Dodaj do ulubionych

Dziękuję WSZYSTKIM PANIą!!!!:)

04.07.06, 20:49
Chciałabym bardzo podziękować Wam wszystkim KOBIETOM na tym forum:)
Wasza wiedza, wasze doskonałe trafne wsakzówki są dla mnie niesamowite jak
KSIEGA WIEDZY WSZYSTKIEGO!!!!!!!!!!
Tak zwane 1001 porad,rad, wskazówek dla przyszłych mam:) Drogie Panie
jesteście lepsze niż masa ksiażek o porodach, przebiegu ciaży, ksiażek
telefonicznch :)

DZIęKUJę z całego mojego serca wraz z moim maleństwem , które rośnie każdego
dnia:)
Obserwuj wątek
    • monika9990 Re: Dziękuję WSZYSTKIM PANIą!!!!:) 04.07.06, 22:27
      Jest mi niezmiernie miło czytać taki post. Bardzo dziękuję za pochwałę i polecam
      się na przyszłość.
      Życzę łatwego rozwiązania i slicznego bobasa.
      Pozdrawiam.
      • gabi683 Re: Dziękuję WSZYSTKIM PANIą!!!!:) 04.07.06, 22:56
        :))))))
      • gabi683 Re: Dziękuję WSZYSTKIM PANIą!!!!:) 04.07.06, 22:57
        Wiesz co jestes jedna z nielicznch babeczek która jest tak pozytywnie
        nastawiona do tego wsztkiego:)Pozdrawim cie serdecznie i czekamy razem z taba
        na twoje mała kruszynke :)
        • 15tydzien :) 05.07.06, 10:16
          Powiem wam moje drogie Panie, że juz się nie mogę doczekać narodzin, porodu.
          A fakt iż jestem młoda a moja ciąża jest wynikiem wielu dyskusj z lekarzami i
          "zastosowana" jako fakt że jak teraz nie to za rok już mogę nie mieć możliwości.
          Dlatego tak bardzo szukałąm wsparcia, rad i pozytywnych KOBIET które są swiadome
          swojego macierzyństwa ciesząc się nim.

Szarpią mna jeszcze spore myśli gdzie rodzić, jaki szpital, kiedy mogę kupić
          pierwsze ciuszki dla maleństwa, czy robić zakupy regularnie co miesiąc coś czy
          dopiero po rozwiazaniu, od którego tygodnia wypada pójśc do szkoły rodzenia, czy
          to normalne, że nie mogę przykjjmować żadnych witami na kobiet w ciąży bo to co
          się dzieje ze mna później są jak nasilone mdłości, z wymiotami, zgagą i
          temaeraturą jednocześnie;/

A tak naprawdę jeszcze napiszę że TAKIMI małymi miletrowymi kroczkami do mnie
          dochodzi a raczej dociera że spodziewamy się z moim narzeczonym naszego
          PIERWSZEGO GROSZKA:)
          A we wtorek dowiemy sie czy nasz Groszek ma ogonek czy nie:)

CAłUJE WAS MOCNO Z całego mojego SERCA :*********************
          • malgosiek2 Re: :) 05.07.06, 10:33
            Ale wiele pytań:-)
            Gdzie rodzić to bardzo trudne pytanie,bo każda z nas ma inne odczucia i są one
            raczej subiektywne niż obiektywne.
            Ciuszki możesz już za jakiś czas pomału kompletować a teraz np.zrobić
            rozeznanie gdzie co i jak.Po rozwiązaniu na zakupy praktycznie czasu nie będzie.
            Szkoły rodzenia różnie przyjmują.Najczęściej ok.25 t.c.
            To normalne,że nie możesz przyjmować preparatów wit.dla kobiet w ciąży,bo umnie
            też nasilały się tego typu dolegliwości jak mdłości,wymioty.Teraz jest pełny
            sezon owocowo-warzywny więc korzystaj z tego.To lepsze źródło witamin niż
            sztuczne.
            Życzę dobrych myśli i ciesz się ciążą.
            Pzdr.Gosia
            • gabi683 Re: :) 05.07.06, 14:04
              Powiem Ci tak co do szpitala to wbiez taki ktory ma dobre zaplecze medyczne dla
              noworodka,bo roznie w zyciu bywa napewno bedzie wszko oki ale lepiej dmuchac na
              zimne:)Takie jest moje zdanie:)
              Co do szkoly rodzenia Ja nie chodzilam bo nie widzilam sesu ,bo zakazdym razem
              jest ineczej.My mamy troje dzieci i zakzdym razem bylm zaskoczona;)Dobra zasada
              przy porodzie sluchaj poloznej a poród przebiegnie szybciutko i latwiej ale
              bardzo wazne Musisz sluchac co mowi do Ciebie.Co do ubranek to mozesz powolutku
              cos rtam kupic;)Sa kobiety ktore nie moga przyjmowac witamin i na to nic nie
              poradzisz,i tak jak pisze Malgosia oce owoce warzywa :)
              Pozdrawim i zycze udanego i latwego porodu :)
    • 15tydzien Szpital 05.07.06, 19:36
      No właśnie ta instytucja powoduje u nie najwieksza bolączką. Fakt mam jeszcze 5
      miesiecy do porodu, ale dla mnie o strasznie mało czasu i obawiam sie że nie
      wykorzystam tego czasu odpowiednio nad rozmyślaniem o wyborze dobrwego szpitala,
      gdzie mogłabym urodzić spokojnie w wodzie.

Upajając sie faktem iż Groszek rośnie i się rozwija, przebiegają myśli...
      jaki, gdzie, czy można tam rodzić w wodzie, nie chce aby rozcinali mi krocza,
      chciałabym aby nawet przy cesarce był mój Bartek.
      Naprawdę podziwiam wszystkie matki bo macierzyństwo jest naprawdę CIężKą PRACą,
      ale trzeba przyznać że sama ciąż ma również swoje trudnosci:)

PS. DZIEKUJE ze moge pisac tutaj
      • gabi683 Re: Szpital 06.07.06, 10:21
        Ja moge poiwiedziec o Pomorzanach :)
        Ja mialam lekarke z Pomorzan :)
        Na sali porodowej byl moj maz za fartuszek placi sie 20 zł i maz jest przy
        normalnym porodzie i przy cc to nie ma znaczenia lkrze z tego co wim nie
        wypraszaja jak dochodzi do cc.Na sali jest zawsze jedna połozna tagrze nie
        potrzeba miec swojej prywatnej :)Na pomorzanach sa trz sale porodowe i zawsze
        trzy polozne :)Lekarz jest tylko do szycie ewentualnie do czyszczenia (przy
        znieczuleni )sie to odbywa tak samo jak szycie .Jest do znisienia i nie jest to
        straszne .Szpital ten ma status Przyjznego Dzieciku i Matce:)Jesli chodzi o
        studetow masz prawo powiedziec ze sobie nie zyczysz aby byli prz Tobie i lekarz
        awsze wyprosi,tylko trzeba stanowczo powiedziec ze sobie nie zyczysz i tyle :)
        Jedzenie jak w kazdym szpitalu wiec i tak rodzinka z domku przynowi:)A co do
        rodznia w wodzie jet tak mozliwosc jesli dziecko wazy mniej niz 4 kg i nie ma
        innych przeciw skazań.
        Jak by co to pytaj:)
        • zosia_771 Re: Szpital 06.07.06, 13:23
          hej,
          Nie ma możlwiości żeby ktokolwiek oprócz personelu medycznego był przy cesarce
          na Pomorzanach. To pytanie padło 2 razy w mojej obecności; raz w szkole
          rodzenia, drugi raz przy obchodzie szpitala. Dwóch różnych lekarzy powiedziało,
          że szpital nie wyraża na to zgody- nawet jeśli ktoś się bardzo upiera. Z tego
          co wiem tylko w szpitalu w Policach jest taka możliwość.

Pozdrawiam,
          zosia
          • gabi683 Re: Szpital 07.07.06, 08:06
            zosia_771 napisała:

> hej,
            > Nie ma możlwiości żeby ktokolwiek oprócz personelu medycznego był przy
            cesarce
            > na Pomorzanach. To pytanie padło 2 razy w mojej obecności; raz w szkole
            > rodzenia, drugi raz przy obchodzie szpitala. Dwóch różnych lekarzy
            powiedziało,
            >
            > że szpital nie wyraża na to zgody- nawet jeśli ktoś się bardzo upiera. Z tego
            > co wiem tylko w szpitalu w Policach jest taka możliwość.
            >
            > Pozdrawiam,
            > zosia

Mozliwe sama rozmwialm z lekrzem i nikogo nie wypraszają poczas CC na
            Pomorzanach:)
    • 15tydzien ... 06.07.06, 11:38
      Dziękuję za podpowiedź co do szpitala:)
      Tak myslałam nad pomorzanami lub Zdrojami wentualnie miejski.
      Bo mam taki problem. Chodze prywatnie do ginekologa bardzo go lubię i chodzę do
      niego od paru łądnych lat, ma wysokiej klasy sprzęt, itp. jednakże przyjmuje Pan
      doktor w Policach, a tam nie chcę rodzić - nie dlatego, że usłyszałam jakieś złe
      opinie czyś coś podobnego, ale nie chcę i już:)

I jeżlei pójde na pomorzany do szpitala czy tam przyjmie mnie jakiś lekarz z
      NFZ? Bo nie ukrywam, że wizyty u moje kosztują dość sporo i na badania mi nie
      starcza a chciałąbym z państwowej kasy chorych. Poza tym obawiam się, że jak
      chodze do prywatnego który nie przyjmuje i nei pracuje na pomorzanach to będa na
      mnie ble patrzec.:(
      • zosia_771 Re: ... 06.07.06, 13:30
        Hej,

Z tego co wiem dr Agniszka Nowak ( bylam u niej 2 razy, przyjemna babeczka)-
        lekarka z Pomorzan- przyjmuje w Przchodni Medycyny Rodzinnej na Mickiewicza,
        dawne kino Bałtyk- chyba wystarczy, że się tam zapiszesz i możesz liczyć na
        bezpłatne wizyty w ramach NFZu, na miejscu jest również laboratorium gdzie
        można zrobić wszytskie potrzebne badania. Najlpeiej zadzwoń i pogadaj z babkami
        z rejestracji.

MEDYCYNA RODZINNA
        ul. Mickiewicza 128a
        71-140 Szczecin
        tel. (91) 487 44 81
        szczecin@medycynarodzinna.pl
        • 15tydzien Re: ... 06.07.06, 14:21
          Mi choidzło o to, że jak byłam młoda panną niepełnoletnia każda młoda panienka
          miała możliwośc być przyjmowana w pomorzanach w szpitallu była tam przychodnia
          ginekologiczna i nadal chyba jest dla nastolatek. I zastanawiam sie czy jest tam
          tez taka przychodnia ginekologiczna ale juz dla Kobiet:) po 18 roku zycia:)
          • zosia_771 Re: ... 06.07.06, 14:25
            Nie mam pojęcia, ale idę dzisiaj do szkoły rodzenia więc się rozejrzę.
        • julia30bb Re: ...do zosia 771 07.07.06, 10:49
          Witaj Zosia
          Ja byłam również u dr Agnieszki Nowak, fajna babeczka, pracuje na Pomorzanch,
          tylko w swoim gabinecie na NFZ nie robi cytologii. Prowadzi podstawową opiekę
          ginekologiczną. Z tego co mówiła nie uczestniczy przy porodach i nie pracuje na
          Pomorzanach w dyżurach. Ale tak ją polecam.

pozdrawiam
          Julia mama Arturka (08.10.2005.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka