Dodaj do ulubionych

!!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= koszmar

IP: *.chello.pl 22.08.06, 13:50
Witam!
Pragnę podzielić się swoimi doświadczeniami - ku przestrodze innych.
W sobotę podjechałam autkiem do małego sklepu na Niebuszewie. Wracam, próbuję
odpalić, a tu nic, diodki przygasają, zegar się zeruje, a rozrusznik ani drgnie.
Nic to - mówię sobie - biorę instrukcję i sprawdzam wszystkie możliwe
bezpieczniki. Wszystko jest OK, ale autko dalej unieruchomione. Nie mając
wyjścia, zostawiam go do poniedziałku.

W poniedziałek z samego rana okazją podjeżdżam do najbliższego autoelektryka
(wg katalogu), na Chopina 5, jeszcze przed Intermarche. Tłumaczę panu jak
niezbędne jest mi autko i proponuję, że podwiozę go parę przecznic, aby
zobaczył co i jak. Pan jednak jest zajęty, ale obiecuje, że za
godzinę-półtorej sami podjadą i ściągną sobie autko. Nic to, zostawiam
kluczyki i jadę okazją do pracy.
Mijają 2 godziny - nic, mijają 3 godziny - nic. Dzwonię raz - a to, a tamto.
Dzwonię co godzinę, już zaraz, coś zrobią, skądś wrócą, itd. Dzwonię kolejny
raz po g.15, po ponad 6h od pierwszej rozmowy i dowiaduję się, że... pan w
ogóle mi nie musi nic robić!!! Najgorsze jest to, że mój rozmówca zupełnie nie
rozumie o co mam do niego pretensje! A wystarczyłoby powiedzieć, że
"zarobiony" jest i byłoby ucziwie, ale nie, trzeba zgnoić klienta!

Podjechałam dosłownie kilkadziesiąt metrów dalej, na parking przy wiadukcie na
Krasińskiego. Pan od razu podjechał swoim samochodem, odpalił "na kabelki" i
sprowadził na warsztat. Po godzinie - chociaż było już po godzinach pracy
warsztatu - Pan zadzwonił, że instalacja OK, ale akumulator padł (jakaś cela
czy coś) i zaproponował zamontowanie nowego. Cała operacja zajęła mu w sumie 2
godziny i nie było żadnego problemu!

Kochani, unikajcie krętaczy i naciągaczy z Chopina 5, korzystajcie z
porządnych warsztatów!
Obserwuj wątek
    • pm53 Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko 22.08.06, 21:51
      No cóż masz nauczkę, że jeżeli pada Ci elektryka to po pierwsze sprawdzasz
      bezpieczniki, po drugie sprawdzasz akumulator.
      A tak niepotrzebne nerwy i wydana kasa.
      • Gość: bobiczek Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko IP: *.chello.pl 23.08.06, 10:23
        Bezpieczniki sprawdziłam, a jak sprawdzisz akumulator, kiedy nie masz
        przyrządów, a światła działają?
        • Gość: jerzy Autoelektryk na Chopina 5= ......... IP: *.globalconnect.pl 23.08.06, 11:47
          światełka działają , ale trochę inaczej ( w przyszłości włacz kierumkowskaz lub
          coś dodatkowo i jak lampka w środku oświetleniowa wyraźnie przygasa to chyba
          akumulator)
          ----------------------
          po numerach na chopina się nie orientuję ale taki jeden mający warsztat od
          dawna z synem i innymi ma takie podejście , że jak nad nim nie stoisz to
          godzinki lecą i już , a i nie zawsze wswzzystko będzie w porządku.
          • Gość: Bobiczek Re: Autoelektryk na Chopina 5= ......... IP: *.chello.pl 23.08.06, 17:56
            Światła działały, kierunkowskazy też - widocznie problem nasilał się, kiedy
            rozrusznik próbował pobrać większą moc. Równie dobrze mogło to być zwarcie na
            rozruszniku, tak mi się przynajmniej wydaje. :)
            • pies_na_czarnych Re: Autoelektryk na Chopina 5= ......... 23.08.06, 18:08
              Gość portalu: Bobiczek napisał(a):

> Światła działały, kierunkowskazy też - widocznie problem nasilał się, kiedy
              > rozrusznik próbował pobrać większą moc. Równie dobrze mogło to być zwarcie na
              > rozruszniku, tak mi się przynajmniej wydaje. :)

:o)
              Zwarcie na rozruszniku! :o))) Gdyby tak bylo to spalilabys cala instalacje przy
              starcie. Oczywiscie bezpiecznik by zadzialal :o))
              Byl slaby akumulator. Jezeli wierzysz temu elektrykowi, ktory ci wymienil
              akumulator to byla uszkodzona cela.
              Mogl ci wcisnac nowy akumulator.
              Jezeli tak to byl luzny pasek klinowy, lub poprostu slabo zacisniete klemy na
              akumulatorze.
      • Gość: jz Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko IP: *.205.48.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.09.13, 12:01
        Chciałbym wystawić również NEGATYWNĄ opinię dla zakładu.
        Właściciel niesłowny , nie potrafi określić kiedy rozpocznie pracę pomimo przyjazdu na określony (z dużym wyprzedzeniem) termin, bardzo zła organizacja pracy – tłumaczy klientowi że w tym zakładzie zawsze było dużo aut i jest bardzo ciężko się dostać. Auto trzeba po prostu zostawić i będzie zrobione wtedy kiedy będzie czas – może dzisiaj, a może jutro lub za dwa dni. W moim przypadku przy pierwszej wizycie naprawa nie została zakończona w 100% (z powodu zakończenia pracy w tym dniu), dokończenie miało nastąpić przy kolejnej wizycie, odbierając auto zapłaciłem za nieskończoną usługę i umówiłem się na kolejną wizytę. W umówionym dniu, po przybyciu dowiedziałem się że dzisiaj nie da rady ale jutro rano nie ma sprawy. W kolejnym dniu usłyszałem o historii tego zakładu, że tu się pojazdy zostawia i czeka tak długo aż zostanie zrobiony w przypadku soboty (praca do 15.00), może się uda zrobić w poniedziałek?
        Zrezygnowałem!
        - szkoda mojego czasu, szkoda że zapłaciłem za nieskończoną robotę, poszukam innego uczciwego rzemieślnika godnego zaufania.
    • Gość: R.B. Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko IP: *.access.telenet.be 23.08.06, 11:51
      Gość portalu: Bobiczek napisał(a):

> Witam!

Typowe dzialanie. Obiecuja szybka naprawe, aby nie stracic klienta. Niestety
      czesto w ten sposob traca opinie!
    • Gość: kierowca Autoryzowany serwis Skody - Zielonogórska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:13
      Zepsuł mi sie nawiew wewnętrzny.
      Majster rozkręcił co nieco dmuchawę, popatrzał i stwierdził, ze nadaje sie
      jedynie do wymiany.
      Z robocizną coś 480 zetów.
      Właściwie chciałem to załatwić ale akurat nie miałem przy sobie tyle pieniedzy.
      Nazajutrz kolega w pracy podał mi adres zakladu prywatnego.
      Pojechałem i zrobili mi to za 30 min. i za 40 zł.
      • Gość: driver Re: Autoryzowany serwis Skody - Zielonogórska IP: 80.50.132.* 24.09.13, 12:12
        Przecież skoda w Pehamocie ma nejlepszego mechanika w Polsce i takie kanty robią?
        • Gość: Vlad.H. Re: Autoryzowany serwis Skody - Zielonogórska IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.09.13, 20:21
          mechanik juz pewnie w Norwegi albo Angli...
    • fachowiecnr1 Również Odradzam i Ostrzegam !!!!!!!!!!!! 14.01.15, 20:41
      Odradzam !! Szkoda pieniędzy , czasu i nerwów. Począwszy od braku kompetencji a skończywszy na braku kultury. Naprawa okazała się nieskuteczna a próba reklamacji skończyła się niesłychaną agresją wobec mnie. Wyzwał mnie niecenzuralnymi słowami, ponieważ się wkurzyłem i powiedziałem , że dodam opinie o jego warsztacie w internecie. Nie użyłem wobec niego żadnego obrażliwego słowa oceniłem tylko jego postępowanie a skończyło się na tym , że mnie wyzwał i kazał sperd.....ć! Szok ! Myślałem , że czasy PRL już mineły ale ten pan prezentuje podejście do kienta jak Panie z mięsnego w filmach Barei albo gorzej jak z filmów gangsterskich. Mam nadzieję , że życie zweryfikuje jego zachowanie i wpłynie na "popularność" jego warsztatu !! NIE POLECAM I OSTRZEGAM !!!!!!!!
      • fachowiecnr1 Re: Również Odradzam i Ostrzegam Chopina 5 !!!!!! 14.01.15, 20:43
        Mój poprzedni komentarz dotyczył elektryka na Chopina 5 w Szczecinie !
    • Gość: Didi Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko IP: *.146.76.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.17, 00:13
      A gdzie auto-elektryk ktorego polecasz dokładnie się znajduje?
    • Gość: Did Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko IP: *.146.76.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.02.17, 00:18
      A gdzie polecasz auto_elektryka w Szczecinie?moze właśnie ten prywatny zakład,jakies namiary?poszukuję gdzie wymienic żarówki w podświetleniu liczników,a na Chopina faktycznie ciągły brak czasu😕
    • skorpionik33szczecin Re: !!!Ostrzegam!!! Autoelektryk na Chopina 5= ko 22.10.17, 00:11
      Miałem podobne doświadczenia z tym warsztatem...niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka