Dodaj do ulubionych

cellulit w ciąży

22.06.06, 13:25
Cześć dziewczyny!
Czy któraś mogłaby polecić mi dobry preparat na cellulit, który można
stosować w czasie ciąży? Jestem w 7msc i mam go coraz więcej i coraz bardziej
sie pogłębia szczególnie na udach do tej pory używałam tylko kosmetyków
przeciw rozstępom ale boję się, że one niewiele na to pomagają, a po ciąży
będę miała na udach i pośladkach same doły i dołeczki. Z góry dzięki i
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • edytek1909 Re: cellulit w ciąży 22.06.06, 15:07
      vichy lipocure lub drugi najnowszy,nie pamietam nazwy-efekty sa super,juz po
      dwoch miesiacach stosowania
      • myszka-m Re: cellulit w ciąży 23.06.06, 11:37
        Też mnie ten temat mocno interesuje, ale jak dotąd słyszałam z różnych stron
        opinie, że w ciąży takich kuracji się nie przeprowadza. Jesteście pewne, że te
        kosmetyki są obojętne dla bejbika? Dzięki za info, M-M
        • izulka2617 Re: cellulit w ciąży 23.06.06, 11:56
          hej:))

Ja stosowalam z Gerbera krem dla kobiet w ciazy.Generalnie chodzi o to,zeby jak
          najczesciej smarowac skore,ten preparat jest bezpieczny.Mozecie tez sprobowac z
          Johnson&Johnson mleczka dla dzieci.Sa moim zdaniem ok.Wydaje mi sie jednak
          Kochane,ze to zalezy od skory i tendencji do celulitu.Ja mialam to szczescie ,ze
          nie pojawil sie na brzuszku ani na nogach.minimalne ilosci na pupie..nie
          wiem,czy to dzieki tym kremom..moze warto sprobowac.Vichy moim zdaniem jest
          super,ale po ciazy.
          pozdrawiam cieplutko

iza
    • drocia Re: cellulit w ciąży 23.06.06, 14:58
      witam ;)
      ja chciałam się troszeczkę podłaczyć i zapytać o coś skutecznego na rozstępy...
      smarowałam skórę różnymi specyfikami, ale niewiele pomogło. Jestem już w 38
      tygodniu, więc niedługo będę mogła stosować więcej rodzajów kosmetyków. Może
      znacie coś godnego polecenia na już powstałe roztępy?
      pozdsrawiam serdecznie ;)
      Dorota + Danielek ;)
    • sylwi100 Re: cellulit w ciąży 23.06.06, 22:01
      dzięki bardzo za podpowiedzi, właśnie wczoraj byłam w aptece a nawet w trzech i
      pytałam czy można używać w ciąży kosmetyków z Vichy antycellulitowych i
      niestety nie bardzo gdyż zawierają kofeinę, która przenika do krwiobiegu.
      Rozmawiałam z konsultantką od kosmetyków aptecznych i poradziła przede
      wszystkim zadbać o ujędrnianie i nawilżanie, a kosmetyki przeciw cellulitowi
      zacząć używać po ciąży. Większość z nich zawiera retinol, kwasy owocowe oraz
      kofeinę, które działają bardzo dogłębnie. Nie wiem czy wiecie ale 24.06 - 25.06
      czyli w ten weekend na ul. Struga 8 (słoneczne centrum handlowe)jest bezpłatna
      akcja - poradnictwo dla kobiet w ciąży, możliwość zrobienia USG, porady w
      zakresie pielęgnacji w czasie i po ciąży itp. Może i tu podpowiedzą nam jak
      dbać o siebie nie szkodząc naszym maluszkom.
      pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie
      • myszka-m Re: cellulit w ciąży 24.06.06, 14:36
        Dzięki za informacje. Potwierdziłaś moje obawy, że z cellulitem to dopiero po
        ciąży powalczymy kosmetykami. Jeśli chodzi o rozstępy - na razie mnie nie
        dotyczą. Podobno głównie to kwestia genów i skłonności a nie odpowiedniego
        zapobiegania. Ja staram się przede wszystkim nawilżać skórę i używam w tym celu
        oliwki po każdym prysznicu. Niezłą kupiłam za grosze w Rossmanie (taka na
        rozstępy, niemiecka), ale używam też każdej, która mi wpadnie w łapy.
        Pozdrawiam, M-M
        • mjerominek Re: cellulit w ciąży 30.06.06, 21:36
          Witam bardzo serdecznie!!!:)

Używam preparatu niestety nie jest tani:( używały go moje znajome, które
          przytyły ponad 20 kg i po porodzie i jak schudły ZERO ale to ZERO rozstępów!!!!!!
          Preparat firmy "Clarins Paris".
          Kupiłam smaruje się oszczędnie:) ale czuje że bardzo doskonale nawilża skórę i
          działa dogłębnie nie szkodząc dziecku. A wieczorem smaruję sie nową seria Dr
          Eris dla kobiet w ciąży.

Mocno pozdrawiam.

PS. po ciąży mam azamiar chodzi na kapsułę pod ciśnieniem aby cellulit
          zniwelować, który bedę mieć na miliard procent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka