Dodaj do ulubionych

PiSowski Matrix

16.08.06, 09:45
W ostatnim czasie zaczęła do mnie docierać pewna prawda. Pojeździłem sobie
komunikacją miejską, posiedziałem w knajpkach, gdzie bywają młodzi ludzi. I o
dziwo problemy zwykłych ludzi to nie są sprawy związane z osobą „delegata”.
Młodzież myśli o emigracji, zaś klienci MZK o niskich emeryturach, suszy,
która spaliła kapustę na działce, czy o wnuczku, który wyjechał do Anglii.
Kiedy zaś z czeskim piwem, którego nie wyprodukował jakiś globalny koncern,
siadam przed TV, widzę w nim Matrix. TVP zainteresowana kim był „delegat”.
Takoż TVN i inne stacje. Jakaś celebra. Kurski, który żąda by Grass zrzekł się
obywatelstwa. Nawiasem mówiąc, gdybym był Grassem zrzekłbym się go. Nie ze
względu na przeszłość, ale z tego powodu, że obywatelem tego miasta jest
właśnie Kurski. Wracając do telewizyjnego Matrixa... byłem na urlopie w
czeskich Karkonoszach. Jak raz, kiedy już miałem wracać, niebiosa wysłuchały
chyba kaczych zaklęć i lunęło deszczem. Biedni Czesi dostali najbardziej. Łaba
i Izera mocno wylały. Miałem jechać przez Harachov/Jakuszyce. Aby sprawdzić
co się dzieje włączyłem TV Polonia. Jedyna polska stacja jaką złapałem na
„satelicie”. No i czekam na wiadomości. Wszak to telewizja dla Polaków
zagranicą. Więc naiwnie sądziłem, iż dowiem się, czy powódź dosięgła dróg,
którymi zamierzałem jechać. Nic z tego. Miast informacji dla Polaków, celebra
Powstania Warszawskiego. Aż do znudzenia. W zasadzie tylko to. Cóż szczęście
siecią komórkową nie rządzi jeszcze PiS. Szklarska zalana, więc objazd.
Wróciłem. Mając jeszcze trochę wolnego, oddałem się obserwacjom, o których na
wstępie. A teraz prawda, która do mnie dotarła. Obecna władza uczyniła wokół
siebie wspomniany Matrix. W tym swoim świece, żyje „delegatami”, SBekami,
powstaniami i innymi nierzeczywistymi sprawami. A ludzie próżno szukają
informacji o tym kiedy Euro, kiedy Schoengen. Ba. Nie znajda nawet wieści, czy
aby powódź nie zalała drogi, którą być może ich dzieci będą wracać z Anglii.
Pewnie więc nie wrócą...
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Re: PiSowski Matrix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:53
      Podkarmiam zwierzynę :-)
      Masz rację xyz. Młodzież ale nie tylko młodziez wcale nie żyją tymi sprawami.
      To prawda.
      Koniec podkarmiania.
      Jednak prawdą jest również to, że wśród tej młodziezy marne szanse ma eSelDe
      (rymnęło się). W to miejsce jest raczej PO. eSelDe jest już historią tylko, że
      jeszcze , jak kiedyś było to w przypadku UW, niechce tego przyjąć do wiadomości.
      Emigracja młodzieży i kadry jest rzecza konieczną na rynku gdyż zmusi do zmian
      w Polsce oraz bezstrajkowo spowoduje wyżesze wynagrodzenia dla specjalistów i
      przenoszenie tamtejszym wzorców kulturowych, pracy do kraju.
      Matrix to był w okresie gdy władzę na zmianę dzierżyli postkomuniści,
      poukładani z postkomuną UWole i cieniasy z AWS
      • xxtoja Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 09:56
        zgadza sie młodzież jest za PO, bo oni mówią o interesach jednostek, o firmach
        i o podatkach za te firmy. PiS-u nie lubią, choć ostatnio na tym forum jest
        dużo pisowskich ratlerków, ale jeden robi za kilku.
        • Gość: Galoty Re: PiSowski Matrix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:03
          Na tym forum są ratlerki z wszystkich partyjek.
          Na przejęcie młodziezy miała szansę UW ale jej nie wykorzystała blokując
          pierdzielami z minionej epoki jak Geremek z nartami Małysza w rękach.
          • xxtoja Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 10:10
            Galoty wytłumacz mi, dlaczego tak trudno demokratom pl. rodem Geremka trudno
            przyznać sie do porażki, tak samo Wałęsie,[precież oni nie potrafili zbudować
            wokół siebie silnej partii i przez to mają tylko znaczenie przełomu i
            rozsiewają wokół siebie zapcg naftaliny.
            Ja myslę, że młodzież została zgarnięta też przez Samoobronę i przede
            wszystkim PO.
            • Gość: Galoty Re: PiSowski Matrix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:17
              Nie wiem dlaczego jest taka niechęć do przynawania się do porazki. Być może
              lezy to w naturze ludzkiej zwłaszcza, że Geremek i inni to osoby- pomniki
              odlane z brązu sukcesu niepodległościowego więc może jak i w przypadku Wałęsy
              tym bardziej.
              Często bywa tak, że jak ktoś jest doskonałym profesorem np historii,
              etymologii to wypowiada się jak profesorski autorytet w każdej dziedzinie
              nawet gospodarczej a zakompleksiałe społeczeństwo uznaje tego typu uprawnienia
              do autorytatywnych wypowiedzi w nie swojej specjalności.
              Polityka jest analogiczna do biznesu. Nie znosi braku konkurencji wewnętrznej.
              Jak wiele lat, kadencji zarządza ten sam zestaw personalny to to musi upaść.
              Szansę mają więc te partie, które mają sporą rotację kadrową a ich
              przewodniczący "przechodzą" na kolejnych zjazdach rozsądną ilością głosów dla
              przykładu : 600 za i 250 przeciw. Złym tego przykładem jest PiS, który jest
              oparty na personaliach, które jak się wyczerpią to wymrze też partia.
              • xxtoja Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 10:35
                co do PiS-u prawdopodobnie tak, bo tam jest trudno mieć swoje własne zdanie,
                cały czas sie o coś walczy, a nie ma dialogu.
      • wizytka1 Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 10:01
        A Cię żal, że aż urlopu potrzebowałeś aby to zauważyć :)
        Dwie rzeczywistości. Prponuję zabrac 90% kamer i mikrofonów Warszawie i
        rozesłać dziennikarzy po "prowincji".
        Byłaś w Skalnym Mieście ?
        • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 10:22
          Nie "byłam".:)) W tym roku tylko górskie przechadzki. Do czasu, aż kacze modły
          nie utopiły szlaków.
    • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 10:13
      "A ludzie próżno szukają
      informacji o tym kiedy Euro, kiedy Schoengen"

I to jest własnie Matrix w którym żyjesz. A tobie życzę aby Matrixem były dla
      Ciebie słowa jak Majakowskiego przed samobójczą śmiercią.
      • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 10:26
        > I to jest własnie Matrix w którym żyjesz.

Problem właśnie na tym polega, że PiSwoskie miernoty nie zdają sobie sprawy, że
        setki tysięcy ludzi ma kredyty hipoteczne. W walucie i w PLN. Dla nich ta wiedza
        to być albo nie być. Niestety idiotów interesują wyłącznie jakieś pleśnie sprzed
        70 lat. Zaś stojąc w korku na granicy nie myślę o Majakowskim, tylko o durniach,
        którzy torpedują integrację.
        • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 10:36
          I wish you were here!!!!!!!!!!!!!!
          I stało się.
          Cudownie jest znowu prowadzić dyskusję po czekistowsku
          • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 11:05
            > Cudownie jest znowu prowadzić dyskusję po czekistowsku

Mówisz o PiSowskich zebraniach partyjnych? Słusznie.
            • wizytka1 Niemoralny Teheran 16.08.06, 11:19
              Poczytaj w Dużym Formacie o podobnej sytuacji.
            • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 11:22
              Jednak nie wytrzymałeś!!!!!
              Widzisz Lem nie żyje, mam nadzieję,ze w gwiazdozbiorze Oriona nie propaguje
              komunizmu jak w swoich książkach a jak by spróbował czeka go powtórny wybuch.

• xxtoja Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 11:33
                Gość portalu: Orion napisał(a):
                Jednak nie wytrzymałeś!!!!!
                > Widzisz Lem nie żyje, mam nadzieję,ze w gwiazdozbiorze Oriona nie propaguje
                > komunizmu jak w swoich książkach a jak by spróbował czeka go powtórny wybuch.
                >
                ...
                tak z tej konstelacji pochodzą złe enerie, które zawsze są zapłonem zła na tym
                swiecie.
                • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 11:51
                  Trochę wiedzy z LO by się przydało. Wstyd zabierać głos po to by zaistnieć
              • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 11:34
                Jeśli w książkach Lema znalazłeś propagowanie komunizmu, to ja Kaczystom
                gratuluję sympatyków:)))) Pewnie Pirx był z SB. A duch komunizmu napędzał
                Solaris. Jaki wyborca, taka władza... Po co ja z tych Czech wracałem!?
                • wizytka1 Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 11:40
                  Jadłeś knedliczki ? A brabmory podsmażane ? :)
                  Mim chlopakom najbardziej sie podobała tabliczka w barze : Opilcom piwa nie
                  podajemy :)
                  • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 11:45
                    Huskowy knedlik, szopsky salat, użenina:) Do tego rzezane piwo. A na kolację
                    Budweisser i piwni syr s topinką! Po co ja wracałem???? Tam nie było kaczystów!
                    Tam się ludzie usmiechali. Tam ludzie byli spokojni. Mili. Buuuuuuuuuuuuuuuuu!
                • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 11:47
                  Przeczytaj sobie uważnie obłoki magellana. Znajdzisz tam parę wstawek typu " gdy
                  na Ziemii nie było jeszcze komunizmu". Ale cechą komunistów ruskiej rasy jak ty
                  jest tylko wybiórczość w stylu "partia ta sama ale nie taka sama".
                  • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 12:31
                    I z tego wnioskujesz, że Lem propagował komunizm? Owe cechy, o których piszesz,
                    jak ulał pasują właśnie do ciebie. Jesteś mentalnym spadkobiercom sowieckich
                    miernot, które wszędzie widziały imperialistyczne spiski. Ty przymiotnik
                    "imperialistyczny" zamieniłeś na "komunistyczny". Reszta została ta sama. Zmieni
                    się władza, to znowu zmienisz przymiotnik.
                    • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 12:50
                      Cieszę się jak ładujesz akumulatory gdy odpisujesz. Pamiętaj jednak - Co byś
                      nie zrobił by pokazać,że byłeś i jesteś zawsze czerwony broniąc ideałów
                      Wielkiego Językoznawcy jak przyjda twoi pobratymcy ze Wschodu skończysz jak
                      Majakowski
                      { znasz już chyba co powiedział przed samobójczą śmiercią}, popytaj najbliższych
                      czy zgadzają sie na poniewierkę w zamian tylko za słowa "Aby był z niego takoj
                      charoszij pryncypialnyj tawariszcz", o ile oczywiście wrócą z Magadanu
                      • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 13:17
                        Zwrócę tobie uwagę, że na Wschodzie od dawna nie ma "moich pobratymców".
                        Proponuję przestać oglądać TV Trwam i wyjść na ulicę. Jest rok 2006. Nie 1930.
                        Bardziej niż „pobratymców” obawiam się takich jak ty nawiedzonych paranoików,
                        którzy dostaną władzę do rąk. Złożyłeś juz aplikację w CBA
                        • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 13:28
                          Są nie udawaj głupszego niż jesteś!!!!!! Masz widzę braki w dialektyce.
                          A swoją drogą chciałbym widzieć twoją minę jak po ciebie przyjdą ( ciekawe jaką
                          miał Majakowski)

Ale w sumie nie obchodzi mnie los czerwonego kojota, to tylko będzie przecież
                          "odchylenie prawicowo nacjonalistyczne" czy tendencje "dogmatyczno sekciarskie"
                          itp.żal twojej rodziny.Na to mnie tylko stać wobec ciebie.
                          • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 13:53
                            zmień styl, ten mi się znudził.:)
                            • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 14:00
                              A co masz cykora, że jednak przyjdą? I odchylenia twe pryncypialne następstwa
                              będą miały fatalne ? W ostateczności może zgodzą się byś nadawał z Magadanu
                              • xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 14:08
                                Jedyne czego się obawiam, to PiSowskich hunwejbinów i zidiociałych wiecznych
                                opozycjonistów a`la Antek Likwidator. Wyczuwam w tobie wiele jego cech. Ale ty
                                mnie najwyżej rozśmieszasz.
                                • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 14:25
                                  Już wiem dlaczego skończysz na śmietniku. Boisz się!!!!!!!!!
                                  Prawdziwi rewolucjoniści się nie boją bo w coś wierzą. I dlatego podzielisz los
                                  byłych członków KPP jako "materialista wulgarny". Tak tak tu ideały czerwone a
                                  tu wczasy. Na wczasy to się jedzie zbierać trzcinę cukrową na Kubę.
                                  A Ci co myśleli inaczej - ich kości bieleją od Bugu po Władywostok.

Na razie muszę kończyć - mam zebranie!!!!!! wiesz przecież gdzie........

• xyz-xyz Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 14:29
                                    Na razie muszę kończyć - mam zebranie!!!!!! wiesz przecież gdzie........
                                    >

Na Broniewskiego? Czy na Mącznej?
                                    • absztyfikant Re: PiSowski Matrix 16.08.06, 14:31
                                      Orion! Zlituj sie! Wez prosze Miriam ze soba i pojdzcie razem do klubu AA.

P.S.
                                      Passus o bielejacych kosciach wyborny:)
                                      • Gość: Orion Re: PiSowski Matrix IP: *.chello.pl 16.08.06, 15:44
                                        Już wróciłem !!!!!!!!
                                        Do klubu nie mam potrzeby i nie wiem kto to jest Miriam.
                                        Wiem natomiast jedno,że nie możecie bezkarnie ( w sensie repliki) pier.... lić
                                        koszałków opałków o zbrodniach, których nie ma.
                                        I nawet wy w to nie wierzycie, bo gdyby były prawdziwe jako oportuniści już
                                        lizalibyście dupy obecnie rządzącym, ze strachu
    • absztyfikant Passent:))) 16.08.06, 12:29
      Polskie piekło
      2006/08/11, Piątek

W krajach bardziej cywilizowanych, jak Hiszpania, Wielka Brytania czy Stany
      Zjednoczone, potrzeba dopiero islamskich terrorystów, żeby sprowadzić piekło. W
      Polsce “ludzie ludziom gotują ten los”. Od kilku dni trwa polowanie na “delegata”.

Dziennikarze “Rzeczpospolitej” dotarli do dokumentów, z których wynika, że w
      składzie kilkunastosobowej delegacji “S”, która została przyjęta przez JP II lat
      temu 25, był informator SB. Niby nie jest to żadna sensacja, skoro od dawna mówi
      się, że bezpieka miała swoich ludzi wszędzie, ale pojawia się dreszczyk emocji,
      bo tylko gospodarz w Watykanie jest poza podejrzeniem. Pozostali, wielce dla
      Polski zasłużeni – wszyscy są podejrzani. Można wręcz grać w totka, albo
      przyjmować zakłady, kto z obecnych na fotografii donosił: biskup? kapelan?
      premier? działaczka? Nie wiadomo, jak mają się w tej sytuacji znaleźć goście na
      fotografii – jedni milczą, drudzy zaprzeczają, trzeci wiedzą, ale nie powiedzą,
      jeszcze inni mówią, że na razie nie sposób ustalić ze stuprocentowa pewnością, a
      ktoś jeszcze twierdzi, że nie warto czekać na 100 procent, wystarczy 99 i
      podpowiada, że to kobieta, nie, nie kobieta, duchowny, nie w żadnym wypadku nie
      duchowny, raczej z Elbląga, nie – raczej z Gdańska, “ogłoszę to nazwisko za trzy
      tygodnie” – powiada jeden z “podejrzanych”, w sumie – jedno wielkie szambo,
      którego wieko zostało przez gazetę uchylone, w sam raz na tyle, żeby wrzucić weń
      granat i ochlapać wszystkich, którzy byli przyjęci na audiencji. Od rana do
      wieczora trwa polowanie na “delegata”. Polowanie z nagonką.

Inni z kolei polują na księdza z Nowej Huty i na kardynała z Krakowa, którzy
      wzajemnie się licytują: Ja pokażę – nie pokazuj – to ty ujawnij – ujawnię, jak
      będzie wiadomo – przecież już wiadomo – nie wiadomo – wiadomo na 100 procent –
      na sto procent nie wiadomo…

Teoretycznie, lustracja miała dwa uzasadnienia: prawda nas wyzwoli, a także
      zapobiegnie możliwości szantażowania osób zajmujących stanowiska publiczne. Na
      razie prawdy widać tylko trochę, bo ta często nie jest jednoznaczna (vide casus
      Gilowska i wiele innych, już osądzonych), ani nie widać jej wyzwalającego
      efektu. Raczej padlina, wokół której krążą hieny, wypłowiała fotografia z
      Watykanu, nad którą latają sępy. Zaś przez ponad 16 lat od upadku PRL nie
      ogłoszono ANI JEDNEGO PRZYPADKU, żeby osoba na stanowisku była szantażowana ze
      względu na swoją współpracę z bezpieką.

Władysław Frasyniuk ma rację, kiedy pisze o młodych posłach PiS, którzy
      wysmażyli nową ustawę o lustracji: “Chcą leczyć własne sumienia, rozliczać tych,
      co zostali. Wskazują palcem na złamanych i mówią: winny. Wskazują na tłamszonych
      przez system i mówią: tchórz”. To, czego jesteśmy świadkami, bardziej przypomina
      igrzyska i polowanie niż żmudne dochodzenie prawdy, która nas wyzwoli. Doszło do
      tego, że nawet senatorowie o nieskazitelnych, opozycyjnych życiorysach – pp.
      Borusewicz, Piesiewicz, Romaszewski, a także bracia Kaczyńscy - usiłują
      powściągnąć młodych hunwejbinów z Sejmu, którzy nie byli poddani próbie PRL, nie
      wiedza o czym stanowi a prawo.

Takich ludzi można spotkać wszędzie, nie tylko w Sejmie - także w Internecie.
      Oni też cieszą się immunitetem, ponieważ są anonimowi. Anonima nie sposób
      osądzić. Twarz ma niewidoczną, zasłoniętą siecią, jak sąd kapturowy. Jest sędzią
      i katem w jednej osobie. Ten sam od czasu inkwizycji, poprzez dyktaturę, aż po
      dzień dzisiejszy.
      • xyz-xyz Re: Passent:))) 16.08.06, 12:36
        Mocne słowa. Ale 100 % popieram. Może nie w 100:) A gdyby tak okazało się, że to
        "gospodarz" napisał raport?;))))))

P.S.
        Co do lustracyjnego zajoba: a nie mówiłem?
        • Gość: Orion Re: Passent:))) IP: *.chello.pl 16.08.06, 13:13

A gdyby tak okazało się, że to
          "gospodarz" napisał raport?;))))))
          Istnieją jednak granice dobrego smaku. Nawet w Londynie w Hyde Parku, wśród
          meneli, jak ktoś pluje na Elżbietę dostaje w ryj, bez względu na to czy zadaje
          tylko pytania w stylu Leppera.
          I to ma być absolwent US!!!!!!. żenada, wstyd.
          • xyz-xyz Re: Passent:))) 16.08.06, 13:18
            Twoje święte oburzenie rozbawiło mnie do łez:)))
            • absztyfikant Re: Passent:))) 16.08.06, 13:21
              Zupelnie jakbym Al-Jazeere slyszal!:)
              • xyz-xyz Re: Passent:))) 16.08.06, 13:25
                Raczej Bronek TV:))))))))))))))))))))
                • absztyfikant Re: Passent:))) 16.08.06, 13:26
                  Na jedno wychodzi.
    • Gość: Galoty adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lustracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:41
      Dlaczegóż to donosiciele i kapusie działający na szkodę suwerenności państwa
      polskiego mieliby być za lustracją i za ujawnienime tego, że to właśnie oni
      byli tymi kapusiami i donosicielami.
      Ten tumult i ostatni odech UBeckiej hydry jest więc naturalny i te kilka czy
      kilkanaście miesięcy trzeba to jeszcze wytrzymać.
      • xyz-xyz Re: adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lust 16.08.06, 13:24
        Jakoś trudno mi zaliczyć Passenta do "UBeckiej hydry". No ale cóż. PiSowski
        "niePiSowiec" wrzuca do jednego wora wszystko co odbiega od jego wizji świata.

"Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne"
        Jarosław Kaczyński.
        Oto motto Galota.
        • Gość: Galoty Re: adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 13:29
          To nie o Passencie ale odmienna opinia wobec tej, która Passent formułuje
          jeżeli chodzi o znaczenie lustracji i postkomunistycznej hydry.
        • absztyfikant Re: adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lust 16.08.06, 13:29
          Módlmy się.

Wszechmogący i miłosierny Boże, udziel nam pomocy z nieba i wysłuchaj łaskawie
          modły zebranego tu ludu, który w pokorze serca błaga o przebaczenie grzechów i o
          zesłanie nam wspomożycielki św. Teresy Odnowicielki. Wyciągnij nad nią prawicę
          swojego miłosierdzia i obdarz wszystkich pełnią Twojego błogosławieństwa.

Niech Pan pomnoży w nas łaskę Ducha Świętego, otrzymaną przez włożenie rąk, abyś
          był godnym sługą Chrystusa i wiernym szafarzem tajemnic Bożych w duchu
          terezjańskiej Od Nowy. Niech Bóg darzy Cię długim życiem i łaską wytrwania, abyś
          mógł dobrze ukończyć trud kapłańskiego życia, wsparty pomocą Pana naszego Jezusa
          Chrystusa, który żyje i króluje na wieki wieków. Amen.
          • Gość: Galoty Re: adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:01
            Nie wzywaj Boga nadaremno
            • Gość: stefan Re: adlaczegóż to donosiciele mieliby być za lust IP: 80.51.242.* 17.08.06, 14:51
              amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka