milseog
19.08.06, 11:03
Witam wszystkich serdecznie!
Piszę do Was, żeby podzielić się fantastyczną nowiną:) Pamiętacie początek naszej akcji pomocy
Domowi Samotnej Matki i Dziecka w Policach, kiedy pisałem o małej, niewidomej Sandrze, której
marzeniem jest popływać z delfinami? Wydawało się wtedy, że to jakaś fanaberia, że my tu jedzenie
zbieramy, a ktoś delfiny sobie zażyczył!:) Tymczasem... Marzenia się spełniają!
Podejrzewam, że właśnie w tym momencie kiedy to pisze Sandra i jej mama prują do Holandii, do
delfinarium.
Jedna z uczestniczek naszej akcji, która skoro sama o tym nie pisze to dlatego, że skromność jest jej
wielką cnotą wyprawiła obie Panie do delfinarium, w którym Sandra co prawda z delfinami nie
popływa, ale będzie mogła je dotykać, głaskać i karmić! Wszystko zostało zaaranżowane: dojazd,
hotel, taksówki, powrót no i oczywiście sam pobyt w delfinarium. Ba! Paniom nawet w ekspresowym
tempie udało się załatwić paszporty, za co z kolei Paniom ze stosownego wydziału UW należą się
uśmiechy:)
W ten sposób nasza "Akcja" zakończyła się pełnym, a nawet większym niż śmiałem przypuszczać
sukcesem! Daliśmy dzieciom żywność, słodycze, ubranka, kupiliśmy im nowe podręczniki do szkoły,
wyposażymy je w zeszyty, dodatkowe pomoce, tornistry, etc. Sandra otrzymała wszystkie niezbędne
dla niej artykuły do szkoły, a jak się pewnie domyślacie potrzebuje nieco innych rzeczy niż reszta
dzieci. A na dokładkę pojedzie do delfinów. Wszystko to udało się dzięki Wam. Możecie być z siebie
dumni.
Jest jeszcze inny wymiar tej akcji, chyba nie mniej ważny niż pomoc dzieciom. Przez moment
kilkanście obcych sobie, różnych od siebie ludzi zagrało w jednej drużynie, zrobiło coś razem. I choć
niektórych być może nigdy nie poznamy osobiście, są z nami przynajmniej tutaj. Dla mnie to bardzo
dużo znaczy.
Dzięki jeszcze raz. Pomoce szkolne zbierzemy po koniec miesiąca i dostarczymy przed końcem
wakacji. Sprawdzajcie forum.
Kłaniam się Wam nisko,
Milseog