obywatelskim czy powodem do wstydu? Niewątpliwie część tych informacji zostanie wykorzystana do odsunięcia pewnych osób od władzy, ich zdołowania i oczernienia w oczach innych aby np. uniemożliwić szerzenie się nieodpowiednich poglądów i przekonań (np aby walczyć z komuchami). Czy dopuszczalne jest stosowanie szantażu, gróźb aby uplasować swoich agentów interesujących środowiskach np gejów, faszystów, w sektach? I co mamy mówić po kilkunastu latach jak okaże się że i obecnie funkcjonuję instytucja Tajnego Współpracownika. Czy właściwie zachował się np wiceszef NFZ zwalniając swego zastępcę gdy dowiedział się, że jest on kadrowym pracownikiem ABW? Mamy ich w czambuł potępić a ABW uznać za organizację przestępczą? Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: 21.06.06, 17:33 A dlaczemu na liście brak Mateckiego? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.matecki Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: 21.06.06, 17:55 Widocznie jeszcze nie dopisali. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: 21.06.06, 18:05 Ja bym reklamował. Może to jakiś układ mają z PO? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wio! Re: Poparcie dla księdza Zalewskiego: IP: 83.168.96.* 21.06.06, 18:06 ojciec Hejmo maczał w tym paluchy pewnie razem z Tuskiem wespoł zespół Odpowiedz Link Zgłoś