agnieszka281 17.09.06, 18:42 Cześć dziewczyny mam pytanie czy mozecie polecic dobrego ortopedę,który wykonuje też odrazu usg bioderek.Szukam lekarza na kasę chorych lub prywatnie.Dzieki za wszelkie info.Ppzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamka22 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 17.09.06, 21:45 przychodnia na kadłubka - Dr Kołodziej :) Polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 25.09.06, 10:02 ja dr Kołodzieja nie polecam, trafiłam na niego w przychodni przyszpitalnej na Wojciecha, jeszcze tak antypatycznego lekarza to nie spotkałam. Nie ma zupełnie podejścia do dzieci :-( Odpowiedz Link Zgłoś
asikusek Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 21.09.06, 21:51 Aga, my byliśmy na Bartniczej. Jest tam jeden ortopeda i robi USG. Gościu dość wiekowy ale na NFZ i wyglądało że wie co robi :) I długo nie czeka się na wizytę! Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re: namiary na Bartniczą 25.09.06, 08:59 Witam, może masz jakies namiary na tego ortopede. Ja byłam z synkiem na unii w szpitalu i jestem wsciekła nie doś że nie miał dla mnie zbyt duzo czasu bo wlazła jakaś znajoma pielęgniarka z zaprzyjaźnionymi dziećmi to usg kazał zrobić prewatnie. Bede wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś
maniaaaa Polecam dr Szczura 28.09.06, 13:25 Hej, a ja z dzieckiem chodzę prywatnie do dr. Szczura. Przyjmuje na ul reduty ordona - chyba 87 a/2- czy jakos tak. W pon i czw po południu, a wt i śr do południa. Wizyta razem z usg kosztuje 80 zł. Telefon to 4870113. tylko trzeba wytrwałości żeby się dodzwonić bo babka, która zapisuje ma rehabilitację niekiedy nie słyszy telefonu - od razu możesz zapytać o adres. I powiem, że facet jest rewelacyjny-starszy gość - nie ma porównania z tym co się dzieje w szpitalu na Unii. Bo też tam byliśmy i wyszliśmy rozgoryczeni:lekarz podniósł dziecko do góry, położył poźniej na brzuszku i stwierdził, że jest ok(chwała mu za to, że na podstawie tylko tylu czynności potrafi ocenić stan dziecka, ale ... ). A tu - u Krzysztofa Szczura - rewelacja . Facet wymacał dziecko od czubka głowy do stóp. Posprawdzał wszystko i wyjaśniał , odpowiadał na pytania. Wizyta trwa ok 20 min. Warto! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka281 Dzieki za wszystkie info..... 28.09.06, 18:04 Jedziemy jutro na uni i zobaczymy jak bedzie tak jak to opisałaś to faktycznie zadzwonimy do doktora Szczura tez słyszałam o nim dobre opinie.Jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
giera73 Re: Polecam dr Szczura 28.09.06, 19:16 Witaj Czy podany przez Ciebie koszt wizyty u dra Szczura jest z USG stawów czy bez USG? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margerita75 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 28.09.06, 21:02 Przychodnia "Reda Med" na Bartniczej 10 A, dr Wyrwas, starszy pan, fachowy, ze skierowaniem na NFZ czeka się trochę, więc najlepiej rejestrować się jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 29.09.06, 10:18 polecam dr kołbana-niestety przyjmuje prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka281 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 29.09.06, 19:59 czesc wiecie co dziewczyny ręce nam dziś opadły po wizycie na Uni u ortopedy wizyta trwała całe 3minuty!!!!bez badania stawów barkowych szyjki nic zero tylko ściągnieta pieluszka i dziecko połozone na brzuchu a usg doktor kazał zrobic prywatnie.Kontrol za 2-3 miesiace jak nie bedzie usg to zrobia małej rentgena -idiotyzm.Wiecie co takich lekarzy jak ten u którego dziś bylismy powinni wystrzelic w kosmos o lekarze powinni sie leczyc!!!!prywatnie załoze sie ze doktor byłby bardziej kontaktowy.Uni odradzam stanowczo Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ti Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 30.09.06, 20:13 nas spotkało to samo a nawet bez info. o rentgenie?!? ide prywatnie do lekarza ktorego polecila jedna z mam na tym watku Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maniaaaa Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 01.10.06, 20:47 a lekarz nie podniósł dziecka do góry ?cóż za nietakt z jego strony - u nas dodatkowo to jeszcze było ;) a tak generalnie lekarz był zajęty rozmową z pielęgniarką (żalił się, że jest zmęczony dyzurem). a po prywatnej wizycie, u lekarza wspomnianego wcześniej,byłam w szoku i zastanawiałam się co jest nie tak... kazał patrzeć, słuchać i pytać - a kiedy "rozciągał" dziecko to widząc moją minę uspokajał mnie, że wszystko jest ok.- i faktycznie- moje maleństwo było szczęśliwe do tego stopnia,że na koniec obsikała pana doktora ;)dobrze że poszłam z mężem bo bym nie była w stanie zapamiętać tego co mówił. teraz jesteśmy po kontrolnej wizycie - 4.5 miesiąca. i znów to samo. usg, ogrom informacji i wskazówki na przyszłość do następnego razu - po 15 miesiącu. :) Odpowiedz Link Zgłoś