Gość: jasio IP: *.visp.energis.pl 08.03.03, 18:10 Co to za lokal, ze nie podaje sie jego nazwy. Ktos sie kogos boi i czy co? Jakies nowe obyczaje dziennikarskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nexus Re: Pub bez pozwoleń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.03, 23:40 No wlasnie jaki to byl pub ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc POWIENKSZENIE IP: 213.155.170.* 10.03.03, 00:36 POWIENKSZENIE, taki to byl pub. I jeszcze taka ekipa powinna wpasc do LABORATORIUM zanim stanie sie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
masakra3 Re: POWIENKSZENIE 10.03.03, 12:31 ...SONAR tez proponuję zamknąć, niech dzieciaki chodzą do lokali jak Bóg przykazał w których zenitem muzycznym jest rock, tehno z vivy lub grunge i cała reszta szlagierów sprzed 20 lat. ...o jaką tragedię chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pub bez pozwoleń IP: 213.155.170.* 10.03.03, 16:40 do masakra3: nie chodzi mi o rodzaj muzyki jaki jest grany w klubie. Chodzi mi o zapewnienie goscia minimum bezpieczenstwa. Jestem przekonany, ze w razie pozaru lub chociaz braku pradu w Laboratorium moze stac sie nieszczescie. Nie lubie krakac, ale wyobraz sobie 300 osob na 5 pietrze (w tym wiekszosc pod wplywem narkotykow) i niedzialajaca winde do przewozu towarow a nie ludzi oraz brak swiatla. Widziales tam jakies napisy "droga ewakuacyjna" czy gasnice. Nie wiem czy pamietasz ta sytuacje jak nie dzialala winda. Nie znalazl sie przez ponad godzine nikt kto mialby klucze do innego wyjscia. Moze poprostu nie ma innego wyjscia, w wlasciciele w swojej glupocie i nieodpowiedzialnosci mysla "moze sie uda?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonioni Re: Pub bez pozwoleń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.03, 00:09 no ale co to ma wspolnego z powiekszeniem? tam jest jakas winda? Odpowiedz Link Zgłoś
masakra3 Re: Pub bez pozwoleń 11.03.03, 08:27 Gość portalu: gosc napisał(a): > do masakra3: nie chodzi mi o rodzaj muzyki jaki jest grany w klubie. ufffffffff co za ulga... > Chodzi mi o zapewnienie goscia minimum bezpieczenstwa. > Jestem przekonany, ze w razie > pozaru lub chociaz braku pradu w Laboratorium moze stac sie nieszczescie. tak samo jak w każdym innym lokalu w naszym mieście, mieszczącym się na parterze, piętrze lub w piwnicy > Nie lubie krakac, ale wyobraz sobie 300 osob na 5 pietrze a wyobraź sobie to w cafe22 > (w tym wiekszosc pod wplywem narkotykow) hmmmmmm gdybym niebyl tam te kilka razy to i owszem moglbym w to uwierzyc, jednak bylem tam i wiem że taki text jest ostra antyreklama niemajaca nic wspolengo z rzeczywistoscia. > i niedzialajaca winde do przewozu towarow a nie ludzi oraz brak swiatla. w pewnym sensie rozumiem twoje obawy, (wysoko, duzo ludzi, alkohol) jestem jednak na tyle dociekliwy ze odkrylem tam jeszcze 2 dodatkowe windy i klatke schodowa dostepne wszystkim > Widziales tam jakies napisy "droga ewakuacyjna" czy gasnice. i owszem widziałem > Nie wiem czy pamietasz ta sytuacje jak nie dzialala winda. > Nie znalazl sie przez > ponad godzine nikt kto mialby klucze do innego wyjscia. niestety, nie jestem tam na tyle stalym bywalcem i z tego co wiem po mojej ostatniej tam wizycie, dostep do innych wyjsc nie jest wogole zamykany na jakiekolwiek klucze > Moze poprostu nie ma innego wyjscia, patrz wyżej > w wlasciciele w swojej glupocie i > nieodpowiedzialnosci mysla "moze sie uda?". OK wiec znam wlasciciela i wiem ze wszystko jest na legalu. "juz sie udalo!!!" Dziwie sie ze w koncu nie glupie chlopaki z POWIENKSZENIA wbiły sie w działanie na tak wariackich papierach, majac na pieńku z sąsiadami i zawistna (pierdzącą w stołek) konkurencją do okoła. Starym babą siedzącym na swoich starych piz... ich mężom, synalkom, córunom szwagrom kuzynom i reszcie sitwy patrzacej ile by tu tylko piwa zzenic i jak wydymac kazdego co chce cos robic, już dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pub bez pozwoleń IP: 213.155.170.* 11.03.03, 08:42 w takim razie pewnie w Laboratorium sie pozmienialo od mojej wizyty. Odwiedzilem to miejsce 2 razy na samym poczatku dzialalnosci. Niwstety wtedy wygladalo to tak jak opisalem wczesniej. Przestalem tam bywac wlasnie ze wzgledu na brak bezpieczenstwa. I nie pisz, ze tak samo jest z innymi miejscami na parterze, w piwnicach itp. Moim skromnym zdaniem trudniej jest wydostac sie z 5 pietra na przez okno niz z parteru. Chodzi mi tez o ilosc drog ewakuacyjnych przy tak duzej pojemnosci lokalu. 300 osob, po 10 w windzie, jazda jakies 2 minuty to daje conajmniej godzine na wysjcie przy bardzo sprawnej organizacji i braku paniki. Wszystkim bywalcom zycze szczescia, zeby moje obawy sie nie sprawdzily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z3ig Re: Pub bez pozwoleń IP: 217.98.232.* 11.03.03, 13:51 znowu się zaczyna... Pseudonaukowa dysputa o niebezpieczeństwie przebywających w lokalu. Sytuacja jest taka: dwie windy zewnętrzne, jedna winda wewnętrzna, dwie klatki schodowe, gaśnice. Może to cię uspokoi? Winda zewn. wjeżdża ok. 30 sek. - przeciągnęło ci się do 2 minut? To może ty byłeś właśnie pod wpływem narkotyków? I a'propo's - wskaż w tym mieście jakiś lokal, w którym nie ma osób pod wpływem środków odurzających innych niż alkohol... Po co te bezsensowe gadki? Czasy są takie, że niestety młodzi ludzie, by się bawić [na szczęście nie wszyscy] sięgają po dragi już na potęgę... Z jednym wszak się zgodzę: droga ewakuacyjna Musi być lepiej w Labo oznaczona, sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pub bez pozwoleń IP: 213.155.170.* 11.03.03, 14:44 co do czasu przejazdu windy: dwa razy po 30 sekund (dol i gora), no i trzeba pare chwil za zaladunek i rozladunek. Stad wziely sie dwie minuty. Zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś