Dodaj do ulubionych

Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 23:31
To zwykłe złodziejstwo w kontekście gnębienia zwykłych ludzi przez urzędasów
to woła o pomstę do nieba.Oj przyjdą czasy Robespiera to was rozliczymy
urzędasy.k.b.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.com / 195.136.49.* 22.06.06, 23:36
      pupil piechoty może zaszkodzić
    • Gość: jorkterier Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 22.06.06, 23:41
      Jak komunista raz coś wziął to nigdy nie oddał. tak jest zawsze.
      Krupowicz zawarł z Wziątkiem dżentelmeńską umowę .No uśmiałem się jak norka.
      Po umowie panowie udali się do klubu na szklaneczkę szeri i cygaro, siano
      zostawili w garsonierze.
      • Gość: mirek Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:02
        ciekawe tylko kto go wybrał do Sejmu RP? Czyżby krasnoludki?, Ale one nie mają
        czynnego prawa wyborczego. Ale pewnie wybrali go ci którzy też mają mieszkania
        komunalne i nie mogą doczekać się remontu. Może następnym razem zastanowią sie
        na kogo głosują.
      • Gość: dziad myslisz ze innych to nie dotyczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:47
        o naiwnosci ludzka... choc z drugiej strony moge zazdroscic tej naiwnej wiary i
        podzialu na tych zlych i tych dobrych...
        • Gość: mirek Re: myslisz ze innych to nie dotyczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:57
          naiwnością jest wybierać ludzi tylko na podstawie tego co mówią. Jak kupujesz
          używany samochód, to nie słuchasz wyłącznie opinii sprzedającego, tylko w inny
          sposób próbujesz zweryfikowac otrzymane informacje.Natomiast w przypadku
          wyborów wystarczy parę bilbordów i krótkich reklam w TV aby zostać wybranym. I
          wine za to ponoszą wyborcy dokonujący takich decyzji.
          • Gość: Doradca Re: myslisz ze innych to nie dotyczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:07
            Owszem wyborcy ponoszą winę ale zwróć uwagę, że na tę winę wyborców ma wpływ
            ordynecja wyborcza oraz władza polityków nad mediami
            • Gość: mirek Re: myslisz ze innych to nie dotyczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:37
              akurat ordynacja ma niewiele do powiedzenia. Przy wyborach do Senatu masz
              praktycznie ordynacje wiekszosciową. I co? Wygrał PiS z PO. Pokaz ilu jest
              naprawde niezaleznych senatorów? kilku na 100.
          • Gość: K.B. Re: myslisz ze innych to nie dotyczy? IP: *.chello.pl 23.06.06, 20:18
            Dajcie mu spokój K.jego mac napewno ma czkawkę.i zato go rozliczymy.
          • Gość: dziad Uuuu - odwazny jestes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:27
            glosisz bardzo niepopularny poglad... uwazaj zebys sie nie narazil na krytyke ze
            strony...(brak mi okreslenia i nie mam na mysli epitetow) W kazdym razie dosc
            czesto formulujac na tym forum poglad o koniecznosci myslenia samodzielnego,
            nieulegania propagandzie jedynie slusznych pogladow spotkalem sie z zarzutem
            bycia komunista i bolszewikiem, ciekawe ze w czasach komunizmu i socjalizmu w
            PRL myslac samodzielnie spotykalem sie z zarzutami wrogosci wobec
            socjalistycznej ojczyzny...
            No coz...
    • zaczepialski Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 23.06.06, 00:07
      dał słowo SLDowca że odda :-))). Ciekawe jak na niego sąsiedzi reagują?
      • Gość: Obserwator Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: 62.69.212.* 23.06.06, 00:10
        Dziennikarze! A moze ktos to sprawdzi co sie dzieje z tym mieszkaniem!!!
        a Krupowicz nie zalatwil jeszcze tej sprawy?
      • Gość: fera Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:10
        sympatycznie z pewnością. nie ma to jak sąsiad którego nie ma w domu :)
    • Gość: andreas toz to próba wyłudzenia, jezeli to prawda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 00:25
      toz to próba wyłudzenia pieniedzy...
      sprawa do prokuratora!
      Jezeli to prawda, to raz wzął i teraz chce wziątke drugi raz....
    • Gość: a Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.dsl.ksc2mo.sbcglobal.net 23.06.06, 02:25
      takie huje z komuchami jest duzo .Wystarczy popotrzyc na ul Cyrila i Metodego.
    • Gość: Galoty Dobre nazwisko ( Wziątek ) do tego tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 05:12
      Czy na konferencji Piechota/Frasyniuk , kandydata na Prezydenta wypowiedział
      sie na ten temat ?
    • felix_edmundowicz Frasyniuk weź Wziątka na Ambasadora III RP 23.06.06, 06:39
      baron Słońce Gospodarki dał mu listy uwierzetalniające , a wcześniej oddał mu w
      użytkowanie zachodniopomorskie.
      Oto typowy przykład pseudosocjaldemokraty.
      xyz, stań do boju - broń swojej elyty! fahofców ! apolitycznych specjalistów.
      Czy xyz wiesz, że W.Olejniczak miał biznesy na "słupa" ?
      a co będzie jak Jurek K. zrealizuje współpracę z prokuraturą?
      Czy wiesz że prokuratora bierze się za Meyerszczyków za haniebne synekurstwo i
      usunięcie Jakuba Szumina z Zielonych?
      xyz - ile tomów będzie miała Biała Księga Słońca Gospodarki?
      • Gość: Galoty Tak ! Wziątek na Ambasadora III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 06:42
        > Biała Księga Słońca Gospodarki?
        Ta księga ma swoją nazwę. Jak Jerzy K. zrealizuje swoją współpracę to jej nazwa
        będzie brzmieć "akta sprawy ..."

• zona.pijaka Re: Tak ! Wziątek na Ambasadora III RP 23.06.06, 07:28
          Pieprzycie bzdury a zwłaszcza Andreas, którego uważałam za faceta przy forsie.
          Mówisz Andreas że dla ciebie wyłożone 40 tys. na przyzwoity remont dla
          wojewody, reprezentanta nas Szczecinian - to majątek? To opowiedz nam ile
          włożyłeś w remont swojecj chałupy. Dwa tysiące, dziesięc? Ty mój milionerze za
          dychę. Pewno reszte twojego majątku zżarł ci remnt taksówki?
          Dzisiaj, by w miarę przyzwoicie wyremontować chałupę trzeba wyłożyć minimum
          stówę. O wymianie okien, drzwi nie wspomnę.
          PS: Sorry, że nie lubię SLD-owskich świń - ale tu były przekroczone zasady
          przyzwoitości wobec Wziatka.
          • Gość: andreas Rozumiem, ze myslał, że bedzie wojewoda dłużej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:36
            Chodzi mi o wziecie 10 tys. z UM i za to samo chce wziąc...

Po drugie, jak ja wynajałem magazyny kiedys od miasta i remontowałem,
            modernizowałem... to gdy je opusciłem nie żadałem zwrotu szmalu!
            Dla mnie normalne, ze przystosowałem do swoich potrzeb!

A pan remontował i pewnie myslał, że dadza mu je...
            i pewnie by tak było, gdyby nie zmiana opcji politycznej!!!

A w zwiazku z tym, ze chca mu zabrac to domaga sie szmalu!

Co do kosztów remontu, to mozna wyremontowac za 5 tysiecy i za 50 tysiecy!
            Przypomne tylko, ze okna i drzwi wymieniono na koszt administracji
            i to tylko panu wojewodzie!

Ale widze Żono Ty tak bardziej popierasz miłosciwie nam panujacych
            i ich, że tak powiem niepisane prawa...
            Jak zrobiono droge do altanki tez byłes oburzony oburzeniem...

• Gość: Sąsiadka Re: Tak ! Wziątek na Ambasadora III RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:36
            W tej samej klatce tylko że na I p. stoi od ponad 3 lat puste mieszkanie, nie
            jest to mieszkanie własnościowe, w krótkim czasie zmarli najemcy tego
            mieszkania- mieszkanie zostało wyremontowane ( podstawowy remont nie taki jak u
            p.Wziątka) przez miasto i stoi puste. Parę osób było zainteresowanych kupnem,
            wynajmem tego mieszkanai ale miasto i ZBiLK woli aby stało ono puste tyle czasu
            mimo, że tylu ludzi stoi w kolejce po mieszkania kwaterunkowe.W mieszkaniu tym
            są kaloryfery - jest ono ogrzewane , ciekaw kto za to płaci ? cała klatka bo
            ilość ciepła jest rozliczana na wszystkich . Żal patrzeć jak takie piękne
            słoneczne dwupokojowe mieszkanie stoi tyle czasu puste i tylko okna co raz
            bardziej brudne.
            • Gość: andreas a to przepraszam jak mamy nadmiar mieszkań... IP: *.centertel.pl 23.06.06, 16:43
              jak mamy nadmiar mieszkań i pamietajac, ze sa rednacze lokalnych mediów,
              co dostawali mieszkania od miasta...
              to dlaczego nie dac wojewodzie?
              Co ma stać puste dajmy panu Wziatkowi i temat dla mnie zamkniety!
              Bo jak w tych ZBiLK taki burdel, to pewnie wiecej jest takich pustych...
              a my narzekamy i żałujemy...
    • Gość: Doradca podejdzmy do tematu spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:20
      Jeżeli Stasiu miał zgodę właściciela mieszkania na remont to zwrot mu się
      należy. Jeżeli nie miał to jak każdemu najmecy zwrot kosztów się nie należy.
      Zdecydowanie jednak nie może metodą swoistego szantażu warunkować zwolnienia
      lokalu zapłatą. Powinien opuścić lokal i w drugie sprawie wystąpić do sądu o
      zwrot kosztów remontu.
    • enancjo Re: .. za co im wszystkim pensje placa ? 23.06.06, 08:51
      .. i to od tylu miesiecy..
      .. nie moga sie wszystcy spotkac w jednym miejscu
      i czasie i wsyztsko rozliczyc i ustalic ?
      .. inaczej zaczne wierzyc, ze wszyscy sie spieraja
      i scenariusz jest taki, ze dym wokol sprawy ma
      doprowadzic strony do sadu .. a tam pociagnie sie
      ona do nastepnych wyborow ... i wowczas zobaczymy !!

.. a cale te dzialania to sa jedynie D...CHRONY, tak
      by sie nikt nie przyczepil, ze sie nic nie robilo !!!

Enancjo
      PS: cytat: .. w tym Swiecie niestalym, trzeba sie umiec
      cieszyc malym ..(Mlynek Kawowy)
    • krokus5 Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 23.06.06, 10:17
      Kolejny rekomendowany Tow.harcerza ma problemy.Sprawa powinna trafić do
      prokuratury z paragrafu o wyłudzenie nienależnej korzyści materialnej.
      • Gość: meloman Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.system.szczecin.pl 23.06.06, 15:44
        Zastanawiam sie czy jest na swoim urzedzie Wojewoda-nie widac,nie slychac...Aja
        myslalam ,ze zalatwil sprawe mieszkanie poprzedniego Wojewody.Dosyc wojewodow z
        innych miast.Dla mnie jest to normalne zlodziejstwo-mieszkanie bylo przyznane
        na czas polnienia funkcji.A kurator zaplacil juz za hotelik nauczycielski?
    • tuner Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 23.06.06, 10:55
      W końcu nazwisko zobowiązuje. Przynależność też
    • krzysztofbazan Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 23.06.06, 12:36
      Przepraszm że na tym forum o Wziątce ale z całym szacunkiem do G.W.(za to że mi
      pomaga)nie umieściliście Państwo na forum wywiadu o naszej rodzinnej tragedii
      (do Szanownych Państwa forumowiczów)bardzo proszę o przeczytanie art. Pani Red.
      Moniki Adamowskiej w dzisiejszej G.W.pt.Dwa pokoje,Jurczyk i zawiedzony
      wyborca. Szanowni Państwo na tym FORUM chciałem podziękowac Pani Redaktor
      Monice Adamowskiej za podjęcie tematu już raz wspominałem że to bezinteresowna
      wspanała kobieta która pomaga zwykłym ludziom i domagam się publicznych
      przeprosin dla Pani Redaktor od tych forumowiczów którzy twierdzili że to
      wcześnie rozpoczęta kampania wyborcza.No to co Państwo powiecie na to że teraz
      nie przekręca moich wypowiedzi o Panu Prezydencie Marianie Jurczyku.Odzyskałem
      w niego wiarę i się w niej utwierdzę bo to naprawdę porządny Człowiek i Pan
      Zalewski też tylko okazuje się że nic nie mogą zrobic z kadrą pozostawioną
      przez S.L.D.i proszę mi wierzyc to prawda.No a taraz specjalnie kilka słów dla
      Pani Dyrektor Jasionowskiej no rozczuliła mnie Pani do bulu i w kontekście tego
      że Pani tak dba o los 14.823.rodzin pozostających bez mieszkań z powodu klęsk
      żywiołowych to ja też jestem w stanie Panią przeprosic że nie wiedziałem o tym
      że przez Szczecin przeszło tsunami zwane przez nas "KRAWIEC" a wulkan który
      wybuchnął nazwiemy "CZESNY" Szanowna Pani Dyrektor nie znam Pani ale Pani
      postępowanie skłania minie do wystąpienia do Władz Kościelnych i osobiście do
      Benedykta XVI o wszczęcie procesu Beatyfikacyjnego wobec Pani Osoby za dobro
      czynione za życia a za to domagam się tylko nazwania imieniem Krzysztofa Bazana
      drogi wydeptanej przez moią skromną osobę między Państwa gabinetami.I jeszcze
      jedno Szanowna Pani Dyrektor proszę zważac na słowa które Pani wypowiada ja
      nigdzie nie wypowiedziałem się że zarzucam Państwu korupcję zapytałem się tylko
      w piśmie do Prezydenta kiedy aresztowano Pani poprzedniczkę za podejrzenie
      popełnienia przestępstwa a to jest zasadnicza różnica.Z poważaniem dla
      wszystkich forumowiczów Krzysztof Bazan 70-242 Szczecin Bogusława 25/33
      • Gość: k.b.. Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 16:01
        sory gregory za TE Ó zamknięte żono pijaka
      • krzysztofbazan Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 24.06.06, 09:57
        Zapomniałem dodac że w Sądzie państwa adwokaci zgłosili wniosek o nie
        przesłuchiwanie naszych świadków i Sąd nie rozpatrzył wątku czy syn tam
        mieszkał.Mamy takie głupie prawo że Sąd badał wątek czy syn był żoną lub
        konkubiną zmarłego no i okazało się że nie był no i przegraliśmy i apelację też
        przegramy.Prawo trzeba zmienic prawo pani Jasionowska dlatego chcemy z
        przyjaciółmi zorganizowac pikietę przyd Sejmem R.P.o państwu też wspomniemy ale
        to przed wyborami do samorządów.A tak na marginesie czy pani wie że Jezusa
        ukrzyżowano zgodnie z prawem albo że nie tak dawno Sąd kazał powiesic za
        kradzież mięsa Pana Wawrzeckiego ojca znanego aktora no to pytam panią dobrze
        zrobili czy źle ? no niech pani to przemyśli i przy okazji mi powie bo napewno
        się jeszcze spotkamy.
    • Gość: bosa Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: 83.168.106.* 23.06.06, 13:06
      Nie dochodziloby do takich sytuacji, gdyby urzednicy wydajacy sprzeczne z
      prawem decyzje ponosili za nie odpowiedzialnosc materialna i to z wlasnej
      kieszeni...
      • Gość: Obserwator ZBILK IP: 62.69.212.* 23.06.06, 13:15
        TRZEBA ZROBIC PORZADEK Z TYM BURDELEM KTORY NAZYWA SIE ZBILK!!! LUDZIE TAKICH
        HISTORII JEST WIELE!!!
        • Gość: Lokator wspólnoty Re: ZBILK IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 11:46
          Opiszę to w skrócie.Naszą wspólnotą zarządzała Małgorzata Olczyk (aż mi się niedobrze robi jak piszę to nazwisko) jak i ponad trzydziestoma wspólnotami którym wyczyściła konta bankowe i znikła bez śladu.
          Zrobiliśmy zebranie na której zapadła decyzja o wypowiedzeniu jej umowy.Powstała uchwała o wypowiedzeniu.Ze względu że nie wszystkie mieszkania w naszym budynku są własnościowe powiadomiliśmy ZBiLK i daliśmy do podpisu uchwałę.I teraz UWAGA !!!!!!!!!!!!!.

UCHWAŁA DOSTARCZONA BYŁA 03 09 2013r.DYREKTOR ZBILKU MARCIN POSADZY PODPISAŁ JĄ ŁASKAWIE 17 09 2013r.W RUBRYCE "Wstrzymuje się"

PRZEZ OPÓŹNIENIE MIELIŚMY ZWIĄZANE RĘCE z załatwieniem nowego zarządcy.

CZYŻBY w/w DYREKTOR MIAŁ JAKIEŚ POWIĄZANIA Z M.OLCZYK ?????????????????

Na dodatek w ZBiLK przy ul. Szpitalna 18 podsunięto nam ofertę zarządcy Pana Kowalczyka który ma bardzo złą opinie.(proszę poczytać na forum zarządców wspólnotami mieszkaniowymi)

WNIOSEK:
          NIE WIEM W JAKIM KRAJU MY ŻYJEMY: KOMUNISTYCZNYM NADAL ?
          Może ktoś wie dokładnie .Proszę o kontakt na mój adres kontaktowy: krolik2412531@wp.pl

• Gość: gosc Re: ZBILK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 01:00
            Te ich przekręty w końcu się ukruca ludzie jeszcze trochę i nie w trzy maja ale będą biedni za te oszustwa:-)
          • Gość: misia Re: ZBILK IP: *.static.chello.pl 24.03.15, 11:09
            Kowalczy - z deszczu pod rynnę.
            Kowalczyk to były mąż Pani Olczyk - nie polecam ;)
    • Gość: Sąsiadka Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:24
      Słuchajcie mieszkam na takim smaym mieszkaniu , wiem jak wyglądało mieszkanie
      p. Wziątak( było w okropnym stanie i wymagało remontu) - zapewniam was że
      zrobił z niego cacuszko i wierze, że włożył tyle pieniędzy,a że faktur nie ma?
      różnie to bywa. Ja widziałam co było robione- podłogi, ściany, okna- wszystko.
      Ja liczyłam i gdybym chciała tak odnowic swoje mieszkanie to też musiałabym
      wsadzic w nie około 40-50 tys.Zgadzam się że p.Wziątek powinien opuscić to
      mieszkanie ale dlaczego ma nie otrzymać zwrotu kosztów poniesionego remontu.W
      tej samej klatce stoi na I p puste od ponad 2,5 roku - dwupokojowe mieszkanie!!
      Jest to mieszkanie kwaterunkowe i jakoś nikomu nie szkoda, że tyle czasu stoi
      puste nikt za nie nie płaci - po śmierciwałścicielki na koszt miasta zrobiono
      remont i cisza !!! A tylu ludzi żyje w tragicznych warunkach i czeka na
      kwaterunkowe mieszkanie >
      • Gość: Obserwator Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: 62.69.212.* 23.06.06, 15:36
        Ludzie władzy dostaja małpiego rozumu, szczególnie myslą, że są wieczni... na
        stanowiskach również. Kto normalny wiedząc, że będzie na posadzie wojewody te 2-
        3 lata, wyrzuca tyle forsy. Czy to interes życia Pana wojewody?
        Pan Wojewoda nie mysli. Wniosek na przyszlosc, zadnego wojewode z terenu. Wstyd
        Panie Pośle.
    • Gość: Zainteresowany Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 15:41
      Zainteresujcie się mieszkaniem piętro wyżej!!!! BO od 3 lat na I p. stoi puste
      dwupokojowe mieszkanie, zmarli najemcy a ZBiLK i miasto wyremontowali i nic się
      nie dzieje od lat 3.Ludzie czekają w kolejce po mieszkania kwaterunkow ea tu
      takie marnotrastwo i brak zainteresowania, a może ZBiLK trzyma dla siebie i
      czeka aż wszyscy zapomną!!!!
    • Gość: krzysztof bazan Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 18:25
      No proszę Państwa , bardzo proszę kto co komu ukradł.
    • Gość: krzysztof Bazan Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 19:33
      no nie jdeszcze raz muszę Proszę opamiętajcie urrzędnicy
    • Gość: zorro Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 20:05
      No nie Państwo są pomerdani założę się z Gminą Miasto Szczecin że bzdury
      gadacie
      • Gość: pieszy do Doradcy i innych zainteresowanych IP: *.fnet.pl 23.06.06, 20:29
        ZBiLK udzielając zgody na remont tylko w ścisle określonym zakresie zawsze
        (podkreslam zawsze) umieszczał w takiej zgodzie klauzulę "bez mozliwości zwrotu
        poniesionych nakładów" i to nawet w wypadku kiedy lokal jest totalnie
        zdewastowany. o tzw. wyposażeniu mówił "złote klamki na swój koszt, tylko i
        wyłącznie"
        i jak widzę są równi i Wziątek

(prypomnę o amortyzacji)
    • tomczyk6 Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 23.06.06, 20:40
      Na podstawie przynaleznosci do spadkobierców PZPR
    • Gość: K.B. Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 20:47
      Szanowni Państwo się produkujemy jak Prostytutki o ile się zakładamy że wziątka
      to wziątka oczywiście w brydżu na 100 procent nie odda tego lokalu
    • Gość: K.B. Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.chello.pl 23.06.06, 20:58
      Po co was tam tyle jest jak i tak wszystko kierujecie do SĄDU pamiętajcie jak
      legalnie przejmiemy władzę to zaproponuję Społeczeństwu takie prawo że to
      aktualne będzie bezprzedmiotowe.
    • Gość: dziad Przypominam ze zbliza sie termin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 21:30
      w ktorym nie bedzie mozna eksmitowac na bruk lokatora bezprawnie zajmujacego
      lokal! Kolejna okazja - wiosna przyszlego roku!
      • Gość: Obserwator Re: Przypominam ze zbliza sie termin IP: 62.69.212.* 23.06.06, 21:45
        Wstyd Panie b. Wojewodo!
    • Gość: e.beata Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:01
      Ja rozumiem, mieszkanie było zapuszczone, więc musiał zrobić remont aby tam
      zamieszkać.
      Ale do cholery, kto z mieszkania, które dostał w użytkowanie na być może
      krótki okres czasu, robi "cacuszko"?? Jak ktoś chce mieszkać w cacuszku, to
      niech sobie gniazdko wije, ale człowiek myślący zadbałby o papier o zwrocie
      kosztów, zbierałby faktury. (może jeszcze Wziątek odliczył sobie remont od
      podatków ;-))) ) A jeżeli nie ma pewności ,że nie zwrócą kosztów, to ponosi się
      ryzyko.
      Dlaczego ta sprawa nie jest jeszcze w prokuraturze??? Kto kogo kryje, bo gdyby
      chodziło o szaraczka, to dawno już zająłby się tym sąd.
      Czy Wziątek zapłaci odszkodowanie za narażanie miasta na straty - zamrożenie
      mieszkania?

• Gość: dziad Prawidlowo powinna sprawa wygladac tak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 22:18
        Wlasciel mieszkania z najemca ustalaja zakres prac remontowych, wlasciciel
        zobowiazuje sie do zwrocenia najemcy kosztow remontu w zakresie ustalonym
        wczesniej. Najemca wykonuje ustalone prace i kompletuje dokumenty niezbedne do
        udowodnienia poniesionych nakladow, dokumenty te musza spelniac okreslone
        wymagania, przekroczenie zakresu prac remontowych odbywa sie wylacznie na koszt
        najemcy i nie ma on prawa do roszczenia z tytulu przekroczenia zakresu prac
        jakiegokolwiek zwrotu kosztow - to logiczne - kto tego nie rozumie nie powinien
        byc dopuszczony do jakichkolwiek stanowisk kierowniczych szczegolnie w budzetowce.
        proste jak budowa cepa ale widac dla ludzi takich jak Wziatek zbyt skomplikowane...
        • Gość: Maja Re: Prawidlowo powinna sprawa wygladac tak: IP: *.system.szczecin.pl 23.06.06, 23:19
          teraz dziad wypowiedział się jak co najmniej
          przedstawiciel spółdzielni mieszkaniowej albo
          ZBiLK-u ewentualnie wspólnoty mieszkaniowej.
          • Gość: dziad No i? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:23
            Co wynika z tego ze wypowiedzialem sie tak czy inaczej? Nie zgadza sie Pani sie
            z tym co napisalem?
      • zona.pijaka Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje 24.06.06, 07:30
        Gość portalu: e.beata napisał(a):
        > Ale do cholery, kto z mieszkania, które dostał w użytkowanie na być może
        > krótki okres czasu, robi "cacuszko"??

40 tauzenów na remont, wymiane stolarki okien - to cacuszko?
        Wybacz ale takich idiotyzmów już dawno nie czytałam.
        Mówisz że mógł na czas kiedy był menadzerem Szczecina - mógł mieszkać w chlewie?
        Wybacz ale takich idiotyzmów już dawno nie czytałam.
        Twój imbecylizm jest przeżarty nienawiścię do opcji która w wyniku legalnych
        wyborów zdobyła w tamtym czasie władzę, i która miała mandat do obsadzenia
        Wziątaka na stółku menadzera województwa.
        • Gość: Galoty co Ty z tym menadżerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 07:36
          W żadnym razie Urząd Wojewody nie ma nic wspólnego z menadżerstwem
          jakiegokolwiek rodzaju. Wojewoda to " organ urzędowy " .
          • zona.pijaka Tak, ja z tym menadzerem 24.06.06, 07:43
            Gość portalu: Galoty napisał(a):
            > W żadnym razie Urząd Wojewody nie ma nic wspólnego z menadżerstwem
            > jakiegokolwiek rodzaju. Wojewoda to " organ urzędowy "

Wybacz, samo pojęcie wojewody to pojęcie pejoratywne - i jako takie dla mnie
            jest tożsame z formą "menardzerstwa".
            • Gość: Galoty Re: Tak, ja z tym menadzerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:29
              Masz to zapisane w przepisach prawa . Pojęcie jest więc zdefiniowane bardzo
              dokładnie.
        • Gość: zorro Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 16:56
          No tak ale teraz jest zerem i niech wypie.. ze Szczecina i odda mieszkanie
          złodziej
        • Gość: e.beata Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 21:55
          jak zdarzy ci się wytrzeźwieć i będziesz w stanie czytać ze zrozumieniem to
          wtedy zabieraj głos, O.K?
          Nie życzę sobie abyś mnie obrażał, więc w przyszłości uważaj na słowa
          skierowane do mnie (chyba że nie chcesz odpowiedzi i własny monolog tobie
          wystarczy).

Po pierwsze nie obchodzi mnie z jakiej opcji politycznej jest Wziątek. Ta
          sprawa dotyczy mieszkania a nie opcji politycznej ;-) Nie bądź jak Kaczyński ;-
          ), który wszędzie widzi wroga, bo to podchodzi pod paranoję.

Po drugie - okna miał wymienione gratis - czyli na koszt podatników - nie
          wliczaj tego w koszty ;-)

Po trzecie niegdzie nie napisałm że mógł mieszkać w chlewie. Powinien mieszkać
          w czystym urządzonym mieszkaniu, wyposażonym w PODSTAWOWE sprzęty. To nie było
          jego mieszkanie ale służbowe.
          Nie powiesz mi, że przerastają jego inteligencję, zasady jakie dotyczą w takich
          przypadkach wszystkich najemców lokali służbowych? No chyba nie jest mniej
          rozumny niż średnia krajowa? Wydawał forsę nie dbajac o zabezpieczenie
          zwrotu??!!!! No to ponosi tego konsekwencje - chyba normalne, prawda?

>>Twój imbecylizm jest przeżarty nienawiścię do opcji..."

Nie jestem przeżarta (w przeciwieństwie do...) żadną nienawiścią do
          jakiejkolwiek opcji politycznej. Mogę NAJWYŻEJ żywić pogardę do niektórych
          osób. Nie interesuje mnie jednak z jakiej są partii, ani jaką religię wyznają,
          ani jakie mają preferencje seksualne. Obchodzi mnie ich charakter, wyznawane i
          prezentowane poglądy. Nie uśmiecham się litościwie do każdej emerytki w
          moherze, do każdego członka LPR itp.
          Potrafię zrozumieć (w przeciwieństwie do...) że nie każda krytyka od razu
          pochodzi od wroga. Nie mam obsesji wroga, nie czuję się przez niego osaczona.
          Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż ja, nie zarzucam mu od razu nienawiści do
          konkretnej opcji politycznej. Ot, myślę że jestem po prostu odporna na toporną
          indokrynację ;-)
          • Gość: Obserwator Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.versanet.de 26.06.06, 18:38
            Ladny list... a co z mieszkaniem?
          • Gość: Galoty Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:43
            >Nie powiesz mi, że przerastają jego inteligencję, zasady jakie dotyczą w
            >takich przypadkach wszystkich najemców lokali służbowych? No chyba nie jest
            >mniej rozumny niż średnia krajowa?
            Przykro mi, że się wtrącam ale ze smutkiem potwierdzam to co Ty powyżej uważasz
            za niemożliwe
            • Gość: Obserwator Re: Wziątek mieszkanie wziął i nie oddaje IP: *.versanet.de 30.06.06, 14:01
              I co z mieszkaniem, co teraz z tym mieszkaniem sluzbowym?
              • Gość: Doradca Stasiu oddaj! Wstydu SLD oszczędż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:09
                Mieliśmy poprawiać wizerunek SLD Stanisławie a Ty tymczasem dla własnej
                korzyści i uporu go psujesz dalej.
                • swantevit Oczepcie sie zawistnicy od tow. Wziontka! 30.06.06, 15:00
                  On, trawestujac Gomulke, "Raz zdobytego sraczyka, nie odda nigdy"!
    • Gość: stoczniowiec Moze wzial ulge budowlana , sprawdzic w Skarbowce IP: 213.155.191.* 23.06.06, 23:18
      Co dziadzisko tam namieszal ten burak w angielskim garnitutze, jebu jego mac,
      ot ludziska mielismy wojewode a teraz posla Boze cos Polske , zajmij sie te
      sprawe jaki przyklad dla mnlodziezy zeby tak zrobic wszyscy na to patraz .

Tak jak jego koles Miller konczy jak jakis pojebusi skonczyc nie moze.
      Panie Wziate wez Pan oddaj to mieszkanie bez zadnych warunkow namieszles pan ,
      tu w rozliczeniach potrzebne sa umowy i faktury to kazda sparzeawczyni
      pietruszki wie , nie ma podstaw prawnych a zreszta sie uz przedawnilo < Panie
      uciekaj pan szybko bo beda takie konsekwencje tych oszustw ze bedzie czlowieku
      zalowal
      • zona.pijaka Re: Moze wzial ulge budowlana , sprawdzic w Skarb 24.06.06, 07:59
        Gość portalu: stoczniowiec napisał(a):
        > Co dziadzisko tam namieszal ten burak w angielskim garnitutze, jebu jego mac,

W sposobie formułowania mysli prawie uwierzyłabym w prostolinijność i
        prostactwo tego "stoczniowca", gdyby nie fakt że ma kompa z ... Politechniki.
        Nie z nami te numery Bruner - ty świnio.
        • Gość: Obserwator Re: Moze wzial ulge budowlana , sprawdzic w Skarb IP: 62.69.212.* 24.06.06, 10:28
          A słuzbowe mieszkanie - to juz pana wziatka misja sie skonczyla. Oddawaj
          mieszkanie!!!
          • Gość: andreas tylu innych dostało od miasta.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:47
            • Gość: Galoty Re: tylu innych dostało od miasta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:14
              To prawda. Mieszkanie otrzymała nawet piosenkarka Jurksztowicz, jednak w niczym
              to nie tłumaczy zło====stwa Wziątka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka