Dodaj do ulubionych

Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u

IP: 217.153.6.* 11.08.06, 00:09
sezon ogórkowy, Wybiórcza nie ma co pisać i szuka spisków i afer w lokalnym
światku politycznym...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sanaj Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.08.06, 02:55
      A moze Pan Radny, też na zlość, odmrozi sobie uszy? Albo wymieni mózg?
    • blackexit obrzydliwy jest ten Pis 11.08.06, 07:33
      zestawiajac to z wyczynami sld (np artyklulikiem o inbicie) widac ze jest to
      dokladnie ta sama sitwa, dokladnie ten sam ukladzik, ci sami mali brudni
      przyglupi ludzie taka sama rewolucja moralna. pan niania tez jest obrzydliwy.
      pozdrawiam black
      • andrzej.lazowski to bedzie nowy radny? 11.08.06, 07:38
        To powołają nowego radnego, kto to bedzie?
      • andrzej.lazowski nowy radny 11.08.06, 07:54
        tylko co radni mogą?
        • Gość: chytry Re: nowy radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:01
          Jak masz się tutaj wpisywać pod nazwiskiem, to z sensem please...
          • andrzej.lazowski Re: nowy radny 11.08.06, 08:08
            Tak pod nazwiskiem, w przeciwieństwie do Ciebie zadaję tylko pytanie: kto
            zastąpi radnego. Kto w wyborach nie wszedł na radnego?
            Ale też stwiedziłem, że to jest mało istotne.
        • exman Re: nowy radny 11.08.06, 08:03
          Nowego nie powołają, bo do końca kadencji tej rady pozostały trzy miesiące.
          Zastanawia mnie fakt, czy startując do konkursu p.Jania nie winien wcześniej
          był złożyć mandatu. To co zrobił wystawia mu żałosne świadectwo.
          • Gość: lupen Re: nowy radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:07
            A to takie ważne? Przecież to szczegół...
      • Gość: kokon Re: obrzydliwy jest ten Pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:05
        A dlaczego? Bo facet został prezesem ZPSŚ? A co w tym obrzydliwego? Porównanie
        do INBITU także bezsensowne. Jaka to spółka, związana z PIS, wyciągała kasę z
        UE?
        • Gość: Glapa pomysl przez chwile IP: 217.116.110.* 11.08.06, 08:23
          Odpowiedz : Telegraf. Pomysl tez troche jak mogla kase wyciagac partia, ktora jeszcze nie miala wladzy.
          • Gość: egzegeza do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.chello.pl 11.08.06, 09:22
            Wyluzujcie z tym Inbitem. Dawanie wiary słowom Łuczaka - osoby jakże mało
            wiarygodnej (vide skandal z wyborami rektora US) to więcej niż naiwność. A
            jeśli już tak bardzo interesuje Was ten temat poczytajcie trochę faktów
            www.um-zachodniopomorskie.pl/index.php?k=81 . Co się zaś tyczy spółek
            PiS, to ja bardzo chciałabym wiedzieć, co ma znaczyć przytaczane przez wielu
            dziennikarzy (mediów ogólnopolskich) sformułowanie typu "spółka Srebrna, która
            przez lata stanowiła zaplecze finansowe PiS"... Jak należy rozumieć "zaplecze
            finansowe PiS"?
            • Gość: Galoty Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:34
              Nic nie wiem o spółce Srebrna. Podziel się wiedzą czy chociażby zdawkową
              informacją.
              • Gość: egzegeza Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.chello.pl 11.08.06, 13:11
                Drogie Galoty, ja też nic nie wiem o spółce Srebrna poza tym, że "stanowiła
                zaplecze finansowe PiS". Nie powiem Ci teraz skąd jest ten cytat i czy
                dokładnie tymi słowy pisał o Srebrnej Newsweek, ale na pewno o niej wspominał -
                poczytaj np. nr z 17.07.06 - artykuł o "Gosiu".
                • Gość: Galoty Re: do Kokona i Glapy - co powiecie o sp. Srebrna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:26
                  OK Poczytam . Dzieki.
              • masakra_teksanska Re: sp. Srebrna 04.09.06, 21:15
                mówisz - masz. Nie miałem zbyt wiele czasu, ale co nieco można wykopać.

Z życiorysu prezesa: "W latach 1994-1997 był kierownikiem spółki Srebrna."
                niestety tylko za Wikipedią, bo ani na stronie PiS, ani w oficjalnym życiorysie
                prezesa tej wzmianki nie ma.
                A szkoda, bo Srebrna to wielce ciekawa spółka. Na oficjalnej stronie

internetowej można się dowiedzieć, że świadczy usługi wynajmu pomieszczeń

biurowych. Siedziba spółki mieści się na Al.Jerozolimskich 125/127.
                Ani słowa o władzach, kapitale, pozostałej działalności.

Znajdujemy ofertę na wynajem pomieszczeń w dwóch nieruchomościach: przy ulicy
                Srebrnej 16 oraz al.Jerozolimskich 125/127. Czy tam przypadkiem nie mieściła się
                siedziba RSW Prasa-Książka-Ruch i niektórych wydawnictw? I czy panowie Kaczyńscy
                nie mieli z tą firmą do czynienia w przeszłości?
                www.nie.com.pl/art7482.htm
                Srebrna zarządza obiema nieruchomościami i zarabia niezłą kasę. Czy jest
                właścicielem tych budynków - nie wiem. Może ktoś podpowie? Dość powiedzieć, że
                pod tym adresem mieściła się do niedawna choćby siedziba PARP. Do tej pory na
                Alejach Jerozolimskich 125/127 mieszczą się, oprócz siedzib wielu spółek, biura
                poselskie Jarosława Kaczyńskiego, Michała Kamińskiego oraz europosła Kuźmiuka
                (europosła z PSL Piast, który niedawno podpisał braterską umowę z PiS).

Powie ktoś - to o niczym nie świadczy. Pewnie tak, ale chodziło tylko o
                poparcie tezy, że Srebrna może być zapleczem finansowym PiS. Oczywiście, że
                może. Bo, zgodnie z zasadą "opluj a potem pytaj" można to PiSowi zarzucić.
                A oni niech tłumaczą, że nie są wielbłądem.

Nie chciało mi się już szperać dalej. Może za czas jakiś.

p.s. nie chwaląc się tym wcale, Srebrna spółka z o.o. prowadzi także działalność
                wydawniczą. Jest wydawcą gazety "Nowe Państwo", w której publikuje i redaktorem
                naczelnym jest senator Legutko z PiS.

• Gość: zorro Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.chello.pl 11.08.06, 08:53
      A niech idzie w pi..u w radzie i tak ludziom nie pomagał jak potrzebowali
      pomocy bo nie miał czasu a w tym porcie to mi lata czy Piektusiewicz czy Jania
      jeden h.j
      • Gość: portowiec Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.globalconnect.pl 11.08.06, 09:07
        jednak ma znaczenie kto będzie w porcie, szczególnie dla wszystkich którzy tam
        pracują i ich rodzin
        • Gość: mr.sting Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.bazapartner.pl 11.08.06, 10:00
          solidaruchy obstawiaja wszystko - jeszcze tylko brak Komolowskiego na
          stanowisku prezydenta Szczecina - dno!
    • opomstedonieba Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! 11.08.06, 10:18
      Parę miesięcy temu do Rady Nadzorczej Polic został powołany przez
      Ministerstwo /które szczyci sie powoływaniem "niepolitycznych" ;) a jakże!/ pan
      Kozłowski. Pan Kozłowski był w momencie powołania członkiem władz statutowych
      PiS-u /był członkiem Zarządu/ i co zrobił? Oczywiscie to co Jania! Najpierw
      udał "szczere" zdziwienie, że nie wiedział o tym że nie może zasiadać w zwiazku
      z Zarządzeniem MSP

www.msp.gov.pl/index_msp.php?dzial=82&id=1388

później oczywiscie zadeklarował na łamach kuriera, że zawiesi swoją paryjną
      funkcję /która jest bezpłatna/ w porównaniu z rada nadzorczą, której
      wynagrodzenie to jedna średnia krajowa pensyjka /ok 2300/ RACHUNEK RÓWNY JAK U
      JANI a wyborcy niech spadają -co tam rada miejska jak tu stołeczek z dobra
      pensyjką.
      Co do Kozłowskiego sprawa była bardzo kontrowersyjna, bo starsi pracownicy
      pamietali pana Kozłowskiego, który był Szefem Polic - jako człowieka, który
      doprowadził do bardzo złej sytuacji Polic.Jestem oburzony, że takie numery maja
      miejsce. I te chrzanienie" złozyłem rezygnacje rano przed powołaniem""chciałem
      zdenerwować Kurier" ...
      Błazenada Panowie!
      Uważam, że "konkurs na Janię" powinien zostac unieważniony! Precz z takim
      niefachowym dziadostwem!
      • Gość: notomata Re: Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! IP: 83.168.106.* 11.08.06, 10:54
        Piotr Jania zasługuje na każde stanowisko - o jego umiejętnościach świadczy chociażby fakt , że wszystkich wytrykał!
      • Gość: portowiec Re: Jak dziwna? Normalna dla członków PISu!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.08.06, 19:05
        Nie było żadnego konkursu, Jania zotał po prostu powołany
    • Gość: JB Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 12.08.06, 17:01
      Chwileczkę, nie można o wszystko odwiniac "wyborczeJ". To,że PIS rządzi się jak
      w udzielnym państwie i ma w swoich szeregach wielu kretynów to niestety prawda.
      • Gość: pieszy sld - tbs - dumny szczecin IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 18:31
        tak na boku, a jak to jest z tymi radnymi (sld) co to są pracownikami tbs (i
        głosują w sprawach przyznania im (tbs-om) a to kasy, a to spłaty kredytu, a to
        działeczki w centrum, a to tysięcy mieszkań (za pomocą niejakiego pana
        krzystka, no tego, wy wiecie tego od dumy), które mogą sprzedać (te tbs-y) ....
    • xxtoja kto kłamie? 12.08.06, 20:57
      Pismo zostało złożone 2 sierpnia ok. godz. 10 - potwierdza Anna Bartczak,
      dyrektor Biura Rady Miasta.
    • Gość: dziwny Re: Dziwna rezygnacja z mandatu radnego PiS-u IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 23:58
      eee tam dziwna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka