Gość: Galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:13 Ludzie honoru i godni. Tak niewielu ich jest. wiadomosci.onet.pl/1377628,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 14:50 > Ludzie honoru i godni. Tak niewielu ich jest. Jarosław do nich nie należy. Uznał, że sprawa Antosia jest zakończona, bo mu Sikorski powiedział "nu, nu". O Ziobrze, który milczy w sprawie kaczmarkowej latorośli nie wspomnę, bo i Ty wstydliwie milczysz, choć innym walisz aż do obłędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:58 Proszę Cię. Nie wrzucaj tej żółci politycznej do wątku o godnym Bartoszewskim. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 14:59 Galoty, tylko dlaczego milczysz o przyczynach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:02 Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a): > Galoty, tylko dlaczego milczysz o przyczynach ? Milczę gdyz założyłem sobie wątek nie o "przejsciówkach" i newsach ale o honorze i godności podając za przykład ten konkretny. Dezaprobate dla przyczyn wyraziłe w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 15:13 Nie da się oddzielić tego wątku od wybryku Macierewicza, bo on z niego wynika. Zaś bierna postawa Kaczora, też jest z tym związana. Tu nie o politykę chodzi, tylko o wizerunek Polski. Minister pomawia innych ministrów o przestępstwo zdrady, a gdy okazuje się, że to bzdury wyssane z palca, Premier nie robi nic. W cywilizowanym państwie nie tylko Macierewicz by zniknął na zawsze. I Bartoszewski, którego dziś nie nazwę, zachował się jak poważny polityk, a nie jak komediant udający premiera. Pomyśl sobie jak nas oceniają zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneZ Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:05 Zgoda Galoty, zacny to człowiek i klasyczny patriota, ale głowę daje, że pacany znajdą mu teczkę. Jak Herbertowi. Jeszcze Nowak-Jeziorański jest, jakby co do obrobienia. Trzeba z tym oszołomstwem skończyć Galoty. Tylko, przyznaje nie wiem jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:19 Tak poloneZ. Nowak Jeziorański jest dla mnie równiez jedną z takich wybitnych postaci, którą czarne i czerwone (kolor obojetny) psy najchętniej by ubrukały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.chello.pl 29.08.06, 15:25 Powiedz kto z czarnych bruka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:27 Nie chcę prać brudów w tym wątku. Zostawiam to xyzetowi, który żadnego miejsca nie uszanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 15:29 Och przeceniasz mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.chello.pl 29.08.06, 15:32 W ten sposób dajesz pole do popisu takim czerwono - różowym oportunistom, co Rudolfa kojarzą jedynie z Valentino. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:13 O wypraszam to sobie. Jak możesz nazwać czerwono-różowym oportunistą naszą firstlejdi!!! Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 15:27 Skoro juz wszedłeś na temat różnic kolorów, to niezmiennie stanowczo poproszę o przykład, gdy "czerwoni" szarpali "Kuriera". Bartoszewskiego ja nazwałem „Safandułą”, ale powody podałem. Pytam konkretnie o Nowaka-Jeziorańskiego. I przypomnę Tobie, że niedawno Antek Skruszony Likwidator stwierdził w wywiadzie u Skowrońskiego, iż „Kuroń, to nie jest Polska”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:30 Miałem do Ciebie prośbę. Nie uszanowałeś. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Kali ukrasc krowe 29.08.06, 15:36 Smieszny jestes wielonickowcu. Sam spamujesz na potege, najczesciej w moich watkach, a oburzasz sie na XYZeta, kiedy on polemizuje z Toba. To juz nie jest smieszne, to jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
absryfikant [...] 29.08.06, 15:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:14 A nie spieprzaj dziadu? Tak zdaje się w PiS się witacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Reski Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.stargard.mm.pl 29.08.06, 22:09 Bartoszewski niech zasówa na emeryture - dosyć rządzenia przez dziadków. Nielubię tego gościa - niech idzie na działkę flancować pomidory - hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: 212.244.189.* 29.08.06, 15:43 Po prostu Profesor jest nikim więcej jak Porządnym Człowiekiem.I to wystarczy,a że jak kazdy ma swoje śmiesznostki to tylko jest miłe,że nie jest pomnikiem a Człowiekim.Porządnym Człowiekiem i to już wystarczy.Coraz mniej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Szkoda, że dla takich ludzi nie ma miejsca w IVRP 29.08.06, 16:12 Człowiek z klasą. Ciekawe jak taki poseł Suski czy Kurski obróci kota ogonem komentując tą decyzję? ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
obiuankenobi Re: Szkoda, że dla takich ludzi nie ma miejsca w 29.08.06, 19:28 korfi napisał: > Ciekawe jak taki poseł Suski czy Kurski obróci kota ogonem > komentując tą decyzję? może wypomną mu "Olina" :D:D:D Suski - Kurski - duet roku! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 17:11 Rany, przed czymże chylisz czoła Człowieku? Człowiek przyzwoity jest dla Ciebie az takim curiosum? Bartoszewski, czynem udowodnił,że z takimi gremiami jak PiS, czy bracia Kaczyńscy przyzwoity człowiek woli nie mieć nic wspólnego. On nie musi się zniżać do poziomu politycznego pospólstwa, chociaż ono na szczytach władzy. Gdyby inni byli nieco mniej bojaźliwi, też pewno by tak zrobili. Być może teraz, po Bartoszewskim - tak zrobią. Dla Ciebie, jak widać antywłazidupizm jest zjawiskiem tak niezwykłym, że padasz przed nim na kolanach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:48 Tak. Antywłazidupizm a dokładnie honor, godność są zjawiskiem niezwykle rzadkim i wyjątkowym. Chylę czoła ponownie i nie Twoją sprawą jets przed kim swoje czoło chylę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:53 Skoro wywiesiłeś w tej sprawie plakat na forum z własnym podpisem - jest to takze sprawa każdego korumowicza, w więc i moja, fanie Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:36 Masz racje tylko, że przez Ciebie przemawia nie myśl tylko kompleks i frustracja z wyrażną nuta osobistej mściwości. Jesteś żywym dowodem, że o ludzi honoru i godności dzisiaj trudno. Czekam na te lustrację aby takich jak Ty docencików marcowych wywiało. Powietrze będzie miało świezy zapach Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 29.08.06, 23:18 Biedny jesteś Galoty, słowo. Dla mnie przywoity człowiek nie jest niczym nadzwyczajnym, wielu takich znam. Z jakiego powodu mam mieć kompleksy i wobec kogo, wobec Ciebie? Raczyć przesadzać. Mściwosć jest mi obca, ale głupotki chętnie wyłapuję. Za co mam się mścić na warto się angażować emocjonalnie, tracić czas i energię?... Sam się podkładasz Galoty z własnej nieprzymuszonej woli. Pretensje kieruj pod własnym adresem. Nie musisz czekać na moją lustrację - bycie agentem w naszym kraju staje się nobilitacją do zacnego grona. Więc nawet jeśli mi służby nie złożyły jakiejkowiek teczki, choćby na jeden karteluszek - to sam sobie ją założę. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:23 A Ty wiesz Felek, że tak jest z tą lustracją? Ostatni widziałem dwóch starszych panów, którzy na powitanie zapytali siebie nawzajem, czy już są TW, bo kilku znajomych już tak i im teraz głupio.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:25 xyz-xyz napisał: > A Ty wiesz Felek, że tak jest z tą lustracją? Ostatni widziałem dwóch starszych > panów, którzy na powitanie zapytali siebie nawzajem, czy już są TW, bo kilku > znajomych już tak i im teraz głupio.:) taki smutny los donosicieli.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:29 Nie cukierku, taki smutny los idiotów, którzy z tej całej lustracji zrobili komedię. I tak to się mam nadzieję skończy. Lustratorów zaczną postrzegać, jak różnych Bubli, czy Świtoniów... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:20 Uważaj Galotku, uważaj. pamiętaj, że rewolucje zawsze pożerają własne dzieci. Uważaj by jakiś gołodupiec z wyższą od Ciebie szarżą w PiS nie pozazdrościł Ci i nie uznał Ciebie za część Układu. A zobaczysz, że tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 17:20 Nie schylaj się za nisko, bo puścisz bąka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: 212.244.189.* 29.08.06, 17:31 Odpowiadasz na : Gość portalu: . napisał(a): > Nie schylaj się za nisko, bo puścisz bąka. Posłuchajcie drogie dziatki, Pie.....łem wasze matki, I to właśnie z tej przyczyny, Wy jesteście sk......ny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: *.chello.pl 29.08.06, 17:55 Mimo wszystko - zachowaj klasę jak na Praszczura i nie upodabniaj sie do tej gołoty forumowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski IP: 212.244.189.* 29.08.06, 18:32 Zacytowałem Aleksandra hr.Fredrę/tak mówią/,ale rzeczywiście nie warto.Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Chyle czoła z szacunku panie Bartoszewski 30.08.06, 09:26 Klasą samą w sobie, jest wytykanie Passentowi żydowskich korzeni. Tak jak życzenie interlokutorowi bym mu kot mordę wylizał. Cytując Galoty: spadaj... z tą Twoją klasą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption Sylwetka Bartoszewskiego IP: *.ipt.aol.com 31.08.06, 17:18 Władysław Bartoszewski - urodzony w Warszawie w 1922 r., inicjator i twórca pojednania polsko-niemieckiego, oddany dialogowi polsko-żydowskiemu. Historyk, publicysta, polityk. W latach 1940 -1941 był więźniem obozu koncentracyjnego Oświęcim (nr obozowy 4427). W 1942 był współzałożycielem Rady Pomocy Żydom “Żegota”. W latach 1942- 44 uczestniczył w konspiracyjnej organizacji katolickiej Front Odrodzenia Polski (FOP). W latach 1942-45 był pracownikiem Wydziału Informacji Biura Informacji i Propagandy (BIP) Komendy Głównej AK a w latach 1943-44 równocześnie Departamentu Spraw Wewnętrznych Delegatury Rządu RP na kraj (Komórka więzienna i Referat Żydowski). Jako żołnierz AK uczestniczył w powstaniu warszawskim w 1944. Po wojnie był współpracownikiem Głównej Komisji Badania Zbrodni Niemieckich w Polsce, a także członkiem PSL “Mikołajczykowskiego” i redaktorem Gazety Ludowej. Doświadczył prześladowań systemu komunistycznego będąc dwukrotnie więziony w latach: 1946-1948 i 1949-1954. Skazany był pod zarzutem szpiegostwa, w więzieniu spędził ponad 6 lat, w 1955 uznano niesłuszność oskarżeń i wyroku. Wielokrotnie występował później przeciwko bezprawnym działaniom komunistycznych władz, m.in. podpisując listy protestacyjne intelektualistów do rządu i sejmu PRL. Był współpracownikiem, potem członkiem redakcji “Tygodnika Powszechnego”, w latach 1972-82 - sekretarzem generalnym polskiego PEN-Clubu; wykładowcą historii najnowszej na KUL-u, współpracownikiem radia Wolna Europa i jednym z profesorów “Latających Uniwersytetów”. W 1980 roku współtworzył Komitet Obrony Prześladowanych za przekonania przy KK NSZZ “Solidarność”. W czasie stanu wojennego został internowany w Jaworzu. Od 1990 do 1995 pełnił funkcję ambasadora Rzeczypospolitej Polskiej w Austrii, a od 6 marca do 22 grudnia 1995 r. - ministra spraw zagranicznych RP. Od 1997 r. do końca kadencji w 2001 r. pełnił obowiązki senatora Rzeczypospolitej Polskiej. 1 lipca 2000 r. został ponownie mianowany ministrem spraw zagranicznych, funkcję tę pełnił do końca rządów J. Buzka, do października 2001. Od czerwca 2001 roku jest przewodniczącym Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa. Jest także przewodniczącym Międzynarodowej Rady Oświęcimskiej. W latach 1983-1990 wykładał gościnnie jako profesor w Monachium, Eichstaett i Augsburg. Posiada liczne tytuły naukowe, między innymi profesora, nadany mu w 1983 r. przez rząd Bawarii, doktora honoris causa filozofii i nauk humanistycznych czterech uniwersytetów. W 1986 r. otrzymał z rąk Prezydenta Rzeczypospolitej na Uchodźstwie Krzyż Komandorski z gwiazdą Orderu Odrodzenia Polski, m.in. za działalność w sprawach polsko-żydowskich. W 1995 r. został odznaczony Orderem Orła Białego. W 2001 został odznaczony Wielkim Krzyżem Orderu Zasługi RFN za pracę na rzecz pojednania między Niemcami, Polakami i Żydami. Był jednym z pierwszych Polaków, który otrzymał tytuł “Sprawiedliwy wśród Narodów Świata” w Jerozolimie (w 1963 r.). Posiada od 1991 r. honorowe obywatelstwo państwa Izrael. Jest autorem około 40 książek i ponad 1200 artykułów, głównie na temat okupacji niemieckiej. Znaczenie przełomowe dla jego badań miały: referat w Klubie Krzywego Koła (1961) “Polacy - Żydzi - okupacja” oraz wydana kilka lat później w “Znaku” (razem z Z. Lewinówną) książka “Ten jest z ojczyzny mojej. Polacy z pomocą Żydom 1939-1945” o Polakach spieszących Żydom z pomocą z narażeniem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Sylwetka Bartoszewskiego 31.08.06, 17:41 Chetnie bym się z Wami pokłóciła, chętnie pobluzgała - tylko mi powiedzcie - o co w tej Wszej kłótni chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty preemption IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:50 Ty encyklopedię przepisujesz na tym forum ? Odpowiedz Link Zgłoś