Gość: kamil IP: 217.153.6.* 11.08.06, 00:09 sezon ogórkowy, Wybiórcza nie ma co pisać i szuka spisków i afer w lokalnym światku politycznym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sanaj Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.08.06, 02:55 A moze Pan Radny, też na zlość, odmrozi sobie uszy? Albo wymieni mózg? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit obrzydliwy jest ten Pis 11.08.06, 07:33 zestawiajac to z wyczynami sld (np artyklulikiem o inbicie) widac ze jest to dokladnie ta sama sitwa, dokladnie ten sam ukladzik, ci sami mali brudni przyglupi ludzie taka sama rewolucja moralna. pan niania tez jest obrzydliwy. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski to bedzie nowy radny? 11.08.06, 07:38 To powołają nowego radnego, kto to bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chytry Re: nowy radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:01 Jak masz się tutaj wpisywać pod nazwiskiem, to z sensem please... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.lazowski Re: nowy radny 11.08.06, 08:08 Tak pod nazwiskiem, w przeciwieństwie do Ciebie zadaję tylko pytanie: kto zastąpi radnego. Kto w wyborach nie wszedł na radnego? Ale też stwiedziłem, że to jest mało istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: nowy radny 11.08.06, 08:03 Nowego nie powołają, bo do końca kadencji tej rady pozostały trzy miesiące. Zastanawia mnie fakt, czy startując do konkursu p.Jania nie winien wcześniej był złożyć mandatu. To co zrobił wystawia mu żałosne świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupen Re: nowy radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:07 A to takie ważne? Przecież to szczegół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokon Re: obrzydliwy jest ten Pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:05 A dlaczego? Bo facet został prezesem ZPSŚ? A co w tym obrzydliwego? Porównanie do INBITU także bezsensowne. Jaka to spółka, związana z PIS, wyciągała kasę z UE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glapa pomysl przez chwile IP: 217.116.110.* 11.08.06, 08:23 Odpowiedz : Telegraf. Pomysl tez troche jak mogla kase wyciagac partia, ktora jeszcze nie miala wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzegeza do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.chello.pl 11.08.06, 09:22 Wyluzujcie z tym Inbitem. Dawanie wiary słowom Łuczaka - osoby jakże mało wiarygodnej (vide skandal z wyborami rektora US) to więcej niż naiwność. A jeśli już tak bardzo interesuje Was ten temat poczytajcie trochę faktów www.um-zachodniopomorskie.pl/index.php?k=81 . Co się zaś tyczy spółek PiS, to ja bardzo chciałabym wiedzieć, co ma znaczyć przytaczane przez wielu dziennikarzy (mediów ogólnopolskich) sformułowanie typu "spółka Srebrna, która przez lata stanowiła zaplecze finansowe PiS"... Jak należy rozumieć "zaplecze finansowe PiS"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:34 Nic nie wiem o spółce Srebrna. Podziel się wiedzą czy chociażby zdawkową informacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzegeza Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.chello.pl 11.08.06, 13:11 Drogie Galoty, ja też nic nie wiem o spółce Srebrna poza tym, że "stanowiła zaplecze finansowe PiS". Nie powiem Ci teraz skąd jest ten cytat i czy dokładnie tymi słowy pisał o Srebrnej Newsweek, ale na pewno o niej wspominał - poczytaj np. nr z 17.07.06 - artykuł o "Gosiu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:26 OK Poczytam . Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska Re: sp. Srebrna 04.09.06, 21:15 mówisz - masz. Nie miałem zbyt wiele czasu, ale co nieco można wykopać. Z życiorysu prezesa: "W latach 1994-1997 był kierownikiem spółki Srebrna." niestety tylko za Wikipedią, bo ani na stronie PiS, ani w oficjalnym życiorysie prezesa tej wzmianki nie ma. A szkoda, bo Srebrna to wielce ciekawa spółka. Na oficjalnej stronie internetowej można się dowiedzieć, że świadczy usługi wynajmu pomieszczeń biurowych. Siedziba spółki mieści się na Al.Jerozolimskich 125/127. Ani słowa o władzach, kapitale, pozostałej działalności. Znajdujemy ofertę na wynajem pomieszczeń w dwóch nieruchomościach: przy ulicy Srebrnej 16 oraz al.Jerozolimskich 125/127. Czy tam przypadkiem nie mieściła się siedziba RSW Prasa-Książka-Ruch i niektórych wydawnictw? I czy panowie Kaczyńscy nie mieli z tą firmą do czynienia w przeszłości? www.nie.com.pl/art7482.htm Srebrna zarządza obiema nieruchomościami i zarabia niezłą kasę. Czy jest właścicielem tych budynków - nie wiem. Może ktoś podpowie? Dość powiedzieć, że pod tym adresem mieściła się do niedawna choćby siedziba PARP. Do tej pory na Alejach Jerozolimskich 125/127 mieszczą się, oprócz siedzib wielu spółek, biura poselskie Jarosława Kaczyńskiego, Michała Kamińskiego oraz europosła Kuźmiuka (europosła z PSL Piast, który niedawno podpisał braterską umowę z PiS). Powie ktoś - to o niczym nie świadczy. Pewnie tak, ale chodziło tylko o poparcie tezy, że Srebrna może być zapleczem finansowym PiS. Oczywiście, że może. Bo, zgodnie z zasadą "opluj a potem pytaj" można to PiSowi zarzucić. A oni niech tłumaczą, że nie są wielbłądem. Nie chciało mi się już szperać dalej. Może za czas jakiś. p.s. nie chwaląc się tym wcale, Srebrna spółka z o.o. prowadzi także działalność wydawniczą. Jest wydawcą gazety "Nowe Państwo", w której publikuje i redaktorem naczelnym jest senator Legutko z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.chello.pl 11.08.06, 08:53 A niech idzie w pi..u w radzie i tak ludziom nie pomagał jak potrzebowali pomocy bo nie miał czasu a w tym porcie to mi lata czy Piektusiewicz czy Jania jeden h.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portowiec Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.globalconnect.pl 11.08.06, 09:07 jednak ma znaczenie kto będzie w porcie, szczególnie dla wszystkich którzy tam pracują i ich rodzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.sting Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.bazapartner.pl 11.08.06, 10:00 solidaruchy obstawiaja wszystko - jeszcze tylko brak Komolowskiego na stanowisku prezydenta Szczecina - dno! Odpowiedz Link Zgłoś
opomstedonieba Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! 11.08.06, 10:18 Parę miesięcy temu do Rady Nadzorczej Polic został powołany przez Ministerstwo /które szczyci sie powoływaniem "niepolitycznych" ;) a jakże!/ pan Kozłowski. Pan Kozłowski był w momencie powołania członkiem władz statutowych PiS-u /był członkiem Zarządu/ i co zrobił? Oczywiscie to co Jania! Najpierw udał "szczere" zdziwienie, że nie wiedział o tym że nie może zasiadać w zwiazku z Zarządzeniem MSP www.msp.gov.pl/index_msp.php?dzial=82&id=1388 później oczywiscie zadeklarował na łamach kuriera, że zawiesi swoją paryjną funkcję /która jest bezpłatna/ w porównaniu z rada nadzorczą, której wynagrodzenie to jedna średnia krajowa pensyjka /ok 2300/ RACHUNEK RÓWNY JAK U JANI a wyborcy niech spadają -co tam rada miejska jak tu stołeczek z dobra pensyjką. Co do Kozłowskiego sprawa była bardzo kontrowersyjna, bo starsi pracownicy pamietali pana Kozłowskiego, który był Szefem Polic - jako człowieka, który doprowadził do bardzo złej sytuacji Polic.Jestem oburzony, że takie numery maja miejsce. I te chrzanienie" złozyłem rezygnacje rano przed powołaniem""chciałem zdenerwować Kurier" ... Błazenada Panowie! Uważam, że "konkurs na Janię" powinien zostac unieważniony! Precz z takim niefachowym dziadostwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notomata Re: Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! IP: 83.168.106.* 11.08.06, 10:54 Piotr Jania zasługuje na każde stanowisko - o jego umiejętnościach świadczy chociażby fakt , że wszystkich wytrykał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portowiec Re: Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.08.06, 19:05 Nie było żadnego konkursu, Jania zotał po prostu powołany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 12.08.06, 17:01 Chwileczkę, nie można o wszystko odwiniac "wyborczeJ". To,że PIS rządzi się jak w udzielnym państwie i ma w swoich szeregach wielu kretynów to niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy sld - tbs - dumny szczecin IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 18:31 tak na boku, a jak to jest z tymi radnymi (sld) co to są pracownikami tbs (i głosują w sprawach przyznania im (tbs-om) a to kasy, a to spłaty kredytu, a to działeczki w centrum, a to tysięcy mieszkań (za pomocą niejakiego pana krzystka, no tego, wy wiecie tego od dumy), które mogą sprzedać (te tbs-y) .... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja kto kłamie? 12.08.06, 20:57 Pismo zostało złożone 2 sierpnia ok. godz. 10 - potwierdza Anna Bartczak, dyrektor Biura Rady Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwny Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 23:58 eee tam dziwna Odpowiedz Link Zgłoś