Dodaj do ulubionych

ortopeda i usg dla nowowrodka

17.09.06, 18:42
Cześć dziewczyny mam pytanie czy mozecie polecic dobrego ortopedę,który
wykonuje też odrazu usg bioderek.Szukam lekarza na kasę chorych lub
prywatnie.Dzieki za wszelkie info.Ppzdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamka22 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 17.09.06, 21:45
      przychodnia na kadłubka - Dr Kołodziej :)
      Polecam bardzo
      • aga305 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 25.09.06, 10:02
        ja dr Kołodzieja nie polecam, trafiłam na niego w przychodni przyszpitalnej na
        Wojciecha, jeszcze tak antypatycznego lekarza to nie spotkałam. Nie ma zupełnie
        podejścia do dzieci :-(
    • asikusek Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 21.09.06, 21:51
      Aga, my byliśmy na Bartniczej. Jest tam jeden ortopeda i robi USG. Gościu dość
      wiekowy ale na NFZ i wyglądało że wie co robi :) I długo nie czeka się na
      wizytę!
      • ma_ti Re: namiary na Bartniczą 25.09.06, 08:59
        Witam, może masz jakies namiary na tego ortopede. Ja byłam z synkiem na unii w
        szpitalu i jestem wsciekła nie doś że nie miał dla mnie zbyt duzo czasu bo
        wlazła jakaś znajoma pielęgniarka z zaprzyjaźnionymi dziećmi to usg kazał
        zrobić prewatnie.
        Bede wdzięczna za info
        • maniaaaa Polecam dr Szczura 28.09.06, 13:25
          Hej, a ja z dzieckiem chodzę prywatnie do dr. Szczura. Przyjmuje na ul reduty
          ordona - chyba 87 a/2- czy jakos tak. W pon i czw po południu, a wt i śr do
          południa. Wizyta razem z usg kosztuje 80 zł. Telefon to 4870113. tylko trzeba
          wytrwałości żeby się dodzwonić bo babka, która zapisuje ma rehabilitację
          niekiedy nie słyszy telefonu - od razu możesz zapytać o adres. I powiem, że
          facet jest rewelacyjny-starszy gość - nie ma porównania z tym co się dzieje w
          szpitalu na Unii. Bo też tam byliśmy i wyszliśmy rozgoryczeni:lekarz podniósł
          dziecko do góry, położył poźniej na brzuszku i stwierdził, że jest ok(chwała mu
          za to, że na podstawie tylko tylu czynności potrafi ocenić stan dziecka, ale ...
          ). A tu - u Krzysztofa Szczura - rewelacja . Facet wymacał dziecko od czubka
          głowy do stóp. Posprawdzał wszystko i wyjaśniał , odpowiadał na pytania. Wizyta
          trwa ok 20 min.
          Warto!
          • agnieszka281 Dzieki za wszystkie info..... 28.09.06, 18:04
            Jedziemy jutro na uni i zobaczymy jak bedzie tak jak to opisałaś to faktycznie
            zadzwonimy do doktora Szczura tez słyszałam o nim dobre opinie.Jeszcze raz
            dzieki
          • giera73 Re: Polecam dr Szczura 28.09.06, 19:16
            Witaj
            Czy podany przez Ciebie koszt wizyty u dra Szczura jest z USG stawów czy bez USG?
            Pozdrawiam
            • maniaaaa Re: Polecam dr Szczura 29.09.06, 07:06
              z usg stawów .
    • margerita75 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 28.09.06, 21:02
      Przychodnia "Reda Med" na Bartniczej 10 A, dr Wyrwas, starszy pan, fachowy, ze
      skierowaniem na NFZ czeka się trochę, więc najlepiej rejestrować się jak
      najszybciej.
      • guderianka Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 29.09.06, 10:18
        polecam dr kołbana-niestety przyjmuje prywatnie
        • agnieszka281 Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 29.09.06, 19:59
          czesc wiecie co dziewczyny ręce nam dziś opadły po wizycie na Uni u ortopedy
          wizyta trwała całe 3minuty!!!!bez badania stawów barkowych szyjki nic zero
          tylko ściągnieta pieluszka i dziecko połozone na brzuchu a usg doktor kazał
          zrobic prywatnie.Kontrol za 2-3 miesiace jak nie bedzie usg to zrobia małej
          rentgena -idiotyzm.Wiecie co takich lekarzy jak ten u którego dziś bylismy
          powinni wystrzelic w kosmos o lekarze powinni sie leczyc!!!!prywatnie załoze
          sie ze doktor byłby bardziej kontaktowy.Uni odradzam stanowczo
          • ma_ti Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 30.09.06, 20:13
            nas spotkało to samo a nawet bez info. o rentgenie?!?
            ide prywatnie do lekarza ktorego polecila jedna z mam na tym watku
            Pzdr
          • maniaaaa Re: ortopeda i usg dla nowowrodka 01.10.06, 20:47
            a lekarz nie podniósł dziecka do góry ?cóż za nietakt z jego strony - u nas
            dodatkowo to jeszcze było ;) a tak generalnie lekarz był zajęty rozmową z
            pielęgniarką (żalił się, że jest zmęczony dyzurem). a po prywatnej wizycie, u
            lekarza wspomnianego wcześniej,byłam w szoku i zastanawiałam się co jest nie
            tak... kazał patrzeć, słuchać i pytać - a kiedy "rozciągał" dziecko to widząc
            moją minę uspokajał mnie, że wszystko jest ok.- i faktycznie- moje maleństwo
            było szczęśliwe do tego stopnia,że na koniec obsikała pana doktora ;)dobrze że
            poszłam z mężem bo bym nie była w stanie zapamiętać tego co mówił. teraz
            jesteśmy po kontrolnej wizycie - 4.5 miesiąca. i znów to samo. usg, ogrom
            informacji i wskazówki na przyszłość do następnego razu - po 15 miesiącu. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka